Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:31 uur

Hoe de volkspartij CD&V een partijtje werd

De Tijd

14/05/2022 - 06:14

06:00 Eerst was er het gevoel, de peiling bevestigde: CD&V is verschrompeld tot een partijtje. Ooit zwaaide ze nochtans de plak in heel Vlaanderen. Alleen lokaal houden de christen- democraten soms stand. B...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Het Partijtje Tennis" van Gentse schilder Théo van Rysselberghe brengt 5 miljoen euro op (05/06/2020 - VRT NWS)
  "Het Partijtje Tennis", een schilderij van van Gentenaar Théo van Rysselberghe, is voor maar liefst 5 miljoen euro onder de hamer gegaan. Het schilderij zat altijd in privé-collecties, en kwam nu voor het eerst op de markt via het veilinghuis Christie’s in Parijs. Het werd geschat op 2 tot 3 miljoen, maar ging voor bijna het dubbele van de hand. Het doek toont de schoonfamilie van de schilder tijdens een partijtje tennis bij een landhuis aan de Abdij van Aulne.
  [naar artikel]
 2. Koningin Mathilde - net uit quarantaine - steelt met een partijtje pingpong alle harten bij haar bezoek aan het atheneum van Zottegem (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde had niets dan lof voor de nieuwbouw en het leerproces van het Koninklijk Atheneum Zottegem, ook wel de school van de toekomst genoemd. Dat leerproces werd toegelicht tijdens een rondetafel waarna de koningin een rondleiding kreeg. Afsluiten deed de koningin met een partijtje tafeltennis.
  [naar artikel]
 3. Koningin Mathilde -uit quarantaine- bezoekt school van de toekomst en waagt zich aan partijtje pingong (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde had niets dan lof voor de nieuwbouw en het leerproces van Koninklijk Atheneum Zottegem, ook wel de school van de toekomst genoemd. Dat leerproces werd toegelicht tijdens een rondetafel waarna de koningin een rondleiding kreeg. Afsluiten deed koningin Mathilde met een partijtje tafeltennis.
  [naar artikel]
 4. Drama op E40 na partijtje padel: “Maxime (19) zag zijn vader naast zich sterven” (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een partijtje padel eindigde maandagavond voor het gezin Verschoore uit Sint-Michiels (Brugge) dramatisch. Papa Nico (45) overleefd een zware crash op de E40 niet, zoon Maxime (19) werd door een omstander gered. “Hij zag zijn vader naast zich sterven.”
  [naar artikel]
 5. Partijtje padel eindigt in drama voor gezin na crash op E40: “Maxime (19) zag zijn vader naast zich sterven” (12/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een partijtje padel eindigde maandagavond voor het gezin Verschoore uit Sint-Michiels (Brugge) dramatisch. Papa Nico (45) overleefde een zware crash op de E40 niet, zoon Maxime (19) werd door een omstander gered. “Zijn kinderen aanbeden hem als een god”, vertellen Nico’s broers.
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Thomas Buffel en co wagen zich aan partijtje 'footgolf ' (22/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De spelers van KRC Genk hadden vandaag een partijtje footgolf op het programma staan, in het kader van een teambuilding. Thomas Buffel en co leven duidelijk ontspannen toen naar de play-offs én de kwartfinales van de Europa League.
  [naar artikel]
 7. AfD ontpopt tot volkspartij in ex-DDR (02/09/2019 - De Tijd)
  21:44 Razendsnel heeft de AfD zich ontpopt tot volkspartij in het oosten van Duitsland. De kiezers storen zich nauwelijks aan het steeds hardere rechts-extremisme van de partij.
  [naar artikel]
 8. Europese Volkspartij legt schorsing van Orbans Fidesz op tafel (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het voorzitterschap van de Europese Volkspartij wil Fidesz, de partij van de Hongaarse eerste minister Viktor Orban, tijdelijk schorsen als lid....
  [naar artikel]
 9. Europese Volkspartij lanceert procedure voor uitsluiting Orban (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twaalf partijen hebben officieel verzocht om de Hongaarse partij Fidesz en haar leider Viktor Orban uit de Europese Volkspartij te zetten. Dat...
  [naar artikel]
 10. Europese Volkspartij schorst partij van Hongaarse premier Orban (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse regeringspartij Fidesz wordt met onmiddellijke ingang en "tot nader order" geschorst als lid van de Europese Volkspartij. Dat heeft...
  [naar artikel]
 11. Manfred Weber herverkozen als fractieleider van Europese Volkspartij (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitser Manfred Weber is opnieuw verkozen als fractievoorzitter van de Europese Volkspartij in het Europees parlement. Dat heeft de partij...
  [naar artikel]
 12. Fors verlies voor populistische Deense Volkspartij (05/06/2019 - De Morgen)
  De Deense Volkspartij (DF) heeft een zwaar verlies geleden bij de parlementsverkiezingen terwijl de Sociaaldemocraten qua stemmenpercentage op nummer één staan, zo blijkt uit een exit poll die de Deense televisie woensdagavond na sluiting van de stemlokalen publiek maakte.
  [naar artikel]
 13. Australische premier gaat iets te veel op in partijtje voetbal en valt over kind (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Om zijn verkiezingscampagne te boosten heeft Australisch premier Scott Morrison woensdag deelgenomen aan een partijtje voetbal met enkele jongens. Maar toen hij iets te veel opging in het spel, liep hij een jongetje omver. Ze konden er beide gelukkig om lachen en bezeerden zich niet.
  [naar artikel]
 14. Lukaku en Tielemans wagen zich aan partijtje ‘Devil Darts’: “Is dit nu wat Hans en zo allemaal spelen?” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het voetbalveld kunnen ze er wat van, maar hoe komen de Rode Duivels voor de dag met pijltjes op een bord? Wij koppelen telkens twee spelers uit de nationale voetbalploeg voor een partijtje darts. In de eerste aflevering neemt Romelu Lukaku het op tegen Youri Tielemans.
  [naar artikel]
 15. Lukaku en Tielemans wagen zich aan partijtje ‘Devil Darts’: “Is dit nu wat Hans en zo allemaal spelen?” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het voetbalveld kunnen ze er wat van, maar hoe komen de Rode Duivels voor de dag met pijltjes op een bord? Wij koppelen telkens twee spelers uit de nationale voetbalploeg voor een partijtje darts. In de eerste aflevering neemt Romelu Lukaku het op tegen Youri Tielemans.
  [naar artikel]
 16. De pragmaticus versus de conservatieve ijzervreter: welke vrouw gaat de Spaanse Volkspartij leiden? (05/07/2018 - De Morgen)
  De Spaanse Volkspartij probeert de neergang te stoppen door een nieuwe leider te kiezen. De twee belangrijkste kandidaten belichamen de richtingenstrijd die woedt in de partij: de aartsconservatieve María Dolores de Cospedal staat tegenover de pragmatische Soraya Sáenz de Santamaría.
  [naar artikel]
 17. Europese Volkspartij ontkent toetredingsgesprekken met Italiaanse extreemrechtse partij Lega (27/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De top van de Europese Volkspartij (EVP) ontkent categoriek dat er onderhandelingen worden gevoerd met de Lega van de Italiaanse vicepremier Matteo...
  [naar artikel]
 18. Wat met CD&V na historische dieptepunt? "We moeten weer die echte volkspartij van weleer worden" (28/05/2019 - VRT NWS)
  Twee dagen na de verkiezingen likt CD&V nog altijd de wonden. De trotse volkspartij van weleer spreekt vandaag amper 15 procent van de kiezers aan. Waar is het fout gelopen en hoe moet het nu verder met de partij? We vroegen het aan enkele burgemeesters, parlementsleden en de jongerenvoorzitter.
  [naar artikel]
 19. Europese Volkspartij schorst de partij van Viktor Orban: “Dit is ongezien” (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Hongaarse regeringspartij Fidesz wordt met onmiddellijke ingang en “tot nader order” geschorst als lid van de Europese Volkspartij (EVP). Dat heeft het politieke bestuur van de EVP woensdag in Brussel beslist, in aanwezigheid van de sterke man van Fidesz, premier Viktor Orban.
  [naar artikel]
 20. CD&V wil partij van Orban uit de Europese Volkspartij zetten (28/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V en cdH willen Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orban, uit de Europese Volkspartij (EVP) zetten. Dat zegt CD&V-voorzitter...
  [naar artikel]
 21. Europese Volkspartij kiest Manfred Weber als Spitzenkandidat en kandidaat-opvolger van Juncker (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitser Manfred Weber is de 'Spitzenkandidat' van de Europese Volkspartij voor de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Dat heeft de EVP...
  [naar artikel]
 22. Fractieleider Europese Volkspartij vreest dat Italië andere landen in gevaar brengt (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De fractieleider van de Europese Volkspartij, Manfred Weber, meent dat het slechts een kwestie van tijd is voor de Italiaanse regering bijdraait over haar begroting. “De realiteit, de feiten zullen ook Rome zeer snel inhalen”, zei Weber dinsdagavond op de Duitse televisie.
  [naar artikel]
 23. Europese Volkspartij lanceert procedure voor uitsluiting Orban (05/03/2019 - De Morgen)
  Twaalf partijen hebben officieel verzocht om de Hongaarse partij Fidesz en haar leider Viktor Orban uit de Europese Volkspartij te zetten. Dat heeft EVP-voorzitter Joseph Daul gemeld. Onder meer CD&V en cdH hebben de uitsluiting gevraagd.
  [naar artikel]
 24. Europese Volkspartij lanceert procedure voor uitsluiting Orban (04/03/2019 - Knack)
  Twaalf partijen hebben officieel verzocht om de Hongaarse partij Fidesz en haar leider Viktor Orban uit de Europese Volkspartij te zetten. Dat heeft EVP-voorzitter Joseph Daul maandagavond gemeld. Onder meer CD&V en CDH hebben de uitsluiting gevraagd.
  [naar artikel]
 25. ‘Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen’ (11/09/2016 - De Standaard)
  N-VA had zondag in Plopsaland verzamelen geblazen voor de familiedag. Er kwamen een 13.000 partijleden en familie opdagen, wat voorzitter Bart De Wever deed besluiten: ‘Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen’. Hij excuseerde zich bij de partijleden die geweigerd moesten worden omdat de capaciteit van het park bereikt was.
  [naar artikel]
 26. Verdwijnt Orban uit Europese Volkspartij? 'Beke vindt Juncker belangrijker dan Hongaarse rechtstaat' (28/02/2019 - Knack)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke wil de dissidente Hongaarse premier Viktor Orban uit de Europese Volkspartij (EVP) zetten. Toch komt de timing vooral wat hypocriet over en zal Orban niet voor de verkiezingen verdwijnen.
  [naar artikel]
 27. Europese Volkspartij verlengt schorsing van Orbans partij Fidesz (03/02/2020 - Knack)
  De Europese Volkspartij (EVP) heeft maandag beslist om de schorsing van de Hongaarse partij Fidesz te verlengen. Dat heeft vicevoorzitter Siegfried Muresan meegedeeld.
  [naar artikel]
 28. Buurt Oosterven speelt wekelijks partijtje Kubb (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Deze zomervakantie startten de Heppense buurtbewoners Oosterven-Binnenveld op woensdagavond met een partijtje Kubb. Gangmaaktster is Marleen Schroyen die samen met de plaatselijke KVLV het idee lanceerde. “Wij hebben gezocht naar een plezante avondactiviteit die ook de kinderen aansprak. Dit is trouwens een nieuwe wijk met een jonge bevolking. Onze achtertuin die zowat de brug maakt tussen de 2 straten leent zich perfect voor het spel met de houten blokken”, weet Marleen.
  [naar artikel]
 29. Donald Tusk verkozen tot voorzitter van Europese Volkspartij (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op een partijcongres in Zagreb is Donald Tusk vanavond verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP). De 62-jarige Pool treedt...
  [naar artikel]
 30. De Wever: “Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen” (11/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA had zondag in Plopsaland verzamelen geblazen voor de familiedag. Er kwamen een 13.000 partijleden en familie opdagen, wat voorzitter Bart De Wever deed besluiten: “Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen”. Hij excuseerde zich bij de partijleden die geweigerd moesten worden omdat de capaciteit van het park bereikt was.
  [naar artikel]
 31. De Wever: “Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen” (11/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  N-VA had zondag in Plopsaland verzamelen geblazen voor de familiedag. Er kwamen een 13.000 partijleden en familie opdagen, wat voorzitter Bart De Wever deed besluiten: “Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen”. Hij excuseerde zich bij de partijleden die geweigerd moesten worden omdat de capaciteit van het park bereikt was.
  [naar artikel]
 32. Europese Volkspartij schorst partij van Hongaarse premier Orban (20/03/2019 - De Morgen)
  De Hongaarse regeringspartij Fidesz wordt met onmiddellijke ingang en "tot nader order" geschorst als lid van de Europese Volkspartij. Dat heeft het politieke bestuur van de EVP vandaag in Brussel beslist, in aanwezigheid van de sterke man van Fidesz, premier Viktor Orban.
  [naar artikel]
 33. Yamina over de plotse dood van haar man Franck Berrier: “Het was maar een partijtje padel...” (16/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vijf maanden geleden was de voetbalwereld in shock. Op 13 augustus overleed Franck Berrier plots. Amper 37 jaar oud. De emoties zijn nog altijd intens, maar toch wil zijn vrouw Yamina (34) nu haar verhaal doen. “Het was maar een partijtje padel...”
  [naar artikel]
 34. 'Europese Volkspartij blijft achter Merkel staan' (05/04/2019 - De Morgen)
  In het Europees Parlement blijft de Europese Volkspartij (EVP) achter Duits bondskanselier Angela Merkel staan. 'De komst van Hollande verandert niets aan onze standpunten', zegt Marianne Thyssen (CD&V). 'Ook wij pleiten voor groei, als men maar niet investeert met geld dat er niet is.'
  [naar artikel]
 35. Wie is de volkspartij: CD&V of N-VA? "De tweestrijd gaat verder, binnen 6 jaar weer afspraak met geschiedenis" (15/10/2018 - VRT NWS)
  De voorzitters van de zes grootste Vlaamse partijen zijn daags na de gemeenteraadsverkiezingen in debat gegaan op Eén. Vooral bij de vragen over het eventuele doorbreken van het cordon sanitaire en de coalitievorming in Gent ging het er bij momenten geanimeerd aan toe. N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn CD&V-collega Wouter Beke gingen ook in op de vraag welke partij nu de volkspartij is in Vlaanderen. 
  [naar artikel]
 36. Bart De Wever: “Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen” (11/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  N-VA had zondag in Plopsaland verzamelen geblazen voor de familiedag. Er kwamen 13.000 partijleden en familie opdagen, wat voorzitter Bart De Wever deed besluiten: “Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen”. Hij excuseerde zich bij de partijleden die geweigerd moesten worden omdat de capaciteit van het park bereikt was.
  [naar artikel]
 37. Juncker wil Hongaarse premier Orban niet meer in Europese Volkspartij (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jean-Claude Juncker vindt dat de Hongaarse premier Viktor Orbán niet meer thuishoort in de Europese Volkspartij (EVP), de christendemocratische...
  [naar artikel]
 38. Hendrik Vos: "Op alle fronten een falend beleid van de Spaanse regering" (01/10/2017 - VRT NWS)
  De professor Hendrik Vos wijst er "Terzake" op dat de Spaanse regering in de Europese Volkspartij zit. "Ik denk dat vele leden van Europese Volkspartij zich ongemakkelijk voelen bij de ontwikkelingen in Catalonië en Spanje", aldus Vos.
  [naar artikel]
 39. Europese Volkspartij kiest boegbeeld voor Europese verkiezingen: wordt het Weber of Stubb? (08/11/2018 - VRT NWS)
  Op een partijcongres in het Finse Helsinki kiezen 758 afgevaardigden van de Europese Volkspartij wie hun boegbeeld of Spitzenkandidat wordt bij de Europese verkiezingen van volgend jaar. De strijd gaat tussen de Duitser Manfred Weber, de topfavoriet, en de Fin Alexander Stubb.
  [naar artikel]
 40. CD&V vraagt samen met CDH uitsluiting van Orbán uit Europese Volkspartij (28/02/2019 - VRT NWS)
  CD&V vraagt officieel om de partij Fidesz van de Hongaarse premier Orbán uit de Europese Volkspartij te zetten.  De Vlaamse christendemocraten doen dat samen met de Franstalige zusterpartij CDH en de Luxemburgse christendemocraten. Volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke gaat Orbán "continu in tegen de christendemocratische ideologie en waarden". 
  [naar artikel]
 41. Fors verlies voor Deense Volkspartij volgens eerste resultaten van parlementsverkiezingen (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Deense Volkspartij (DF) heeft volgens eerste resultaten van de parlementsverkiezingen in Denemarken nog een groter verlies geleden dan uit de...
  [naar artikel]
 42. Europese Volkspartij verlengt schorsing van Hongaarse partij Fidesz (03/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Volkspartij (EVP) heeft beslist om de schorsing van de Hongaarse partij Fidesz te verlengen. Dat heeft vicevoorzitter Siegfried Muresan...
  [naar artikel]
 43. ANALYSE. Ban op juwelen en dreigen met terugkeer van gewraakte koersdirecteur: onze F1-watcher legt uit waarom dit meer is dan partijtje ‘Lewisje pesten’ (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Straks moet Lewis Hamilton onder het mes. Om zijn neuspiercings te verwijderen - over andere hebben we geen weet. Anders staat hij in Monaco langs de kant. En ja, waarom zou Michael Masi niet terugkeren als koersdirecteur. Voor de buitenwereld lijkt het gewoon een partijtje ‘Lewisje pesten’. Natuurlijk is er meer aan de hand. Een analyse.
  [naar artikel]
 44. Stem om Orban te bestraffen klinkt steeds luider binnen Europese Volkspartij (01/03/2019 - VRT NWS)
  De stem om de Hongaarse premier Viktor Orban een sanctie op te leggen, weerklinkt steeds luider binnen de Europese centrumrechtse partijen. Donderdag vroegen CD&V, cdH en hun Luxemburgse zusterpartij CSV officieel om Orban en zijn partij Fidesz uit de Europese Volkspartij (EVP) te zetten.
  [naar artikel]
 45. Boris Johnson heeft zijn Brexit-deal, maar deze vrouw kan alles nog tegenhouden: de hardste tante van het Britse parlement (18/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De deal met Europa over een Brexit is er, maar het moeilijkste werk heeft premier Boris Johnson nog voor de boeg: zaterdag in het Britse parlement een meerderheid vinden. Dat wordt een partijtje armworstelen met Arlene Foster. Ze is de voorzitter van de Noord-Ierse Democratic Unionist Party (DUP), een partijtje met amper tien leden in het Lagerhuis, maar dat wel even radicaal als onberekenbaar is. Theresa May weet er alles van.
  [naar artikel]
 46. Hasseltse 50-plussers bowlen in Olympia (09/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Sportdienst van Hasselt nodigde al wie ouder is dan 50 uit voor een partijtje bowlen. Met veel gelach, koffie en taart werd het voor senioren een schitterende namiddag.
  [naar artikel]
 47. Kan boksen bijdragen tot wereldvrede? (video) (15/12/2019 - Knack)
  Barack Obama heeft zijn Nobelprijs voor de Vrede niet gekregen omdat hij wereldkampioen boksen werd. Toch zou een partijtje boksen kunnen bijdragen tot wereldvrede. Hoe dat precies in elkaar zit, licht sportwetenschapper Marc Theeboom voor ons toe. Tijdens de opname werd er geen geweld gebruikt door de professor of het publiek...
  [naar artikel]
 48. Verkiezingen Denemarken: Fors verlies voor Deense Volkspartij volgens eerste resultaten (05/06/2019 - VRT NWS)
  De Deense Volkspartij (DF) heeft zwaar verlies geleden bij de parlementsverkiezingen terwijl de Sociaaldemocraten qua stemmenpercentage op nummer één staan, dat blijkt uit een exit poll die de Deense televisie na sluiting van de stemlokalen publiek heeft gemaakt. Ook uit de eerste resultaten die de openbare omroep bekend heeft gemaakt blijkt het verlies voor DF erg groot.
  [naar artikel]
 49. "Red onze zomer": Europese Volkspartij lanceert eisenpakket voor toerisme, morgen stelt Commissie plan voor (12/05/2020 - VRT NWS)
  Morgen presenteert de Europese Commissie een plan om geleidelijk opnieuw vakantiereizen mogelijk te maken in de Europese Unie. De Europese Volkspartij, de grootste politieke familie in Europa, eist dat de grenzen weer opengaan, en presenteerde zelf al een zespuntenplan met als titel "Red onze zomer".
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy