Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
03:07 uur

Chauffeur rijdt brandende vrachtwagen uit loods: “Niet getwijfeld”

Het Nieuwsblad

14/05/2022 - 14:14

Vrijdagavond ontstond brand in een vrachtwagen in een loods van transportbedrijf Desmet langs de Rijksweg. Een alerte buurman merkte het vuur op en een chauffeur kon de brandende vrachtwagen uit de loods rijden voor de brand oversloeg. “Ik heb niet getwijfeld, hij moest meteen buiten.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chauffeur verlaat op tijd brandende vrachtwagen op E313 (25/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een vrachtwagen is zondagmorgen omstreeks 7 uur in brand gevlogen op de E313 in Ranst. De chauffeur kon tijdig uit zijn voertuig ontsnappen.
  [naar artikel]
 2. Chauffeur verlaat op tijd brandende vrachtwagen op E313 (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een vrachtwagen is zondagmorgen omstreeks 7 uur in brand gevlogen op de E313 in Ranst. De chauffeur kon tijdig uit zijn voertuig ontsnappen.
  [naar artikel]
 3. Vrachtwagen staat in brand, maar chauffeur rijdt nog kilometers verder (30/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op een snelweg in Maharashtra, in het westen van India speelde zich op 27 januari een vurig spektakel af. Heel wat chauffeurs passeerden een vrachtwagen waar de vlammen al hoog uit oplaaiden. De bestuurder van de brandende truck had zelf pas na vier kilometer door wat er gaande was. Hij kwam er met de schrik vanaf, maar de vrachtwagen werd volledig in de as gelegd.
  [naar artikel]
 4. E313 dicht door brandende vrachtwagen (26/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De E313 in werd woensdagavond in Grobbendonk volledig afgesloten om de brandweer toe te laten een brandende vrachtwagen te doven. Door een probleem met de banden had een vrachtwagen die in de richting van Hasselt reed vuur gevat. De chauffeur probeerde, nadat hij zijn truck op de pechstrook had gezet, de vlammen met een blustoestel te lijf te gaan, maar dat lukte niet. De brandweer kon voorkomen dat de vrachtwagen helemaal uitbrandde. De container met een lading kunststofkorrels liep schade op. De brand zorgde voor een aanzienlijke file. (mph)
  [naar artikel]
 5. Ruitenwasser redde chauffeur uit gekantelde vrachtwagen: ‘Ik heb geen seconde getwijfeld’ (02/05/2018 - De Standaard)
  Op de E40 richting Brussel is woensdagochtend een zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen. Ruitenwasser Alberto Jacobs zag alles gebeuren en twijfelde geen seconde om de chauffeur te redden uit het wrak. ‘Ik ben meteen uit mijn auto gesprongen’, vertelt hij aan 'Het Nieuwsblad'.
  [naar artikel]
 6. Brandende truck rijdt tiental km op Australische snelweg (30/01/2018 - VRT NWS)
  Deze dashcambeelden zijn afkomstig uit een Australisch politievoertuig. De politie spotte een brandende vrachtwagen op de snelweg in de buurt van de stad Brisbane. De oplegger had geen banden en dat veroorzaakte vonken. Pas na zo'n 20 km kon de politie de vrachtwagen aan de kant zetten.
  [naar artikel]
 7. Alberto redde chauffeur uit gekantelde vrachtwagen: ‘Ik heb geen seconde getwijfeld’ (02/05/2018 - De Standaard)
  Op de E40 richting Brussel is woensdagochtend een zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen. Alberto Jacobs (25) uit Erpe-Mere zag alles gebeuren en twijfelde geen seconde om de chauffeur te redden uit het wrak. ‘Ik ben meteen uit mijn auto gesprongen’, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 8. Vrachtwagen rijdt in op file op E19: chauffeur gewond (23/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de E19 is maandagochtend rond 7.50 uur een vrachtwagen ingereden op een file. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Brecht, op de rechterrijstrook. Eén chauffeur werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 9. Alberto (25) redde chauffeur uit gekantelde vrachtwagen op E40: “Ik heb geen seconde getwijfeld” (02/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de E40 richting Brussel is woensdagochtend een zeer zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen. Alberto Jacobs (25) uit Erpe-Mere zag alles gebeuren, hij was onderweg voor het werk en twijfelde geen seconde om de chauffeur te redden uit het wrak. “Ik sprong meteen uit mijn auto”, vertelt hij aan de redactie van Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 10. Alberto (25) redde chauffeur uit gekantelde vrachtwagen op E40: “Ik heb geen seconde getwijfeld” (02/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de E40 richting Brussel is woensdagochtend een zeer zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen. Alberto Jacobs (25) uit Erpe-Mere zag alles gebeuren, hij was onderweg voor het werk en twijfelde geen seconde om de chauffeur te redden uit het wrak. “Ik sprong meteen uit mijn auto”, vertelt hij aan de redactie van Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 11. Alberto (25) redde chauffeur uit gekantelde vrachtwagen op E40: “Ik heb geen seconde getwijfeld” (02/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op de E40 richting Brussel is woensdagochtend een zeer zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen. Alberto Jacobs (25) uit Erpe-Mere zag alles gebeuren, hij was net onderweg voor zijn werk. Hij twijfelde geen seconde om de chauffeur te redden uit het wrak. “Ik ben meteen uit mijn auto gesprongen”, vertelt hij aan onze redactie.
  [naar artikel]
 12. E17 richting Kortrijk volledig dicht wegens brandende vrachtwagen in Destelbergen: “Vermijd de omgeving!” (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De E17 is momenteel volledig afgesloten in de richting van Kortrijk wegens een brandende vrachtwagen in Destelbergen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
  [naar artikel]
 13. Vrachtwagen raakt van de weg af, chauffeur overleeft klap niet (01/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op de expresweg E34/N49 raakte maandagmiddag een vrachtwagencombinatie van de weg af en belandde tegen een boom. “Helaas overleefde de chauffeur het ongeval niet”, zegt commissaris John Van Acker.
  [naar artikel]
 14. Schoolkinderen kruipen door oog van naald na zware botsing met vrachtwagen: “Ik had nochtans vertrouwen in de chauffeur” (22/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  21 Limburgse kinderen zijn dinsdagochtend door het oog van de naald gekropen, toen hun schoolbus vlak voor het klaverblad van Lummen op een file inreed. “Plots moest de chauffeur heel hard remmen”, vertelt de 10-jarige Annas. Enkel de chauffeur en begeleidster raakten zwaargewond. Het parket onderzoekt het ongeval.
  [naar artikel]
 15. E17 richting Kortrijk bijna volledig dicht wegens brandende vrachtwagen in Destelbergen: “Vermijd de omgeving!” (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E17 is het momenteel filerijden in de richting van Kortrijk, nadat de snelweg volledig moest afgesloten worden wegens een brandende vrachtwagen in Destelbergen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen kan het verkeer weer passeren over de pechstrook, maar het is dus aanschuiven geblazen.
  [naar artikel]
 16. Chauffeur lijnbus in levensgevaar na aanrijding met vrachtwagen: “Hij zat zo’n 45 minuten lang gekneld en riep om hulp” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een bus van De Lijn reed deze ochtend omstreeks 10.30 uur achteraan in op een vrachtwagen aan de Drogenbroodstraat in Evergem. De chauffeur raakte gekneld achter zijn stuur en werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 17. VIDEO. Bestelwagen rijdt in op vrachtwagen op E40: bestuurder gewond afgevoerd (23/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een spectaculair ongeval op de E40 ter hoogte van Beernem is donderdagochtend de chauffeur van een bestelwagen gewond geraakt. De chauffeur reed achteraan in op een vrachtwagen op de rechterrijstrook en moest door de brandweer bevrijd worden uit het wrak.
  [naar artikel]
 18. Chauffeur zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen die door rood licht rijdt (08/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een bestuurder van een personenwagen is dinsdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij op het kruispunt van de Sint-Antoniusweg met de Ploegweg in de Waaslandhaven werd aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur van de truck verklaarde dat hij verblind was door de zon en hierdoor het rode licht niet had opgemerkt.
  [naar artikel]
 19. VIDEO. Bestuurder kan nog brandende vrachtwagen nog net op pechstrook parkeren (14/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Maandagmiddag heeft een vrachtwagen op de E34 in Wachtebeke vuur gevat. De chauffeur van buitenlandse afkomst kon zijn tientonner nog net op de pechstrook plaatsen. Het gevaarte brandde volledig uit.
  [naar artikel]
 20. Trucker rijdt brandende vrachtwagen zo ver mogelijk weg van huizen, en dan volgt een ongelofelijke knal: “Hij is een held” (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Arkansas is woensdag een vrachtwagen geladen met een chemische stof spectaculair ontploft. De truckchauffeur liet het leven bij de enorme...
  [naar artikel]
 21. Opnieuw rijdt chauffeur zich vast in tunnel op Zemstbaan (23/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Opnieuw heeft een chauffeur van een lichte vrachtwagen zich donderdag om iets voor 17u vastgereden in het tunneltje op de Zemstbaan in Mechelen. De vrachtwagen raakte bij het ongeval zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 22. Doodrijder van fietser José (81) voor de rechter: “Onze pa krijgen we niet meer terug” (26/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De 81-jarige José Van de Velde (81) liet vorig jaar het leven na een aanrijding door een vrachtwagen in het centrum van Zwijnaarde. De chauffeur hangt nu een jaar celstraf en rijverbod boven het hoofd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De familie berust in de keuze van de rechtbank, wat deze ook zal zijn. “Die chauffeur heeft dat niet expres gedaan. Het was een tragisch ongeval.”
  [naar artikel]
 23. Nederlandse transporteur rijdt voortaan ‘Undercover’: “Sommigen vernieuwen hun interieur, anderen laten hun vrachtwagen pimpen” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Waes rijdt tegenwoordig als trucker rond op de Nederlandse wegen, of beter gezegd: zijn alter ego Bob Lemmens uit de populaire serie Undercover. Een Nederlandse transporteur liet zijn nieuwste vrachtwagen pimpen in het thema. “Als je zoiets doet zijn andere vormen van reclame overbodig”, zegt designer Willeke Timmer.
  [naar artikel]
 24. Trucker rijdt brandende vrachtwagen zo ver mogelijk weg van huizen, en dan volgt enorme knal: “Hij is een held” (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Arkansas is woensdag een vrachtwagen geladen met een chemische stof spectaculair ontploft. De truckchauffeur liet het leven bij de enorme...
  [naar artikel]
 25. Brandende vrachtwagen zorgt voor zware hinder op Antwerpse ring (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er staat een brandende vrachtwagen op het viaduct van Merksem in de richting van Gent. Omdat de brandweer drie van de vier rijstroken heeft
  [naar artikel]
 26. Doodrijder van fietser José (81) voor de rechter: “Het was een tragisch ongeval, maar onze pa krijgen we wel niet meer terug” (26/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De 81-jarige José Van de Velde (81) liet vorig jaar het leven na een aanrijding door een vrachtwagen in het centrum van Zwijnaarde. De chauffeur hangt nu een jaar celstraf en rijverbod boven het hoofd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De familie berust in de keuze van de rechtbank, wat deze ook zal zijn. “Die chauffeur heeft dat niet expres gedaan. Het was een tragisch ongeval.”
  [naar artikel]
 27. “Iedereen was in paniek, velen hadden pijn”: kinderen in shock nadat schoolbus inrijdt op stilstaande vrachtwagen (22/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  21 Limburgse kinderen zijn dinsdagochtend door het oog van de naald gekropen, toen hun schoolbus vlak voor het klaverblad van Lummen op een file inreed. “Plots moest de chauffeur heel hard remmen”, vertelt de 10-jarige Annas. Enkel de chauffeur en begeleidster raakten zwaargewond. Het parket onderzoekt het ongeval.
  [naar artikel]
 28. Oost-Vlaamse vrachtwagen rijdt zich vast in Duits dorpje, Poolse chauffeur volgde blindelings gps (15/01/2018 - VRT NWS)
  In Schorndorf, in het zuidwesten van Duitsland, heeft een Poolse trucker zich vastgereden op een smalle weg en zo heel wat schade veroorzaakt. De man volgde blindelings zijn gps en begreep de waarschuwingen van de omstaanders niet. De chauffeur rijdt voor een Poolse onderaannemer van een transportbedrijf uit Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 29. Vrachtwagen rijdt in op voorligger in file E19: chauffeur zwaargewond (30/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een vrachtwagen is donderdag om 14.30u op de E19 in Meer (Hoogstraten) ingereden op een file die er stond voor de grenscontrole.
  [naar artikel]
 30. Antwerpse ring afgesloten door brandende vrachtwagen (15/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een brandende vrachtwagen verspert vanavond de Ring 1 in Antwerpen-Noord. Omstreeks 21.30 uur vatte het voertuig vuur. Er waren ook even luide
  [naar artikel]
 31. Brandende vrachtwagen op E40 in Ternat: twee rijstroken weer beschikbaar (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E40 van Brussel naar Gent, die vanavond ter hoogte van Ternat een tijdje volledig afgesloten werd door een brandende vrachtwagen, zijn...
  [naar artikel]
 32. Brandende vrachtwagen op E40 in Ternat: alle rijstroken opnieuw beschikbaar (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E40 van Brussel naar Gent, die vanavond ter hoogte van Ternat een tijdje volledig afgesloten werd door een brandende vrachtwagen, zijn...
  [naar artikel]
 33. Loods van firma De Bridge gaat in vlammen op: “We kunnen gelukkig voort blijven werken” (14/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Hannekenshoek in Herentals is tijdens de nacht van zondag op maandag een loods van de firma De Bridge uitgebrand. Een reeks voertuigen bleef in de vlammen. “Ik begrijp niet hoe de brand is kunnen ontstaan”, zegt oprichter Karel Slegers. “De schade is groot, maar het hoofdgebouw is gespaard gebleven waardoor onze bedrijvigheid verder kan gaan. Dat is al iets.”
  [naar artikel]
 34. Kleuter kan op miraculeuze wijze vermijden dat een vrachtwagen over haar heen rijdt (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Foshan, een stad in china, speelde dit akelige tafereel zich af. Wanneer een vrachtwagen uit een garage wilt rijden, merkt de chauffeur niet op dat er een kleuter achter zijn wagen staat.
  [naar artikel]
 35. Vlammenzee op E403 in Aalbeke door brandende autobanden (04/10/2019 - VRT NWS)
  Op de E403 in Aalbeke bij Kortrijk heeft een vrachtwagen gisteravond laat vuur gevat. De vrachtwagen was geladen met banden en die vlogen allemaal in brand. Dat leidde tot een immense vlammenzee. De chauffeur bleef ongedeerd.
  [naar artikel]
 36. Antwerpse ring afgesloten door brandende vrachtwagen: hinder zal nog enige tijd duren (15/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een brandende vrachtwagen verspert vanavond de Ring 1 in Antwerpen-Noord. Omstreeks 21.30 uur vatte het voertuig vuur. Er waren ook even luide
  [naar artikel]
 37. Antwerpse ring afgesloten door brandende vrachtwagen: vermoedelijk nog hele nacht hinder (16/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het verkeer in Antwerpen is donderdagavond laat ernstig verstoord geraakt door een brandende vrachtwagen. Er waren ook even luide knallen te
  [naar artikel]
 38. Gevangene in Merksplas ontsnapt door zich in vrachtwagen van wasserij te verstoppen: “Chauffeur heeft alert gereageerd” (10/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een gedetineerde uit de gevangenis van Merksplas kon donderdag ontsnappen door in de vrachtwagen van wasserij CleanLease te springen tijdens het laden en lossen. CleanLease werkt met de gevangenis samen en komt er dagelijks linnen ophalen. De chauffeur merkte de man op toen hij de laadbak opende, maar reageerde alert en verwittigde de politie.
  [naar artikel]
 39. Wegpolitie merkt verstekeling op in file door brandende vrachtwagen (04/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De wegpolitie heeft donderdagmiddag een verstekeling vanonder een vrachtwagen gehaald op de E313 in Ranst. De transmigrant werd er opgemerkt in een file richting Hasselt die ontstond door een brandende vrachtwagen op de pechstrook.
  [naar artikel]
 40. Zware brand in loods: vrees voor asbest, rampenplan afgekondigd (15/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Beersel is de hevige brand in een loods onder controle. De vuurhaard breidt niet meer uit en de brandweer is aan het nablussen. Dat meldt het gemeentebestuur. Gewonden zouden er bij de brand niet gevallen zijn. Ondanks het feit dat er vlak naast de brandende loods een hoogspanningscabine staat, heeft Eandis beslist niet af te schakelen, aldus nog de gemeente. “Er zal dus geen stroomonderbreking zijn”, klinkt het.
  [naar artikel]
 41. E40 volledig versperd nadat vrachtwagen tegen brug rijdt: “Hinder van lange duur” (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de E40 tussen Gent en Brussel is maandagmiddag in Groot-Bijgaarden een vrachtwagen tegen een brug gereden. Alle rijvakken in de richting van Brussel zijn afgesloten, het Vlaams Verkeerscentrum verwacht “hinder van lange duur”.
  [naar artikel]
 42. Brandende vrachtwagen in Berendrecht: hinder op de A12 richting Antwerpen (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de A12 ter hoogte van Berendrecht heeft er vanmorgen een vrachtwagen vuur gevat. De chauffeur kon zich naar de pechstrook verplaatsen en er vielen geen gewonden. Er is wel hinder op de A12 ontstaan richting Antwerpen. Alleen de linkerrijstrook is nog vrij.
  [naar artikel]
 43. Brusselse ring volledig versperd nadat vrachtwagen tegen brug rijdt: kilometerslange file, “hinder van lange duur” (04/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de E40 tussen Gent en Brussel is maandagmiddag in Groot-Bijgaarden een vrachtwagen tegen een brug gereden. Alle rijvakken in de richting van Brussel zijn afgesloten, het Vlaams Verkeerscentrum verwacht “hinder van lange duur”.
  [naar artikel]
 44. Brandende vrachtwagen aan oprit A12 in Willebroek: hou ramen en deuren gesloten (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Willebroek is de oprit naar de A12 op de N16 momenteel afgesloten door een brandende vrachtwagen. Die veroorzaakt heel wat rookhinder. De...
  [naar artikel]
 45. Vrachtwagen rijdt zich klem in Waaslandtunnel, bestuurder spoorloos (18/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een bestuurder van een te hoge vrachtwagen heeft zich vrijdagmorgen klemgereden in de Waaslandtunnel. De tunnel werd iets meer dan een uur afgesloten. Bij aankomst van de politie bleek de chauffeur spoorloos: de sleutels van de vrachtwagen zaten nog in het contact.
  [naar artikel]
 46. Vrachtwagen rijdt zich klem in Waaslandtunnel, bestuurder spoorloos (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een bestuurder van een te hoge vrachtwagen heeft zich vrijdagmorgen klemgereden in de Waaslandtunnel. De tunnel werd iets meer dan een uur afgesloten. Bij aankomst van de politie bleek de chauffeur spoorloos: de sleutels van de vrachtwagen zaten nog in het contact.
  [naar artikel]
 47. Vrachtwagen belandt in berm E19, chauffeur komt er met de schrik van af (31/01/2022 - VRT NWS)
  Op de E19 is vanmorgen een vrachtwagen in de berm beland ter hoogte van Loenhout. De chauffeur raakte niet gewond. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder.
  [naar artikel]
 48. Cian Uijtdebroeks liep na het EK spierscheur op door inbreker: “Getwijfeld of ik wel zou kunnen deelnemen aan het WK” (19/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Cian Uijtdebroeks was bijna niet van de partij op het WK wielrennen. De 18-jarige renner betrapte vorige week na het EK in Trento een inbreker en liep daarbij een spierscheur op. “Ik heb een week getwijfeld of ik wel zou kunnen deelnemen aan het WK”, vertelde hij op een persmoment.
  [naar artikel]
 49. Chauffeur rijdt met brandende Range Rover tot in tuin (12/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij de brandweerpost van Deinze zone Centrum liepen zaterdagmiddag bijna vier oproepen tegelijk binnen. De zwaarste tussenkomst gebeurde ter hoogte van de burgemeester Van Crombrugghebrug in de gelijknamige laan in Sint-Martens-Leerne. Daar brandde een Ranger Rover volledig uit. De chauffeur kon nipt ontsnappen uit het brandend voertuig.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy