Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Poestexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Agressieve chemische schoonmaakproducten heb je niet nodig als je deze dingen doet.” [naar artikel]
De temperaturen gaan weer in stijgende lijn: tijd om je barbecue boven te halen dus! Het enige wat je misschien tegenhoudt, is het schoonmaken ervan. Dat is een vervelende klus, die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Vtwonen.be springt echter te hulp en voorziet je van een rits slimme tips waarmee je je barbecue snel én goed schoonmaakt. [naar artikel]
Niets zo zalig als een gezellige barbecue onder een stralende zon. Het enige wat je misschien tegenhoudt, is het schoonmaken van je toestel nadien. Dat is een vervelende klus, die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt of zelfs helemaal schrapt. Geen nood: vtwonen.be springt te hulp en voorziet je van een rits slimme tips waarmee jij je barbecue in een handomdraai degelijk schoonmaakt. [naar artikel]
In de naaldbossen van Alaska en Noord-Canada liggen talloze natuurbranden in winterslaap onder de sneeuw. Zodra de lente aanbreekt, zullen ze vanuit de ondergrond tevoorschijn komen en het bos opnieuw in lichterlaaie zetten. [naar artikel]
Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]
Dit weekend halen we die barbecue misschien wel voor de laatste keer dit jaar boven: vermijd stress en lees hier de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. 12 experts, van vleeschefs en sommelier tot patissier, delen de beste producten en tips om er een smakelijk succes van te maken. Zo pak je het slim aan vanaf de apéro tot het dessert. [naar artikel]
Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]
Als het over aardappelen gaat, zijn er twee soorten die telkens weer tegenover elkaar worden geplaatst: de gewone aardappel en de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. De twee varianten verschillen niet enkel van kleur, maar ook wat betreft de voedingswaarden. Welke aardappel is nu de betere aardappel? De gewone aardappel versus de zoete aardappel. […] Het bericht Waarom de zoete aardappel beter is dan de gewone aardappel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een echtpaar uit Nieuw-Zeeland geloofde dat ze de grootste aardappel ter wereld hadden opgegraven in de tuin van hun kleine boerderij in de buurt van Hamilton, op het Noordereiland van het land. Hun droom veranderde echter in puree, nadat Guinness World Records had geschreven dat uit een DNA-test was gebleken dat hun gigantische aardappel helemaal geen aardappel bleek te zijn. [naar artikel]
‘Voeg zeste van een citroen toe’, staat regelmatig in recepten. En dat moet je vooral doen, want het is lekker en gezond. Op voorwaarde dat je de juiste citroen kiest, althans. Voedingsexperte Marlies Huysentruyt legt uit hoe je dat doet: “Als je elke dag pesticiden eet, raakt je immuunsysteem uitgeput.” [naar artikel]
Af en toe bots je in een recept op zeste van citroen als ingrediënt. Gebruik je om die zeste te maken dan best een schil van een biologische citroen of kan een niet-biologische schil geen kwaad voor ons lichaam? Voedingsexperte Marlies Huysentruyt duidt hoe het zit en legt uit hoe je die zeste met veel smaak in gerechten verwerkt. “Het is een misverstand dat je de schil van biologische citroenen niet moet wassen voor gebruik.” [naar artikel]
Een maand nadat verwacht werd dat de Chinese robotjeep Zhurong uit zijn winterslaap zou komen, is er nog geen teken van leven gekomen vanop Mars. Experts willen de hoop nog niet opgeven dat de rover toch weer actief wordt. [naar artikel]
Wordt Koning Auto dit voorjaar verdreven door Koningin Fiets? In onze provincie neemt een op de twee de fiets naar het werk. De gouden regel voor ex-wielerprof Ludo Dierckxsens (56) uit Geel: “Je fiets moet in orde zijn, voor welk gebruik dan ook.” Hoe je je stalen ros uit zijn winterslaap haalt, toont hij in zeven stappen. [naar artikel]
De komende dagen wordt het stralend weer, tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Hoe barbecue je dan wel veilig en wat moet je doen als het toch misgaat? Bekijk enkele tips in bovenstaande video. [naar artikel]
Regel 1 als je je barbecue bovenhaalt: zorg dat je rooster proper is. Door het mooie weer stijgt de goesting om met zijn allen te barbecueën, maar hoe zorg je ervoor dat je barbecue ook voedselveilig verloopt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft 5 tips. [naar artikel]
Barbecue, het is er zowel de tijd als het weer voor, maar helaas niet het moment. Tenzij natuurlijk een virologisch verantwoorde barbecue in beperkt gezelschap. En dat is exact wat Boat BQ aanbiedt in Herentals: een barbecue in je bubbel op een boot. [naar artikel]
Een jonge Franse start-up staat met de stand van het jaar op techbeurs CES in Las Vegas. Het product: een geconnecteerde, nutteloze aardappel. ‘POTATO decodeert de taal van de aardappel en kan die vertalen via Bluetoothconnectie’, zegt het persbericht van BPZ (Bac Plus Zero). Het experiment van eigenaar Nicolas Baldeck gaat natuurlijk niet echt over […] The post Nutteloze bluetooth-aardappel is hit op technologiehoogmis CES appeared first on Business AM. [naar artikel]
In Anderlecht heeft een vrouw een CO-intoxicatie opgelopen door het gebruik van een barbecue in huis. De Brusselse brandweer werd zondagavond omstreeks 18.50 uur opgeroepen voor een CO-intoxicatie in een rijwoning aan de Waxweilerlaan in Anderlecht. De vrouw werd afgevoerd naar het ziekenhuis. [naar artikel]
De zomer staat voor de deur, dus dat betekent dat we de barbecue opnieuw van onder het stof mogen halen. Maar temper wel even je enthousiasme en zorg ervoor dat je enkel zaken op de grill legt die daar tot hun recht komen. We maakten een lijstje van ingrediënten die je beter ver weg van […] Het bericht Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren. [naar artikel]
In Anderlecht heeft een vrouw een CO-intoxicatie opgelopen door het gebruik van een barbecue in huis. De Brusselse brandweer werd zondagavond omstreeks 18.50 uur opgeroepen voor een CO-intoxicatie in een rijwoning aan de Waxweilerlaan in Anderlecht. De vrouw werd afgevoerd naar het ziekenhuis. [naar artikel]
De bewoners van de appartementen aan de Kolmen in het centrum van Looi waren zaterdag jongsleden al aan hun zesde editie toe van hun jaarlijkse barbecue. Dit jaar was het iets anders. 's Morgens vroeg begonnen ze met een stevig ontbijt (spek en ei), de voorbereiding was in handen van spekman Willy Van Dijck. In de late namiddag was er de alombekende barbecue met kok van dienst Guido Steurs. Het was weer een geslaagde en gezellige barbecue, mede dankzij de inzet van de organisatoren Aurelia Sebenello en Fausto Bedin. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.