Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:47 uur

Ze verwachtte romantiek en was 6.650 euro kwijt: hoe Vlaamse vrouw werd opgelicht door ‘knappe Britse arts’

Het Nieuwsblad

14/05/2022 - 09:37

6.650 euro heeft de Hasseltse Maria* betaald om haar grote liefde van Syrië naar hier te halen. Mark Johnson: een knappe Britse arts die… niet bestaat. Maria werd slachtoffer van romance scam. Dat ze betaalde op een Belgische rekening, is volgens het Limburgs parket uitzonderlijk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ze verwachtte romantiek en was 6.650 euro kwijt: hoe Hasseltse werd opgelicht door ‘knappe Britse arts’ (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  6.650 euro heeft de Hasseltse Maria* betaald om haar grote liefde van Syrië naar hier te halen. Mark Johnson: een knappe Britse arts die… niet bestaat. Maria werd slachtoffer van romance scam. Dat ze betaalde op een Belgische rekening, is volgens het Limburgs parket uitzonderlijk.
  [naar artikel]
 2. Doorlichting contactonderzoek legt 25 miljoen euro aan ‘afwijkende’ facturen bloot: werd overheid opgelicht? (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Werd de Vlaamse overheid de voorbije twee jaar opgelicht door de callcentra die het contactonderzoek organiseren? Dat is wat auditeurs sinds december uitzoeken. Wij konden hun eindrapport - een klepper van 300 bladzijden - inkijken en stelden vast dat er vragen rijzen over grote bedragen. Er is sprake van 25 miljoen euro aan ‘afwijkende’ facturen.
  [naar artikel]
 3. Romantiek én drama... ‘Boer Zkt. Vrouw’-koppel Jan en Romina spenderen hun eerste kerst samen (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De knappe boer/cowboy Jan (30) en de sexy Oost-Vlaamse brunette Romina (27) van het meest recente ‘Boer Zkt. Vrouw’-seizoen. Tuurlijk ken je hen...
  [naar artikel]
 4. Maasmechelse opgelicht bij kopen van kat: “In het totaa 2150 euro kwijt” (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  5 euro. Dat klein bedrag moest de Maasmechelse Emanuella Chiotto (22) storten om een Britse korthaar te reserveren. Maar oplichters plunderden haar rekening leeg. “In het totaal ben ik 2150 euro kwijt”, vertelt ze.
  [naar artikel]
 5. Bekendste bureau van zakenadvocaten opgelicht: bijna 300.000 euro kwijt na valse mail (13/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Eubelius, ’s lands meest bekende bureau van zakenadvocaten, is voor 290.000 euro opgelicht door een Bulgaarse bende. De boekhouding van het kantoor – dat mee opgericht werd door huidig minister van Justitie Koen Geens (CD&V) – schreef het geld over na een valse mail.
  [naar artikel]
 6. Nooit contract gezien en toch 4 euro per week kwijt: al tientallen klanten opgelicht door mobiele gamedienst (20/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Consumentenzaken Kris Peeters wil dat er een onderzoek komt naar ‘Demon Games’. De afgelopen weken verschenen er klachten van...
  [naar artikel]
 7. Vlaming opgelicht door Filipijnse ‘geliefde’ die hij op datingsite leerde kennen: “150.000 euro kwijt en nu probeert ze me te vermoorden” (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Vlaamse man die na een leven van hard werken eindelijk van zijn pensioen wilde genieten met een Filipijnse vrouw die hij online leerde kennen,...
  [naar artikel]
 8. Gemeentebestuur voor meer dan 87.000 euro opgelicht (30/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het gemeentebestuur werd de afgelopen twee jaar voor 87.000 euro opgelicht door een medewerker van haar financiële dienst. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse overheid. Fraude die volgens oppositiepartij N-VA vermeden had kunnen worden.
  [naar artikel]
 9. Fraudeurs teisteren Hongkong: 90-jarige vrouw voor 26 miljoen euro opgelicht (21/04/2021 - Express)
  Een 90-jarige vrouw uit Hongkong is voor 250 miljoen Hongkong-dollar (26 miljoen euro) opgelicht door criminelen die zich voordeden als Chinese ambtenaren, aldus de politie. Het zou gaan om een geval van telefoonfraude. De politie heeft bekendgemaakt dat de oplichters het gemunt hadden op een oudere vrouw die in een herenhuis in de exclusieve wijk […] Lees dit artikel: Fraudeurs teisteren Hongkong: 90-jarige vrouw voor 26 miljoen euro opgelicht
  [naar artikel]
 10. Tien jaar nadat koppel voor 160.000 euro werd opgelicht, volgt nieuwe klap (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna tien jaar geleden werden Marc en zijn vrouw Sonia voor minstens 160.000 euro opgelicht door een malafide aannemer. En op het huis dat die
  [naar artikel]
 11. Britse kunstkenner ontdekt dat ‘kopie’ van Antwerpse meester Anthony Van Dyck wellicht toch het origineel is (09/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een Britse kunsthistoricus heeft ontdekt dat een schilderij dat hij vijftig jaar geleden voor 65 pond (78 euro) kocht, misschien echt wel gemaakt werd door de Vlaamse meester Anthony ‘Antoon’ van Dyck. Dat schrijft The Guardian.
  [naar artikel]
 12. Man uit Dentergem voor 20.000 euro opgelicht door internetfraudeurs: 22-jarige ‘geldezel’ riskeert nu acht maanden cel (20/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een man uit Dentergem werd door een klassiek geval van ‘phising’ of internetfraude voor maar liefst 20.000 euro opgelicht. Een 22-jarige vrouw uit Dendermonde moest vrijdag voor de Gentse rechtbank verschijnen, doordat ze als ‘geldezel’ haar rekening liet gebruiken door de oplichters.
  [naar artikel]
 13. BIZAR. Indiase arts koopt ‘Aladdin’-lamp, maar wordt opgelicht voor 35.000 euro (04/11/2020 - Metro)
  Een Indiase arts is wel een heel bijzondere aangifte gaan doen bij de politie: hij dacht dat hij een ‘Aladdin’-lamp had gekocht nadat er een geest was uitgekomen. In realiteit werd de man opgelicht voor 35.000 euro.  In het sprookje gaat alles naar wens: Aladdin vindt een lamp waar daadwerkelijk een geest in zit. Aladdin mag van deze geest alles wensen wat hij maar wel, en dat was iets wat een Indiase arts ook wel graag wou. Er werd hem een lamp aangeboden voor 200.000 dollar, wat de arts toch wat veel vond. Maar de verkopers beloofden hem dat de lamp hem rijkdom en gezondheid zou brengen. Als klap op de vuurpijl dezen ze zelfs alsof ze een geest uit de lamp toverden, om de dokter zo te overtuigen dat het ‘the real deal’ was. Uiteindelijk ging de arme man overstag: hij was bereid om er 41.600 dollar voor te betalen, omgerekend zo’n 35.000 euro. Verkleed De arts besefte vrij snel na zijn aankoop dat hij was opgelicht en haastte zich naar de politie. “Tijdens één bezoek verscheen ‘Aladdin’ daadwerkelijk voor mij”, verklaarde de man volgens het Indiase nieuwsmedium NDTV. Pas later realiseerde hij zich dat een van de verdachten zich had verkleed als de bekende sprookjesfiguur. De lokale politie zegt tegen NDTV dat dezelfde mannen ervan worden verdacht andere families op vergelijkbare manieren te bedriegen. “Twee mannen zijn gearresteerd. Een vrouw is nog op de vlucht.” De magische lamp is in beslag genomen. Lees ook : BIZAR. Indiase producent komt met chip op basis van koemest tegen gsm-straling Het bericht BIZAR. Indiase arts koopt ‘Aladdin’-lamp, maar wordt opgelicht voor 35.000 euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Maak kennis met knappe cowboy William uit ‘Boer zkt Vrouw’: “Een vrouw moet volledig achter mijn levensstijl staan” (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de eerste aflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ maakten we afgelopen zondag kennis met ‘Cowboy’ William (25) uit Westerlo, en dat zal hij geweten hebben. Niet alleen de meer dan 80 aanwezige dames vielen ei zo na in zwijm, ook kijken Vlaanderen was onder de indruk van de knappe boer. Tijd voor een kenningsmakingsgesprek, denken we dan. Wij spraken William over z'n televisieavontuur, datingleven, internationale rodeo-ambities en z’n beste vriendin Maxine. “Ik heb net een serieuze relatie van drie jaar achter de rug.”
  [naar artikel]
 15. Maak kennis met knappe cowboy William uit ‘Boer zkt Vrouw’: “Een vrouw moet volledig achter mijn levensstijl staan” (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de eerste aflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ maakten we afgelopen zondag kennis met ‘Cowboy’ William (25) uit Westerlo, en dat zal hij geweten hebben. Niet alleen de meer dan 80 aanwezige dames vielen ei zo na in zwijm, ook kijkend Vlaanderen was onder de indruk van de knappe boer. Tijd voor een kennismakingsgesprek, denken we dan. Wij spraken William over z'n televisieavontuur, datingleven, internationale rodeo-ambities en z’n beste vriendin Maxine. “Ik heb net een serieuze relatie van drie jaar achter de rug.”
  [naar artikel]
 16. Hoe houd je als koppel de romantiek in leven? “Een relatie vraagt een groeimindset, geen ‘destiny’ mindset” (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media lijkt het alsof alle relaties ‘picture perfect’ zijn. Maar in het echte leven? Daarin kan het serieus tegenvallen. Sociologe Elisabeth Timmermans gelooft dat net onze idealisering van liefde en romantiek de schuldige is. Ze doorprikt op deze Valentijnsdag de schadelijke droombeelden die we koesteren, zoals dat datingapps ons doen geloven dat we kunnen ‘checklistdaten’. En ze licht toe hoe je romantiek, met een gezondere kijk erop, in stand houdt. “Je partner voelt níét wat er scheelt.”
  [naar artikel]
 17. Slachtoffer is 1.700 euro kwijt via oplichting op Whatsapp door ‘dochter’ (12/04/2019 - De Standaard)
  Whatsapp wordt steeds vaker gebruikt door oplichters. Een Nederlander die voor 1.700 euro werd opgelicht, waarschuwt voor hun lepe truken.
  [naar artikel]
 18. Philippe Geubels duikt op in ‘Hotel Romantiek’: “Ben er heel blij mee” (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dat ‘Hotel Romantiek’ terugkomt op het scherm was al een tijdje bekend, maar blijkt nu dat Eén ook Philippe Geubels inschakelt om het programma tot een succes te maken.
  [naar artikel]
 19. Waalse voor 3.700 euro opgelicht na maandenlang gewhatsapp met valse Patrick Bruel (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw uit Malmédy (provincie Luik) is voor meer dan 3.700 euro opgelicht door een Whatsapp-oplichter, meldt politiezone Stavelot-Malmédy vandaag.
  [naar artikel]
 20. Achter de schermen van ‘Boer zkt Vrouw’: “Onze tv-teams wonen bijna samen met die boeren” (27/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na achttien jaar op de buis zou je bijna vergeten dat VTM ‘Boer zkt Vrouw’ niet zélf heeft uitgevonden. ‘The Farmer Wants a Wife’ is een in oorsprong Britse documentairereeks uit 2001. Het programma zoals wij het kennen, is een spin-off. België was wél het eerste land ter wereld waar die op antenne ging, met de toen 25-jarige Dina Tersago als presentatrice. ‘Boer zkt Vrouw’ is dus stevig vergroeid met de Vlaamse televisiegeschiedenis en mogen we — samen met ‘Blind Date’ — zowat de moeder aller datingprogramma’s noemen. Cupido Dina is vandaag 43, charmanter dan ooit en nog steeds het trotse ‘gezicht van’.
  [naar artikel]
 21. Oplichting (22/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw uit Dilsen is opgelicht door een nepmaatschappij die vluchten naar Barcelona aanbood. De vrouw boekte een vlucht en betaalde online met mastercard. Op haar afrekening stelde ze vast dat er iedere dag, meermaals 0,99 cent werd afgehaald. Het totaalbedrag was intussen 500 euro. De kaart werd geblokkeerd. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.
  [naar artikel]
 22. Prestigieuze advocaten opgelicht (13/05/2020 - De Standaard)
  Eubelius, het bekendste zakenadvocatenbureau van het land, is voor 290.000 euro opgelicht door een Bulgaarse bende. Het kantoor werd nog mee opgericht door de huidig minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
  [naar artikel]
 23. Opgelicht voor 8.500 euro: ‘aapje’ wel betaald, uiteraard nooit geleverd (27/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een inwoner uit de Oost-Vlaamse politiezone Wetteren/Laarne/Wichelen is het slachtoffer geworden van internetoplichting. De persoon was geïnteresseerd in een ‘klein aapje’ dat voor amper 250 euro online te koop werd aangeboden. Het diertje werd nooit geleverd, maar het slachtoffer is wel een smak geld kwijt.
  [naar artikel]
 24. Vlaamse singles geloven in romantiek. Mannen nog meer dan vrouwen. (18/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaamse singles die online op zoek gaan naar een partner vinden romantiek een zeer belangrijk facet van de nieuwe relatie. Maar dan romantiek op zijn Vlaams. Hollywoodromantiek hoeft niet zo nodig.
  [naar artikel]
 25. ‘Hotel romantiek’ verandert van zender én gezichten: Sven de Leijer krijgt Gloria Monserez aan zijn zijde (06/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Uithangbord van De Warmste Week. Halve finalist in ‘De slimste mens’. De frisse wind op Ketnet en Stubru. En straks het gezicht van het vernieuwde ‘Hotel Romantiek’. Wie nog twijfelde aan de plannen van VRT met Gloria Monserez (20), heeft het nu begrepen. Het jonge veulen schuift weer een bank vooruit en groeit tot het paradepaard aan de Reyerslaan. “Ze heeft zichzelf al bewezen.”
  [naar artikel]
 26. ‘Hotel romantiek’ verandert van zender én gezichten: Sven de Leijer krijgt Gloria Monserez aan zijn zijde (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Uithangbord van De Warmste Week. Halve finalist in ‘De slimste mens’. De frisse wind op Ketnet en Stubru. En straks het gezicht van het vernieuwde ‘Hotel romantiek’. Wie nog twijfelde aan de plannen van VRT met Gloria Monserez (20), heeft het nu begrepen. Het jonge veulen schuift weer een bank vooruit en groeit tot het paradepaard aan de Reyerslaan. “Ze heeft zichzelf al bewezen.”
  [naar artikel]
 27. De groep is heel wat geld kwijt en de eerste vrouw sneuvelt in ‘De Mol’ (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De mol heeft goed werk geleverd in aflevering 3 van ‘De Mol’. De kandidaten zagen maar liefst 9.000 euro door hun neus geboord, en de ondermijner...
  [naar artikel]
 28. VRT zet ‘Twee tot de zesde macht’ in de ijskast (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Twee tot de zesde macht’, de zondagavondquiz van Eén die eerst vijf seizoenen door Bart De Pauw werd gepresenteerd en nadien door tv-kok Jeroen Meus, keert voorlopig niet terug. “We lanceren graag regelmatig nieuwe programma’s op zondagavond. Zoals straks ‘Hotel Romantiek’”, klinkt het aan de Reyerslaan. “Wat niet belet dat we die tv-quiz misschien ooit weer zullen oppikken.”
  [naar artikel]
 29. Vrouw van Chinese arts die waarschuwde voor corona en daarna overleed, bevallen van zoontje (13/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De weduwe van de Chinese arts Li Wenliang is bevallen van hun zoontje. De vrouw noemt het kind ‘het laatste kado’ van haar 34-jarige man, die...
  [naar artikel]
 30. Philippe Geubels wordt derde cupido in ‘Hotel Romantiek’ (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Hotel Romantiek’ krijgt steeds meer vorm. Naast Sven de Leijer en Gloria Monserez wordt ook Philippe Geubels het gezicht van het programma, waarin 65-plussers op hotel gaan in de hoop de liefde te vinden.
  [naar artikel]
 31. “Sarah Ferguson weigert 270.000 euro van frauduleuze Turk terug te betalen” (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Sarah Ferguson (62), de ex-vrouw van de Britse prins Andrew (62), is niet van plan de 225.000 pond (zo’n 270.000 euro) terug te betalen die ze heeft ontvangen voor werk dat zij verrichtte voor de Turkse zakenman Selman Turk. Dat melden Britse media, zoals ‘Daily Mail’ en ‘Mirror’, op basis van bronnen rond Ferguson.
  [naar artikel]
 32. ‘Cowboy’ William blikt terug op eerste aflevering ‘Boer zkt Vrouw’: “Ik was echt zenuwachtig” (10/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De entrée van boer William uit ‘Boer zkt Vrouw’ was een schot in de roos: de knappe cowboy kon de aanwezige dames - dat waren er meer dan 80 - én kijkend Vlaanderen bekoren. Zelf blijft hij er lekker nuchter bij, getuige de reactie die hij aan ons gaf.
  [naar artikel]
 33. SOAPCHECK. Afscheid van twee ‘Familie’-iconen en romantiek voor Werner De Smedt (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Of het nu ‘Familie’, ‘Thuis’, ‘Neighbours’ of ‘Sturm Der Liebe’ is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
  [naar artikel]
 34. Boeren uit ‘Boer zkt Vrouw’ overdonderd door speeddates: "Ik ben helemaal de kluts kwijt” (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home’ gaan Dina en An voor zes jonge Vlaamse boeren op zoek naar de ware liefde. De boeren kregen samen meer dan...
  [naar artikel]
 35. Joris is niet van plan om zich aan dezelfde steen als Mike en Marjolein te stoten: “Annelies en ik gaan onze tijd nemen’’ (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Ik weet dat ik niet de mooiste man ben, en dan koppelen ze me aan zo’n knappe vrouw...’ Joris (30) werd geplaagd door twijfels, maar gelukkig kwam...
  [naar artikel]
 36. Boer Bart uit ‘Boer zkt Vrouw’ overdonderd door speeddates: "Ik ben helemaal de kluts kwijt” (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home’ gaan Dina en An voor zes jonge Vlaamse boeren op zoek naar de ware liefde. De boeren kregen samen meer dan...
  [naar artikel]
 37. Bloed, spanning en een flinke dosis romantiek: deze ziekenhuisseries grijpen je naar het hart (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Knappe dokters en verpleegsters, romances op de werkvloer en een flinke dosis drama: ziekenhuisseries mogen dan wel overlopen van clichés, er is niets beter om je ten volle mee te ontspannen. Sinds deze week kan je de Canadese topreeks ‘Nurses’ zien op Streamz. De ideale gelegenheid voor onze tv-redacteur om de moeder aller ziekenhuisseries ‘Grey’s Anatomy’ (Prime Video/Disney+/Apple TV+) en een een geniale Hugh Laurie in ‘House’ (Prime Video/Apple TV+) nog eens vanonder het stof te halen.
  [naar artikel]
 38. Vrouw stuurt doorgeknipte bankkaart naar oplichters en raakt duizenden euro's kwijt (03/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse vrouw (28) is duizenden euro’s kwijtgeraakt door bankkaartfraude. De vrouw stuurde haar doorgeknipte kaart op naar een adres in...
  [naar artikel]
 39. Gezin opgelicht voor 400.000 euro (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  OUDSBERGENEen gezin uit Oudsbergen is voor 400.000 euro opgelicht door Nederlandse beleggingsadviseurs. De 53-jarige vader stortte al hun spaargeld op een rekening op Malta, zogezegd om Tesla-aandelen te kopen. “Mijn erfenis, het spaargeld van de kinderen... We hebben niks meer”, zegt de vrouw. Politie CARMA onderzoekt de zaak.
  [naar artikel]
 40. Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man krijgt 18 maanden cel en moet 94.300 euro terugbetalen (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 86-jarige Gentse vrouw is jarenlang belogen en bedrogen geweest door een man (60) die stelselmatig haar vertrouwen wist te winnen. De beklaagde leerde de vrouw, die kinderloos en al enkele jaren weduwe is, kennen in 2010 en gebruikte zijn charme om haar te misleiden. Achter haar rug om plunderde hij echter haar bankrekening. De man werd veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, een boete van 4.000 euro en het terugbetalen van 94.300 euro.
  [naar artikel]
 41. Britse kunstkenner ontdekt dat kopie van Anthony Van Dyck toch écht van de hand van de meester is (09/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Britse kunsthistoricus heeft ontdekt dat een schilderij dat hij vijftig jaar geleden voor 65 pond (78 euro) kocht, misschien echt wel gemaakt werd door de Vlaamse meester Anthony ‘Antoon’ van Dyck. Dat schrijft The Guardian.
  [naar artikel]
 42. Slachtoffer van oplichting aan bankautomaat krijgt deel geld terug (09/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De 58-jarige E.N. uit Lubbeek heeft 1.100 euro teruggekregen van zijn bank. De man werd eind vorige maand opgelicht aan een bankautomaat en raakte zo 3.179 euro kwijt.
  [naar artikel]
 43. Vlaamse tv-zenders proberen de meubelen te redden: zover reiken de gevolgen van corona op uw scherm (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blokken’, ‘Thuis’ en ‘Familie’ gaan wellicht vervroegd in zomerstop. ‘Boer Zkt. Vrouw’ trekt niet langer de wereld rond. En wie weet zien we de...
  [naar artikel]
 44. Zover reiken de gevolgen van corona op uw scherm: Vlaamse tv-zenders proberen de meubelen te redden (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blokken’, ‘Thuis’ en ‘Familie’ gaan wellicht vervroegd in zomerstop. ‘Boer Zkt. Vrouw’ trekt niet langer de wereld rond. En wie weet zien we de...
  [naar artikel]
 45. Genks slachtoffer van phishing: “6.000 euro kwijt door internetoplichters en bank greep niet in” (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 57-jarige vrouw uit Genk is bijna 6.000 euro kwijt nadat ze in de val werd gelokt door internetoplichters. “Maar waar Belfius de frauduleuze overschrijvingen automatisch heeft onderschept, zijn de betalingen bij KBC wél doorgegaan”, klaagt de zus van het slachtoffer.
  [naar artikel]
 46. ‘Tinder Swindler’ Simon Leviev nu ook zelf opgelicht (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Simon Leviev, de ‘hoofdrolspeler’ in de Netflix-docu ‘The Tinder Swindler’, heeft een koekje van eigen deeg gekregen. In de documentaire krijgen we te zien hoe Leviev verschillende vrouwen miljoenen dollars afhandig maakte. Dankzij de list van een sluw koppel is de man ondertussen zelf zo’n 7.000 euro armer.
  [naar artikel]
 47. Zoon van aangereden vrouw smeekt om gsm niet te gebruiken achter stuur: “‘Levensbelangrijk sms’je’ verwoestte leven van mijn moeder” (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een boete van 174 euro en acht dagen je rijbewijs kwijt. Dat is de verhoogde straf die je riskeert voor gsm-gebruik achter het stuur. Geert Smet vindt dat allerminst overdreven. Zijn moeder werd in februari van de weg gemaaid door een afgeleide bestuurder. Haar lijdensweg duurt voort.
  [naar artikel]
 48. Twee inwoners Beringen voor net geen 8.000 euro opgelicht via internet (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft maandag opnieuw twee klachten van oplichting via het internet genoteerd. In totaal ging het om een bedrag van net geen 8.000 euro. Een man van 60 jaar werd voor 5.700 euro opgelicht. Hijzelf had totaal geen idee hoe dat kon gebeuren. Het tweede slachtoffer verloor 2.200 euro. Die som werd - volgens de eerste verklaringen - door onbekende op een onduidelijke manier van de rekening gehaald om spullen op bol.com te kopen. Parket Limburg werd op de hoogte gebracht van de feiten. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy