Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:23 uur

De spreidstand tussen hart en verstand: waarom zoveel dorpen niet willen fuseren met hun stadsbuur

Gazet van Antwerpen

14/05/2022 - 11:12

De fusie van Mechelen met Boortmeerbeek komt er niet. Hoewel er nu al zeven fusies van Vlaamse gemeenten tot een goed einde zijn gebracht, blijft samengaan met een grotere stad voor veel gemeenten een stap te ver. Borsbeek is de enige uitzondering, al komt ook daar het protest van de grond. Hoe moet het verder met die gemeentelijke fusies? Waarom zijn zo veel gemeenten bang van de stad?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kunstenaars willen met show bewijzen dat kleine dorpen toekomst hebben ondanks fusies (24/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het karrespoor tussen de dorpen in Zuid Limburg is al lang vervangen door een steenweg. En na de fusie tussen Borgloon en Tongeren krijgen we straks een stad met 29 dorpen. Alles moet groter en meer gecentraliseerd tegenwoordig. Enkele kunstenaars uit Sint-Truiden willen met een show aantonen dat juist die kleine dorpjes toch nog een mooie toekomst hebben.
  [naar artikel]
 2. Welke gemeenten fuseren en wat is de politieke impact? (14/09/2018 - VRT NWS)
  Binnen exact een maand kiezen we een nieuwe gemeenteraad. Vanaf 2019 hebben we in Vlaanderen minder gemeenten. Waarom willen gemeenten fuseren? Wat is de politieke impact van een fusie? En komen er nog fusies aan?
  [naar artikel]
 3. Eurostar en Thalys willen fuseren (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De hst-operatoren Eurostar en Thalys willen fuseren. De aandeelhouders, onder wie de Belgische spoormaatschappij NMBS, hebben een project...
  [naar artikel]
 4. Waarom willen gemeenten fuseren, of net niet? - Johny Vansevenant (11/04/2017 - De Redactie)
  Ondanks de voordelen die aan een fusie van gemeenten vasthangen, zijn er maar negen die vrijwillig willen samengaan. Gaat de volgende Vlaamse regering een verplichting tot fusie inschrijven in het regeerakkoord?
  [naar artikel]
 5. Factcheck: kan minister Jambon met één pennentrek de zes politiezones fuseren? (06/12/2017 - VRT NWS)
  Alle Vlaamse partijen vinden dat de Brusselse politiezones moeten fuseren, maar de Franstalige partijen willen dat niet. Volgens Wouter Beke (CD&V) kan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) de politiezones fuseren met een simpel Koninklijk Besluit. Het kabinet Jambon ontkent dat echter en zegt dat er een wetswijziging nodig is. 
  [naar artikel]
 6. Borgloon en Tongeren willen fuseren (03/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse steden Tongeren en Borgloon willen fuseren. Later vandaag, om 10.30 uur, geven de colleges van burgemeester en schepenen van beide steden meer toelichting, luidt het dinsdagochtend in een persuitnodiging.
  [naar artikel]
 7. Steden Borgloon en Tongeren willen fuseren (03/08/2021 - VRT NWS)
  Tongeren en Borgloon willen fuseren. Het gaat om een vrijwillige samenvoeging, maar over de naam van de fusiegemeente is nog niets bekend. Om 10.30 uur, geven de colleges van burgemeester en schepenen van beide steden meer toelichting, luidt het dinsdagochtend in een persuitnodiging.
  [naar artikel]
 8. De ongemakkelijke spreidstand van Dubai: porno kijken gaat niet, maar plots staat dozijn naakte vrouwen op balkon (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Je kan er géén alcohol drinken in het winkelcentrum, en met je computer mag je niet op Pornhub. Maar Dubai blijkt nu ook de stad waar een dozijn vrouwen in hun blootje op een balkon staat. Al jaren maken de Verenigde Arabische Emiraten een spreidstand tussen islamitische voorschriften en westers hedonisme, tussen zedige gewaden en toeristische niemendalletjes. Stilaan doet het pijn aan de liezen.
  [naar artikel]
 9. Clement: “Hart was groter dan verstand” (26/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Philippe Clement miste zijn debuut als trainer van KRC Genk, toch wilde hij na de thuisnederlaag tegen KV Kortrijk (2-3) niet uithuilen in een hoekje. Woensdagavond staat alweer de trip naar Oostende voor de deur, Clement benadrukt dan ook graag de positieve dingen die hij zag. “Neen, dit was niet de start die ik wilde. Maar ik zag na rust wel weer strijd en daardoor symbiose met onze supporters. Alleen speelden we te veel met het hart, te weinig met ons verstand. Zo loop je in de laatste seconde met tien tegen elf nog op een counter.”
  [naar artikel]
 10. “Spreidstand tussen Vlaanderen en Wallonië wordt alsmaar groter” (26/05/2019 - Metro)
  De spreidstand tussen Vlaanderen en Wallonië wordt alsmaar groter. Dat heeft Jan Jambon (N-VA) gezegd aan VTM. Op de vraag of hij nog steeds kandidaat-premier is voor de federale regering, antwoordde hij diplomatisch: “Als blijkt dat we de grootste partij zijn, willen we onze verantwoordelijkheid nemen”. “De kaarten liggen heel moeilijk: Wallonië heeft zeer links gekozen, Vlaanderen heeft een rechts signaal gegeven”, aldus Jambon. “Die spreidstand tussen beide wordt alsmaar groter.” Over de grote verkiezingsoverwinning van Vlaams Belang wist Jambon te zeggen dat hij tijdens de kiescampagne gemerkt heeft dat er veel boosheid was bij de mensen: “Mensen die de vorige keer voor ons gestemd hebben en die veel van ons verwacht hadden, vinden dat we de verwachtingen niet ingelost hebben.” Wat het cordon sanitaire betreft, waar Jambon naar eigen zeggen nooit een grote minnaar van geweest is, vindt de voormalige minister van Binnenlandse Zaken dat het nog te vroeg is om daarover een oordeel te vellen: “Ik ben nooit een grote fan geweest van hun taalgebruik, het zal sowieso moeilijk worden”, zei hij daarop. bron: Belga Het bericht “Spreidstand tussen Vlaanderen en Wallonië wordt alsmaar groter” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. 'Fiat-Chrysler en Peugeot-Citroën willen fuseren' (29/10/2019 - De Tijd)
  20:32 De Franse autobouwer PSA (Peugeot, Citroën, DS en Opel) en zijn Italiaans-Amerikaanse concurrent FCA (Fiat en Chrysler) willen fuseren. Dat meldt de zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen...
  [naar artikel]
 12. De Catalaanse spreidstand van N-VA (03/11/2017 - De Tijd)
  16:25 N-VA schippert tussen pragmatische regeringspartij en felle criticaster van het ‘autoritaire’ Spaanse regime. In de onderbuik van de partij borrelt het. ‘Natuurlijk willen we Catalonië erkennen.’
  [naar artikel]
 13. Achthonderd kerstgeschenken vanuit Deuzeld naar overstroomde Waalse dorpen: “Geven voelt zoveel beter dan krijgen” (25/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De oproep van enkele geëngageerde inwoners en de parochie Heilig Hart van de wijk Deuzeld om kerstpakketten te bezorgen voor de door watersnood getroffen gezinnen in de dorpen langs de Vesder, is niet in dovemansoren gevallen. Op kerstdag vertrokken al enkele bestelwagens richting Wallonië, maar er zullen de komende dagen nog veel meer ritten nodig zijn om alle achthonderd pakjes in Wallonië te krijgen.
  [naar artikel]
 14. Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Limburgse steden Tongeren en Borgloon willen fuseren. Later vandaag, om 10.30 uur, geven de colleges van burgemeester en schepenen van beide steden meer toelichting, luidt het in een persuitnodiging.
  [naar artikel]
 15. Valkuilen van een oud huis: koop met je hart… en verstand! (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een rijke geschiedenis, authentieke elementen of een uniek karakter: redenen genoeg waarom om te vallen voor een oud huis. Toch laat je je tijdens...
  [naar artikel]
 16. Personeel Punch Powertrain reageert gelaten op nieuwe ontslagronde: “Eerst ons verstand gebruiken en dan ons hart laten spreken” (25/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Geen staking, laat staan een piket of spandoeken woensdagnamiddag aan de ingang van Punch Powertrain. Het personeel dat het bedrijf verliet, hield de tanden op elkaar of deelde beleefd mee niets te mogen zeggen. “Dat er een actie gaat gebeuren, daar ben ik vrij zeker van. Wanneer weet ik nog niet. Maar nu moeten we eerst ons verstand laten spreken en dan pas ons hart”, zucht Raf Dal Cero van ABVV Metaal.
  [naar artikel]
 17. Beveren wil in 2025 fuseren met Kruibeke: “Nieuwe, slagkrachtige gemeente tussen Antwerpen en Sint-Niklaas” (04/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Beveren en Kruibeke, twee gemeenten in het Waasland vlak bij Antwerpen, willen in 2025 fuseren. Dat hebben de burgemeesters maandagavond bekendgemaakt. Het Oost-Vlaamse Beveren is – als de steden niet meegerekend worden – zowel in oppervlakte als naar inwonersaantal nu al de grootste gemeente van Vlaanderen. Met de fusie zou een schuldverlichting van zowat 33 miljoen euro gepaard gaan.
  [naar artikel]
 18. 'Havens van Gent en Zeeland willen fuseren' (11/04/2019 - De Morgen)
  De haven van Gent en Zeeland Seaports, dat de lig- en aanlegplaatsen van Terneuzen en Vlissingen verenigt, hebben plannen om te fuseren. Dat stelt het Nederlandse Omroep Zeeland.
  [naar artikel]
 19. Deinze en Nevele willen fuseren tot tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen (10/07/2017 - De Standaard)
  Deinze en Nevele willen fuseren. Die intentie hebben de burgemeesters van beide gemeenten bekendgemaakt. Als de fusiestad er komt, dan wordt ze in oppervlakte de tweede grootste van Oost-Vlaanderen, goed voor 43.000 inwoners.
  [naar artikel]
 20. "Gebruik je gezond verstand", maar is dat goed advies? "Je investeert beter in uitleg dan in oproep tot gezond verstand" (29/09/2020 - VRT NWS)
  Als we ons gezond verstand gebruiken, komt alles goed. Dat horen we in deze coronatijden wel vaker. Maar is dat wel zo? Is ons "gezond verstand" wel zo "gezond" en kunnen we er in alle veiligheid op vertrouwen? "Louter met gezond verstand kom je er niet, je moet je verstand gebruiken", zegt filosoof Johan Braeckman. "Je moet geen beroep doen op een vermogen dat mensen lijken te hebben waarvan we niet goed weten wat het is."
  [naar artikel]
 21. Sint-Amands wil fuseren met Puurs (22/05/2017 - De Standaard)
  Eind deze maand willen de burgemeesters Peter Van Hoeymissen van Sint-Amands en Koen Van den Heuvel van Puurs, allebei CD&V’ers, hun gemeenteraden voorstellen om de twee gemeenten te fuseren.
  [naar artikel]
 22. 42,195 kilometer spreidstand in Iran (06/04/2019 - De Morgen)
  Onze reporter Andries Fluit trok naar Persepolis om I Run Iran - de eerste internationale marathon ooit in het land - en meteen ook door de poort te lopen die sinds de nucleaire deal weer open staat. Die is goed voor zaken, maar wat met het volk? Want de spreidstand tussen conservatieve staat en steeds liberalere natie wordt alsmaar groter.
  [naar artikel]
 23. Vijftien doden bij geweld tussen Congolese dorpen (14/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij geweld tussen twee dorpen in de Democratische Republiek Congo zijn zeven tot vijftien mensen omgekomen. Aan de basis lag een machtstrijd
  [naar artikel]
 24. Sanctie voor gemeenten die niet willen fuseren “te verregaand” voor VVSG (25/07/2019 - Metro)
  Gemeenten die niet willen fuseren sanctioneren is geen goed idee. Dat zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). “Fuseren is geen zaligmakende oplossing. Dit vraagt een ruimer debat, dat we graag willen aangaan, maar sancties zijn te verregaand”, zegt woordvoerster Nathalie Debast. N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de komende legislatuur een versnelling hoger schakelen met de gemeentefusies, en wil gemeenten die zo’n fusie weigeren sanctioneren. Dat staat in zijn Vlaamse formateursnota, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. Momenteel krijgen fusiegemeenten een financiële stimulans, maar die kon de voorbije legislatuur niet veel besturen over de streep trekken. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten is geen fan van de plannen, al benadrukken ze daar dat het niet om een officieel standpunt van de Vlaamse regering gaat. Volgens de VVSG gaan sancties te ver: “Als je fusies gaat opleggen, kom je in een negatieve spiraal terecht. Het is goed dat het nu van onderuit gebeurt”, zegt woordvoerster Nathalie Debast. “We zitten nu in het stadium dat we moeten leren uit de fusies van de vorige legislatuur. Dat kan anderen in het verhaal meetrekken.” Bovendien zijn fusies “niet zaligmakend”, klinkt het. “De problemen vragen een ruimer debat, dat we graag willen aangaan. Het klopt dat je moet nadenken over schaalvergroting.” De VVSG denkt onder meer aan meer samenwerking tussen intercommunales en samenwerkingsverbanden tussen regio’s, die nu al bestaan maar gestimuleerd kunnen worden met bijvoorbeeld een regiobonus, zegt Debast. bron: Belga Het bericht Sanctie voor gemeenten die niet willen fuseren “te verregaand” voor VVSG verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. 'Ook Vlaanderen moet willen samenwerken' (28/09/2020 - De Tijd)
  23:30 CD&V zit in een spreidstand tussen de Vlaamse regering en de federale Vivaldi-coalitie. Almaar luider klonk de jongste weken de vraag of de partij van Hilde Crevits nog achter het Vlaamse regeerakkoor...
  [naar artikel]
 26. Aalter geeft extra subsidies aan verenigingen die willen fuseren: "Dubbel zoveel als normaal"  (12/10/2021 - VRT NWS)
  Het gemeentebestuur van Aalter gaat de komende 3 jaar dubbele subsidies geven aan verenigingen die willen samensmelten. Dat is een win-winsituatie, zegt schepen Mathias Van de Walle (CD&V). "Ook voor ons als gemeente is dit interessant, want wij moeten zo minder investeren in infrastructuur."
  [naar artikel]
 27. Supersenioren: Leona (87) doet nog steeds spreidstand (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Al meer dan zeventig jaar is Leona Dumon (87) lid van turnkring Rust Roest in Brugge en even lang showt ze haar befaamde spreidstand. Zelfs op
  [naar artikel]
 28. Supersenioren: Leona (87) doet nog steeds spreidstand (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Al meer dan zeventig jaar is Leona Dumon (87) lid van turnkring Rust Roest in Brugge en even lang showt ze haar befaamde spreidstand. Zelfs op
  [naar artikel]
 29. Ook Mol-Gompel wil Veerkrachtig dorp worden: “Ontmoeting is voor ons heel belangrijk” (14/08/2020 - VRT NWS)
  In september start Mol-Gompel met het project Veerkrachtige dorpen. Via die weg wil de provincie Antwerpen nadenken over hoe je kleine dorpen leefbaarder kunt maken. Het project is ondertussen al uitgerold in verschillende dorpen in de provincie. “Hier in Gompel willen we vooral inzetten op ontmoetingsplekken voor onze inwoners”, klinkt het.
  [naar artikel]
 30. Stadsregio Turnhout doet vier gemeenten intenser samenwerken (18/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds kort spoort de Vlaamse regering gemeenten aan om te fuseren. De vier Kempense gemeenten Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar willen niet fuseren, maar hebben zelf een alternatieve vorm van samenwerking uitgedokterd: de Stadsregio Turnhout. Dat schrijft De Standaard.
  [naar artikel]
 31. India’s spreidstand over Oekraïne levert gevlei van de grote mogendheden op, maar is zijn dubbele positie wel houdbaar? (24/03/2022 - Express)
  Sinds de Russische invasie in Oekraïne proberen de westerse grootmachten zo veel mogelijk landen achter hun kar te spannen om deel te nemen aan de internationale sancties tegen Rusland. Maar lang niet alle landen staan te springen om Rusland economische klappen uit te delen. Ook India staat in een spreidstand tussen Rusland en de VS. […]
  [naar artikel]
 32. Voedselbedeling in coronatijden: "Het hart wil helpen maar het verstand zegt, opletten" (17/03/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de voedselbedeling door de bijna 40 Sint-Vincentiusverenigingen in Limburg. De armoedevereniging wil de hulpverlening zoveel mogelijk verderzetten maar moet ook denken aan de gezondheid van de veelal oudere vrijwilligers.
  [naar artikel]
 33. “Het heeft iets heroïsch, maar gebruik je verstand” (24/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De extreem lage waterstand van de Maas lokt heel wat dagjestoeristen naar de Maaskant. Allemaal willen ze de rivier oversteken van België naar Nederland en omgekeerd. Toch is dat niet zonder gevaar. “We gaan het niet verbieden, maar we vragen wel dat de mensen hun gezond verstand gebruiken”, zegt burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen.
  [naar artikel]
 34. Supersenioren: Leona (87) doet nog steeds haar spreidstand (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Al meer dan zeventig jaar is Leona Dumon (87) lid van turnkring Rust Roest in Brugge en al even lang showt ze haar befaamde spreidstand. Zelfs op
  [naar artikel]
 35. Supersenioren: Leona (87) doet nog steeds haar spreidstand (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Al meer dan zeventig jaar is Leona Dumon (87) lid van turnkring Rust Roest in Brugge en al even lang showt ze haar befaamde spreidstand. Zelfs op
  [naar artikel]
 36. Mechelse oppositie heeft forse kritiek na saga Boortmeerbeek: "Wie wil nu nog met ons fuseren?" (26/04/2022 - VRT NWS)
  De oppositiepartijen N-VA en Vooruit zijn niet te spreken over de manier waarop het Mechelse stadsbestuur een geplande fusie met Boortmeerbeek heeft aangepakt. Dat bleek nog maar eens op de gemeenteraad gisterenavond. "Andere buurgemeenten zoals Willebroek en Sint-Katelijne-Waver zullen nu zeker niet met Mechelen willen fuseren", zegt oppositielid Marc Hendrickx (N-VA).
  [naar artikel]
 37. Links hart, rechts verstand (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Rudy De Leeuw (ABVV): "Ik zal niet sexy genoeg zijn voor 'De slimste mens'" (25/05/2018 - De Morgen)
  De dood van Mawda heeft afscheidnemend ABVV-baas Rudy De Leeuw erg geraakt. En ja, hij ziet een link met het oprukkend nationalisme. Een gesprek over leven en werk, hart en verstand, en waarom hij morele bezwaren had tegen een job in het bedrijfsleven. 
  [naar artikel]
 39. Waarom CD&V zo trouwlustig is (22/05/2017 - De Standaard)
  Met de aangekondigde fusie tussen Puurs en Sint-Amands stappen opnieuw twee CD&V-burgemeesters in het huwelijksbootje. Ze zijn nu al met tien. Ze houden de regie zelf in handen, want wie weet wordt fuseren vanaf 2019 verplicht.
  [naar artikel]
 40. Burgemeesters van kleinere Vlaamse gemeenten willen niet fuseren (01/02/2019 - VRT NWS)
  Er is weinig animo bij de burgemeesters van kleine gemeenten in Vlaanderen om te fuseren. Dat werd duidelijk tijdens de Burgemeestersmarathon van Radio 2. Sinds 1 januari zijn 15 gemeenten vrijwillig gefuseerd, maar het lijkt erop dat er de komende jaren niet meteen extra vrijwillige fusies komen. Veel burgemeesters staan wel open voor een samenwerking. De burgemeesters van onder meer Herne, Ham, Wommelgem en Lint geven aan dat ze wel een fusie met een andere gemeente zien zitten.
  [naar artikel]
 41. "Havens Gent en Zeeland willen fuseren" (02/11/2016 - De Redactie)
  De havens in Zeeland en Gent hebben plannen om met elkaar te fuseren, zo bericht Omroep Zeeland. Samen zouden de twee kleinere havens in de top 10 van Europa belanden.
  [naar artikel]
 42. Lewis Hamilton: "Ik heb mijn verstand laten spreken in de plaats van mijn hart" (01/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Lewis Hamilton heeft proberen verklaren waarom hij in de laatste bocht van de GP van Hongarije teamgenoot Valtteri Bottas liet passeren.
  [naar artikel]
 43. Derk Jan Eppink: Het hart of het verstand in de Battle for Britain? (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Duitse Christendemocraten worstelen met uitersten: staat CD&V straks ook in die spreidstand? (11/02/2020 - De Morgen)
  Zowel in Duitsland als Nederland schipperen de christendemocraten over hun omgang met de flanken, uiterst-rechts én -links. Staat in België ook CD&V straks in zo’n spreidstand?
  [naar artikel]
 45. Hoe Jambons uitspraken over kindergeld de moeilijke spreidstand van N-VA blootleggen (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De uitspraken van Jan Jambon (N-VA) over het kindergeld voor vluchtelingen leggen de moeilijke spreidstand bloot waarin de minister-president en zijn partij zich bewust hebben gemanoeuvreerd.
  [naar artikel]
 46. Hoe Jambons uitspraken over kindergeld de moeilijke spreidstand van N-VA blootleggen (31/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De uitspraken van Jan Jambon (N-VA) over het kindergeld voor vluchtelingen leggen de moeilijke spreidstand bloot waarin de minister-president en zijn partij zich bewust hebben gemanoeuvreerd.
  [naar artikel]
 47. Officiële viering op paleis toont spreidstand van jonge vrouw die óók prinses is: Elisabeth, schipperend tussen twee werelden (26/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Prinses Elisabeth heeft haar achttiende verjaardag gevierd met een officiële ceremonie op het koninklijk paleis. Een plechtigheid die de spreidstand illustreerde waarin ze volwassen moet worden. Aan de ene kant: de dochter, vriendin en studente die in alle sereniteit zichzelf en de wereld wilt ontdekken. En aan de andere kant: een prinses die voor het oog van de camera’s langzaam zal ontplooien tot koningin. “Ik heb nog veel te leren.”
  [naar artikel]
 48. Kiest Landen voor Limburg? "Verstand zegt Vlaams-Brabant, maar hart zegt Limburg" (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  "Het verstand zegt Vlaams-Brabant, maar het hart zegt Limburg." Het zijn de woorden van Gino Debroux, burgemeester van Landen. De Vlaams-Brabantse stad wordt ingedeeld in de regio Oost-Brabant in een nieuwe maatregel van Vlaams minister voor Binnenlands bestuur Bart Somers. Maar Landen werkt ook samen met Limburgse gemeentes en dat mag in de toekomst niet meer. Landen staat dus voor een moeilijke keuze: de regio Limburg of de regio Oost-Brabant.
  [naar artikel]
 49. ‘Ik wil de verloren tijd inhalen’: jongeren tussen 12 en 15 over waarom ze wel of niet voor het vaccin kiezen (06/07/2021 - De Morgen)
  Morgen beslissen de ministers van Volksgezondheid over de vaccinatie van jongeren tussen 12 en 15 jaar. De Vlaamse regering staat alvast klaar om de jeugd te prikken, maar hoe staat de doelgroep daar zelf tegenover? Drie jongeren over waarom ze de prik al dan niet willen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy