Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
02:30 uur

CNN: ‘Noord-Korea hervat bouw kernreactor’

De Morgen

14/05/2022 - 10:10


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Noord-Korea hervat bouw kernreactor”: productie plutonium kernwapens kan dan worden vertienvoudigd (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea lijkt in recente weken de bouw van een langdurig inactieve kernreactor te hebben hervat, zo is te zien op satellietbeelden die in handen zijn van CNN. Als de constructie wordt voltooid, zou dat Noord-Korea’s capaciteit om plutonium voor kernwapens te produceren drastisch vergroten, stelt een bron dicht bij de Amerikaanse inlichtingendiensten. Mogelijk kan de productie in dat geval vertienvoudigd worden.
  [naar artikel]
 2. VN: “Noord-Korea gaat door met bouw van kernreactor” (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea blijft zijn fabriek om uranium te verrijken gebruiken en gaat door met de bouw van een reactor. Dat heeft het hoofd van het...
  [naar artikel]
 3. Atoomagentschap ziet nieuwe activiteit in kernreactor Noord-Korea (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft in de afgelopen maanden naar alle waarschijnlijkheid zijn belangrijke kernreactor in Yongbyon heropgestart, meldt het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) in een nieuw rapport. Het belangrijkste nucleaire complex in Noord-Korea was zo'n drie jaar geleden stilgelegd.
  [naar artikel]
 4. Noord-Korea werkt door aan kernreactor (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft zijn pogingen om onderdelen te fabriceren voor een nieuwe kernreactor opgevoerd. Dat stelt het Internationaal Atoomenergie
  [naar artikel]
 5. VS 'uitermate' verontrust door Noord-Korea (04/04/2019 - De Morgen)
  De VS hebben Noord-Korea gewaarschuwd dat het 'uitermate verontrustend' zou zijn als Pyongyang de gesloten kernreactor bij Yongbyon weer opstart. Noord-Korea kondigde de opening gisteren aan, de zoveelste provocatie richting de VS en Zuid-Korea.
  [naar artikel]
 6. "Satellietbeelden doen vermoeden dat Noord-Korea kernreactor weer opstart" (28/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Recente satellietbeelden lijken aan te geven dat Noord-Korea een kernreactor van zijn kerncentrale in Yongbyon weer in werking heeft gezet, zo
  [naar artikel]
 7. Met dit leger wil Kim Jong-un het coronavirus in Noord-Korea bestrijden (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De coronasituatie in Noord-Korea evolueert van kwaad naar erger. 1,7 miljoen Noord-Koreanen hebben sinds eind april last van ‘koorts’. De afgelopen week werden er in Noord-Korea 232.880 nieuwe besmettingen vastgesteld. Zo’n 691.170 Noord-Koreanen zitten momenteel in quarantaine. Daarom zet Kim Jong-un dit leger van militaire artsen in. Zij moeten het coronavirus bestrijden in de hoofdstad Pyongyang.
  [naar artikel]
 8. Noord-Korea heeft productie van plutonium hervat (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft de productie van plutonium hervat en is niet van plan zijn nucleaire proeven te stoppen zolang Washington het land blijft
  [naar artikel]
 9. "Bastaardhond!", Noord-Korea hervat scheldtirades op Zuid-Korea en stuurt troepen naar ontruimde gebieden (17/06/2020 - VRT NWS)
  Een dag na het opblazen van een verbindingskantoor met Zuid-Korea blijft het communistische regime in Noord-Korea de verbale aanvallen op het zuiden opvoeren. Er wordt opnieuw gescholden en Noord-Korea dreigt er mee om opnieuw troepen te sturen naar twee eerder ontruimde zones vlakbij de demarcatielijn met Zuid-Korea.
  [naar artikel]
 10. Noord-Korea: ‘Kim Jong-un heeft zijn activiteiten hervat’ (02/05/2020 - Express)
  Volgens het Noord-Koreaanse persbureau KCNA is ‘Grote Leider’ Kim Jong-un vrijdag opnieuw in het openbaar gesignaleerd na een afwezigheid van... The post Noord-Korea: ‘Kim Jong-un heeft zijn activiteiten hervat’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Zuid-Korea hoopt op Amerikaanse steun voor bouw nucleaire duikboot (31/12/2021 - Express)
  Wanneer Lee Jae-myung president van Zuid-Korea zou worden, zou hij steun zoeken bij de Verenigde Staten voor de bouw van nucleaire duikboten. Dit zou het land in staat stellen om dreigingen uit Noord-Korea beter het hoofd te bieden. Bovendien zouden op die manier ook de vastgelopen gesprekken tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea over denuclearisatie […]
  [naar artikel]
 12. Noord-Korea bevestigt test met ‘nieuw type’ ballistische raket vanop onderzeeër (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft met succes een ‘nieuw type’ ballistische raket getest, afgevuurd vanop een onderzeeër. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia deze ochtend. Pyongyang bevestigt zo het nieuws dat het een ballistische raket had afgevuurd. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vandaag samen voor een spoedzitting over Noord-Korea.
  [naar artikel]
 13. Het leven zoals het is in Noord-Korea (12/09/2021 - De Morgen)
  De Franse fotograaf Stephan Gladieu trok naar Noord-Korea om er de inwoners te fotograferen. Hoewel hij ze niet regisseerde, kun je het resultaat bezwaarlijk ‘spontaan’ noemen.
  [naar artikel]
 14. Recensie: ‘Noord-Korea zegt nooit sorry’ van Jeroen Visser (19/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke week een boek waar u slimmer van wordt. Deze week: ‘Noord-Korea zegt nooit sorry’ van Jeroen Visser.
  [naar artikel]
 15. Noord-Korea zet klok gelijk met Zuid-Korea (05/05/2018 - VRT NWS)
  Noord-Korea heeft zijn klokken vannacht een half uur vooruit gedraaid. Daarmee zit Noord-Korea weer in dezelfde tijdzone als Zuid-Korea. Het toont de toenadering tussen beide Korea's aan.  
  [naar artikel]
 16. Amper twee weken, en Noord-Korea neemt de inter-Koreaanse telefoon al niet meer op (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea neemt de telefoon niet meer op. Dat bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dinsdag. Via de ‘inter-Koreaanse communicatielijnen’ belt Zuid-Korea dagelijks naar de dictatuur. Daarmee kunnen de twee totaal verschillende Korea’s toch nog een beetje contact houden.
  [naar artikel]
 17. Noord-Korea neemt inter-Koreaanse telefoon al niet meer op (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noord- en Zuid-Korea hadden de ‘hotline’ tussen beide landen nog maar pas weer hersteld, maar Noord-Korea neemt de telefoon nu al niet meer op. Dat melden de Zuid-Koreanen dinsdag, die via de 'inter-Koreaanse communicatielijn' dagelijks naar de dictatuur bellen. Daarmee kunnen de twee totaal verschillende Korea's normaal toch nog een beetje contact houden.
  [naar artikel]
 18. Noord-Korea dreigt met ‘preventieve’ inzet van kernwapens: ‘Nucleaire macht moet klaarstaan’ (30/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Duizenden betogers tegen nieuwe Franse kernreactor (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden mensen hebben vandaag geprotesteerd tegen de bouw van een nieuwe kernreactor in het Noord-Franse Flamanville. De kerncentrale van
  [naar artikel]
 20. Noord-Korea claimt ‘supersnel hypersonisch wapen’ te hebben. En dat baart de VS zorgen (29/09/2021 - De Morgen)
  Noord-Korea claimt een test te hebben uitgevoerd met een hypersonische raket. Het gaat om een nieuw razendsnel wapen waaraan tot nu toe alleen de VS, Rusland en China werkten. De raket, de Hwasong 8, zou dinsdag een testvlucht hebben gemaakt van zo’n tweehonderd kilometer.
  [naar artikel]
 21. Satellietfoto’s tonen dat Noord-Korea zijn belangrijkste kerninstallatie blijft moderniseren (28/06/2018 - De Morgen)
  Ondanks de top met president Trump en de belofte tot nucleaire ontwapening blijft Noord-Korea zijn belangrijkste atoominstallatie moderniseren. Uit nieuwe satellietfoto’s blijkt dat de verbetering van de infrastructuur van de Yongbyon-kernreactor nog altijd in rap tempo doorgaat.
  [naar artikel]
 22. Wat moeten we denken van de dreigementen van Noord-Korea? (08/08/2017 - Knack)
  De spanningen rond de recente rakettesten van Noord-Korea blijven oplopen. Als reactie op de zware sancties van de VN-Veiligheidsraad klinkt er dreigende taal vanuit het communistische land. Maar wat kunnen we echt verwachten van Noord-Korea? 'Noord-Korea heeft er geen belang bij een militair treffen te provoceren.'
  [naar artikel]
 23. Professor ontrafelt mysteries rond het onbekende Noord-Korea aan de hand van afval (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deze professor heeft een ongewone manier gevonden om Noord-Korea te bestuderen. Kang Dong Wan kamt de stranden van de Zuid-Koreaanse grenseilanden uit. Hij gaat zo op zoek naar Noord-Koreaans afval. Kang heeft al meer dan 2000 ‘schatten’ kunnen verzamelen.
  [naar artikel]
 24. Zeldzaam gegeven: Zuid-Koreaan loopt over naar Noord-Korea (02/01/2022 - Express)
  Volgens Zuid-Korea heeft een onbekende persoon de zwaarbewaakte grens met Noord-Korea overgestoken op Nieuwjaarsdag. Het Zuid-Koreaanse leger merkte de persoon zaterdagavond aan de grens met Noord-Korea op met bewakingsapparatuur. Daarop stuurde Zuid-Korea een bericht naar Noord-Korea om de veiligheid van de onbekende persoon in kwestie te waarborgen. Noord-Korea beantwoordde het bericht op het moment van […]
  [naar artikel]
 25. Kim Jong-un maakt bizarre 'Hollywoodvideo' over raketlancering (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea pakte vandaag uit met een video over de lancering van hun ballistische raket. Die raket was de krachtigste die Noord-Korea ooit heeft afgevoerd. Om dit ‘succes’ aan te kondigen, was er op de staatszender van het land een filmpje te zien waarin staatshoofd Kim Jong-un verschijnt in een lederen jas en donkere zonnebril. De beelden lijken precies uit een Hollywoodfilm te komen. De Verenigde Staten zullen sancties ondernemen tegen Noord-Korea voor deze lancering en denken ook dat Rusland hier iets mee te maken heeft.
  [naar artikel]
 26. Noord-Korea begint met ontmanteling van lanceerinstallatie (24/07/2018 - VRT NWS)
  Uit satellietbeelden blijkt dat Noord-Korea is begonnen met de ontmanteling van een lanceerinstallatie in het noordwesten van Noord-Korea. Het nieuws wordt gemeld door de NGO ’38 North’, dat al jaren verdachte activiteiten in Noord-Korea op de voet volgt. Het ontmantelen van de site zou overeengekomen zijn tijdens de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
  [naar artikel]
 27. Noord- en Zuid-Korea vuren over en weer granaten af (13/04/2019 - De Morgen)
  Noord-Korea en Zuid-Korea hebben honderden artilleriegranaten op elkaars territoriale wateren afgevuurd. China, bondgenoot en belangrijkste handelspartner van Noord-Korea, maande tot kalmte.
  [naar artikel]
 28. Noord-Korea: test met nieuw type raket “succesvol” (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft gisteren met succes een ‘nieuw type’ ballistische raket getest, die werd afgevuurd vanuit een onderzeeër. Dat meldt het officiële...
  [naar artikel]
 29. Noord-Korea gaat pamfletten sturen naar Zuid-Korea (20/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea bereidt zich voor om op zijn beurt pamfletten op het Zuid-Koreaans grondgebied te droppen, zo meldden staatsmedia zaterdag. De spanningen tussen de Korea’s lopen weer hoog op nadat activisten vanuit Zuid-Korea eind mei ballonnen met pamfletten richting Noord-Korea hadden verstuurd.
  [naar artikel]
 30. Noord-Korea stuurt delegatie naar Olympische Winterspelen in Zuid-Korea (09/01/2018 - Sporza)
  Voor het eerst in bijna 2 jaar hebben Noord- en Zuid-Korea met elkaar gepraat. De twee vijandige buren praatten in een dorp op de landsgrens over de deelname van Noord-Korea aan de Spelen.
  [naar artikel]
 31. Noord-Koreaanse overloper verrast grensbewakers met heimelijke terugkeer (03/01/2022 - De Morgen)
  Een Noord-Koreaanse turner is zaterdagavond de zwaar bewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea overgestoken. De man doorkruiste de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen de beide Korea’s om terug te gaan naar Noord-Korea, nadat hij zijn land vorig jaar op spectaculaire wijze was ontvlucht. Het incident zorgt voor veel kritiek op de Zuid-Koreaanse grensbewaking.
  [naar artikel]
 32. Satellietbeelden tonen mogelijke bouw van raket in Noord-Korea (09/03/2019 - De Morgen)
  In de Verenigde Staten zijn satellietbeelden publiek gemaakt die naar de mening van sommige experts wijzen op een nakende test met een intercontinentale raket of een ruimteraket in Noord-Korea. Dat bericht radiozender NPR. De zender publiceerde de beelden op haar website.
  [naar artikel]
 33. Zuid-Korea wil met Noord-Korea aan de onderhandelingstafel gaan zitten (02/01/2018 - Knack)
  Zuid-Korea heeft dinsdag aan Noord-Korea aangeboden om op 9 januari rond de tafel te gaan zitten met het oog op een verbetering van de relatie tussen de Korea's, na de uitgestoken hand van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
  [naar artikel]
 34. Satellietbeelden tonen mogelijke bouw van raket in Noord-Korea (09/03/2019 - Knack)
  In de Verenigde Staten zijn satellietbeelden publiek gemaakt die naar de mening van sommige experts wijzen op een nakende test met een intercontinentale raket of een ruimteraket in Noord-Korea. Dat bericht radiozender NPR vrijdag. De zender publiceerde de beelden op haar website.
  [naar artikel]
 35. Satellietbeelden tonen mogelijke bouw van raket in Noord-Korea (09/03/2019 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten zijn satellietbeelden publiek gemaakt die naar de mening van sommige experts wijzen op een nakende test met een intercontinentale raket of een ruimteraket in Noord-Korea. Dat bericht radiozender NPR vrijdag. De zender publiceerde de beelden op haar website.
  [naar artikel]
 36. Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde Een Noord-Koreaanse man zal binnenkort geëxecuteerd worden omdat hij Squid Game het land had binnengesmokkeld. In Noord-Korea staan er zware straffen op het verspreiden en consumeren van Westerse content. Naast de man die de doodstraf krijgt, zijn ook zeven studenten gestraft omdat ze betrapt werden op het bekijken van de Netflixreeks. Radio Free Asia sprak […] Lees dit artikel: Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde
  [naar artikel]
 37. China beperkt handel met Noord-Korea (23/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  China gaat de export van verschillende olieproducten naar Noord-Korea beperken en de import van Noord-Koreaans textiel stopzetten. Dat doet Peking om te beantwoorden aan de meest recente resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over Noord-Korea
  [naar artikel]
 38. Enkel Lowie en Viv mogen kussen: ook ‘Thuis’ hervat de opnamen (08/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na ‘Familie’ worden vandaag ook bij ‘Thuis’ de opnamen hervat. Ondanks de verplichte pauze van drie maanden en een resem veiligheidsregels...
  [naar artikel]
 39. Noord-Korea toont unieke beelden rakettest (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft unieke foto’s gedeeld van hun laatste rakettest. Het Noord-Koreaanse leger testte twee korte afstandsraketten. De raketten vlogen...
  [naar artikel]
 40. Noord-Korea toont beelden van laatste rakettest (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft unieke foto’s gedeeld van hun laatste rakettest. Het Noord-Koreaanse leger testte twee korte afstandsraketten. De raketten vlogen...
  [naar artikel]
 41. Noord-Korea trekt met 22 atleten naar de Winterspelen (20/01/2018 - Knack)
  Noord-Korea zal volgende maand deelnemen aan de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat is zaterdag beslist in een vergadering met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), bestuurders van Noord-Korea en Zuid-Korea en het organisatiecomité van de Spelen.
  [naar artikel]
 42. Noord-Korea toont straffe beelden van laatste rakettest (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft unieke foto’s gedeeld van hun laatste rakettest. Het Noord-Koreaanse leger testte twee korte afstandsraketten. De raketten vlogen...
  [naar artikel]
 43. "Hoofdstad Noord-Korea wordt vernietigd indien atoomaanval" (11/09/2016 - De Redactie)
  Zuid-Korea wil de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang totaal vernietigen als er een nucleaire aanval tegen het zuiden zou worden ingezet. Dat is de krachtigste reactie ooit op een kernproef door het communistische regime in Noord-Korea. Vrijdag hield Noord-Korea een vijfde ondergrondse kernproef.
  [naar artikel]
 44. Weeskinderen Noord-Korea doen ‘vrijwilligerswerk’ in mijnen: “Om liefde van de partij terug te betalen” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea stuurt honderden weeskinderen de kolenmijnen in om te werken. Ook verrichten ze zware arbeid op boerderijen en in de bouw. Volgens de staatsmedia doen de kinderen, van wie wordt aangenomen dat ze minderjarig zijn, dat ‘vrijwillig’. Als dank voor de liefdevolle zorg van de staat.
  [naar artikel]
 45. ‘Noord-Korea gaat kernprogramma versnellen’ (26/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. "China moet stoppen olie te leveren aan Noord-Korea" (30/11/2017 - VRT NWS)
  Na een nieuwe rakettest van Noord-Korea eisen de Verenigde Staten van China dat het moet stoppen met olieleveringen aan Noord-Korea. Een olieboycot door de Chinezen is volgens de Amerikanen cruciaal om Noord-Korea een halt toe te roepen.
  [naar artikel]
 47. China beperkt oliehandel met Noord-Korea (23/09/2017 - VRT NWS)
  China beperkt vanaf 1 oktober de uitvoer van verschillende olieproducten naar Noord-Korea. Dat heeft het ministerie van Handel in Peking bekendgemaakt. China zal vanaf vandaag ook geen textiel meer invoeren uit Noord-Korea. China is de belangrijkste handelspartner van Noord-Korea. 
  [naar artikel]
 48. Satellietbeelden tonen mogelijke bouw van raket in Noord-Korea, president Trump ”beetje teleurgesteld” (09/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Verenigde Staten zijn satellietbeelden publiek gemaakt die naar de mening van sommige experts wijzen op een nakende test met een intercontinentale raket of een ruimteraket in Noord-Korea. Dat bericht radiozender NPR vrijdag. De zender publiceerde de beelden op haar website.
  [naar artikel]
 49. “In Noord-Korea wonen de armen in penthouses in plaats van de rijken” (19/04/2022 - Express)
  Wie droomt er niet van om in een penthouse te wonen en te genieten van panoramische uitzichten? Weinigen hebben dat privilege, maar deze droom geldt niet voor de Noord-Koreanen, die eigenlijk liever niet op de top van gebouwen wonen. Zij hebben daar verschillende, begrijpelijke, redenen voor. Noord-Korea heeft net de bouw van een wolkenkrabber van […]
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy