Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
08:22 uur

De overwinning in Oekraïne is verder weg dan ooit: hoe Poetin steeds meer zijn eigen ruiten ingooit

De Morgen

14/05/2022 - 07:06


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe Poetin steeds meer eigen ruiten ingooit (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Dag van de Overwinning, 9 mei, was Ruslands overwinning in Oekraïne verder weg dan ooit. De NAVO kwam juist dichterbij. De westerse boodschap aan Poetin: “U heeft dit veroorzaakt. Kijk in de spiegel.”
  [naar artikel]
 2. Hoe Poetin haast elke dag opnieuw zijn eigen ruiten ingooit (14/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Vrees voor Russische aanval op Oekraïne neemt toe: diplomatieke oplossing verder weg dan ooit (11/12/2021 - De Morgen)
  ‘Genocide is wat ons bedreigt in het oosten.’ Met verhitte retoriek voert Poetin de spanning met Oekraïne op, terwijl de Amerikaanse president Joe Biden naarstig naar een diplomatieke uitweg uit de crisis zoekt. Bluft Poetin? Of zal hij Oekraïne echt binnenvallen?
  [naar artikel]
 4. Is er kans dat er een staatsgreep tegen Poetin komt of dat zijn eigen volk hem afzet? (07/03/2022 - Express)
  De militaire agressie van Vladimir Poetin tegen Oekraïne stuit op meer tegenstand van Oekraïners dan hij had verwacht. Maar de oppositie waarmee Poetin in Rusland in eigen land wordt geconfronteerd, geeft hem waarschijnlijk ook reden tot ongerustheid. Er zijn echter duidelijke redenen om sceptisch te zijn over beweringen dat Poetin binnenkort zal worden afgezet in […]
  [naar artikel]
 5. Van Turkije tot Disney: hoe Poetin op alle fronten steeds verder geïsoleerd raakt (02/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nog los van de sancties die meer en meer landen nemen om Rusland te treffen na de inval in Oekraïne, is Moskou goed op weg om dé paria van de wereld te worden. Het land van Vladimir Poetin raakt meer en meer geïsoleerd. En dat op verschillende fronten.
  [naar artikel]
 6. Poetin is er steeds meer van overtuigd en VS geven hem gelijk: hoe oorlog in Oekraïne strijd wordt tussen Rusland en Westen (27/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De groeiende steun die Oekraïne krijgt van het Westen en de VS, maakt Vladimir Poetin alleen maar vastberadener. Geen wonder dat Moskou steeds vaker spreekt over een Derde Wereldoorlog.
  [naar artikel]
 7. Liveblog Oekraïnecrisis: 'Poetin is meer geïsoleerd dan ooit tevoren', zegt Biden in State of the Uni (02/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 8. Liveblog Oekraïnecrisis: Poetin is meer geïsoleerd dan ooit tevoren', zegt Biden in State of the Union (02/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 9. Steeds meer landen roepen staatsburgers op Oekraïne te verlaten, Biden en Poetin overleggen zaterdag telefonisch over Oekraïne (12/02/2022 - Knack)
  De Europese Unie heeft het niet-essentiële personeel van haar vertegenwoordiging in de Oekraïense hoofdstad Kiev aangeraden het land te verlaten en van buiten Oekraïne te telewerken. Eerder hadden het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nederland en Japan zo'n oproepen gelanceerd. De Amerikaanse president Joe Biden en de Russische president Vladimir Poetin zullen zaterdag met elkaar telefone...
  [naar artikel]
 10. LIVE. Poetin zou kernwapens kunnen overwegen bij nederlaag in Oekraïne, waarschuwt Amerikaanse inlichtingendienst (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense strijdkrachten melden dat ze de afgelopen dagen in de regio Charkov verschillende dorpen hebben heroverd op de Russen. Volgens de VN zijn sinds het begin van de Russische invasie meer dan acht miljoen Oekraïeners in eigen land op de vlucht. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 11. Conflict Rusland-Oekraïne escaleert: Poetin erkent onafhankelijkheid van Donetsk en Loehansk (21/02/2022 - Express)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft de onafhankelijkheid van de Donbassregio erkend. Is dit een indirecte oorlogsverklaring aan Oekraïne? Volg hier de ontwikkelingen op de voet. 20.40: In de tv-toespraak ging Poetin uitgebreid in op de moderne geschiedenis van Oekraïne, een land dat volgens hem is gecreëerd door de bolsjewieken. “De Sovjetstaat Oekraïne is een […]
  [naar artikel]
 12. Nieuwe wapenlevering voor Oekraïne: “We kunnen niet in het hoofd kijken van Poetin, maar het zal waarschijnlijk escaleren” (20/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Verenigde Staten, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Canada hebben aangekondigd dat ze meer en zwaardere wapens naar Oekraïne zullen sturen nu het conflict in het oosten van het land steeds intenser wordt. En ook ons land bekijkt of er zwaarder materiaal kan worden geleverd. Maar over welke wapens gaat het? En kunnen ze Oekraïne de overwinning bezorgen?
  [naar artikel]
 13. Poetin’s Dag van de Overwinning: veel speculaties, weinig gevolgen, en opvallende aan- en afwezigen (09/05/2022 - Express)
  Vandaag herdenkt Rusland de overwinning van de Sovjet-Unie op nazi-Duitsland. De overwinning wordt jaarlijks gevierd aan de hand van een grote militaire parade op het Rode Plein in Moskou. Dit jaar werd gedacht dat Rusland een nieuwe fase in de Oekraïne-oorlog zou aankondigen: een echte oorlogsverklaring. Hoewel het momenteel in Oekraïne al meer dan twee […]
  [naar artikel]
 14. Moskou is internationale paria door oorlog in Oekraïne, maar Poetin doet gewoon door (01/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vladimir Poetin wordt steeds meer in het nauw gedreven: de roebel is in vrije val en Europese bedrijven hollen in Rusland naar de exit. Het maakt de situatie er alleen gevaarlijker op. Al meer dan een half miljoen Oekraïners zijn hun land ontvlucht.
  [naar artikel]
 15. Letterlijk: zo kondigde Russische president Poetin de aanval op Oekraïne aan (24/02/2022 - VRT NWS)
  In een videotoespraak heeft Russisch president Vladimir Poetin een "speciale militaire operatie" in Oekraïne aangekondigd. Zijn doel is naar eigen zeggen "de demilitarisatie en denazificatie van Oekraïne". En hij had een fors dreigement klaar voor wie de Russen zou willen proberen te stoppen.
  [naar artikel]
 16. Heeft Poetin zich mispakt? Oorlog in Oekraïne verloopt toch niet zoals Russische president had gehoopt (27/02/2022 - De Morgen)
  Steeds meer bronnen lijken te suggereren dat de Russische president Vladimir Poetin zijn invasie in buurland Oekraïne toch niet zo goed heeft voorbereid. Zo zou de oorlog in Oekraïne niet helemaal volgens plan lopen door de overmoed van het Kremlin, en vooral door het krachtige verzet van de Oekraïense troepen. De invasie kost de Russen bovendien fortuinen.
  [naar artikel]
 17. Russische inval in Oekraïne: wat drijft Vladimir Poetin? (24/02/2022 - Knack)
  De Russische invasie van Oekraïne kent een lange voorgeschiedenis. Er zijn langlopende strategische belangen in het spel. Maar steeds nadrukkelijker wordt de vraag gesteld: hoe rationeel is Poetin nog?
  [naar artikel]
 18. President Joe Biden tijdens zijn eerste State of the Union: “Poetin meer geïsoleerd dan ooit” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin is nu “meer geïsoleerd van de wereld dan ooit tevoren” als gevolg van westerse sancties die werden ingesteld na de invasie in Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden dinsdagavond (lokale tijd) verklaard in zijn eerste State of the Union. Deze jaarlijkse toespraak van het staatshoofd wordt gehouden voor leden van het Amerikaanse Congres, werd grotendeels overschaduwd door de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 19. Noodkreet rector valt slecht bij politici: "Hij gooit zijn eigen ruiten in" (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe noodkreet van rector Luc De Schepper zaterdag in onze krant, om het groeiplan van de Universiteit Hasselt toch op te nemen in het regeerakkoord, valt slecht bij CD&V, Open Vld en N-VA. Ze zeggen dat hij zijn eigen ruiten ingooit.
  [naar artikel]
 20. Heeft Poetin zich mispakt? Oorlog in Oekraïne verloopt toch niet zoals Russische president had gehoopt (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer bronnen lijken te suggereren dat de Russische president Vladimir Poetin zijn invasie in buurland Oekraïne toch niet zo goed heeft voorbereid. Zo zou de oorlog in Oekraïne niet helemaal volgens plan lopen door de overmoed van het Kremlin en vooral door het krachtige verzet van de Oekraïense troepen. De invasie kost de Russen bovendien fortuinen. De voormalige defensieminister van Estland gaat zelfs zover in te zeggen dat als de Oekraïners nog tien dagen standhouden, ze snel victorie zullen kraaien.
  [naar artikel]
 21. Heeft Poetin zich mispakt? Oorlog in Oekraïne verloopt toch niet zoals Russische president had gehoopt (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer bronnen lijken te suggereren dat de Russische president Vladimir Poetin zijn invasie in buurland Oekraïne toch niet zo goed heeft voorbereid. Zo zou de oorlog in Oekraïne niet helemaal volgens plan lopen door de overmoed van het Kremlin en vooral door het krachtige verzet van de Oekraïense troepen. De invasie kost de Russen bovendien fortuinen. De voormalige defensieminister van Estland gaat zelfs zover in te zeggen dat als de Oekraïners nog tien dagen standhouden, ze snel victorie zullen kraaien.
  [naar artikel]
 22. Live - Poetin erkent onafhankelijkheid van afvallige regio's Oekraïne: conflict escaleert verder (21/02/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen op. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Voormalig Sovjet-republiek Oekraïne zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. • In twee pro-Russische separatistische regio’s in het land - Donetsk en Loehansk - laait het geweld op. Poetin heeft hun onafhankelijkheid zopas erkend. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 23. Poetin verhoogt druk op Oekraïense ketel door te zinspelen op erkenning rebellenrepublieken (21/02/2022 - De Morgen)
  De Russische president Poetin heeft Oekraïne verder onder druk gezet door te zinspelen op het erkennen van de onafhankelijkheid van de gebieden die in handen zijn van de pro-Russische separatisten in Oekraïne. Kort daarvoor hadden de leiders van de rebellenrepublieken daar formeel om gevraagd.
  [naar artikel]
 24. De Russische logica achter de inval in Oekraïne: wat drijft Vladimir Poetin? (25/02/2022 - Knack)
  De Russische invasie van Oekraïne kent een lange voorgeschiedenis. Er zijn langlopende strategische belangen in het spel. Maar steeds nadrukkelijker wordt de vraag gesteld: hoe rationeel is Poetin nog?
  [naar artikel]
 25. Oekraïense president en nationale oorlogsheld Zelensky maakte ooit indruk met zijn danskunsten en overwinning in ‘Dancing with the Stars’ (28/02/2022 - Express)
  Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, wist zich in de oorlog met Rusland te profileren als een sterke leider en een volksheld. Nochtans is de 44-jarige Oekraïner nog maar enkele jaren actief in de politiek en kom hij uit de entertainmentsector. Uit die periode zijn nu beelden opgedoken van toen Zelensky in 2006 in eigen […]
  [naar artikel]
 26. President Joe Biden tijdens eerste State of the Union: “Poetin meer geïsoleerd dan ooit”, bestrijding inflatie “topprioriteit” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin is nu “meer geïsoleerd van de wereld dan ooit tevoren” als gevolg van westerse sancties die werden ingesteld na de invasie in Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden dinsdagavond (lokale tijd) verklaard in zijn eerste State of the Union. Deze jaarlijkse toespraak van het staatshoofd wordt gehouden voor leden van het Amerikaanse Congres, werd grotendeels overschaduwd door de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 27. President Joe Biden tijdens eerste State of the Union: “Poetin meer geïsoleerd dan ooit”, bestrijding inflatie “topprioriteit” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin is nu “meer geïsoleerd van de wereld dan ooit tevoren” als gevolg van westerse sancties die werden ingesteld na de invasie in Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden dinsdagavond (lokale tijd) verklaard in zijn eerste State of the Union. Deze jaarlijkse toespraak van het staatshoofd wordt gehouden voor leden van het Amerikaanse Congres, werd grotendeels overschaduwd door de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 28. Conflict Rusland-Oekraïne: dit zijn de laatste ontwikkelingen (22/02/2022 - Express)
  Een zoveelste bewogen dag ging voorbij in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Nadat president Poetin maandagavond in een toespraak de onafhankelijkheid erkende van de opstandige Oekraïense regio’s Donestk en Loehansk, lijkt een Russische invasie in Oekraïne dichter bij dan ooit. Amerikaans president Joe Biden houdt een toespraak over de sancties die de VS zal […]
  [naar artikel]
 29. IN KAART. Russen proberen delen van Oekraïne in te nemen, maar hoe groot is Oekraïne precies? (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische opmars in Oekraïne is volop aan de gang. Met bombardementen en raketaanvallen probeert president Vladimir Poetin de ene Oekraïense stad na de andere onder Russische controle te brengen. Toch botsen de Russen op hevig verzet van de Oekraïense strijdkrachten. Indien Poetin – die volgens Amerikaanse autoriteiten al 90 procent van zijn troepen naar Oekraïne heeft gestuurd – het hele land wil overnemen, zal dat ongetwijfeld nog veel tijd en mankracht in beslag nemen. Zo is Oekraïne met zijn 603.548 km² het grootste Europese land na Rusland.
  [naar artikel]
 30. LIVE. Poetin kondigt militaire operatie in Donbas-regio aan, VN-Veiligheidsraad bijeen voor spoedvergadering (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder: • Poetin erkent de onafhankelijkheid van pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne • Duitsland zet de certificatie van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop • Poetin krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren” • Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering. De EU straft ministers, legerleiders en spreekbuizen van het Kremlin • De Oekraïense Veiligheidsraad wil de noodtoestand afkondigen en het parlement laat burgers toe om wapens te dragen ter zelfverdediging
  [naar artikel]
 31. Steeds meer staten roepen landgenoten op om Oekraïne te verlaten, Biden en Poetin telefoneren zaterdag (12/02/2022 - Knack)
  De Europese Unie heeft het niet-essentiële personeel van haar vertegenwoordiging in de Oekraïense hoofdstad Kiev aangeraden het land te verlaten en van buiten Oekraïne te telewerken. Eerder hadden het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nederland en Japan zo'n oproepen gelanceerd. De Amerikaanse president Joe Biden en de Russische president Vladimir Poetin zullen zaterdag met elkaar telefone...
  [naar artikel]
 32. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky wil Poetin in Jeruzalem ontmoeten - Vicepremier Oekraïne: “13.000 burgers geëvacueerd” (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil in Jeruzalem met zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin praten om een eind te maken aan het oorlogsgeweld. Dat Poetin vrijdag had aangedrongen op “progressie” in het Russisch-Oekraïense overleg noemt Zelensky een “verheugend signaal”. Sinds de Russische aanval op Oekraïne begon, zijn volgens de Oekraïense autoriteiten minstens 79 kinderen gedood en ruim 100 kinderen gewond geraakt. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 33. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Nieuwe onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland in Turkije (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Biden zegt geen beleidswijziging van de VS te hebben aangekondigd toen hij zaterdag stelde dat de Russische president Poetin “niet aan de macht kan blijven”. Hij zou hiermee alleen zijn eigen woede hebben geuit over de Russische inval in Oekraïne en is niet van plan zijn woorden terug te nemen. Volgens het Britse ministerie van Defensie zijn huurlingen van het bedrijf Wagner ontplooid in het oosten van Oekraïne. Volgens de Britse inlichtingendiensten zullen meer dan 1.000 manschappen naar Oekraïne gestuurd worden. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 34. Poetin neemt steeds meer afstand van iedereen: “Een strategie die al jaren uitgetekend is (02/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van het conflict met Oekraïne lijkt de Russische president Vladimir Poetin steeds meer afstand te nemen. Van zowel buitenlandse regeringsleiders, zijn vertrouwelingen, als zijn eigen familie. De officiële reden daarvoor: het coronavirus. Maar er is meer aan de hand. “Het is een strategie die al vele jaren uitgetekend is.”
  [naar artikel]
 35. Op 9 mei, de Dag van de Overwinning, zijn er voorlopig vooral verliezers (08/05/2022 - VRT NWS)
  De wereld kijkt bezorgd uit naar maandag 9 mei, de dag waarop Rusland de overwinning herdenkt op nazi-Duitsland in 1945. Natuurlijk zal president Poetin de oorlog in Oekraïne opnieuw voorstellen als het actuele gevecht tegen nazisme. Of hij de feestdag ook aangrijpt om de strijd nog te laten escaleren, dat is vooralsnog voer voor speculatie. Eén ding is zeker: het is te vroeg voor Poetin om victorie te kraaien. Maar ook Oekraïne kan zich nog niet als overwinnaar presenteren. Een blik op de winst- en verliesbalans van de verschillende spelers in het conflict.
  [naar artikel]
 36. Cruciale datum in mei als ‘keerpunt’ in de oorlog: kondigt Poetin dan algehele mobilisatie aan? (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als er één datum een cruciale rol speelt in de oorlogsplannen van Vladimir Poetin, dan is het wel 9 mei. Op die dag viert Rusland de overwinning op nazi-Duitsland met een pompeuze militaire parade in Moskou. Poetin had dan ook graag de overwinning op Oekraïne willen vieren. Maar aangezien dat scenario steeds onwaarschijnlijker is, voorspellen experts dat hij het geweer van schouder gaat veranderen en zal overgaan tot een algehele mobilisatie.
  [naar artikel]
 37. Wat wil Vladimir Poetin bereiken? ‘Oekraïne zal geen walkover zijn voor de Russen’ (24/02/2022 - De Morgen)
  Russische tanks rollen in sneltempo Oekraïne binnen. Wat wil president Vladimir Poetin bereiken? En kan het Oekraïense leger weerstand bieden?
  [naar artikel]
 38. Rusland en Wit-Rusland verlengen militaire oefeningen dan toch: druk op Oekraïne steeds groter (20/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin en zijn bondgenoot, de Wit-Russissche leider Aleksander Loekasjenko, hebben besloten om hun militaire oefeningen te verlengen. Nochtans zouden die vandaag/zondag moeten eindigen. Een stap die de druk op Oekraïne nog verder verhoogt, aangezien de Westerse leiders en de NAVO waarschuwen voor een grootschalige invasie van Oekraïne door Rusland.
  [naar artikel]
 39. Rusland en Wit-Rusland verlengen militaire oefeningen dan toch: druk op Oekraïne steeds groter (20/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin en zijn bondgenoot, de Wit-Russissche leider Aleksander Loekasjenko, hebben besloten om hun militaire oefeningen te verlengen. Nochtans zouden die vandaag/zondag moeten eindigen. Een stap die de druk op Oekraïne nog verder verhoogt, aangezien de Westerse leiders en de NAVO waarschuwen voor een grootschalige invasie van Oekraïne door Rusland.
  [naar artikel]
 40. President Biden belt straks met Poetin over crisis rond Oekraïne, maar nu al klinkt er dreigende taal  (07/12/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Biden heeft vandaag een videogesprek met zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin. Een belangrijk telefoontje, over de situatie in Oekraïne, waar de spanningen de afgelopen weken te snijden is. Biden zal Poetin waarschuwen dat Rusland maar beter niet buurland Oekraïne moet binnenvallen. Hij dreigt met zeer zware economische sancties als Rusland Oekraïne toch aanvalt.
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT. Afgelopen nacht in Oekraïne: Kiev houdt stand, Wit-Rusland mengt zich meer in de strijd (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag gaat Oekraïne de vijfde dag in sinds Russisch president Vladimir Poetin het land de facto de oorlog verklaarde. Terwijl Rusland stoot op hevig Oekraïens verzet, toont Wit-Rusland zich nog meer een trouwe bondgenoot van Poetin. Een overzicht.
  [naar artikel]
 42. Poetin vergelijkt situatie in Oost-Oekraïne met een genocide (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin vindt de situatie in Oost-Oekraïne vergelijkbaar met een ‘genocide’. Hij verwees naar de Donbassregio in het oosten van Oekraïne, waar veel Russen wonen. Hij deed die uitspraak vrijwel op hetzelfde tijdstip dat de Amerikaanse president Joe Biden telefonisch overleg voerde met zijn Oekraïense ambtgenoot.
  [naar artikel]
 43. ‘Poetin dacht dat hij met Zelensky gouden zaakjes kon doen’ (15/03/2022 - De Morgen)
  ‘Zelensky is de anti-Poetin: jong, charismatisch en democratisch.’ Vooral dat laatste boezemt Poetin angst in, zegt Paul D’Anieri (57), expert in Oekraïne-Rusland-relaties. En toch was Zelensky na zijn verkiezing bereid tot meer toegevingen aan Poetin dan de Oekraïners lief was.
  [naar artikel]
 44. Poetin neemt steeds meer afstand van iedereen: “Een strategie die al jaren uitgetekend is” (02/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds het begin van het conflict met Oekraïne lijkt de Russische president Vladimir Poetin steeds meer afstand te nemen. Van zowel buitenlandse regeringsleiders, zijn vertrouwelingen, als zijn eigen familie. De officiële reden daarvoor: het coronavirus. Maar er is meer aan de hand. “Het is een strategie die al vele jaren uitgetekend is.”
  [naar artikel]
 45. Oekraïense media: "Poetin wil verdreven oud-president Janoekovytsj opnieuw aanstellen in Oekraïne” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin zou plannen hebben om de Oekraïense oud-president Viktor Janoekovytsj opnieuw aan te stellen in Oekraïne. Dat schrijven onafhankelijke Oekraïense media. De pro-Russische Janoekovytsj vluchtte in 2014 naar Rusland nadat hij geprobeerd had om een pro-Europese volksopstand in zijn land bloedig neer te slaan.
  [naar artikel]
 46. De Russen willen ‘doelwit nummer 1’ uit de weg ruimen. Hoe moet het daarna verder? (26/02/2022 - De Morgen)
  Poetin scheldt de Oekraïense president Zelensky uit voor nazi. Hij wil hem vervangen door een Moskouse zetbaas, en zo ‘Oekraïne denazificeren’. Daarop is de invasie volgens hem vooral gericht. De vraag is echter hoe het verder gaat als Zelensky uit de weg is geruimd. Wat in ieder geval blijft, is het verzet van de Oekraïners.
  [naar artikel]
 47. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kremlin: “Kernwapens enkel ingezet bij existentiële dreiging” - Biden: “Ik uitte mijn morele verontwaardiging over Poetin” (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Biden zegt geen beleidswijziging van de VS te hebben aangekondigd toen hij zaterdag stelde dat de Russische president Poetin “niet aan de macht kan blijven”. Hij zou hiermee alleen zijn eigen woede hebben geuit over de Russische inval in Oekraïne en is niet van plan zijn woorden terug te nemen. Volgens het Britse ministerie van Defensie zijn huurlingen van het bedrijf Wagner ontplooid in het oosten van Oekraïne. Volgens de Britse inlichtingendiensten zullen meer dan 1.000 manschappen naar Oekraïne gestuurd worden. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 48. Hoelang kunnen de Oekraïners nog standhouden tegen Poetin? Defensie-expert maakt de balans op na een week oorlog (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is intussen iets meer dan een week geleden dat de Russische president Vladimir Poetin Oekraïne de oorlog verklaarde en zijn troepen de opdracht gaf het land binnen te vallen. Vraag is vooral welke richting dit conflict aan het uitgaan is. Bestaat de kans dat de Oekraïners deze strijd winnen? Of worden ze meteen van de kaart geveegd als Poetin nóg zwaarder geschut inzet? We vroegen het aan defensie-expert Sven Biscop. “De Oekraïners zijn al aan het vechten sinds 2014. Ze zijn gehard en vastberaden.”
  [naar artikel]
 49. LIVE OEKRAÏNE. "Conflict tussen Rusland en Oekraïne is niet onvermijdelijk” - Poetin: “VS negeerde veiligheidszorgen van Rusland” (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjetrepubliek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Ondertussen wordt er verder onderhandeld op het hoogste niveau. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in onze liveblog.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy