Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
02:42 uur

Van Oekraïne naar het Songfestival (en weer terug): Bruno Beeckman moet razendsnel knop omdraaien

VRT NWS

14/05/2022 - 10:46

Wekenlang zagen we Bruno Beeckman, die voor de European Broadcastion Union (EBU) werkt, verslag uitbrengen vanuit het door oorlog geteisterde Oekraïne. Vandaag is hij aan de slag op... het Songfestival in Turijn. "Maar de oorlog laat je hier ook niet los."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. COLUMN. Bruno Beeckman is terug in Oekraïne: “Geruchten over mobiele crematoria van de Russen” (11/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na enkele weken thuis is journalist Bruno Beeckman opnieuw vertrokken naar Oekraïne, vanwaar hij opnieuw verslag zal uitbrengen voor Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 2. Oorlogsjournalist Bruno Beeckman: “Op een dag zullen de Russen wakker worden en op de radio horen: Poetin is verdwenen” (17/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Je moet oorlogsverslaggeving niet overschatten, zegt Bruno Beeckman (53), die al dertig jaar naar conflictgebieden trekt. Als Ruslandspecialist in Oekraïne kijkt hij dwars door deze oorlog. “Als de Oekraïners standhouden, pakken ze de Krim misschien wel terug.”
  [naar artikel]
 3. Oorlogsjournalist Bruno Beeckman: “Op een dag zullen de Russen wakker worden en op de radio horen: Poetin is verdwenen” (17/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Je moet oorlogsverslaggeving niet overschatten, zegt Bruno Beeckman (53), die al dertig jaar naar conflictgebieden trekt. Als Ruslandspecialist in Oekraïne kijkt hij dwars door deze oorlog. “Als de Oekraïners standhouden, pakken ze de Krim misschien wel terug.”
  [naar artikel]
 4. COLUMN. Bruno Beeckman is terug in Oekraïne: “De corruptie en bureaucratie maakten plaats voor Japanse functionaliteit” (11/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na enkele weken thuis is journalist Bruno Beeckman opnieuw vertrokken naar Oekraïne, vanwaar hij opnieuw verslag zal uitbrengen voor Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 5. Journalist Bruno Beeckman is per trein vertrokken uit Kiev: “Ik ben gebroken” (15/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman, die voor Gazet van Antwerpen in Oekraïne is om verslag uit te brengen over de oorlog, is vertrokken uit Kiev om terug te keren naar België. We bellen hem tijdens de zestien uur lange treinrit naar het zuidwesten van Oekraïne. “Ik heb mensen horen afscheid nemen met de woorden: je weet toch dat je de kip nog uit de ijskast moet halen?”
  [naar artikel]
 6. Bruno Beeckman vertrekt uit Oekraïne: “Met pijn in het hart, maar ik ben moe” (25/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, de journalist uit Boechout die voor Gazet van Antwerpen verslag uitbrengt vanuit Oekraïne, is vertrokken uit het oorlogsgebied. Maandagavond stapte hij in Kiev op de trein naar Oezjhorod. “Ik vertrek hier zoals altijd met gemengde gevoelens, zelfs met pijn in het hart. Ik hoop eind mei of begin juni opnieuw in Oekraïne te zijn.”
  [naar artikel]
 7. Bruno Beeckman trekt naar Oekraïens-orthodoxe kerk in Irpin: “6.000 dollar in rook opgegaan, letterlijk” (23/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Net voor het orthodoxe Pasen van zondag 24 april trekt Bruno Beeckman naar de hevig beschadigde Oekraïens-orthodoxe kerk van Maria de Beschermster in Irpin. In deze buurt zijn tientallen Russische raketten en obussen neergekomen. Onze correspondent in Oekraïne ziet Rusland ook op religieus vlak net het tegenovergestelde bereiken van wat het wil.
  [naar artikel]
 8. Bruno Beeckman blikt terug op 3 weken verslaggeving in Kiev: "Zolang je aan het werken bent, voel je de angst niet" (19/03/2022 - VRT NWS)
  Drie weken lang verbleef Bruno Beeckman in Kiev om verslag uit te brengen van het leven in de belegerde Oekraïense hoofdstad. Nu hij terug thuis is, deelt hij in "Laat" zijn ervaringen. Hij leefde er op een mengeling van adrenaline en vermoeidheid, maar onthoudt toch vooral de solidariteit van de Oekraïners. "Het is hartverwarmend dat uit zulke momenten ook hoop ontstaat."
  [naar artikel]
 9. De laatste brief van Bruno Beeckman: “Laten we Russen zoals Natalia in de armen sluiten” (26/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, de journalist uit Boechout die voor Gazet van Antwerpen verslag uitbrengt in Oekraïne, brieft een laatste keer vanuit Košice, de Slowaakse stad van waaruit hij verder naar België reist. Hij heeft er net een lange treinrit van Kiev naar Oezjhorod opzitten, de stad in het zuidwesten van Oekraïne net naast de grens met Slowakije.
  [naar artikel]
 10. Bruno Beeckman ziet Russische nieuwslezers steeds agressievere taal gebruiken: “Trap ze plat ... Maar eerst hun vingers uitrukken” (19/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, onze correspondent in Oekraïne, ziet hoe de Oekraïners het beu zijn om ondergronds te moeten vluchten. “Mensen zien het ook een beetje als een daad van verzet, een uitgestoken middenvinger naar de Russen, om niet meer te rennen als de sirenes afgaan.”
  [naar artikel]
 11. Bruno Beeckman over “nieuwe bloederige dag”: “Amper nog veilige plekken in Oekraïne” (19/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, correspondent voor Gazet van Antwerpen, heeft het op dag 55 van de Russische invasie over een bloederige dag met 1.200 doelen die zijn geraakt, de dramatische situatie in Marioepol en het feit dat er amper nog veilige plaatsen zijn in Oekraïne. Maar Beeckman ziet met de uitwisseling van gevangenen ook één lichtpuntje.
  [naar artikel]
 12. Dagboek van journalist Bruno Beeckman in Kiev: “Brainwashing vanuit het Russische regime is totaal” (06/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen vanuit Kiev verslag uit over de oorlog in Oekraïne. “Een moeder in Oekraïne zei tegen haar zoon in Rusland dat Oekraïne beschoten wordt. Haar zoon zei: ‘mama, oudjes zoals jij zeggen zo veel…”
  [naar artikel]
 13. Bruno Beeckman geeft een update vanuit Kiev: “Oekraïne zal heel veel geld nodig hebben om zich te herstellen” (19/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dag 55 van de Russische invasie, correspondent voor Gazet van Antwerpen Bruno Beeckman bezorgt ons een update vanop het Majdanplein in Kiev. Hij heeft het over het offensief in het oosten van Oekraïne, het oorlogsschip Moskva, en de economische schade die het land al geleden heeft. “Het agentschap Reuters heeft berekend dat ongeveer 30% van de infrastructuur van Oekraïne werd vernietigd ter waarde van 100 miljard euro”, zegt hij.
  [naar artikel]
 14. Vlaamse oorlogsjournalist vlucht per trein weg uit Kiev: “Ik ben gebroken” (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Journalist Bruno Beeckman, die in Oekraïne is om verslag uit te brengen over de oorlog, is vertrokken uit Kiev en keert terug naar ons land. We bellen hem tijdens de zestien uur lange treinrit naar het zuidwesten van Oekraïne. “Ik heb mensen horen afscheid nemen met de woorden: je weet toch dat je de kip nog uit de ijskast moet halen?”
  [naar artikel]
 15. Bruno Beeckman over onder vuur genomen Moskva: “Kiev en Odessa halen opgelucht adem” (14/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman is opnieuw in Oekraïne, vanwaar hij opnieuw verslag zal uitbrengen voor Gazet van Antwerpen. “Kiev en vooral Odessa worden vandaag met een kleine zucht van opluchting wakker op dag 50 van de Russische invasie”, zegt Bruno Beeckman. Het Russische oorlogsschip Moskva, het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zee-vloot, is onder vuur genomen. De Russen hebben het over een brand in een munitieopslagplaats. Oekraïense bronnen zeggen dat het schip geraakt is door raketten.
  [naar artikel]
 16. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “Gewoon doen voelt hier aan als een verzetsdaad” (16/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman uit Boechout brengt voor Gazet van Antwerpen opnieuw verslag uit vanuit Oekraïne.
  [naar artikel]
 17. Bruno Beeckman na pauze in België weer vertrokken naar Kiev, waar hij opnieuw verslag zal uitbrengen voor Gazet van Antwerpen (10/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman vertrok zondagochtend in het station van Berchem. Tien uur later zat hij al op een trein van de Oekraïense grensstad Oezjhorod naar hoofdstad Kiev, vanwaar hij deze maand opnieuw verslag zal uitbrengen voor Gazet van Antwerpen. De treinrit duurt 18 uur. Bruno deelt een slaapcoupé met Sasha, een zakenman die ook naar Kiev terugkeert om zijn bedrijf te heropstarten.
  [naar artikel]
 18. Bruno Beeckman na urenlange treinrit van Kiev naar Oezjhorod: “‘s Nachts kan reizen alleen met geblindeerde ramen” (26/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, de journalist die voor Gazet van Antwerpen verslag uitbracht vanuit Oekraïne, is maandagavond opnieuw naar België vertrokken vanuit Kiev. Beeckman voelt een gespannen sfeer tijdens de terugreis. “Alle ramen in de trein moesten geblindeerd blijven.”
  [naar artikel]
 19. Journalist Bruno Beeckman bekijkt de Russische propaganda onderweg terug naar België: “Dit is zo over the top” (16/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman was voor Gazet van Antwerpen in Oekraïne om verslag uit te brengen over de oorlog. Hij is onderweg naar België en kijkt in zijn hotelkamer in Slovakije naar de Russische televisiezenders die hij kan ontvangen. “Het is kinderpropaganda op Tiktak-niveau, maar ze krijgen het wel tot in alle huiskamers van Rusland. Van de Oeral tot het uiterste oosten.”
  [naar artikel]
 20. Bruno Beeckman ziet nieuwe tegenslag voor Russen na zinken van Moskva: “Regen is in hun nadeel aan oostelijk front” (15/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Kiev heeft er een woelige nacht op zitten. Dat zegt onze correspondent Bruno Beeckman die sinds enkele dagen terug in de Oekraïense hoofdstad verblijft. “Twee keer is het luchtalarm afgegaan en er waren drie explosies.” Volgens Beeckman zouden een elektriciteitscentrale en een militaire basis buiten Kiev doelwitten zijn geweest. Ook in andere delen van het land waren er weer meer explosies. Beeckman vreest dat het wel eens vergeldingsacties van de Russen kunnen zijn, nadat de kruiser Moskva, het vlaggenschip van de Russische zeemacht, tot zinken werd gebracht.
  [naar artikel]
 21. Bruno Beeckman na nieuwe aanvallen in Kiev: “De sfeer is weer helemaal omgeslagen” (16/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, correspondent voor Gazet van Antwerpen in Kiev, merkt dat de sfeer in de Oekraïense hoofdstad weer is omgeslagen na nieuwe Russische aanvallen. “De rust die er even was, is nu weer helemaal weg.”
  [naar artikel]
 22. Bruno Beeckman is aangekomen in Kiev: “Mensen keren terug naar hun werk in de hoofdstad” (11/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na een reis van 15 uur vanuit de Oekraïense grensstad Oejzhorod, is journalist Bruno Beeckman aangekomen in Kiev. Hij brengt opnieuw verslag uit over de oorlog voor Gazet van Antwerpen. Beeckman kwam toe, samen met mensen die terugkeren naar hun werk in de hoofdstad. “In de buitensteden gebeurt dat niet”, zegt hij. “Daar wordt het nog te gevaarlijk geacht door de hoeveelheid mijnen die er liggen. We hebben onderweg nog veel militairen gezien met honden die de mijnen proberen op te sporen.”
  [naar artikel]
 23. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “Wie wil vluchten, geraakt nog weg met de trein. Huisdieren blijven achter op het perron” (08/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen vanuit Kiev verslag uit over de oorlog in Oekraïne. “Voor het eerst voelde ik me echt moe. Het is al de dertiende dag dat ik van 6u tot 22u in de weer ben.”
  [naar artikel]
 24. Bruno Beeckman in Kiev: “Pasen wordt hier gevierd, maar de oorlog is nooit ver weg” (24/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, die voor Gazet van Antwerpen verslag uitbrengt vanuit Kiev, ziet het conflict de derde maand ingaan. Hij heeft het over de persconferentie van Oekraïense president Zelenski waarin hij in een merkwaardig kader zijn eisen stelt aan de Russen. “Als de Russische troepen de verdedigers van de staalfabriek in Marioepol niet vrijlaten, en als de Russische overheid referenda blijft uitspreken in gecontesteerde gebieden, dan stoppen de onderhandelingen meteen.” Nog ziet Beeckman hoe de Oekraïners ondanks alles nog steeds Pasen vieren.
  [naar artikel]
 25. Bruno Beeckman is (even) terug uit Oekraïne: “Poetin heeft de volgende vijf generaties verdoemd” (19/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Toen iedereen uit Kiev vertrok, ging hij erheen. Drie weken lang bleef hij koppig de sirenes en de doffe knallen trotseren en verslag uitbrengen. Nu is het even goed geweest. Zijn inschattingsvermogen dreigt hem, zoals elke doordeweekse mens na 21 dagen vol bomalarmen en mortierinslagen, in de steek te laten. Zijn tank heeft een refill nodig. Dus is hij nu even thuis in Boechout, om enigszins te bekomen, zodat hij volgetankt weer terug kan. Want ook dat staat vast. Nog een weekje of drie en hij zit terug ergens rond het Maidanplein. Bruno Beeckman (53) is geen man van het halve werk. En zijn werk in Kiev is nog lang niet af, zegt hij.
  [naar artikel]
 26. Journalist Bruno Beeckman is (even) terug uit Oekraïne: “Natuurlijk is zo’n oorlog gevaarlijk, maar de Ring rond Antwerpen is dat ook” (19/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Toen iedereen uit Kiev vertrok, ging hij erheen. Drie weken lang bleef hij koppig de sirenes en de doffe knallen trotseren en verslag uitbrengen. Nu is het even goed geweest. Zijn inschattingsvermogen dreigt hem, zoals elke doordeweekse mens na 21 dagen vol bomalarmen en mortierinslagen, in de steek te laten. Zijn tank heeft een refill nodig. Dus is hij nu even thuis in Boechout, om enigszins te bekomen, zodat hij volgetankt weer terug kan. Want ook dat staat vast. Nog een weekje of drie en hij zit terug ergens rond het Maidanplein. Bruno Beeckman (53) is geen man van het halve werk. En zijn werk in Kiev is nog lang niet af, zegt hij.
  [naar artikel]
 27. Bruno Beeckman heeft paasboodschap voor Marioepol en Kiev: “Regen, sneeuw en koude, ideaal weer” (17/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, correspondent voor Gazet van Antwerpen in Kiev, vreest dat de laatste uren voor de Oekraïense troepen in Marioepol eraan komen. “Rusland stelde een ultimatum voor de overgebleven soldaten, maar Zelenski eist dat zijn troepen vrije doorgang krijgen. Anders zullen de onderhandelingen spaak lopen.” Misschien biedt het weer wat hoop.
  [naar artikel]
 28. Journalist Bruno Beeckman in Kiev: “Bekomen van de shock, we waren 7,5 km verwijderd van een mogelijke Derde Wereldoorlog” (14/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen verslag uit vanuit Kiev over de oorlog in Oekraïne. “Iedereen is nog aan het bekomen van de shock van zondag toen de militaire basis vlak aan de Poolse grens werd gebombardeerd. Je moet je voorstellen: dat is 7,5 kilometer of een tiental minuten rijden van een escalatie van dit conflict naar een mogelijke Derde Wereldoorlog.”
  [naar artikel]
 29. Journalist Bruno Beeckman verlaat Oekraïne per trein: “Elke halte was een tragedie op zich” (15/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na drieënhalve week heeft journalist Bruno Beeckman, die voor GVA verslag uitbrengt van de oorlog, Kiev verlaten. Na een slopende treinrit bereikte hij na achttien uur Oezjhorod, in het uiterste zuidwesten van het land, grenzend aan Slovakije. Dinsdag verblijft hij in de Slovaakse stad Kosice. Bekijk hierboven zijn videoverslag.
  [naar artikel]
 30. Bruno Beeckman in Kiev: “Ik had het recht om hopeloos te worden” (20/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, onze correspondent in Oekraïne, voelt meer dan ooit de uitzichtloosheid van deze oorlog. “Ik ben graag objectief en koel. Maar ik had vandaag (dinsdag, red.), na de elfde dag van mijn tweede verblijf in Kiev, het recht om hopeloos te worden.”
  [naar artikel]
 31. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “Het is niet de wanhoop, maar de hoop waaraan je kapot gaat” (09/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen vanuit Kiev verslag uit over de oorlog in Oekraïne. “De dag begint hoopvol, maar dan komt het bericht uit Marioepol: een bombardement op een kraamkliniek.”
  [naar artikel]
 32. Journalist Bruno Beeckman verlaat Kiev per trein: “In het station spelen zich hartverscheurende taferelen af” (14/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman, die al een tweetal weken dagelijks verslag uitbrengt van de oorlog voor Gazet van Antwerpen, heeft vandaag de Oekraïense hoofdstad Kiev verlaten met de trein. Hij trekt richting Oezjhorod in het uiterste zuidwesten van het land aan de grens met Slovakije. Bekijk hierboven zijn videoverslag.
  [naar artikel]
 33. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “Het wordt steeds moeilijker om te werken, maar ik probeer niet te panikeren” (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen vanuit Kiev verslag uit over de oorlog in Oekraïne. “De spanning neemt toe onder de journalisten in ons hotel. Onze Griekse collega’s werden beschoten terwijl ze op reportage waren.”
  [naar artikel]
 34. Dagboek van journalist Bruno Beeckman in Kiev: “Schrijnende taferelen in het station, kreten van mannen gaan door merg en been” (05/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen vanuit Kiev verslag uit over de oorlog in Oekraïne. “Als de trein met vrouwen en kinderen naar het Westen vertrekt, gaan de kreten van de mannen door merg en been”
  [naar artikel]
 35. Journalist Bruno Beeckman na treinrit van 850 km in Slovakije: “Je voelt de oorlog pas echt tussen de vluchtelingen” (15/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman, die voor Gazet van Antwerpen in Oekraïne was om verslag uit te brengen over de oorlog, is onderweg naar België. Inmiddels zit hij in Slovakije, na een memorabele treinrit van 850 kilometer. “Ik besef nu dat je de oorlog pas voelt als je urenlang tussen de vluchtelingen zit.”
  [naar artikel]
 36. Bruno Beeckman in Boetsja: “In Marioepol zouden achttien keer meer slachtoffers kunnen liggen” (21/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Correspondent Bruno Beeckman is in Kiev om voor Gazet van Antwerpen verslag uit te brengen over de oorlog in Oekraïne. Hij voorspelt een nog grotere slachting in de stad Marioepol dan in Boetsja, maar vreest dat we dat nooit te weten zullen komen. “Met dank aan de hermetische infopolitiek, onderdeel van het grote Russische handboek voor invasies.”
  [naar artikel]
 37. Bruno Beeckman in Kiev: “Belgen stonden aan de wieg van de staalindustrie in Marioepol” (17/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bruno Beeckman, onze correspondent in Kiev, ziet het somber in voor Marioepol, de zuidelijke havenstad die elk moment in handen van de Russische troepen dreigt te vallen. De Russen omsingelen momenteel de staalfabriek waar zich de laatste Oekraïense strijders ophouden. “In Marioepol is de doelbewuste vernietiging van een stad aan de gang, niet zozeer een genocide maar een ‘poliscide’, naar het Griekse woord polis voor stad. Het waren Belgen die mee aan de basis lagen van de staalindustrie in de stad.” Dat verklaart Beeckman in deze bijdrage.
  [naar artikel]
 38. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “Het gaat beginnen, je voelt het” (10/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen vanuit Kiev verslag uit over de oorlog in Oekraïne.“Het gaat beginnen. Je ziet het in de blikken van mensen. Je voelt het.”
  [naar artikel]
 39. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “Beelden van luchtaanval op kraamkliniek in Marioepol beloven niet veel goeds” (10/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman, afkomstig uit Boechout, brengt voor Gazet van Antwerpen verslag uit over de huidige situatie in Oekraïne. Bekijk hierboven zijn videoverslag vanop het Maidanplein in hoofdstad Kiev, over de afgelopen nacht, de luchtaanval op de kraamkliniek in Marioepol en de huidige situatie in Tsjernobyl.
  [naar artikel]
 40. Echtgenote van oorlogsjournalist Bruno Beeckman over hun hachelijke dagen: “De vraag wanneer hij terugkomt uit Oekraïne stel ik niet” (04/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Journalist Bruno Beeckman doet elke dag op de VRT verslag vanuit Kiev, waar op elk moment de hel kan losbarsten. De Vlaamse kijker is intussen vertrouwd met zijn onderkoelde stijl en zijn zorgvuldige rapportering. Op het thuisfront in Boechout kijkt zijn vrouw Marleen De Saegher mee. “Maar meestal alleen als Bruno in het nieuws zit, ik volg het niet heel de dag. Dat is niet vol te houden.” Het verhaal van een achterblijver, die zelf toevallig jarenlang in Moskou heeft gewoond.
  [naar artikel]
 41. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “Gespannen sfeer door beschietingen in Iprin” (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman, zelf afkomstig uit Boechout, brengt voor Gazet van Antwerpen verslag uit over de huidige situatie in de Oekraïense hoofdstad Kiev. “Verschillende van mijn collega-journalisten zijn zwaar onder vuur genomen. Dat zorgt voor een gespannen sfeer”, zegt hij.
  [naar artikel]
 42. Boechoutse echtgenote van oorlogsjournalist Bruno Beeckman over hun hachelijke dagen: “De vraag wanneer hij terugkomt uit Oekraïne stel ik niet” (04/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Journalist Bruno Beeckman doet elke dag op de VRT verslag vanuit Kiev, waar op elk moment de hel kan losbarsten. De Vlaamse kijker is intussen vertrouwd met zijn onderkoelde stijl en zijn zorgvuldige rapportering. Op het thuisfront in Boechout kijkt zijn vrouw Marleen De Saegher mee. “Maar meestal alleen als Bruno in het nieuws zit, ik volg het niet heel de dag. Dat is niet vol te houden.” Het verhaal van een achterblijver, die zelf toevallig jarenlang in Moskou heeft gewoond.
  [naar artikel]
 43. Journalist Bruno Beeckman brieft een laatste keer: “Hoe gaan Danil en Michel van in mijn sauna vechten tegen wat ze gezien hebben?” (17/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman was voor Gazet van Antwerpen in de Oekraïense hoofdstad Kiev om verslag uit te brengen over de oorlog. Vanuit zijn hotel in Slovakije, net voor hij vertrekt naar België, vertelt hij een laatste keer over zijn ervaringen. “Wanneer ze telefoneren, gebruiken alle vluchtelingen dezelfde woorden: bombarderen, ruiten kapot, brokstukken.”
  [naar artikel]
 44. Als Oekraïne wint, vindt Songfestival dan plaats in gebombardeerd Kiev? (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Als we zouden winnen, zál het Eurovisiesongfestival plaatsvinden in Oekraïne. Een nieuw, goed ontwikkeld en bloeiend Oekraïne.” Frontman Oleh Psiuk van topfavoriet Kalush Orchestra is er zeker van dat de volgende editie van het liedjesfeest in zijn land doorgaat. Maar kan dat wel, een Songfestival organiseren in een regio waar oorlog woedt?
  [naar artikel]
 45. Journalist Bruno Beeckman in Kiev: “Intensiviteit van de explosies is toegenomen” (13/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen verslag uit vanuit Kiev over de oorlog in Oekraïne. “De intensiviteit van de explosies is gisteravond toegenomen. Er was ook goed nieuws, want 13.000 vluchtelingen zijn geëvacueerd kunnen worden uit één van de zes steden die door de Russische militairen worden belaagd.”
  [naar artikel]
 46. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “Inwoners nemen nog een laatste foto van de stad” (12/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen verslag uit vanuit Kiev over de oorlog in Oekraïne. “Inwoners hebben vandaag nog een laatste keer foto’s genomen van de gebouwen in de stad. Ze weten dat het weleens de laatste zouden kunnen zijn.”
  [naar artikel]
 47. Journalist Bruno Beeckman vanuit Kiev: “De mensen staan klaar, ook zij die nog nooit een wapen hebben gezien halen kalasjnikov in huis” (11/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen vanuit Kiev verslag uit over de oorlog in Oekraïne. “In Kiev staan ze klaar voor de Russen. Het moreel is goed, de winkelrekken zijn gevuld. In Marioepol spelen zich intussen gruwelijke taferelen af”, zegt hij.
  [naar artikel]
 48. Journalist Bruno Beeckman in Kiev: “Russen willen dit weekend zo ver mogelijk oprukken in Kiev” (12/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Bruno Beeckman brengt voor Gazet van Antwerpen verslag uit over de huidige situatie in Oekraïne. “Er worden vooral woonblokken en residentiële buurten onder vuur genomen. Het lijkt erop dat de Russen van het weekend gebruikmaken om zo veel mogelijk te kunnen oprukken en zo ver mogelijk Kiev binnen te geraken.”
  [naar artikel]
 49. BEKIJK - Oekraïense bandleden  overmorgen terug naar hun land in oorlog: "We zijn klaar om te vechten, tot het einde" (15/05/2022 - VRT NWS)
  Op de persconferentie na het Songfestival stond de Oekraïense winnaar meteen weer met de voeten op de grond. "We hebben een tijdelijke verblijfsvergunning hier en die eindigt overmorgen", zei zanger Oleg Psjoek van de groep Kalush Orchestra. Tegelijk hoopte hij dat ze volgend jaar iedereen konden "verwelkomen in een opnieuw herenigd en gelukkig Oekraïne". Bekijk hieronder het interview.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy