Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
04:55 uur

Qantas wil in 2025 zonder stop vliegen tussen Londen en Sydney

Knack

02/05/2022 - 05:32

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wil vanaf eind 2025 rechtstreekse vluchten aanbieden van Sydney naar New York en Londen. Ze heeft daarvoor nieuwe toestellen besteld bij vliegtuigbouwer Airbus.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Qantas wil vanaf eind 2025 directe vluchten tussen Sydney en Londen aanbieden (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Qantas wil tegen het einde van 2025 's werelds eerste commerciële non-stopvluchten van Sydney naar Londen en New York gaan aanbieden. De Australische luchtvaartmaatschappij zegt zo de "tirannie van de afstand" te overwinnen.
  [naar artikel]
 2. Qantas wil vanaf Sydney rechtstreeks op Londen vliegen: langste verbinding ter wereld (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil binnen vijf jaar een directe verbinding tussen Sydney en Londen hebben gerealiseerd. De
  [naar artikel]
 3. In één vlucht van Sydney naar Londen (28/08/2017 - De Morgen)
  Non-stop van Sydney naar Londen vliegen, dat is de ambitie van de Australische vliegmaatschappij Qantas. Ook andere maatschappijen streven naar ultralange rechtstreekse vluchten. En de passagier, wil die ook?
  [naar artikel]
 4. In één vlucht van Sydney naar Londen (04/04/2019 - De Morgen)
  Non-stop van Sydney naar Londen vliegen, dat is de ambitie van de Australische vliegmaatschappij Qantas. Ook andere maatschappijen streven naar ultralange rechtstreekse vluchten. En de passagier, wil die ook?
  [naar artikel]
 5. Vliegen van Londen naar Sydney: Qantas-vlucht vestigt nieuw afstandsrecord (15/11/2019 - VRT NWS)
  Een Boeing 787 Dreamliner van de Australische maatschappij Qantas is na een vlucht van 19 uur en 19 minuten geland op de luchthaven van Sydney. Het toestal was opgestegen in de Britse hoofdstad Londen en had 46 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. Het ging om een ultralange testvlucht: het vliegtuig was niet volgeladen om de afstand van 17.800 kilometer zonder tussenstop te kunnen overbruggen.
  [naar artikel]
 6. Qantas test nu ook ultralange verbinding Londen-Sydney (14/11/2019 - Metro)
  Vanop de Londense luchthaven Heathrow is vanochtend een vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas opgestegen met bestemming Sydney, in Australië, een vlucht die naar verwachting ongeveer 19,5 uur zal duren. Het is de tweede test die Qantas uitvoert voor zo’n ultralange rechtstreekse vlucht, na de verbinding New York-Sydney minder dan een maand geleden. Aan boord van de Boeing 787-9 Dreamliner zitten zowat vijftig passagiers en bemanningsleden. De lading van vlucht QF7879 is beperkt om de afstand tot luchthaven Kingsford Smith in Sydney – 17.800 kilometer – te kunnen overbruggen. Met de testvluchten wil Qantas wetenschappelijke gegevens verzamelen om bijvoorbeeld de gevolgen van jetlag te verminderen en het welzijn van de bemanning te verbeteren. Het is nog maar de tweede directe vlucht tussen Londen en Sydney door een commerciële maatschappij. In 1989 legde Qantas een Boeing 747 in tussen beide steden. Die vlucht duurde meer dan 20 uur. Toen Qantas in 1947 met de verbinding Londen-Sydney startte, duurde de reis nog vijf dagen en waren er zes tussenstops nodig. Dezelfde maatschappij begon vorig jaar met de route Londen-Perth. Dat is op vandaag de enige directe vlucht tussen Australië en Europa. Hij duurt ongeveer 17 uur. Qantas hoopt in 2022 rechtstreekse passagiersvluchten te kunnen opstarten tussen New York en Sydney, en Londen en Sydney. De langste directe lijnvlucht ter wereld is momenteel in handen van Singapore Airlines. De vlucht tussen Singapore en Newark (vlakbij New York) duurt 18,5 uur. Bron: Belga   Het bericht Qantas test nu ook ultralange verbinding Londen-Sydney verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Qantas investeert miljarden in rechtstreekse vluchten van 20 uur (02/05/2022 - De Tijd)
  08:41 De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wil vanaf eind 2025 rechtstreekse vluchten aanbieden van Sydney naar New York en Londen.
  [naar artikel]
 8. Qantas wil rechtstreekse luxevlucht van Sydney naar Londen met crèche en fitness aan boord (31/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een rechtstreekse vlucht van twintig uur tussen Sydney en Londen. Dat is wat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil. Vliegtuigbouwers Boeing en Airbus hebben nu een ontwerp klaar dat de langste rechtstreekse vlucht tot nog toe mogelijk moet maken. Met opvallende veranderingen aan boord. Zo komt er in de lucht een crèche, fitness, bar én slaapruimte.
  [naar artikel]
 9. Qantas vliegt in 2022 non-stop van Sydney naar Londen (05/09/2017 - Express)
  De Australisch luchtvaartmaatschappij Qantas wil vanuit Sydney en Melbourne rechtstreekse vluchten, zonder enige tussenstop, naar Londen opzetten. Dat heeft Alan Joyce, chief executive van Qantas, gezegd. Ook New York, Parijs en Rio de Janeiro zouden door rechtstreekse vluchten verbonden kunnen worden met de Australisch oostkust. Door de inzet van de volgende generatie intercontinentale vliegtuigen zou het volgens Joyce mogelijk zijn om een vlucht tussen Sydney en Londen, die op dit ogenblik twintig uur in beslag neemt, met één vijfde in te korten. Op een verbinding tussen Melbourne en New York zou een tijdsbesparing met ongeveer drie uur kunnen worden gerealiseerd. “Rechtstreekse vluchten zijn belangrijk voor Australische reizigers,” betoogde Alan Joyce. Gehoopt wordt de verbindingen over vijf jaar te kunnen aanbieden. Technologische ontwikkelingen De chief executive van Qantas wees erop dat een aantal van de betrokken routes alleen door Qantas worden aangeboden en het toekomstige uitzicht van de wereldwijde luchtvaart gevoelig kunnen veranderen. Joyce benadrukte bij de vliegtuigbouwers Airbus en Boeing bijzonder positieve reacties op de plannen te hebben kunnen noteren. Op dit ogenblik hebben de constructeurs geen vliegtuig dat in staat is om de ambities van Joyce te realiseren, maar aangepaste versies van de Boeing 777X en de Airbus A350 zouden de gevraagde afstanden wel kunnen overbruggen. De tijdwinst zou onder meer worden gerealiseerd door het schrappen van de huidige tussenstops, maar ook zou voordeel gehaald kunnen worden uit technologische ontwikkelingen, waardoor onder meer landingsprocedures beduidend sneller zouden kunnen worden afgewerkt. Vanaf volgend jaar zal Qantas al een rechtstreekse verbinding aanbieden tussen Perth en Londen. Afhankelijk van de tegenwind zou die vlucht ongeveer zeventien uur in beslag kunnen nemen. De oorspronkelijke versie van de Kangaroo Route tussen Australië en Groot-Brittannië, zeventig jaar geleden geïntroduceerd, vergde een reis van vier dagen, waarbij bovendien zeven tussenstops gemaakt moesten worden. (mah) The post Qantas vliegt in 2022 non-stop van Sydney naar Londen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 10. Qantas test vlucht van bijna 20 uur tussen New York en Sydney (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de luchthaven JFK in New York vertrekt vanavond een vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas met bestemming Sydney, in...
  [naar artikel]
 11. 17.800 kilometer in de lucht: Qantas test nu ook ultralange verbinding van Londen naar Sydney (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanop de Londense luchthaven Heathrow is deze ochtend een vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas opgestegen met bestemming...
  [naar artikel]
 12. Qantas-vlucht vanuit Londen na 19 uur en 19 minuten geland in Sydney (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft de tweede test van een ultralange rechtstreekse vlucht met succes afgerond. Een Boeing 787-9...
  [naar artikel]
 13. Eerste non-stop vlucht tussen Europa en Australië vertrokken vanuit Perth (24/03/2018 - Metro)
  De eerste rechtstreekse passagiersvlucht tussen Europa en Australië is vandaag vertrokken vanuit de Australische stad Perth op weg naar Londen. De vlucht met de Boeing 787 Dreamliner, die speciaal werd ontwikkeld voor langeafstandsvluchten, zal 17 uur en 20 minuten onderweg zijn. Dat heeft de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas bekendgemaakt. Aan boord van het vliegtuig zitten voor deze historische vlucht meer dan 200 passagiers en 156 bemanningsleden. Commandant van dienst is Lisa Norman. Qantas vliegt vanaf vandaag dagelijks zonder tussenstop tussen Londen en Perth, de zogenaamde “Kangaroo Route”. Vroeger duurde deze vlucht vier dagen, met zeven tussenstops. Met 14.498 kilometer gaat het om de op twee na langste commerciële vlucht. De langste rechtstreekse vlucht is momenteel die van Qatar Airlines van Doha naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Die vlucht van 14.535 kilometer, die sinds februari wordt uitgevoerd, duurt 17 uur en 40 minuten. De tweede langste is die tussen Sydney en Dallas. Met de route wil Qantas van het westen van Australië “een nieuwe toeristische toegangspoort maken voor Australië”. Het bedrijf bouwde daarvoor een nieuwe internationale transitlounge op de luchthaven van Perth. Bron: Belga   Het bericht Eerste non-stop vlucht tussen Europa en Australië vertrokken vanuit Perth verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Voor de lol zeven uur in een 787 van Sydney naar Sydney: ‘Mensen missen het vliegen zo’ (12/10/2020 - De Morgen)
  Niet kunnen vliegen kan voor veelvliegers een flink gemis zijn. De Australische maatschappij Qantas biedt daarom sinds kort ‘vluchten naar nergens’ aan. De eerste vertrok zaterdagochtend. ‘Het was geweldig, nog beter dan verwacht.’
  [naar artikel]
 15. Qantas zet onafgebroken vluchten van twintig uur op de planning (02/05/2022 - Express)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas gaat vanuit Sydney rechtstreekse verbindingen naar New York en Londen, zonder tussenstop, opzetten. Deze vluchten zouden mogelijk tot twintig uur in beslag kunnen nemen. Dat heeft de Australische maatschappij aangekondigd. Deze nieuwe service “Project Sunrise” zou over drie jaar van start moeten gaan. Qantas heeft onder meer voor die operaties bij […]
  [naar artikel]
 16. Qantas wil vanaf Sydney rechtstreeks op Londen vliegen: langste verbinding ter wereld (25/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/N-G44o_-_ZNGhXaLSmYQPD2siwQ/diocontent/110469793/_crop/2/0/3949/2234/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 17. Boeing maakt recordvlucht: non-stop van New York naar Sydney in 19 uur en een kwartier (21/10/2019 - De Morgen)
  Niets minder dan een historisch moment, zei baas Alan Joyce van luchtvaartmaatschappij Qantas zondag over de vlucht van ‘zijn’ Boeing 787-9 Dreamliner. Het toestel had non-stop de route New York - Sydney overbrugd. Vliegtijd: 19 uur en een kwartier over een afstand van 16.200 kilometer. Een record.
  [naar artikel]
 18. Record: Boeing vliegt non-stop van New York naar Sydney in 19 uur en een kwartier (21/10/2019 - De Morgen)
  Niets minder dan een historisch moment, zei baas Alan Joyce van luchtvaartmaatschappij Qantas zondag over de vlucht van ‘zijn’ Boeing 787-9 Dreamliner. Het toestel had non-stop de route New York - Sydney overbrugd. Vliegtijd: 19 uur en een kwartier over een afstand van 16.200 kilometer. Een record.
  [naar artikel]
 19. Non-stopvlucht van Londen naar Sydney breekt twéé records - en passagiers zien dubbele zonsopgang (15/11/2019 - De Morgen)
  Een experimentele non-stopvlucht van Londen naar Sydney van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is vandaag in Sydney geland. Daarmee sneuvelen maar liefst twee luchtvaartrecords én konden de passagiers een zeldzame dubbele zonsopgang zien. Dat meldt CNN.
  [naar artikel]
 20. Airbus krijgt miljardenorder voor rechtstreekse vluchten op Australië (02/05/2022 - De Tijd)
  16:24 De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas bestelt voor ruim 2 miljard euro nieuwe Europese toestellen die het mogelijk moeten maken rechtstreeks te vliegen tussen Sydney en Melbourne en Europa of ...
  [naar artikel]
 21. Qantas wil non-stopvlucht van Londen naar Sydney; zo'n 17.000 kilometer in de lucht (25/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/CGxhTf1NY3PqVJAyQ_XGBPdCTVo/diocontent/110469796/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 22. Testvlucht van bijna 20 uur tussen New York en Sydney komt met succes aan (20/10/2019 - Metro)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft succesvol de langste rechtstreekse lijnvlucht ter wereld afgelegd. Na een vlucht van 19 uur en 16 minuten kwam het vliegtuig, dat een testvlucht uitvoerde, vanuit New York zondag aan de op luchthaven van Sydney. De vlucht QF 7879, uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner, was vrijdag vertrokken op de John F Kennedy luchthaven in New York en kwam zondagochtend aan op de luchthaven Kingsford Smith in Sydney. Aan boord waren veertig passagiers en tien bemanningsleden. Zij ondergingen een reeks tests, zoals slaapmonitoring, en bepaalde methodes volgen die moeten helpen om de jetlag van 15 uur te verwerken. Ook de slaapcycli en de alertheid van de bemanning werd onderzocht. Qantas zal de resultaten gebruiken om het aanbod te verfijnen. “Doel van deze recordbrekende vlucht is om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren op passagiers en de crew op een ultralange vlucht om de gezondheid en het welzijn te verbeteren, de jetlag te beperken en de beste werk- en rusturen van de crew te bepalen”, aldus Quantas. Alle koolstofemissies zullen worden gecompenseerd met andere maatregelen om broeikasgassen in de atmosfeer te verminderen, liet de luchtvaartmaatschappij nog weten. Voor het einde van het jaar zullen nog twee testvluchten plaatsvinden. De maatschappij hoopt in 2022 rechtstreekse passagiersvluchten te kunnen opstarten tussen New York en Sydney, en Londen en Sydney. De langste directe lijnvlucht is momenteel in handen van Singapore Airlines. De vlucht tussen Singapore en Newark (vlakbij New York) duurt 18,5 uur. Bron: Belga   Het bericht Testvlucht van bijna 20 uur tussen New York en Sydney komt met succes aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. CEO Qantas: ‘Regeringen moeten aandringen op vaccins om internationaal te vliegen’ (22/03/2021 - Express)
  Alan Joyce, CEO van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, heeft tegen de BBC gezegd dat regeringen zullen aandringen op vaccins voor internationale reizigers. De luchtvaartsector zag door het coronavirus haar passagiers vorig jaar wereldwijd met 75,6 procent dalen. Vaccins zijn daarom van cruciaal belang om de sector nieuw leven in te blazen. Veel regeringen beschouwen volgens […] The post CEO Qantas: ‘Regeringen moeten aandringen op vaccins om internationaal te vliegen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Qantas vraagt managers om te werken als bagageafhandelaar (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft leidinggevenden opgeroepen om de volgende drie maanden te werken als bagageafhandelaar. De maatschappij is op zoek naar minstens 100 vrijwilligers op de luchthavens van Sydney en Melbourne.
  [naar artikel]
 25. Eerste non-stop vlucht tussen Europa en Australië succesvol geland: 17 uur in de lucht (25/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste rechtstreekse passagiersvlucht tussen Europa en Australië is zondagochtend veilig geland in Londen. De Boeing 787 Dreamliner, die speciaal werd ontwikkeld voor langeafstandsvluchten, was 17 uur en 20 minuten onderweg vanuit Perth. Dat heeft de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 26. Een rechtstreekse vlucht van twintig uur? Dat doet u binnenkort op een toestel met bar, fitness én kindercrèche (31/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een rechtstreekse vlucht van twintig uur tussen ­Sydney en Londen. Dat is wat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil. Vliegtuig­bouwers Boeing en Airbus hebben nu een ontwerp klaar dat de langste rechtstreekse vlucht tot nog toe mogelijk moet maken. Met veel veranderingen aan boord. Zo komen er in de lucht een crèche, fitness, bar én slaapruimte.
  [naar artikel]
 27. Qantas vliegt binnenkort rechtstreeks van Londen naar Australië (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas vliegt vanaf 2018 rechtstreeks van de Britse hoofdstad Londen naar de West-Australische stad Perth. Dat heeft het bedrijf donderdag gemeld, de dag waarop passagiers voor het eerst tickets kunnen kopen voor de ‘Kangaroo Route’-vlucht.
  [naar artikel]
 28. Vliegmaatschappij Qantas lanceert “mystery flights” (03/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een poging om het binnenlandse toerisme een duwtje in de rug te geven, lanceert de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas enkele “mystery flights”. Wie een ticket boekt, weet niet naar welke bestemming hij zal vliegen.
  [naar artikel]
 29. Qantas lanceert ‘mystery flights’: ‘Unieke ervaring voor mensen die weer willen reizen’ (03/03/2021 - De Morgen)
  In een poging om het binnenlandse toerisme een duwtje in de rug te geven, lanceert de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas enkele ‘mystery flights’. Wie een ticket boekt, weet niet naar welke bestemming hij zal vliegen.
  [naar artikel]
 30. Langste commerciële vlucht ooit komt met succes aan (21/10/2019 - Metro)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft succesvol de langste rechtstreekse lijnvlucht ter wereld afgelegd. Na een vlucht van 19 uur en 16 minuten kwam het vliegtuig, dat een testvlucht uitvoerde, vanuit New York zondag aan de op luchthaven van Sydney. De vlucht QF 7879, uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner, was vrijdag vertrokken op de John F Kennedy luchthaven in New York en kwam zondagochtend aan op de luchthaven Kingsford Smith in Sydney. Aan boord waren veertig passagiers en tien bemanningsleden. Zij ondergingen een reeks tests, zoals slaapmonitoring, en volgden bepaalde methodes die moeten helpen om de jetlag van 15 uur te verwerken. Ook de slaapcycli en de alertheid van de bemanning werd onderzocht. Qantas zal de resultaten gebruiken om het aanbod te verfijnen. Alle koolstofemissies werden gecompenseerd “Doel van deze recordbrekende vlucht is om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren op passagiers en de crew op een ultralange vlucht om de gezondheid en het welzijn te verbeteren, de jetlag te beperken en de beste werk- en rusturen van de crew te bepalen”, aldus Quantas. Alle koolstofemissies zullen worden gecompenseerd met andere maatregelen om broeikasgassen in de atmosfeer te verminderen, liet de luchtvaartmaatschappij nog weten. Voor het einde van het jaar zullen nog twee testvluchten plaatsvinden. De maatschappij hoopt in 2022 rechtstreekse passagiersvluchten te kunnen opstarten tussen New York en Sydney, en Londen en Sydney. De langste directe lijnvlucht is momenteel in handen van Singapore Airlines. De vlucht tussen Singapore en Newark (vlakbij New York) duurt 18,5 uur. Lees ook : Handig! Icoontje laat zien waar baby’s in vliegtuig zitten Het bericht Langste commerciële vlucht ooit komt met succes aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Qantas vliegt vanaf 2018 rechtstreeks van Londen naar West-Australië (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas vliegt vanaf 2018 rechtstreeks van de Britse hoofdstad Londen naar de West-Australische stad Perth.
  [naar artikel]
 32. Qantas vliegt vanaf 2018 rechtstreeks van Londen naar West-Australië (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas vliegt vanaf 2018 rechtstreeks van de Britse hoofdstad Londen naar de West-Australische stad Perth.
  [naar artikel]
 33. Vaccinatieplicht voor werknemers Australische luchtvaartmaatschappij Qantas (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil dat alle werknemers worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Qantas wil zo voorkomen dat het virus zich kan verspreiden.
  [naar artikel]
 34. Oproep: "Stop met vliegen. Eén reis verknalt al uw inspanningen voor het klimaat" (05/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je hebt het vliegtuig niet nodig om een fantastische zomer te beleven. Dat is de kernboodschap van ‘Zomer Zonder Vliegen’. De campagne werd...
  [naar artikel]
 35. Vlucht Perth-Londen maakt rechtsomkeer wegens opstandige passagier (09/09/2018 - Metro)
  Een non-stop vlucht tussen het Australische Perth en Londen -met ruim 17 uur één van de langste vluchten ter wereld- heeft twee uur na het opstijgen rechtsomkeer moeten maken. Aanleiding was een opstandige passagier. De passagier van de Boeing 787-9 Dreamliner van luchtvaartmaatschappij Qantas werd uiteindelijk geboeid en gemaskerd van het vliegtuig gehaald door de politie van Perth. Passagiers vertelden aan de Australische zender ABC dat de man zich erg vreemd gedroeg. Kort na het opstijgen van het vliegtuig sloot hij zich meer dan een uur op in de toiletten. Toen hij weer tevoorschijn kwam, begon hij te schreeuwen en met zijn vuisten te zwaaien naar enkele medepassagiers. Het cabinepersoneel probeerde de man te kalmeren. “Ze vroegen bijstand van enkele mannelijke passagiers, wat ook gebeurde. Sommige inzittenden reageerden erg gespannen”, getuigt een vrouw aan ABC. Volgens haar heeft de crew goed gehandeld door de man achterin het toestel in bedwang te houden. Het gaat om een 32-jarige, die intussen door de politie is verhoord. Qantas moest de vlucht uitstellen naar de volgende dag. De maatschappij verontschuldigde zich bij haar klanten, maar zegt geen storend gedrag aan boord te kunnen dulden. bron: Belga Het bericht Vlucht Perth-Londen maakt rechtsomkeer wegens opstandige passagier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Sydney heropent voor toeristen, rest van Australië blijft nog gesloten (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gevaccineerde buitenlandse reizigers zullen volgende maand naar Sydney in Australië kunnen vliegen zonder bij aankomst in quarantaine te hoeven. De staat New South Wales heeft vrijdag aangekondigd dat ze de internationale grenzen zal heropenen, hoewel deze in de rest van het land gesloten blijven.
  [naar artikel]
 37. Sydney heropent voor toeristen, rest van Australië blijft nog gesloten (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gevaccineerde buitenlandse reizigers zullen volgende maand naar Sydney in Australië kunnen vliegen zonder bij aankomst in quarantaine te hoeven. De staat New South Wales heeft vrijdag aangekondigd dat ze de internationale grenzen zal heropenen, hoewel deze in de rest van het land gesloten blijven.
  [naar artikel]
 38. Eerste non-stopvlucht tussen Australië en Europa (25/03/2018 - VRT NWS)
  Een Boeing 787 Dreamliner van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft de eerste commerciële non-stoplijnvlucht gemaakt tussen Australië en Europa. Het vliegtuig was vertrokken in Perth, aan de westkust van Australië, en is iets over zes uur vanmorgen geland op de luchthaven van Londen Heathrow.
  [naar artikel]
 39. 19 uur en 16 minuten: zo lang duurde de eerste rechtstreekse vlucht van New York naar Sydney (20/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de...
  [naar artikel]
 40. Een overstap naar de grote rivaal? Daar weten ze bij Sydney wel raad mee om Kroatische doelman rekening te presenteren (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren stond in de Australische eerste klasse de derby tussen Sydney FC en Western Sydney Wanderers FC op het programma. Voor één man werd het
  [naar artikel]
 41. Groep vrienden roept op: “Stop met vliegen: één reis verknalt al uw inspanningen voor het klimaat” (05/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Dat vliegen erg slecht is voor het milieu, dat weten we intussen eigenlijk allemaal. En toch stappen we steeds vaker en goedkoper op het vliegtuig, zelfs voor de kortste afstanden. Enkele vrienden willen daar met de campagne ‘Zomer Zonder Vliegen’ verandering in brengen. “Nog te weinig mensen staan erbij stil dat één simpele vliegreis al hun inspanningen voor het ­klimaat kan verknallen.”
  [naar artikel]
 42. Van Barcelona naar Mallorca met de zeppelin: eerste commerciële vluchten na Hindenburg-ramp gepland tegen 2025 (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hybrid Air Vehicles wil tegen 2025 commerciële korteafstandsvluchten verzorgen tussen enkele steden. Dat zou voor het eerst zijn sinds de fatale ramp met de Hindenburg in 1937. Vliegen met een luchtschip is niet alleen comfortabeler, maar vooral milieuvriendelijker.
  [naar artikel]
 43. Londen-New York levert grootste omzet uit internationale luchtvaart op (19/08/2019 - Express)
  De verbinding tussen Heathrow Airport in Londen en John F. Kennedy International Airport in New York levert de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways bijna 1,2 miljard dollar jaaromzet op. Geen enkele andere luchtvaartroute in de wereld kan meer inkomsten melden. Dat blijkt uit een rapport van de Official Airline Guide (OAG). Op de tweede plaats staat de verbinding die de Australische maatschappij Qantas aanbiedt tussen Melbourne en Sydney. Deze activiteit leverde Qantas op twaalf maanden tijd 861 miljoen dollar inkomsten op. De derde plaats is voor de route die Emirates vanuit London Heathrow aanbiedt naar Dubai. Die verbinding bracht 796 miljoen dollar omzet op. De verbinding tussen Londen en New York van British Airways is de enige luchtvaartroute die jaarlijks meer dan 1 miljard dollar inkomsten oplevert. Draaischijf De rest van de top tien bestaat uit de verbindingen London-Singapore van Singapore Airlines (736 miljoen dollar), San Francisco-Newark van United Airlines (689 miljoen dollar), Los Angeles-New York van American Airlines (662 miljoen dollar), London-Doha van Qatar Airways (639 miljoen dollar), Hongkong-Londen van Cathay Pacific (605 miljoen dollar), Sydney-Singapore van Singapore Airlines (550 miljoen dollar) en Vancouver-Toronto van Air Canada (541 miljoen dollar).  “Opmerkelijk is dat British Airways met zijn verbinding tussen Heathrow in Londen en JFK Airport in New York de ranglijst aanvoert,” zegt Eric Rosen, reisspecialist van het magazine Forbes, in een commentaar op het rapport. “Er bestaat op die routes nochtans een sterke concurrentie. Ook met American Airlines, Delta en Virgin Atlantic kunnen reizigers tussen dezelfde luchthavens vliegen.” “Toch is alleen British Airways met dit transatlantische aanbod in de top tien terug te vinden. Dat heeft de maatschappij te danken aan zijn totale capaciteit en frequentie, die tegenover de concurrentie een belangrijke meerwaarde blijken.” “Daarnaast tonen de resultaten ook de centrale positie die London Heathrow in de internationale luchtvaart heeft,” zegt Rosen nog. “De Britse luchthaven is bij vijf routes uit de top tien betrokken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat luchtvaartmaatschappijen een hevige en dure strijd voor landingsrechten op Heathrow leveren.” “De prominente aanwezigheid van de Londense luchthaven geeft bovendien ook duidelijk aan dat Heathrow niet alleen belangrijk is als locatie van vertrek en aankomst, maar ook een cruciale draaischijf betekent voor connecties tussen verscheidene andere regio’s.” Budgetvliegers De studie toont volgens Rosen tevens een duidelijke band tussen capaciteit en inkomsten. “British Airways biedt tussen Londen en New York acht vluchten per dag aan,” benadrukt hij. “Ongeveer 30 procent van de zetels zijn voorbehouden voor first class en business class.” “Virgin Atlantic daarentegen heeft op de route slechts zes vluchten per dag. Bovendien zijn slechts tussen 10 procent en 15 procent van de zetels voorbehouden aan business class. Die verschillen zorgen ervoor dat Virgin Atlantic er niet in lukt de top tien te halen.” Bovendien boeken de maatschappijen de grootste inkomsten op zakelijke routes. Toeristische bestemmingen leveren beduidend minder inkomsten op. Ook wanneer de inkomsten per uur worden berekend, behoudt London-New York van British Airways zijn eerste plaats. De route verzamelt immers 27.159 dollar inkomsten per uur. Op de tweede plaats staat Dubai-Londen met een bedrag van 24.926 dollar, gevolgd door Melbourne-Sydney van Qantas met 23.773 dollar. Binnenlandse routes leveren beduidend minder inkomsten op. Vancouver-Toronto van Air Canada staat op een tiende plaats met 11.936 dollar, voorafgegaan door Newark-San Francisco van United (12.882 dollar) en Los Angeles-New York van American Airlines (13.099 dollar). Opvallend is volgens Rosen ook de afwezigheid van budgetvliegers in de ranglijst. Zij bieden echter vaak niet de routes die het premium publiek van de zakenreiziger op het oog heeft. Zakenreizigers zijn meestal ook bereid een hoger bedrag te betalen voor een vliegtuigticket. Op de grote knooppunten van deze zakelijke routes blijken de budgetmaatschappijen dan ook veel minder druk op de ticketprijzen te kunnen uitoefenen dan men zou verwachten.” De inkomsten zeggen echter niets over de winstgevendheid van de betrokken verbindingen. The post Londen-New York levert grootste omzet uit internationale luchtvaart op appeared first on Express.
  [naar artikel]
 44. Mijlpaal: eerste non-stop passagiersvlucht tussen Australië en Europa in Londen geland (25/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een historische mijlpaal: de eerste directe vlucht ooit tussen Australië en Europa is vanochtend geland in Londen. Het vliegtuig steeg gisteren...
  [naar artikel]
 45. Mijlpaal: eerste non-stop vlucht tussen Australië en Europa landt in Londen (25/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een historische mijlpaal: de eerste directe vlucht ooit tussen Australië en Europa is vanochtend geland in Londen. Het vliegtuig steeg gisteren...
  [naar artikel]
 46. Scheuren ontdekt in drie Boeing 737-vliegtuigen van Qantas (01/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Qantas heeft fijne scheuren ontdekt tussen de vleugel en romp van drie Boeing 737 NG-toestellen. Dat heeft de Australische luchtvaartmaatschappij...
  [naar artikel]
 47. Australische luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt 6.000 jobs (25/06/2020 - Express)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt 6.000 arbeidsplaatsen. Daarmee verdwijnt bij de Australische groep bijna een vijfde van het totale personeelsbestand.... The post Australische luchtvaartmaatschappij Qantas schrapt 6.000 jobs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Pandemie duwt Qantas voor eerst in zes jaar in het verlies (20/08/2020 - Express)
  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft zijn voorbije boekjaar met een verlies afgesloten. Daarmee diende de maatschappij voor de eerste keer... The post Pandemie duwt Qantas voor eerst in zes jaar in het verlies appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Qantas roept managers op als bagageafhandelaar te werken (08/08/2022 - De Tijd)
  14:26 De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas vraagt aan leidinggevenden om drie maanden als bagageafhandelaar aan de slag te gaan. Dat doet ze om een nijpend tekort aan arbeidskrachten aan te pakken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy