Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:45 uur

Geen rijbewijs, wel hoge snelheden: brommers opdrijven was nog nooit zo simpel

Het Nieuwsblad

14/05/2022 - 10:38

Jongeren kopen en bestellen bromfietsen met lage snelheden die ze vervolgens opdrijven. Een rijbewijs hebben ze daar niet voor nodig, en met een simpele app of afstandsbediening is het tegenwoordig zo geflikt. “Het zijn soms kinderen van 10 of 12 jaar die daar mee rondrijden, levensgevaarlijk.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Met 160 per uur over de A12: 26-jarige is rijbewijs kwijt (26/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een 26-jarige bestuurder is zijn rijbewijs al zeker voor 15 dagen kwijt omdat hij afgelopen weekend aan zeer hoge snelheden over de A12 in Wilrijk is gereden. Hij haalde snelheden tot boven 160 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 2. Meer dan 200 km/uur op Boslaan in Lanklaar (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Boslaan in Lanklaar is vrijdag na een korte achtervolging een rijbewijs ingetrokken voor onverantwoord rijgedrag. De 35-jarige bestuurder van de VW Golf had een patrouille van de politie met zeer hoge snelheid gekruist. Na een korte achtervolging, waar snelheden van meer dan 200 km/uur werden gehaald, kon de man worden geïntercepteerd. Hij is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt en mag het gaan uitleggen bij de politierechter.
  [naar artikel]
 3. Straatrace tegen 160 km/u in Tongeren: jonge bestuurder had nog maar voorlopig rijbewijs (24/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De bestuurders die zaterdag met snelheden van 160 km/u tegen elkaar racen door het landelijke Rutten (Tongeren) zijn hun rijbewijs kwijt. Een van de jongens had enkel een voorlopig rijbewijs sinds dit jaar.
  [naar artikel]
 4. Politie flitst in Beringen straatracers met snelheden tot 145 km/u (10/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens weekendcontroles heeft politie Beringen/Ham/Tessenderlo vastgesteld dat straatracers weer actief zijn. Zes snelheidsovertreders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze snelheden haalden tot 145 km/u op wegen waar maximaal 70 of 90 km/u toegelaten is.
  [naar artikel]
 5. “Brommers moeten stiller” (31/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Brussels parlementslid Anne-Charlotte d’Ursel (MR) en haar partijgenoot Olivier de Clippele willen in de hoofdstad een eind maken aan geluidsoverlast veroorzaakt door motoren en brommers.
  [naar artikel]
 6. Snelle twintiger moet rijbewijs afgeven in Neeroeteren (21/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 24-jarige jongeman is woensdag even na middernacht zijn rijbewijs in Neeroeteren kwijtgespeeld. De man negeerde rond 0.45 uur een verbodsbord en draaide voor de politieploeg de Misweg op. Hij haalde snelheden tot 100 km/uur terwijl als snelheidslimiet 70 km/uur geldt. De snelle twintiger werd aan de kant gezet en mocht meteen zijn rijbewijs inleveren. (mm)
  [naar artikel]
 7. Wagen klemgereden na spectaculaire achtervolging met snelheden boven de 100 km/u (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het centrum van Lede werd maandagavond rond 18.30 uur opgeschrikt door een enorme politiemacht die met hoge snelheden een zwarte BMW achternazat. Die achtervolging was al geruime tijd aan de gang en zou al gestart zijn in Erembodegem.
  [naar artikel]
 8. Snelle dertiger speelt rijbewijs kwijt na korte achtervolging in Maaseik (29/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 36-jarige man is dinsdagavond zijn rijbewijs na een achtervolging kwijtgespeeld. De man passeerde op de Koning Boudewijnlaan veel te snel een patrouille van de politie. De achtervolging werd ingezet. Er werden snelheden tot 180 km/uur gehaald terwijl maar 90 km/uur is toegelaten. De auto werd uiteindelijk aan de kant gehaald. De alcoholtest die werd afgenomen, duidde A aan. Het rijbewijs van de man werd voor 15 dagen ingetrokken.
  [naar artikel]
 9. Politie staakt achtervolging: “snelheden waren gevaarlijk hoog” (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie heeft donderdagavond een achtervolging van inbrekers moeten staken wegens “gevaarlijk hoge snelheden”.
  [naar artikel]
 10. Bestuurder vlucht weg voor alcoholcontrole: achtervolging met snelheden tot 200 km/u eindigt met crash in Wilrijk (05/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op de E19 richting Antwerpen vond vrijdagavond een achtervolging aan hoge snelheden plaats. Een 24-jarige bestuurder probeerde in Mechelen te ontkomen aan een alcoholcontrole en sloeg op de vlucht.
  [naar artikel]
 11. Laagvlieger test positief op alcohol in Maaseik (04/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 55-jarige laagvlieger is maandagochtend zijn rijbewijs kwijtgespeeld. De man haalde rond 3.15 uur tot snelheden van 150 km/uur op de Maastrichtersteenweg. Toen hij aan de kant werd gehaald en een ademtest deed, bleek dat hij daarbovenop nog te veel alcohol had gedronken. Hij is zijn rijbewijs voor minstens 15 dagen kwijt. (mm)
  [naar artikel]
 12. Rijbewijzen ingetrokken (15/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bestuurder uit het verkeer gehaald die 120 km/u reed op de Industrieweg in Tessenderlo, waar maximaal 70 km/u geldt. Het rijbewijs van de snelheidsovertreder werd ingetrokken. Rond middernacht is ook het rijbewijs ingetrokken van een andere bestuurder die er snelheden haalde tussen 120 km/u en 130 km/u. De bestuurder reed ook zo snel in de Heilig-Hartlaan. Een bestuurder die te veel alcohol had gedronken heeft zaterdag zijn rijbewijs moeten inleveren. De politie controleerde de bestuurder in de Heesterweg in Koersel.
  [naar artikel]
 13. Leerlingen vieren einde examenperiode... door met brommers door school te crossen (21/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tegen twee eindexamenleerlingen van Broekhin Swalmen die donderdagochtend met twee brommers door het schoolgebouw reden, worden passende maatregelen genomen. Dat laat locatiedirecteur Marcel Janssen weten.
  [naar artikel]
 14. Politie plukt vrachtwagenbestuurder zonder rijbewijs uit verkeer (24/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagnamiddag heeft een patrouille van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo een vrachtwagenbestuurder aan de kant gezet die nooit een rijbewijs had gehad. De man beweerde bij hoog en bij laag er wel eentje te hebben maar kon het niet voorleggen. Onderzoek wees uit dat de man er geen had en er nooit eentje had gehad. De betrapte bestuurder riskeert nu zeer zware boetes.
  [naar artikel]
 15. Meer dan 500 brommers knetteren en kraken in Kanne (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De tiende editie van het internationale Brommertreffen in Kanne op zondag 1 augustus was - ondanks een dreigende hemel - een voltreffer. “Met zowat 350 brommers en 200 zware motoren mogen we beslist spreken van een geslaagde editie”, knikt organisator Vincent Bovens.
  [naar artikel]
 16. Illegaal opdrijven van elektrische fietsen is wijdverspreid (29/04/2019 - Metro)
  Een elektrische fiets opdrijven, is een courante praktijk. Dat blijkt uit undercoveronderzoek van de VRT. Fietshandelaars zijn bereid om een gewone elektrische fiets op te drijven tot die de snelheid van een (veel duurdere) speedpedelec haalt, of zelfs nog een hogere snelheid. Een praktijk die voor alle duidelijkheid verboden is en levensgevaarlijk. Van de zes winkels die de reporters op één dag lukraak bezochten, bleken er aanvankelijk vijf bereid om te helpen met het opdrijven van een fiets. Dat ging van het spontaan aanbieden om een opgedreven elektrische fiets te verkopen (zelfs zonder dat de vraag gesteld was), een voorstel om de fiets op te drijven tot maar liefst 70 kilometer per uur en een onmiddellijke “ja” op de vraag, met de waarschuwing dat het wel illegaal was. Eén handelaar haakte af na een dodelijk ongeval van een jongere met een e-bike, dat veel media-aandacht gekregen had. Het verkeersveiligheidsinstituut Vias is formeel: een e-bike die opgedreven is tot boven de 25 km/u is verboden op de openbare weg. Bovendien vernauwt bij een hoge snelheid het gezichtsveld: de fietser raakt in een soort tunnelvisie waardoor hij de gevaren veel minder ziet aankomen. Ongevallen bij dergelijke snelheden veroorzaken bovendien ernstige letsels. Overtredingen met opgedreven e-bikes opsporen, is zo goed als ondoenbaar, stelt Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie en korpschef van de politiezone Westkust. Een vastgestelde overtreding kan bovendien makkelijk juridisch aangevochten worden. De overtreder kan altijd beweren dat hij op eigen spierkracht meer dan 25 kilometer per uur reed. bron: Belga Het bericht Illegaal opdrijven van elektrische fietsen is wijdverspreid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Luikenaar met vervallen voorlopig rijbewijs test positief op cocaïne (01/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een dertiger uit het Luikse heeft vrijdagochtend bij een drugscontrole positief op cocaïne getest. De man werd op de Maastrichtersteenweg aan de kant gehaald voor een controle. De boorddocumenten van de auto waren in orde. De 35-jarige chauffeur had ook geen alcohol gedronken. De drugstest gaf aan dat de man recent wel nog drugs had gebruikt. Toen de agenten zijn rijbewijs vroegen, bleek dat hij enkel een voorlopig rijbewijs kon voorleggen. En dan nog eentje dat al heel lang was vervallen. De man was er nooit toe gekomen om zijn definitief rijbewijs te behalen.  (mm)
  [naar artikel]
 18. Drie straatracers verliezen rijbewijs (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft maandag bij een actie tegen straatracers van drie bestuurders het rijbewijs ingetrokken. De controles vonden plaats langs de Hasseltsesteenweg, de Koerselsesteenweg, de Molendijk, de Paalsesteenweg en de Koolmijnlaan. Van de 2.893 gecontroleerde voertuigen reden 189 te snel. Eén bestuurder reed 152 km/uur in een zone 70. Een chauffeur die een agressieve rijstijl had, werd achtervolgd tot op de snelweg en haalde daar snelheden van 185 km/uur. Acht bestuurders kregen een boete voor een andere overtreding, zoals rijden met een gsm in de hand of geen geldige boorddocumenten hebben. (siol)
  [naar artikel]
 19. Politie controleert fietsstraten, fietsverlichting en opgevoerde brommers (21/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft de afgelopen week op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Onder meer fietsverlichting en opgevoerde brommers kregen aandacht, net als overtreders in fietsstraten.
  [naar artikel]
 20. Breese BMW-rijder speelt rijbewijs kwijt in Dilsen (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 46-jarige man uit Bree is woensdagnamiddag zijn rijbewijs kwijtgespeeld nadat hij op de Rijksweg in Dilsen aan de kant werd gezet. De BMW-rijder werd even voor 16 uur door een patrouille van de politie opgemerkt. De bestuurder van de M3 reed veel te snel. De achtervolging werd ingezet. Voor de snelle auto aan de kant kon worden gezet, werden snelheden tot 150 km/uur gehaald. Daar bovenop kon de Breeënaar geen geldige verzekering voorleggen. De auto werd getakeld. (mm)
  [naar artikel]
 21. Twee bestuurders met zware voet spelen rijbewijs kwijt in Beringen (10/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend hebben twee bestuurders hun rijbewijs moeten afgeven omdat ze veel te snel reden. Op de Paalsesteenweg reed een man 120 km/uur terwijl er een limiet van 70 km/uur geldt. Op de E313 ging het zelfs tot snelheden rond 170 km/uur. De tweede bestuurder werd op de Kasteletsingel-Zuid geflitst. Hij reed 150 km/uur, wat 60 km/uur sneller is dan toegelaten.
  [naar artikel]
 22. Brommers stoten meer fijnstof uit dan vrachtwagens: Open Vld stelt inruilpremie voor (14/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Open Vld Antwerpen wil vervuilende brommers van de baan. Daarom lanceert de partij het voorstel van een inruilpremie. Wie zijn brommer inruilt voor een elektrische, kan via deze premie een aanzienlijke korting krijgen. Hoe reageren de brommerrijders, en de verkopers?
  [naar artikel]
 23. Bijna 15% te snel bij controles in Heusden-Zolder (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de avondspits wordt er sneller gereden dan in de ochtendspits. Zoveel blijkt uit een snelheidscontrole die de lokale politie maandag deed in Heusden-Zolder. In totaal werden 2.491 voertuigen gecontroleerd. Gemiddeld reed 14,5% te snel. In de ochtendspits waren er minder overtredingen dan in de avondspits. Ook buiten de spits werd er nog op drie locaties geflitst. Drie autobestuurders hun rijbewijs kan worden ingetrokken. Twee reden tussen de 87 en 90 km/uur in de Dorpsstraat in Zolder. Een derde bestuurder haalde op dezelfde plek zelfs snelheden tot 100 km/uur. De maximum toegelaten snelheid is er 50 km/uur. Twee motorrijders passeerden op de Meylandtlaan de camera met snelheden van 132 en 123 km/uur. Daar mag 70 km/uur worden gereden. Zij zullen zich sowieso voor de rechter moeten verantwoorden en komen ook in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.
  [naar artikel]
 24. We kopen geen auto’s meer (maar brommers vliegen de deur uit) (01/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  In augustus zijn een kwart minder nieuwe personenwagens ingeschreven dan in dezelfde maand vorig jaar. De autoverkoop blijft dus in de hoek zitten waar de klappen vallen. Maar bromfietsen en motoren verkopen als nooit tevoren.
  [naar artikel]
 25. OPROEP. Stel jij het halen van je rijbewijs uit? Of kan je het niet snel genoeg op zak hebben? (15/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Jongeren zijn, als hun werksituatie daarom vraagt, makkelijk bereid om te verhuizen en dichter bij het werk te gaan wonen. Ook het behalen van het rijbewijs is voor de doorsnee twintiger, vooral als die in de stad woont, geen prioriteit meer. Of dat rijbewijs belandt ergens tussen de paperassen en wordt nauwelijks gebruikt. Ben jij iemand die eigenlijk geen rijbewijs nodig heeft?
  [naar artikel]
 26. Snelheden tot 208 km per uur op ‘de gevaarlijkste weg van Vlaanderen’: “Ongelofelijk dat er nog geen doden vielen” (01/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een rechte weg tussen het centrum van Merchtem en dat van Wolvertem, in Vlaams-Brabant. Tussen die twee dorpskernen in mag je over een afstand van nog geen 4 kilometer 70 km/u. rijden. En toch worden hier om de haverklap duizelingwekkende snelheden gemeten. Record: 208 km/u. of 138 km/u. te snel. Welkom op de weg met de zwaarste snelheidsovertredingen in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 27. Snelheden tot 208 km per uur, dit is de gevaarlijkste weg in Vlaanderen: “Ongelofelijk dat er nog geen doden vielen” (01/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een rechte weg tussen het centrum van Merchtem en dat van Wolvertem, in Vlaams-Brabant. Tussen die twee dorpskernen in mag je over een afstand van nog geen 4 kilometer 70 km/u. rijden. En toch worden hier om de haverklap duizelingwekkende snelheden gemeten. Record: 208 km/u. of 138 km/u. te snel. Welkom op de weg met de zwaarste snelheidsovertredingen in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 28. Snelheden tot 208 km per uur op ‘de gevaarlijkste weg van Vlaanderen’: “Ongelofelijk dat er nog geen doden vielen” (01/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een rechte weg tussen het centrum van Merchtem en dat van Wolvertem, in Vlaams-Brabant. Tussen die twee dorpskernen in mag je over een afstand van nog geen 4 kilometer 70 km/u. rijden. En toch worden hier om de haverklap duizelingwekkende snelheden gemeten. Record: 208 km/u. of 138 km/u. te snel. Welkom op de weg met de zwaarste snelheidsovertredingen in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 29. Louisa (82) rijdt zestig jaar lang rond zonder rijbewijs: “Nooit gecontroleerd, nooit geflitst, nooit gebotst” (14/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zestig jaar reed Louisa Verstrepen (82) uit Herenthout zonder rijbewijs. Al wist de minzame dame zelf niet dat ze een grove overtreding beging. Tot ze vorige week eerder toevallig tegen de lamp reed.
  [naar artikel]
 30. DISCUSSIE. Is een inruilpremie voor ‘vervuilende brommers’ een goede zaak? (14/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Brommers stoten meer fijnstof uit dan vrachtwagens. Vandaar stelt de Open Vld in Antwerpen een inruilpremie voor. Wie zijn brommer op benzine inruilt voor een elektrische, krijgt korting. De belastingbetaler draait er mee voor op. Een goede zaak?
  [naar artikel]
 31. Maasmechelaar met sportieve rijstijl moet rijbewijs inleveren in Bilzen (13/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 22-jarige Maasmechelaar is maandagnacht zijn rijbewijs kwijtgespeeld in Bilzen. Een patrouille merkte de auto van de man op in de Pijpenpoort. Het was vooral de sportieve rijstijl - de auto haalde snelheden van meer dan 60 km/uur terwijl er maar 30 km/uur mag worden gereden - die de agenten opviel. Wat verderop in Meershoven duwde de bestuurder de gaspedaal nog wat dieper in en bleef daardoor de ene na de andere snelheidsovertreding begaan.
  [naar artikel]
 32. Bromfiets getakeld (01/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Politie Maasland heeft vrijdagmiddag de bromfiets van een man uit Kinrooi laten takelen. De bromfiets klasse A passeerde tegen hoge snelheid op de Weertersteenweg in Maaseik om 13.03 uur. De 41-jarige bromfietser kon geen geldige verzekering voorleggen en het voorlopig rijbewijs was vervallen sinds 2008. Het rijbewijs werd ingehouden en de bromfiets werd getakeld.
  [naar artikel]
 33. We kopen geen auto’s meer, maar brommers vliegen de deur uit (02/09/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 34. “Illegaal opdrijven van elektrische fietsen is wijdverspreid” (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische fiets opdrijven is een courante praktijk. Dat blijkt uit undercoveronderzoek van VRT NWS. Fietshandelaars zijn bereid om een gewone...
  [naar artikel]
 35. Snelheidsduivel met rijverbod opnieuw geflitst (02/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Beringen heeft de politie vorig weekend het rijbewijs ingehouden van vier snelheidsduivels. Een van hen had al een rijverbod. Ze haalden snelheden tot 150 km/u.
  [naar artikel]
 36. Honderden mensen in Zwijndrecht worden tijdelijk werkloos door hoge energiekosten (18/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan de helft van de 348 werknemers van rubberproducent Arlanxeo in Zwijndrecht wordt de hele zomer op economische werkloosheid gezet. De directie verwijst naar de hoge energieprijzen, die de productiekosten sterk opdrijven. Arlanxeo is een dochterbedrijf van de Saoedische olieproducent Aramco.
  [naar artikel]
 37. Motorrijder met voorlopig rijbewijs aan de kant gezet nadat hij snelheden haalde tot 200 kilometer per uur: “Hij zei dat hij een voorzichtig bestuurder was na een zwaar ongeval eerder en liet zelfs zijn littekens zien” (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 29-jarige man uit Putte zal het binnenkort mogen gaan uitleggen aan de politierechter. De twintiger werd zondag uit het verkeer gehaald nadat hij met zijn motorfiets aan een zeer onaangepaste hoge snelheid reed. “Op een bepaald moment reden onze collega’s 200 kilometer per uur en reed de motorrijder alsnog van hen weg”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.
  [naar artikel]
 38. Jonge chauffeur rijdt 115 km/uur in bebouwde kom Tongeren (15/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De politie Tongeren-Herstappe hield zaterdag tussen 13 en 21 uur verkeerscontroles. Ze stelden daarbij tal van inbreuken vast, gaande van verlopen keuringsbewijzen tot snelheidsovertredingen. Dat ging gepaard met meerdere intrekkingen van rijbewijzen. Genoteerde snelheden waren 103 en 115 km/uur in de bebouwde kom op Schaapsweide. De jonge chauffeur die 115 per uur haalde bleek zijn rijbewijs nog maar een jaartje te hebben. Ook op de Maastrichtersteenweg (limiet 70 per uur) werd een rijbewijs ingetrokken. De snelheidsduivel haalde er 125 km/uur. 
  [naar artikel]
 39. Vrouw raakt rijbewijs kwijt na positieve drugstest: “Ik heb nog nooit drugs aangeraakt” (11/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wendy Mees uit Borsbeek raakte op nieuwjaarsdag haar rijbewijs vijftien dagen kwijt. De 32-jarige vrouw legde toen een positieve drugstest af, al had ze helemaal geen drugs genomen. Ze trok naar de huisarts om haar ongelijk te bewijzen maar krijgt haar rijbewijs niet vroeger terug. “Een tegenexpertise kan alleen bij enkele erkende labo’s”, laat het Antwerpse parket weten.
  [naar artikel]
 40. Twee straatracers aan kant gezet in Beringen (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twee bestuurders die op de Kasteletsingel aan het racen waren, zijn vrijdag voor minstens 15 dagen hun rijbewijs kwijtgespeeld. Ze haalden snelheden tot 145 km/uur.
  [naar artikel]
 41. Man blijkt geen trucker: nooit rijbewijs gehaald (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De verkeersdienst van de politie Beringen-Ham-Tessenderlo onderschepte donderdag in Lummen een trucker die nooit zijn vrachtwagenbewijs heeft gehaald.
  [naar artikel]
 42. Wendy (32) raakt rijbewijs kwijt na positieve drugstest: “Maar ik heb nog nooit drugs aangeraakt” (11/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wendy Mees uit Borsbeek raakte op nieuwjaarsdag haar rijbewijs vijftien dagen kwijt. De 32-jarige vrouw legde toen een positieve drugstest af, al had ze helemaal geen drugs genomen. Ze trok naar de huisarts om haar ongelijk te bewijzen, maar krijgt haar rijbewijs niet vroeger terug. “Een tegenexpertise kan alleen bij enkele erkende labo’s”, laat het Antwerpse parket weten.
  [naar artikel]
 43. Politie Kruibeke kan rijbewijs van dronken bestuurder niet intrekken omdat hij geen rijbewijs heeft (17/12/2020 - VRT NWS)
  De politie van Kruibeke heeft iets opmerkelijks meegemaakt toen ze een dronken autobestuurder tegenhielden. De agenten wilden het rijbewijs van de man intrekken, maar dat kon niet, omdat hij geen rijbewijs had.
  [naar artikel]
 44. 19-jarige geeft vals rijbewijs af na snelheidsovertreding (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 19-jarige Maasmechelaar is woensdagavond aan de kant gezet na een zware snelheidsovertreding op de Rijksweg in Dilsen. Hij reed sneller dan 130 km/uur. De jonge bestuurder moest meteen zijn rijbewijs afgeven. Dat bleek vals te zijn. De man had nooit een rijbewijs gehaald. Er werden processen-verbaal opgesteld voor de overtredingen.
  [naar artikel]
 45. Zes uur rijbewijs kwijt door te snelle rit naar Quick (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een Tongenaar is zondagochtend zijn rijbewijs zes uur kwijtgeraakt toen hij snel een hamburger wilde gaan halen in de Quick. Te snel, want die hoge snelheid op de baan Hoeselt-Bilzen trok de aandacht van de politie. De jongeman werd aan de kant gehaald. Hij bleek iets meer dan één promille alcohol in het bloed te hebben. Daarom werd zijn rijbewijs een paar uur ingehouden. (mm)
  [naar artikel]
 46. 168 km/u op Boslaan in Lanklaar (14/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij snelheidscontroles zaterdag op de Boslaan in Lanklaar zijn 81 overtreders beboet. Drie bestuurders haalden snelheden tussen 145 en 168 km/u. Hun rijbewijs werd ingetrokken.
  [naar artikel]
 47. Vrachtwagenbestuurder zonder geldig rijbewijs rijdt door signalisatie controlepost Tongeren (16/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij verkeerscontroles in Tongeren is een vrachtwagenbestuurder woensdag met hoge snelheid door de signalisatie gereden van de controlepost. De trucker had geen rijbewijs om met de vrachtwagen te rijden. Hij reed zonder tachograaf en de vrachtwagen had meerdere mankementen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy