Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:30 uur

Coens en Crevits over ontslag van Wouter Beke: "We dachten dat de rust zou weerkeren, maar kritiek op Beke bleef komen" 

VRT NWS

13/05/2022 - 21:53

Het was een woelige week voor CD&V. Na het ontslag van voorzitter Joachim Coens vorige vrijdag nam ook Wouter Beke gisteren ontslag als Vlaams minister. Terecht of niet? Zijn de media (mee) verantwoordelijk? En hoe moet het nu verder? Partijgenoten Hilde Crevits en Joachim Coens reageerden vanavond uitgebreid bij VRT NWS.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voorzitter Coens (CD&V) verdedigt Beke: "Ontslag niet aan de orde, tenzij er persoonlijke fouten zijn gemaakt" (11/03/2022 - VRT NWS)
  Het ontslag van Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V) is volgens zijn partijvoorzitter Joachim Coens niet aan de orde. Beke ligt onder vuur na een dodelijk incident in een crèche in Mariakerke. "De verantwoordelijkheid om uit te zoeken wat er is fout gelopen en of dat vermeden had kunnen worden, ligt nu bij de onderzoekscommissie van het Vlaams Parlement", aldus Coens. Indien die commissie zou aantonen dat Beke persoonlijke fouten heeft gemaakt, zal de minister volgens Coens niet twijfelen om op te stappen.
  [naar artikel]
 2. Joachim Coens en Hilde Crevits reageren op ontslag Wouter Beke: “Ik verlies hiermee een heel goede collega” (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ontslagnemend voorzitter van CD&V Joachim Coens en partijgenoot Hilde Crevits reageerden voor VTM-Nieuws op het afscheid van hun collega Wouter Beke: “Ik ben heel verdrietig, maar dit is zijn persoonlijke keuze”.
  [naar artikel]
 3. Joachim Coens en Hilde Crevits reageren op ontslag Wouter Beke: “Ik verlies hiermee een heel goede collega” (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ontslagnemend voorzitter van CD&V Joachim Coens en partijgenoot Hilde Crevits reageerden voor VTM-Nieuws op het afscheid van hun collega Wouter Beke: “Ik ben heel verdrietig, maar dit is zijn persoonlijke keuze”.
  [naar artikel]
 4. "Op een gegeven moment is het op" en "schone lei voor Mahdi": Ivan De Vadder en Pieterjan De Smedt over ontslag Beke (13/05/2022 - VRT NWS)
  CD&V zit in een crisis, zoveel is duidelijk. Met het ontslag van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke, enkele dagen na dat van voorzitter Joachim Coens, valt opnieuw een CD&V-kopstuk van zijn voetstuk. Reken daarbij een degradatie tot kleinste politieke partij in de jongste peiling en de crisis is compleet. Wetstraatjournalisten Ivan De Vadder en Pieterjan De Smedt analyseren het ontslag van Beke en de tumultueuze periode binnen de christendemocratische partij.
  [naar artikel]
 5. Limburgse partijgenoten van Wouter Beke verrast door zijn ontslag: "Hij mag trots zijn op verwezenlijkingen" (13/05/2022 - VRT NWS)
  De Limburgse partijgenoten van Wouter Beke (CD&V), zoals oud-minister van Welzijn Jo Vandeurzen, reageren verrast op zijn ontslag als Vlaams minister van Welzijn. Ook al lag Beke al lang onder vuur.
  [naar artikel]
 6. Wie vervangt Beke? Wie volgt Mahdi op? En wat met Crevits? Deze lastige puzzel leggen Coens en co. dit weekend (15/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Maandag wil CD&V-voorzitter Joachim Coens aan zijn partijraad een opvolger voor Wouter Beke voorstellen. Maar het is meer dan een naam. Dit is de puzzel waarvoor Coens en de andere kopstukken dit weekend staan.
  [naar artikel]
 7. Binnenkort moet u coronapas tonen in woonzorgcentra, Beke (CD&V): "Woensdag wordt decreet gestemd in parlement"  (24/10/2021 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering gaat een coronapas invoeren voor woonzorgcentra. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in "De zevende dag". "Ik zie dat de we daar met stijgende cijfers en uitbraken zitten", aldus Beke. De verplichting zou er komen voor bezoekers, niet voor het personeel.
  [naar artikel]
 8. [VIDEO] - Wouter Beke (over N-VA): "Veeg voor uw eigen deur" (31/08/2016 - De Redactie)
  Partijvoorzitter Wouter Beke (CD&V) is niet te spreken over de houding van de N-VA in de regering. Hij beschuldigt de partij ervan "voortdurend ballonnetjes op te laten". Ook haalt hij uit naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Het volledige interview met Wouter Beke kunt u vanavond om 8u zien in "Terzake".
  [naar artikel]
 9. Minister Wouter Beke na kritiek op vaccinatiecampagne: “Ons huiswerk is af” (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) schiet terug op de kritiek dat de vaccinatiecampagne niet loopt naar behoren. Hij kan maar zo veel vaccineren als de leveringen het toelaten, zegt hij. “Voor mij mag het ook een Beke meer zijn in plaats van een Beke minder.”
  [naar artikel]
 10. Minister-president Jambon (N-VA) na ontslag Beke (CD&V): "Als je zegt dat de druk te groot wordt, dan begrijp ik dat" (13/05/2022 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft kort gereageerd op het ontslag van Wouter Beke uit zijn regering. "Ik heb het niet zien aankomen", zei Jambon, die begrip heeft voor de "menselijke omstandigheden" waarin Beke zijn beslissing nam. "Ik hoop dat CD&V tegen maandag een nieuwe minister naar voren kan schuiven".
  [naar artikel]
 11. Wouter Beke: “Ik heb aan ontslag gedacht” (23/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft een heftige periode achter de rug. De woon-zorgcentra kregen het zwaar te verduren door de coronaperiode en de kritiek die Beke daardoor kreeg was niet mals. “Toen ik het niet meer uitgelegd kreeg, heb ik aan ontslag gedacht”, zegt hij in een interview met Humo.
  [naar artikel]
 12. Wouter Beke: “Ik heb aan ontslag gedacht” (23/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft een heftige periode achter de rug. De woon-zorgcentra kregen het zwaar te verduren door de coronaperiode en de kritiek die Beke daardoor kreeg was niet mals. “Toen ik het niet meer uitgelegd kreeg, heb ik aan ontslag gedacht”, zegt hij in een interview met Humo.
  [naar artikel]
 13. Wouter Beke (CD&V) over communautaire eisen N-VA: "Ik ben voor een herziening van de Grondwet. Maar N-VA heeft dat nu wel bemoeilijkt" (23/12/2018 - VRT NWS)
  Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke had wel oren naar de communautaire eisen van N-VA, die normaal aan het einde van de legislatuur van Michel I op tafel zouden komen. Dat zei hij tijdens het partijvoorzittersdebat in "De zevende dag" op Eén. "We hadden dat afgesproken. Maar N-VA is vertrokken uit de regering." Of hoe de fameuze "atomaschriftjes" toch nog niet helemaal versnipperd zijn.
  [naar artikel]
 14. Wouter Beke stapt op als Vlaams minister (12/05/2022 - Express)
  Wouter Beke stapt op als Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding. Hij lag al een tijdje onder vuur. Beke heeft tijdens een persconferentie zijn ontslag aangekondigd. Die beslissing komt er nog geen week nadat Joachim Coens is opgestapt als voorzitter van de CD&V. Tijdens de persconferentie zei Beke dat hij zijn functie naast […]
  [naar artikel]
 15. Wouter Beke (CD&V): "PS en N-VA komen tot gezamenlijke framing, maar zouden beter tot gezamenlijke oplossing komen" (28/06/2019 - VRT NWS)
  Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke begint de oplossing voor de federale regeringsvorming bij een fatsoenlijk gesprek tussen de N-VA en de PS, zo zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. De suggestie dat door de keuze voor de liberaal Patrick Dewael als tijdelijk Kamervoorzitter plots een "paarsgroenoranje" meerderheid op tafel zou liggen, noemt hij "kinderachtig".
  [naar artikel]
 16. CD&V-voorzitter Wouter Beke: "Er is een stilzwijgende meerderheid die weg wil van extremen" (01/04/2019 - VRT NWS)
  "Compromis", "enerzijds, anderzijds" en "redelijkheid". Het zijn begrippen die al langer te verbinden zijn met de Belgische christendemocraten. Nu voegt voorzitter Wouter Beke daar ook "de stilzwijgende meerderheid" aan toe. Hij wil "de stille, harde werkers die zelden gehoord worden", een stem geven bij de verkiezingen in mei, en trekt van leer tegen "de extremen". Een kritiek richting Groen en N-VA? 
  [naar artikel]
 17. Wouter Beke moest het gisteren voor zowat elke camera herhalen: neen, hij neemt geen ontslag (11/03/2022 - Express)
  Vier keer. Zo vaak moest Karel Lattrez, politiek journalist van VTM, de vraag herhalen of “hij vond dat hij kon aanblijven”, aan Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V), die in prime time op Het Nieuws op zeven uur pas duidelijk antwoordde. Onwaarschijnlijke televisie. Eerst volgde een moeilijk betoog van Beke, waarin hij persoonlijk uithaalde naar Hannes Anaf, het Vlaams Parlementslid van Vooruit. […]
  [naar artikel]
 18. Wouter Beke (CD&V): "Wij willen blijven samenwerken met MR" (19/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Premier Michel en CD&V-voorzitter Wouter Beke hebben in de Franstalige krant Le Soir hun visitekaartje afgegeven voor de verkiezingen. "Wij willen samen de motor zijn van de volgende regering," zeggen Michel en Beke. Opvallend: Wouter Beke was ook de architect van de vorige federale regering en ook daaraan ging een dubbelinterview in Le Soir vooraf. Veel duidelijker kan een statement niet zijn.
  [naar artikel]
 19. “Zijn ontslag is niet aan de orde”: Coens verdedigt minister Beke na incidenten in crèches (11/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een ontslag van Wouter Beke (CD&V) als Vlaams minister van Welzijn is niet aan de orde. Dat heeft zijn partijvoorzitter Joachim Coens gezegd op Radio 1.
  [naar artikel]
 20. Beke: "CD&V Gent is gekwetst, maar kwetsuren helen" (26/10/2016 - De Redactie)
  Nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke is gisteravond afgezakt naar Gent om het ontslag van Sarah Claerhout te bespreken. "We kijken nu vooruit", klonk het na een "sereen" afdelingsbestuur. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
  [naar artikel]
 21. Minister Beke (CD&V) over wantoestanden kinderopvang: "Mijn ontslag zou problemen niet oplossen" (10/03/2022 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is niet van plan om ontslag te nemen naar aanleiding van de problemen in de kinderopvang in Vlaanderen. De minister ligt onder vuur na een dodelijk incident in een crèche in Mariakerke en de omstreden crèche in Schoten die haar vergunning verliest. "Mijn ontslag lost de problemen niet op", zegt Beke.
  [naar artikel]
 22. Partijvoorzitter Joachim Coens fluit Wouter Beke terug na besmeuren van CD&V’s imago als gezinspartij (30/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe misstap van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke noopte CD&V-voorzitter Joachim Coens gisteren een hele dag tot een operatie schadebeperking. Dat Beke suggereerde om het ouderschapsverlof in te perken, veroorzaakte een flinke deuk in het imago van CD&V als dé gezinspartij van het land. Coens floot zijn eigen minister terug, maar de interne ontevredenheid is groot.
  [naar artikel]
 23. Partijvoorzitter Joachim Coens fluit Wouter Beke terug na besmeuren van CD&V’s imago als gezinspartij (30/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe misstap van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke noopte CD&V-voorzitter Joachim Coens gisteren een hele dag tot een operatie schadebeperking. Dat Beke suggereerde om het ouderschapsverlof in te perken, veroorzaakte een flinke deuk in het imago van CD&V als dé gezinspartij van het land. Coens floot zijn eigen minister terug, maar de interne ontevredenheid is groot.
  [naar artikel]
 24. Onze hoofdredacteur over het ontslag van Wouter Beke: “Het slimste jongetje van de klas, dat toch verslingerd raakte aan de macht” (13/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  De minister Wouter Beke die dan toch ontslag nam, was nog slechts een schim van wat de CD&V-voorzitter Wouter Beke op zijn beste momenten was. Beke leek lang voorbestemd voor een rol in de coulissen, maar groeide gestaag en discreet uit tot een machtsfactor van belang. Tot hij zijn hand overspeelde en zichzelf voor bewezen diensten bedankte met een ministerpost. Het afscheid kon alleen maar wrang worden.
  [naar artikel]
 25. Wouter Beke (CD&V): "1 mei leek wel op Sinterklaas, wie gelooft die beloftes allemaal?" (02/05/2019 - VRT NWS)
  CD&V ziet het niet zitten om te besturen met linkse partijen die de economische hervormingen van de afgelopen jaren willen terugdraaien. Dat zegt voorzitter Wouter Beke in "De ochtend". De pensioenleeftijd opnieuw naar 65 brengen, zoals de socialisten voorstellen, is volgens Beke niet betaalbaar. 
  [naar artikel]
 26. Premier Charles Michel koestert Limburg... én Wouter Beke: "Wouter is een vriend" (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Premier Charles Michel komt graag in Limburg, dat vertelt hij in een filmpje dat werd gepost op de facebookpagina van Wouter Beke. "Een groene en mooie provincie met veel talenten", stelt de MR-politicus. Niet enkel een lofrede voor onze provincie, ook voor de inwoners. Of toch voornamelijk eentje: Wouter Beke. "Wouter is een vriend."
  [naar artikel]
 27. Wouter Beke wil "opnieuw meer fatsoen in de politiek" (14/01/2017 - De Redactie)
  Op de nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse christendemocraten heeft voorzitter Wouter Beke gepleit voor "meer fatsoen in de politiek". Hij blijft erbij dat CD&V het sociaal gelaat van deze regering is en had vooral lof voor de hervormingen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
  [naar artikel]
 28. Wouter Beke (CD&V) was al aangeschoten wild, en nu distantieert eigen partijvoorzitter zich ook nog eens (30/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe misstap van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke noopte CD&V-voorzitter Joachim Coens gisteren een hele dag tot een operatie schadebeperking. Dat Beke suggereerde om het ouderschapsverlof in te perken, veroorzaakte een flinke deuk in het imago van CD&V als dé gezinspartij van het land. Coens floot zijn eigen minister terug, maar de interne ontevredenheid is groot.
  [naar artikel]
 29. Minister Wouter Beke schiet terug na kritiek op vaccinatiecampagne: “Ons huiswerk is af” (08/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) schiet terug op de kritiek dat de vaccinatiecampagne niet loopt naar behoren. Hij kan maar zo veel vaccineren als de leveringen het toelaten, zegt hij. En dat is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de leveranciers. “Voor mij mag het ook een Beke meer zijn in plaats van een Beke minder.”
  [naar artikel]
 30. Wouter Beke neemt ontslag als Vlaams minister (12/05/2022 - De Tijd)
  18:58 Wouter Beke heeft donderdagavond aangekondigd dat hij een stap opzij doet als Vlaams minister van Welzijn. Na het vertrek van Joachim Coens klonk de roep luid dat ook hij van het toneel zou verdwijnen...
  [naar artikel]
 31. Wouter Beke: 'Ontslag van Theo Francken is niet aan de orde' (08/01/2018 - Knack)
  Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke is het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) "niet aan de orde". "CD&V heeft in 2014 een engagement genomen voor de volle vijf jaar, en daar blijven we bij", zei hij maandagmiddag na afloop van het CD&V-partijbureau. De crisissfeer binnen de federale regering lijkt daarmee bezworen.
  [naar artikel]
 32. Beke over hint naar ontslag van Francken: "Een communicatiefout" (13/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wouter Beke mispakte zich aan de zaak-Francken door op het ontslag van de staatssecretaris te hinten. 'Een communicatiefout', geeft de CD&V-voorzitter nu toe. ‘Maar de dag dat ik als voorzitter een gelijkaardige stijl gebruik, gelooft niemand mij.’
  [naar artikel]
 33. CD&V-voorzitter Wouter Beke over Schild & Vrienden: "Sommige politici moeten in eigen boezem kijken" (07/09/2018 - De Morgen)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke vindt dat sommige collega-politici zich moeten "bezinnen" en "in eigen boezem moeten kijken" over de praktijken van de ultrarechtse organisatie Schild & Vrienden. Dat schrijft hij in een tekst op de CD&V-site onder de titel "Je oogst wat je zaait". Beke noemt geen partijen of politici bij naam, maar spreekt onder meer over "populaire politici met een grote aanhang" die het conflict in de samenleving voeden. 
  [naar artikel]
 34. Stuurt Wouter Beke (CD&V) aan op ontslag van Theo Francken? "Er zijn dingen gebeurd die zelden gezien zijn" (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stuurt CD&V-voorzitter Wouter Beke aan op het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA)? In 'De ochtend' op Radio 1...
  [naar artikel]
 35. Beke stuurt aan op ontslag Francken (29/12/2017 - VRT NWS)
  CD&V-partijvoorzitter suggereert dat het goed zou zijn moest staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ontslag nemen. "In het verleden hebben CD&V-ministers ontslag genomen toen de schijn ontstond dat ze gelogen hadden, ook al was dat niet zo", aldus Beke in "De ochtend" op Radio 1. "Maar dat is een kwestie van persoonlijke deontologie."
  [naar artikel]
 36. Kritiek vanuit coalitiehoek na warrige uitleg van Beke over ‘toevallig’ ontslag van kritische expert (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Staat Wouter Beke (CD&V) er stilaan alleen voor? De minister van Welzijn zweerde in het parlement dat hij níks te maken heeft met het ontslag van...
  [naar artikel]
 37. Beke: "Ontslag van Francken en vervroegde verkiezingen zijn niet aan de orde" (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke is het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) "niet aan de orde". "CD&V heeft...
  [naar artikel]
 38. Francken sneert naar Beke: "Uw kerststal is terug dicht, in die van Lubbeek zitten nog 200 vluchtelingen" (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-staatssecretaris Theo Francken is niet opgezet met de kritiek van CD&V-voorzitter Wouter Beke na de kerststalrel in Holsbeek. "Uw herberg is
  [naar artikel]
 39. Beke: "Ik had de voorbije dagen liever anders beleefd, maar ik ben een christenmens en vloek niet vaak" (18/04/2018 - VRT NWS)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke is duidelijk niet tevreden met hoe de zaken zijn verlopen rond de afgesprongen kandidatuur van de ultraorthodoxe jood Aron Berger. "We moeten een aantal dingen anders aanpakken", zegt Beke in "Villa Politica". 
  [naar artikel]
 40. Wetstraatwatcher Rik Van Cauwelaert: "Problemen bij Beke blijven zich opstapelen, Coens moet schade beperken" (29/03/2022 - VRT NWS)
  "Dit incident weegt op zich niet zo zwaar, maar komt bovenop de problemen van de afgelopen jaren", zegt Wetstraatwatcher Rik Van Cauwelaert over de storm waarin minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in beland is nadat hij ervoor had gepleit het ouderschapsverlof te beperken tot de eerste drie jaren van het kind. "De partij heeft sowieso al verschillende problemen. Coens heeft dus zo snel mogelijk ingegrepen om de zaken recht te trekken."
  [naar artikel]
 41. “Veel wordt uit zijn context gehaald”, vindt Jo Vandeurzen over ontslag Wouter Beke (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Welzijnsminister Jo Vandeurzen vindt dat veel van de kritiek aan het adres van zijn opvolger Wouter Beke te maken heeft met perceptie. "Ik zeg niet dat een minister geen fouten kan maken, maar het is allemaal een beetje uit zijn context gehaald", zei Vandeurzen in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
  [naar artikel]
 42. CD&V-voorzitter Beke krijgt kritiek op "granaattweet" over Antwerpen: "Knipoog die je niet te ernstig moet nemen" (20/03/2019 - VRT NWS)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt kritiek voor een tweet waarop hij voor een tank poseert, met als titel: "Afspraak in Antwerpen, dus heb ik nog even het gepaste vervoer geregeld". Het kabinet van de Antwerpse burgemeester De Wever reageert met: "Klasse, je hebt het of je hebt het niet".
  [naar artikel]
 43. Kampenaren verdeeld na ontslag Beke: “Die jongen verdient dat niet” (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wouter Beke (cd&v) wordt maandag opnieuw burgemeester van Leopoldsburg, nadat hij donderdag zijn ontslag gaf als Vlaams minister van Welzijn. Maar wat vinden de Kampenaren van de terugkeer van Beke als hun burgervader?
  [naar artikel]
 44. Wouter Beke: "Ik wil Trump niet achterna hollen" (23/06/2018 - De Morgen)
  De migratiekwestie doet de Europese christendemocratie naar adem happen. Enkel wie een meer populistische of rechtsere koers vaart, blijft overeind. CD&V-voorzitter Wouter Beke versaagt niet. "De Trumps van deze wereld hanteren een taalgebruik dat wij nooit zullen hanteren. Dat maakt de keuze helder voor de kiezer." 
  [naar artikel]
 45. Ook een ontsnappingskunstenaar als Beke komt ooit ten val (12/05/2022 - De Standaard)
  Bepaald verrassend kan het ontslag van Wouter Beke niet genoemd worden. Het drama van de overleden baby na verwondingen in een kinderdagverblijf ligt nog vers in het geheugen, maar eigenlijk liep het met Beke als minister van Welzijn al fout van bij zijn aanstelling. En toen moest de coronacrisis nog komen. Een terugblik.
  [naar artikel]
 46. Wouter Beke bood op 26 mei ontslag aan als CD&V-voorzitter (07/06/2019 - Metro)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft op de dag van de verkiezingen zijn ontslag aangeboden, maar de partijtop heeft dat geweigerd. Dat schrijft De Tijd vandaag op haar website. CD&V heeft op 26 mei een zware verkiezingsnederlaag geleden. De christendemocraten haalden in Vlaanderen nog 15,4 procent van de stemmen, een verlies van 5,1 procentpunt. De partij, die op minstens 20 procent had gehoopt, verloor in het Vlaams Parlement acht zetels en in de Kamer zes. Volgens De Tijd, dat morgen een reconstructie publiceert, heeft voorzitter Wouter Beke op de dag van de verkiezingen zelf zijn ontslag aangeboden. Verschillende kopstukken, onder wie Hilde Crevits en Marianne Thyssen, hebben hem daarop gevraagd aan te blijven. De partijtop wilde het risico op chaos door het plotse vertrek van de voorzitter vermijden. Ook op het eerste partijbestuur na de verkiezingen kreeg Beke vragen over zijn positie. Daar is beslist hem aan te laten blijven tot aan de nieuwe voorzittersverkiezingen. Die worden dit najaar georganiseerd, op een nog te bepalen datum. bron: Belga Het bericht Wouter Beke bood op 26 mei ontslag aan als CD&V-voorzitter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. De puzzel is nog niet gelegd: CD&V staat voor dilemma bij opvolging van Wouter Beke (16/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vanavond beslist de CD&V-partijraad wie Wouter Beke opvolgt als minister van Welzijn. Het trio Coens, Crevits, Mahdi is al enkele dagen de puzzel aan het leggen. De partij staat met de benoeming voor een dilemma.
  [naar artikel]
 48. De puzzel is nog niet gelegd: CD&V staat voor dilemma bij opvolging van Wouter Beke (16/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vanavond beslist de CD&V-partijraad wie Wouter Beke opvolgt als minister van Welzijn. Het trio Coens, Crevits, Mahdi is al enkele dagen de puzzel aan het leggen. De partij staat met de benoeming voor een dilemma.
  [naar artikel]
 49. Beke blijft voorzichtig met kritiek op Spanje, maar waarschuwt N-VA: "Onafhankelijkheid van gerecht moet gerespecteerd worden" (08/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke roept op tot respect voor de onafhankelijkheid van het gerecht. Dat deed hij in het VRT-programma Terzake in een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy