Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
08:18 uur

Uitbater Hongaarse autostrades gelinkt aan premier Viktor Orbán; Transparency International heeft vragen over legaliteit

Express

14/05/2022 - 10:18

In Hongarije weigert het National Concession Bureau (NKI) bekend te maken waarom de concessie voor de exploitatie van de autosnelwegen in het land werd toegewezen aan een consortium dat aan premier Viktor Orbán is gelinkt. Aan de Kúria, het Hongaarse hooggerechtshof, is gevraagd om de publicatie van de motivatie voor de toewijzing tegen te houden. […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De man die Viktor Orbán van de troon wil stoten (18/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De man die Viktor Orbán van de troon wil stoten Peter Marki-Zay, een onbekende Hongaarse burgemeester, zal volgend jaar tegen Viktor Orbán strijden in de Hongaarse parlementsverkiezingen. Marki-Zay is zondag door het verenigd front van Hongaarse oppositiepartijen verkozen als uitdager van Orbán. De Fidesz-partij van premier Viktor Orbán is al sinds 2010 aan de macht in Hongarije. De verenigde oppositiepartijen willen Orbans machtpositie breken. Verenigd […] Lees dit artikel: De man die Viktor Orbán van de troon wil stoten
  [naar artikel]
 2. Paus ontvangt Hongaarse premier Viktor Orbán (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán ontvangen in Vaticaanstad. Het was het eerste officiële bezoek van de nationalistische regeringsleider aan het buitenland sinds hij begin deze maand met ruime voorsprong de Hongaarse verkiezingen won. Tijdens de privé-audiëntie, die zo’n 40 minuten duurde, sprak Franciscus onder meer zijn erkenning uit voor de inspanningen die Hongarije levert om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen, zo meldt de persdienst van de Heilige Stoel.
  [naar artikel]
 3. Taant de macht van Viktor Orbán? Partij Hongaarse premier verrassend verslagen in lokale verkiezing (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niemand had het zien aankomen, maar toch is het gebeurd: de partij van de almachtige Hongaarse premier Viktor Orbán is gisteren verrassend...
  [naar artikel]
 4. Donald Trump steunt Viktor Orbán in Hongaarse verkiezingsstrijd (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft per e-mail zijn steun aan de Hongaarse premier Viktor Orbán uitgesproken in de aanloop naar de verkiezingen dit voorjaar. "Hij is een sterke leider en wordt door iedereen gerespecteerd", schreef Trump in een maandag verzonden verklaring. "Hij heeft mijn volledige steun en goedkeuring voor zijn herverkiezing als premier."
  [naar artikel]
 5. Orbán blaast Hongaarse oppositie met gemak weg (04/04/2022 - De Tijd)
  20:23 Viktor Orbán, de Hongaarse premier en boeman van de EU, reed de verzamelde oppositie verrassend vlot in de prak en volgt zichzelf op. Vanuit Moskou kwamen al felicitaties.
  [naar artikel]
 6. De predikant die Orbán trouwde, is nu zijn grootste criticus: “God zal Orbán straffen, nu hij mensen uithongert” (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de Hongaarse regering van premier Viktor Orbán dakloosheid illegaal heeft verklaard, is ’s lands bekendste predikant Gábor Iványi – die Orbán...
  [naar artikel]
 7. Paus Franciscus ontmoet Hongaarse premier Orbán in Boedapest (12/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus neemt vandaag deel aan het Eucharistisch Congres in Boedapest, waar hij ook de Hongaarse premier Viktor Orbán heeft ontmoet. Vertegenwoordigers van de katholieke kerk uit alle delen van de wereld zijn ter gelegenheid naar de Hongaarse hoofdstad afgezakt. De paus zal amper zeven uur in het land doorbrengen en trekt daarna drie dagen uit voor een staatsbezoek aan buurland Slovakije.
  [naar artikel]
 8. Amerikaanse tv-ster Tucker Carlson op de schoot bij Viktor Orbán (07/08/2021 - Knack)
  Tijdens een toernee in Hongarije bracht de controversiële tv-persoonlijkheid Tucker Carlson hulde aan de Hongaarse premier Viktor Orbán, volgens hem een baken in een permissief Europa.
  [naar artikel]
 9. Marine Le Pen bakt zoete broodjes met Viktor Orbán (26/10/2021 - De Tijd)
  19:29 In zijn zoektocht naar nieuwe Europese partners rolde de Hongaarse premier, Viktor Orbán, dinsdag de rode loper uit voor de Franse extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen. De Europese Unie wa...
  [naar artikel]
 10. Gaat de Europese geldkraan dicht? Brussel neem Viktor Orbán in het vizier (05/04/2022 - Knack)
  De Europese Unie richt haar pijlen op Hongaars premier Viktor Orbán, die afgelopen zondag een tweederdemeerderheid in het Hongaarse parlement behaalde. Met het zogenaamde rechtsstaatmechanisme kan Brussel de geldkraan naar Hongarije dichtdraaien.
  [naar artikel]
 11. Gaat de Europese geldkraan dicht? Brussel neemt Viktor Orbán in het vizier (05/04/2022 - Knack)
  De Europese Unie richt haar pijlen op Hongaars premier Viktor Orbán, die afgelopen zondag een tweederdemeerderheid in het Hongaarse parlement behaalde. Met het zogenaamde rechtsstaatmechanisme kan Brussel de geldkraan naar Hongarije dichtdraaien.
  [naar artikel]
 12. Premier Orbán winnaar van Hongaarse verkiezingen (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De regerende Fidesz-partij van premier Viktor Orbán is de grote winnaar van de Hongaarse parlementsverkiezingen. De partij kreeg 49,5 procent van...
  [naar artikel]
 13. Vroege verkiezingskoorts in Hongarije: zowel aanhangers als tegenstanders Orbán demonstreren (23/10/2021 - VRT NWS)
  In de Hongaarse hoofdstad Boedapest zijn zowel aanhangers als tegenstanders van premier Viktor Orbán op straat gekomen. De dag was een herdenking van de Hongaarse Opstand in 1956, maar stond nu al vooral in het teken van de parlementsverkiezingen in april volgend jaar. Zowel Orbán als zijn uitdager Peter Marki-Zay spraken hun aanhangers toe.
  [naar artikel]
 14. Politieke outsider Péter Márki-Zay wordt uitdager van premier Viktor Orbán in Hongarije: maakt hij een kans? (17/10/2021 - VRT NWS)
  In Hongarije hebben zes oppositiepartijen van over het hele spectrum zich verenigd. Ze willen zo hun kansen verhogen tegen de regerende partij Fidesz bij de parlementsverkiezingen van volgend jaar. Nu hebben ze ook een kopman: Péter Márki-Zay (49) zal het opnemen tegen premier Viktor Orbán. Tegenkandidate Klára Dobrev heeft haar nederlaag in de voorverkiezing toegegeven. Wie is Márki-Zay? En maakt hij een kans om Orbán na meer dan 10 jaar van de troon te stoten?
  [naar artikel]
 15. Orbán haalt weer uit naar EU (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nationalistische Hongaarse premier Viktor Orbán heeft weer uitgehaald naar de Europese Unie. “Brusselse politici leven in een bubbel”, zei Orbán...
  [naar artikel]
 16. ‘Hongarije moet de Europese centen krijgen waar het recht op heeft’ (07/05/2022 - De Tijd)
  01:00 Gergely Karácsony, de groene burgemeester van Boedapest, geldt als de belangrijkste tegenstander van premier Viktor Orbán. Hij worstelt met de financiën in de Hongaarse hoofdstad en pleit voor een sne...
  [naar artikel]
 17. Conservatieve outsider Marki-Zay daagt Orbán uit (18/10/2021 - De Tijd)
  14:21 Als kandidaat van de verenigde Hongaarse oppositie maakt Peter Marki-Zay een goede kans om premier Viktor Orbán te verslaan bij de verkiezingen volgend voorjaar.
  [naar artikel]
 18. Orbán wil Hongaarse vrouwen verleiden meer kinderen te baren (10/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse premier Viktor Orbán wil met belastingvoordeeltjes en voordelige kredieten zijn landgenoten ertoe bewegen meer kinderen te nemen.
  [naar artikel]
 19. Deze Hongaarse burgemeester hoopt premier Orbán van de troon te stoten: ‘De duivel is beter dan wie er nu zit’ (13/02/2022 - De Morgen)
  In het Hongaarse stadje Hódmezövásárhely wist burgemeester Péter Márki-Zay al eens de macht van Orbáns partij Fidesz te breken. Nu hoopt hij de verenigde oppositie op 3 april naar een verkiezingszege te leiden.
  [naar artikel]
 20. Transfer Talk. Nigeriaanse spits wil, maar mag niet naar Anderlecht - OHL haalt Hongaarse international (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Promovendus OH Leuven heeft zich woensdag verzekerd van de diensten van Barnabás Bese. Deze twintigvoudige Hongaarse international kwam de voorbije...
  [naar artikel]
 21. Premier De Croo noemt nieuwe Hongaarse ‘antihomo’-wet “achterlijk”, Hongaarse premier Orban verdedigt ze met vuur (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft donderdag bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel de internationale kritiek op de nieuwe Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit en genderidentiteit afgewezen. Onder meer onze Belgische premier Alexander De Croo toonde zich bij aanvang van de top erg scherp voor Hongarije. Hij noemde de controversiële wet “achterlijk”.
  [naar artikel]
 22. Hongaarse premier Orbán zet Europese boycot van Russische olie op de helling: "Atoombom voor onze economie" (06/05/2022 - VRT NWS)
  Hongarije zet het zesde Europese sanctiepakket voor Rusland op de helling. Vooral de boycot van Russische olie is voor premier Viktor Orbán moeilijk te verteren. Nochtans heeft zijn land - net als Slovakije - al anderhalf jaar uitstel gekregen, maar dat moet voor Orbán minstens 5 jaar worden.
  [naar artikel]
 23. Poetin feliciteert Orbán met verkiezingszege (04/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. Hij vertrouwt erop een steviger “partnerschap” met Hongarije te kunnen aangaan “ondanks de moeilijke internationale situatie”, meldt het Kremlin.
  [naar artikel]
 24. Hongaarse premier Orban verdedigt controversiële wet over homoseksualiteit (24/06/2021 - Knack)
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft donderdag bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel de internationale kritiek op de nieuwe Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit en genderidentiteit afgewezen.
  [naar artikel]
 25. Juncker wil Hongaarse premier Orban niet meer in Europese Volkspartij (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jean-Claude Juncker vindt dat de Hongaarse premier Viktor Orbán niet meer thuishoort in de Europese Volkspartij (EVP), de christendemocratische...
  [naar artikel]
 26. Hongaars Grondwettelijk Hof verwerpt Orbáns beroep tegen beslissing Europees Justitiehof (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hongaarse Grondwettelijk Hof heeft het beroep verworpen dat de regering van de nationalistische premier Viktor Orbán had ingediend tegen een beslissing rond immigratie van de hoogste EU-rechtbank. Het Grondwettelijk Hof in Boedapest is van mening dat Orbán “het arrest van het Hof van Justitie van de EU niet kan aanvechten, en het overwicht van het Europees recht niet kan onderzoeken”.
  [naar artikel]
 27. Hongaarse premier stuurt Europese Unie rekening voor grensbewaking (31/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft in een brief aan Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker een bijdrage van 400 miljoen euro
  [naar artikel]
 28. Hongarije past omstreden anti-holebiwet toe: premier Orbán verbiedt verkoop LGBTQ+-boeken bij scholen en kerken (08/08/2021 - VRT NWS)
  De Hongaarse rechts-populistische premier Viktor Orbán heeft een decreet uitgevaardigd dat de verkoop beperkt van jeugdboeken waarin holebi-relaties of transgenders voorkomen. Vanaf volgende maand mogen dergelijke boeken niet meer verkocht worden in een straal van 200 meter rond scholen of kerken, en de cover moet onherkenbaar zijn.
  [naar artikel]
 29. Hongaarse premier Viktor Orbán wil referendum organiseren over omstreden LGBT-wet  (21/07/2021 - VRT NWS)
  De Hongaarse premier Viktor Orban gaat een referendum organiseren over de veelbesproken anti-homowet die vorige maand gestemd werd in zijn land. De Europese Commissie heeft vorige week een inbreukprocedure gelanceerd naar aanleiding van die wet. Volgens Orbán is dat een aanval op Hongarije.
  [naar artikel]
 30. Hongaarse premier Orban mag als eerste Europese leider op de koffie bij Trump (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump heeft een telefoongesprek gehad met de conservatieve Hongaarse premier Viktor Orban en heeft hem uitgenodigd voor een bezoek aan Washington. Dat heeft Orban verklaard in een interview met het Hongaarse blad ‘Vilaggazdasag’.
  [naar artikel]
 31. Hongaarse premier Orban mag als eerste Europese leider op de koffie bij Trump (25/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump heeft een telefoongesprek gehad met de conservatieve Hongaarse premier Viktor Orban en heeft hem uitgenodigd voor een bezoek aan Washington. Dat heeft Orban verklaard in een interview met het Hongaarse blad ‘Vilaggazdasag’.
  [naar artikel]
 32. Volodimir Zelenski wijst Orbán terecht: “Viktor, kies zelf aan wiens kant je staat” (25/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Zelenski heeft zich tijdens de EU-top donderdagavond kordaat uitgesproken tegen de premier van Hongarije, Viktor Orbán. Zelenski bekritiseerde Orbáns nauwe banden met Poetin en maande hem aan om een positie in te nemen. “Viktor, beslis zelf aan wiens kant je staat.”
  [naar artikel]
 33. Orbán en Zelenski vechten geschil publiekelijk uit (07/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hongarije heeft de ambassadeur van Oekraïne op het matje geroepen vanwege ‘beledigingen’. De Oekraïense president Volodimir Zelenski haalde onlangs tijdens een EU-top uit naar de Hongaarse premier Viktor Orbán. Brussel kijkt met steeds meer bezorgdheid naar Boedapest.
  [naar artikel]
 34. Hongaarse premier Viktor Orbán stevent opnieuw af op tweederdemeerderheid (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Hongarije heeft de rechtspopulistische en eurosceptische premier Viktor Orban met zijn partij Fidesz de parlementsverkiezingen duidelijk...
  [naar artikel]
 35. Na klinkende verkiezingsoverwinning van Viktor Orbán: 5 vragen over de koers die Hongarije nu gaat varen (04/04/2022 - VRT NWS)
  De grote verkiezingsoverwinning van Viktor Orbán in Hongarije doet vragen rijzen over de koers die het land de komende jaren zal varen. Gaat het (nog) meer dwarsliggen binnen de Europese Unie? En wat met Rusland? Onze Oost-Europakenner Jan Balliauw kijkt vooruit in vijf vragen.
  [naar artikel]
 36. Meningen binnen cdH verdeeld over ban voor Orbán (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franstalige humanisten zijn bereid de Europese Volkspartij te verlaten als ze de Hongaarse premier Viktor Orbán niet uitsluit. Dat zegt Brussels...
  [naar artikel]
 37. 'Viktor Orbán zal nieuwe grenzen aftasten' (11/04/2019 - De Morgen)
  De Hongaarse premier Viktor Orbán is het zwarte schaap van de Europese Unie. Toch haalt hij opnieuw vlotjes een tweederdemeerderheid bij de verkiezingen. Ook het uiterst rechtse Jobbik scoort. Waarom kiest de Hongaarse bevolking zo rechts-populistisch?
  [naar artikel]
 38. Hongaarse premier steunt Turks offensief in Syrië (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft nog eens onderstreept dat zijn regering de Turkse inval steunt tegen Koerdische milities in het noorden van...
  [naar artikel]
 39. Premier De Croo neemt ‘achterlijke’ Hongaarse ‘antihomo’-wet op de korrel, Orbán pareert kritiek (24/06/2021 - De Morgen)
  De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel de internationale kritiek op de nieuwe Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit en genderidentiteit afgewezen. Onder meer onze Belgische premier Alexander De Croo toonde zich bij aanvang van de top erg scherp voor Hongarije. Hij noemde de controversiële wet ‘achterlijk’.
  [naar artikel]
 40. Hongaarse premier Viktor Orban streng voor Europees Parlement aan vooravond stemming (11/09/2018 - Knack)
  Daags voor het Europees Parlement stemt over het al dan niet lanceren van de alarmbelprocedure tegen Hongarije heeft de Hongaarse premier Viktor Orban fel uitgehaald naar de Europese volksvertegenwoordigers. 'Jullie zullen zo niet alleen een regering veroordelen, maar ook een land en een natie', zegt Orban.
  [naar artikel]
 41. Verhofstadt aan Hongaarse premier: “U heeft elke Europese waarde geschonden” (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  “U bent veranderd”, zei liberaal fractieleider Guy Verhofstadt aan de Hongaarse premier Viktor Orban tijdens een debat in het Europees Parlement. Aanleiding is de nieuwe Hongaarse wet op het hoger onderwijs waartegen de Europese Commissie juridische stappen onderneemt. De wet is onder meer in strijd met het recht op academische vrijheid, luidt het.
  [naar artikel]
 42. Verhofstadt aan Hongaarse premier: “U heeft elke Europese waarde geschonden” (26/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “U bent veranderd”, zei liberaal fractieleider Guy Verhofstadt aan de Hongaarse premier Viktor Orban tijdens een debat in het Europees Parlement. Aanleiding is de nieuwe Hongaarse wet op het hoger onderwijs waartegen de Europese Commissie juridische stappen onderneemt. De wet is onder meer in strijd met het recht op academische vrijheid, luidt het.
  [naar artikel]
 43. CD&V en CDH vragen om partij van Viktor Orban uit Europese EVP te zetten (28/02/2019 - Knack)
  CD&V en CDH vragen officieel om Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orban, uit de Europese Volkspartij (EVP) te zetten.
  [naar artikel]
 44. Hongaarse premier Viktor Orbán krijgt wind van voren in Europees Parlement (11/09/2018 - De Morgen)
  Hongarije schendt systematisch de Europese waarden en dat zou niet langer ongestraft mogen blijven. Dat betoogde Hongarije-rapporteur Judith Sargentini van de Nederlandse partij GroenLinks in het Europees Parlement in bijzijn van de Hongaarse premier Viktor Orbán. 
  [naar artikel]
 45. Viktor Orbán haalt opnieuw supermeerderheid na Hongaarse verkiezingen (04/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. Hongarije staat voor spannendste verkiezing in 20 jaar: wie van deze 2 kandidaten wordt premier? (02/04/2022 - VRT NWS)
  Al sinds 2010 is Viktor Orbán onafgebroken premier van Hongarije. Kan hij de kiezers morgen opnieuw overtuigen? Of wordt het Péter Márki-Zay: de kandidaat-premier van zes oppositiepartijen die zich verenigd hebben tegen Orbán. Maak hieronder kennis met de twee kandidaten.
  [naar artikel]
 47. Verpletterende overwinning versterkt positie van Hongaarse premier Viktor Orban (04/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Hongarije heeft de rechts-nationalistische premier Viktor Orban zondag zijn vierde parlementsverkiezingen op rij gewonnen en dat heeft ongetwijfeld gevolgen voor de koers die het land zal volgen ten aanzien van onder andere de Europese Unie.
  [naar artikel]
 48. Hongaars veto dreigt tegen EU-boycot van Russische energie (02/05/2022 - Knack)
  Elk voorstel van de Europese Unie om de invoer van Russische olie en gas te beperken, kan rekenen op een veto van Hongarije. Dat heeft een hooggeplaatste Hongaarse minister van de regering van premier Viktor Orbán zondag gezegd.
  [naar artikel]
 49. Transparency International: Griekenland meest corrupt in de EU (10/04/2019 - De Morgen)
  Griekenland wordt van alle Europese landen als het meest corrupt ervaren. Op de ranglijst van corruptiewaakhond Transparency International bungelt het land dit jaar tussen Malawi, Colombia en India.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy