Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:40 uur

Als een politiek ontslag een familiezaak wordt

De Standaard

13/05/2022 - 20:33

Met de aanwezigheid van zijn vrouw en jongste dochter bij zijn ministeriële ontslag schiep Wouter Beke een unicum. Een trend wordt het zeker niet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Familiezaak Bourbon-Sleeckx opent barbecueshop in Brasschaat (10/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Familiezaak Bourbon-Sleeckx uit Schilde opende zopas in het Brasschaatse Maria-ter-Heide een BBQ-shop. De zaakvoerders kochten het pand waarin de voormalige dansschool Spillemaeckers gevestigd was.
  [naar artikel]
 2. Bekende familiezaak Mathot-Vanhoffelen houdt er na 135 jaar mee op (07/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Mathot-Vanhoffelen, de bekende familiezaak in Antwerpen waar men tafel- en kookgerief verkoopt, sluit in september na 135 jaar zijn deuren. Dat meldt ATV woensdag.
  [naar artikel]
 3. Uitbaters beenhouwerij Geers sluiten familiezaak na 177 jaar (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Beenhouwerij Geers, de familiezaak die al 177 jaar op dezelfde plaats in Essen bestaat, sluit aan het einde van deze maand de deuren. Door gezondheidsproblemen kan uitbater Danny Geers (60) het werk niet langer volhouden. De zaak laat meer dan anderhalve eeuw geschiedenis achter zich.
  [naar artikel]
 4. “We gokken nu al op een klassieke tripartite met Wouter Beke als eerste minister” (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Publifin-schandaal – de Luikse intercommunale waar mandatarissen forse vergoedingen kregen zonder dat ze daar iets voor moesten doen – dat al wekenlang de Waalse politiek in haar greep heeft, bereikte gisteren een (voorlopig?) hoogtepunt met het ontslag van alle PS-bestuurders bij Publifin én met het ontslag van Waals PS-minister Paul Furlan van Lokale Besturen. Hij wordt politiek verantwoordelijk geacht voor de mistoestanden bij Publifin. Daarnaast was er ook sprake van vriendendiensten op en door zijn kabinet.
  [naar artikel]
 5. Hoe ga je om met een nakend ontslag? Tien strijdtips! (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie ontslagen wordt of bedreigd wordt met ontslag, voelt misschien de grond van onder zijn voeten wegzakken. Toch hoef ontslag niet het einde van
  [naar artikel]
 6. PODCAST. Kriva Rochem: een familiezaak in cokesmokkel (10/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De 78-jarige Antwerpse zakenman, Willem Van de Graaf, wilde van zeewater drinkbaar water maken, de droogte in het Midden-Oosten oplossen en de hele Kaukasus van energie voorzien. Je zou hem, met enige zin voor overdrijving, de Antwerpse Elon Musk kunnen noemen. Tot in de zomer van 2020 bleek dat zijn familiezaak, Kriva Rochem, een dekmantel was om tonnen coke te smokkelen.
  [naar artikel]
 7. Erika Vlieghe sluit ontslag niet uit: ‘Ik ben niet het schaamlapje voor de politiek’ (24/07/2020 - De Morgen)
  ‘Ik ben niet het schaamlapje voor de politiek’, zegt Erika Vlieghe, die na de recente communicatie van minister-president Jan Jambon niet uitsluit dat ze ontslag neemt als voorzitter van het exitcomité. Maar ze blijft strijden tegen het virus. ‘De boodschap is: zie zo weinig mogelijk mensen.’
  [naar artikel]
 8. Hoe verwerk je een ontslag? (23/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Of je nu aan de deur gezet wordt of zelf vertrekt: ontslag brengt de nodige emoties met zich mee. In haar boek ‘Hoera Ontslag!’ geeft coach Rilla Lysens, zelf onlangs ontslagen, een stappenplan om met ontslag om te gaan.
  [naar artikel]
 9. Politiek drama in Israël: regering verliest meerderheid na ontslag parlementslid (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Politiek drama in Israël: volgens Israëlische media heeft een parlementslid van regeringspartij Jamina plots haar ontslag ingediend. Dat betekent dat de coalitie van premier Naftali Bennett haar nipte meerderheid in het parlement kwijt is.
  [naar artikel]
 10. Coens neemt ontslag als havenbaas Zeebrugge als hij voorzitter wordt (20/10/2019 - Metro)
  Joachim Coens neemt ontslag als CEO van de haven van Zeebrugge als hij voorzitter wordt van CD&V. Dat zei hij vandaag in De Zevende Dag (één). Coens, ook burgemeester in Damme, is de zesde kandidaat die in de CD&V-voorzittersrace stapt. Hij pleit ervoor om af te stappen van het conflictmodel in samenleving en politiek. “Nu gaat het tussen mensen die voor conflict kiezen en mensen die oplossingen willen zoeken. Dat laatste zit in het DNA van CD&V. Dat moeten we terugvinden en andere mensen daarvoor warm maken”. Coens wil mensen betrekken via een platform van geregistreerde kiezers die mee sturing geven aan programmapunten en inhoud, “zodat je een gedragen oplossing krijgt”. Als hij de voorzittersverkiezingen wint, stopt Coens met zijn job bij de haven. “Mijn verstand zegt, doe dit niet, want ik geef een mooie job op als ik fulltime partijvoorzitter zou worden. Maar mijn hart zegt: dat kan toch niet dat zoveel mensen negatief zijn over politiek.” bron: Belga Het bericht Coens neemt ontslag als havenbaas Zeebrugge als hij voorzitter wordt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. EINDEJAARSREEKS. Twee maanden na sluiting familiezaak vindt Leo Lenaerts gemoedsrust: “Ik ben beschikbaar voor advies, maar ik wil geen schoonmoeder zijn” (08/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het was een donderslag bij heldere hemel toen Leo Lenaerts (65) in september van vorig jaar aankondigde dat Lederwaren Lenaerts zou stoppen. Al meer dan 151 jaar was de familiezaak een gevestigde waarde in de Mechelse Bruul. Enkele maanden na de sluiting komen Leo en zijn vrouw Marina stilaan op hun positieven na een moeilijke periode.
  [naar artikel]
 12. Open VLD’ster neemt ontslag uit gemeenteraad van Lubbeek: “Haalde er weinig voldoening uit” (22/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Daniëlle Vanwesenbeeck (Open VLD) neemt ontslag als gemeenteraadslid van Lubbeek. “Uit mijn engagement bij de lokale politiek haalde ik weinig voldoening, dus is het beter dan andere mensen over te laten. Mijn professionele hart ligt bij het bedrijfsleven en de grote economische vraagstukken van de nationale politiek”, aldus het ex-Vlaams parlementslid op facebook.
  [naar artikel]
 13. Bekende familiezaak stopt ermee: vijf mijlpalen in 151 jaar Lederwaren Lenaerts (25/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Toen Leo Lenaerts eerder deze week aankondigde dat de bekende familiezaak in lederwaren er na 151 jaar zou mee stoppen, was dat een donderslag bij heldere hemel. Lederwaren Lenaerts is al anderhalve eeuw een vaste waarde in de Dijlestad. Samen met Leo Lenaerts blikten we terug op vijf mijlpalen uit 151 jaar Lederwaren Lenaerts.
  [naar artikel]
 14. Na zestig jaar stopt familiezaak Pauwels Schoenen: “We zijn in een schoenendoos geboren” (05/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De grootste en bekendste kleinhandel van Schilde houdt ermee op. Precies zestig jaar nadat hun vader Walter Pauwels als ambachtelijk schoenmaker van start ging, zien zijn kinderen Joris en Lieve Pauwels zich verplicht om de naar een schoenenwinkel geëvolueerde familiezaak te sluiten. “Een moeilijke beslissing. We zijn in een schoendoos geboren hè”, vertelt Joris.
  [naar artikel]
 15. VRT NWS Live: Politiek journalist Pieterjan De Smedt beantwoordt uw vragen over de val van de regering (19/12/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) heeft gisteravond aan koning Filip het ontslag van zijn regering aangeboden. De koning houdt het ontslag in beraad en houdt vandaag gesprekken met verschillende partijvoorzitters. In deze VRT NWS live probeert politiek journalist Pieterjan De Smedt uw vragen te beantwoorden. Hebt u nog een vraag? Stel ze dan op de Facebookpagina van VRT NWS. 
  [naar artikel]
 16. De schaamte voorbij: Mayeur wou schepen blijven na ontslag als burgemeester (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie dacht dat de crisis in de Brusselse politiek opgelost was na het ontslag van burgemeester Yvan Mayeur (PS), is eraan voor de moeite.
  [naar artikel]
 17. De schaamte voorbij: Mayeur wou schepen blijven na ontslag als burgemeester (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie dacht dat de crisis in de Brusselse politiek opgelost was na het ontslag van burgemeester Yvan Mayeur (PS), is eraan voor de moeite.
  [naar artikel]
 18. Ivan De Vadder: “De vraag is wat Groen nu zal doen” (17/01/2018 - VRT NWS)
  “Wat zal Groen, de kartelpartner van SP.A in Antwerpen, doen na het niet-ontslag van Tom Meeuws? Dat is de vraag vandaag”, stelt Ivan De Vadder na een bewogen avond in de Antwerpse politiek.  “Zullen ze het niet-ontslag aanvaarden of eisen dat hij toch ontslag neemt?”
  [naar artikel]
 19. Sas Van Rouveroij kiest voor parlement en neemt ontslag als Gentse schepen (12/04/2019 - De Morgen)
  Sas Van Rouveroij, jarenlang de nummer één bij de Gentse liberalen, neemt ontslag als eerste schepen en kiest voor zijn zetel in het Vlaams Parlement. Mathias De Clercq wordt de nieuwe politiek leider van Open Vld in Gent.
  [naar artikel]
 20. Nieuw-Zeelandse premier kondigt onverwacht ontslag aan (05/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  John Key, de eerste minister van Nieuw-Zeeland, heeft maandag onverwacht zijn ontslag aangekondigd. Het is het “goede moment” om de politiek te verlaten, verklaarde hij.
  [naar artikel]
 21. Nieuw-Zeelandse premier kondigt onverwacht ontslag aan (05/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  John Key, de eerste minister van Nieuw-Zeeland, heeft maandag onverwacht zijn ontslag aangekondigd. Het is het “goede moment” om de politiek te verlaten, verklaarde hij.
  [naar artikel]
 22. Russische tv-activiste neemt ontslag, weigert politiek asiel in Frankrijk (18/03/2022 - De Standaard)
  Marina Ovsjannikova, de Russische vrouw die maandag het journaal van de Russische staatstelevisie verstoorde met een protest tegen de oorlog in Oekraïne, heeft ontslag genomen.
  [naar artikel]
 23. Schepen stapt na 32 jaar onverwacht uit politiek in Herk-de-Stad (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Schepen Louis Vanuytrecht (77, CD&V) van Herk-de-Stad stapt na 32 jaar onverwacht uit de politiek. Zijn ontslag wordt in verband gebracht met de omstreden vergunning voor de bouw van een huis in Schulen, maar het lokale CD&V-bestuur ontkent: “Dit was na de verkiezingen al afgesproken.” Als schepen wordt Louis Vanuytrecht opgevolgd door Marijke Berden, als gemeenteraadslid door Sandra Moelans (beiden CD&V).
  [naar artikel]
 24. Familiezaak (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Populairste dorpspolitica verlaat actieve politiek (30/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nicole Boonen (CD&V), de populairste politica van het kerkdorp Schoonbroek, neemt onverwacht ontslag uit de gemeenteraad van Retie en stopt met de actieve politiek. “Om persoonlijke redenen”, zegt ze zelf.
  [naar artikel]
 26. Bart De Wever bood ontslag aan maar partijtop weigerde (28/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bart De Wever bood zondag zijn ontslag aan als N-VA-voorzitter na de tegenvallende verkiezingsresultaten. Dat blijkt uit het televisieprogramma ‘Jambers in de Politiek’ op VTM.
  [naar artikel]
 27. Bart De Wever bood ontslag aan maar partijtop weigerde (28/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bart De Wever bood zondag zijn ontslag aan als N-VA-voorzitter na de tegenvallende verkiezingsresultaten. Dat blijkt uit het televisieprogramma ‘Jambers in de Politiek’ op VTM.
  [naar artikel]
 28. Björn Rzoska: ‘Was ik Wouter Beke, dan had ik ontslag genomen’ (27/09/2020 - De Morgen)
  Vlaams fractieleider van Groen Björn Rzoska zegt in De Zondag dat hij ontslag genomen zou hebben als hij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zou zijn geweest. ‘Hij moet vooral zélf in de spiegel kijken. Was ik in zijn plaats, dan had ik ontslag genomen. Hij is politiek verantwoordelijk voor wat fout loopt. Ik heb bovendien geen leiderschap gezien van hem.’
  [naar artikel]
 29. Luiks PS-kopstuk Willy Demeyer neemt ontslag (10/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Publifin-schandaal doet de Waalse politiek opnieuw beven. Willy Demeyer neemt ontslag als lokaal voorzitter van de PS in Luik en als Kamerlid.
  [naar artikel]
 30. Luiks PS-kopstuk Willy Demeyer neemt ontslag (10/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Publifin-schandaal doet de Waalse politiek opnieuw beven. Willy Demeyer neemt ontslag als lokaal voorzitter van de PS in Luik en als Kamerlid.
  [naar artikel]
 31. Luiks PS-kopstuk Willy Demeyer neemt ontslag (10/03/2017 - De Standaard)
  Het Publifin-schandaal doet de Waalse politiek opnieuw beven. Willy Demeyer neemt ontslag als lokaal voorzitter van de PS in Luik en als Kamerlid.
  [naar artikel]
 32. Luiks PS-kopstuk Willy Demeyer neemt ontslag (10/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Publifin-schandaal doet de Waalse politiek opnieuw beven. Willy Demeyer neemt ontslag als lokaal voorzitter van de PS in Luik en als Kamerlid.
  [naar artikel]
 33. Professor Erika Vlieghe dreigt met ontslag: “Ik ben niet het schaamlapje van de politiek” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Erika Vlieghe sluit niet uit dat ze ontslag neemt als voorzitter van het GEES-exitcomité. Dat verklaart ze in een interview bij ‘De Morgen’. De...
  [naar artikel]
 34. Heelhuids je ontslag door: lees ons stappenplan (19/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Of je nu zelf ontslag neemt of je ontslag kreeg; bij een ontslag komt ook heel wat administratieve rompslomp en geregel kijken. Met dit
  [naar artikel]
 35. Hermitagediefstallen zijn familiezaak (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Björn Rzoska (Groen): ‘Was ik Wouter Beke, dan had ik ontslag genomen’ (27/09/2020 - De Morgen)
  Vlaams fractieleider van Groen Björn Rzoska zegt in De Zondag dat hij ontslag genomen zou hebben als hij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zou zijn geweest. ‘Hij moet vooral zélf in de spiegel kijken. Was ik in zijn plaats, dan had ik ontslag genomen. Hij is politiek verantwoordelijk voor wat fout loopt. Ik heb bovendien geen leiderschap gezien van hem.’
  [naar artikel]
 37. Johan Pauly (N-VA) stapt volledig uit de politiek (10/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Johan Pauly, tot eind 2020 nog fractieleider voor de N-VA in de gemeenteraad, stopt volledig met de politiek en heeft donderdag 10 maart per direct zijn ontslag ingediend als lid van de Raad van Bestuur van het AGB Lanaken.
  [naar artikel]
 38. Siegfried Bracke (N-VA) stopt met politiek (07/06/2019 - Metro)
  Gewezen Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) stopt met politiek. Dat bevestigt hij aan Belga na een tweet waarin hij zijn ontslag uit de gentse gemeenteraad had aangekondigd. Bracke werd op 26 mei niet herverkozen voor de Kamer, waar hij tijdens de vorige legislatuur voorzitter was. Bracke is een voormalig VRT-journalist, die zich 2010 politiek engageerde voor N-VA. “Dit is de moeilijkste beslissing van mijn leven geweest, maar ik neem ze met veel overtuiging.” Met die woorden kondigde Siegfried Bracke op 4 mei 2010 aan dat hij met onmiddellijke ingang de VRT verliet en de Oost-Vlaamse Kamerlijst van de N-VA bij de federale verkiezingen een maand later zou trekken. Het was de start van een politieke carrière die vandaag wordt afgesloten met het vertrek uit de Gentse gemeenteraad. bron: Belga Het bericht Siegfried Bracke (N-VA) stopt met politiek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Slager Danny Van Reeth geeft na 36 jaar familiezaak uit handen (01/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Slagerij Van Reeth in de Jozef Reusenslei in Borsbeek wordt vanaf vrijdag Kwaliteitsslagerij Tom. Hiermee komt er een einde aan een lange slagerstraditie in de gemeente.
  [naar artikel]
 40. Ontslag spil Publifin-affaire kost 1,2 miljoen euro (30/09/2017 - De Tijd)
  15:40 De Waalse regering is vast van plan Stéphane Moreau te ontslaan, de spilfiguur in het schandaal bij de intercommunale Publifin. Dat wordt financieel en politiek een zware klus.
  [naar artikel]
 41. Familiezaak met echte lacquemants landt op Grote Markt: “Risico, maar we gaan ervoor” (29/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ze blijft ze bruin bakken, Tamara Tomic (42). Licht geroosterd, krokant en stroperig. Alleen doet ze dat nu niet meer in haar eigen keuken en ook niet meer alleen. Samen met haar zus en twee oudste zonen heeft ze een nieuwe familiezaak geopend op de Grote Markt om onder meer lacquemants te verkopen. “Het is een risico, ja. Maar we gaan ervoor. Minder personeelskosten maakt het wat minder risicovol.”
  [naar artikel]
 42. Rob Van de Velde: “Dit is privé,niet politiek” (27/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het is nog onduidelijk wanneer Rob Van de Velde (N-VA) ontslag neemt als Antwerps schepen. Wellicht wordt hij niet opgevolgd en verdeelt de N-VA zijn bevoegdheden binnen het college.
  [naar artikel]
 43. Raadslid Anita Beusen (N-VA) neemt ontslag (21/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Anita Beusen (58) uit Val-Meer neemt ontslag als gemeente- en dus ook als OCMW-raadslid. Dat heeft ze zondagmorgen laten weten aan het gemeentebestuur. Tijdens de eerstvolgende vergadering van de raad op maandag 6 juli wordt haar ontslag officieel ter kennis gebracht. Beusen wordt opgevolgd door Liesbeth Pauly (24) uit Heukelom.
  [naar artikel]
 44. Deze ambassadeur had genoeg van Donald Trump en nam ontslag: 'De VS is een land van migranten' (27/12/2018 - Knack)
  Begin 2018 nam John Feeley, toenmalig ambassadeur voor de Verenigde Staten in Panama, ontslag. Knack sprak met Feeley: 'Jouw lezers moeten onthouden dat de politiek van Trump de geest van de Amerikaanse bevolking niet vertegenwoordigt.'
  [naar artikel]
 45. Kopstuk Parti Islam gaat in beroep tegen ontslag bij MIVB (15/05/2018 - Metro)
  Redouane Ahrouch, het kopstuk van de Parti Islam, gaat voor de arbeidsrechtbank zijn ontslag als buschauffeur bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB aanvechten. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt door Ahrouch vandaag bevestigd aan Belga. Na zijn ontslag heeft Ahrouch eerst via een normale interne beroepsprocedure zijn ontslag proberen aanvechten. “De MIVB heeft toen geweigerd om met mij en mijn vakbondsafgevaardigden te praten, omdat ik volgens hen geen professionele en disciplinaire fout heb begaan”, vertelt het kopstuk van Parti Islam. “Waarom ontslaan ze me dan na 25 jaar van trouwe dienst en na 6 jaar als gemeenteraadslid in Anderlecht? ” Ahrouch zegt dat de advocaat van de Waalse journaliste Emmanuelle Praet een briefwisseling naar de MIVB zou gestuurd hebben, nadat hij tijdens een politiek debat op 24 april op RTL-TVI mevrouw Praet niet in de ogen wilde kijken. Op die manier zou haar advocaat externe druk hebben uitgewerkt op de MIVB. Een week na dat debat, op 2 mei, werd Ahrouch ontslagen. Bij de MIVB bevestigen ze dat ze een brief ontvangen hebben van Emmanuelle Praet, maar benadrukken ze dat die pas aangekomen is na het ontslag van Ahrouch. “Het ontslag wordt sowieso niet bepaald door die brief en de beslissing was al genomen”, benadrukt MIVB-woordvoerster An Van Hamme. “Bovendien is de brief van Emmanuelle Praet pas toegekomen na zijn ontslag.” bron: Belga Het bericht Kopstuk Parti Islam gaat in beroep tegen ontslag bij MIVB verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Boze Erika Vlieghe sluit ontslag niet uit: ‘Niet het schaamlapje voor de politiek’ (24/07/2020 - De Standaard)
  GEES-voorzitter Erika Vlieghe sluit niet uit dat ze ontslag neemt uit haar functie. Dat zegt ze in een interview met De Morgen.
  [naar artikel]
 47. CEO Disney reageert op ontslag Gina Carano: “Het had niets te maken met politiek” (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In februari werd ‘The Mandalorian’-actrice Gina Carano (38) door Disney ontslagen na een controversieel bericht op sociale media. Haar ontslag maakte heel wat reacties los, waardoor Bob Chapek, de CEO van Disney, zich genoodzaakt zag om op het nieuws te reageren.
  [naar artikel]
 48. Frans premier Jean Castex neemt ontslag: wie wordt de nieuwe waterdrager van Macron? (16/05/2022 - Express)
  De Franse premier Jean Castex heeft maandag zijn ontslag ingediend bij president Emmanuel Macron, die het ontslag aanvaardde. Het wordt nu uitkijken welke naam Macron, die enkele weken geleden herverkozen werd, uit zijn mouw schudt om Castex op te volgen. Het is niet ongebruikelijk dat de Franse regering herschikt wordt na een belangrijke verkiezing. De […]
  [naar artikel]
 49. Lode Ceyssens ruilt politiek in voor job bij Boerenbond (30/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lode Ceyssens (49) neemt ontslag als Vlaams Parlementslid voor CD&V en als burgemeester van Oudsbergen. Hij verlaat de politiek en wordt ondervoorzitter van de Boerenbond. “Ik heb er nachten van wakker gelegen maar beslist om deze stap te zetten. Ik kijk met veel voldoening terug op mijn 18 jaar als burgemeester en mijn 12 jaar in het Vlaams Parlement, maar ik heb er veel goesting in”, reageert Ceyssens.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy