Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
08:28 uur

Cabin Art brengt kunstschilder Paul Delvaux tot leven in Sint-Idesbald (Koksijde)

VRT NWS

14/05/2022 - 13:52

Op het strand van Sint-Idesbald is de 14e van Cabin Art gestart. Dit jaar worden de strandcabines geïllustreerd met werk van de Belgische kunstschilder Paul Delvaux. Hij werd precies 125 jaar geleden geboren en het Delvauxmuseum in Koksijde opende 40 jaar geleden de deuren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De vrouw als lichtend baken in de duisternis (25/07/2020 - De Tijd)
  08:09 Paul Delvaux bezocht in 1945 voor de eerste keer Sint-Idesbald bij Koksijde. Veertig jaar later opende hij er zijn eigen museum. Het bevat de grootste collectie werken van de kunstenaar die beroemd we...
  [naar artikel]
 2. Sint-Idesbald krijgt weer een bankautomaat (04/03/2020 - VRT NWS)
  SInt-Idesbald bij Koksijde krijgt een bankautomaat. De badplaats heeft al sinds september 2018 jaar geen bankautomaat meer en dat is vervelend voor de inwoners én voor de toeristen. De gemeente heeft onderhandeld met de bank Fortis die eind deze maand opnieuw een automaat plaatst. De gemeente Koksijde betaalt wel zelf 15.000 euro voor de automaat. De inwoners zijn blij, voor zichzelf en voor de toeristen.
  [naar artikel]
 3. Trampassagier gewond nadat hij wordt meegesleurd tussen tramdeuren in Koksijde (16/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Sint-Idesbald bij Koksijde is deze morgen rond 6 uur een passagier van de kusttram gewond geraakt toen hij werd meegesleurd bij het opstappen....
  [naar artikel]
 4. [VIDEO] - Wie was de man in het schrijn van de Duinenabdij? (07/09/2016 - De Redactie)
  In Koksijde is vandaag een gereconstrueerde buste aangekomen van een abt van de Duinenabdij. Februari vorig jaar werd het schrijn geopend met de beenderen van de man van wie men aannam dat het Idesbald was, eeuwenlang vereerd als Sint-Idesbald van de Duinenabdij. Maar de beenderen bleken zo'n 3 eeuwen jonger. De gezichtsreconstructie en DNA-onderzoek moeten opheldering brengen.
  [naar artikel]
 5. Balkon ingestort in Koksijde, één man gewond (02/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  In de Strandlaan in Sint-Idesbald in de kustgemeente Koksijde is woensdagmiddag een arbeider gewond geraakt nadat een balkon instortte. De arbeider moest met een gebroken arm naar het ziekenhuis worden gebracht.
  [naar artikel]
 6. Gemeente betaalt zelf geldautomaat (02/07/2019 - De Tijd)
  15:58 Koksijde trekt 15.000 euro per jaar uit om opnieuw een geldautomaat te hebben in deelgemeente Sint-Idesbald.
  [naar artikel]
 7. ? Zeldzame inktvis aangespoeld op strand Koksijde (09/11/2020 - De Morgen)
  Vrijdag is op het strand van Sint-Idesbald (Koksijde) een bijzonder zeldzame inktvis aangespoeld. Het gaat om een kleine lichtarm, een soort inktvis die nog maar drie keer eerder werd aangetroffen in ons land. Voor de kust van Oostende hebben duikers het dier terug naar de diepte gebracht.
  [naar artikel]
 8. Vrouw (51) raakt zeer zwaar gewond na aanrijding met kusttram, echtgenoot lichtgewond (01/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een 51-jarige vrouw uit Zonnebeke raakte afgelopen weekend levensgevaarlijk gewond na een ongeval in Sint-Idesbald bij Koksijde waarbij de kusttram betrokken was. De vrouw vecht in het ziekenhuis voor haar leven.
  [naar artikel]
 9. Kunsthal Rotterdam wijdt expositie aan Paul Delvaux (14/07/2017 - De Redactie)
  De Kunsthal in Rotterdam houdt vanaf 1 november een grote overzichtstentoonstelling van Paul Delvaux (1897-1994), één van de belangrijkste schilders uit de Belgische kunstgeschiedenis.
  [naar artikel]
 10. Ziekenwagen zwaar beschadigd na hevige botsing in Koksijde: alweer opdoffer voor Brandweer Westhoek (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Robert Vandammestraat in Koksijde is dinsdag iets voor het middaguur een ongeval gebeurd tussen een personenwagen en een ziekenwagen. Die laatste was prioritair onderweg van De Panne naar Sint-Idesbald voor een interventie maar werd plots geconfronteerd met een voertuig dat stopte en wou inslaan op de parking van de Hypermarkt Carrefour. Het is het tweede ongeval met een ziekenwagen van Brandweer Westhoek in korte tijd.
  [naar artikel]
 11. Onze redactrice verkent alle hotspots in Koksijde: “Garnaalkroketten volgens een geheim familierecept” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niets zo relax als een uitwaaiweekend aan zee. Dit weekend krijg je drie badsteden voor de prijs van één. Want uiteraard vergeten we de rest van de familie niet. Oostduinkerke en Sint-Idesbald omarmen hun grote broer en zitten ook zelf vol karakter. Opties zat, dus wanneer onze redactie de zeelucht opsnuift in Koksijde, de stad waar NINA dit weekend neerstrijkt voor NINA & The City.
  [naar artikel]
 12. Blindelings (05/04/2019 - De Morgen)
  MET DE OGEN DICHT. Toen zijn geliefde 'Tam' in 1989 stierf, legde de Belgische schilder Paul Delvaux de penselen definitief neer. Bijna blind schilderde hij aan haar sterfbed nog aquarellen. Die worden voor het eerst getoond in het Delvauxmuseum in Koksijde.
  [naar artikel]
 13. Rik Wouters, Jean Brusselmans en Paul Delvaux op Amsterdamse veiling (12/04/2019 - De Morgen)
  Ruim tachtig Belgische kunstwerken worden op 24 mei geveild bij Christie’s Amsterdam. Het gaat om onder meer een bronzen buste en aquarellen van Rik Wouters, tekeningen van Paul Delvaux, en schilderijen van Jean Brusselmans, Constant Permeke en Gust De Smet.
  [naar artikel]
 14. De steenweg N1, aflevering 1: meer Paul Delvaux in Trainworld en minder misdrijven door corona (29/06/2020 - VRT NWS)
  Een hele zomer trekt VRT NWS langs de steenwegen in ons land en kijkt hoe we het leven weer op gang trekken na een voorjaar in het teken van corona. Deze week rijden we op de N1, van Brussel tot aan de Nederlandse grens. Vandaag stoppen we in Trainworld, waar de tentoonstelling rond schilder Paul Delvaux verlengd wordt. We gaan ook langs bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie, want daar zien ze het aantal misdrijven sterk dalen.
  [naar artikel]
 15. Museum Paul Delvaux profiteert van 2,5 miljoen euro voor verkocht schilderij (18/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een schilderij van Paul Delvaux is voor zo'n 2,5 miljoen euro onder de hamer gegaan bij Sotheby's. “Dat opent nieuwe perspectieven”, zegt conservator Julie Van Deun.
  [naar artikel]
 16. Zeldzame inktvis gevonden in Koksijde (07/11/2020 - De Standaard)
  Op het strand van Sint-Idesbald is vrijdag een kleine achtarm, een zeldzame inktvis, aangetroffen. Momenteel zit het dier in een aquarium in het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne, maar het zal binnenkort weer worden vrijgelaten. Het is pas de vierde keer dat de soort in België wordt waargenomen.
  [naar artikel]
 17. Kleine kustgemeente krijgt opnieuw bankautomaat, omdat gemeente 15.000 euro investeert (02/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De inwoners van Sint-Idesbald, deelgemeente van Koksijde, zullen ten laatste tegen het einde van het jaar opnieuw geld kunnen afhalen. Met dank aan de gemeente, die mee investeert in een nieuwe bankautomaat van BNP Paribas. Dat meldt Radio 2.
  [naar artikel]
 18. IN BEELD. Liefst 300 honden van politie, leger, douane en brandweer zakken af naar strand van Koksijde voor spectaculair event (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het strand van Sint-Idesbald (Koksijde) was donderdag het decor voor een spectaculair event met maar liefst 300 politiehonden, het leger, de douane, brandweer en civiele veiligheid. De viervoeters en hun begeleiders voorzagen het publiek van straffe demo’s met behulp van onder meer een politiehelikopter, deathride, boten van het leger en meer. Het was namelijk de allereerste editie van de WVL4 National K9-Day. We brachten de leukste taferelen voor u in beeld.
  [naar artikel]
 19. YouTubers op wandel in verlaten Home Mathilde Schroyens, het vakantieverblijf waar duizenden Antwerpenaars weekje zee beleefden (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Home Mathilde Schroyens in Sint-Idesbald (Koksijde), voor duizenden Antwerpenaars een brok nostalgie omdat ze er massaal op zeeklassen gingen,...
  [naar artikel]
 20. Delvaux brengt ode aan zeven Belgische steden (28/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het bekende Belgische handtassenmerk Delvaux heeft zonet een nieuwe collectie gelanceerd die een ode brengt aan zeven Belgische steden. Het telkens om mini-uitgaven van de iconische Brillant-handtas en dat met typische patronen erop die zo eigen zijn aan ons landje. Denk maar aan wafels, het Atomium, mosselen met friet en René Magritte.
  [naar artikel]
 21. Je kan nu ook online shoppen bij Delvaux (16/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Delvaux maakt al jaren de favoriete ‘arm candy’ van de Belgische beau monde. Hoog tijd dus voor een eigen webshop. “Delvaux werd 190 jaar geleden...
  [naar artikel]
 22. 26 banen weg bij handtassenproducent Delvaux in Brussel (04/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij de Brusselse producent van luxehandtassen Delvaux dreigen 26 mensen hun baan te verliezen. Die intentie heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Delvaux wil de kwaliteitscontrole en distributie voortaan in Frankrijk organiseren.
  [naar artikel]
 23. Geld betalen om geld af te kunnen halen: dorp grijpt in nadat laatste geldautomaat verdwijnt (03/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  15.000 euro per jaar. Zoveel wil kustgemeente Koksijde jaarlijks betalen aan grootbank BNP Paribas om opnieuw een geldautomaat in deelgemeente Sint-Idesbald te hebben. Een ongezien actie, die ingaat tegen de trend van de verdwijnende flappentappen. “Banken zouden die service zelf moeten aanbieden”, zegt de Vereniging van Steden en Gemeenten.
  [naar artikel]
 24. Politiehonden verzamelen op strand Sint-Idesbald: "We tonen per discipline wat we kunnen met onze hond"   (26/08/2021 - VRT NWS)
  Het is Dag van de Hond en dat zullen ze in Koksijde geweten hebben. Daar is er voor het eerst een samenkomst van allemaal politiehonden: honden van de brandweer, douane, defensie en Civiele Bescherming. Ze tonen per discipline wat ze kunnen.
  [naar artikel]
 25. Home Mathilde Schroyens ligt er zwaar verwaarloosd bij (04/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Home Mathilde Schroyens in Sint-Idesbald bij Koksijde is altijd wat Antwerpse grond geweest. Duizenden Antwerpenaren denken met weemoed terug aan het voormalige vakantieverblijf, omdat ze er hun zeeklassen hebben doorgebracht. Het terrein is al enkele jaren niet meer in handen van Stad Antwerpen, en ligt er erg verwaarloosd en gevandaliseerd bij, zo blijkt uit nieuwe beelden.
  [naar artikel]
 26. Train World herdenkt overlijden Delvaux met tentoonstelling (09/07/2019 - De Standaard)
  Het spoorwegmuseum Train World in Schaarbeek organiseert vanaf oktober een tentoonstelling rond Paul Delvaux. Het is dit jaar immers 25 jaar geleden dat de kunstenaar overleed.
  [naar artikel]
 27. Handtassen van Delvaux komen in Zwitserse handen (30/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Handtassen van Delvaux komen in Zwitserse handen De Zwitserse luxegroep Richemont neemt de Brusselse lederwarenproducent Delvaux, vooral bekend van de handtassen, volledig over. Dat is woensdag aangekondigd. Delvaux, opgericht in 1829, is naar eigen zeggen het oudste lederwarenhuis ter wereld. Het heeft vijftig winkels wereldwijd, waarvan zes in België. “De overname door Richemont maakt Delvaux klaar voor een volgende fase van ontwikkeling”, […] Lees dit artikel: Handtassen van Delvaux komen in Zwitserse handen
  [naar artikel]
 28. Delvaux lanceert kerstcollectie geïnspireerd op 'Game of Thrones' (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de aanloop naar de feestdagen brengt Delvaux een opvallende collectie uit die is geïnspireerd op de populaire tv-reeks 'Game of Thrones'. Het gaat om vier handtassen van de Couture Exclusive Collection die in beperkte oplage worden uitgebracht.
  [naar artikel]
 29. Na dood van twee blindegeleidehonden is Hilaire (62) blij met opvolger Arrow: “Hij begrijpt alleen Frans. Ik moet hem nog Nederlands leren” (07/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Dolblij ben ik, want dankzij Arrow kan ik weer overal naartoe”, glundert Hilaire Velghe (62) uit Koksijde. Al twee keer moest de slechtziende man zijn trouwe metzegel afgeven. Er is wel nog één werkpuntje: Arrow is opgevoed in... Bergen. Gelukkig weet de gewezen hotelier -25 jaar baatte hij Hotel Ruytingen uit in Sint-Idesbald- daar raad mee.
  [naar artikel]
 30. Het Delvaux Museum: snuisteren in 190 jaar geschiedenis van het Belgische luxehandtassenmerk (11/09/2019 - VRT NWS)
  Zelfs als u niets met handtassen heeft, dan doet de naam Delvaux waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het luxehandtassenmerk bestaat sinds 1829 en is als oudste, nog altijd actieve hofleverancier onlosmakelijk verbonden met België. En ook al laat uw budget de aankoop van een Delvaux misschien niet toe, u kunt vanaf nu wel een blik achter de schermen werpen in het nieuwe Delvaux Museum in Brussel.
  [naar artikel]
 31. Mini-bioscoop in Koksijdse frituur: "Eerst frietjes bestellen, daarna film bekijken" (24/08/2020 - VRT NWS)
  Eerst een frietje eten en daarna in een piepkleine privézaal met je bubbel een film bekijken. Dat kan in frituur Friet & Co in Sint-Idesbald in Koksijde. "Achter in de frituur kunnen 5 à 6 mensen genieten van een goede film", zegt uitbater Ed Quintens.
  [naar artikel]
 32. Delvaux geeft oude handtassen een tweede leven (16/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgische Delvaux, het oudste lederenwarenhuis ter wereld, en Labellov, online retailer voor designer tweedehandsspullen, slaan de handen in elkaar. Ze gaan samenwerken om luxeartikelen in omloop te houden en bieden de stuks zo een circulaire toekomst.
  [naar artikel]
 33. Delvaux geeft oude handtassen een tweede leven (16/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Belgische Delvaux, het oudste lederenwarenhuis ter wereld, en Labellov, online retailer voor designer tweedehandsspullen, slaan de handen in elkaar. Ze gaan samenwerken om luxeartikelen in omloop te houden en bieden de stuks zo een circulaire toekomst.
  [naar artikel]
 34. Oudgediende keert terug als nieuwe CEO van Delvaux (21/09/2021 - De Tijd)
  19:38 De Fransman Jean-Marc Loubier wordt de nieuwe topman van het beroemde Belgische handtassenmerk Delvaux. Loubier komt opnieuw aan het hoofd van Delvaux, waar hij eerder zowel voorzitter als aandeelhoud...
  [naar artikel]
 35. Paul De Jonghe (67) overleden: “Sint-Rombouts was zijn leven” (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In ‘zijn’ Sint-Romboutskathedraal in Mechelen wordt donderdag gewezen hulpkoster Paul De Jonghe begraven. Hij was nog maar twee jaar met pensioen en stierf vorige week onverwacht op 67-jarige leeftijd.
  [naar artikel]
 36. Britney Spears werpt zich op nieuwe carrière als... kunstschilder (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ze is nu ook... kunstschilder!
  [naar artikel]
 37. De drie boekentips van Béatrice Delvaux: 'Vijf keer van nationaliteit veranderen zonder verhuizen' (20/07/2019 - Knack)
  We leven in politiek complexe en verwarrende tijden. Daarom vroeg Knack aan 30 bevoorrechte waarnemers suggesties voor boeken die licht in de duisternis kunnen brengen. Vandaag: Béatrice Delvaux, commentator bij Le Soir.
  [naar artikel]
 38. Jan Delvaux begint eigen uitgeverij (23/11/2017 - VRT NWS)
  "Sylvain" heet de nieuwe uitgeverij van Jan Delvaux, de vermaarde Belpop-kenner. Delvaux vindt dat hij veel beter geplaatst is dan een gewone uitgever om boeken over muziek op de markt te brengen. Hij kent die niche als zijn binnenzak, hij weet waar het publiek zit.  
  [naar artikel]
 39. "Dagelijkse zomerkost" brengt Jeroen Meus in Leuven, de Vlaamse Ardennen, Sint-Idesbald en Mol (14/06/2017 - De Redactie)
  Dat "Dagelijkse kost" komende zomer tot "Dagelijkse zomerkost" zou transformeren, had Eén begin april al bekendgemaakt. Nu is duidelijk waar de opnames van het programma zullen plaatsvinden.
  [naar artikel]
 40. Nederlandse tv-reeks brengt ode aan Toon Hermans (19/08/2016 - De Redactie)
  De AVROTROS start eind dit jaar met een programma als eerbetoon aan de Nederlandse cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. Elke week duikt een bekende cabaretier in het leven van de kleinkunstenaar.
  [naar artikel]
 41. “Skelet bleek drie eeuwen te jong” (08/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie ligt er in het graf van de zalige Idesbald? Niet de legendarische abt van abdij Ten Duinen in Koksijde, wees een reliekopgraving vorig jaar al uit. Met een Tongerse gezichtsreconstructie en een Leuvens DNA-onderzoek wil het gelijknamige museum achterhalen wie dan wel in dat graf ligt.
  [naar artikel]
 42. Verandert Koksijde in Koksijde-Oostduinkerke? (18/02/2020 - VRT NWS)
  De burgemeester van Koksijde heeft op de gemeenteraad voorgesteld om de naam van de gemeente te veranderen in Koksijde-Oostduinkerke. "De vlag moet de lading dekken. In de toeristische communicatie spreken we al over Koksijde-Oostduinkerke", zegt burgemeester Vandenbussche.
  [naar artikel]
 43. Koksijde brengt alle politiehonden van ons land samen: "Zo'n hond is als je eigen kind" (18/08/2020 - VRT NWS)
  Alle baasjes van een politiehond zijn uitgenodigd voor een dagje Koksijde. Velen van hen leerden elkaar kennen na het ongeval met een politiewagen in februari in Knokke-Heist. Daarbij kwamen 2 honden van de politiezone om het leven. "We hebben toen nog meer beseft hoeveel onze dieren voor ons betekenen", zegt hondenbegeleidster Stephanie Tourlouse.
  [naar artikel]
 44. De watervliegtuigen van het Belgische leger - en 99 andere landkaarten die onze geschiedenis vertellen (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wist u dat het Belgische leger ooit met watervliegtuigen vloog? En dat die vanop de spuikom in Oostende opstegen? Het is maar één van vele feiten die letterlijk in kaart zijn gebracht in een opmerkelijk nieuw boek. ‘De geschiedenis van België in 100 oude kaarten’ vertelt over strijd en over vermaak. Het toont zelfs hoe een leerling van de befaamde schilder Paul Delvaux het huisje van zijn oma in Koksijde op een kunstwerk van de meester heeft gesmokkeld.
  [naar artikel]
 45. De 7 favoriete eetadresjes van Sofie Dumont: “In dit visrestaurant serveren ze de lekkerste producten uit de zee” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een mooi linnen tafellaken in een restaurant kan ik altijd appreciëren”, vertelt chef Sofie Dumont. “Al eet ik even graag mijn frietjes op het terras van een café op." In welk restaurant schuift ze dan het liefst aan zo’n met linnen bedekte tafel aan? En wat is haar klassieke bestelling in de frituur? Ze deelt haar 7 favoriete eetadresjes in Sint-Idesbald, Brussel, Pepingen, Waterloo, Koksijde en Kopenhagen.
  [naar artikel]
 46. Einde van een tijdperk: Zwitserse luxegroep koopt Delvaux (01/07/2021 - De Morgen)
  De Zwitserse luxegroep Richemont neemt het Belgische modemerk Delvaux over. Met de verkoop komt een einde aan een tumultueuze periode waarin de iconische lederfabrikant zijn omzet flink zag dalen en heel wat mensen de laan werden uitgestuurd. ‘Delvaux was niet klaar voor de coronacrisis.’
  [naar artikel]
 47. NMBS-baas Dutordoir geeft vier Delvaux-schilderijen terug aan het publiek: “Horen niet thuis in mijn kantoor” (04/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vier schilderijen van Paul Delvaux die in de kantoren van NMBS-CEO Sophie Dutordoir hingen, zijn vanaf vandaag te bewonderen in het treinmuseum Train World in Schaarbeek. Dutordoir vindt dat de kunstwerken niet thuishoren in haar privékantoor, maar dat iedereen ze moeten kunnen zien. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 48. NMBS-baas Dutordoir geeft vier Delvaux-schilderijen terug aan het publiek: ‘Horen niet thuis in mijn kantoor’ (04/09/2019 - De Standaard)
  Vier schilderijen van Paul Delvaux die in de kantoren van NMBS-CEO Sophie Dutordoir hingen, zijn vanaf vandaag te bewonderen in het treinmuseum Train World in Schaarbeek. Dutordoir vindt dat de kunstwerken niet thuishoren in haar privékantoor, maar dat iedereen ze moeten kunnen zien. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 49. De 7 favoriete eetadresjes van Sofie Dumont: “De americain vind je nergens verser dan hier” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een mooi linnen tafellaken in een restaurant kan ik altijd appreciëren”, vertelt chef Sofie Dumont. “Al eet ik even graag mijn frietjes op het terras van een café op." In welk restaurant schuift ze dan het liefst aan zo’n met linnen bedekte tafel aan? En wat is haar klassieke bestelling in de frituur? Ze deelt haar 7 favoriete eetadresjes in Sint-Idesbald, Brussel, Pepingen, Waterloo, Koksijde en Kopenhagen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy