Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
08:58 uur

Wie volgt Wouter Beke op?

De Standaard

13/05/2022 - 11:46

Een Limburger vervangen door een Limburger is de eenvoudigste optie. Anders wordt het schuiven met ministerposten om Wouter Beke te vervangen als Vlaams minister van Welzijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wouter Beke (CD&V) legt eed af (02/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft dinsdag op het koninklijk paleis de eed afgelegd. Beke wordt minister van Werk tot er een nieuwe federale regering is gevormd. Hij volgt zo Kris Peeters op, die verhuist naar het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 2. Wouter Beke vervangt Kris Peeters als federaal minister (27/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Algemene Vergadering van CD&V heeft partijvoorzitter Wouter Beke zonet aangeduid als nieuwe federale minister in de ontslagnemende regering Michel II. Beke volgt in die functie Kris Peeters op.
  [naar artikel]
 3. Wouter Beke volgt Kris Peeters op in de regering (27/06/2019 - Knack)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke wordt minister in de regering. Hij volgt er Kris Peeters op, die naar het Europees Parlement vertrekt.
  [naar artikel]
 4. Nathalie Muylle (CD&V) volgt Wouter Beke op in federale regering (02/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle volgt Wouter Beke op als minister van Werk, Economie en Consumenten in de federale regering in lopende zaken. Dat...
  [naar artikel]
 5. Wouter Beke volgt Kris Peeters op (27/06/2019 - De Tijd)
  22:21 CD&V voert een reshuffle door na het vertrek van boegbeeld Kris Peeters naar Europa. Wouter Beke neemt over als federaal minister en blijft voorzitter. Koen Geens wordt vicepremier.
  [naar artikel]
 6. Wouter Beke volgt Kris Peeters op in federale regering (27/06/2019 - De Tijd)
  19:16 Wouter Beke zet de dubbele pet op van CD&V-voorzitter en minister in de federale regering.
  [naar artikel]
 7. Wie volgt Wouter Beke op? Crevits: “Ik laat mijn bevoegdheid niet in de steek” (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie volgt Wouter Beke op als Vlaams minister van Welzijn? Het is de vraag die CD&V bezighoudt. Hilde Crevits (CD&V) liet bij VTM NIEUWS weten dat zij wil luisteren naar wat haar partij vraagt, maar dat ze haar bevoegdheid als Vlaams minister van Landbouw niet zal opgeven.
  [naar artikel]
 8. Wie volgt Wouter Beke op? Crevits: “Ik laat mijn bevoegdheid niet in de steek” (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie volgt Wouter Beke op als Vlaams minister van Welzijn? Het is de vraag die CD&V bezighoudt. Hilde Crevits (CD&V) liet bij VTM NIEUWS weten dat zij wil luisteren naar wat haar partij vraagt, maar dat ze haar bevoegdheid als Vlaams minister van Landbouw niet zal opgeven.
  [naar artikel]
 9. Wouter Beke (CD&V) legt eed af als minister in ontslagnemende federale regering (02/07/2019 - Metro)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft vandaag op het koninklijk paleis de eed afgelegd als federaal minister van Werk, Economie, Consumentenzaken, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding in de federale regering van lopende zaken. Beke volgt Kris Peeters op die zijn zitje in het Europees Parlement opneemt. CD&V moest wel een opvolger aanduiden, omdat de federale regering evenveel Nederlandstalige als Franstalige ministers moet tellen. Beke wordt geen vicepremier zoals Peeters. Die rol schuift door naar CD&V-minister van Justitie Koen Geens. bron: Belga Het bericht Wouter Beke (CD&V) legt eed af als minister in ontslagnemende federale regering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Fusieburgemeesters op pad met Wouter Beke (15/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije dagen trok CD&V voorzitter Wouter Beke samen met burgemeesters Lode Ceyssens en Benny Spreeuwers op huisbezoek in Oudsbergen. “Is het nu al één gemeente of toch nog twee?” twijfelde Beke.
  [naar artikel]
 11. CD&V'ster Nathalie Muylle volgt Beke op in federale regering (02/10/2019 - De Tijd)
  16:28 Kamerlid Nathalie Muylle volgt Wouter Beke, die Vlaams minister wordt, op als federaal minister van Werk en Economie.
  [naar artikel]
 12. “Wouter Beke moet weg” (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Hamse burgemeester Dirk De Vis (CD&V) zegt dat het tijd wordt dat voorzitter Wouter Beke opstapt. “Wouter Beke is een goede schipper, maar een slechte stuurman. Hij heeft de wind niet goed aangevoeld en zo is het schip uit koers geraakt. De laatste verkiezingen heeft CD&V telkens een beetje minder stemmen gehaald.”
  [naar artikel]
 13. Na Theo Francken ontvangt nu ook CD&V-politicus Wouter Beke brief met wit poeder (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-politicus Wouter Beke ontving vandaag op het hoofdkwartier van de partij een poederbrief. Dat schrijft Beke in een bericht op zijn...
  [naar artikel]
 14. Wouter Beke blijft burgemeester in Leopoldsburg (15/10/2018 - Metro)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke blijft burgemeester van Leopoldsburg. De huidige coalitie van CD&V en sp.a wordt verdergezet. Na een nek-aan-nekrace is CD&V opnieuw de grootste partij in het Limburgse Leopoldsburg met 30,8 procent. Coalitiepartner sp.a moest maar nipt de duimen leggen met 30,2 procent van de stemmen. Sp.a-lijsttrekker Erwin Van Pée behaalde met 2.350 voorkeursstemmen wel meer naamstemmen dan huidig burgemeester Wouter Beke, die 2.061 voorkeursstemmen kreeg. Toch mag CD&V als grootste partij de burgemeester leveren, waardoor partijvoorzitter Wouter Beke de sjerp behoudt. “Wouter Beke blijft burgemeester. De coalitie is globaal beloond en zet gewoon door. Het was afgesproken dat de grootste partij de burgemeester levert”, zegt Steffen Van Roosbroeck, woordvoerder van CD&V. bron: Belga Het bericht Wouter Beke blijft burgemeester in Leopoldsburg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Hilde Crevits (CD&V) volgt Wouter Beke op als Vlaams minister van Welzijn, Jo Brouns wordt minister van Werk (16/05/2022 - VRT NWS)
  Hilde Crevits volgt Wouter Beke op als minister van Welzijn in de Vlaamse regering. Dat verneemt VRT NWS uit goede bron. Haar bevoegdheden Werk en Economie gaan over naar Vlaams Parlementslid Jo Brouns die zo een nieuwe minister wordt. De partijraad van CD&V moet deze stoelendans wel nog goedkeuren.
  [naar artikel]
 16. Wouter Beke volgt zichzelf niet op als CD&V-voorzitter (28/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselWouter Beke zal zichzelf wellicht niet opvolgen als voorzitter van CD&V. “De kans dat ik kandidaat ben, is klein”, zegt Beke die samen met Hilde Crevits wel de regeringsonderhandelingen zal voeren voor de christendemocraten.
  [naar artikel]
 17. Wouter Beke: ‘Vandaag heeft iedereen het gevoel dat hij tekortschiet' (03/04/2020 - De Tijd)
  01:02 Ook voor corona was Wouter Beke al minister van ‘nooit genoeg’. Het tekort aan maskers en testen in de woon-zorgcentra plaatst hem helemaal in een storm. Beke blijft zichzelf. ‘Mijn reputatie is het l...
  [naar artikel]
 18. LIVE. Belangrijke partijraad bij CD&V: wie volgt Wouter Beke op als Vlaams minister van Welzijn? (16/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Op de partijraad van CD&V wordt maandagavond vanaf 20 uur beslist wie de opgestapte Wouter Beke zal opvolgen als Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding. Volg alles hier LIVE.
  [naar artikel]
 19. LIVE. Belangrijke partijraad bij CD&V: wie volgt Wouter Beke op als Vlaams minister van Welzijn? (16/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op de partijraad van CD&V wordt maandagavond vanaf 20 uur beslist wie de opgestapte Wouter Beke zal opvolgen als Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding. Volg alles hier LIVE.
  [naar artikel]
 20. Minister Wouter Beke na kritiek op vaccinatiecampagne: “Ons huiswerk is af” (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) schiet terug op de kritiek dat de vaccinatiecampagne niet loopt naar behoren. Hij kan maar zo veel vaccineren als de leveringen het toelaten, zegt hij. “Voor mij mag het ook een Beke meer zijn in plaats van een Beke minder.”
  [naar artikel]
 21. Nathalie Muylle vervangt Wouter Beke als minister in federale regering (02/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle volgt Wouter Beke op als minister van Werk, Economie en Consumenten in de federale regering in lopende zaken. Dat deelt CD&V mee.
  [naar artikel]
 22. Wouter Beke: 'Ik geef geen handjes en geen kussen' (04/03/2020 - De Standaard)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zit momenteel samen met tientallen vertegenwoordigers uit de zorgsector voor overleg over het coronavirus. Beke houdt zich duidelijk aan de veiligheidsvoorschriften wanneer hij aankomt op de bijeenkomst.
  [naar artikel]
 23. Wouter Beke: "Derde prik in december moet ons beschermen tegen varianten" (15/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een boostervaccin, dat ook beschermt tegen de gevaarlijke varianten van het virus. Tegen het einde van het jaar, wellicht in december volgt er een derde coronaprik. Dat bevestigt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke voor onze camera.
  [naar artikel]
 24. Velen hebben een coronacoupe, behalve Wouter Beke: “Kapsalon Bubbel Beke” (25/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De meeste mensen lopen tegenwoordig rond met een coronacoupe. Behalve Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid.
  [naar artikel]
 25. Ook Wouter Beke krijgt (onschadelijke) poederbrief op partijhoofdkwartier CD&V (03/01/2019 - VRT NWS)
  Op het partijhoofdkwartier van CD&V in Brussel is donderdag een poederbrief aangekomen die gericht was aan voorzitter Wouter Beke. Dat zegt Beke zelf op Twitter. Het bleek om een vals alarm te gaan.
  [naar artikel]
 26. Wouter Beke (CD&V) is nu Vlaams minister en doet afstand van federale onderhandelingen (02/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke zal niet langer de federale onderhandelingen voor zijn partij voeren. Dat bevestigt hij aan Belga. Beke is afgelopen...
  [naar artikel]
 27. Wie volgt Wouter Beke op? Nawal Farih en Vera Jans genoemd als kanshebbers (12/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het ontslag van Wouter Beke zet een hele stoelendans in gang binnen de cd&v. De belangrijkste vraag is wie zijn opvolger moet worden als Vlaams minister. Nawal Farih en Vera Jans zijn kanshebbers.
  [naar artikel]
 28. [VIDEO] - Wouter Beke (over N-VA): "Veeg voor uw eigen deur" (31/08/2016 - De Redactie)
  Partijvoorzitter Wouter Beke (CD&V) is niet te spreken over de houding van de N-VA in de regering. Hij beschuldigt de partij ervan "voortdurend ballonnetjes op te laten". Ook haalt hij uit naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Het volledige interview met Wouter Beke kunt u vanavond om 8u zien in "Terzake".
  [naar artikel]
 29. Onze opinie. Wat zouden we Wouter Beke graag eens horen briesen als een stier (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Beke is boos. Want op de beloftes van big pharma over de levering van vaccins kan een getergde minister niet teren. Stel u daarbij geen Wouter Beke voor die met deuren slaat, de vuisten balt en briest als een stier. Een boze christendemocraat zoals Koen Geens die na de ezelsstamp van Paul Magnette riep dat CD&V niet de dweil van de Wetstraat is, is een witte raaf. Maar de ergernis moest Beke van het hart. Voor die stokkende leveringen kan je Beke niet aan het kruis nagelen, al moet hij dat kruis wel dragen.
  [naar artikel]
 30. Wouter Beke: “Centrumrechts in Antwerpen is werkbaar” (19/10/2018 - De Morgen)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke leek in Terzake een voorkeur uit te spreken voor een centrumrechtse meerderheid in Antwerpen. Die zou slechts één zetel op overschot hebben, maar is volgens Beke “werkbaar”. 
  [naar artikel]
 31. Wouter Beke: “Geen reden om te stoppen met vaccin van AstraZeneca” (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij ons in de studio Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke.
  [naar artikel]
 32. “Vroeg of laat is redelijk het nieuwe sexy”: Wouter Beke antwoordt Joël De Ceulaer (25/03/2019 - De Morgen)
  Wouter Beke is voorzitter van de CD&V.
  [naar artikel]
 33. Wouter Beke (CD&V): "Wij willen blijven samenwerken met MR" (19/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Premier Michel en CD&V-voorzitter Wouter Beke hebben in de Franstalige krant Le Soir hun visitekaartje afgegeven voor de verkiezingen. "Wij willen samen de motor zijn van de volgende regering," zeggen Michel en Beke. Opvallend: Wouter Beke was ook de architect van de vorige federale regering en ook daaraan ging een dubbelinterview in Le Soir vooraf. Veel duidelijker kan een statement niet zijn.
  [naar artikel]
 34. Premier Charles Michel koestert Limburg... én Wouter Beke: "Wouter is een vriend" (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Premier Charles Michel komt graag in Limburg, dat vertelt hij in een filmpje dat werd gepost op de facebookpagina van Wouter Beke. "Een groene en mooie provincie met veel talenten", stelt de MR-politicus. Niet enkel een lofrede voor onze provincie, ook voor de inwoners. Of toch voornamelijk eentje: Wouter Beke. "Wouter is een vriend."
  [naar artikel]
 35. Wouter Beke: 'We moeten de huidige maatregelen veel beter respecteren' (22/03/2021 - Knack)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) maakt zich ongerust over het stijgend aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames. Volgens Beke is het nu vooral zaak om de bestaande maatregelen beter na te leven.
  [naar artikel]
 36. Wouter Beke en Zuhal Demir in de clinch: “Antwoord gewoon met ja of nee” (25/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het federale lijsttrekkersdebat van vrijdagavond raakten Wouter Beke (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA) verwikkeld in een verhitte discussie over de subsidies aan Genkse verenigingen. “Die riedel heb ik al tientallen keren gehoord”, klonk het bij Beke.
  [naar artikel]
 37. Onze hoofdredacteur over het ontslag van Wouter Beke: “Het slimste jongetje van de klas, dat toch verslingerd raakte aan de macht” (13/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  De minister Wouter Beke die dan toch ontslag nam, was nog slechts een schim van wat de CD&V-voorzitter Wouter Beke op zijn beste momenten was. Beke leek lang voorbestemd voor een rol in de coulissen, maar groeide gestaag en discreet uit tot een machtsfactor van belang. Tot hij zijn hand overspeelde en zichzelf voor bewezen diensten bedankte met een ministerpost. Het afscheid kon alleen maar wrang worden.
  [naar artikel]
 38. Integraal: studiogast Wouter Beke (11/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Herbekijk het integrale studiogesprek met CD&V-voorzitter Wouter Beke.
  [naar artikel]
 39. Integraal: studiogast Wouter Beke (10/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bekijk het integrale studiogesprek met CD&V-voorzitter Wouter Beke.
  [naar artikel]
 40. De lofzang op het eigen werk was misschien wel menselijk, maar toonde ook aan dat Wouter Beke de realiteit nog altijd niet in de ogen kan kijken (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dan toch nog. Dan toch nog houdt Wouter Beke de eer aan zichzelf en ontdoet hij de nieuwe voorzitter Sammy Mahdi van een pijnlijke kiezel in de schoen. Want wat zou hij aanvangen met Wouter Beke wanneer hij verkozen zou worden tot voorzitter? Die vraag keerde de voorbije dagen steeds weer. Die vraag bleef etteren.
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT. Van crisis naar crisis: Wouter Beke stopt als minister van Welzijn na hobbelig parcours (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) leek wel een kat met negen levens, maar zijn negende leven blijkt nu ook opgebruikt. Beke zet een stap op zij als minister van Volksgezondheid en biedt officieel zijn ontslag aan. Minister Beke lag onder vuur om zijn aanpak van de coronacrisis in de rusthuizen, maar ook de wantoestanden in de crèches en de problemen rond het ouderschapsverlof bleven de christendemocraat achtervolgen. Hier krijgt u een overzicht van het hobbelige parcours van de nu ex-minister: Wouter Beke.
  [naar artikel]
 42. Wouter Beke op expeditie in Beringen (03/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wouter Beke bracht op dinsdag 3 februari om 7.30u een bezoek aan kinderopvang De Bengeltjes in Stal. Hier worden dagelijks 70 kinderen opgevangen.
  [naar artikel]
 43. Wouter Beke (CD&V) kleurt alle bolletjes: “En nu bang afwachten” (26/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft onder ruime mediabelangstelling zijn stem uitgebracht in Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 44. Wie volgt Wouter Beke op als CD&V-voorzitter? Partyka en Van Peteghem stellen zich al kandidaat (17/10/2019 - Knack)
  Vier dagen voor de deadline treden twee kandidaten uit de schaduw om CD&V-voorzitter Wouter Beke op te volgen. Katrien Partyka, Vlaams parlementslid en burgemeester van Tienen en Vincent Van Peteghem, Vlaams parlementslid en burgemeester van De Pinte, kondigen aan dat ze de christendemocratische partij willen gaan leiden.
  [naar artikel]
 45. Wat valt Wouter Beke echt te verwijten? (09/04/2020 - Knack)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is kop van Jut. Maar waar ging hij precies de mist in? 'Op den duur is er een kakofonie aan draaiboeken ontstaan.'
  [naar artikel]
 46. Wouter Beke (CD&V) haalt uit naar Moderna: “Alleen maar miserie met hen” (18/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Tijdens een bezoek aan het vaccinatiecentrum van Maasmechelen heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) uitgehaald naar vaccinproducent Moderna. “Niets dan miserie”, aldus Beke.
  [naar artikel]
 47. Wouter Beke: 'Geen spelletjes spelen over pensioenen' (17/09/2017 - Knack)
  In De Zevende Dag kwam CD&V-voorzitter Wouter Beke klaarheid scheppen over de pensioendiscussie, en de fricties met coalitiepartner N-VA. 'Wij zijn wel twee fundamenteel verschillende partijen.'
  [naar artikel]
 48. Wouter Beke zet CD&V-trofeën in uitstalraam (30/09/2019 - De Tijd)
  17:20 CD&V-voorzitter Wouter Beke is tevreden over wat hij heeft binnengehaald bij de Vlaamse regeringsonderhandelingen. De lokale besturen worden voor 1 miljard euro geherfinancierd, er gaat 550 miljoen ex...
  [naar artikel]
 49. Minister Wouter Beke schiet terug na kritiek op vaccinatiecampagne: “Ons huiswerk is af” (08/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) schiet terug op de kritiek dat de vaccinatiecampagne niet loopt naar behoren. Hij kan maar zo veel vaccineren als de leveringen het toelaten, zegt hij. En dat is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de leveranciers. “Voor mij mag het ook een Beke meer zijn in plaats van een Beke minder.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy