Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:40 uur

Danzel uit ‘Idool’ wint Poolse talentenshow

Het Belang van Limburg

14/05/2022 - 14:03

Hij doet het goed in Polen, die Danzel (45). De zanger met de blauwe bril, die het in 2003 tot in de halve finale van ‘Idool’ schopte, heeft er de populaire televisieshow ‘Your face sounds familiar’ gewonnen. In dat programma imiteerde hij verschillende artiesten, van James Hetfield tot Tina Turner.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Danzel uit ‘Idool’ wint populaire Poolse televisieshow (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Danzel (45) heeft de Poolse televisieshow ‘Your Face Sounds Familiar’ gewonnen. De zanger raakte bij ons bekend na zijn deelname aan ‘Idool’ in 2003. Johan Waem, toen nog met een blauw brilletje, schopte het toen tot in de halve finale. Ondertussen is het in ons land al enkele jaren iets stiller rond de Vlaamse zanger, maar in Oost-Europa is onze landgenoot waanzinnig populair.
  [naar artikel]
 2. Bijna 20 jaar na ‘Idool’ wint Danzel populaire Poolse televisieshow: “De vergoeding ligt hier gewoon hoger” (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2003 schopte Danzel (45), toen nog met z’n blauwe bril, het tot de halve finale van ‘Idool’. In ons land bleef het de afgelopen jaren eerder stil rond Johan Waem - zoals de zanger echt heet -, maar in Oost-Europa is ‘onze’ Danzel waanzinnig populair. Afgelopen weekend won hij in Polen zelfs het zestiende seizoen van de populaire tv-show ‘Your Face Sounds Familiar’. “Het voordeel van bekend zijn in het buitenland? Wanneer ik thuis ben in België, zit ik op mijn gemak.”
  [naar artikel]
 3. Danzel scoorde hit met ‘Pump it up!’ en verbaast nu iedere week 4 miljoen Polen (31/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Zegt de naam Danzel je nog iets? De Beverenaar raakte bekend via de talentenjacht Idool 2003 en scoorde in 2004 de hit ‘Pump it up!’. Nadien deemsterde zijn ster weg. Maar in Polen maakt hij week na week het mooie weer in één van de best bekeken programma’s op de Poolse televisie. Johan Waem is hot in Polen.
  [naar artikel]
 4. Vergeet ‘The Masked Singer’, Beverenaar Danzel verbaast iedere week 4 miljoen Polen (30/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zegt de naam Danzel je nog iets? De Beverenaar raakte bekend via de talentenjacht Idool 2003 en scoorde nadien enkele bescheiden hitjes als ‘Pump it up!’. Nadien deemsterde zijn ster weg. Maar in Polen maakt hij week na week het mooie weer in één van de best bekeken programma’s op de Poolse televisie. Johan Waem is hot in Polen.
  [naar artikel]
 5. Vijftien jaar na ‘Idool’: Danzel nog steeds razend populair in Polen en Rusland (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In eigen land vragen mensen hem of ‘hij eigenlijk nog iets doet met muziek’. Wel, in Oost-Europa is Johan Waem (42), alias Danzel, met 4,5 miljoen...
  [naar artikel]
 6. Bevers zanger Danzel wint Poolse liedjeswedstrijd: “Het moeilijkste nummer gehouden voor de finale... maar ik breng het geen tweede keer meer” (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het Eurovisiesongfestival scoorde België maar weinig punten maar zanger Danzel heeft in Polen wel met verve ons land vertegenwoordigd. Hij won er afgelopen vrijdag de finale van de populaire televisieshow ‘Your face sounds familiar’. Tien weken lang kroop hij in de huid van een andere artiest, van Lenny Kravitz tot Tina Turner. In de finale koos Danzel voor de Poolse ster Czeslaw Niemen. “Zingen in een taal die je niet eens begrijpt, is een aartsmoeilijke opdracht. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost.”
  [naar artikel]
 7. Ooit halve finalist in ‘Idool’, nu superster in Polen als imitator van Tina Turner en co: “Ik ben hier verheven tot halfgod” (01/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Kent u Danzel nog? De jongen met de blauwe bril die in 2003 halve finalist werd in het eerste seizoen van Idool, en daarna door megahit Pump it up liefst 4.000 keer het vliegtuig op moest voor buitenlandse optredens. Hij is al járen een grote ster in Polen, en dat blijkt nu ook uit zijn deelname aan een populair tv-programma waarin hij andere artiesten imiteert. “Het Poolse volk heeft me nu echt op de top van de berg geplaatst, hopelijk donder ik er nu niet af.”
  [naar artikel]
 8. Zanger Danzel krijgt fenomenale makeover in populaire Poolse televisiehow: “Na acht uur in de schminkstoel staat er een ander personage recht” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn grootste hit ‘Pump it up’ dateert al van twintig jaar geleden maar in Polen is de Beverse zanger Danzel vandaag nog altijd razend populair. Momenteel steelt hij wekelijks miljoenen harten in de televisieshow ‘Your face sounds familiar’. Daarin ondergaat hij telkens een transformatie naar een bekend artiest. De gelijkenis met James Hetfield van Metallica, Seal en zelfs Tina Turner is bijna griezelig treffend.
  [naar artikel]
 9. Peter Evrard blikt terug op zijn ‘Idool’-zege: “Nee, ik ben niet jaloers op het succes van Natalia” (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Qmusic verwende de nillies-fans deze week serieus met de ‘Top 500 van de 00′s (De Idool Editie)’ en een unieke reünie van finalisten uit ‘Idool’ in...
  [naar artikel]
 10. Danzel maakt indruk in Poolse show: “Als de Oekraïne-oorlog overwaait naar daar, is dat fataal voor mij” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In eigen land is hij een beetje vergeten, maar in Polen is ‘Pump It Up’-zanger Danzel een ware ster. “De agenda zit meer dan vol”, vertelt Johan Waem (45), zoals de zanger echt heet. Zo is hij nu te zien in ‘Your Face Sounds Familiar’, dat wekelijks tot vier miljoen kijkers trekt. Hij vertelt over zijn leven daar, de indrukwekkende metamorfoses die hij voor het programma ondergaat en hoe de oorlog in Polen wel écht dichtbij komt. “Het zou fataal zijn voor mij.”
  [naar artikel]
 11. Danzel zet danscafé te koop: “Door corona volgen er nog meer faillissementen” (27/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Danzel stapt uit het nachtleven. Aan het raam van zijn danscafé A Peu Près in Beveren hangt sinds enkele weken het bordje: ‘Te koop’. “Er zullen...
  [naar artikel]
 12. Na het succes van Idool 2003 en 'Pump it up': hoe is het nog met Danzel? (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

  [naar artikel]
 13. Poolse premier zet conflict met EU op scherp: ‘Uithongering van onderworpen staten dreigt’ (19/10/2021 - De Morgen)
  De Poolse regering beschuldigt de EU ervan zich te ontwikkelen tot een superstaat die lidstaten degradeert tot ‘provincies’ die met chantage en machtsmisbruik alles kan worden opgelegd. Met deze brief zet de Poolse premier Morawiecki het conflict over de Poolse onttakeling van de rechtsstaat op scherp aan de vooravond van overleg in Brussel met het Europees Parlement en de Europese regeringsleiders.
  [naar artikel]
 14. ‘Idool’ Peter Evrard blikt terug op overwinning: “Ik heb me nog lang geërgerd aan talentenjachten” (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2003 won Peter Evrard (47) de allereerste editie van ‘Idool’, waardoor Natalia zich tevreden moest stellen met de tweede plaats. Bij JOE blikt hij terug op zijn deelname en vertelt hij hoe het nu nog met hem gaat.
  [naar artikel]
 15. ‘Idool’ Peter Evrard blikt terug op overwinning: “Ik heb me nog lang geërgerd aan talentenjachten” (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2003 won Peter Evrard (47) de allereerste editie van ‘Idool’, vóór Natalia. Bij JOE blikt hij terug op zijn deelname en vertelt hij hoe het nu nog met hem gaat.
  [naar artikel]
 16. ‘Uithongering van onderworpen staten dreigt’: Poolse premier zet conflict met EU op scherp (19/10/2021 - De Morgen)
  De Poolse regering beschuldigt de EU ervan zich te ontwikkelen tot een superstaat die lidstaten degradeert tot ‘provincies’ die met chantage en machtsmisbruik alles kan worden opgelegd. Met die brief zette de Poolse premier Morawiecki het conflict over de Poolse onttakeling van de rechtsstaat op scherp. Deze ochtend trok hij in het Europees Parlement voor de Europese regeringsleiders allerminst zijn voet terug.
  [naar artikel]
 17. Hij was al een superster in Polen, maar winst in populaire tv-show zal Danzel geen windeieren leggen (16/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hij was al een superster in Polen, maar afgelopen weekend schakelde Danzel (45) nog een versnelling hoger. De zanger, bekend van zijn hit Pump it up, won er afgelopen weekend als eerste niet-Poolse artiest de succesvolle televisieshow Your face sounds familiar. En dat zal hem geen windeieren leggen.
  [naar artikel]
 18. Maarten Cox van ‘Idool’ krabbelt recht na burn-out: “Mijn therapeute had me nog zo gewaarschuwd...” (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik dacht dat het mij niet kon overkomen, maar plots zei mijn lichaam ‘stop!’”Maarten Cox (37), bekend van ‘Idool 2004’ en presentator op TV Plus, radio en regionale tv, voelde eind vorig jaar plots het licht uitgaan. Inmiddels wordt hij stilaan weer de oude. “Ik probeer het nu kalmer aan te doen, maar aanvaarden dat er nog werk aan de winkel is, ligt moeilijk.”
  [naar artikel]
 19. Model dat gebruikt werd om BV's te lokken, reageert voor het eerst: “Niet de eerste keer dat dit gebeurt” (10/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gewezen ‘Idool’-finalist Born Crain outte zich onlangs ook als bijna-slachtoffer van de 27-jarige G.R., alias ‘Eveline’. ‘Zij’ had geprobeerd hem...
  [naar artikel]
 20. ‘The Voice of Holland’ stopgezet na ‘zeer schokkende’ meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag (15/01/2022 - De Morgen)
  De Nederlandse zender RTL stopt voorlopig met het uitzenden van talentenshow The Voice of Holland. Aanleiding zijn ‘zeer ernstige en schokkende’ beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. De zender kondigt een ‘zorgvuldig, onafhankelijk’ onderzoek aan.
  [naar artikel]
 21. Model dat gebruikt werd om BV's te lokken, reageert voor het eerst: “Ik krijg de hele tijd berichten van slachtoffers met dergelijke verhalen” (10/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gewezen ‘Idool’-finalist Born Crain outte zich onlangs ook als bijna-slachtoffer van de 27-jarige G.R., alias ‘Eveline’. ‘Zij’ had geprobeerd hem...
  [naar artikel]
 22. ‘Idool’-kandidaat Danzel trapt Top 500 van de 00's af met z’n hit ‘Pump It Up’ (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag, maandag 21 oktober, tot en met vrijdag 25 oktober horen de Qmusic-luisteraars de Top 500 van de 00's op de radio. Qmusic steekt de...
  [naar artikel]
 23. Ex-'Idool'-finalist Wouter klimt uit diep dal: "Ik dacht dat ik ging sterven" (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 2004 pakte VTM uit met de tweede editie van ‘Idool’. En net als in seizoen één, toen Peter Evrard won ten koste van Natalia, moest ook nu de...
  [naar artikel]
 24. Danzel is "wereldberoemd in Oost-Europa" (18/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Geen sant in eigen land, maar de Beverse zanger Danzel wordt in het buitenland nog steeds op handen gedragen. Hij kreeg in Polen voor zijn hit
  [naar artikel]
 25. Eerste beelden uit ‘Natalia De Musical’: “Ik had bijna niet meegedaan aan ‘Idool’, niks voor mij” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  James Cooke neemt in een nieuw programma het leven van BV’s mee naar de planken. In de eerste aflevering van ‘James De Musical’ krijgen we een muzikale versie van het verhaal van Natalia te zien.
  [naar artikel]
 26. ‘The Voice of Holland’ stopgezet na ‘zeer schokkende’ meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag (15/01/2022 - De Morgen)
  De Nederlandse zender RTL is voorlopig gestopt met het uitzenden van talentenshow The Voice of Holland. Aanleiding zijn ‘zeer ernstige en schokkende’ beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Bandleider Jeroen Rietbergen heeft de beschuldigingen erkend en is per direct opgestapt.
  [naar artikel]
 27. Migratiecrisis aan Poolse grens verhardt: ‘Wit-Russische militairen spelen actieve rol’ (10/11/2021 - De Morgen)
  ‘Het was geen rustige nacht’, zei de Poolse minister van Defensie over de crisis aan de grenzen van zijn land. De Poolse grenswacht meldt dat drie groepen mensen een poging waagden om vanuit Wit-Rusland de grens over te steken. Ze zijn gearresteerd of de grens over gezet. Volgens Polen zou het Wit-Russische leger een actieve rol spelen in de crisis.
  [naar artikel]
 28. REALITYCHECK. Wouter uit ‘De Bachelorette’ blikt terug en Aleksandra over haar Poolse ‘Love Island’-avontuur (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 29. Zanger Danzel met zorgen het nieuwe jaar in: “Wat is succes waard als je dochter zo ziek is” (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het waren woelige feestdagen voor Johan Waem (43), beter bekend als Danzel. December is een absolute topmaand qua optredens voor de zanger van...
  [naar artikel]
 30. De lessen van Didier Drogba: hoe zijn idool Romelu Lukaku een handje helpt om aanvaard te worden bij Chelsea (13/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij hoeft de bladzijden niet eens uit te scheuren. Romelu Lukaku (28) kan het Didier Drogba op de man af vragen. Zaterdagavond, na zijn eerste trofee, poseerde ‘Big Rom’ trots met zijn idool. Het handboek van de meest gelouterde spits van Chelsea is zijn gids: ‘Hoe win je harten van supporters (terug)?’. Een inzicht in de psyche van twee aanvallers met opvallend veel raakvlakken in hun eerste seizoen als duurste aanwinst.
  [naar artikel]
 31. De lessen van Didier Drogba: hoe zijn idool Romelu Lukaku een handje helpt om eindelijk aanvaard te worden bij Chelsea (13/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij hoeft de bladzijden niet eens uit te scheuren. Romelu Lukaku (28) kan het Didier Drogba op de man af vragen. Zaterdagavond, na zijn eerste trofee, poseerde ‘Big Rom’ trots met zijn idool. Het handboek van de meest gelouterde spits van Chelsea is zijn gids: ‘Hoe win je harten van supporters (terug)?’. Een inzicht in de psyche van twee aanvallers met opvallend veel raakvlakken in hun eerste seizoen als duurste aanwinst.
  [naar artikel]
 32. Poolse premier belooft hervorming rechtsstaat na financiële druk EU: ‘Misverstanden en misinterpretaties’ (21/10/2021 - De Morgen)
  Polen zegt bereid te zijn omstreden onderdelen van zijn juridische stelsel aan te passen om de twijfels in de EU over de Poolse rechtsstaat weg te nemen. De Poolse premier Morawiecki liet dat donderdagavond aan zijn EU-collega’s weten. Die spraken hem aan op de ondermijning van de rechtsstaat.
  [naar artikel]
 33. Mooi antwoord: terwijl Engelse spelers worden uitgejouwd wanneer ze knielen, wijzen Poolse spelers naar ‘Respect’-badge op de arm (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Boegeroep tijdens het knielen ontsierde gisterenavond de aftrap van de wedstrijd tussen Polen en Engeland. Wanneer de Engelse selectie zoals gewoonlijk knielde voor de ‘BLM-beweging’, lieten enkele Poolse supporters zich van hun kleinste kant zien. De Poolse spelers, met aanvoerder Robert Lewandowski voorop, hadden een duidelijk antwoord klaar.
  [naar artikel]
 34. Mooi antwoord: terwijl Engelse spelers worden uitgejouwd wanneer ze knielen, wijzen Poolse spelers naar ‘Respect’-badge op de arm (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Boegeroep tijdens het knielen ontsierde gisterenavond de aftrap van de wedstrijd tussen Polen en Engeland. Wanneer de Engelse selectie zoals gewoonlijk knielde voor de ‘BLM-beweging’, lieten enkele Poolse supporters zich van hun kleinste kant zien. De Poolse spelers, met aanvoerder Robert Lewandowski voorop, hadden een duidelijk antwoord klaar.
  [naar artikel]
 35. Poolse premier: 'Warschau wil in Europese Unie blijven’ (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft vrijdag verzekerd dat zijn land in de Europese Unie (EU) wil blijven. De Poolse justitie nam donderdag een beslissing die volgens experts tot een ‘polexit’ zou kunnen leiden, een uitstap uit de Europese Unie.
  [naar artikel]
 36. POLL. Wie wint volgens jou ‘Belgium’s Got Talent’? (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag is het zover: dan weten we eindelijk wie dit seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ wint. Wie maakt er volgens jou kans op de overwinning en bijbehorende prijzenpot van 50.000 euro?
  [naar artikel]
 37. POLL. Wie wint volgens jou ‘Belgium’s Got Talent’? (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag is het zover: dan weten we eindelijk wie dit seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ wint. Wie maakt er volgens jou kans op de overwinning en bijbehorende prijzenpot van 50.000 euro?
  [naar artikel]
 38. Alleen vrijwilligers helpen migranten aan de Poolse grens: ‘Zonder ons waren er misschien al honderden doden’ (16/11/2021 - De Morgen)
  De spanning neemt toe langs de Poolse grens met Wit-Rusland, waar duizenden migranten ingesloten zitten in de dichte bossen. Een netwerk van vrijwilligers schiet ze te hulp. ‘Deze mensen moeten we helpen. Ik weet hoe het is, want mijn eigen familie heeft het meegemaakt.’
  [naar artikel]
 39. Helmut Lotti laat zijn idool Michael Jackson vallen na ‘Leaving Neverland’: “Ik voel me bedrogen” (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Helmut Lotti (49) heeft vrijdag naar ‘Leaving Neverland’ gekeken en dat is hem niet goed bekomen. Diep teleurgesteld in zijn idool kroop hij in...
  [naar artikel]
 40. Migratiecrisis aan de Poolse grens houdt aan: meerdere Wit-Russische groepen opgepakt (10/11/2021 - De Morgen)
  ‘Het was geen rustige nacht’ zei de Poolse minister van Defensie over de grenscrisis. De Poolse grenswacht meldt dat drie groepen mensen een poging waagden om vanuit Wit-Rusland de grens over te steken. Ze zijn gearresteerd of de grens over gezet.
  [naar artikel]
 41. Genkse kunstenaar die draak stak met tv-format ‘Idool’ overleden (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Jeroen Moonen, de Genkse kunstenaar die de draak stak met het VTM-programma Idool is op 42-jarige leeftijd overleden. Zijn dood veroorzaakte heel wat verslagenheid bij familie en in zijn vriendenkring.
  [naar artikel]
 42. ‘Idool’-zanger Born Crain wordt eind dit jaar voor derde keer papa: “Opnieuw een ‘wijf’” (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zanger en radiopresentator Born Crain (39) krijgt eind dit jaar opnieuw een dochtertje. De ‘Idool 2004'-deelnemer en z’n vriendin Lotje hebben al...
  [naar artikel]
 43. Herinner jij je dit nog? Veerle Baetens waagt als ‘Sara’ haar kans bij 'Idool 2007' (07/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Herinner je je dit fragment nog? Veerle Baetens gaat als haar karakter ‘Sara’ auditie doen bij Idool 2007 en niemand van de juryleden die het...
  [naar artikel]
 44. Ontslagnemende Poolse president wint verkiezingen nipt (13/07/2020 - Express)
  Met 99,97 procent van de stemmen geteld, ligt de Poolse ontslagnemende president Andrzej Duda voor op zijn tegenstander Rafal Trzaskowski.... The post Ontslagnemende Poolse president wint verkiezingen nipt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. “Plots stond mijn idool Anastasia naast mij in de lift”: Belle Perez ontdekte de wereld echt dankzij ‘Hello World’ (23/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nummers als ‘Que viva la vida’ bezorgden Belle Perez (44) recordnoteringen in de hitparade of deden haar vijf keer na elkaar ‘Zomerhit’ winnen....
  [naar artikel]
 46. POLL. Wie wint volgens jou ‘K2 zoekt K3’? (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdag is het zover: dan weten we eindelijk wie ‘K2 zoekt K3’ wint. Wie maakt er volgens jou kans op de overwinning en mag er als gevolg in de voetsporen van Klaasje treden?
  [naar artikel]
 47. ‘De Belgische rockwereld is nu nog kleiner geworden’: fans van Arno eren hun idool in de AB (04/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters wint ‘Oscar voor online video’ (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Martijn Peters, de wetenschapsexpert van VTMNIEUWS en HLN.be, heeft een ‘Jamie’ gewonnen voor zijn TikToks. Hij wint in de categorie ‘explainer.’ Sommige van zijn video’s worden honderdduizenden keren bekeken. “Ik haal mijn inspiratie uit wat er in mijn eigen leven gebeurt”, zegt hij.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy