Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:46 uur

Chinese muzieksector produceerde vorig jaar meer dan een miljoen nieuwe songs

Express

14/05/2022 - 11:20

Op de Chinese muziekmarkt werden het voorbije jaar meer dan een miljoen nieuwe songs gelanceerd. Dit betekende een toename met meer dan 50 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Tencent Music Entertainment Group. “Productiviteit weerspiegelt de vitaliteit van de muziekindustrie”, beklemtoonde de TME Group. “De productiviteit van de Chinese […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. China op koers voor groeiversnelling (19/10/2017 - De Tijd)
  07:35 De Chinese economie produceerde in het derde kwartaal 6,8 procent meer dan vorig jaar. De Japanse Nikkei steeg voor de twaalfde beursdag op rij.
  [naar artikel]
 2. Aziatische beurzen gemengd na Chinese data (17/04/2018 - De Tijd)
  07:21 De tweede grootste economie ter wereld produceerde in het eerste kwartaal 6,8 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De beurzen in het verre oosten blijven stabiel.
  [naar artikel]
 3. Streaming bezorgt Belgische muzieksector verdere groei (10/09/2016 - Express)
  De Belgische muzieksector heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 53,93 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 6,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Belgian Entertainment Association (BEA). Vorig jaar kon de Belgische muzieksector voor de eerste keer in anderhalf decennium opnieuw een groei laten optekenen. Die trend zet zich ook dit jaar verder door, dankzij het toenemend succes van streamingdiensten zoals Spotify, Deezer of Apple Music. Streaming leverde de Belgische muziekindustrie tijdens de eerste helft van dit jaar 17,9 miljoen euro inkomsten op. Dat betekende een stijging met 82,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft streaming een marktaandeel van bijna 34 procent opgebouwd in de Belgische muziekwereld. Tanende cd-verkoop Volgens de sectororganisatie kunnen de streaming-inkomsten in België echter nog tien tot vijftien keer hoger liggen. Onder meer wordt verwezen naar Nederland, waar de streamingmarkt inmiddels al vijf keer groter is dan in België. De inkomsten uit betaalde downloads daalde daarentegen met 17,5 procent tot 7,94 miljoen euro. Vooral de fysieke muziek moet echter opnieuw een zware terugslag melden. De cd-verkoop viel immers met 13 procent terug tot 23,83 miljoen euro. Met een marktaandeel van 45 procent blijft de cd-verkoop wel de belangrijkste pijler van de Belgische muziekindustrie. In vele andere landen hebben de fysieke dragers die status al moeten opgeven. Verwacht wordt wel dat streaming ook in België volgend jaar voor de industrie een grotere inkomstenbron zal worden dan de cd-verkoop. Bij vinyl kon daarentegen nog wel een stijging met 28,4 procent tot 2,43 miljoen euro worden gemeld. The post Streaming bezorgt Belgische muzieksector verdere groei appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 4. Impact op 80.000 jobs en tot 200 miljoen euro verlies: dit doet corona met de Belgische muzieksector (30/03/2020 - VRT NWS)
  Als ook de festivals deze zomer wegvallen lopen de financiële verliezen voor de Belgische muzieksector verder op, mogelijk tot 200 miljoen euro minder ticketinkomsten. Maar de impact van het coronavirus is nog veel groter dan enkel dat financiële aspect, dat stellen meer dan 30 mensen uit de Belgische popmuziek, in een gesprek met Jasper Van Loy van Studio Brussel.
  [naar artikel]
 5. Streaming neemt ook in België muzieksector over (08/06/2017 - Express)
  De Belgische muzieksector zal dit jaar 60 miljoen euro inkomsten genereren uit streamingdiensten. Dat betekent een stijging met 54 procent tegenover vorig jaar. Dat meldt de krant De Tijd, gebaseerd op een rapport van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC). Opgemerkt wordt dat streaming daarmee voor de eerste keer in de Belgische geschiedenis de belangrijkste inkomstenbron wordt voor de muzieksector. De verkoop van muziek op fysieke dragers zal immers een daling met 10 procent tot 56 miljoen euro laten optekenen. In totaal registreert de Belgische muzieksector dit jaar volgens het rapport een groei met 4,5 procent. In het rapport wordt opgemerkt dat het tijdperk van de aankoop van entertainment op zijn einde loopt. Het huidige publiek huurt muziek en films immers liefst bij online streamingdiensten en toont steeds minder interesse in fysieke aankopen. Daarbij wordt erop gewezen dat het publiek dankzij de streamingdiensten constant een jukebox en videotheek bij de hand heeft. Downloads Het groeiende succes van de streamingdiensten heeft er volgens PwC voor gezorgd dat dit jaar een kantelpunt wordt en fysieke dragers definitief naar het tweede plan worden verwezen. Deze trend zal zich volgens de consulent ook de volgende periode verder doorzetten. Gerekend wordt op een jaarlijkse groei van gemiddeld 26 procent, tot over vier jaar een omzet van 123 miljoen euro wordt bereikt. Op dat ogenblik zal streaming een marktaandeel van 60 procent hebben verworven. De inkomsten uit fysieke dragers zullen daarentegen met gemiddeld 11 procent per jaar krimpen, zodat over vier jaar nog een omzet van 35 miljoen euro zal worden geboekt. Dat vertegenwoordigt een marktaandeel van namper 17 procent. Vijf jaar geleden vertegenwoordigde de sector met meer dan 100 miljoen euro nog 70 procent van de totale markt. Ook de inkomsten uit legale downloads vallen verder terug en zullen over vier jaar nog 4 miljoen euro bedragen, tegenover 19 miljoen euro vijf jaar geleden. Live muziekuitvoeringen blijven wel de belangrijkste inkomstenbron voor de muziekindustrie. The post Streaming neemt ook in België muzieksector over appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 6. Antwerpen is decor van Chinese topserie met 380 miljoen kijkers (31/07/2017 - De Redactie)
  In Antwerpen starten de opnames van de populaire Chinese tv-serie "Mr. Right". Het is het 2e seizoen van "How to be a better man", een tv-reeks die vorig jaar door meer dan 380 miljoen kijkers is gevolgd.
  [naar artikel]
 7. Shazam laat nieuwe mijlpaal optekenen; trafiek telt meer dan één miljard songs per maand (23/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Shazam laat nieuwe mijlpaal optekenen; trafiek telt meer dan één miljard songs per maand De muziekapplicatie Shazam, inmiddels in handen van het technologieconcern Apple, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Er worden met behulp van Shazam nu immers meer dan een miljard songs per maand opgeroepen. Dat heeft Apple meegedeeld. Sinds de oprichting van Shazam negentien jaar geleden, is inmiddels al meer dan 50 miljard keer naar een song gevraagd. […] Lees dit artikel: Shazam laat nieuwe mijlpaal optekenen; trafiek telt meer dan één miljard songs per maand
  [naar artikel]
 8. Chinese bende opgerold die nepvaccins verkocht (02/02/2021 - Express)
  China wil tegen Chinees Nieuwjaar miljoenen mensen inenten tegen Covid-19, maar nu proberen ook oplichters munt te slaan uit de situatie. De politie heeft een bende opgerold die en masse valse coronavaccins produceerde.  Meer dan 80 mensen die vervalste Covid-19-vaccins maakten, werden door de Chinese politie gearresteerd, zo meldt het staatspersbureau Xinhua. Sinds september vorig […] The post Chinese bende opgerold die nepvaccins verkocht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Fiscus haalde vorig jaar voor meer dan 70 miljoen aan openstaande boetes op (16/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De fiscus heeft vorig jaar, in 2017, voor meer dan 70 miljoen euro aan openstaande boetes kunnen innen, onder meer via zogeheten ‘nieuwe technieken’. Zo werd 41 miljoen euro geïnd door het inhouden van een terugbetaling van de inkomstenbelastingen.
  [naar artikel]
 10. Kwart Chinese arbeidsmarkt is actief in de deeleconomie (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Kwart Chinese arbeidsmarkt is actief in de deeleconomie In China telt de deeleconomie inmiddels 200 miljoen werknemers. Daarmee vertegenwoordigt de sector bijna een kwart van de totale Chinese arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Daxue Consulting. Maar net zoals in andere landen, worstelt ook de Chinese deeleconomie met een aantal knelpunten. “Het Chinese mobiele internet telde vorig jaar 986 miljoen […] Lees dit artikel: Kwart Chinese arbeidsmarkt is actief in de deeleconomie
  [naar artikel]
 11. Vlaanderen produceerde in 2020 maar liefst 1,1 miljoen flessen wijn (02/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vlaanderen produceerde in 2020 maar liefst 1,1 miljoen flessen wijn In 2020 werden maar liefst 1,1 miljoen flessen Vlaamse wijn geproduceerd. Minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V) maakte daarover vrijdag cijfers bekend bij een bezoek aan het wijndomein Entre Deux Monts in Heuvelland. Negen wijnbouwers ondertekenden er een charter Duurzame Wijnbouw. De wijnbouw in Vlaanderen en België zit duidelijk in de lift. De […] Lees dit artikel: Vlaanderen produceerde in 2020 maar liefst 1,1 miljoen flessen wijn
  [naar artikel]
 12. Chinese geboortecijfer op laagste niveau in meer dan veertig jaar (23/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese geboortecijfer op laagste niveau in meer dan veertig jaar In China werden vorig jaar per duizend inwoners 8,5 geboorten geregistreerd. Daarmee is het Chinese reproductiecijfer tot het laagste niveau in vele decennia teruggezakt. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek. Het is voor de eerste keer in meer dan veertig jaar dat er in het land een cijfer van […] Lees dit artikel: Chinese geboortecijfer op laagste niveau in meer dan veertig jaar
  [naar artikel]
 13. Muzieksector verliest door coronacrisis kwart van zijn jaaromzet (25/05/2020 - Express)
  De wereldwijde muzieksector zal dit jaar ongeveer 57,5 miljard dollar inkomsten bijeen rijven. Dat is een daling met ruim 25... The post Muzieksector verliest door coronacrisis kwart van zijn jaaromzet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Chinese autoverkoop knoopt na drie jaar opnieuw met groei aan (13/01/2022 - Express)
  In China werden vorig jaar 26,28 miljoen auto’s verkocht. Dat was 3,8 procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM). Daarmee kon de Chinese autoverkoop voor de eerste keer in drie jaar opnieuw een stijging laten optekenen. De verkoop werd gedeeltelijk gestimuleerd door een […]
  [naar artikel]
 15. Chinese stad met 9 miljoen inwoners gaat in lockdown (11/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Alle 9 miljoen inwoners van de Chinese stad Changchun moeten vanwege een toenemend aantal coronabesmettingen in lockdown. De maatregel is vrijdag ingegaan, de dag waarop China voor het eerst in twee jaar weer meer dan duizend nieuwe besmettingen rapporteerde.
  [naar artikel]
 16. Amazon hield vorig jaar meer dan 2 miljoen namaakproducten tegen (10/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het e-commercebedrijf Amazon heeft vorig jaar meer dan 2 miljoen namaakproducten van externe verkopers vernietigd. Bovendien zouden meer dan 6 miljoen pogingen om onbetrouwbare verkoopaccounts aan te maken zijn verhinderd. Dat meldt het bedrijf in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 17. Nieuwe Chinese boetes voor techbedrijven Alibaba, Tencent en Baidu (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese autoriteiten hebben nieuwe boetes uitgedeeld aan Chinese techbedrijven wegens monopoliepraktijken. Onder meer Alibaba, Tencent en zoekbedrijf Baidu moeten meebetalen aan in totaal 21,5 miljoen yuan (3 miljoen euro) aan straffen. De Chinese overheid treedt harder op tegen grote technologiebedrijven die veel macht in handen hebben, en tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden waren.
  [naar artikel]
 18. Vincent Kompany zei nee, dus haalt Pep Guardiola maar nieuwe assistent uit Spanje (09/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Manchester City heeft dinsdag Juan Manuel Lillo aangesteld als nieuwe assistent. De 54-jarige Spanjaard is de opvolger van Mikel Arteta, die eind vorig jaar overnam als hoofdcoach bij Arsenal. Lillo komt over van de Chinese tweedeklasser Qingdao Huanghai, die hij vorig jaar naar promotie naar de Chinese hoogste klasse leidde.
  [naar artikel]
 19. Chinese politie rolt bende op die met drones smartphones smokkelde (30/03/2018 - VRT NWS)
  Een smokkelaarsbende slaagde erin om voor meer dan 65 miljoen euro aan smartphones te smokkelen van Hong Kong naar het Chinese vasteland. De Chinese politie kon 26 verdachten arresteren. De nieuwe smokkeltechniek baart de Chinese overheid kopzorgen. 
  [naar artikel]
 20. Chinese tv-serie met meer dan 380 miljoen kijkers strijkt neer in Antwerpen (31/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Dinsdag 1 augustus starten de opnames, die tien dagen zullen duren, van de Chinese tv-reeks ‘Mr.Right’ in Antwerpen. Mr.Right is het tweede seizoen van ‘How to be a better man’, een populaire Chinese dramareeks die door meer dan 380 miljoen mensen werd bekeken.
  [naar artikel]
 21. Chinese autoverkoop tweede jaar op rij in dalende lijn (14/01/2020 - Express)
  In China zijn het voorbije jaar 25,8 miljoen nieuwe auto’s verkocht, een daling met 8,2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturers. Daarmee moet de Chinese automarkt al voor het tweede jaar op rij een achteruitgang melden. In 2018 liep de Chinese autoverkoop ook al met […] The post Chinese autoverkoop tweede jaar op rij in dalende lijn appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Chinese autoverkoop voor het derde jaar op rij gekrompen (14/01/2021 - Express)
  China heeft het voorbije jaar 20,2 miljoen nieuwe personenwagens en minivans verkocht. Dat betekent een daling met 6 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee moet de Chinese autosector voor het derde jaar op rij een terugval melden. Dat blijkt uit een rapport van de China Association of Automobile Manufacturers. De sectororganisatie zegt dat de Chinese […] The post Chinese autoverkoop voor het derde jaar op rij gekrompen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Varkenspest: China moet zijn strategische reserve van varkensvlees aanspreken (19/09/2019 - Express)
  China zal voorraden varkensvlees uit zijn centrale reserves op de markt brengen. Dat moet een antwoord bieden op de vleestekorten en de prijsstijgingen die het gevolg zijn van een uitbraak van de varkenspest. In totaal zullen de Chinese autoriteiten tienduizend ton bevroren varkensvlees uit hun strategische reserves veilen. China is de grootste producent en consument van varkensvlees van de wereld. Het land ervaart echt grote moeite om de verspreiding van de ziekte te beheersen. Om het dodelijke varkensvirus te bekampen heeft de Chinese regering meer dan één miljoen varkens laten slachten. De ziekte is voor mensen ongevaarlijk. Epidemie Varkenspest is bijzonder besmettelijk. De epidemie heeft de varkenshouderij, in China een cruciale economische sector, zwaar getroffen. Op de markt zijn de prijzen van varkensvlees voor de consument bijzonder sterk gestegen. In augustus moest Chinese consumenten voor het vlees 45,7 procent meer betalen dan tijdens dezelfde maand vorig jaar. In een poging om de prijzen te stabiliseren, heeft de Chinese regering nu beslist om bevroren varkensvlees – geïmporteerd uit landen zoals Denemarken, Frankrijk, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië – te veilen. Kandidaat-kopers mogen op maximaal 300 ton een bod doen. Varkensvlees wordt veel gebruikt op Chinese festivals. Er wordt bovendien een extra grote vraag verwacht. Er zijn immers eind september een week lang feesten voorzien voor de viering van de zeventigste verjaardag van de Chinese volksrepubliek. Julian Evans-Pritchard, econoom bij Capital Economics, voorspelt echter dat de veiling de industrie weinig verlichting zal bieden. “Een voorraad van tienduizend ton zal niet voldoende zijn om het probleem onder controle te krijgen,” benadrukt Evans-Pritchard. Gezinsbudget China creëerde zijn strategische reserve aan varkensvlees twaalf jaar geleden. De omvang van de voorraad is echter niet bekend. Volgens Capital Economics zou de reserve maximaal vier dagen de consumptie van de Chinese bevolking kunnen dekken. Varkensvlees is in China een van de belangrijkste voedselbronnen. Meer dan 60 procent van de totale Chinese vleesconsumptie bestaat uit varkensvlees. De industrie produceerde vorig jaar bijna 54 miljoen ton varkensvlees. In april schatte de Rabobank dat de Chinese productie door de varkenspest dit jaar met 35 procent zou kunnen dalen. De hogere prijzen voor het varkensvlees wegen zwaar op het budget van de Chinese gezinnen. De problemen vormen een nieuwe uitdaging voor de Chinese economie, die al moet afrekenen met een vertraging en een handelsoorlog met de Verenigde Staten. The post Varkenspest: China moet zijn strategische reserve van varkensvlees aanspreken appeared first on Express.
  [naar artikel]
 24. AC Milan in Amerikaanse handen (11/07/2018 - Metro)
  Het Amerikaanse beleggingsfonds Elliott is de nieuwe eigenaar van AC Milan. De investeerder leende vorig jaar 300 miljoen euro aan een consortium onder leiding van de Chinese zakenman Li Yonghong om de noodlijdende voetbalclub over te nemen van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Omdat Yonghong de lening niet op tijd heeft terugbetaald, komt de club nu in Amerikaanse handen. De Europese voetbalbond UEFA besliste vorige maand om AC Milan, dat zich geplaatst heeft voor de Europa League, komend seizoen niet in Europa te laten aantreden. De club gaf in de afgelopen drie jaar aanzienlijk meer geld uit dan dat het binnenhaalde en overtrad daarmee de regels voor Financial Fair Play. De Chinezen trokken vorig jaar voor bijna 200 miljoen euro aan nieuwe spelers aan. Daar stonden slechts enkele tientallen miljoen euro’s aan inkomsten tegenover. Elliott heeft aangekondigd 50 miljoen euro uit te trekken om de financiën van de club op orde te brengen. Later wil het beleggingsfonds nog meer in de club investeren. bron: Belga Het bericht AC Milan in Amerikaanse handen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Kmo’s lenen 46 miljoen via crowdlending (05/01/2021 - De Tijd)
  01:05 112 Belgische bedrijven hebben vorig jaar 46,1 miljoen euro opgehaald bij beleggers via zes crowdlendingplatformen. Dat is 3 procent meer dan vorig jaar. Investeerders schuiven in bosjes aan voor de m...
  [naar artikel]
 26. Chinese levensverzekeringen zorgen voor winstsprong bij Ageas (06/11/2019 - De Tijd)
  07:41 Verzekeraar Ageas heeft in de eerste negen maanden van het jaar een groepswinst van 877 miljoen euro neergezet. Dat is een derde meer dan vorig jaar en boven de gemiddelde analistenverwachting van 865...
  [naar artikel]
 27. Colruyt verwacht dit jaar meer winst dan de 372 miljoen van vorig jaar (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Colruyt verwacht in het huidige boekjaar 2019-2020 iets meer nettowinst te maken dan de 372 miljoen euro van vorig jaar. Dat verklaarde topman Jef...
  [naar artikel]
 28. Zuivelsector produceerde meer melk maar minder ijs in 2020 (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische zuivelbedrijven hebben vorig jaar in bijna alle productcategorieën meer geproduceerd dan voordien. Alleen de kaasproductie stagneerde en er werd minder ijs gemaakt, zo blijkt uit cijfers die het statistiekbureau Statbel dinsdag publiceerde.
  [naar artikel]
 29. Chinese autoverkoop in één jaar met 17 procent gedaald (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese automarkt, de grootste ter wereld, kreeg in september een nieuwe oplawaai. De verkoop van nieuwe personenwagens daalde in vergelijking met vorige jaar met 17,3 procent tot 1,61 miljoen wagens. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie PCA.
  [naar artikel]
 30. Al meer dan 4 miljoen coronabesmettingen in Europa (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sedert het nieuwe coronavirus in december vorig jaar ontdekt werd in China, zijn in Europa al meer dan 4 miljoen mensen besmet geraakt met...
  [naar artikel]
 31. Chinese autoverkoop naar record door belastingverlaging (10/01/2017 - De Tijd)
  07:49 In China werden vorig jaar 23,9 miljoen nieuwe wagens verkocht. De groei van 16 procent werd gedreven door een halvering van de aankoopbelasting.
  [naar artikel]
 32. Muzieksector vraagt meer compensaties voor plots annuleren van evenementen (04/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische muzieksector is niet tevreden met de beslissing van de veiligheidsraad om de capaciteit op evenementen in te perken en de beslissing van verschillende burgemeesters om een totaalverbod uit te vaardigen. Daarom vraagt het nu meer compensaties van tientallen miljoenen.
  [naar artikel]
 33. OVERZICHT. Vorig jaar 1,2 miljoen asielaanvragen in Europa (16/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal asielaanvragen in Europa is vorig jaar licht gedaald. 1,2 miljoen mensen deden in 2016 een aanvraag in van de 28 lidstaten van de EU. Een jaar eerder waren er dat nog 1,26 miljoen. In België is het aantal aanvragen meer dan gehalveerd: van 38.990 naar 14.250 (-63 procent).
  [naar artikel]
 34. Chinese Tesla-rivaal Nio pompt meer dan 600 miljoen euro in wereldwijde productie (02/03/2021 - Express)
  De Chinese producent van elektrische wagens wil haar productiemiddelen fors beginnen uitbouwen, liet het dinsdag weten. Nio zal maar liefst 637 miljoen euro in een wereldwijde productie investeren. Terwijl Tesla en andere producenten van elektrische wagens vooral lonken naar meer toegang tot de Chinese markt, keek het Chinese Nio in het verleden eerder naar Europese […] The post Chinese Tesla-rivaal Nio pompt meer dan 600 miljoen euro in wereldwijde productie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. IN BEELD. Chinese stad test 7,5 miljoen mensen in drie dagen (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Chinese havenstad Qingdao zijn in drie dagen tijd nu al meer dan 7,5 miljoen mensen getest op het coronavirus. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale autoriteiten.
  [naar artikel]
 36. Trendbreuk in ons waterverbruik: duidelijke stijging in 2017 na jaren van stabiliteit (08/06/2018 - VRT NWS)
  De Watergroep, de grootste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, heeft vorig jaar een hoger verbruik gemeten dan twee jaar geleden. In 2017 produceerde de Watergroep 130,3 miljoen kubieke meter drinkwater, 2,5 procent meer dan het jaar ervoor. Dat is niet meteen alarmerend, want de verklaring is simpel: het kwam door de droogte. Maar het verbruik was al jaren na elkaar stabiel, en dus moeten voor de toekomst wel lessen getrokken worden. Een opdracht die de Watergroep ter harte neemt door op zoek te gaan naar innovatietechnieken.
  [naar artikel]
 37. Orange Belgium boekt meer kwartaalwinst dan verwacht (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Orange Belgium heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt dan verwacht. Het telecombedrijf realiseerde een brutowinst (ebitda) van 70,1 miljoen euro, ruim 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en ook ruim 5 miljoen meer dan de gemiddelde analistenverwachting. De omzet daarentegen lag iets lager dan vorig jaar (-1 procent) op 330,4 miljoen euro.
  [naar artikel]
 38. ABBA brengt na 40 jaar nieuw album uit en dropt meteen twee nieuwe songs (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ABBA brengt na 40 jaar nieuw album uit en dropt meteen twee nieuwe songs ABBA brengt in november een nieuw album uit, zo kondigden bandleden Björn Ulvaeus et Benny Andersson aan vanuit Londen. De online aankondiging werd in verscheidene steden, waaronder Stockholm, Berlijn en Tokio, live gevolgd op speciaal daartoe ingerichte evenementen voor de fans. “Voyage” wordt het eerste studioalbum in veertig jaar en verschijnt op 5 november. Dat […] Lees dit artikel: ABBA brengt na 40 jaar nieuw album uit en dropt meteen twee nieuwe songs
  [naar artikel]
 39. 420 miljoen euro: nooit geziene groei in China maar vier landen geven nog meer uit (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Cijfers bewijzen de koopdrift in het Chinese voetbal. Clubs uit het Aziatische land hebben vorig jaar ruim 420 miljoen euro uitgegeven aan het werven van met name spelers van Europese clubs, meldde het jaarrapport van de wereldbond FIFA vrijdag.
  [naar artikel]
 40. Chinese invoerzwendel kost Europa 2,7 miljard (07/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe Europese fraudejagers van Olaf ontmaskerden vorig jaar voor meer dan drie miljard gesjoemel met Europees geld, fondsen of gederfde inkomsten. Vijf keer meer dan het jaar daarvoor. De belangrijkste vangst (2,7 miljard) was een jarenlange zwendel door invoerders van Chinese kleding die Britse doaunerechten ontdoken door hun spullen te laag te prijzen. Met de Brexit in zicht duiken landen als Griekenland en Hongarije op als schakels in een nieuwe frauderoute.
  [naar artikel]
 41. Lindemans investeert fors om Chinese dorst te lessen (16/05/2019 - De Tijd)
  18:32 De bierbrouwerij Lindemans stopt zo’n 20 miljoen euro in een nieuwe vestiging. Het familiebedrijf anticipeert zo op de stijgende belangstelling uit China. ‘Vorig jaar steeg de export naar daar met 75 ...
  [naar artikel]
 42. Vlamingen lieten vorig jaar recordbedrag na aan goede doelen (13/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Erflaters in Vlaanderen hebben vorig jaar liefst 434,4 miljoen euro nagelaten aan een goed doel. Dat is ruim 100 miljoen euro meer dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) verzamelde. Het hoogste bedrag betrof een legaat van bijna 38 miljoen euro.
  [naar artikel]
 43. Bevolkingsgroei in China vertraagd in 2018 (21/01/2019 - Metro)
  De Chinese bevolking is vorig jaar heel licht toegenomen, ondanks het einde van het éénkindbeleid. Dat blijkt vandaag uit officiële cijfers. China is het meest bevolkte land ter wereld, met bijna 1,4 miljard inwoners. Koppels mochten er sinds 1979 nog maar één kind hebben, om de bevolkingsgroei te beperken. Sinds 2016 laat de regering opnieuw twee kinderen per gezin toe, om de gevolgen van de vergrijzing te beperken. De wijziging van het beleid heeft koppels er echter niet toe aangezet om voor meer kinderen te kiezen, onder meer wegens de verstedelijking en de levensduurte. China telde vorig jaar 15,23 miljoen geboortes, of een daling met ongeveer 2 miljoen op jaarbasis. Het aantal overlijdens steeg tot 9,93 miljoen. China telt nu dus 5,3 miljoen mensen meer dan in 2017, goed voor een totaal van 1,395 miljard. bron: Belga   Het bericht Bevolkingsgroei in China vertraagd in 2018 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Chinese subtopper meer waard dan AC Milan (27/01/2017 - De Tijd)
  20:43 De nieuwe hoofdaandeelhouder van Beijing Guoan waardeert de Chinese voetbalclub op omgerekend 760 miljoen euro. Daarmee is ze meer waard dan de Europese topclubs AC Milan en Atlético Madrid.
  [naar artikel]
 45. Half miljoen transacties meer dan vorig jaar tijdens “Weekend van de Klant” (09/10/2018 - Metro)
  Tijdens het “Weekend van de Klant” van afgelopen weekend zijn ruim een half miljoen transacties meer geregistreerd dan vorig jaar. Dat meldt handelsfederatie Comeos op gezag van cijfers van Worldline. Zaterdag waren er 7.909.537 transacties of 5 procent meer dan vorig jaar. Zondag waren er 3.753.090 transacties, of 7,5 procent meer dan vorig jaar. Zowat 11.000 handelares namen deel aan de tweede editie van “Weekend van de Klant”, een gezamenlijk initiatief van Comeos en ondernemersorganisatie Unizo. In gaststad Gent namen bijna 300 handelaars en horeca-uitbaters deel. In een persbericht drukt Dominique Michel, de CEO van Comeos, zijn tevredenheid uit. Bron: Belga   Het bericht Half miljoen transacties meer dan vorig jaar tijdens “Weekend van de Klant” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Half miljoen transacties meer dan vorig jaar tijdens “Weekend van de Klant” (08/10/2018 - Metro)
  Tijdens het “Weekend van de Klant” van afgelopen weekend zijn ruim een half miljoen transacties meer geregistreerd dan vorig jaar. Dat meldt handelsfederatie Comeos op gezag van cijfers van Worldline. Zaterdag waren er 7.909.537 transacties of 5 procent meer dan vorig jaar. Zondag waren er 3.753.090 transacties, of 7,5 procent meer dan vorig jaar. Zowat 11.000 handelares namen deel aan de tweede editie van “Weekend van de Klant”, een gezamenlijk initiatief van Comeos en ondernemersorganisatie Unizo. In gaststad Gent namen bijna 300 handelaars en horeca-uitbaters deel. In een persbericht drukt Dominique Michel, de CEO van Comeos, zijn tevredenheid uit. bron: Belga   Het bericht Half miljoen transacties meer dan vorig jaar tijdens “Weekend van de Klant” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. België schroeft bestelling griepvaccins fors op (07/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ons land zal dit jaar een pak meer griepvaccins bestellen dan vorig jaar: 3,78 miljoen vaccins tegenover 2,9 miljoen vaccins vorig jaar. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) woensdag in de Kamer bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 48. België schroeft bestelling griepvaccins fors op (07/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ons land zal dit jaar een pak meer griepvaccins bestellen dan vorig jaar: 3,78 miljoen vaccins tegenover 2,9 miljoen vaccins vorig jaar. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) woensdag in de Kamer bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 49. Ed Sheeran moet dit jaar 32 miljoen euro aan belastingen betalen, maar dat zal zeker en vast geen probleem zijn (03/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De prijs voor de grootste fiscale factuur in de muzieksector gaat ongetwijfeld naar Ed Sheeran (30). De singer-songwriter moet de Britse staat dit jaar 32 miljoen euro betalen. Dat bedrag bestaat voor bijna 20 miljoen euro uit heffingen op de inkomsten van de tournee waarmee Sheeran de afgelopen drie jaar rondtrok.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy