Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:59 uur

Brand waarin twee tieners stierven ontstond op zolder waar ouders cannabis kweekten

Het Nieuwsblad

14/05/2022 - 03:26

De brand die op 2 april het leven kostte aan twee tienermeisjes in Le Bizet (Ploegsteert) zou ontstaan zijn op de zolder van de woning. Wellicht door een kortsluiting in de apparatuur van een mini-cannabisplantage die de ouders daar hadden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dramatische woningbrand waarbij twee meisjes (10 en 12) om het leven kwamen ontstond door cannabisplantage van ouders (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Begin april kwamen twee meisjes, Tessa (12) en Lizzie (10), om het leven bij een brand in hun woning in Le Bizet, een dorpje in Henegouwen dat deel uitmaakt van Ploegsteert. Na het incident werd een onderzoek opgestart naar de ouders van de twee tieners. Daaruit blijkt nu dat de brand ontstond op de zolder van het huis, waar de ouders met geïmproviseerde apparatuur cannabis kweekten. Dat meldt de Franstalige nieuwswebsite ‘SudInfo’.
  [naar artikel]
 2. Brandweer blust brand en ontdekt grote hoeveelheid cannabis die ligt te drogen (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de loods in de Lodderstraat in Bornem waar woensdagavond een brand woedde, is een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aangetroffen. Het ging om pas geoogste cannabis die op een tussenverdieping lag te drogen. Voorlopig is er nog niemand opgepakt.
  [naar artikel]
 3. Bewoner ontkomt uit brand in zijn huis in Tongerlo (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Wimpstraat in Tongerlo is vanavond een huis onbewoonbaar verklaard na een zware brand. Het vuur ontstond op de zolder, waar in de namiddag
  [naar artikel]
 4. Twee zakken cannabis gevonden in auto van jongemannen uit Heusden-Zolder (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Twee jongemannen uit Heusden-Zolder zijn zaterdag in de boeien geslagen bij een controle in Oudsbergen. In hun auto vonden de agenten twee zakken cannabis. De bestuurder - die een voorlopig rijbewijs had - bleek ook nog eens onder invloed van drugs te zijn.
  [naar artikel]
 5. Gebouw in Beringen waar twee brandweermannen stierven wordt gesloopt (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Beringse schepencollege heeft gisteren de sloopvergunning afgeleverd voor het voormalige warenhuis op de Koolmijnlaan. Vijf maanden geleden lieten daar brandweermannen Chris Medo en Benni Smulders uit Heusden-Zolder het leven bij een zware brand.
  [naar artikel]
 6. Elektrische fietsen mogelijk oorzaak brand achterbouw (05/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Olmenstraat heeft donderdagnacht rond middernacht een uitslaande brand een tuinhuis, een garage en opslagplaats totaal verwoest. Waarschijnlijk ontstond de brand toen de twee fietsen aan het opladen waren in de bergplaats en er kortsluiting ontstond.
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Brand veroorzaakt grote schade op cruiseboot op Albertkanaal (19/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op het Albertkanaal in Heusden-Zolder woedde donderdagnamiddah en brand op een cruiseboot. De brand ontstond tijdens het varen in de machinekamer.
  [naar artikel]
 8. Gezin met twee kinderen (3 en 7) ontsnapt aan uitslaande brand in Meerhout (18/05/2020 - VRT NWS)
  Zondagavond heeft het gebrand in een appartement boven een nachtwinkel in Meerhout. Op het moment van de brand lagen de twee kinderen van het gezin te slapen. Zij konden samen met hun ouders op tijd ontsnappen. Hoe de brand ontstond, is nog niet duidelijk. In het dak van het uitgebrande gebouw is asbest gevonden. Die wordt maandag door de gemeente opgeruimd.
  [naar artikel]
 9. Uitdoven van sigaretten in plastic ton wellicht oorzaak van brand in Heusden-Zolder: “Wees extra voorzichtig” (06/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  In De Nieuwe Dijk in Heusden-Zolder woedde maandagnamiddag een brand in een tuin. Wellicht ontstond het vuur nadat er sigarettenpeuken werden gedoofd in een plastic ton. De brandweer kwam ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle.
  [naar artikel]
 10. Brand verwoest zolder van Antwerps rijhuis (04/09/2020 - VRT NWS)
  Rond middernacht brak er brand uit in een rijhuis aan de Saffierstraat in Antwerpen. De brand begon op de zolder en breidde uit naar het dak van de woning. De zolder is helemaal uitgebrand. Het huis liep ook waterschade op.
  [naar artikel]
 11. Uitslaande brand in Heusden-Zolder (05/04/2020 - VRT NWS)
  In Heusden-Zolder is zondagmiddag een hevige brand ontstaan in de Kapelstraat. Het gaat om een hal waar verschillende bedrijven opslagplaats huren.
  [naar artikel]
 12. ‘Eerst halve klas ziek, dan heel het gezin besmet’: tieners en ouders besmetten elkaar: (02/03/2021 - De Morgen)
  Er zijn opvallend meer besmettingen bij tieners, maar ook bij veertigers - hun ouders. ‘Je ziet daar communicerende vaten bij twee groepen die veel contacten hebben: de kinderen op school en tijdens de naschoolse activiteiten, de ouders op hun werk. Dat versterkt elkaar’, analyseert biostatisticus Geert Molenberghs.
  [naar artikel]
 13. Typisch Tieners: 15 tips uit het moderne opvoedingshandboek voor ouders (21/12/2016 - Knack)
  Tieners zijn vermoeiend. Hun hormonen slaan op hol en hun hersenen gaan door een overgangsperiode. Voor ouders die hun tieners willen bijbenen brengt de Gezinsbond nu een modern opvoedingshandboek uit.
  [naar artikel]
 14. Onfortuinlijke bondjes blijven in zware woonkamerbrand (21/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het parket stuurde een branddeskundige naar een woning aan de Wulmersumsesteenweg. In het huis ontstond 's ochtends brand toen er niemand thuis was. De twee hondjes van het gezin lieten wel het leven. Dat werd maandagavond bevestigd door de politie. De brandweer snelde ter plaatse nadat een buurman de brand had opgemerkt. De bewoonster was gaan werken toen de brand ontstond.
  [naar artikel]
 15. Tieners en ouders besmetten elkaar: “Eerst papa ziek, binnen de week iedereen ziek” (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn opvallend meer besmettingen bij tieners, maar ook bij veertigers - hun ouders. “Je ziet daar communicerende vaten bij twee groepen die veel contacten hebben: de kinderen op school en tijdens de naschoolse activiteiten, de ouders op hun werk. Dat versterkt elkaar”, analyseert biostatisticus Geert Molenberghs.
  [naar artikel]
 16. Tieners en ouders besmetten elkaar: ‘Eerst papa ziek, binnen de week iedereen ziek’ (02/03/2021 - De Morgen)
  Er zijn opvallend meer besmettingen bij tieners, maar ook bij veertigers - hun ouders. ‘Je ziet daar communicerende vaten bij twee groepen die veel contacten hebben: de kinderen op school en tijdens de naschoolse activiteiten, de ouders op hun werk. Dat versterkt elkaar’, analyseert biostatisticus Geert Molenberghs.
  [naar artikel]
 17. Twee huizen onbewoonbaar na brand (17/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Twee sociale huisjes in de René Van Ostaeyenlaan in Brecht zijn onbewoonbaar verklaard na een zware brand, vrijdagnamiddag. Het huis waar het vuur ontstond, een halfopen bebouwing, is volledig uitgebrand. Ook het huis ernaast liep rook-, roet- en waterschade op.
  [naar artikel]
 18. Uitslaande brand boven kapperszaak in Malle (31/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Donderdagmiddag woedde er een korte maar hevige brand boven een kapperszaak langs de Antwerpsesteenweg in Malle. Op de eerste verdieping, waar de brand vermoedelijk ontstond, sloegen de vlammen er naar buiten. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Een bewoner werd er gewond afgevoerd. Alle verkeer en twee buslijnen van De Lijn werden er plaatselijk omgeleid.
  [naar artikel]
 19. Brand in Riemst door oververhitte batterijoplader: “Bed in vuur en vlam” (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag omstreeks 18.15 uur ontstond brand in de woning van Kathleen Voncken aan de Grote Straat in Val-Meer (Riemst). Toegesnelde buren trachtten het vuur in de slaapkamer van zoon Seb De Weyer - waar de brand ontstond - nog te blussen maar kregen de vlammen niet onder controle. De brandweer van Bilzen was vrij snel ter plaatse en kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar de andere kamers in de woning.
  [naar artikel]
 20. Twee tieners sterven in Franse boerderijbrand (01/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een uitslaande brand op een boerderij afgelopen nacht in de noordwestelijke Franse regio Normandië zijn twee tieners (13 en 15) om het leven...
  [naar artikel]
 21. Brand ontstaat op bouwwerf (31/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer is vrijdagnamiddag uitgerukt voor een brand aan de Itegemseweg in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg), tegenover ijssalon De Witte Lelie. “De brand ontstond aan een bloembak waar ook bouwmaterialen lagen. Daardoor is er ook brand ontstaan aan een achterliggend tuinhuis. De brand was snel geblust. Het huis in aanbouw aan de straatkant is gevrijwaard gebleven”, zegt brandweerofficier Tim Jacobs van brandweerzone Rivierenland.
  [naar artikel]
 22. Twee auto’s en mobilhome verloren bij zware brand in Zolder (04/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij een zware brand in Zolder gingen zaterdagochtend twee wagens en een mobilhome verloren. De precieze oorzaak is nog niet bekend.
  [naar artikel]
 23. Een samenleving waarin alcohol alomtegenwoordig is, voedt het misbruik bij tieners (10/12/2019 - VRT NWS)
  Alcoholmisbruik bij tieners neemt volgens een recente studie van de ziekenfondsen niet af. De Gezinsbond vindt het verkeerd om de verantwoordelijkheid op ouders af te schuiven, zoals minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) volgens hen doet. Integendeel: de ouders hebben nieuwe richtlijnen en handvaten nodig om met dit nieuwe fenomeen om te gaan. Er is ook nood aan een integraal alcoholplan met maatregelen zoals het optrekken van de minimumleeftijd tot 18 jaar.
  [naar artikel]
 24. Brand in afvalcontainer in Zolder (09/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op De Lange Beemden in Zolder is donderdag rond 11 uur brand ontstaan in een afvalcontainer. De brand was snel onder controle. Vermoedelijk gaat het niet om kwaad opzet.
  [naar artikel]
 25. Twee tieners lichtgewond na ongeval tussen 2 fietsers en bromfietser in Rekhoven (29/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twee fietsers en een bromfietser zijn maandag rond 15.45 uur gebotst in de Rekhovenstraat in Rekhoven. Bij hun val raakten twee tieners (16 en 17) uit Heusden-Zolder lichtgewond.
  [naar artikel]
 26. Twee tieners sluiten jongen op in vuilnisbak en steken die in brand: “Dit is moorddadig” (05/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Twee tieners hebben een jongen opgesloten in een papiercontainer om die vervolgens in brand te steken. De feiten deden zich voor op een lagere school in het Waalse Montignies-sur-Sambre. Dat bevestigen politie en parket. De feiten speelden zich afgelopen dinsdag af, maar vandaag getuigt de moeder van het slachtoffer bij de kranten van Sudpresse.
  [naar artikel]
 27. Zoon ontdekt brand in bestelwagen bij thuiskomst van avondje stappen (01/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zondag rond 2 uur is de brandweer post Bilzen opgeroepen voor een brand in de Jeugdstraat. De zoon des huizes had het vuur opgemerkt toen hij thuiskwam van het carnavalsbal. Hij zag de vlammen aan de achterkant van de laadruimte en verwittigde de hulpdiensten en zijn ouders. Het vuurtje was snel geblust. Hoe de brand ontstond, is onduidelijk.
  [naar artikel]
 28. Twee tieners ternauwernood van balkon gered bij woningbrand (28/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een woning in het Antwerpse Merksem heeft donderdagmiddag erg zware schade opgelopen bij een korte maar hevige brand. Twee tieners konden ternauwernood aan de vlammen en de hitte ontsnappen.
  [naar artikel]
 29. Brandweer redt twee tieners van balkon na woningbrand in Merksem (28/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een woning in de Lambrechtshoekenlaan in Merksem heeft donderdagmiddag erg zware schade opgelopen bij een korte maar hevige brand. Twee tieners konden ternauwernood aan de vlammen en de hitte ontsnappen.
  [naar artikel]
 30. Beringen en Heusden-Zolder starten rouwregister voor slachtoffers (12/08/2019 - VRT NWS)
  De gemeenten Beringen en Heusden-Zolder zijn een dag na de zware brand nog in een diepe rouw. In beide gemeentehuizen is er een rouwregister geopend, waar mensen een boodschap kunnen achterlaten voor de familie en voor dierbaren van de overleden brandweermannen. En ook in de brandweerkazerne zelf van Heusden-Zolder staat de tijd even stil vandaag. Om twee uur wordt een minuut stilte gehouden.
  [naar artikel]
 31. Britse tieners belanden in pleegzorg door ernstig overgewicht: “Erg triest en ongebruikelijk” (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Britse tieners zijn weggehaald bij hun ouders, omdat ze te zwaar waren. De ouders zouden de kinderen niet gezond laten eten en zouden beweging niet aanraden. De sociale dienst had nochtans betaald voor een lidmaatschap bij een sportschool.
  [naar artikel]
 32. Huis onbewoonbaar na zware brand (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Alken woedde zondagochtend een kortstondige, maar hevige brand in een tweewoonst. Het huis aan de Steenweg waar de brand ontstond is onbewoonbaar.
  [naar artikel]
 33. Vijf Poolse tieners komen om bij brand in een "escape room" (04/01/2019 - VRT NWS)
  Vijf tieners zijn in Polen om het leven gekomen bij een brand in een escape room, een spelactiviteit waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte en waar ze aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg moeten vinden. De feiten deden zich voor in Koszalin, in het noorden van Polen.
  [naar artikel]
 34. Doorbraak in onderzoek brandstichting in Beringen waarbij twee brandweerlui stierven: vier verdachten opgepakt (10/05/2022 - VRT NWS)
  Er zijn vier verdachten opgepakt in het onderzoek naar de brandstichting in een leegstand pand in de Koolmijnlaan in Beringen. Bij die brand in augustus 2019 kwamen twee brandweermannen van het korps van Heusden-Zolder om het leven, een derde raakte zwaar verbrand.
  [naar artikel]
 35. Brand in Rotterdams hotel ontstond in airco (22/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Art Hotel aan de Mijnsherenlaan Rotterdam-Zuid brak vrijdagavond een grote, uitslaande brand uit. Ondertussen is het vuur onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat de brand ontstond in een airco-apparaat op het dak van de derde etage.
  [naar artikel]
 36. Praten met tieners over seks en porno: zo doet zij dat (14/11/2018 - De Standaard)
  Seks zit tussen ouders en kinderen nog te vaak in de taboesfeer, zegt Sarah Van Gysegem van de Gezinsbond. Nu tieners het internet in hun broekzak zitten hebben, moeten ook ouders digitaal ontmaagd worden.
  [naar artikel]
 37. Praten met tieners over seks en porno: zo doet zij dat (14/11/2018 - De Standaard)
  Seks zit tussen ouders en kinderen nog te vaak in de taboesfeer, zegt Sarah Van Gysegem van de Gezinsbond. Nu tieners het internet in hun broekzak zitten hebben, moeten ook ouders digitaal ontmaagd worden.
  [naar artikel]
 38. Praten met tieners over seks en porno: zo doet zij dat (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Seks zit tussen ouders en kinderen nog te vaak in de taboesfeer, zegt Sarah Van Gysegem van de Gezinsbond. Nu tieners het internet in hun broekzak zitten hebben, moeten ook ouders digitaal ontmaagd worden.
  [naar artikel]
 39. Brandweer rukt uit voor brand met stevige rookontwikkeling in Berchem (05/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er woedde donderdagmiddag een hevige brand in de Statiestraat in Berchem. De brand ontstond om een nog onduidelijke reden in de bovenverdieping van een huis waar op dat moment een koppel met een kind van vijf jaar aanwezig was, maar gelukkig raakte niemand gewond. Een buurvrouw zou de brand opgemerkt hebben. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand na een halfuur onder controle, al was er heel wat rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 40. Brusselse brandweer evacueert 42 appartementen bij brand in Anderlecht (08/05/2022 - De Standaard)
  Bij een brand in een flatgebouw van zeven verdiepingen in de Zelfbestuursstraat in Anderlecht zijn zaterdagavond de bewoners van 42 appartementen geëvacueerd. De bewoner van het appartement waar de brand ontstond, werd overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 41. Brusselse brandweer evacueert 42 appartementen bij brand in Anderlecht (08/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij een brand in een flatgebouw van zeven verdiepingen in de Zelfbestuursstraat in Anderlecht zijn zaterdagavond de bewoners van 42 appartementen geëvacueerd. De bewoner van het appartement waar de brand ontstond, werd overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 42. Minstens 20 doden bij brand van autobus in Lima (01/04/2019 - Metro)
  Bij de brand van een autobus in een busstation in de Peruaanse hoofdstad Lima zijn gisterenavond minstens twintig mensen op het leven gekomen. Er vielen verder een tiental gewonden. Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt. Volgens de eerste vaststellingen ontstond het vuur door een elektrische storing achteraan de autobus. Het voertuig stond op het punt het busstation Fiori, in de noordelijke wijk San Martin de Porres te verlaten. De bestemming was de stad Chiclayo in het noorden van Peru. De brand ontstond omstreeks 19.34 uur. De meeste slachtoffers stierven door verstikking en zaten volgens de brandweer vast op de bovenste verdieping van het voertuig dat volledig uitbrandde. Het aantal passagiers in de bus werd niet gepreciseerd door de autoriteiten. Getuigen maakten melding van paniek en afgrijselijk hulpgeroep in het wegstation op het ogenblik van de ramp. Bron: Belga   Het bericht Minstens 20 doden bij brand van autobus in Lima verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Minstens 20 doden bij brand van autobus in Lima (01/04/2019 - Metro)
  Bij de brand van een autobus in een busstation in de Peruaanse hoofdstad Lima zijn gisterenavond minstens twintig mensen op het leven gekomen. Er vielen verder een tiental gewonden. Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt. Volgens de eerste vaststellingen ontstond het vuur door een elektrische storing achteraan de autobus. Het voertuig stond op het punt het busstation Fiori, in de noordelijke wijk San Martin de Porres te verlaten. De bestemming was de stad Chiclayo in het noorden van Peru. De brand ontstond omstreeks 19.34 uur. De meeste slachtoffers stierven door verstikking en zaten volgens de brandweer vast op de bovenste verdieping van het voertuig dat volledig uitbrandde. Het aantal passagiers in de bus werd niet gepreciseerd door de autoriteiten. Getuigen maakten melding van paniek en afgrijselijk hulpgeroep in het wegstation op het ogenblik van de ramp. Bron: Belga   Het bericht Minstens 20 doden bij brand van autobus in Lima verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Twee lichtgewonden na brand in toilet (16/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een brand in de Appellaan in Zandhoven vielen zondag twee lichtgewonden. De brand ontstond aan een van de lichtarmaturen in het toilet.
  [naar artikel]
 45. Cannabisplantage ontdekt na uitslaande brand in dakappartement (17/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Boven het restaurant ’t Fonteintje, op de hoek van de Kerkstraat en de Lammekensstraat, was er vrijdagmorgen iets voor 7 uur een uitslaande brand in een dakappartement. De rookwolk was van ver waar te nemen. Bij de brand werd een cannabisplantage ontdekt, bevestigt de politie. De brand ontstond waarschijnlijk nadat een gasfles in het appartement ontplofte.
  [naar artikel]
 46. Asbest vrijgekomen bij zware brand in Hasselt (12/09/2017 - VRT NWS)
  Bij de zware brand in Hasselt gisteravond is asbest vrijgekomen. Dat blijkt uit onderzoek van stalen die na de brand genomen werden in de buurt. De brand ontstond in een leegstaand gebouw aan het kanaal in Hasselt, waar vroeger een discotheek in zat.
  [naar artikel]
 47. Tieners steken 'voor de grap' auto in brand: dakloze (64) die erin lag te slapen sterft (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee tieners zijn door de Italiaanse politie ondervraagd over een brandstichting waarbij een dakloze man (64) in december om het leven kwam.
  [naar artikel]
 48. Uitslaande brand verwoest winkel in Gent (25/11/2019 - Metro)
  In de Dampoortstraat in Gent is een winkel zondagavond verwoest door een uitslaande brand. Dat berichten Het Laatste Nieuws en de VRT. Kort voor middernacht brak de brand uit op het gelijkvloers van een Afrikaanse winkel. De brand sloeg uit naar de andere verdiepingen en het pand is volgens de brandweer van Gent bijna volledig uitgebrand. Daardoor is er instortingsgevaar. Zowel het gebouw waar de brand ontstond als twee huizen ernaast zijn onbewoonbaar. Bewoners van de aangrenzende huizen zijn geëvacueerd. Er zijn geen gewonden. bron: Belga Het bericht Uitslaande brand verwoest winkel in Gent verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy