Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

"Gebruik een aardappel of citroen": twee experts leggen uit hoe je je barbecue weer schoonmaakt na zijn winterslaap

08/05/2022 - 11:26
"Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar heb je geen idee hoe je hem weer in orde brengt nadat hij zo lang stilstond? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste advies. Want hoe krijg je hem nu het makkelijkst weer schoon en mag je je houtskool van vorig jaar nog gebruiken? “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Gebruik een aardappel of citroen": hoe maak je je barbecue weer schoon na zijn winterslaap? Twee experts geven advies (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


2. Geen chemische producten, wel aardappels en citroenen: twee experts leggen uit hoe je je barbecue het best onderhoudt (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


3. “Een aardappel of citroen kunnen wonderen doen”: zo maak je je barbecue moeiteloos schoon na zijn winterslaap (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Poestexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Agressieve chemische schoonmaakproducten heb je niet nodig als je deze dingen doet.” [naar artikel]


4. Zo krijg je je barbecue in geen tijd weer brandschoon (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De temperaturen gaan weer in stijgende lijn: tijd om je barbecue boven te halen dus! Het enige wat je misschien tegenhoudt, is het schoonmaken ervan. Dat is een vervelende klus, die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Vtwonen.be springt echter te hulp en voorziet je van een rits slimme tips waarmee je je barbecue snel én goed schoonmaakt. [naar artikel]


5. Staalborstel? Hoeft niet: zo krijg je je barbecue snel én simpel opnieuw perfect proper (17/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo zalig als een gezellige barbecue onder een stralende zon. Het enige wat je misschien tegenhoudt, is het schoonmaken van je toestel nadien. Dat is een vervelende klus, die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt of zelfs helemaal schrapt. Geen nood: vtwonen.be springt te hulp en voorziet je van een rits slimme tips waarmee jij je barbecue in een handomdraai degelijk schoonmaakt. [naar artikel]


6. Experts verontrust over ‘zombiebranden’: vuur dat na winterslaap onder sneeuw weer oplaait (20/05/2021 - De Morgen)

In de naaldbossen van Alaska en Noord-Canada liggen talloze natuurbranden in winterslaap onder de sneeuw. Zodra de lente aanbreekt, zullen ze vanuit de ondergrond tevoorschijn komen en het bos opnieuw in lichterlaaie zetten. [naar artikel]


7. Van krantenpapier tot de truc met de aardappel: zo krijg je je barbecue snel en goed schoon na de winter (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]


8. Barbecue tijdens deze heerlijke nazomer? 12 experts tippen de beste producten en leggen uit hoe je er een succes van maakt (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend halen we die barbecue misschien wel voor de laatste keer dit jaar boven: vermijd stress en lees hier de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. 12 experts, van vleeschefs en sommelier tot patissier, delen de beste producten en tips om er een smakelijk succes van te maken. Zo pak je het slim aan vanaf de apéro tot het dessert. [naar artikel]


9. Barbecue – weer…Toon ons hoe u het doet! (26/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]


10. Waarom de zoete aardappel beter is dan de gewone aardappel (29/04/2019 - Metro)

Als het over aardappelen gaat, zijn er twee soorten die telkens weer tegenover elkaar worden geplaatst: de gewone aardappel en de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. De twee varianten verschillen niet enkel van kleur, maar ook wat betreft de voedingswaarden. Welke aardappel is nu de betere aardappel? De gewone aardappel versus de zoete aardappel. […] Het bericht Waarom de zoete aardappel beter is dan de gewone aardappel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


11. Grootste aardappel ter wereld is in feite geen aardappel, blijkt uit DNA-test (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een echtpaar uit Nieuw-Zeeland geloofde dat ze de grootste aardappel ter wereld hadden opgegraven in de tuin van hun kleine boerderij in de buurt van Hamilton, op het Noordereiland van het land. Hun droom veranderde echter in puree, nadat Guinness World Records had geschreven dat uit een DNA-test was gebleken dat hun gigantische aardappel helemaal geen aardappel bleek te zijn. [naar artikel]


12. “De schil van een citroen zit boordevol voedingsstoffen, maar soms ook pesticiden”: zo gebruik je citroenzeste én kies je een geschikte citroen (17/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘Voeg zeste van een citroen toe’, staat regelmatig in recepten. En dat moet je vooral doen, want het is lekker en gezond. Op voorwaarde dat je de juiste citroen kiest, althans. Voedingsexperte Marlies Huysentruyt legt uit hoe je dat doet: “Als je elke dag pesticiden eet, raakt je immuunsysteem uitgeput.” [naar artikel]


13. Mag je de zeste van een gewone citroen gebruiken in je maaltijden of is het schadelijk? (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Af en toe bots je in een recept op zeste van citroen als ingrediënt. Gebruik je om die zeste te maken dan best een schil van een biologische citroen of kan een niet-biologische schil geen kwaad voor ons lichaam? Voedingsexperte Marlies Huysentruyt duidt hoe het zit en legt uit hoe je die zeste met veel smaak in gerechten verwerkt. “Het is een misverstand dat je de schil van biologische citroenen niet moet wassen voor gebruik.” [naar artikel]


14. Maand na winterslaap nog geen teken van leven van Chinese robotjeep op Mars (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een maand nadat verwacht werd dat de Chinese robotjeep Zhurong uit zijn winterslaap zou komen, is er nog geen teken van leven gekomen vanop Mars. Experts willen de hoop nog niet opgeven dat de rover toch weer actief wordt. [naar artikel]


15. De 7 stappen van Ludo Dierckxsens: zo haal je je fiets uit winterslaap (24/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Wordt Koning Auto dit voorjaar verdreven door Koningin Fiets? In onze provincie neemt een op de twee de fiets naar het werk. De gouden regel voor ex-wielerprof Ludo Dierckxsens (56) uit Geel: “Je fiets moet in orde zijn, voor welk gebruik dan ook.” Hoe je je stalen ros uit zijn winterslaap haalt, toont hij in zeven stappen. [naar artikel]


16. Met deze tips barbecue je veilig (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De komende dagen wordt het stralend weer, tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Hoe barbecue je dan wel veilig en wat moet je doen als het toch misgaat? Bekijk enkele tips in bovenstaande video. [naar artikel]


17. "Laat je eten zo lang mogelijk in de koelkast en houd alles apart": 5 tips voor een voedselveilige barbecue (10/06/2023 - VRT NWS)

Regel 1 als je je barbecue bovenhaalt: zorg dat je rooster proper is. Door het mooie weer stijgt de goesting om met zijn allen te barbecueën, maar hoe zorg je ervoor dat je barbecue ook voedselveilig verloopt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft 5 tips. [naar artikel]


18. Barbecueën met je bubbel op Kempens Kanaal (19/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

Barbecue, het is er zowel de tijd als het weer voor, maar helaas niet het moment. Tenzij natuurlijk een virologisch verantwoorde barbecue in beperkt gezelschap. En dat is exact wat Boat BQ aanbiedt in Herentals: een barbecue in je bubbel op een boot. [naar artikel]


19. Nutteloze bluetooth-aardappel is hit op technologiehoogmis CES (08/01/2020 - Express)

Een jonge Franse start-up staat met de stand van het jaar op techbeurs CES in Las Vegas. Het product: een geconnecteerde, nutteloze aardappel. ‘POTATO decodeert de taal van de aardappel en kan die vertalen via Bluetoothconnectie’, zegt het persbericht van BPZ (Bac Plus Zero). Het experiment van eigenaar Nicolas Baldeck gaat natuurlijk niet echt over […] The post Nutteloze bluetooth-aardappel is hit op technologiehoogmis CES appeared first on Business AM. [naar artikel]


20. Vrouw onwel na gebruik van barbecue in huis (07/01/2024 - Het Nieuwsblad)

In Anderlecht heeft een vrouw een CO-intoxicatie opgelopen door het gebruik van een barbecue  in huis. De Brusselse brandweer werd zondagavond omstreeks 18.50 uur opgeroepen voor een CO-intoxicatie in een rijwoning aan de Waxweilerlaan in Anderlecht. De vrouw werd afgevoerd naar het ziekenhuis. [naar artikel]


21. Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen (12/05/2018 - Metro)

De zomer staat voor de deur, dus dat betekent dat we de barbecue opnieuw van onder het stof mogen halen. Maar temper wel even je enthousiasme en zorg ervoor dat je enkel zaken op de grill legt die daar tot hun recht komen. We maakten een lijstje van ingrediënten die je beter ver weg van […] Het bericht Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. “Je kookt de zoete aardappel beter niet op dezelfde manier als de klassieke”: hoe maak je de zoete patat wel best klaar? (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]


23. Mooi weer bezegelen met een barbecue? Zo kies je een exemplaar op maat (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren. [naar artikel]


24. Vrouw onwel na gebruik van barbecue in huis in Anderlecht (07/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

In Anderlecht heeft een vrouw een CO-intoxicatie opgelopen door het gebruik van een barbecue in huis. De Brusselse brandweer werd zondagavond omstreeks 18.50 uur opgeroepen voor een CO-intoxicatie in een rijwoning aan de Waxweilerlaan in Anderlecht. De vrouw werd afgevoerd naar het ziekenhuis. [naar artikel]


25. Zesde barbecue in Kolmen (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)

De bewoners van de appartementen aan de Kolmen in het centrum van Looi waren zaterdag jongsleden al aan hun zesde editie toe van hun jaarlijkse barbecue. Dit jaar was het iets anders. 's Morgens vroeg begonnen ze met een stevig ontbijt (spek en ei), de voorbereiding was in handen van spekman Willy Van Dijck. In de late namiddag was er de alombekende barbecue met kok van dienst Guido Steurs. Het was weer een geslaagde en gezellige barbecue, mede dankzij de inzet van de organisatoren Aurelia Sebenello en Fausto Bedin. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!