Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:16 uur

Cellen "zetten hun vuilnis buiten" voor ze zich gaan delen, zo blijkt uit studie

VRT NWS

14/05/2022 - 10:15

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben ontdekt dat cellen voor ze zich beginnen te delen, een 'schoonmaak' houden waarbij ze moleculen die ze blijkbaar niet meer nodig hebben, naar buiten werken. De onderzoekers denken dat deze schoonmaak de cellen helpt om hun nakomelingen een 'nieuwe start' te geven, zonder al de rommel die de oudercel in haar leven verzameld heeft. Op lange termijn zou de ontdekking kunnen helpen in de strijd tegen neurodegeneratieve ziekten en kanker, zeggen de onderzoekers.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Veel wind voorspeld: "Zet je vuilniszakken zo laat mogelijk buiten en groepeer ze" (16/02/2022 - VRT NWS)
  De intercommunale Igean, die het vuilnis ophaalt in een 30-tal gemeenten rond Antwerpen, vraagt mensen om hun vuilnis zo laat mogelijk buiten te zetten en stevig vast te binden, want er wordt de komende dagen veel wind voorspeld. Ook kan je vuilniszakken best samenzetten zodat ze minder snel wegwaaien.
  [naar artikel]
 2. "Ski's vervormen door de extreme kou in Pyeongchang" (07/02/2018 - Sporza)
  Het is bar koud in Pyeongchang en dat ondervinden ook de skiërs. "Een van de coaches zei dat ze de ski's bij het vuilnis zetten na vandaag", vertelt een technicus.
  [naar artikel]
 3. Signalen van kanker al jaren in ons lichaam voor de eerste symptomen opduiken:  "Veel kansen om mensen sneller te helpen" (06/02/2020 - VRT NWS)
  Heel vroege tekenen van kanker zijn al jaren of zelfs decennia voor de diagnose aanwezig in onze cellen. Dat blijkt uit de grootste studie tot nu toe naar genetische veranderingen die ertoe kunnen leiden dat gezonde cellen kankercellen worden. Daardoor moet het op termijn mogelijk worden om methodes te ontwikkelen die kanker al veel vroeger kunnen opsporen en behandelen.
  [naar artikel]
 4. Nieuwe studie toont hoe embryonale NMP-cellen ruggenmerg, spieren en been maken (01/05/2017 - De Redactie)
  De studie toonde ook aan dat in het labo vervaardigde NMP-cellen goed lijken op de embryonale. Dat opent mogelijkheden voor de studie van de zeldzame NMP's en van sommige degeneratieve ziekten.
  [naar artikel]
 5. Leuvense onderzoekers vinden methode voor uitbouw "atlas" van alle cellen in ons lichaam (09/10/2017 - VRT NWS)
  Biologen van de KU Leuven hebben een nieuwe methode ontwikkeld om menselijke cellen te catalogeren op basis van de genen die er actief zijn. Met deze methode, die via het vakblad Nature Methods werd bekendgemaakt, wordt het mogelijk een "atlas" van alle cellen in ons lichaam samen te stellen. Dat kan onschatbare informatie opleveren voor onderzoek en geneeskunde.
  [naar artikel]
 6. Boete voor wie afval te vroeg buiten zet: "Het blijft een hardnekkig probleem" (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gemeente dreigt met harde maatregelen voor wie zijn vuilnis te vroeg op straat zet. "Het blijft een probleem", zegt burgemeester Jan Laurys
  [naar artikel]
 7. Kerstbomen gaan nu al voor de bijl: "Ik ben nog nooit zo vroeg bomen moeten gaan kappen" (05/11/2020 - VRT NWS)
  Bij tuin-en dierenzaak Sinte-Gitter in Landen is er al bijzonder veel vraag naar kerstbomen om buiten te zetten. Uiteraard zit corona daar voor iets tussen: "Wat we dit jaar meemaken, is echt wel ongezien" zegt de zaakvoerder.
  [naar artikel]
 8. Kan dit het definitieve einde betekenen van IS? Jan Balliauw: "Nee, terreurgroepen vervellen tot individuele cellen" (27/10/2019 - VRT NWS)
  Zelfs al zou IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi dood zijn, wil dat niet zeggen dat het gedaan is met terreurgroep IS. "Ik denk niet dat dit het definitieve einde is van IS. Met de dood van Osama bin Laden is Al Qaeda ook niet verdwenen. Zulke terreurgroepen vervellen eenvoudig tot individuele cellen die onafhankelijk van elkaar gaan opereren", legt buitenlandexpert Jan Balliauw in "De zevende dag" uit.
  [naar artikel]
 9. IN BEELD. Durf jij jouw vuilniszakken ook zo buiten te zetten? (13/04/2020 - Metro)
  Nu ons sociale leven helemaal in duigen is gevallen, gaan mensen op zoek naar redenen om zich wél uit te dossen. Want geef toe, dag in dag uit in je pyjama of joggingbroek rondlopen, is het toch ook niet helemaal.  In Australië hebben ze alvast een originele manier gevonden: Aussies halen alles uit de kast om in een bijzondere outfit hun vuilnis buiten te zetten. Facebookgroep In de Facebookgroep ‘Bin Isolation Outing’ werden al heel wat leuke plaatjes gedeeld. “We willen gewoon dat de mensen zich nog kunnen amuseren en lachen”, klinkt het bij de oprichters van de groep. Zet jij morgen het vuil ook buiten in je grappigste outfit? 1 of 10 Lees ook : BIZAR. Australiërs lappen coronamaatregelen massaal aan hun laars Het bericht IN BEELD. Durf jij jouw vuilniszakken ook zo buiten te zetten? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Kankerstamcellen gebruiken normale genen op een abnormale manier (14/10/2018 - VRT NWS)
  CDK1 is een normaal proteïne die cellen door hun vermenigvuldigingscyclus stuurt. MHC Class I moleculen zijn ook "normaal", ze tonen op het oppervlak van cellen stukjes van proteïnen, zodat die door het immuunsysteem onderzocht kunnen worden. Maar uit een nieuwe studie blijkt dat een populatie van kankercellen die gekenmerkt worden door MHC Class I moleculen en een hoog gehalte aan CDK1, absoluut niet normaal is. Ze kunnen daarentegen aan de basis liggen van onder meer melanoom, alvleesklier- en darmkanker. Deze cellen kunnen bovendien de kankerstamcellen zijn waar men al lang naar op zoek is, kankerstamcellen die behandelingen als chemotherapie vaak overleven en de kanker opnieuw doen opflakkeren als de behandeling gestopt wordt.
  [naar artikel]
 11. Van "burgerplicht" tot "lesgeven zonder mondmasker": om deze redenen wil 84% van de bevolking zich laten vaccineren (14/01/2021 - VRT NWS)
  84% van de Belgen is bereid om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van Universiteit Antwerpen bij net geen 20.000 mensen. Eind december ging dat nog om 82%. VRT NWS legde zijn oor te luisteren bij tien Vlamingen en hoorde - naast een gezonde dosis twijfel - een waaier aan motiveringen om een prik te laten zetten. "Als een vaccin de oplossing is om terug naar het normale leven te gaan, dan heb ik dat er graag voor over."
  [naar artikel]
 12. "4 op de 5 besmettingen bij kinderen en leerkrachten gebeurt buiten school" bevestigt nieuwe studie (08/01/2021 - VRT NWS)
  Een nieuwe studie van gezondheidsinsituut Sciensano bevestigt opnieuw dat scholen niet de motor van de corona-epidemie zijn. Minder dan één op de vijf gerapporteerde besmettingen bij kinderen en schoolpersoneel vindt plaats op school, blijkt uit de resultaten. "Het bewijst dat scholen geen voorlopers of aanjagers zijn van de epidemie, maar eerder nakomers", zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 13. Filipijnse regering gaat vuilnis terugsturen naar Canada (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Filipijnen zijn niet "de vuilnisbelt van de wereld". Dat hebben milieuactivisten vandaag benadrukt, nu de Filipijnse regering vuilnis gaat...
  [naar artikel]
 14. Samen en geen gemeenschappelijke rekening? "Ergens zit daar toch een motie van wantrouwen onder"   (12/06/2019 - VRT NWS)
  Praten over geld binnen koppels blijkt nog altijd een groot taboe en leidt zelfs vaak tot verhitte discussies. Hoe ga je binnen een relatie om met centen? Alles op een gemeenschappelijke rekening zetten, of niet? Relatiedeskundige en -bemiddelaar Rika Ponnet ziet in aparte rekeningen "ergens een motie van wantrouwen". "Mensen die alles op één rekening zetten, gaan ervan uit dat alles goed zal blijven gaan. Mensen die dat niet doen, zijn toch wat wantrouwig", legt ze in "Bij Debecker" op Radio 1 uit. 
  [naar artikel]
 15. Pop-uprestaurant van Broederlijk Delen: "Help honger de wereld uit" (13/02/2018 - VRT NWS)
  Met de slogan "Help honger de wereld uit" stelt Broederlijk Delen in zijn vastencampagne het recht op voedsel, een mensenrecht, centraal. Hoewel voedsel dus een mensenrecht is, is honger voor 815 miljoen mensen een dagelijkse realiteit: zij eten 1 maaltijd per dag en bovendien vaak hetzelfde. Om dat in de verf te zetten, had Broederlijk Delen vanmiddag een pop-uprestaurant op het Brusselse Sint-Katelijneplein, vlak bij vele restaurants. 
  [naar artikel]
 16. "Knuffelhormoon" oxytocine helpt mensen met autisme emotionele banden aan te gaan (20/01/2020 - VRT NWS)
  Het extern toedienen van oxytocine, het zogenoemde "knuffelhormoon", stimuleert volwassen mannen met autisme om nauwe emotionele banden aan te gaan met anderen. De toediening van de stof heeft ook op lange termijn een positief effect. Dat blijkt uit een studie door de Onderzoeksgroep Neurorevalidatie van de KU Leuven.
  [naar artikel]
 17. "Immigratie is goed voor de economie" (31/08/2018 - De Morgen)
  Migranten hebben een positief effect op de economie. Anders dan vaak wordt verondersteld gaan ook laaggeschoolden erop vooruit dankzij immigratie. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie van het IFO, een gerenommeerde Duitse denktank. "Dit is een mooie nuance in een vaak emotionele discussie", zeggen arbeidsspecialisten.
  [naar artikel]
 18. Grote mensen lopen meer risico op kanker (omdat ze gewoon meer cellen hebben) (24/10/2018 - VRT NWS)
  Een Amerikaanse studie heeft een verband aangetoond tussen lichaamslengte en kanker: hoe groter het lichaam, hoe groter de kans dat het kanker ontwikkelt. De auteur van de studie heeft daar ook een eenvoudige verklaring voor: hoe groter het lichaam, hoe meer cellen het heeft waarmee iets fout kan gaan. 
  [naar artikel]
 19. Kinderen met coronavirus even besmettelijk als volwassenen?: "Roer niet omgooien door één studie" (30/04/2020 - VRT NWS)
  Uit nieuw onderzoek van de vooraanstaande Duitse viroloog Christian Drosten blijkt dat kinderen mogelijk toch even besmettelijk zijn als volwassenen als ze het coronavirus hebben. Dit werpt een nieuw licht op de rol van kinderen bij de verspreiding van het coronavirus. Uit eerder onderzoek bleek dat kinderen ook vatbaar zijn voor het virus, maar dat ze het niet zo goed doorgeven. Professor Erika Vlieghe blijft voorzichtig. "Het is een interessante studie, maar er is nog veel twijfel over hoe besmettelijk kinderen zijn", zegt ze in "Terzake". "We gaan het roer nu niet meteen omgooien."
  [naar artikel]
 20. "Vetberg" van 130 ton in Londense riolering is weg: "Gevecht met monster gewonnen" (05/11/2017 - VRT NWS)
  De gigantische "vetberg" in het rioleringsnetwerk van Londen is weg. In totaal heeft het twee maanden geduurd om de prop afval van zo'n 130 ton te verwijderen. Wat erin zat? Luiers, natte doekjes, gestold vet, condooms en ander vuilnis. 
  [naar artikel]
 21. Terrorismerapport: "Nog steeds IS-cellen in Europa" (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn waarschijnlijk nog diverse IS-cellen aanwezig in Europa, ze zijn bezig met het plannen van aanslagen. Dat schrijft de Nederlandse
  [naar artikel]
 22. Studie: "Lastenverlaging voor oudere werknemers is weggegooid geld" (20/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De maatregelen om werknemers van 55 jaar of ouder aan de slag te houden, zijn grotendeels inefficiënt. Dat blijkt uit een studie van de UGent en
  [naar artikel]
 23. "Scholen zijn geen eilanden": fors meer leerlingen en leerkrachten met corona, "besmetting gebeurt meestal wel buiten school" (29/10/2020 - VRT NWS)
  Het aantal leerlingen en leerkrachten dat besmet is met het coronavirus is de afgelopen tijd sterk gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's), zo meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Het merendeel van de besmettingen is volgens de CLB's te herleiden tot buiten de schoolmuren. "De (verlengde) herfstvakantie komt op het juiste moment."
  [naar artikel]
 24. Onenigheid binnen federale regering over studie naar migratie: "Deze studie is er al" (18/05/2018 - VRT NWS)
  CD&V-vicepremier noemt het "verwonderlijk" dat zijn N-VA-collega's Theo Francken en Johan Van Overtveldt laten berekenen hoeveel migratie kost aan onze samenleving. "Ik was niet op de hoogte dat deze studie gevraagd was. Ik vind het verwonderlijk omdat de nationale bank dit al berekend heeft in 2016."
  [naar artikel]
 25. In Gent kunnen jongeren leren vuilnis uit het water halen met een kano (12/06/2020 - VRT NWS)
  De Gentse kanoverhuurdienst vzw Dokano biedt jongeren workshops "vuilvissen" aan die hen leren hoe ze vuilnis uit het water kunnen halen met een kano. De vzw doet dat om de jongeren bewust te maken van milieuvervuiling en de hoeveelheid plastic in het water. "Schoolgaande kinderen moeten zelf ervaren hoeveel afval er in het water ligt", zegt mede-oprichter Hans Marly van Dokano.
  [naar artikel]
 26. Japan bereidt zich voor op "zwaarste orkaan in 60 jaar", Vlaming in Tokio: "Weten niet of we morgen naar buiten kunnen" (11/10/2019 - VRT NWS)
  Japan maakt zich klaar voor de komst van taifoen Hagibis. Die zou morgen aan land gaan. In de hoofdstad Tokio worden recordhoeveelheden regen en wind verwacht.
  [naar artikel]
 27. Weyts vraagt nieuwe studie rekeningrijden: "Schaf verkeersbelastingen af en beloon wie buiten spits rijdt" (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) laat het komende jaar een nieuwe studie uitvoeren naar rekeningrijden voor personenwagens. De
  [naar artikel]
 28. Eva De Roo geeft Maarten van "Down the road" een onvergetelijke dag op Tomorrowland (27/07/2019 - VRT NWS)
  Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo is Maarten van de Eén-reeks "Down the road" gisteren komen halen om naar het festival Tomorrowland te gaan. Daar leefde hij zich vooral uit op de muziek van zijn idool Regi. De ster van "Down the road" mocht zelfs het podium delen met zijn favoriete dj.
  [naar artikel]
 29. Fans van donkere komedie "After life" delen rouwverhalen via sociale media, rouwexpert: "Mensen zoeken een uitlaatklep" (14/01/2022 - VRT NWS)
  Vandaag staat het nieuwe seizoen van "After life" op Netflix. Fans van de zwartgallige komedie over het rouwproces van weduwnaar Tony, delen hun eigen verhalen van verdriet via sociale media met Brits komiek Ricky Gervais, de bedenker van de serie. "Een normale reactie", zegt rouwexpert Manu Keirse. "Mensen kunnen hun emoties vaak niet kwijt in de eigen omgeving en gaan dan op zoek naar andere uitlaatkleppen voor hun verdriet."
  [naar artikel]
 30. Vuurkorven en pizzaovens vliegen de deur uit: "Iedereen wil Kerstmis buiten vieren" (30/11/2020 - VRT NWS)
  Nu we Kerstmis en Nieuwjaar niet met familie of vrienden mogen vieren, zijn heel wat mensen op zoek naar een creatieve oplossing om buiten toch nog even samen te zijn. Zo blijkt uit cijfers van enkele outdoor-winkels en kookwinkels die hun omzet zien stijgen met 50 à 60 procent. "Buiten rond een vuur zitten is gezellig en lekker warm."
  [naar artikel]
 31. Woonzorgcentra maken zich op voor mogelijke hittegolf: "Desnoods zetten we mobiele airco's in" (23/06/2020 - VRT NWS)
  Nu er deze week een mogelijke hittegolf wordt voorspeld in ons land, bereiden de woonzorgcentra zich voor op de warme temperaturen. Oudere mensen kunnen vaak moeilijker tegen de hitte, dus rollen woonzorgcentra hun hitteplan uit. "We proberen vooral om de warmte zo lang mogelijk buiten te houden", klinkt het bij De Stichel in Vilvoorde.
  [naar artikel]
 32. Studie bewijst: "godverdomme" geeft je even meer kracht (05/05/2017 - De Redactie)
  Dat hebben psychologen aangetoond in een nieuwe studie. Wat we instinctief doen blijkt dus ook echt een effect te hebben op ons lichaam.
  [naar artikel]
 33. Test-Aankoop: "Sommige hespen in supermarkten zijn naam onwaardig" (27/02/2018 - VRT NWS)
  Sommige hespen in Belgische supermarkten bevatten zoveel additieven en "opvulsel" dat ze buiten de wettelijke definitie van gekookte ham vallen. Dat blijkt uit een vergelijkende test van Test-Aankoop. De consumentenorganisatie eist dat fabrikanten het vleespercentage op het etiket zetten en pleit voor meer Europese kwaliteitsnormen.
  [naar artikel]
 34. Vrouwen moeten hun brein niet "afzetten" om klaar te komen, het wordt integendeel actiever (13/10/2017 - VRT NWS)
  Vrouwen moeten hun brein helemaal niet "afzetten" om een orgasme te bereiken. Dat blijkt uit de meest nauwgezette studie tot nu toe van de vrouwelijke hersenen in de aanloop naar en tijdens een orgasme, en die bevinding spreekt de resultaten van een eerdere studie tegen. De nieuwe studie biedt ook een verklaring voor het feit dat vrouwen minder pijn voelen voor en tijdens een orgasme.   
  [naar artikel]
 35. Nepnieuws verspreidt zich zes keer sneller dan echt nieuws (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nepnieuws ("fake news") wordt veel sneller op het internet verspreid dan "echt" nieuws. Dat blijkt uit studie die vandaag gepubliceerd werd in het...
  [naar artikel]
 36. "Voorbehouden voor de happy few": Broederlijk Delen klaagt met linten sociale ongelijkheid aan (16/02/2021 - VRT NWS)
  De voorbije nacht zijn op verschillende plekken in Vlaanderen en Brussel banken, parken en parkings afgesloten met een lint, met daarop de tekst "Voorbehouden voor de happy few". Het is het startschot van de jaarlijke campagne van Broederlijk Delen die dit jaar focust op "delen en herverdelen" om de sociale ongelijkheid overal ter wereld weg te werken.
  [naar artikel]
 37. Foutje in naam op vliegticket? Toeslag tot 160 euro of nieuw ticket: "Compleet buiten proportie" (21/10/2019 - VRT NWS)
  Wie een vliegticket boekt en bij de reservering per ongeluk een fout tikt in zijn naam, betaalt soms veel geld om dat recht te zetten. "Dat is illegaal," zegt Test Aankoop in Het Laatste Nieuws. De consumentenorganisatie gaat nu juridische stappen zetten tegen tien luchtvaartmaatschappijen.
  [naar artikel]
 38. Plastic fles spoelt na 50 jaar "bijna als nieuw" aan: "Schokkend hoelang vuilnis kan overleven" (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat oceanen hopeloos vervuild zijn met schadelijk afval, wéten we. Een recente vondst van de Britse kustwacht toont dit nog eens pijnlijk aan. Een...
  [naar artikel]
 39. Chocolade en wijn houden je jong (13/11/2017 - Metro)
  Je chocolade- en wijnavond zou wel eens medisch verantwoord kunnen zijn. Een recente studie heeft aangetoond dat pure chocolade en rode wijn verjongend werken.  Onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton hebben ontdekt dat een chemische samenstelling die gevonden wordt in pure chocolade en rode wijn, oude cellen kan verjongen. Goed nieuws voor chocoladefanaten en wijnliefhebbers! Cellen verjongen De studie toont aan dat de chemische samenstelling oudere cellen jong doet lijken en zich jong doet gedragen. Dat zorgde er bijvoorbeeld voor dat ze zich opnieuw begonnen te delen. Onderzoekster Eva Latorre aan de universiteit van Exeter stond zelf versteld. “Wanneer ik sommige cellen zag verjongen, kon ik het niet geloven”, vertelt ze. “Het was magisch. Ik heb het experiment verschillende keren opnieuw gedaan en telkens verjongden ze.” Ouderdomsziekten De ontdekking is belangrijk voor het bestrijden van ouderdomsziekten. We worden namelijk vatbaarder voor ziekten omdat ons weefsel naarmate we ouder worden, oudere cellen ophoopt. Die werken en groeien vaak niet meer naar behoren, waardoor weefsels en organen kwetsbaarder zijn voor ziekten. Er is nog wel één vraag die op onze lippen brandt. Zou onze chocolade- en wijnavond dan binnenkort terugbetaald kunnen worden? Lees ook : Hoera: nog een extra reden om chocolade te eten
  [naar artikel]
 40. Bijen begrijpen het abstracte concept nul (08/06/2018 - VRT NWS)
  Honingbijen begrijpen het concept "nul", net zoals dolfijnen en mensen. De insecten kunnen niet enkel begrijpen dat "niets" verschillend is van "iets", ze zijn ook in staat om nul aan het lage eind van een positieve numerieke reeks te plaatsen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. 
  [naar artikel]
 41. Grootste studie ooit stelt vast: "Bijen sterven door pesticiden" (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een nieuwe studie naar het gebruik van neonicotinoïde pesticiden blijkt dat de omstreden bestrijdingsmiddelen gevaarlijk zijn voor bijen. De
  [naar artikel]
 42. Dit Parijse festival weert blanke mensen: "Rosa Parks draait zich om in haar graf" (29/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, vraagt het verbod van "Nyansapo Fest", een festival voor "afro-feministen". Delen van het festival zouden
  [naar artikel]
 43. Studie: vaccin lijkt risico's op baarmoederhalskanker te beperken (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal gevallen van baarmoederhalskanker is gedaald bij Britse vrouwen die een vaccin hebben gekregen tegen de HPV-infectie die deze kankers veroorzaakt. Dat blijkt vandaag uit een pas gepubliceerde studie. "Onze studie levert het direct bewijs van het effect van vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV), via het bivalente Cervarix-vaccin, op de incidentie van baarmoederhalskanker", aldus de auteurs van de studie, die gepubliceerd is in The Lancet.
  [naar artikel]
 44. "Een moment van rust in moeilijke tijden": apotheken bieden gedichten aan (25/09/2020 - VRT NWS)
  In Wondelgem is het eerste gedicht op het uitstalraam van een apotheek geschilderd, en er volgen er nog. Een troostend gebaar in droeve coronatijden, een "wachtverzachter" voor wie soms buiten moet wachten om de apotheek binnen te gaan. Het initiatief van vzw Verb(l)ind en Poëziecentrum wordt gelanceerd op de Internationale Dag van de Apotheker. Vijftig gedichten zijn ook gebundeld in het boekje "We zouden naar zee gaan."
  [naar artikel]
 45. Politie Leuven vraagt om vuilniszakken op dag van ophaling buiten te zetten na overlast door "vuilniszakkenvoetbal" (17/03/2022 - VRT NWS)
  De politie van Leuven vraagt aan de inwoners van Leuven om hun vuilniszakken pas op de dag van ophaling buiten te zetten. Die oproep komt er na herhaaldelijke gevallen van "vuilniszakkenvoetbal". De oproep van de politie krijgt heel wat kritiek op sociale media. Veel mensen vinden dat niet de inwoners, maar de daders van de overlast aangepakt moeten worden.
  [naar artikel]
 46. Ruim helft bedrijven wil personeel zelf vaccineren (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  "Al jaren zetten bedrijfsartsen griepvaccins", brengt werkgeversorganisatie Voka in herinnering. Uit een rondvraag bij haar leden blijkt dat naarmate bedrijven meer werknemers tellen, er ook meer goesting is om de coronaprikken gewoon op de werkplek uit te delen.
  [naar artikel]
 47. Studie: "Luchtvaartpersoneel heeft hoger risico op kanker" (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbemanningsleden hebben een verhoogd risico op verschillende vormen van kanker. Dat blijkt uit een studie van de Harvard School of Public...
  [naar artikel]
 48. Ongelijkheid in Hollywood zit diepgeworteld blijkt uit studie (07/09/2016 - De Redactie)
  Volgens de studie worden vrouwen, minderheden en holebi's systematisch gediscrimineerd. "Hollywood is het epicentrum van ongelijkheid", klinkt het.
  [naar artikel]
 49. "Hele families wonen op het stort" (23/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika, daar is Femke Dreezen uit Opglabbeek samen met vier andere Vlaamse jongeren op bezoek. In de Jardim Gramachofavela wonen 20.000 mensen op een gigantische vuilnisbelt, waar elke dag tot 7.000 ton vuilnis wordt afgeleverd. “Er zijn geen woorden voor. De mensen zoeken naar eten tussen het vuilnis, net zoals de varkens en gieren die er leven”, zegt Femke.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy