Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
03:37 uur

Na 600 jaar trekken volledig afgezonderde zusters weg uit klooster: “Afgesloten van alle prikkels. Het is radicaal”

Het Belang van Limburg

14/05/2022 - 03:13

Het slotklooster in Gent staat leeg. De zes zusters van de Arme Klaren die er strikt afgesloten leefden, konden het onderhoud niet meer aan en verhuizen naar Lokeren. Dat steeds meer slotkloosters de deuren sluiten, lijkt logisch in een maatschappij waar religie stilaan op de achtergrond verdwijnt. Maar vergis je niet. Het strikte bestaan in een slotklooster kan hier en daar nog jongeren overtuigen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Klooster Opgrimbie is ontwettig ingepland: zusters zitten in een nietig klooster (16/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De zusters van het klooster van Opgrimbie zitten vandaag nog altijd in een onwettig gebouw, zonder vergunning. Dat blijkt uit een arrest van het Hof van Beroep in Antwerpen. De zusters krijgen dan ook geen schadevergoeding voor het instorten van een deel van het klooster, in 2002. Het Hof bevestigt daarmee een eerdere uitspraak van de rechtbank in Tongeren. Het bisdom moet nu zelf opdraaien voor de gerechtskosten, naar wij vernemen, meer dan 50.000 euro.
  [naar artikel]
 2. 150 zusters gevaccineerd in klooster in  Heverlee: "Eindelijk denken ze aan ons" (19/03/2021 - VRT NWS)
  In het klooster de Jacht in Heverlee zijn vanmiddag meer dan 150 zusters gevaccineerd. Ook de 70 personeelsleden van het klooster kregen een prik. Alles verliep vlot, het was wel een hele organisatie.
  [naar artikel]
 3. Zusters zijn slapen in eeuwenoud klooster beu en bouwen nieuw complex in hun tuin (16/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De zusters van het Engels Klooster in de Carmersstraat hebben grootse bouwplannen. Ze willen het beschermde kloostercomplex uit de zeventiende eeuw uitbreiden met een moderne nieuwbouw, met het oog op levenslang wonen.
  [naar artikel]
 4. Klooster in Halle moet dicht van Vaticaan, maar zusters Sacramentinnen willen niet wijken (17/04/2019 - VRT NWS)
  Het Vaticaan wil het klooster van de zusters Sacramentinnen in Halle sluiten. Er zijn maar drie nonnen meer over en dat zijn er te weinig, vindt het Vaticaan. Maar de nonnen gaan niet akkoord en willen desnoods als begijnen doorgaan én nieuwe zusters naar het klooster lokken.
  [naar artikel]
 5. Ook Zusters vroeg wakker om te stemmen in Opgrimbie (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  MAASMECHELEN- Opmerkelijk bezoek aan een kieslokaal in Opgrimbie. Daar daagden in alle vroegte de zusters van het klooster op.
  [naar artikel]
 6. Kloosterzusters ontsnappen aan felle brand die eeuwenoude kapel in de as legt: “Een drama, want het gebouw heeft grote emotionele waarde” (20/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand verwoestte dinsdagmorgen een deel van het klooster van de Zusters van Liefde in Heule. De 120 jaar oude kapel waar de zusters drie keer per dag bidden, brandde volledig uit. “Een echt drama voor ons”, zegt zuster Bernadette Beernaert. “We hadden er zaterdag nog een van onze drie zusters begraven die we op korte tijd verloren.”
  [naar artikel]
 7. Laatste zusters verlaten kasteel in Ranst dat verketterde edelvrouw aan klooster schonk (22/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na meer dan veertig jaar nemen zondag de zusters van het Convent van Betlehem afscheid van Hof Zevenbergen. Met dit afscheid verdwijnt de laatste religieuze gemeenschap uit Ranst. Hoe het klooster destijds in het bezit kwam van het kasteel, is een filmscenario waard.
  [naar artikel]
 8. Arme Claren-zusters verhuizen na 600 jaar van Gent naar Lokeren (12/05/2022 - VRT NWS)
  De Arme Claren Coletienen-zusters verlaten na honderden jaren het Monasterium Bethlehem aan het Gentse Sint-Elisabethplein. Daarmee komt er een definitief einde aan de aanwezigheid van de zusters in de stad. In juni verlaten de 6 overblijvende zusters het klooster en verhuizen ze naar Lokeren. Ze sluiten zich aan bij de kloostergemeenschap van de zusters van de Heilige Engelen. Kanunnik Ludo Collin organiseert een dankviering komende zondag.
  [naar artikel]
 9. Zusters Ursulinen verlaten na 165 jaar Diepenbeek (07/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  165 jaar nadat de Zusters Ursulinen in Diepenbeek het onderwijs gingen organiseren, verlaten de vier overblijvende en bejaarde zusters nu het klooster in de Wijkstraat. Ze verhuizen na de zomervakantie naar hun collega’s in Herk-de-Stad. Het kloostergebouw dat dan leeg komt te staan, wordt een woon-zorgcentrum met ook assistentiewoningen.
  [naar artikel]
 10. 'Klooster' in Zonhoven tegen de vlakte, maar zusters mogen blijven (23/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het woon-zorgcentrum H. Catharina, dat gehuisvest is in het voormalige klooster aan de Engstegenseweg, krijgt een gloednieuw gebouw. Omdat de nieuwbouw komt op de plaats van het huidige woon-zorgcentrum, moet het ‘klooster’ afgebroken worden.
  [naar artikel]
 11. Zusters willen dat hun klooster gebruikt wordt door buren: “Dit gebouw is veel te groot voor ons” (28/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het klooster in de Gitsbergstraat is veel te groot voor de zestien zusters van de Heilige Vincentius die er nog wonen. Het gebouw vertoont bovendien heel wat gebreken. Binnenkort wordt werk gemaakt van een masterplan waarin ook de school en de plannen voor een dienstencentrum worden opgenomen.
  [naar artikel]
 12. Laatste twee zusters (84 en 88 jaar) verhuizen naar klooster in Herentals: “Tijd om met pensioen te gaan” (16/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met de verhuizing van de laatste twee zusters franciscanessen in Oevel (Westerlo), sluit het laatste bijhuis van de congregatie. “Ooit hadden we acht kloosters in België, zes in Congo, nu zijn we nog met twintig zusters over. Wij zijn de laatsten die naar Herentals ­verhuizen.”
  [naar artikel]
 13. Felle brand uitgebroken in klooster in Heule (20/04/2021 - De Standaard)
  In het West-Vlaamse Heule woedt er momenteel een hevige brand in de kapel van het klooster in de Mellestraat. Het vuur werd rond 6 uur vanmorgen opgemerkt. De zusters die in het klooster wonen werden onmiddellijk geëvacueerd. De aanpalende school blijft voorlopig gesloten.
  [naar artikel]
 14. Zusters in Opwijk mogen geen Oekraïense vluchtelingen opvangen omdat klooster niet brandveilig is (16/03/2022 - VRT NWS)
  De zusters van de heilige Vincentius a Paulo in Opwijk kunnen geen oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Eén van de vleugels van het klooster in de Kloosterstraat staat leeg, maar is tegelijkertijd niet brandveilig.
  [naar artikel]
 15. Op bezoek bij de nonnen die zich tegen het Vaticaan verzetten (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met drie zijn ze nog, de zusters Sacramentinen in Halle. Te weinig, oordeelt het Vaticaan, en het klooster moet dicht. Maar de zusters, dertig,...
  [naar artikel]
 16. Vlaamse nonnen weigeren te plooien voor de paus: “We zijn geen onnozele trutten” (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met drie zijn ze nog, de zusters Sacramentinnen in Halle. Te weinig, oordeelt het Vaticaan, en het klooster moet dicht. Maar de zusters, dertig,...
  [naar artikel]
 17. Er woedt een zware brand in klooster in Heule: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren” (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Heule (Kortrijk) woedt een zware brand in de kapel van het klooster bij de school Spes Nostra. Het vuur werd opgemerkt om 6.30 uur een verspreidde zich razendsnel. Ook de zolderverdieping is al over een lengte van zowat twintig meter volledig weggebrand. Aan de leerlingen is gevraagd om niet naar school te komen.
  [naar artikel]
 18. Zware brand in klooster in Heule: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren maar hun geliefde kapel is reddeloos verloren” (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Heule (Kortrijk) is er deze ochtend een hevige brand bezig in de kapel van het klooster bij de school Spes Nostra. Een 80-tal brandweermannen is ingezet om het vuur te blussen. De zolderverdieping is over een lengte van zowat twintig meter volledig weggebrand. Aan de leerlingen is gevraagd om de hele dag niet naar school te komen.
  [naar artikel]
 19. Centrum Heule afgesloten nadat brokstukken van afgebrande kapel op straat zijn gewaaid (17/02/2022 - VRT NWS)
  De Mellestraat in het centrum van Heule bij Kortrijk is sinds donderdagvoormiddag voor het verkeer en voorbijgangers afgesloten. Door de hevige wind zijn brokstukken van de afgebrande kapel van het klooster van de Zusters van Liefde naar beneden gevallen.
  [naar artikel]
 20. Vlaamse nonnen weigeren te plooien voor de paus: “We zijn geen onnozele trutten” (17/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met drie zijn ze nog, de zusters Sacramentinnen in Halle. Te weinig, oordeelt het Vaticaan, en het klooster moet dicht. Maar de zusters, dertig, zestig en negentig jaar oud, weigeren zich te plooien naar de eisen van Rome, berichten zusterkranten Het Nieuwsblad en De Standaard woensdag.
  [naar artikel]
 21. Klooster van Vlijtingen wordt afgebroken (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het oude klooster van de Zusters van Voorzienigheid in de Kloosterstraat wordt gesloopt. De vrijgekomen ruimte zal in eerste instantie benut worden als speelplaats voor de vrije basisschool. Op lange termijn denkt de gemeente aan een nieuw ontmoetingscentrum.
  [naar artikel]
 22. Acht nonnen sterven op één week tijd aan COVID-19 in klooster (20/12/2020 - Metro)
  In een klooster voor bejaarde zusters in de VS zijn de afgelopen week acht zusters op één week tijd aan het coronavirus overleden. Vier stierven zelf op dezelfde dag. De zorginstelling genaamd Notre Dame of Elm Grove wist de afgelopen negen maanden het virus buiten de poorten te houden, maar op Thanksgiving bleek een van de ongeveer 100 zusters positief getest. Daarna ging het snel, zegt zuster Debra Marie Sciano, de provinciale overste aan CNN. Daarna ging het snel. Vier van de acht nonnen stierven alleen al op maandag. “Ook al zijn ze ouder en zijn de meeste zusters die naar God gingen eind 80, 90… we hadden niet verwacht dat ze zo snel zouden gaan”, zegt Sciano. “Dus het was gewoon heel moeilijk voor ons.”   Lees ook: Dit zijn de verstrengde maatregelen voor de komende weken Het bericht Acht nonnen sterven op één week tijd aan COVID-19 in klooster verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Laatste keer Tomorrowland voor zusters Benedikta, Roza en Benedicte: na bijna 125 jaar verlaten clarissen Boom (02/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De zusters van de orde van Sint-Clara, clarissen Bendikta (77), Roza (79) en Benedicte (55) verlaten voor eind oktober het klooster in de Gasstraat. Dan komt een eind aan net geen 125 jaar clarissen in Boom. Op 8 september houden ze een slotviering.
  [naar artikel]
 24. Agenten en stewards trekken aan alarmbel na toenemend supportersgeweld: “Voor 30 euro per dag laten wij niet op ons gezicht slaan” (05/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Voetbalgeweld is terug van nooit volledig weggeweest. En volgens de mensen die de goede orde in onze stadions moeten bewaken, is er niet meteen beterschap op komst. Een steward, een politieagent en een veiligheids-verantwoordelijke trekken aan de alarmbel. “De grenzen zijn volledig aan het vervagen.”
  [naar artikel]
 25. Laatste zusters vertrekken uit klooster: “We dragen de mensen in ons hart” (22/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De laatste twee kloosterzusters van Heist-Goor vertrekken eind deze maand uit de gemeente. Zusters Oliva Wouters (86) en Celine Hendrickx (90) waren graag gezien in het dorp en waren actief in verschillende verenigingen, tot de toneelvereniging toe.
  [naar artikel]
 26. E313 richting Hasselt volledig afgesloten door ongeval in Ranst: “Vermijd de snelweg” (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door een ongeval met een vrachtwagen in Ranst is de E313 volledig afgesloten in de richting van de Kempen en Hasselt. Het Verkeerscentrum roept op de omgeving te mijden. “Verkeer van Antwerpen naar Hasselt rijdt best om via Brussel.”
  [naar artikel]
 27. E313 richting Kempen volledig afgesloten door ongeval in Ranst: “Vermijd de snelweg” (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Door een ongeval met een vrachtwagen in Ranst is de E313 volledig afgesloten in de richting van de Kempen en Hasselt. Het Verkeerscentrum roept op de omgeving te mijden. “Verkeer van Antwerpen naar Hasselt rijdt best om via Brussel.”
  [naar artikel]
 28. E313 richting Kempen volledig afgesloten door ongeval in Ranst: “Vermijd de snelweg” (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Door een ongeval met een vrachtwagen in Ranst is de E313 volledig afgesloten in de richting van de Kempen en Hasselt. Het Verkeerscentrum roept op de omgeving te mijden. “Verkeer van Antwerpen naar Hasselt rijdt best om via Brussel.”
  [naar artikel]
 29. IN BEELD. Klooster op non-actief (22/02/2017 - De Standaard)
  Met een eucharistieviering in de kapel is zondag de geschiedenis van het clarissenklooster in Genk na bijna 87 jaar afgesloten. De Standaard-fotograaf Sebastian Steveniers volgde de laatste dagen van zuster Juliana en zuster Rita in hun klooster.
  [naar artikel]
 30. VIDEO. Sla je slag bij de trappisten van Westmalle (20/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De trappisten van Westmalle houden zaterdag een uitverkoop. Ze kochten 5 jaar geleden het kloostergebouw "Nooit Rust" met de bijhorende inboedel van de zusters. Nu het klooster geen functie meer heeft, worden alle meubels te koop gezet.
  [naar artikel]
 31. Corona verhindert waardig afscheid voor zusters van Abdij van Colen (11/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zusters van de Abdij van Colen zijn u dankbaar en ze nemen u mee in hun hart. Die nadrukkelijke boodschap willen ze tijdens het laatste weekend in hun klooster nog via de krant verspreiden. Dit is ongebruikelijk, maar door corona kan het niet anders. “Het spijt ons ten zeerste dat we met de stille trom moeten vertrekken. We hadden graag een dankviering gedaan.”
  [naar artikel]
 32. Zware brand in kapel van school in Heule: “Leerlingen, blijf thuis” (20/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  In het West-Vlaamse Heule woedt er momenteel een hevige brand in de kapel van het klooster in de Mellestraat. Het vuur werd rond 6 uur vanmorgen opgemerkt. De zusters die in het klooster wonen werden onmiddellijk geëvacueerd. De aanpalende school blijft voorlopig gesloten.
  [naar artikel]
 33. Open Vld start met vernieuwingsoperatie: De Croo ondervoorzitter af en “radicaal liberale antwoorden” (22/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert start een vernieuwingsproject voor zijn partij, met dit jaar nog vier congresdagen. Radicaal liberaal zijn de codewoorden. Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose en Kamerlid Jasper Pillen zullen de vernieuwing trekken. Zij worden ook ondervoorzitter van de partij. Huidig ondervoorzitter, premier Alexander De Croo, staat zijn plaats af.
  [naar artikel]
 34. Ranst neemt massaal afscheid van de laatste zusters (23/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Ranst werd vanochtend afscheid genomen van de Zusters van het Convent van Betlehem. Meer dan 40 jaar brachten ze leven in Hof Zevenbergen, een kasteeldomein waar je tot rust kan komen. De vier zusters zijn intussen allemaal bejaard en verhuizen naar het moederhuis van Duffel. De vier laatste zusters werden uitgewuifd met een speciale dankviering.
  [naar artikel]
 35. Zware brand in kapel van West-Vlaamse school: “Leerlingen, blijf thuis” (20/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het West-Vlaamse Heule woedt er momenteel een hevige brand in de kapel van het klooster in de Mellestraat. Het vuur werd rond 6 uur vanmorgen opgemerkt. De zusters die in het klooster wonen werden onmiddellijk geëvacueerd. De aanpalende school blijft voorlopig gesloten.
  [naar artikel]
 36. Geert laat familie achter om in een Hare Krishna-klooster te gaan wonen in ‘Alloo en tot ziens’: “Dit is het opperste geluk” (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag komt de dag waar Geert Claes (60) al jaren op wacht. Dan vertrekt de voormalige vrachtwagenchauffeur voorgoed naar Durbuy om er te leven als monnik in het Hare Krishna klooster. “Het opperste geluk”, noemt hij zijn toekomstige thuis van drie op vier. “Eigenlijk zijn we in het leven op zoek naar liefde, oppervlakkig materialisme geeft geen voldoening.”
  [naar artikel]
 37. Geert laat familie achter om in een Hare Krishna-klooster te gaan wonen in ‘Alloo en tot ziens’: “Dit is het opperste geluk” (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag komt de dag waar Geert Claes (60) al jaren op wacht. Dan vertrekt de voormalige vrachtwagenchauffeur voorgoed naar Durbuy om er te leven als monnik in het Hare Krishna klooster. “Het opperste geluk”, noemt hij zijn toekomstige thuis van drie op vier. “Eigenlijk zijn we in het leven op zoek naar liefde, oppervlakkig materialisme geeft geen voldoening.”
  [naar artikel]
 38. Verdwijningszaak Maasmechelaar na 20 jaar afgesloten: “Geen enkel spoor” (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het onderzoek naar de verdwijning van Maasmechelaar Tino Pokrivac, sinds 23 juni 2001 spoorloos, is na ruim twintig jaar zonder resultaat afgesloten. De man, die nu 40 jaar zou zijn, is door de rechtbank ‘afwezig verklaard’. “Hopelijk helpt dit de familie om rust te vinden”, zegt hun advocaat.
  [naar artikel]
 39. Bekende Hasseltse bloemenwinkel sluit na 42 jaar door afgesloten straat: “Omzet met 35 procent gedaald” (23/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De bekende bloemenwinkel De Valk in het centrum van Hasselt stopt er zaterdag na 42 jaar mee. “We gaan helemaal online, omdat onze straat is afgesloten”, zegt Ronny Sempels.
  [naar artikel]
 40. VIDEO. Kloosterstraat in Overpelt feestelijk omgedoopt tot Ursulinenstraat in Pelt (03/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Pelt is vanmiddag de Ursulinenstraat feestelijk ingehuldigd. Het is één van de 55 straten die na de fusie van naam moesten veranderen. De vroegere Kloosterstraat in Overpelt werd vernoemd naar de zusters die er jarenlang verbleven in het klooster. WICO Campus Mater Dei en vrije basisschool De Linde, die zich in de straat bevinden, organiseerden het straatfeest. En daar mochten de zusters Ursulinen uiteraard niet bij ontbreken.
  [naar artikel]
 41. Zondag intocht Sinterklaas (16/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Alle kids zijn zondag 20 november welkom voor de intocht van Sinterklaas. De Sint en zijn pieten worden om 14.30 uur afgehaald aan het klooster van de zusters ursulinen aan de Diestsesteenweg.
  [naar artikel]
 42. Non sterft in rechtbank tijdens strijd om klooster tegen Katy Perry (11/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een rechtszaak tussen Katy Perry en een groep nonnen, stierf een van de zusters. De vrouw stortte vrijdag voor de rechtbank neer en overleed ter plaatse. De nonnen waren al even in een bitse strijd verwikkeld met Perry omdat de Amerikaanse zangeres hun voormalige klooster kocht.
  [naar artikel]
 43. E40 volledig versperd nadat vrachtwagen tegen brug rijdt: “Hinder van lange duur” (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de E40 tussen Gent en Brussel is maandagmiddag in Groot-Bijgaarden een vrachtwagen tegen een brug gereden. Alle rijvakken in de richting van Brussel zijn afgesloten, het Vlaams Verkeerscentrum verwacht “hinder van lange duur”.
  [naar artikel]
 44. Nafi Thiam sluit jaar in schoonheid af op Memorial: “Nu tijd om de stekker er even uit te trekken” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het deed er niet toe wat Nafi Thiam vanavond presteerde op de Memorial Van Damme, voor het publiek - hààr publiek - was zij de grote ster van de avond. “Wat ben ik content dat ik mijn jaar zo kon afsluiten,” straalde ze. “Na alle stress van Tokio heb ik me vanavond echt geamuseerd.”
  [naar artikel]
 45. BLIJVEN PLAKKEN. “Boenken gelijk ne zot”: broeder Robert (77) was verantwoordelijke van populair Jeugdhuis Josto (10/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Jeugdhuis Josto was in de jaren 80 en 90 een van de grootste jeugdhuizen in Groot Antwerpen. Met het jeugdhuis zelf en ‘den Bunker’ voor de metalfans in de kelder is er behoorlijk wat gefeest. Robert Erken (77) was hoofdverantwoordelijke in die periode én broeder in het nabijgelegen klooster. “Als ze mij in het klooster zeiden dat Josto het weer te luid had gemaakt, dan zei ik dat het niet van ons kwam, maar van het café op de hoek”, lacht hij.
  [naar artikel]
 46. Brusselse ring volledig versperd nadat vrachtwagen tegen brug rijdt: kilometerslange file, “hinder van lange duur” (04/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de E40 tussen Gent en Brussel is maandagmiddag in Groot-Bijgaarden een vrachtwagen tegen een brug gereden. Alle rijvakken in de richting van Brussel zijn afgesloten, het Vlaams Verkeerscentrum verwacht “hinder van lange duur”.
  [naar artikel]
 47. Binnenkijken in de energiezuinige woning van architect Piet in Aalter: “De stijgende energieprijzen voel ik nauwelijks” (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe energiezuiniger je bouwt, hoe beter.” Architect Piet Kerckhof bouwde zeven jaar geleden een nieuwbouwwoning in houtskelet, die met alle duurzame toeters en bellen is uitgerust. Bovendien is de woning zelf nog eens volledig recycleerbaar. “Na afbraak blijft er slecht vijf procent afval over.”
  [naar artikel]
 48. Binnenkijken in de energiezuinige woning van architect Piet in Aalter: “De stijgende energieprijzen voel ik nauwelijks” (23/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Hoe energiezuiniger je bouwt, hoe beter.” Architect Piet Kerckhof bouwde zeven jaar geleden een nieuwbouwwoning in houtskelet, die met alle duurzame toeters en bellen is uitgerust. Bovendien is de woning zelf nog eens volledig recycleerbaar. “Na afbraak blijft er slecht vijf procent afval over.”
  [naar artikel]
 49. Relikwie met druppel bloed van paus Johannes Paulus II komt vanaf zaterdag naar Halle (15/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een relikwie met een druppel bloed van paus Johannes Paulus II bevindt zich vanaf zaterdag negen dagen in het klooster van de Zusters Sacramentinen in Halle. Dat melden de Zusters op hun Facebookpagina. Het stuk stof is afkomstig van de kledij die de paus droeg, toen hij in 1981 beschoten werd op het Sint-Pietersplein in Rome.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy