Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:58 uur

Ongezien in ons land: meer beklaagden dan juryleden op proces rond martelmoord

Het Nieuwsblad

14/05/2022 - 10:38

Het parket wil dertien verdachten voor het hof van assisen brengen voor de zogenaamde foltermoord op Hilal Makthout (33) uit Genk. Dat is een primeur in de moderne geschiedenis van het assisenhof.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 600 kandidaat-juryleden uitgeloot voor maandenlang proces over aanslagen in Brussel (16/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Voor het assisenproces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016, in Maalbeek en Brussels Airport, zijn 600 kandidaat-juryleden uitgeloot. Dat heeft de voorzitster van het Brusselse hof van beroep, Laurence Massart, maandag op een bijeenkomst meegedeeld aan de verschillende partijen in het proces. Uit die 600 personen zullen op 10 oktober 12 effectieve en 24 reserve-juryleden gekozen worden. Die mogen zich opmaken voor een proces dat zes tot negen maanden in beslag zal nemen.
  [naar artikel]
 2. Aanhoudingen bevestigd in martelmoord (26/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De twee twintigers die vrijdag zijn aangehouden in het onderzoek naar de zogenaamde martelmoord blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Tongeren dinsdag beslist.
  [naar artikel]
 3. Advocaten El Chapo sturen aan op nieuw proces: juryleden consulteerden media (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De advocaten van Joaquin ‘El Chapo’ Guzman zullen mogelijk een herziening van het proces tegen de drugsbaron aanvragen. Een van de juryleden...
  [naar artikel]
 4. Straks meer beklaagden dan juryleden in rechtszaal? Parket wil dertien verdachten doorverwijzen naar assisen in zaak rond ‘foltermoord’ (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket wil maar liefst dertien verdachten doorverwijzen naar assisen in de zaak rond de ‘foltermoord’. Op 9 maart 2019 werd Hilal Makhtout thuis in Nieuwe Kempen door een aantal gemaskerde mannen ontvoerd. Hij werd overgebracht naar het Waalse Forzée waar hij het leven liet. Als alle dertien verdachten doorverwezen worden, zullen ze met meer zijn dan het aantal juryleden.
  [naar artikel]
 5. Ghislaine Maxwell kan proberen proces nietig te verklaren nadat jurylid uit de biecht klapte (05/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een van de juryleden in het proces-Maxwell heeft gezegd twijfelende juryleden over de streep te hebben getrokken om haar schuldig te verklaren, vanuit zijn eigen ervaringen van seksueel misbruik. Dit hebben meerdere Britse media woensdag gemeld. Mogelijk kan de vrouw nu proberen het proces nietig te laten verklaren.
  [naar artikel]
 6. Ghislaine Maxwell kan proberen proces nietig te verklaren nadat jurylid uit de biecht klapte (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de juryleden in het proces-Maxwell heeft gezegd twijfelende juryleden over de streep te hebben getrokken om haar schuldig te verklaren, vanuit zijn eigen ervaringen van seksueel misbruik. Dit hebben meerdere Britse media woensdag gemeld. Mogelijk kan de vrouw nu proberen het proces nietig te laten verklaren.
  [naar artikel]
 7. Ghislaine Maxwell kan proberen proces nietig te verklaren nadat jurylid uit de biecht klapte (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een van de juryleden in het proces-Maxwell heeft gezegd twijfelende juryleden over de streep te hebben getrokken om haar schuldig te verklaren, vanuit zijn eigen ervaringen van seksueel misbruik. Dit hebben meerdere Britse media woensdag gemeld. Mogelijk kan de vrouw nu proberen het proces nietig te laten verklaren.
  [naar artikel]
 8. Levenslange celstraffen voor liefst 337 beklaagden tijdens belangrijk proces rond mislukte staatsgreep in Turkije (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Turkse rechtbank heeft donderdag 337 beklaagden, onder wie legerofficieren en gevechtspiloten, tot een levenslange celstraf veroordeeld. Het ging om een van de belangrijkste processen over de poging tot straatsgreep in 2016 tegen president Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 9. Voorbereidende zitting voor proces aanslag Joods Museum: zware politiebewaking (20/12/2018 - De Morgen)
  Het Brusselse hof van assisen houdt vandaag een voorbereidende zitting voor het proces over de aanslag op het Joods Museum. Dat proces gaat op 7 januari van start met de loting van de 12 juryleden en de 12 vervangende juryleden. Vandaag wordt de identiteit van de twee beschuldigden, Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer, gecontroleerd en beslist het hof, in overleg met de partijen, welke getuigen zullen opgeroepen worden. Voor het proces gelden strenge veiligheidsmaatregelen.
  [naar artikel]
 10. Ook overige beklaagden vragen vrijspraak in Way of Life-proces (13/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op het proces over de salafistische beweging Way of Life, de zogezegde “opvolger” van Sharia4Belgium, zijn dinsdag de laatste pleiters aan het woord gekomen. Zij vroegen voor Abdellah E.B. (29), Ahmad C. (27) en Khalid E.A. (27) de vrijspraak. De beklaagden ontkennen dat ze zich in Syrië bij Islamitische Staat wilden aansluiten.
  [naar artikel]
 11. Ook overige beklaagden vragen vrijspraak in Way of Life-proces (13/12/2016 - De Standaard)
  Op het proces over de salafistische beweging Way of Life, de zogezegde ‘opvolger’ van Sharia4Belgium, zijn dinsdag de laatste pleiters aan het woord gekomen. Zij vroegen voor Abdellah E.B. (29), Ahmad C. (27) en Khalid E.A. (27) de vrijspraak. De beklaagden ontkennen dat ze zich in Syrië bij Islamitische Staat wilden aansluiten.
  [naar artikel]
 12. Proces rond dood George Floyd na dag uitstel begonnen (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met de selectie van de juryleden is het proces rond de opzienbarende dood van de zwarte Amerikaan George Floyd begonnen, een dag later dan oorspronkelijk gepland.
  [naar artikel]
 13. Alle beklaagden moeten opnieuw verhoord worden. Zo gaat het proces rond de kasteelmoord verder (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het proces van de kasteelmoord gaat de zitting van woensdag niet door. De wapendeskundige en de wetsdokter komen donderdagochtend wel nog aan
  [naar artikel]
 14. Bordelen in het Kortrijkse en Wallonië: pooier uit DSK-proces nu ook voor Kortrijkse strafrechter (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk is vandaag een groot proces aangevat rond prostitutie en mensenhandel. Twaalf beklaagden staan er terecht voor bars in het
  [naar artikel]
 15. Juryleden Weinstein willen belangrijke getuigenissen opnieuw horen (21/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De juryleden van het Weinstein-proces zijn al een tijdje in beraad. Onderling komen ze er blijkbaar niet uit, dus men vraagt nu om enkele...
  [naar artikel]
 16. Verdachte in Genkse martelmoord meldt zichzelf bij de politie (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag verschijnt Genkenaar Omar H. voor de raadkamer binnen het onderzoek naar de zogenaamde martelmoord. De twintiger meldde zich vrijdag zelf bij de politie, nadat een week eerder zijn broer Wahid in de cel was beland.
  [naar artikel]
 17. Advocaten van Ghislaine Maxwell willen nieuw proces na onthullingen jurylid (06/01/2022 - VRT NWS)
  Advocaten van de Britse Ghislaine Maxwell, de voormalige partner van Jeffrey Epstein die eind december schuldig werd bevonden aan sekshandel, hebben woensdag gevraagd om een nieuw proces. Aanleiding is het feit dat een van de juryleden onthulde dat hij zelf seksueel was misbruikt, wat mogelijk andere juryleden heeft beïnvloed, dat blijkt uit een rechtbankdocument.
  [naar artikel]
 18. Eerste juryleden voor George Floyd-proces geselecteerd (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste juryleden voor het strafrechtelijke proces tegen de Amerikaanse agenten die de zwarte arrestant George Floyd om het leven brachten zijn dinsdag geselecteerd. De gewelddadige dood van Floyd, eind mei vorig jaar, leidde tot een storm van verontwaardiging en wereldwijde protesten tegen racisme en buitensporig politiegeweld.
  [naar artikel]
 19. Verdachte martelmoord krijgt 15 maanden cel voor drugs in de gevangenis (03/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een 24-jarige Genkenaar is donderdag in Hasselt tot 15 maanden cel en 8.000 euro boete veroordeeld voor de verkoop van cannabis in de gevangenis. De man verbleef achter de tralies voor zijn vermeende aandeel in de martelmoord op Hilal Makhtout.
  [naar artikel]
 20. Drugsbezit in gevangenis kan verdachte martelmoord 20 maanden cel kosten (06/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het openbaar ministerie heeft donderdag in Hasselt 20 maanden cel en 8.000 euro boete gevorderd tegen een Genkenaar voor bezit van drugs in de gevangenis. De man verbleef twee jaar in de cel voor zijn vermeende aandeel in de martelmoord op Hilal Makhtout.
  [naar artikel]
 21. Proces Driesstraat – Abdeslam neemt nu toch advocaat die meteen om uitstel proces vraagt (13/12/2017 - Metro)
  Terreurverdachte Salah Abdeslam heeft nu toch een advocaat in de arm genomen die hem zal verdedigen op het proces van de schietpartij in Vorst. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen in gerechtelijke kringen. Het proces, dat normaal maandag van start ging, wordt daardoor dus wellicht uitgesteld. De advocaat wil de kans krijgen om het dossier grondig te bestuderen en heeft gevraagd om het proces uit te stellen naar januari. Wellicht zal de voorzitter van de rechtbank hem dat ook toestaan. Geen van de beklaagden zal verschijnen op het proces maandag. Abdeslam blijft dus in Frankrijk en wordt niet overgebracht naar ons land. bron: Belga
  [naar artikel]
 22. Proces rond overlijden 39 Vietnamezen in Zeebrugse container van start, vermeende spilfiguur blijft ontkennen: “Niets met die bende te maken” (27/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de Brugse rechtbank is het proces ingeleid rond het overlijden van 39 Vietnamezen in een Zeebrugse container. In totaal 23 beklaagden staan terecht. De vermeende leider, Vo Van Hong (45), riskeert maximum vijftien jaar cel, maar ontkent elke betrokkenheid. De zaak zal op 15 en 16 december gepleit worden.
  [naar artikel]
 23. Assisen Brussel – Zeven vrouwen en vijf mannen aangesteld als juryleden in genocideproces (04/11/2019 - Metro)
  Voor het hof van assisen in Brussel zijn maandagavond de juryleden aangesteld in het proces tegen Fabien Neretsé, die terechtstaat voor betrokkenheid bij oorlogsmisdaden en genocidemisdaden in 1994 in Rwanda. Zeven vrouwen en vijf mannen zijn de effectieve juryleden en zes andere mannen en zes vrouwen zijn plaatsvervangend. Fabien Neretsé, een landbouwingenieur die verantwoordelijk was voor de Rwandese dienst voor de verkoop en export van koffie, wordt beschuldigd van betrokkenheid bij elf moorden en drie pogingen tot moord in Kigali op 9 april 1994. Daarnaast wordt hij ook beschuldigd van minstens twee andere moorden in Mataba, zijn geboortedorp in het noordwesten van Rwanda, in mei en juni 1994. Het Brusselse Justitiepaleis moest maandagmiddag ontruimd worden door bomalarm. Alle kantoren en hoorzittingszalen in het gebouw werden ontruimd, ook het hof van assisen waar de jury zou worden samengesteld voor het proces over de Rwandese genocidemisdaden. Uiteindelijk werd het bomalarm omstreeks 17 uur opgeheven en kon de aanstelling van de juryleden wel van start gaan. En rond 21 uur waren alle juryleden aangesteld. bron: Belga Het bericht Assisen Brussel – Zeven vrouwen en vijf mannen aangesteld als juryleden in genocideproces verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Levenslang voor 337 beklaagden op proces over mislukte staatsgreep in Turkije (26/11/2020 - De Morgen)
  Een Turkse rechtbank heeft 337 beklaagden, onder wie legerofficieren en gevechtspiloten, tot een levenslange celstraf veroordeeld. Het ging om een van de belangrijkste processen over de poging tot staatsgreep in 2016 tegen president Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 25. Proces over geweld tegen politie op Turnhoutsebaan uitgesteld (16/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het proces over de onlusten op de Turnhoutsebaan in Borgerhout uitgesteld, omdat een van de beklaagden maandagavond nog van advocaat is veranderd en die had meer tijd nodig om het dossier voor te bereiden. De zaak wordt nu op 6 november behandeld.
  [naar artikel]
 26. Undercoveragent legt negen drugsorganisaties bloot, tot negen jaar cel geëist in proces tegen 31 beklaagden (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is donderdag het proces gestart tegen negen vermoedelijke criminele organisaties met in totaal 31 beklaagden. Het was door de infiltratie van een undercoveragent dat de organisaties werden blootgelegd. Ze waren volgens de procureur bezig met het opzetten van logistieke lijnen om cocaïne in te voeren vanuit Zuid-Amerika. Hij vorderde celstraffen van tien maanden tot negen jaar.
  [naar artikel]
 27. Medeverdachte martelmoord vrij onder voorwaarden (22/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eén van de medeverdachten van de martelmoord op Genkenaar Hilal Makhtout is voorwaardelijk vrij. Makhtout werd op 12 maart 2019 vermoord teruggevonden in een huisje in de Ardennen. Hij werd eerst gemarteld en gedood. Daarna werd zijn lichaam naar een gehuurd huisje gebracht in Forzée. Het motief: drie kilo verdwenen cocaïne.
  [naar artikel]
 28. Ook overige beklaagden ‘Way of Life’ vragen vrijspraak (13/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op het proces over de salafistische beweging Way of Life zijn dinsdag de laatste pleiters aan het woord gekomen. Zij vroegen voor Abdellah E.B. (29), Ahmad C. (27) en Khalid E.A. (27) de vrijspraak. De beklaagden ontkennen dat ze zich in Syrië bij Islamitische Staat wilden aansluiten.
  [naar artikel]
 29. Ook overige beklaagden ‘Way of Life’ vragen vrijspraak (13/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op het proces over de salafistische beweging Way of Life zijn dinsdag de laatste pleiters aan het woord gekomen. Zij vroegen voor Abdellah E.B. (29), Ahmad C. (27) en Khalid E.A. (27) de vrijspraak. De beklaagden ontkennen dat ze zich in Syrië bij Islamitische Staat wilden aansluiten.
  [naar artikel]
 30. Proces over dood van kleuter Mawda hervat na onderbreking van meer dan een uur (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na een onderbreking van meer dan een uur is het proces in de zaak-Mawda voor de correctionele rechtbank van Bergen hervat. De tolk, die tijdens de gerechtelijke procedure de feiten voor twee Koerdische beklaagden uit het Sorani-dialect had vertaald, is aangekomen. Verder werd in de rechtszaal plexiglas aangebracht.
  [naar artikel]
 31. Proces over dood van kleuter Mawda hervat na onderbreking van meer dan een uur (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na een onderbreking van meer dan een uur is het proces in de zaak-Mawda voor de correctionele rechtbank van Bergen hervat. De tolk, die tijdens de gerechtelijke procedure de feiten voor twee Koerdische beklaagden uit het Sorani-dialect had vertaald, is aangekomen. Verder werd in de rechtszaal plexiglas aangebracht.
  [naar artikel]
 32. ASSISEN. Op eerste procesdag over roofmoord al geen reserve-juryleden meer (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De assisenzaak over de roofmoord op Leo Van Rentergem (59) in Deurne is donderdag begonnen met wat vertraging. Een jurylid is ziek is en twee juryleden zitten in quarantaine. Dat betekent dat er op de eerste procesdag al geen reserve-juryleden meer zijn.
  [naar artikel]
 33. Celstraffen Aquino's blijven overeind (29/05/2018 - VRT NWS)
  De vijftien beklaagden in het proces rond de Maasmechelse Aquino-drugsclan moeten wel degelijk naar de gevangenis. Dat heeft het hof van cassatie beslist. 
  [naar artikel]
 34. Proces-Mawda gaat dan toch van start na problemen met tolk (23/11/2020 - De Morgen)
  Na een onderbreking van meer dan een uur is het proces in de zaak-Mawda voor de correctionele rechtbank van Bergen hervat. De tolk, die tijdens de gerechtelijke procedure de feiten voor twee Koerdische beklaagden uit het Sorani-dialect had vertaald, is aangekomen.
  [naar artikel]
 35. Hoe één verboden product de pluimveesector platlegde: proces rond "fipronilcrisis" start (22/04/2021 - VRT NWS)
  Voor de correctionele rechtbank in Antwerpen start vandaag het proces rond de fipronilcrisis. Midden 2017 werd in ons land en in Nederland de chemische stof fipronil ontdekt in miljoenen kippeneieren. In Nederland zijn 2 zaakvoerders van een ontsmettingsbedrijf al veroordeeld, in ons land staan onder meer 4 firma's terecht die het verboden product fabriceerden, verkochten en gebruikten.
  [naar artikel]
 36. Relaas na dag één van ‘sextape’-proces Valbuena-Benzema: “Bijna iedereen is hier, behalve Karim. Dat is jammer” (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na meer dan zes jaar wachten is het proces van de zogenaamde ‘sextape’-affaire rond de Franse ex-international Mathieu Valbuena begonnen. Onder de beklaagden: Karim Benzema, die zich in Versailles laat vertegenwoordigen door twee advocaten. Op dag één kwamen Valbuena en een aantal van de vermeende afpersers aan het woord.
  [naar artikel]
 37. Juryleden getuigen over hun dag des oordeels: “De foto van het vermoorde meisje staat nog steeds op mijn netvlies gebrand” (17/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twaalf mensen worden opgeroepen voor een moordzaak. Er wacht hen de moeilijke taak om te beslissen over de schuld of onschuld van een schooldirectrice die wordt verdacht van twee moorden. Dat is de plot van de tv-reeks De twaalf op Eén. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van de beschuldigde, ook het leven van de juryleden neemt een nieuwe wending. In realiteit is het nét zo. Wij spraken met twaalf ex-juryleden uit twaalf verschillende zaken. Over hun verpletterende verantwoordelijkheid, -intimiderende advocaten en de gruwelijke beelden die op hun netvlies gebrand staan.
  [naar artikel]
 38. Gigi Hadid is kandidaat-jurylid in Weinstein-proces (14/01/2020 - Metro)
  Topmodel en televisiepersoonlijkheid Gigi Hadid is één van de 120 kandidaat-juryleden in het verkrachtingsproces van Harvey Weinstein. Hadid was maandag aanwezig op een selectiedag voor juryleden, meldt CNN. De voorzitter van de rechtbank, rechter James Burke, onderwierp Hadid aan een reeks vragen om te zien of ze geschikt is om in de jury te zetelen. Het model bevestigde onder meer dat ze Weinstein ooit heeft ontmoet. “Kan u dan onpartijdig oordelen”, vroeg rechter Burke aan het model, waarop ze bevestigend antwoordde. Even later kwam ook aan het licht dat Hadid al eens Salma Hayek heeft ontmoet. De actrice is een slachtoffer van Weinstein en zal op het proces getuigen. Weinig kans Of Hadid werkelijk in de jury zal zetelen, is allesbehalve zeker. Advocaten van de verdediging en de burgerlijke partij kunnen in de komende dagen immers nog juryleden wraken. De kans is groot dat Hadid het proces vanuit haar luie zetel mag volgen. De 67-jarige Hollywood-producer Harvey Weinstein moet zich verantwoorden voor verschillende feiten van verkrachting tussen 2006 en 2013. Weinstein ontkent de feiten in alle toonaarden. Het proces kan verschillende weken in beslag nemen. Als de gevallen producer schuldig wordt bevonden, riskeert hij in principe een levenslange celstraf. Lees ook : Proces Harvey Weinstein gaat morgen van start Het bericht Gigi Hadid is kandidaat-jurylid in Weinstein-proces verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Na zelfmoord aangerand meisje (14), moeten beklaagden zich verantwoorden voor aanranding eerbaarheid met dood tot gevolg (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het proces rond de aanranding van een 14-jarig meisje op de Westerbegraafplaats in Gent in mei vorig jaar is maandagochtend van start gegaan. Vier dagen na die feiten stapte het slachtoffer uit het leven. Het onderzoek toonde geen rechtstreeks verband aan tussen de zedenfeiten en de zelfdoding, maar de rechtbank gaf maandag toch aan dat de beklaagden zich dienen te verdedigen voor aanranding van de eerbaarheid met de dood tot gevolg.
  [naar artikel]
 40. Weinig klaarheid op dag één van het ‘sextape’-proces Valbuena-Benzema: “Bijna iedereen is hier, behalve Karim. Dat is jammer” (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na meer dan zes jaar wachten is het proces van de zogenaamde ‘sextape’-affaire rond de Franse ex-international Mathieu Valbuena begonnen. Onder de beklaagden: Karim Benzema, die zich in Versailles laat vertegenwoordigen door twee advocaten. Op dag één kwamen Valbuena en een aantal van de vermeende afpersers aan het woord.
  [naar artikel]
 41. Opnieuw problemen met de jury op proces-Nemmouche, proces ligt (alweer) stil (16/01/2019 - VRT NWS)
  Er zijn opnieuw problemen met de jury op het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum. De vrouw van een van de juryleden heeft een ongeluk gehad, waardoor de man het proces niet langer kan bijwonen. Daarnaast is ook ontdekt dat een ander jurylid familie is van een van de speurder die moet komen getuigen.
  [naar artikel]
 42. Dat advocaat Walter Van Steenbrugge geen katholieke juryleden wil in eerste euthanasieproces is een brug te ver (08/01/2020 - VRT NWS)
  Advocaat Walter Van Steenbrugge heeft gevraagd om alle katholieke kandidaat-juryleden te wraken bij de opstart van een assisenproces in Gent rond 3 dokters die euthanasie uitvoerden bij een 38-jarige vrouw. Dat is voor ereadvocaat Paul Quirynen een brug te ver. Juryleden van alle geloofsovertuigingen moeten volgens hem een plaats hebben in de rechtbank.
  [naar artikel]
 43. Kandidaat-jurylid proces El Chapo geweerd omdat hij handtekening vroeg (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De selectie van Amerikaanse juryleden voor het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron ‘El Chapo’ heeft vandaag opnieuw een flinke deuk gekregen. Een...
  [naar artikel]
 44. Grootste cocaïnevangst in Limburg: Proces over 2,5 ton in blokken marmer volgend jaar van start (24/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de zittingsdagen van 4 en 11 mei 2018 uitgetrokken voor het proces over 2,5 ton cocaïne die in blokken marmer verstopt zat. Dat is vrijdag beslist. Vijf beklaagden en vier firma’s staan terecht voor mogelijke betrokkenheid bij de smokkel van grote partijen coke vanuit Latijns-Amerika met een groothandelsprijs van 75 miljoen euro. Intussen zijn in Brazilië ook enkele kopstukken opgepakt. Dat element speelt de verdediging van de Limburgse beklaagden parten, omdat ze geen zicht hebben op dat luik van het dossier.
  [naar artikel]
 45. Proces Kitty: jury heeft antwoord klaar (05/04/2019 - De Morgen)
  Mogelijk valt vandaag het doek in het proces-Kitty Van Nieuwenhuysen. De juryleden zijn na vijf dagen eindelijk klaar met het beantwoorden van 219 schuldvragen.
  [naar artikel]
 46. Het Kasteelmoordproces gaat nu écht van start. Wat gebeurt er deze week? (02/05/2017 - De Redactie)
  Op het correctionele proces rond de moord op kasteelheer Stijn Saelens staan deze week normaal gezien de verhoren van de getuigen en beklaagden gepland. Normaal gezien, want in deze zaak zijn er al wel meer onverwachte wendingen geweest.
  [naar artikel]
 47. Proces over kasteelmoord wordt vanaf vandaag volledig overgedaan in beroep: hoe zat dat ook al weer?  (18/03/2019 - VRT NWS)
  Voor het hof van beroep in Gent begint vanmorgen de volgende fase in het proces over de moord op kasteelheer Stijn Saelens in 2012. Het proces wordt volledig overgedaan in beroep, want het Openbaar Ministerie tekende beroep aan tegen de straffen voor de vier beklaagden. Hoe zat de zaak ook alweer ineen? En zijn we nu opnieuw vertrokken voor een maandenlang proces?
  [naar artikel]
 48. 91 vrijwillige beklaagden voor proces aardappelveldslag (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Dochter Gyselbrecht komt haar vader bijstaan op nieuw proces Kasteelmoord (21/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op het proces van de Kasteelmoord in het hof van beroep in Gent is men toe aan de vierde dag. Nadat de advocaten van de vier beklaagden en het openbaar ministerie hebben gepleit, komen vandaag de burgerlijke partijen aan het woord.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy