Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
03:04 uur

Duizenden populaire websites verzamelen ongevraagd het mailadres van bezoekers. “We waren enorm verrast door deze resultaten”, aldus onderzoekers van de KU Leuven

Express

13/05/2022 - 17:52

Onderzoekers van de KU Leuven, de Radboud Universiteit en de Zwitserse Universiteit van Lausanne hebben voor hun onderzoek de top 100.000 websites geanalyseerd. Daaruit bleek dat zeker 4.794 sites het e-mailadres van hun bezoekers verzamelen zonder diens toestemming. Websites maken steeds vaker gebruik van externe reclame- en marketingdiensten om reclame-inkomsten te genereren. Deze diensten zijn […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Duizenden populaire websites kampen met ‘lekke webformulieren’ (12/05/2022 - De Standaard)
  Duizenden websites kunnen zonder toestemming van de gebruiker meekijken als je op een onlineformulier je e-mailadres invult. Je hoeft zelfs niet op verzenden te klikken. Dat blijkt uit een grootschalige studie van KU Leuven, Radboud Universiteit en de Universiteit van Lausanne.
  [naar artikel]
 2. Duizenden websites volgen mee als je online e-mailadres invult (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden websites kijken mee als je op een online formulier je e-mailadres invult, maar toch niet op verzenden klikt. Zonder de toestemming van de gebruiker, leest de website de gegevens. Dat blijkt vandaag uit een grootschalige studie van KU Leuven, Universiteit Radboud en de universiteit van Lausanne.
  [naar artikel]
 3. Websites mogen niet ongevraagd via like-knop gegevens delen met Facebook (29/07/2019 - Metro)
  Websites in de EU moeten gebruikers expliciet vragen of zij gegevens met Facebook mogen delen via de like-knop op hun website. Dat heeft het Europees Hof van Justitie vandaag geoordeeld. Websites van bedrijven maken soms gebruik van de like-knop (of vind-ik-leuk-knop) van Facebook. Bezoekers van die websites geven op die manier hun gegevens door aan Facebook, ongeacht of ze zelf lid zijn van het sociaal netwerk en zelfs ongeacht of ze op de knop hebben geklikt. In een zaak van een Duitse onlinehandelaar van modekleding (Fashion ID) vroeg de Duitse consumentenorganisatie NRW of dat zonder toestemming doorspelen van gegevens wel door de beugel kan. Volgens het Europees Hof van Justitie is de betrokken webshop in ieder geval mee verantwoordelijk voor het verzamelen en aan Facebook doorsturen van persoonsgegevens, maar niet voor de latere verwerking van die gegevens door Facebook. Websitebeheerders moeten hun bezoekers dus op de hoogte brengen dat hun gegevens verzameld en gedeeld worden met Facebook. Bezoekers moeten daar uitdrukkelijk hun toestemming voor geven. Beheerders moeten die toestemming krijgen “vooraf verkrijgen, voor handelingen waar voor hij (mede)verantwoordelijk is, te weten het verzamelen en doorzenden van de gegevens”. bron: Belga Het bericht Websites mogen niet ongevraagd via like-knop gegevens delen met Facebook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. LIVE. Cultuursector protesteert in Brussel tegen “irrationele” coronaregels (26/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Cultuurmedewerkers en sympathisanten van de sector verzamelen om 14 uur op de Brusselse Kunstberg voor een “statisch protest” tegen de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf vandaag moeten bijvoorbeeld theaterzalen en bioscopen opnieuw toe, en dat tegen het advies van de experts in. “De betoging is bedoeld om de ongelijkheid en irrationaliteit van de regels aan te kaarten”, aldus de organisatoren, “want we voelen ons enorm geviseerd.” Er zouden meer dan 5.000 mensen deelnemen.
  [naar artikel]
 5. Slechte resultaten, maar Clement en co maken zich geen zorgen: “Dat we onder druk staan? Totaal niet” (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De resultaten vallen tegen — zélfs Europees voetbal komt na deze week in het gedrang. Philippe Clement en zijn staf voelen evenwel geen druk: “Ons werk wordt hier enorm geapprecieerd”, weet assistent Jonas Ivens. “Maar wat soms irriteert, is dat men in België heel negatief is.”
  [naar artikel]
 6. Populaire websites en nieuwsmedia over de hele wereld lagen plat door netwerkfout bij Fastly (08/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Populaire websites en nieuwsmedia over de hele wereld lagen plat door netwerkfout bij Fastly Dinsdag omstreeks 12 uur ‘s middags gingen verschillende populaire websites zoals Reddit, Twitch en Pinterest opeens offline. Hetzelfde gebeurde bij het merendeel van de nieuwsmedia waaronder CNN, New York Times, The Guardian, BBC en Business AM. De sites werden neergehaald door een fout in het netwerk van Amerikaans cloud computing-bedrijf Fastly. ‘Error 503 Service Unavailable’ […] Lees dit artikel: Populaire websites en nieuwsmedia over de hele wereld lagen plat door netwerkfout bij Fastly
  [naar artikel]
 7. Sporen liggen bezaaid met duizenden gestolen pakjes: “Dieven springen op rijdende treinen” (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Allerlei spullen online kopen, was al enorm populair maar die trend is nog toegekomen door de coronacrisis. In de Verenigde Staten zullen duizenden mensen echter tevergeefs zitten wachten op hun bestelling. Heel veel pakjes worden namelijk gestolen terwijl ze naar hun bestemmeling onderweg zijn. In Los Angeles liggen de treinsporen bezaaid met duizenden geopende en beschadigde pakjes die nooit zullen aankomen. “Dieven springen op de rijdende treinen, forceren het slot en gooien alles wat geen waarde heeft op de sporen”, aldus spoorwegarbeiders. “Nog geen dertig dagen geleden werd alles opgeruimd, maar het afval blijft terugkomen.”
  [naar artikel]
 8. Duitse politici in eigen parlement uitgescholden en gefilmd door bezoekers (20/11/2020 - VRT NWS)
  In het Duitse Parlement kan ieder kamerlid bezoekers uitnodigen om het debat bij te wonen. Maar woensdag liep het met een aantal bezoekers uit de hand. Ze liepen rond in het parlementsgebouw en gingen op zoek naar politici, die ze ongevraagd filmden en begonnen uit te schelden. De bezoekers waren er op uitnodiging van de rechts-radicale partij AfD. Vandaag wordt over het voorval gedebatteerd in de Bondsdag.
  [naar artikel]
 9. Cultuursector betoogt straks in Brussel: “We voelen ons enorm geviseerd” (26/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Cultuurmedewerkers en sympathisanten van de cultuursector verzamelen zondag om 14 uur op de Brusselse Kunstberg voor een protest tegen de nieuwe maatregelen die door het Overlegcomité beslist werden. Vanaf vandaag moeten cultuurzalen opnieuw toe en dat gaat tegen het wetenschappelijk advies van expertengroep GEMS in. Er worden enkele duizenden betogers verwacht.
  [naar artikel]
 10. Cultuursector betoogt straks in Brussel: “We voelen ons enorm geviseerd” (26/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Cultuurmedewerkers en sympathisanten van de cultuursector verzamelen zondag om 14 uur op de Brusselse Kunstberg voor een protest tegen de nieuwe maatregelen die door het Overlegcomité beslist werden. Vanaf vandaag moeten cultuurzalen opnieuw toe en dat gaat tegen het wetenschappelijk advies van expertengroep GEMS in. Er worden enkele duizenden betogers verwacht.
  [naar artikel]
 11. Koning Filip praat via Skype met onderzoekers van KU Leuven (24/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft dinsdagnamiddag via Skype een halfuur gepraat met een 25-tal onderzoekers van het Rega Instituut van de KU Leuven die betrokken zijn bij onderzoek naar infectieziekten zoals het coronavirus. Het gesprek werd live gevolgd door naar schatting meer dan 200 onderzoekers uit andere labs van de KU Leuven en het UZ Leuven die met deze problematiek bezig zijn.
  [naar artikel]
 12. Brusselse politie verwacht “enkele duizenden” betogers zondag op betoging tegen coronamaatregelen (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan het Brusselse Noordstation verzamelen zondag vanaf 13 uur betogers voor een mars tegen “tegen de coronapas”. De politie in de hoofdstad verwacht “enkele duizenden betogers”, maar zegt voorbereid te zijn.
  [naar artikel]
 13. Brusselse politie verwacht “enkele duizenden” betogers zondag op betoging tegen coronamaatregelen (20/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Aan het Brusselse Noordstation verzamelen zondag vanaf 13 uur betogers voor een mars tegen “tegen de coronapas”. De politie in de hoofdstad verwacht “enkele duizenden betogers”, maar zegt voorbereid te zijn.
  [naar artikel]
 14. “Anderen verzamelen horloges en oldtimers, ik restaurantbezoeken” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Zoals anderen oldtimer of horloge verzamelen, geef ik mijn geld graag aan restaurantervaringen.” En dus bezocht Flip Dejaeghere (50), baas van een Antwerps boekhoudbedrijf, intussen al zeker 71 van ’s werelds 100 beste restaurants. Tot in Azië en Zuid-Amerika toe. “Mijn vrouw weet altijd wanneer ik vertrek, maar nooit wanneer ik terugkom. Ik heb al veel terugvluchten gemist omdat ik nog een extra restaurant wilde bezoeken”, aldus de meest ervaren foodie van het land.
  [naar artikel]
 15. Onderzoekers leggen uit waarom we Covid-19 ernstig moeten nemen (31/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van KU Leuven, UHasselt en UAntwerpen zijn het erover eens dat we “Covid-19 maar beter ernstig nemen”. Deze conclusie trokken ze na...
  [naar artikel]
 16. Zelenski wilde de gruwel van Boetsja zelf zien én het aan de wereld tonen: “Dit waren burgers” (05/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Oekraïense president Zelenski heeft samen met de internationale pers een bezoek gebracht aan Boetsja, het stadje niet ver van Kiev. Daar heeft het Russische leger een “slachting onder de burgerbevolking” aangericht. “Oorlogsmisdaden en volkerenmoord”, aldus Zelenski. De Europese Unie stuurt specialisten om bewijzen te verzamelen, de Amerikaanse president Biden eist een proces.
  [naar artikel]
 17. Man wil uitpakken met ‘cool danspasje’, maar zakt door vloer: “Enorm geschrokken” (17/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Enkele Britse vrienden waren zaterdag aan het dollen toen ze elkaar hun coole danspasjes toonden. Eén van hen wilde uitpakken met een speciale move, maar zakte plots door de vloer. “Ik was enorm geschrokken, maar heb me niet bezeerd”, klonk het achteraf. Nu kunnen de jongens goed lachen met het opmerkelijke moment.
  [naar artikel]
 18. Pril koppeltje belandt met auto in kanaal in Nieuwpoort: “Ik zag hun mistlampen in mijn achteruitkijkspiegel. En plots waren ze weg” (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Officieel waren ze nog geen koppeltje, hoewel iedereen in hun omgeving al wel door had dat er iets moois bloeide tussen Davy (28) en Sara (34). De twee waren vrijdagavond samen een hapje gaan eten in Nieuwpoort, maar werden op de terugweg wellicht verrast door de hevige mist. In een bocht gingen ze rechtdoor en belandden ze met hun auto in de IJzer, waar ze pas een dag later teruggevonden werden. “Een drama”, zegt de familie. “Toen we hen zaterdagavond nog steeds niet konden bereiken, wisten we dat het écht niet goed was.”
  [naar artikel]
 19. Duizenden bezoekers voor Brusselse Open Monumentendagen (15/09/2019 - Metro)
  De Open Monumentendagen in het Brussels gewest hebben dit weekend duizenden bezoekers op de been gebracht. Dat zegt organisator Urban.brussels. Voor de 31ste editie waren bijna honderd plaatsen te bezoeken. Bij de drukst bezochte plaatsen waren onder meer de voormalige ambtswoning van de gouverneur van de Nationale Bank (1.500 bezoekers), het Koninklijk Conservatorium (ruim 800 bezoekers), de kustcollectie van het Europees Parlement (1.700 bezoekers) en het Erasmushuis (1.900 bezoekers). “Dit nieuwe succes van de Open Monumentendagen toont aan hoe de Brusselaars zich aangetrokken voelen tot hun geschiedenis”, zegt Brussels staatssecretaris voor Erfgoed Pascal Smet. “Met vele stapten ze over de drempels van de vele plaatsen die dit weekend openstonden voor het publiek. Dat verheugt me en ik wil dan ook eenieder die aan deze editie meewerkte bedanken.” bron: Belga Het bericht Duizenden bezoekers voor Brusselse Open Monumentendagen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Kentering van vierde golf nog lang niet ingezet: “Zeker in Vlaanderen stijgen cijfers enorm snel” (23/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De kentering van de vierde golf is nog niet ingezet. Integendeel: tussen 13 en 19 november raakten dagelijks gemiddeld 15.448 mensen besmet met het virus, een stijging met 54 procent. “Ongelooflijke cijfers”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/ U Hasselt). “Vooral in Vlaanderen stijgen ze enorm fel.”
  [naar artikel]
 21. Kentering van vierde golf nog lang niet ingezet: “Zeker in Vlaanderen stijgen cijfers enorm snel” (23/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De kentering van de vierde golf is nog niet ingezet. Integendeel: tussen 13 en 19 november raakten dagelijks gemiddeld 15.448 mensen besmet met het virus, een stijging met 54 procent. “Ongelooflijke cijfers”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/ U Hasselt). “Vooral in Vlaanderen stijgen ze enorm fel.”
  [naar artikel]
 22. Jan Mulder ergert zich aan defensief Villarreal: “Ik zou me schamen als trainer” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het sprookje van Villarreal lijkt na de 2-0-nederlaag in Liverpool voorbij. De bezoekers beperkten zich vooral tot verdedigen en loerden op de counter. Ergerlijk, vond analist Jan Mulder. “Ik zou me schamen als trainer van Villarreal. Er zeggen ook heel veel mensen dat ze slim spelen en resultaten boeken. Net zoals bij Atlético Madrid. Maar de coach (Unai Emery, red.) doet zichzelf tekort. Je kan betere resultaten neerzetten met deze spelers.”
  [naar artikel]
 23. KU Leuven-onderzoekers vinden belangrijke factor bij afstoten van getransplanteerde nieren (23/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben een belangrijk mechanisme blootgelegd, dat een rol speelt bij het afstoten van een nier na een transplantatie. Dat heeft de universiteit vrijdag bekendgemaakt. De resultaten van het onderzoek kunnen op termijn de kans op succesvolle transplantaties vergroten.
  [naar artikel]
 24. Kinderen genieten van voorleesavond in het park (02/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Buurtwerking Rimo organiseerde ook vorige week een voorleesavond voor kinderen. De voorlezers waren vrijwilligers met een hart voor lezen en taal. In het park zaten de bezoekers verspreid in hun eigen bubbel. “De kinderen genoten enorm van de mooie verhalen en van de gezelligheid in het groen”, klinkt het bij de organisatoren. “Zo werd het een geslaagde voorleesavond.”
  [naar artikel]
 25. Poetin spreekt stadion vol “aanhangers” toe in Moskou: “Al onze plannen zullen slagen” (18/03/2022 - Express)
  Vrijdag besloot de Russische overheid om een herdenking te organiseren voor de achtste verjaardag van de annexatie van het Krim-schiereiland. Duizenden Russen die gepresenteerd werden als aanhangers van Vladimir Poetin en zijn “speciale militaire interventie” verzamelden in het gigantische Luzhniki-stadion in Moskou.  Duizenden Russen kwamen samen in het Olympische stadion, dat zo’n 81.000 bezoekers kan […]
  [naar artikel]
 26. Joeri (15) volgt eenzame behandeling, maar haalt steun uit kaartjes: “Dit jaar waren 1.250 van de 3.070 voor hem” (13/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Nog zeker een maand moet Joeri Bielen (15) in het UZ Leuven blijven. Hij ondergaat daar een pijnlijke behandeling aan zijn benen in de hoop om ooit zelfstandig te kunnen stappen. “Kaartjes fleuren hem enorm op”, zegt zijn papa Peter.
  [naar artikel]
 27. Vlaamse onderzoekers lossen eeuwenoud ‘palingmysterie’ op: “We stonden versteld” (12/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Waar komen palingen vandaan? Van Aristoteles tot Freud: de vraag houdt wetenschappers al duizenden jaren bezig. Een team Vlaamse onderzoekers heeft nu een deel van het mysterie ontrafeld. Met zenders wisten ze het eerste stuk van de 7.000 kilometer lange migratieroute van de paling in kaart te brengen. “Hopelijk kunnen we ooit de volledige puzzel leggen.”
  [naar artikel]
 28. Vlaamse onderzoekers lossen eeuwenoud ‘palingmysterie’ op: “We stonden versteld” (12/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Waar komen palingen vandaan? Van Aristoteles tot Freud: de vraag houdt wetenschappers al duizenden jaren bezig. Een team Vlaamse onderzoekers heeft nu een deel van het mysterie ontrafeld. Met zenders wisten ze het eerste stuk van de 7.000 kilometer lange migratieroute van de paling in kaart te brengen. “Hopelijk kunnen we ooit de volledige puzzel leggen.”
  [naar artikel]
 29. Nieuwe lounge verwelkomt bezoekers Planckendael al in het station: “Met de boot of de riksja naar het park” (08/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ZOO Planckendael in Muizen (Mechelen) sluit een overeenkomt met de NMBS over een nieuwe ontvangstplek in het station van Mechelen. Vanuit deze lounge kunnen bezoekers kiezen voor een groen vervoersmiddel richting het dierenpark. “We denken aan fietsen, riksja’s en zelfs een nieuwe bootverbinding”, aldus Planckendael.
  [naar artikel]
 30. BINNENKIJKER. Tom en Katrien winnen Onroerenderfgoedprijs: “Al 20 jaar bezig met eerherstel voor deze interbellumwoning ” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Totaal verrast” zijn Roeselarenaars Tom Priem (51) en Katrien Jansoone (48) dat hun modernistische woning, ontworpen door architect Joseph De Bruycker, bekroond werd met de Onroerenderfgoedprijs 2021 en de publieksprijs. 25 jaar geleden kochten zij de woning uit de jaren ’30 en sindsdien zetten ze alles op alles om de woning in zijn originele staat te herstellen. “Uit liefde voor de stijl”, aldus Tom. Wij mochten binnenkijken in het kleurrijke erfgoedpand.
  [naar artikel]
 31. Geen promotie voor Pelt: “Enorm zuur” (15/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Pelt verloor met 2-1 op het veld van Overijse, waardoor het de promotie naar tweede amateur mist. “Enorm zuur omdat we er dit seizoen zo dichtbij waren”, beseft Kevin Geebelen, die halverwege binnen bleef wegens een ontsteking in de knie.
  [naar artikel]
 32. Boekhouder vliegt wereld rond, op tournee langs 71 van 100 beste restaurants: “Anderen verzamelen horloges en oldtimers, ik restaurantbezoeken” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Zoals anderen oldtimer of horloge verzamelen, geef ik mijn geld graag aan restaurantervaringen.” En dus bezocht Flip Dejaeghere (50), baas van een Antwerps boekhoudbedrijf, intussen al zeker 71 van ’s werelds 100 beste restaurants. Tot in Azië en Zuid-Amerika toe. “Mijn vrouw weet altijd wanneer ik vertrek, maar nooit wanneer ik terugkom. Ik heb al veel terugvluchten gemist omdat ik nog een extra restaurant wilde bezoeken”, aldus de meest ervaren foodie van het land.
  [naar artikel]
 33. Studie: “Dierproeven zijn nog steeds van groot belang voor alzheimeronderzoek” (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dierproeven zijn nog steeds erg belangrijk voor onderzoek naar de ziektes van Alzheimer en Parkinson. Dat blijkt uit een nieuwe studie van VIB, KU Leuven, imec en VITO. De onderzoekers hebben duizenden wetenschappelijke studies bestudeerd om zowel dierproeven als proefdiervrije methoden in kaart te brengen. Dierproeven stopzetten zou voorbarig zijn, hebben de onderzoekers vastgesteld.
  [naar artikel]
 34. Zaakvoerster verrast als Stromae plots in restaurant staat: “Ze hadden geluk, er was nog één tafeltje vrij” (06/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hoog bezoek voor restaurant Pietje Pek in hartje Brugge, waar plots muziekster Stromae de voeten onder tafel schoof. “We waren compleet verrast”, vertelt zaakvoerster Heidi Le Comte.
  [naar artikel]
 35. Zaakvoerster verrast als Stromae plots in restaurant staat: “Ze hadden geluk, er was nog één tafeltje vrij” (06/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Hoog bezoek voor restaurant Pietje Pek in hartje Brugge, waar plots muziekster Stromae de benen onder tafel schoof. “We waren compleet verrast”, vertelt zaakvoerster Heidi Le Comte.
  [naar artikel]
 36. Zaakvoerster verrast als Stromae plots in restaurant staat: “Ze hadden geluk, er was nog één tafeltje vrij” (06/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoog bezoek voor restaurant Pietje Pek in hartje Brugge, waar plots muziekster Stromae de benen onder tafel schoof. “We waren compleet verrast”, vertelt zaakvoerster Heidi Le Comte.
  [naar artikel]
 37. Duizenden mensen wonen begrafenis van kleine Rayan (5) bij (07/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De 5-jarige Marokkaanse kleuter Rayan, wiens lichaam zaterdag na een lange operatie uit een diepe put is gehaald, is begraven. Duizenden mensen woonden de begrafenis in het dorp Ighrane bij en volgens de Franse 24 uurse-nieuwszender BFMTV hing er een enorm emotionele sfeer. De aanwezigen waren er naar eigen zeggen omdat Rayan “een kind van Marokko was”.
  [naar artikel]
 38. Wij eten ongevraagd mee met Bockie De Repper: “Ik wil niet de nar van Vlaanderen zijn. Mijn maten in Aalst maken me nu al af” (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een tafelschuimer met lange baard en zelfspot zorgt voor de vrolijke noot in sombere tijden met het VTM-programma ‘Dat eet dan gelukkig zijn’. Hij laat zich aanspreken als Bockie De Repper (37) en kan er wel om lachen wanneer onze reporter een ‘chill-dag’ verpest door ongevraagd bij hem de knieën onder tafel te schuiven. In Ninove, waar hij introk bij zijn nieuwe vriendin - en meteen ook zijn schoonouders. “Weet je dat je met een ei kan zien of je lief gek is?”
  [naar artikel]
 39. Enorm datalek bij Marriott: ook deze bedrijven waren ooit slachtoffer van gigantische gegevenslekken (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gegevens van mogelijk 500 miljoen bezoekers van hotelketen Marriott zijn op straat beland. Volgens Bloomberg gaat het om “het op een na grootste...
  [naar artikel]
 40. Enorm datalek bij Marriott: ook deze bedrijven waren ooit slachtoffer van gigantische lekken (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gegevens van mogelijk 500 miljoen bezoekers van hotelketen Marriott zijn op straat beland. Volgens Bloomberg gaat het om “het op een na grootste...
  [naar artikel]
 41. Duizenden mensen 22 uur lang vast op snelweg rond Athene door zware sneeuwval (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Griekse premier Kyriakos Mitsostakis heeft zich woensdag bij de bevolking verontschuldigd voor de chaos door de sneeuw in het land. “Er waren fouten en tekortkomingen die moeten worden rechtgezet”, aldus de premier woensdag op de televisie.
  [naar artikel]
 42. Oekraïense websites “non-stop” aangevallen door Russische hackers (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de start van de Russische invasie eind februari worden Oekraïense websites “non-stop” aangevallen door hackers uit Rusland. Dat laat de internetwaakhond van de Oekraïense overheid weten.
  [naar artikel]
 43. Sluikstort bij woonwijk zo groot dat je het ziet satellietbeelden: “Het krioelt er van de ratten” (09/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De inwoners van een Britse gemeente zitten met de handen in het haar nadat een sluikstort op een braakliggend terrein in de buurt zo groot is geworden dat het te zien is op Google Earth. “Dus eigenlijk vanuit de ruimte”, aldus buurtbewoner en mama van twee, Gina Howells (34). “Het krioelt er van de ratten en het stort vormt een enorm gevaar voor de gezondheid.” Het stadsbestuur van Willenhall droeg de eigenaars van het stuk grond al op om alles op te ruimen tot eind mei, maar daartegen werd beroep aangetekend, waardoor de zaak blijft aanslepen. “Het duurt nu al drie jaar”, aldus Gina. “Ik wil niet nog zes maanden naast zo’n stinkende afvalberg wonen.”
  [naar artikel]
 44. Leuvense onderzoekers ontdekken nieuwe turbulentievorm in de buitenste atmosfeer van zon (08/11/2017 - Metro)
  Onderzoekers van de afdeling Plasma-Astrofysica van de KU Leuven hebben in de buitenste atmosfeer van de zon een nieuwe vorm van turbulentie ontdekt die de wetenschappelijke wereld tot nu toe onmogelijk achtte. Het gaat niet om turbulentie die zoals in vroegere theorieën ontstond door botsende golven uit verschillende richtingen, maar door eenrichtingsgolven. Dat melt de KU Leuven. De ontdekking gebeurde als bij toeval door doctoraatsstudent Norbert Magyar in het kader van een studie naar de magnetische velden in de corona van de zon. De corona bestaat met name uit plasma dat onder invloed is van een magnetisch veld. Na een maand berekeningen op één van de supercomputers aan de KU Leuven ontdekte hij turbulenties door golven die zich in dezelfde richting voortbewegen. “Deze golven zijn buddies, geen vijanden. Omdat het om eenrichtingsgolven gaat hebben we dit fenomeen uniturbulentie gedoopt”, aldus Magyar. “Het grootste verschil met de bestaande theorie is dat ons model ervan uitgaat dat plasma niet overal gelijk is. Het heeft niet overal dezelfde dichtheid of sterkte van magnetisme. De magneetlussen in de corona trillen en zo krijg je golven doorheen het plasma. De verschillen in de plasmastructuur maken dus dat je eerst buddy-golven hebt die zich netjes gedragen. Door de wisselwerking tussen die golven ontstaan er kolken én turbulentie”, aldus Magyar. Als deze resultaten door verder onderzoek bevestigd worden is het volgens professor Tom Van Doorsselaere een grote stap in het denken over turbulentie in de fysica. bron: Belga
  [naar artikel]
 45. Vanzeir wil titelfeest van Odeurs (nog even) uitstellen: “Maar Anderlecht is nog niet versleten” (27/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Super League kan Anderlecht, met de Truiense Justien Odeurs in doel, woensdagavond mits een zege bij grote concurrent Leuven haar vijfde titel op rij pakken. “We gaan ons vel duur verkopen”, aldus de Beringse Luna Vanzeir (OH Leuven).
  [naar artikel]
 46. Onderzoekers KU Leuven ontdekken mechanisme dat prikkelbaredarmsyndroom veroorzaakt (13/01/2021 - VRT NWS)
  Onderzoekers van de KU Leuven hebben het biologische mechanisme geïdentificeerd dat verklaart waarom sommige mensen buikpijn krijgen als ze bepaalde voedingsmiddelen eten. De bevinding maakt de weg vrij voor een efficiëntere behandeling van prikkelbaredarmsyndroom en andere voedselintoleranties, zo zeggen ze. De studie, die is uitgevoerd op muizen en een klein aantal mensen, wordt gepubliceerd in Nature. Door het beperkte aantal proefpersonen moeten de resultaten wel nog voort onderzocht worden.
  [naar artikel]
 47. “Ik had niets te verliezen, maar de resultaten waren verbluffend”: Vic Anciaux (89) kreeg immuuntherapie tegen kanker, expert legt uit hoe het werkt (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De uitzaaiingen zijn verdwenen en de tumor kromp tot een derde van zijn oorspronkelijke omvang.” Voormalig huisarts en politicus Vic Anciaux (89) wordt al 5,5 jaar behandeld met immuuntherapie tegen longkanker. Hij getuigt over de behandeling, de bijwerkingen en de resultaten. En die zijn niet alleen bij hem spectaculair. “Er zijn patiënten die ten dode opgeschreven waren en nu geen behandeling meer nodig hebben”, zegt prof. Bart Neyns (VUB). Hij legt uit hoe immuuntherapie werkt, wat het kost en wat de bijwerkingen (kunnen) zijn.
  [naar artikel]
 48. Eriksen verrast cardiologisch centrum met bezoek: “Ik weet hoe belangrijk deze onderzoeken zijn” (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Christian Eriksen heeft een cardiologisch centrum in Londen verrast met zijn bezoek. De onderzoeken werden georganiseerd door ‘Cardiac Risk in the Young’ in samenwerking met Premier League-club Brentford. Eriksen kreeg op het EK vorige zomer zelf een hartstilstand op het veld. Hij weet dus hoe belangrijk deze onderzoeken kunnen zijn. “Ik denk dat het heel slim is om je hart te laten onderzoeken”, reageert de Deen.
  [naar artikel]
 49. Eriksen verrast cardiologisch centrum met bezoek: “Ik weet hoe belangrijk deze onderzoeken zijn” (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Christian Eriksen heeft een cardiologisch centrum in Londen verrast met zijn bezoek. De onderzoeken werden georganiseerd door ‘Cardiac Risk in the Young’ in samenwerking met Premier League-club Brentford. Eriksen kreeg op het EK vorige zomer zelf een hartstilstand op het veld. Hij weet dus hoe belangrijk deze onderzoeken kunnen zijn. “Ik denk dat het heel slim is om je hart te laten onderzoeken”, reageert de Deen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy