Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
03:28 uur

Econoom Peter De Keyzer pleit voor radicale beleidsveranderingen: “Als we zo voortdoen, gaat onze welvaart aanzienlijk dalen”

Het Nieuwsblad

14/05/2022 - 14:14

Onze welvaart staat onder druk. De inflatie in België is de hoogste in bijna veertig jaar tijd, het aantal faillissementen stijgt sterk en volgens het Internationaal Monetair Fonds heeft ons land in 2027 het grootste begrotingstekort van de Europese Unie na Roemenië. Econoom Peter De Keyzer (46) ziet maar één uitweg uit deze negatieve spiraal: radicale veranderingen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer eist een plan voor dit land. “Anders is het wachten op de volgende crisis. En die zal pijn doen” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf minuten ambitie. Dat vraagt econoom Peter De Keyzer voor ons land in zijn nieuw en gelijknamig boek, waarin hij een somber beeld ophangt van België. “Iedereen is bevoegd, niemand is verantwoordelijk. We leven in een gestold land.” Toch blijft hij optimistisch. Al moet er dringend een toekomstplan komen. “Ik wil echt iets veranderen in dit land. Daarom ga ik niet in de politiek.”
  [naar artikel]
 2. Econoom Peter De Keyzer over het regeerakkoord: 'Werkzaamheidsgraad van 80 procent is een illusie' (09/10/2020 - Knack)
  Met een verhoging van de pensioenen en de uitkeringen zorgt de nieuwe federale regering ervoor dat minder mensen hun weg zullen vinden naar de arbeidsmarkt, waarschuwt econoom Peter De Keyzer in het programma Z-Talk, dit weekend op Kanaal Z.
  [naar artikel]
 3. Econoom Peter De Keyzer waarschuwt voor jarenlange gevolgen van economische schok: "Vergelijk het met een nucleaire explosie” (07/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis zorgt voor de grootste economische schok sinds de jaren 1930. Dat heeft econoom Peter De Keyzer donderdag gezegd tijdens een...
  [naar artikel]
 4. INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “Was België een bedrijf geweest, we waren al lang failliet” (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Vergelijk corona met een nucleaire explosie. De flits hebben we nu gezien. Wat volgt is de schokgolf met 250.000 werklozen en duizenden bedrijven die in de anderhalvemetereconomie ten onder gaan.” Econoom Peter De Keyzer wond er een half jaar geleden geen doekjes om en staat daar nog steeds achter. “Wanneer er na deze golf nog een derde komt en daarna een vierde, zal onze overheid de problemen niet kunnen blijven opsoppen.”
  [naar artikel]
 5. Economen Paul De Grauwe en Peter De Keyzer over toekomst Belgische economie: “Waarom moeten wij de topregio van Europa zijn? We spelen hier geen voetbal” (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Zet twee economen in een kamer en je krijgt twee meningen, soms wel drie.” Churchill klaagde er ooit over, en ook vandaag spreken we sir Winston niet tegen. Al zijn professor internationale economie Paul De Grauwe (75) en econoom Peter De Keyzer (46) het eigenlijk vaak eens. Het glas is gevuld, maar is het halfvol of halfleeg? “Het zijn alleen onnozelaars die hun opinie niet veranderen als de feiten dat wel doen.”
  [naar artikel]
 6. Econoom Peter De Keyzer: ‘De overheid gaat de problemen niet kunnen blijven opsoppen’ (18/11/2020 - De Morgen)
  ‘Vergelijk corona met een nucleaire explosie. De flits hebben we nu gezien. Wat volgt is de schokgolf.’ Econoom Peter De Keyzer wond er een half jaar geleden geen doekjes om en staat daar nog steeds achter. ‘De lockdown is een zwaktebod, zeker bij een tweede golf. De eerste keer tot daar aan toe, maar nu zijn we er met de ogen open in gelopen. Het is alsof de Duitsers weer voor de deur staan en ze weer in twee dagen over ons heen walsen.’
  [naar artikel]
 7. ‘Niet ondenkbaar dat rijk land als VS overkop gaat' (02/08/2017 - De Tijd)
  12:57 Voor econoom en ondernemer Peter De Keyzer zou iedereen die begaan is met onze maatschappij 'De Mandibles' van Lionel Shriver moeten lezen. Het schetst een doemscenario over de implosie van de Amerika...
  [naar artikel]
 8. Economie lijdt onder corona: “Eén op drie horecazaken gaat straks niet meer open” (15/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer vandaag in Het Laatste Nieuws. De econoom deed zijn verhaal eerder al in het parlement en in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 9. Econoom Peter De Keyzer: ‘De lockdown is een zwaktebod, zeker bij een tweede golf’ (18/11/2020 - De Morgen)
  ‘Vergelijk corona met een nucleaire explosie. De flits hebben we nu gezien. Wat volgt is de schokgolf.’ Econoom Peter De Keyzer wond er een half jaar geleden geen doekjes om en staat daar nog steeds achter. ‘De lockdown is een zwaktebod, zeker bij een tweede golf. De eerste keer tot daar aan toe, maar nu zijn we er met de ogen open in gelopen. Het is alsof de Duitsers weer voor de deur staan en ze weer in twee dagen over ons heen walsen.’
  [naar artikel]
 10. Geert Noels en Peter De Keyzer: 'België kan een economische paria worden' (28/05/2020 - Knack)
  We onderschatten schromelijk de schade die de Belgische economie oploopt door een radicale lockdown gevolgd door een trage opstart, waarschuwen de economen Geert Noels en Peter De Keyzer. Er kan nog worden bijgestuurd, maar België dreigt in het clubje Europese probleemlanden terecht te komen.
  [naar artikel]
 11. Economen De Keyzer en Schoors: ‘Een kans als deze om onze welvaart voor decennia te verzekeren, krijg je maar om de zeventig jaar’ (27/05/2021 - De Morgen)
  Het Rijk der Vrijheid breekt eindelijk aan, maar aan de horizon doemen donkere wolken op. Na de zomer dreigt een faillissementengolf, oncologen verwachten extra kankerdoden door laattijdige diagnoses, en kinderen hikken aan tegen een historische leerachterstand. Toch ontpoppen economen Peter De Keyzer en Koen Schoors zich niet tot onheilsprofeten. Op de ruïnes van de crisis kan een beter België worden gebouwd, zeggen ze.
  [naar artikel]
 12. Peter De Keyzer: “Wat België eigenlijk nodig heeft, is een crisis” (27/02/2019 - De Morgen)
  De Europese Commissie maakt brandhout van de Belgische inspanningen voor sociaal-economische hervormingen. Die gaan veel te traag. Hoe verander je dat? Met een crisis, zegt Peter De Keyzer van Growth Inc.
  [naar artikel]
 13. Een op drie cafés en restaurants kan failliet gaan door coronacrisis (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.”
  [naar artikel]
 14. Zielsverwanten: Peter De Keyzer en Sihame El Kaouakibi (20/08/2016 - De Tijd)
  07:00 Hij maakte naam als hoofdeconoom bij een grootbank, zij als sociaal ondernemer met dans- en muziekworkshops. Maar het klikt wonderwel tussen Peter De Keyzer en Sihame El Kaouakibi. ‘Haar discours van ...
  [naar artikel]
 15. Koen Pelleriaux, nieuwe topman van het Gemeenschapsonderwijs, pleit voor radicale hervorming lerarenberoep: “Niet elke leerkracht hoeft voor de klas” (24/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De groeiende werkdruk, het lerarentekort en het dalende onderwijsniveau. Om die gigantische uitdagingen op te lossen, schuwt Koen Pelleriaux (53) de radicale ideeën niet. De nieuwe topman van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) wil af van het “verouderde” model waarbij elke leraar álles moet kunnen. “In een bedrijf verdeelt de manager de taken toch ook? Waarom zou dat in een school anders moeten?”
  [naar artikel]
 16. Econoom: “Voegen banken echt iets toe aan onze economie? Nee, ze verplaatsen geld” (09/11/2018 - De Morgen)
  Met de simpele vraag waar het ooit allemaal om draaide in de economie jaagt econoom Mariana Mazzucato farmaceuten, bankiers en vastgoedhandelaren de stuipen op het lijf. Wie creëert onze welvaart en wie wordt slechts rijk door te graaien?
  [naar artikel]
 17. Econoom die de financiële crisis in 2008 voorspelde, waarschuwt voor een nieuwe crisis: “Dit wordt het echte werk, de coronacrisis was de generale repetitie” (10/05/2022 - Express)
  Peter Schiff, een econoom die bekend is geworden door de financiële crisis in 2008 maanden vooraf te voorspellen, waarschuwt dat de Amerikaanse economie opnieuw op het punt staat in elkaar te storten. “Deze keer zal het geen generale repetitie zijn zoals bij de start van de coronacrisis”, klink het. Het gaat niet goed met de […]
  [naar artikel]
 18. De Croo noemt arrest van Pools Grondwettelijk Hof “bedreiging voor onze welvaart en veiligheid” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het arrest van het Poolse Grondwettelijk Hof dat de voorrang van het EU-recht in vraag stelt, “is een directe bedreiging voor onze welvaart en veiligheid, ook in België”. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd in de Kamer, tijdens een debat over de Europese top van aanstaande donderdag en vrijdag. De Croo wil de Europees-Poolse relaties op de agenda van de top plaatsen.
  [naar artikel]
 19. Econoom Peter Praet: 'Ook de economische schade van corona stijgt exponentieel' (30/03/2021 - Knack)
  Als het coronavirus bedwongen is, wachten ons nog zware jaren, aldus Peter Praet, de vroegere hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank. 'Omdat de vaccinatie in Europa zo'n ramp is, zal dat ons veel welvaart kosten.'
  [naar artikel]
 20. Een op drie cafés en restaurants kan failliet gaan door coronacrisis: “Economie kan voor lange tijd gehandicapt blijven” (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.”
  [naar artikel]
 21. Facebook waarschuwt voor “aanzienlijk” vertraagde omzetgroei (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Facebook waarschuwt voor “aanzienlijk” vertraagde omzetgroei Socialmediagigant Facebook waarschuwde dat het tempo van zijn omzetgroei de komende kwartalen “aanzienlijk zal vertragen”, waardoor zijn aandelen in de nabeurshandel omlaag gingen. Eerst de cijfers. De waarschuwing van het sociale netwerk kwam na het bericht dat het een recordomzet en -winst had geboekt voor het tweede kwartaal. Het socialemediabedrijf van Mark Zuckerberg rapporteerde een […] Lees dit artikel: Facebook waarschuwt voor “aanzienlijk” vertraagde omzetgroei
  [naar artikel]
 22. 'Ook Vlaanderen moet af van politieke intercommunales' (27/01/2017 - De Tijd)
  16:38 De gepolitiseerde intercommunales zijn geen exclusief Waals probleem. Ook de Vlaamse partijen hebben boter op het hoofd. Dat zeggen historicus Jonathan Holslag en ondernemer-econoom Peter De Keyzer in...
  [naar artikel]
 23. Econoom Geert Noels: “Dat beeld van totale destructie en menselijke wanhoop staat me op het netvlies gebrand” (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Econoom Geert Noels spaarde zijn kritiek niet op het coronabeleid. “De trein der traagheid”, noemde hij het. “Het duurt veel te lang voordat er beslissingen worden genomen.”
  [naar artikel]
 24. CEO voetbalbond Peter Bossaert in lijn met UEFA gekant tegen WK voetbal om de twee jaar: “Geen goed plan” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het FIFA-plan voor een WK om de twee jaar positioneert de UEFA zich als grootste opponent. Ook de Belgische voetbalbond is in lijn gekant tegen het radicale voorstel. “Die cyclus zal onze toppers nog meer belasten en de trofee mag een schaars goed blijven”, zegt CEO Peter Bossaert.
  [naar artikel]
 25. Peter Mertens, ook bij zijn afscheid strijdvaardig: “Eigenlijk zitten we nu in de vierde golf van slecht beleid” (21/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Peter Mertens wilde eigenlijk sportjournalist worden, maar Karl Marx en Dirk Van Duppen beslisten er anders over. Gelukkig voor de PVDA, want onder zijn voorzitterschap nam de populariteit van de partij een hoge vlucht. “Maar als ik aan dit tempo blijf voortdoen, sterf ik binnen acht jaar aan een hartaanval. Het is tijd om de fakkel door te geven aan jongere mensen. We hebben er een aantal klaarstaan die dat kunnen.”
  [naar artikel]
 26. Peter Mertens, ook bij zijn afscheid strijdvaardig: “Eigenlijk zitten we nu in de vierde golf van slecht beleid” (21/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Peter Mertens wilde eigenlijk sportjournalist worden, maar Karl Marx en Dirk Van Duppen beslisten er anders over. Gelukkig voor de PVDA, want onder zijn voorzitterschap nam de populariteit van de partij een hoge vlucht. “Maar als ik aan dit tempo blijf voortdoen, sterf ik binnen acht jaar aan een hartaanval. Het is tijd om de fakkel door te geven aan jongere mensen. We hebben er een aantal klaarstaan die dat kunnen.”
  [naar artikel]
 27. INTERVIEW. Ilse Van Loy (36), de vrouw van Peter Van de Veire, pleit voor een radicale terugkeer naar vrij spel: “Zelfs in de kleuterklas zijn er al puzzelkampioenen, dan denk ik: serieus?” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor je het weet zit een dag vol school, huiswerk, hobby’s en geplande activiteiten. In haar eerste boek ‘Moeder, waarom spelen wij (zo weinig)’ pleit Ilse Van Loy (36) - ze is kinder- en jeugdpsychiater, mama van Lex (2,5), plusmama en echtgenote - voor een terugkeer naar meer vrij spel. “Want als we zo doorgaan, krijgen we over pakweg 40 jaar vooral angstige en starre mensen die veerkracht en creatief missen.” Wat volgt, is een gesprek over een wereld waarin controle en prestaties van kinderen overheersen, over alternatieve onderwijssystemen en de moeilijkheid van opgroeien, en over het essentieel belang van spelen. Voor de allerkleinsten, maar zeker ook voor u en mij.
  [naar artikel]
 28. ‘Dat hele winkelhieren, daarmee schieten we ons in eigen voet’ (16/05/2020 - De Morgen)
  Armoedespecialiste Bea Cantillon en econoom Peter De Keyzer zijn het roerend eens: de sociaal-economische ravage na corona zal enorm zijn. Hoe moet ons land nu verder? ‘We moeten de kleinhandel loslaten.’
  [naar artikel]
 29. Irritatie bij Ines en Seb over de vloer in ‘Huis gemaakt’: “Geen zin om hiervoor onder onze voeten te krijgen” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de deadline nadert in Boortmeerbeek is de spanning te snijden tussen de koppels. En dat voelen ook Ines en Seb, die al behoorlijk achter zitten op schema. Wanneer het oog van Ines valt op de vloer die Seb aan het leggen is, kan ze het niet laten om er iets over te zeggen. “Zo’n details zijn écht belangrijk”, klinkt het geïrriteerd. “Ik heb geen goesting om hiervoor onder onze voeten te krijgen.” Maar Seb is niet echt blij met de commentaar: “Als jij zo’n pietje-precies gaat zijn, gaat het nog héél lang duren”, klinkt het. “Ik wilde gewoon voortdoen. We hadden al zoveel tijd verloren met die vloer. Die moest er eigenlijk al lang liggen.”
  [naar artikel]
 30. Peter De Roover (N-VA) over radicale islam: “Bepaalde zaken afwijzen voor anderen het in onze plaats doen” (23/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op een moment dat de parlementaire onderzoekscommissie 22/3 het luik “radicalisme” aansnijdt, moet volgens Peter De Roover (N-VA) het debat over de inperking van de vrije meningsuiting van radicale moslims zonder taboes gevoerd kunnen worden. Dat schrijft De Standaard maandag.
  [naar artikel]
 31. Peter De Roover (N-VA) over radicale islam: “Bepaalde zaken afwijzen voor anderen het in onze plaats doen” (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op een moment dat de parlementaire onderzoekscommissie 22/3 het luik “radicalisme” aansnijdt, moet volgens Peter De Roover (N-VA) het debat over de inperking van de vrije meningsuiting van radicale moslims zonder taboes gevoerd kunnen worden. Dat schrijft De Standaard maandag.
  [naar artikel]
 32. “Extreme meevallers afromen”: econoom wil tijdelijke extra taks in sectoren met overwinsten (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Sectoren die meevallers in de schoot geworpen krijgen, daar moet je je pijlen op richten.” Econoom Ivan Van De Cloot spaart de heilige huisjes niet. Beleid is volgens hem meer dan louter geld uitdelen: “Meer concurrentie afdwingen leidt ook al tot lagere prijzen.”
  [naar artikel]
 33. “De SEC moet afgeschaft worden voor de goedkeuring van Bitcoin-ETF’s”, vindt goudlakei Peter Schiff (20/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “De SEC moet afgeschaft worden voor de goedkeuring van Bitcoin-ETF’s”, vindt goudlakei Peter Schiff Peter Schiff is een bekend econoom, goudstier en cryptocriticus. Volgens de investeerder is de recente goedkeuring van de eerste ETF voor Bitcoin-futures schandalig. Het zou zelfs een reden zijn om komaf te maken met de SEC, de financiële toezichthouder van de VS. Een pleidooi voor de puurheid van ETF’s (indextrackers) voor edelmetalen en een schuimbekkende […] Lees dit artikel: “De SEC moet afgeschaft worden voor de goedkeuring van Bitcoin-ETF’s”, vindt goudlakei Peter Schiff
  [naar artikel]
 34. Gelauwerde prof is overtuigd: “Energieprijzen gaan flink dalen, met dank aan zonne- en windenergie” (12/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Energieprijzen die de pan uitswingen, politiek gekibbel over gas- en kerncentrales, de Vlaamse markt van zonnepanelen die krimpt,...En toch is professor in de Energietechnologie Bart Vermang (UHasselt/Imec/EnergyVille) optimistischer dan ooit over onze toekomst. “De opmars van zonne-energie is niet meer te stoppen, het wordt straks onze belangrijkste bron van energie. En onze energiefactuur zal zo fors dalen. ”
  [naar artikel]
 35. Waarom basisinkomen (niet) werkt (05/04/2019 - De Morgen)
  Het voorstel van econoom Peter De Keyzer voor een gegarandeerd basisinkomen kan werken. Een Canadees experiment toont aan dat het een hogere levenskwaliteit betekent en meer mensen aan het werk zet. Al is het ene voorstel voor een basisinkomen vooralsnog het andere niet.
  [naar artikel]
 36. “Coens hoopt alsnog op een “verrijzenis” van de christendemocratische partij” (19/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  “We moeten de lasten verschuiven van arbeid naar de grootste vermogens.” Dat heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens in een interview in De Zondag gezegd, en op het nieuws bij VTM. “We gaan in oktober een congres houden over het inkomen van mensen. Dat wordt onze core business. En wees maar zeker: we zullen daar met radicale voorstellen komen”, aldus Coens.
  [naar artikel]
 37. Wat verstaat Xi Jinping onder “gedeelde welvaart”? 6 punten van zijn economisch beleid toegepast op een welvarende Chinese provincie (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wat verstaat Xi Jinping onder “gedeelde welvaart”? 6 punten van zijn economisch beleid toegepast op een welvarende Chinese provincie Vorige maand kondigde Chinees president Xi Jinping de lancering van een nieuw economisch beleidsprogramma aan. Dat moet China naar “gedeelde welvaart” leiden. Het grootste doel is de ongelijke verdeling van de rijkdom in het land aan te pakken. Hoe is hij van plan dit te doen? De provincie Zhejiang, het bolwerk van internetreus Alibaba, fungeert […] Lees dit artikel: Wat verstaat Xi Jinping onder “gedeelde welvaart”? 6 punten van zijn economisch beleid toegepast op een welvarende Chinese provincie
  [naar artikel]
 38. Tante van koning Filip in opvallend opiniestuk: "Alle beelden van gewelddadige Leopold II moeten weg” (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Prinses Esmeralda (65) sluit zich aan bij de “de groeiende groep Belgen die het taboe over ons koloniale verleden wil doorbreken.” Dat schrijft de tante van koning Filip in een opmerkelijk opiniestuk voor The Brussels Times, waarin ze het bewind van Leopold II ook “gewelddadig” noemt. “We moeten kinderen leren dat onze welvaart gebaseerd is op plunderingen uit onze kolonie”, schrijft Esmeralda onder meer.
  [naar artikel]
 39. “In de VS staat op een woonlening over 30 jaar al meer dan 5 procent rente”: experten bespreken de duurdere woonkredieten en wat we mogen verwachten (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een huis wil kopen of bouwen, zal aanzienlijk meer betalen voor een woonlening. Sinds Nieuwjaar betaal je zo’n één procent meer aan rente. Dat blijkt uit een onderzoek van onze krant. Maar wat is rente precies? En wacht je dan beter om een woonlening aan te gaan? Onze geldexpert Pascal Paepen en ING-econoom Philippe Ledent geven uitleg.
  [naar artikel]
 40. Peter Thiel: “Bitcoin aan 60.000 dollar is teken dat het versleten politieke systeem gaat imploderen” (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Peter Thiel: “Bitcoin aan 60.000 dollar is teken dat het versleten politieke systeem gaat imploderen” Techmiljardair Peter Thiel zegt dat het feit dat de koers van Bitcoin, ’s werelds grootste cryptomunt in marktwaarde, boven de 60.000 dollar is geklommen een indicatie is dat het “versleten” politieke systeem op het punt staat in een diepe crisis te verzinken. De durfkapitalist heeft het dan specifiek over de Amerikaanse politiek. De prijs van […] Lees dit artikel: Peter Thiel: “Bitcoin aan 60.000 dollar is teken dat het versleten politieke systeem gaat imploderen”
  [naar artikel]
 41. “Dit is geen stagflatie, maar M.E.S.S.I.” (16/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Dit is geen stagflatie, maar M.E.S.S.I.” Gregory Daco, een econoom bij denktank Oxford Economics , lanceert een nieuw acroniem dat volgens hem de huidige situatie van de Amerikaanse economie beschrijft: M.E.S.S.I. Daco vindt, net als de vermaarde econoom Olivier Blanchard, dat de veelgehoorde term “stagflatie” niet van toepassing is. Dat is immers de combinatie van een stagnerende of terugvallende economie met […] Lees dit artikel: “Dit is geen stagflatie, maar M.E.S.S.I.”
  [naar artikel]
 42. Koen De Leus wordt hoofdeconoom BNP Paribas Fortis (12/07/2016 - De Tijd)
  01:00 De KBC-econoom Koen De Leus stapt over naar BNP Paribas Fortis. Hij volgt Peter De Keyzer op als hoofdeconoom bij ’s lands grootste bank. Dat vernam De Tijd.
  [naar artikel]
 43. Econoom over begrotingstekort: “Zonder ambitieus plan gaat het binnenkort weer automatisch beginnen aandikken” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische begroting gaat volgend jaar 21,26 miljard euro in het rood. Door de sterke economische groei is dat beter dan verwacht. “Maar het begrotingstekort zal automatisch beginnen aandikken door de kost van de vergrijzing en de sociale zekerheid. Zonder ambitieus plan kleurt de begroting de volgende jaren weer donkerrood”, zegt econoom Bart Van Craeynest (VOKA).
  [naar artikel]
 44. Economen over streng verdict voor regering-Michel: 'We mogen de langetermijneffecten niet uit het oog verliezen' (15/05/2019 - Knack)
  Te weinig jobs, te weinig koopkracht, en buitenproportioneel veel brutowinsten voor de bedrijven. Het verdict van econoom Gert Peersman (UGent) in Knack is streng voor de regering. Collega-economen Ivan Van de Cloot en Peter De Keyzer nuanceren.
  [naar artikel]
 45. Economen over streng verdict voor beleid regering-Michel: 'We mogen de langetermijneffecten niet uit het oog verliezen' (15/05/2019 - Knack)
  Te weinig jobs, te weinig koopkracht, en buitenproportioneel veel brutowinsten voor de bedrijven. Het verdict van econoom Gert Peersman (UGent) in Knack was streng voor de regering. Collega-economen Ivan Van de Cloot en Peter De Keyzer nuanceren.
  [naar artikel]
 46. “Wolf of Wall Street” pleit voor regulering van cryptomunten: “Hoe eerder, hoe beter” (31/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Wolf of Wall Street” pleit voor regulering van cryptomunten: “Hoe eerder, hoe beter” Regeringen over de hele wereld beraden zich over plannen om de crypto-industrie te reguleren. Terwijl sommigen een dergelijke regulering vrezen als de pest, meent Jordan Belfort, de bekende makelaar met de bijnaam “The Wolf of Wall Street”, dat het een geweldige zaak zou zijn. Zowel voor Bitcoin als stablecoins. Voormalige trader Jordan Belfort bracht 22 […] Lees dit artikel: “Wolf of Wall Street” pleit voor regulering van cryptomunten: “Hoe eerder, hoe beter”
  [naar artikel]
 47. Overvloed aan vacatures remt ondernemende starters in provincie Antwerpen af (05/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal startende ondernemers is in de provincie Antwerpen in een jaar met 6% gedaald. “Dat komt omdat er meer vacatures zijn dan ooit”, zegt econoom en ondernemer Peter De Keyzer. “Als de Vlaming genoeg kansen heeft om als werknemer aan de slag te gaan, zal hij geen ondernemer worden.”
  [naar artikel]
 48. Xi Jinping speelt Robin Hood: China pakt rijken aan om “gedeelde welvaart” te creëren (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Xi Jinping speelt Robin Hood: China pakt rijken aan om “gedeelde welvaart” te creëren De rijkste Chinezen zien hun rijkdom binnenkort misschien wegsmelten als sneeuw voor de zon. De autoriteiten hebben aangekondigd dat ze van plan zijn om een nieuw economisch beleid te voeren, gebaseerd op een minder ongelijke verdeling van de rijkdommen in het land. Op dinsdag zijn China’s hoogste economische beleidsmakers bijeengekomen om tijdens de tiende vergadering […] Lees dit artikel: Xi Jinping speelt Robin Hood: China pakt rijken aan om “gedeelde welvaart” te creëren
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy