Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
02:40 uur

Exile on Main St is 50: hoe het kritisch verdeelde album van de Rolling Stones een mijlpaal in de rockgeschiedenis werd

Express

14/05/2022 - 09:16

In mei 1972 brachten de Rolling Stones hun 10e Britse studioalbum en eerste dubbel-LP uit, Exile on Main Street. Hoewel de eerste kritische reacties lauw waren, wordt die plaat nu beschouwd als een mijlpaal in de hedendaagse muziek en zowat het beste werk van de Stones. Exile on Main St. was zowel het hoogtepunt van […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 50 jaar ‘Exile on Main Street’, het legendarische Rolling Stones-album dat niet ontstaan is zoals u denkt (14/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Succesvolle verjongingskuur (11/04/2019 - De Morgen)
  Na het succes van de Exile on Main St.-box vorig jaar hebben The Rolling Stones nu ook Some Girls heruitgebracht. Op vinyl, in een deluxe- én een genummerde superdeluxe-editie. Maar het echte snoepje zit bij elke versie: twaalf niet eerder uitgebrachte songs.
  [naar artikel]
 3. Nieuwe plaat Rolling Stones verkrijgbaar (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na tien jaar is er eindelijk weer een echt album van de Rolling Stones. Blue & Lonesome is een album vol covers dat vanaf vandaag verkrijgbaar
  [naar artikel]
 4. The Rolling Stones onthult nieuw album in december (06/10/2016 - De Redactie)
  Het nieuwe album van The Rolling Stones verschijnt op 2 december. De plaat Blue & Lonesome is het eerste studioalbum sinds 2005.
  [naar artikel]
 5. Rolling Stones werken aan een nieuw album (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse oerrockband Rolling Stones werkt aan een nieuw album, zo heeft een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA bevestigd. De groep zal
  [naar artikel]
 6. Rolling Stones werken aan een nieuw album (25/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Britse oerrockband Rolling Stones werkt aan een nieuw album, zo heeft een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA bevestigd.
  [naar artikel]
 7. Nieuw album Rolling Stones op 2 december (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ze hielden de gemoederen al bezig en vandaag is duidelijk geworden waarom: de Rolling Stones brengen 2 december een nieuw album uit, genaamd Blue
  [naar artikel]
 8. Eric Clapton op nieuwe plaat The Rolling Stones (22/07/2016 - De Redactie)
  De Britse gitarist Eric Clapton zal te horen zijn op het nieuwe album van The Rolling Stones. Het album wordt in het najaar in de rekken verwacht.
  [naar artikel]
 9. De steen voor de geheime schatkamer is weggerold (29/03/2019 - De Morgen)
  Hoe relevant zijn de Rolling Stones nog? Dat is, meer nog dan het verbazende feit dat er na bijna veertig jaar tien onuitgegeven songs opduiken, de voornaamste vraag die de nieuwe editie van Exile on Main Street oproept. Opnames die in 1972 niet goed genoeg werden bevonden, behoren nu moeiteloos tot het beste dat de band in decennia heeft uitgebracht.
  [naar artikel]
 10. Nieuwe plaat The Rolling Stones: "De cirkel is rond" (01/12/2016 - De Redactie)
  Op "Blue and lonesome" keren The Rolling Stones terug naar hun eerste liefde: de blues. Volgens Paul "Boogie Boy" Ambach zou dit wel eens hun laatste album kunnen zijn.
  [naar artikel]
 11. Na net geen halve eeuw weer op één: de Rolling Stones (23/09/2020 - De Morgen)
  De Rolling Stones staan in de Britse charts zowaar weer op één met een heruitgave van Goats Head Soup, een album waarmee ze begin jaren 70 ook al eens op die positie stonden. In de box zit ook een liveopname van twee optredens in Vorst Nationaal in 1973, Brussels Affair. Marc Didden was er toen bij.
  [naar artikel]
 12. Fictiereeks over ‘gloriejaren’ van de Rolling Stones in de maak (11/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het team achter ‘The Crown' is momenteel bezig met een fictiereeks over The Rolling Stones. Dat meldt Deadline. Voor het eerst zal ook de muziek van de Stones te horen zijn in een dramareeks.
  [naar artikel]
 13. Charlie Watts, drummer Rolling Stones, overleden op 80-jarige leeftijd (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Charlie Watts, drummer Rolling Stones, overleden op 80-jarige leeftijd Charlie Watts, de drummer van de Rolling Stones, is overleden. In 2004 moest de drummer al behandeld worden voor keelkanker en eerder werd ook al gemeld dat hij er niet bij zou zijn bij de aankomende tour van de Rolling Stones in de VS. Charlie Watts is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat laat het persagentschap […] Lees dit artikel: Charlie Watts, drummer Rolling Stones, overleden op 80-jarige leeftijd
  [naar artikel]
 14. Rolling Stones keren terug naar de blues (06/10/2016 - De Tijd)
  16:59 The Rolling Stones brengen op 2 december onder de titel ‘Blue & Lonesome’ een nieuw album uit. 'We keren terug naar de blues.'
  [naar artikel]
 15. Rolling Stones dreigen met proces tegen Trump (29/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Rolling Stones dreigen met gerechtelijke stappen als de Amerikaanse president Donald Trump hun muziek blijft gebruiken tijdens zijn campagne. Dat meldt Rolling Stone magazine.
  [naar artikel]
 16. Record voor The Rolling Stones: in zes verschillende decennia op 1 in Britse albumlijst (12/09/2020 - VRT NWS)
  The Rolling Stones hebben een record te pakken. De Britse rockband is de eerste groep die erin slaagt om in zes verschillende decennia op nummer 1 te staan in de Britse albumlijsten. Deze week staat de heruitgave van "Goats Head Soup" op 1, oorspronkelijk een album uit 1973.
  [naar artikel]
 17. The Rolling Stones dreigen president Trump voor de rechter te slepen (28/06/2020 - De Morgen)
  The Rolling Stones zijn boos dat Donald Trump hun muziek weer heeft gebruikt tijdens een politieke bijeenkomst. De band heeft gedreigd naar de rechter te stappen als de Amerikaanse president dit nog een keer doet, laat de woordvoerder van The Rolling Stones zaterdag weten aan Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 18. Vijftig jaar geleden maakten The Rolling Stones voorgoed komaf met de hippie-onzin (06/12/2018 - Knack)
  Beggars Banquet, de plaat waarmee de creatiefste periode van The Rolling Stones werd ingeluid en die de wereld classics schonk als Street Fighting Man en Sympathy For The Devil, is vandaag precies een halve eeuw oud.
  [naar artikel]
 19. Van The Rolling Stones ging Tia Hellebaut hoger springen (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Je mocht vroeger op hoogspringcompetities een nummer aanvragen tijdens je sprong. Ik vroeg steevast Start Me Up van The Rolling Stones aan. Als
  [naar artikel]
 20. The Rolling Stones hervatten tournee na hartingreep Mick Jagger  (22/06/2019 - VRT NWS)
  Mick Jagger (75), de frontman van The Rolling Stones, heeft voor het eerst sinds zijn hartoperatie in april opnieuw op het podium gestaan. The Rolling Stones speelden gisterenavond een concert in Chicago, en hervatten nu ook de Amerikaanse tournee die werd onderbroken voor de hartingreep van Jagger. Volgens Amerikaanse media stond Jagger op het podium zoals fans hem kennen: energiek.
  [naar artikel]
 21. The Rolling Stones weer op tournee in Europa (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  The Rolling Stones zetten hun Europese No Filter Tour voort. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood hebben maandag via Twitter...
  [naar artikel]
 22. Sommelier Sepideh proeft 7 rockwijnen: “Wijn van The Rolling Stones is seks in de fles” (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een biertje van Metallica? Of liever een wijntje van The Rolling Stones? Nu het festivalseizoen weer op volle toeren draait, pakken steeds meer...
  [naar artikel]
 23. The Rolling Stones werken aan eerste album in tien jaar tijd (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. The Rolling Stones vereeuwigd op postzegels (11/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britse Post brengt op 20 januari een set van twaalf postzegels uit die hulde brengen aan The Rolling Stones.
  [naar artikel]
 25. The Rolling Stones nu ook op Mars (24/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een steen op Mars naar The Rolling Stones vernoemd.
  [naar artikel]
 26. The Rolling Stones Rollator Tour (01/03/2018 - VRT NWS)
  Louis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Vandaag het bericht dat The Rolling Stones naar ons land komen.
  [naar artikel]
 27. Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Charlie Watts, de Britse drummer van de legendarische popgroep The Rolling Stones, is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij sukkelde al een tijdje met zware gezondheidsproblemen en werd onlangs nog geopereerd.
  [naar artikel]
 28. Liefje van The Rolling Stones Anita Pallenberg (73) is overleden (14/06/2017 - De Redactie)
  In de jaren zestig gold Pallenberg als een van dé iconen van de pop-artcultuur. Ze is vooral bekend als de ex van Brian Jones en Keith Richards, twee gitaristen van The Rolling Stones. Pallenberg was 73.
  [naar artikel]
 29. Rock-'n-rollwereld rouwt om Charlie Watts: "De Stones zijn hun machinekamer kwijt" (24/08/2021 - VRT NWS)
  Grote artiesten delen massaal hun steun en eerbetoon aan de vandaag overleden drummer Charlie Watts van The Rolling Stones. Onder meer Elton John, Paul McCartney, Ringo Starr, Kiss en David Coverdale van Whitesnake nemen online afscheid van de drummer van The Rolling Stones. Ook de tijdschriften "Rolling Stone" en "Billboard" eren de overleden drummer.
  [naar artikel]
 30. "Één van ons zal eerst moeten doodvallen": The Rolling Stones denken nog lang niet aan pensioen (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mick Jagger is al 74, maar met pensioen wil hij nog lang niet. Dat vertelt de Stones-zanger deze week in HUMO. The Rolling Stones gaan deze zomer...
  [naar artikel]
 31. Rolling Stones cancelen tournee vanwege corona (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook The Rolling Stones gelasten hun geplande tournee af vanwege het coronavirus. Dat meldt de band van zanger Mick Jagger vandaag in een verklaring...
  [naar artikel]
 32. Rolling Stones dreigen met proces als Trump hun muziek blijft gebruiken (28/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Rolling Stones dreigen met gerechtelijke stappen als de Amerikaanse president Donald Trump hun muziek blijft gebruiken tijdens zijn campagne. Dat meldt Rolling Stone magazine.
  [naar artikel]
 33. Concert van Rolling Stones in Brussel nog niet uitverkocht (25/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een week na de start van de voorverkoop mogen de Rolling Stones het bordje ‘uitverkocht’ nog niet ophangen. Prijzen voor het concert in het Koning Boudewijnstadion varieerden aanvankelijk van 149 tot 489 euro. Later werd daar nog een categorie van 99 euro, met zijaanzicht, aan toegevoegd.
  [naar artikel]
 34. Rolling Stones toeren in herfst door Europa (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Rolling Stones gaan deze herfst rondtoeren in Europa. De 'No Filter Tour' start op 9 september in het Duitse Hamburg en doet negen Europese
  [naar artikel]
 35. The Rolling Stones openen eerste eigen winkel in Londen (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Londen gaan woensdag de deuren open van de eerste ‘flagshipstore’ van de Britse rockband The Rolling Stones. Het bekende logo van de band, een...
  [naar artikel]
 36. Voormalig Rolling Stones-manager Mick Brigden (73) overlijdt na graven graf voor hond (12/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mick Brigden, de voormalige manager van onder meer de Rolling Stones, Bob Dylan en Peter Frampton, is overleden. De Brit werd 73 jaar en overleed volgens Amerikaanse media onder bijzondere omstandigheden.
  [naar artikel]
 37. Hebben The Rolling Stones de VRT-toren verlicht? (11/03/2022 - VRT NWS)
  Voor wie vanmorgen in de buurt van de Reyerslaan in Brussel was kon een gigantische projectie zien. Vier grote rode tongen, het logo van The Rolling Stones, werden geprojecteerd op de VRT-toren. Geruchten dat er een nieuwe tour op komst is, doen al de ronde.
  [naar artikel]
 38. The Rolling Stones hinten naar nakend optreden in België met mysterieuze campagne (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Komen The Rolling Stones binnenkort optreden in ons land? Daar lijkt het alvast wel op, want er zijn verschillende mysterieuze hints die daarop wijzen.
  [naar artikel]
 39. The Rolling Stones dreigen president Trump voor de rechter te slepen (28/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  The Rolling Stones zijn boos dat Donald Trump hun muziek weer heeft gebruikt tijdens een politieke bijeenkomst. De band heeft gedreigd naar de...
  [naar artikel]
 40. De Stones zijn nu ook echt een museum (21/11/2020 - De Tijd)
  02:00 Nederland heeft amper de coronaregels versoepeld of het laat per direct de Rolling Stones binnen. Een retrospectieve in Groningen wil hardmaken hoe de Stones de grootste rockband van de planeet konden...
  [naar artikel]
 41. Rolling Stones (12/04/2019 - De Morgen)
  Ze hebben snel geleefd en alles gesnoven en geslikt wat strafbaar is. Maar inmiddels bestaan de Rolling Stones 50 jaar en verkopen ze nog steeds vlotjes elk stadion uit. Al heeft de gespannen verhouding tussen Keith Richards en Mick Jagger de groep meer dan eens op de rand van de split gebracht.
  [naar artikel]
 42. Rolling Stones kondigen nieuwe Europese tournee aan (26/02/2018 - VRT NWS)
  The Rolling Stones gaan deze zomer opnieuw op tournee door Europa. Deze keer trekt de Britse band naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en Polen.
  [naar artikel]
 43. Rolling Stones dreigen met proces als president Trump hun muziek blijft gebruiken (28/06/2020 - VRT NWS)
  De Britse band Rolling Stones dreigt met een proces tegen de Amerikaanse president Donald Trump als hij hun muziek blijft gebruiken tijdens zijn campagnes. Dat meldt Rolling Stone magazine.
  [naar artikel]
 44. The Rolling Stones kondigen eerste nieuwe plaat in meer dan tien jaar aan (06/10/2016 - Knack)
  De rockers van The Rolling Stones zijn voor het eerst in een decennium terug in de studio gedoken. In december verschijnt Blue and Lonesome, een 'rauwe en authentieke' plaat met bluescovers. Op twee tracks speelt Eric Clapton mee.
  [naar artikel]
 45. Rolling Stones brengen eerste nieuwe single sinds 2016 uit (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdagavond gaat de nieuwe single van The Rolling Stones genaamd ‘Living In A Ghost Town’ in première. De video van de nieuwe track is te zien...
  [naar artikel]
 46. Zeldzame clips van Rolling Stones 24 uur te grabbel gegooid (03/01/2020 - De Morgen)
  Misschien hebben zelfs de trouwste fans van de Rolling Stones het niet gemerkt of geweten, maar bij de jaarwisseling zijn ongeveer 130 nooit uitgebrachte audioclips van de groep even op YouTube gegooid, zo hebben ultimateclassicrock.com en Variety gemeld.
  [naar artikel]
 47. Drummer Rolling Stones luncht in Restaurant Azelhof (01/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Charlie Watts (75), de drummer van de Engelse rockband The Rolling Stones, is de voorbije dagen twee keer komen eten in Restaurant Azelhof in Koningshooikt (Lier).
  [naar artikel]
 48. The Rolling Stones op 11 juli in Koning Boudewijnstadion (14/03/2022 - De Morgen)
  Geruchten deden al even de ronde, maar nu is het ook bevestigd: The Rolling Stones treden op 11 juli op in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het is al acht jaar geleden dat de legendarische band in ons land te zien was.
  [naar artikel]
 49. The Rolling Stones komen naar Koning Boudewijnstadion in Brussel (14/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  The Rolling Stones zullen op 11 juli in het Koning Boudewijnstadion in Brussel staan. Dat heeft de band zopas aangekondigd. Het concert maakt deel uit van een nieuwe tournee in 10 Europese landen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy