Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
08:22 uur

Onderzoek naar Jürgen Conings afgerond

De Standaard

14/05/2022 - 09:58

Het onderzoek naar Jürgen Conings, de extreemrechtse militair naar wie vorig jaar wekenlang gezocht werd, is afgerond. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door het federaal parket aan Belga.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onderzoek naar extreemrechtse militair Jürgen Conings afgerond (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het onderzoek naar Jürgen Conings, de extreemrechtse militair naar wie vorig jaar wekenlang gezocht werd, is afgerond. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket.
  [naar artikel]
 2. Onderzoek naar dood Jürgen Conings is afgerond (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag zal het een jaar geleden zijn dat Jürgen Conings, een extreemrechtse militair uit Dilsen-Stokkem, op de vlucht sloeg met wapens en munitie die hij stal uit de kazerne van Leopoldsburg. In afscheidsbrieven dreigde hij met een aanslag tegen ‘het regime en virologen’. Vijf weken lang zochten honderden agenten en militairen naar de voortvluchtige korporaal, tot hij op 20 juni dood werd teruggevonden door de burgemeester van Maaseik, die een lijkgeur rook tijdens een fietstocht.
  [naar artikel]
 3. Onderzoek naar verboden wapenbezit bij jager die Jürgen Conings vond (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar verboden wapenbezit bij de jager die Jürgen Conings vond. De Maaslander, die een verzamelaar is, zou enkele niet-vergunde exemplaren in huis hebben gehad.
  [naar artikel]
 4. Onderzoek naar verboden wapenbezit bij jager die Jürgen Conings vond (01/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar verboden wapenbezit bij de jager die Jürgen Conings vond. De Maaslander, die een verzamelaar is, zou enkele niet-vergunde exemplaren in huis hebben gehad.
  [naar artikel]
 5. Meer dan een maand meest gezochte man van het land: wie was Jürgen Conings? (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na 35 dagen werd het lichaam van de miliair Jürgen Conings (46) gevonden in het Dilserbos. Meer dan een maand lang werd in mei en juni 2021 naar Conings gezocht door politie en militairen. Wie was de beroepsmilitair?
  [naar artikel]
 6. Nog steeds niet duidelijk wanneer Jürgen Conings precies stierf (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet uitgemaakt wanneer Jürgen Conings precies overleden is. Dat berichten Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg, De Standaard en de Gazet van Antwerpen zaterdag.
  [naar artikel]
 7. Onderzoek naar stappenteller Jürgen Conings: “Wellicht stierf hij al eerste dagen na verdwijning” (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jürgen Conings (46) is meer dan waarschijnlijk al tijdens de eerste dagen van zijn verdwijning overleden, zegt federaal procureur Frédéric Van Leeuw. Het gerecht baseert zich daarvoor op de stappenteller die op de gsm van de militair stond.
  [naar artikel]
 8. Het defensierapport over Jürgen Conings leest als een klassiek blunderboek (17/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door een hele waaier aan tekortkomingen en misverstanden en een gebrekkige doorstroming van informatie wisten te veel mensen bij Defensie niet welk vlees ze in de kuip hadden met korporaal Jürgen Conings.
  [naar artikel]
 9. Gwendy, de vriendin van Jürgen Conings: “Momenten dat ik verdriet heb en momenten dat ik boos ben” (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een maand lang was hij de meest gezochte man van het land. Tot hij toevallig gevonden werd. Het verhaal van Jürgen Conings roept vragen op, over hoe ernstig zijn plannen waren, hoe hij toegang kreeg tot materiaal en hoe hij zo lang vermist kon zijn. Vragen die ook Gwendy Przeniczka, de ex-vriendin van Jürgen Conings, bezighouden. In ‘Uw Film van het Jaar’ vertelt ze haar verhaal.
  [naar artikel]
 10. Gerechtelijk onderzoek naar jager die Jürgen Conings vond: ‘120 vuurwapens en 100.000 euro aan munitie in beslag genomen’ (31/08/2021 - De Morgen)
  Twee maanden geleden ontdekte jager Nard Houben het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Nu loopt er een gerechtelijk onderzoek naar Houben zelf, zo zegt de jager in Humo: 120 geweren en munitie ter waarde van 100.000 euro zouden in beslag genomen zijn bij een huiszoeking.
  [naar artikel]
 11. Wanneer is Jürgen Conings precies om het leven gekomen? Parket vraagt extra "maden-onderzoek" (23/10/2021 - VRT NWS)
  Het federaal parket heeft extra onderzoek gevraagd in het dossier over Jürgen Conings, meer bepaald naar het tijdstip wanneer hij overleden is. Het parket liet eerder al verstaan dat ze het vermoeden hebben dat hij al vrij snel na zijn verdwijning, op 18 mei, om het leven is gekomen. Maar het onderzoek naar de maden op zijn lichaam geven een ruimer tijdsbestek van overlijden aan, van 18 mei tot 9 juni.
  [naar artikel]
 12. Eén jaar geleden verdween militair Jürgen Conings: wake-upcall voor het leger, is er sindsdien iets veranderd? (17/05/2022 - VRT NWS)
  Vandaag is het exact een jaar geleden dat militair Jürgen Conings verdween. De militair met een extreemrechtse ideologie werd na een intensieve zoektocht dood aangetroffen. Het onderzoek naar zijn overlijden is recent afgesloten maar de zaak-Conings is ook een illustratie van de dreiging van extreemrechts binnen het leger. Wat is die dreiging anno 2022? En hoe wordt de dreiging aangepakt?
  [naar artikel]
 13. Nog steeds geen uitsluitsel over sterfdatum Jürgen Conings (23/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet uitgemaakt wanneer Jürgen Conings precies overleden is. Voor het parket zijn er twee pistes. Eén: hij overleed op 18 mei, toen zijn stappenteller stopte. Twee: hij leefde tot uiterlijk 9 juni, zoals blijkt uit het larvenonderzoek, waarvan de resultaten nu bekend zijn.
  [naar artikel]
 14. Een dag op Telegram, waar fans van Jürgen Conings verzamelen (17/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Telegram is hot. De fans van Jürgen Conings trokken naar de berichtenapp toen ze van Facebook weg moesten, Marc Van Ranst kwam hen er jennen en Donald Trump zat er al sinds zijn Twitterban. Maar hoe gaat het er op die app eigenlijk aan toe? Onze reporter probeerde een dag lang de berichtenstroom bij te houden.
  [naar artikel]
 15. Militaire inlichtingendienst start actieplan na zaak-Jürgen Conings (26/12/2021 - De Tijd)
  16:20 In 2022 start de militaire inlichtingendienst ADIV met een actieplan om de interne tekortkomingen op te lossen die naar boven kwamen na de affaire-Jürgen Conings.
  [naar artikel]
 16. Dit is de plek waar de verdwenen militair Jürgen Conings werd gevonden (17/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na 35 dagen is een einde gekomen aan de zoektocht naar de verdwenen militair Jürgen Conings. Hij verdween op 17 mei met een aantal zware wapens die hij gestolen had in zijn kazerne in Leopoldsburg. Zondag werd in het Dilserbos - waar veelvuldig gezocht werd door militairen en politie - een lichaam ontdekt. Het federaal parket heeft intussen bevestigd dat het om Conings gaat en spreekt over zelfdoding.
  [naar artikel]
 17. 1 jaar na zoektocht naar Jürgen Conings: voor buurtbewoners in Dilsen-Stokkem is het alleen nog een herinnering (17/05/2022 - VRT NWS)
  Een jaar geleden verdween beroepsmilitair Jürgen Conings spoorloos. Hij had zijn auto achtergelaten vlak bij een bos in Lanklaar, in Dilsen-Stokkem. De buurtbewoners zagen dagenlang heel wat politie- en legervoertuigen passeren. De zoektocht was bij hen dan ook hét gespreksonderwerp. Maar nu is de rust weergekeerd, ook op de plek waar Conings gevonden werd, enkele kilometers verderop.
  [naar artikel]
 18. Jager die Jürgen Conings aantrof beschuldigd van poging tot diefstal van machinepistool (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jager Nard Houben (64) wordt ervan beschuldigd dat hij het machinepistool van Jürgen Conings probeerde te stelen, nadat hij het levenloze lichaam van de militair had gevonden. Dat bevestigt het parket aan onze redactie.
  [naar artikel]
 19. Alles in het werk gesteld om Jürgen Conings terug te vinden, zegt federaal procureur (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alles is in het werk gesteld om de voortvluchtige militair Jürgen Conings terug te vinden. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw woensdag verklaard. Hij reageerde daarmee op uitspraken van Serge Lipszyc, de voorzitter van het Comité I. Die had vorige week gewezen op krachten binnen de staat die extreemrechts willen bevoordelen. "Mocht Jürgen Conings Mustafa geheten hebben, dan denk ik dat de zaken anders zouden verlopen zijn", klonk het fors.
  [naar artikel]
 20. De missie van Defensie: vermijden dat tweede Jürgen Conings opstaat (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De legerkazernes van Sint-Truiden, Florennes en Heverlee kregen gisterochtend bezoek van de politie. Die heeft vijf militairen met extreemrechtse sympathieën in het vizier. Met de huiszoekingen willen Defensie en het parket na de affaire-Jürgen Conings een duidelijk signaal uitsturen: voor neonazi’s is in het leger geen plaats.
  [naar artikel]
 21. Nog 800 passen gezet en toen stopte het: vertelt stappenteller wanneer Jürgen Conings overleed? (24/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Jürgen Conings (46) is meer dan waarschijnlijk al tijdens de eerste dagen van zijn verdwijning overleden.” Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw in een interview gezegd. Het gerecht baseert zich daarvoor op de stappenteller die op de gsm van de militair stond.
  [naar artikel]
 22. Stappenteller met 800 stappen op de gsm van Jürgen Conings doet vermoeden dat hij al kort na zijn verdwijning overleed (24/08/2021 - VRT NWS)
  Er komt stilaan meer duidelijkheid over hoelang Jürgen Conings al was overleden toen zijn lichaam werd gevonden op 20 juni. Volgens de federaal procureur Frédéric Van Leeuw is het meer dan waarschijnlijk dat Conings zich al in de eerste dagen na zijn verdwijning van het leven heeft beroofd. Dat blijkt onder meer uit de stappenteller op de gsm van Conings, waar nog amper 800 stappen op geregistreerd waren.
  [naar artikel]
 23. Vindplaats Jürgen Conings groeit uit tot luguber bedevaartsoord: ‘Ik heb respect voor hem’ (06/09/2021 - De Morgen)
  De vindplaats van het lichaam van de extreemrechtse militair Jürgen Conings is uitgegroeid tot een bedevaartsoord. Vooral op zondag komen sympathisanten er een kijkje nemen. ‘Ik durf zelfs niet meer met mijn geweer naar het bos’, zegt de jager die er verantwoordelijk is voor het wildbeheer.
  [naar artikel]
 24. Vriendin van Jürgen Conings spreekt: ‘Zijn haat voor de overheid of de maatschappij is precies een eigen leven gaan leiden in zijn hoofd’ (06/12/2021 - De Morgen)
  Neen, ze zag nooit signalen dat haar partner een wanhoopsdaad ging ondernemen of tot gewelddadige acties zou overgaan. Dat vertelt Gwendy Przeniczka, de vriendin van Jürgen Conings in een gesprek met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 25. Probeerde jager die Jürgen Conings vond ook zijn machinepistool te stelen? Man verdacht van poging tot diefstal wapen (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jager Nard Houben (64) wordt ervan beschuldigd dat hij het machinepistool van Jürgen Conings probeerde te stelen, nadat hij het levenloze lichaam van de militair had gevonden. Dat bevestigt het parket aan onze redactie.
  [naar artikel]
 26. “Wellicht stierf Jürgen Conings al eerste dagen na verdwijning” (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jürgen Conings (46) is meer dan waarschijnlijk al tijdens de eerste dagen van zijn verdwijning overleden, zegt federaal procureur Frédéric Van Leeuw. Het gerecht baseert zich daarvoor op de stappenteller die op de gsm van de militair stond.
  [naar artikel]
 27. ‘Ik sta er zelf nog steeds van versteld hoe toevallig het was dat ik het lichaam van Jürgen Conings heb ontdekt’ (28/12/2021 - De Morgen)
  Zijn stad telt slechts 25.000 inwoners, maar toch speelde Johan Tollenaere (Open Vld) deze zomer als burgemeester van Maaseik een sleutelrol in twee nationale crisissituaties. In juni vond hij het lichaam van Jürgen Conings, een kleine maand later beschermde hij het Maasland tegen het apocalyptische noodweer.
  [naar artikel]
 28. Vindplaats Jürgen Conings groeit uit tot luguber bedevaartsoord: ‘Ik geloof niet dat hij zichzelf heeft omgebracht’ (06/09/2021 - De Morgen)
  De vindplaats van het lichaam van de extreemrechtse militair Jürgen Conings is uitgegroeid tot een bedevaartsoord. Vooral op zondag komen sympathisanten er een kijkje nemen. ‘Ik durf zelfs niet meer met mijn geweer naar het bos’, zegt de jager die er verantwoordelijk is voor het wildbeheer.
  [naar artikel]
 29. Eén jaar later: vindplaats van Jürgen Conings aan boom nog altijd klein bedevaartsoord (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bloemenkransen, beertjes, Vlaamse vlaggen: de vindplaats van Jürgen Conings (46) in het Dilserbos is nog altijd een klein bedevaartsoord. Dinsdag is het een jaar geleden dat de militair uit Dilsen-Stokkem het land een maand lang in rep en roer zette.
  [naar artikel]
 30. Eén jaar later: vindplaats van Jürgen Conings aan boom nog altijd klein bedevaartsoord (16/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bloemenkransen, beertjes, Vlaamse vlaggen: de vindplaats van Jürgen Conings (46) in het Limburgse Dilserbos is nog altijd een klein bedevaartsoord. Dinsdag is het een jaar geleden dat de militair uit Dilsen-Stokkem het land een maand lang in rep en roer zette.
  [naar artikel]
 31. Stierf Jürgen Conings toch later pas? Onderzoek werpt nieuw licht op de zaak (23/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet precies uitgemaakt wanneer Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die dreigde met aanslagen, precies overleden is. Voor het parket zijn er twee pistes. Eén: hij overleed op 18 mei, toen zijn stappenteller stopte. Twee: hij kan geleefd hebben tot de uiterste datum van 9 juni, zo zou blijken uit het larvenonderzoek waarvan de precieze resultaten nu bekend zijn. “Vervelend. We gaan een aantal zaken herbekijken om toch tot een zo exact mogelijk tijdstip te komen”, klinkt het bij het federaal parket.
  [naar artikel]
 32. Stierf Jürgen Conings toch later pas? Onderzoek werpt nieuw licht op de zaak (23/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet precies uitgemaakt wanneer Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die dreigde met aanslagen, precies overleden is. Voor het parket zijn er twee pistes. Eén: hij overleed op 18 mei, toen zijn stappenteller stopte. Twee: hij kan geleefd hebben tot de uiterste datum van 9 juni, zo zou blijken uit het larvenonderzoek waarvan de precieze resultaten nu bekend zijn. “Vervelend. We gaan een aantal zaken herbekijken om toch tot een zo exact mogelijk tijdstip te komen”, klinkt het bij het federaal parket.
  [naar artikel]
 33. Na Jürgen Conings wil leger meer inzetten op cyberveiligheid (06/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  “We willen versneld inzetten op cyberveiligheid. Onder meer in de zaak-Jürgen Conings hebben we vastgesteld dat bijvoorbeeld Rusland die zaak aangreep om Defensie en dus België te destabiliseren.” Dat zegt admiraal Michel Hofman, stafchef Defensie.
  [naar artikel]
 34. Leger heeft bewijs: complottheorieën rond Jürgen Conings opgepookt vanuit Rusland (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn concrete aanwijzingen dat de complottheorieën rond Jürgen Conings werden opgepookt door Russische internettrollen. Dat zegt de stafchef van het leger, Michel Hofman. De chief of defence (CHOD) wil daarom sneller een volwaardige cyberdefensie.
  [naar artikel]
 35. Leger heeft bewijs: complottheorieën rond Jürgen Conings opgepookt vanuit Rusland (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn concrete aanwijzingen dat de complottheorieën rond Jürgen Conings werden opgepookt door Russische internettrollen. Dat zegt de stafchef van het leger, Michel Hofman. De chief of defence (CHOD) wil daarom sneller een volwaardige cyberdefensie.
  [naar artikel]
 36. De opeenstapeling van tegenslagen die leidden tot de vlucht van Jürgen Conings: hoe het gepeste schriele mannetje zich omschoolde tot een bodybuilder die steeds bozer werd op de wereld (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Corona zette zijn legermissies on hold en hield hem als vurig Anderlechtsupporter al maanden uit het stadion. En dan moest ook nog het fitnesscenter in zijn tuin waar hij bootcamps wilde geven op slot. Allemaal door die “klote regering en virologen”. Morgen is het één jaar geleden dat Jürgen Conings (46) een zak vol oorlogsgeschut stal uit de kazerne van Leopoldsburg voor een aanslag. Vijf weken lang stond het land in rep en roer, tot de militair uit Dilsen-Stokkem uiteindelijk dood werd teruggevonden. Wij spraken met naasten van Conings over wat er voor, tijdens en na zijn raid gebeurde. Vandaag deel 1: de opeenstapeling van tegenslagen en blunders die leidden tot de vlucht van Jürgen Conings.
  [naar artikel]
 37. Leger heeft bewijs: complottheorieën rond Jürgen Conings opgepookt vanuit Rusland (07/10/2021 - De Morgen)
  Er zijn concrete aanwijzingen dat de complottheorieën rond Jürgen Conings werden opgepookt door Russische internettrollen. Dat zegt de stafchef van het leger, Michel Hofman (60). De chief of defence (CHOD) wil daarom sneller werk maken van een volwaardige cyberdivisie.
  [naar artikel]
 38. Nog 800 stappen gezet en toen stopte het: “Jürgen Conings stierf wellicht al in eerste dagen” (24/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Jürgen Conings (46) is meer dan waarschijnlijk al tijdens de eerste dagen van zijn verdwijning overleden.” Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw in een interview gezegd. Het gerecht baseert zich daarvoor op de stappenteller die op de gsm van de militair stond.
  [naar artikel]
 39. Waarom Russische cybertrollen complottheorieën over Jürgen Conings verspreiden (07/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Russische internettrollen verspreidden de afgelopen maanden complottheorieën over de dood van Jürgen Conings: daar heeft Michel Hofman, de grote baas van het Belgische leger, naar eigen zeggen bewijs van. Maar wie zit er dan achter die trollen? “Het Kremlin, daar moet je niet aan twijfelen”, zegt Kenneth Lasoen, expert inlichtingendiensten aan de UAntwerpen. En wat willen de Russen daarmee dan bereiken?
  [naar artikel]
 40. Post-Jürgen Conings: de jacht op militairen met extreemrechtse klap, maar is dat ook strafbaar? (04/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Speurders vielen woensdagochtend binnen in de legerkazernes van Florennes, Sint-Truiden en Heverlee. In het vizier: vijf militairen die al een tijdje gevolgd werden voor hun rechts-extremistische praat online. Defensie en het federaal parket sturen meer dan vier maanden na de dood van Jürgen Conings het signaal uit dat (vermeende) neonazi’s binnen het leger geen plaats hebben.
  [naar artikel]
 41. Defensie beschuldigt "Russische internettrollen" van inmenging in zaak-Jürgen Conings: waar gaat dit over? (07/10/2021 - VRT NWS)
  Michel Hofman, stafchef van Defensie, stelde gisteren op een persconferentie dat er concrete aanwijzingen zijn dat complottheorieën over Jürgen Conings opgepookt werden door "Russische trollen". Dat hoorde bij een vraag om fondsen voor de uitbouw van een volwaardige cyberdivisie voor het Belgische leger. Wat is hier van aan?
  [naar artikel]
 42. 800 stappen, dan niets meer: Jürgen Conings pleegde waarschijnlijk zelfmoord kort na verdwijning (24/08/2021 - De Morgen)
  ‘Meer dan waarschijnlijk’ heeft Jürgen Conings zich van het leven beroofd in de eerste dagen na zijn verdwijning op 17 mei. Dat heeft federaal procureur Frédéric De Leeuw gezegd in een interview op Radio 1. Tot dat besluit zijn speurders gekomen na analyse van de stappenteller op de gsm van de voortvluchtige militair.
  [naar artikel]
 43. Stappenteller Jürgen Conings registreerde dag na verdwijning nog zo’n 800 stappen, daarna niets meer (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Meer dan waarschijnlijk” heeft Jürgen Conings zich van het leven beroofd in de eerste dagen na zijn verdwijning op 17 mei. Dat heeft federaal procureur Frédéric De Leeuw gezegd in een interview op Radio 1. Tot dat besluit zijn speurders gekomen na analyse van de stappenteller op de gsm van de voortvluchtige militair.
  [naar artikel]
 44. REPORTAGE. Vindplaats van Jürgen Conings is uitgegroeid tot bedevaartsoord: “Op zondag is het hier fandag” (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De varens lijken voorgoed verdwenen rond de boom in het Nationaal Park Hoge Kempen waar het lichaam van Jürgen Conings is gevonden. De vindplaats is uitgegroeid tot bedevaartsoord met een fout randje. Vooral op zondag lijken sympathisanten een kijkje te nemen. “Ik durf zelfs niet meer met mijn geweer naar het bos”, zegt de jager die verantwoordelijk is voor het wildbeheer in het bos.
  [naar artikel]
 45. De vriendin van Jürgen Conings spreekt voor het eerst: "Eén keer ben ik dat bos ingestapt, maar ik heb me omgedraaid. Ik durfde niet” (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf weken wachtte Gwendy Przeniczka (47) thuis in Dilsen-Stokkem op het moment dat haar vriend Jürgen Conings (46) zou thuiskomen. Dat hij zou binnenwandelen en een einde te maken aan de nachtmerrie, die op 17 mei begon toen hij wapens stal uit de kazerne van Leopoldsburg en verdween. Het draaide anders uit. Na een maand werd zijn lichaam gevonden in het Dilserbos: de korporaal was uit het leven gestapt. “Ik mis hem elke dag.”
  [naar artikel]
 46. Militair steelt wapens uit kazerne Kleine-Brogel: “Niet iedereen is een Jürgen Conings” (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 39-jarige militair uit Lokeren heeft zich in Hasselt moeten verantwoorden voor het meenemen van wapens uit de kazerne. “Moet u dat niet melden? Zo kennen we nog een zaak”, alludeerde de rechter op de zaak rond Jürgen Conings. De dertiger riskeert vijf maanden cel of 50 uur werkstraf.
  [naar artikel]
 47. Wie zit er achter Russische invloed over theorieën rond Jürgen Conings? “Het Kremlin” (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Russische internettrollen verspreidden de afgelopen maanden complottheorieën over de dood van Jürgen Conings: daar heeft Michel Hofman, de grote baas van het Belgische leger, naar eigen zeggen bewijs van. Maar wie zit er dan achter die trollen? “Het Kremlin, daar moet je niet aan twijfelen”, zegt Kenneth Lasoen, expert inlichtingendiensten aan de UAntwerpen. En wat willen de Russen daarmee dan bereiken?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy