Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
08:28 uur

De Wever beantwoordt Borsbeekse vragen over fusie op wijkbabbel: “Met onze districten hebben we een sterk verhaal”

Gazet van Antwerpen

14/05/2022 - 14:17

Met drie wijkbabbels trekt het Borsbeekse gemeentebestuur deze week naar zijn inwoners om informatie te verschaffen aan zijn inwoners over de fusie. Op de eerste wijkbabbel op het plein aan de watertoren kwam ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vragen beantwoorden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Borsbeekse burgers kritisch tijdens eerste infoavond over fusie: “Een fusie is misschien nodig, maar toch niet met Antwerpen?” (04/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Waarom moet Borsbeek een fusie aangaan? Wat zijn de voordelen als je een Antwerps district wordt? Het Borsbeekse schepencollege is begonnen met de informatieronde naar zijn burgers en gaf op deze en nog meer vragen een antwoord tijdens een eerste infoavond in het Tirolerhof. Ondertussen begint burgerbeweging Burgers voor Borsbeek met zijn petitie om een volksraadpleging te vragen.
  [naar artikel]
 2. Borsbekenaren hebben gemengde gevoelens bij de fusie met Antwerpen: “Het is allemaal zo snel gegaan” (30/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen nadat burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Dis van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) aankondigden dat Borsbeek in 2025 het tiende district van Antwerpen wordt, zitten de Borsbekenaren nog vol vragen. Wij trokken de Robianostraat in om deze in kaart te brengen en merkten gemengde gevoelens over de fusie: “Het kan ook leuk zijn om bij Antwerpen te horen, al weet ik niet goed welk effect het op onze belastingen gaat hebben.”
  [naar artikel]
 3. Bart De Wever: “Borsbeek zal net als de andere districten zijn eigenheid behouden” (28/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt een uitbreiding van zijn stad met de kleine randgemeente Borsbeek te verwelkomen. “De stad is volgens mij de toekomst van de hele samenleving”, stelt hij. “Maar Borsbeek zal zijn eigenheid behouden, net zoals dat bij de andere Antwerpse districten het geval is.”
  [naar artikel]
 4. Burgemeester geeft duiding bij Borsbeekse fusiegesprekken: “Kans is reëel, maar er is nog niets beslist” (22/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Door een pamflet dat in Borsbeek de ronde doet, komt het thema van een gemeentefusie weer boven. Het stelt dat Borsbeek door het bestuur wordt aangeboden aan Antwerpen. “Heeft u het al gehoord? Onze gemeente Borsbeek staat te koop!”, klinkt het in het pamflet. De burgemeester duidt de situatie: “Anders is het wachten tot de Vlaamse overheid een fusie verplicht.”
  [naar artikel]
 5. Is het voldoende en wie gaat het betalen? Burgemeester Bart De Wever beantwoordt vragen over het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen (25/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De eerste Oekraïense vluchtelingen in Antwerpen worden midden april in een nooddorp opgevangen op de Middenvijver op Linkeroever in Antwerpen. Er zal een capaciteit zijn voor zeshonderd mensen, maar die kan worden uitgebreid naar duizend. “We weten dat veel vluchtelingen naar Antwerpen komen, dan kunnen we ze maar beter goed opvangen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Hij beantwoordt al onze vragen.
  [naar artikel]
 6. “Diesel opslaan mag niet en heeft ook geen zin”: expert beantwoordt je vragen over stijgende prijzen (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe komt het dat de dieselprijzen stijgen en wat kan je daartegen ondernemen? Chris Decroix van Carbu.com houdt de evoluties van de brandstofprijzen nauwgezet in het oog: dé man dus om met onze vragen te bestoken. “De benzineprijzen volgen tegen het einde van deze week.”
  [naar artikel]
 7. Politicoloog Dave Sinardet over electoraal effect van fusie met Borsbeek: “De Wever doet er electoraal geen slechte zaak aan” (29/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Versterkt Antwerps burgemeester Bart De Wever en zijn partij N-VA hun positie met de fusie met Borsbeek? N-VA is met 38% van de stemmen in 2018 de tweede grootste partij na Iedereen Borsbeek in deze gemeente. “Burgemeester De Wever doet er electoraal geen slechte zaak aan, maar een grote impact zal het niet hebben”, zegt politicoloog Dave Sinardet.
  [naar artikel]
 8. Burgers voor Borsbeek verzet zich tegen fusie met Antwerpen: “We zullen al onze standpunten duidelijk onderbouwen” (02/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Met het aanbreken van de informatieronde over de fusie van Borsbeek met Antwerpen is er een burgerbeweging opgestaan. Burgers voor Borsbeek wil de inwoners correct informeren. “Wij zijn tegen een fusie met Antwerpen terwijl een mogelijke fusie met een buurgemeente beter onderzocht moet worden”, vertelt stichter Jos Spaepen.
  [naar artikel]
 9. “Nogal wat mensen verloren geld aan obligaties in bijvoorbeeld Turkse lira”: onze geldexpert beantwoordt 10 vragen van beginnende beleggers (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat mensen overwegen hun eerste stappen op de beurs maar weten niet goed hoe eraan te beginnen. Wat zijn de veiligste keuzes? Kan je ook beleggen voor je kleinkinderen? Is beleggen niet erg moeilijk en hoe vind je de nodige informatie? Onze geldexpert Pascal Paepen krijgt heel wat vragen van zijn cursisten, en koos er voor ons de tien meest gestelde vragen uit. “Om goed te beleggen hoef je geen doctorstitel te hebben of continu bezig te zijn met je effectenportefeuille.”
  [naar artikel]
 10. Bart De Wever beantwoordt 10 meest gegoogelde vragen over zichzelf. Vraag 1: hoeveel verdient hij? (24/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na Jani Kazaltzis beantwoordt Antwerps burgemeester en partijvoorzitter van de N-VA Bart De Wever de 10 meest gegoogelde vragen over zichzelf in een nieuwe podcast van Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. Het duo ging langs op zijn kantoor voor een uitgebreide babbel.
  [naar artikel]
 11. Ook Boechout sprak met Borsbeek: “We hebben nog vragen gekregen, maar zien een fusie niet zitten” (28/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen weekend had Boechouts burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde) nog een lang telefoongesprek met Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) om een fusie af te toetsen. Maar Boechout zit niet te wachten op een fusie met welke gemeente dan ook.
  [naar artikel]
 12. Onze geldexpert beantwoordt 10 vragen van beginnende beleggers: “Je mag niet beleggen voor je (klein)kind, maar er is een andere manier” (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat mensen overwegen hun eerste stappen op de beurs maar weten niet goed hoe eraan te beginnen. Wat zijn de veiligste keuzes? Kan je ook beleggen voor je kleinkinderen? Is beleggen niet erg moeilijk en hoe vind je de nodige informatie? Onze geldexpert Pascal Paepen krijgt heel wat vragen van zijn cursisten, en koos er voor ons de tien meest gestelde vragen uit. “Om goed te beleggen hoef je geen doctorstitel te hebben of continu bezig te zijn met je effectenportefeuille.”
  [naar artikel]
 13. Prof beantwoordt 8 belangrijke vragen over endometriose: “Soms doet zelfs je middenrif pijn” (24/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Extreme buikpijn, pijn bij het plassen of stoelgang maken en zelfs pijn tijdens het vrijen.” Voor vrouwen met endometriose is het krijgen van maandstonden afzien. Op termijn lopen ze zelfs kans om onvruchtbaar te worden, en toch moeten ze vaak jaren wachten op een juiste diagnose. Hoe komt dat? En wat zijn de beste behandelingen? Omdat maart de Endometriose Awareness Maand is, beantwoordt professor Carla Tomassetti acht prangende vragen. “Hoe jonger je menstrueert, hoe groter je kans erop.”
  [naar artikel]
 14. Burgemeester De Wever over gesloten feestlocaties UAntwerpen: “Buurtregisseur gaat op zoek naar alternatieven” (21/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt de sluiting van de feestzalen in Fort VI in Wilrijk door de UAntwerpen een bijzonder vervelende zaak. “Waarom heeft de UAntwerpen niet proactiever gereageerd”, vroeg De Wever zich af in de gemeenteraad maandagavond. “Ook wij zitten met vragen.”
  [naar artikel]
 15. ANALYSE: Vier vragen over de kandidatuur van De Wever als minister-president (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wil Vlaams minister-president worden. Vanwaar die ambitie? Hoe moet het verder in Antwerpen? En wie wordt dan partijvoorzitter? Onze politiek journalist Timmie van Diepen beantwoordt voor u de vier belangrijkste vragen.
  [naar artikel]
 16. “Ik ben verliefd op mijn collega. Wat nu?” Relatietherapeut Wim beantwoordt 17 lezersvragen over ontrouw (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe kan ik bedrog bewijzen, mag ik in de smartphone van mijn partner neuzen? Hoe lang duurt het om het te verwerken? Biecht ik het overspel van een vriend op tegen zijn vrouw? Relatietherapeut en klinisch seksuoloog Wim Slabbinck beantwoordt 17 vragen van lezers. “Een op de vier mensen in een relatie wordt verliefd op iemand anders.”
  [naar artikel]
 17. “HSP’s hebben een eigen manier om informatie te verwerken en een eigen logica”: experte beantwoordt lezersvragen rond hoogsensitiviteit (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie hoogsensitief is of omgaat met iemand met hoogsensitiviteit, heeft dikwijls heel wat vragen. Kan je hoogsensitiviteit verdoezelen? Wat doe je als je vermoedt dat je kind hooggevoelig is? En heeft hoogsensitiviteit invloed op je nachtrust? Ilse Van den Daele, experte in HSP (higly sensitive person) en voorzitter van HSP Vlaanderen, beantwoordt vijftien prangende vragen over hoogsensitiviteit.
  [naar artikel]
 18. “Hoe kan ik zijn overspel bewijzen?” Relatietherapeut Wim beantwoordt 17 lezersvragen over ontrouw (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe kan ik bedrog bewijzen, mag ik in de smartphone van mijn partner neuzen? Hoelang duurt het om het te verwerken? Biecht ik het overspel van een vriend op tegen zijn vrouw? Relatietherapeut en klinisch seksuoloog Wim Slabbinck beantwoordt 17 vragen van lezers. “Een op de vier mensen in een relatie wordt verliefd op iemand anders.”
  [naar artikel]
 19. “Hoe kan ik samen met mijn partner klaarkomen?” Seksuoloog Chloé De Bie beantwoordt 18 lezersvragen (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Explosies in je hoofd, ogen die wegdraaien en golven van extase die over je lichaam rollen. Dát is een orgasme. De kers op de taart bij het liefdesspel, maar verder blijft het nog een groot mysterie. Relatietherapeut en klinisch seksuoloog Chloé De Bie beantwoordt daarom achttien vragen van onze lezers. Over squirten of het prostaatorgasme, bijvoorbeeld. Maar ook: wat als het hoogtepunt te vroeg of helemaal niet komt? “Bij een anhedonisch orgasme heb je wel de lichamelijke sensaties, maar niet het plezierige gevoel.”
  [naar artikel]
 20. “Zorgt het voor betere seks?” De erotische lofzang: seksuologe Chloé De Bie beantwoordt prangende vragen over kreunen (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kreunen. Niet als in droevig jammeren, of de uitdrukking van opgestapelde frustratie. Nee, als in een uiting van seksueel genot. Voor de ene is het een absolute must tussen de lakens, de ander houdt de lippen liever stijf op elkaar. Klinisch seksuologe Chloé De Bie geeft duiding bij de erotische lofzang en beantwoordt vijf vragen over kreunen. “Veel vrouwen stoppen op hun hoogtepunt met geluid te maken.”
  [naar artikel]
 21. VRT NWS LIVE om 16 uur: Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt jouw vragen over de nieuwe coronamaatregelen (28/07/2020 - VRT NWS)
  De Nationale Veiligheidsraad heeft gisteren verschillende maatregelen genomen om de opflakkering van het coronavirus in te dijken, zoals een verkleining van het aantal contacten dat je mag hebben. In de provincie Antwerpen worden bovendien nog strengere regels opgelegd. Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt jouw vragen in onze VRT NWS LIVE vanaf 16 uur. Via onze Facebookpagina kan je tijdens de uitzending bijkomende vragen stellen.
  [naar artikel]
 22. André Gantman (Water-Link) en Mieke Van den Brande (Pidpa): “De waterprijs gaat niét omhoog na onze fusie” (05/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De provincie Antwerpen zal in het najaar van 2022 één groot integraal waterbedrijf hebben voor de aanvoer van drinkwater en het beheer van het rioolstelsel. De drinkwatermaatschappijen Water-Link en Pidpa zitten hierover nu in de laatste rechte lijn naar een fusie. “Deze fusie zou geen aanleiding mogen geven van een verhoging van de waterprijs”, zegt Water-Link-voorzitter André Gantman.
  [naar artikel]
 23. ANALYSE. Johan Boskamp: “Ik zou Tissoudali een rotschop hebben gegeven” (05/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer beantwoordt ze in eigen stijl...
  [naar artikel]
 24. “Waarom kunnen sommige vrouwen ejaculeren en wat is het vallei-orgasme?” Seksuoloog Chloé De Bie beantwoordt 18 lezersvragen (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Explosies in je hoofd, ogen die wegdraaien en golven van extase die over je lichaam rollen. Dát is een orgasme. De kers op de taart bij het liefdesspel, maar verder blijft het nog een groot mysterie. Relatietherapeut en klinisch seksuoloog Chloé De Bie beantwoordt daarom achttien vragen van onze lezers. Over squirten of het prostaatorgasme, bijvoorbeeld. Maar ook: wat als het hoogtepunt te vroeg of helemaal niet komt? “Bij een anhedonisch orgasme heb je wel de lichamelijke sensaties, maar niet het plezierige gevoel.”
  [naar artikel]
 25. Wat betekent de fusie met Antwerpen voor de Borsbekenaar? “Het lokale bestuur zal luisteren naar uw bezorgdheden” (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Stop de geruchtenmolen: als beide gemeenteraden het eind december 2023 goedkeuren, zal Borsbeek fuseren met de stad Antwerpen en zo het tiende district van de grootstad worden in 2025. Burgemeesters Bart De Wever (N-VA) en Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) beklemtonen: “Voor de Antwerpenaren en de 11.200 Borsbekenaren zal deze fusie een win-win zijn.” Maar wat met de belastingen? En hoe stemt de Borsbekenaar volgende verkiezingen? Dit is wat we nu al weten.
  [naar artikel]
 26. “Moeten wij mee gaan vechten?” Expert geeft tips om vragen van kinderen over invasie Oekraïne te beantwoorden (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Moeten wij allemaal mee gaan vechten?” Of: “Kunnen we Poetin niet gewoon in de gevangenis stoppen?” Het conflict tussen Rusland en Oekraïne roept ook bij kinderen heel wat angstige of menselijke vragen op. Daarop gepast reageren is niet evident. Andy Demeulenaere, coördinator bij kenniscentrum Mediawijs, beantwoordt de meest gestelde vragen van bezorgde kinderen.
  [naar artikel]
 27. Antwerpse politie waarschuwt voor oplichters met ‘droevig verhaal’: “Van één slachtoffer werd meer dan 13.000 euro gestolen” (15/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De politie van Antwerpen waarschuwt ouderen voor oplichters die de afgelopen weken in onze stad hebben toegeslagen. Ze bellen bij hun slachtoffers thuis aan met bijvoorbeeld een droevig verhaal en vragen naar geld of om geld te wisselen. “Geef nooit zomaar geld”, raadt politiewoordvoerder Wouter Bruyns aan.
  [naar artikel]
 28. LIVESTREAM. Vragen over vaccinaties? Pierre Van Damme beantwoordt uw vragen vanaf 16.30 uur (02/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De vaccinatiecampagne in ons land raakt steeds meer op toerental. Zit jij nog met vragen over de vaccinaties? Vaccinoloog Pierre Van Damme beantwoordt ze deze namiddag in onze livestream. Bekijk de uitzending vanaf 16.30 uur in dit artikel of op onze Facebook-pagina!
  [naar artikel]
 29. “Ik zeg altijd: zonder hoes niet in de poes.” Escorte Mel beantwoordt 21 lezersvragen (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een jongen van 22 die in een rolstoel zit, kon dankzij mij voor de eerste keer een borst aanraken. De glimlach op zijn gezicht was onbeschrijfelijk.” De Vlaamse escorte Mel (27) is een fenomeen op de app TikTok, waar ze sekstips geeft aan jongeren. Ook onze lezers mochten haar de kleren van het lijf vragen. Wat als ze iemand onaantrekkelijk vindt en wat is het vreemdste verzoek dat ze al gekregen heeft? “Sommige klanten worden echt emotioneel als ik hen vastpak, puur door het huid-op-huidcontact.”
  [naar artikel]
 30. “Dit is geen fusie maar een overname door Vikings”: familie Saverys verduidelijkt waarom het Euronav niet wil laten samengaan met Frontline (08/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De aangekondigde fusie tussen de Antwerpse rederij Euronav en het Noorse Frontline krijgt een onverwacht vervolg. De familie Saverys verzet zich via CMB als grootste aandeelhouder van Euronav tegen deze “demarche”. Volgens de topman van CMB, Alexander Saverys, gaat zo’n fusie regelrecht in tegen de duurzame koers die het bedrijf wil varen. “Dit is geen fusie maar een overname”, klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Op congé met Bart De Wever: “Tien jaar geleden lag ik op het strand als een aangespoelde potvis” (07/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vakantie met de familie De Wever, dat is hardlopen in de Toscaanse ochtendzon, inktvis eten als ontbijt, de plaatselijke Decathlon vergelijken met die op de Antwerpse Noorderlaan, en tussen de bedrijven door historische weetjes opdoen in een middeleeuws vestingdorp. Bart De Wever: “Italië, dat is de kinderkamer van onze beschaving.” Vrouw Veerle: “Al die geschiedenis, Bart, je overdrijft daarmee.”
  [naar artikel]
 32. Huisanalist Johan Vansummeren: “De Belgen hebben zichzelf en Van Aert gesloopt” (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het WK is voorbij. Tijd om onze huisanalist Johan Vansummeren vijf actuele vragen onder de neus te duwen. De niet-op-zijn mond gevallen Lommelaar beantwoordt ze in eigen stijl...
  [naar artikel]
 33. Wijnegem: “Wij zijn geen vragende partij voor een fusie, al is het soms moeilijk” (28/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Borsbeek fuseert met Antwerpen en wordt zo het tiende district van de stad. Leen Wouters (N-VA), de kersverse burgemeester van Wijnegem, heeft geen date met partijgenoot Bart De Wever. “Als Wijnegem zijn we geen vragende partij voor een fusie”, zegt ze naar aanleiding van de ontwikkelingen in Borsbeek. “Voor de financiële bonus hoeven we het in elk geval niet te doen”, aldus de eerste vrouwelijke burgemeester van Wijnegem, dat sinds 2020 meer dan tienduizend inwoners telt.
  [naar artikel]
 34. Op vakantie met Bart De Wever in Toscane: “Tien jaar geleden lag ik op het strand als een aangespoelde potvis” (07/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vakantie met de familie De Wever, dat is hardlopen in de Toscaanse ochtendzon, inktvis eten als ontbijt, de plaatselijke Decathlon vergelijken met die op de Antwerpse Noorderlaan, en tussen de bedrijven door historische weetjes opdoen in een middeleeuws vestingdorp. Bart De Wever: “Italië, dat is de kinderkamer van onze beschaving”. Vrouw Veerle: “Al die geschiedenis, Bart, je overdrijft daarmee.”
  [naar artikel]
 35. “Wat mag je niet eten of drinken voor bedtijd?” Slaapexperte Annelies Smolders beantwoordt 23 lezersvragen over slaap (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Slapen heeft een immense impact op onze fysieke en mentale gezondheid. Geen wonder dat we ons zorgen maken als het slecht gaat, of ons afvragen hoe het beter kan. We laten slaapexperte Annelies Smolders drieëntwintig prangende vragen van onze lezers beantwoorden. Vragen over grote problemen, zoals slapeloosheid sinds corona of een partner die heel luid snurkt. Maar ook over kleine beslommmeringen: is het slecht om altijd met oordopjes te slapen en doet een matras op maat echt wonderen? “Minder slapen kan heilzaam zijn.”
  [naar artikel]
 36. “Een vroege diagnose is cruciaal voor een grotere overlevingskans”: experts beantwoorden 10 veelgestelde vragen over kanker (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe wordt kanker veroorzaakt? Welke behandelingen bestaan er? En hoe kan je iemand helpen die de diagnose krijgt? Als kankeronderzoeker en ervaringsdeskundige weet Johan Swinnen als geen ander welke vragen kankerpatiënten en hun omgeving hebben. Samen met andere experten uit het werkveld beantwoordt hij de tien meest gestelde. “Wie rookt, heeft 20 keer meer kans op longkanker dan een niet-roker.”
  [naar artikel]
 37. [VIDEO] - Wat nu met de brexit? Ivan Ollevier beantwoordt uw vragen (24/01/2017 - De Redactie)
  De Britse regering mag artikel 50 niet autonoom inroepen. Via onze Facebookpagina beantwoordt Ivan Ollevier uw vragen.
  [naar artikel]
 38. Vaccinoloog Pierre Van Damme beantwoordt vragen over de nieuwe omikronvariant in HLN LIVE: “Wellicht nog meer mensen besmet in ons land” (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele dagen geleden werd er een nieuwe coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika. Maar hoe bezorgd moeten we precies zijn over die nieuwe omikronvariant? Zijn onze maatregelen voldoende om de strijd tegen de variant aan te gaan? En zijn er nog meer mensen besmet in België? Die vragen beantwoordt vaccinoloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) in HLN LIVE.
  [naar artikel]
 39. Hier komt het Antwerpse nooddorp voor 1.000 Oekraïense vluchtelingen: “Het is nodig, dus we doen het maar beter goed” (25/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste Oekraïense vluchtelingen in Antwerpen worden midden april in een nooddorp opgevangen op de Middenvijver op Linkeroever in Antwerpen. Er zal een capaciteit zijn voor zeshonderd mensen, maar die kan worden uitgebreid naar duizend. “We weten dat veel vluchtelingen naar Antwerpen komen, dan kunnen we ze maar beter goed opvangen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Hij beantwoordt al onze vragen.
  [naar artikel]
 40. De Wever kiest voor sp.a en Open Vld, maar wat nu in de districten? (21/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bart De Wever (N-VA) is de formatiegesprekken op stadsniveau begonnen met sp.a en Open Vld. Welke gevolgen heeft dat voor de districten? Welke coalities zitten er daar aan te komen?
  [naar artikel]
 41. Voor fusie tussen Mechelen en Boortmeerbeek ligt zeer concreet plan op tafel: drie districten en 50 miljoen minder schulden (19/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Centrumstad Mechelen en randgemeente Boortmeerbeek maken plannen voor een fusie, en die zijn zeer concreet. Dat blijkt uit informatie waarop onze redactie de hand kon leggen: in het plan staan concrete engagementen voor investeringen én de vorming van drie districten. Op die manier zou de thuisbasis van Vlaams minister en titelvoerend burgemeester Bart Somers (Open Vld) uitgroeien tot een centrumstad van 100.000 inwoners. Vlaanderen neemt 50 miljoen euro schulden over, het maximum dat mogelijk is.
  [naar artikel]
 42. Voor fusie tussen Mechelen en Boortmeerbeek ligt zeer concreet plan op tafel: drie districten en 50 miljoen minder schulden (19/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Centrumstad Mechelen en randgemeente Boortmeerbeek maken plannen voor een fusie en die zijn zeer concreet. Dat blijkt uit informatie waarop onze redactie de hand kon leggen: in het plan staan concrete engagementen voor investeringen én de vorming van drie districten. Op die manier zou de thuisbasis van Vlaams minister en titelvoerend burgemeester Bart Somers (Open VLD) uitgroeien tot een centrumstad van 100.000 inwoners. Vlaanderen neemt 50 miljoen euro schulden over, het maximum dat mogelijk is.
  [naar artikel]
 43. Populaire stripserie ‘Urbanus’ stopt, maar komt ook met ultieme verrassing: “Onze lezers hebben recht op nog één extra verhaal” (17/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaanderen verliest na veertig jaar een van zijn populairste stripreeksen. Dinsdag hebben Urbanus (72) en striptekenaar Willy Linthout (69) aangekondigd dat ze een punt zetten achter de stripavonturen van de bekende Vlaamse komiek. Al heeft het duo nog een ultieme verrassing in petto. “Onze lezers hebben recht op nog één extra verhaal.”
  [naar artikel]
 44. “Vanzeir heeft altijd het talent hiervoor gehad” (06/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mond gevallen Rotterdammer beantwoordt ze in eigen stijl.
  [naar artikel]
 45. Volg live: Björn Soenens beantwoordt vragen over de Amerikaanse wapenwet op Facebook (01/03/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Trump wil de wapenwet strenger maken. Onze Amerikawatcher Björn Soenens beantwoordt al je vragen via onze Facebookpagina.
  [naar artikel]
 46. Borsbeek wordt tiende district van Antwerpen: “Van een dorp naast de stad naar een dorp in de stad” (28/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Borsbeek wordt in 2025 het tiende district van de stad Antwerpen. Dat is alleszins de intentie van zowel het Antwerpse stadsbestuur als het Borsbeekse gemeentebestuur. De fusiegesprekken worden opgestart en uiterlijk 31 december 2023 valt de beslissing. “En daarbij zullen de Borsbekenaren sterk betrokken worden”, benadrukt burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek).
  [naar artikel]
 47. “Waarom steken we Poetin niet in de gevangenis?” De vragen van je kinderen over de inval in Oekraïne beantwoord (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Moeten wij allemaal mee gaan vechten?” Of: “Kunnen we Poetin niet gewoon in de gevangenis stoppen?” Het conflict tussen Rusland en Oekraïne zorgt ook bij kinderen voor heel wat angsten of bezorgdheden. Daarop gepast reageren is niet evident. Andy Demeulenaere, coördinator bij kenniscentrum Mediawijs, beantwoordt de meest gestelde vragen van jullie kinderen.
  [naar artikel]
 48. “Waarom steken we Poetin niet in de gevangenis?” Vragen van kinderen over de inval in Oekraïne beantwoord (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Moeten wij allemaal mee gaan vechten?” Of: “Kunnen we Poetin niet gewoon in de gevangenis stoppen?” Het conflict tussen Rusland en Oekraïne zorgt ook bij kinderen voor heel wat angsten of bezorgdheden. Daarop gepast reageren is niet evident. Andy Demeulenaere, coördinator bij kenniscentrum Mediawijs, beantwoordt de meest gestelde vragen van jullie kinderen.
  [naar artikel]
 49. “Als die barometer er vrijdag weer niet komt, is het vertrouwen helemaal weg”: Politicoloog Carl Devos beantwoordt de belangrijkste vragen over de coronabarometer (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Derde keer goede keer? De coronabarometer heeft al heel wat voeten in de aarde gehad, maar minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) is nu overtuigd dat de barometer er komt. Het instrument zou voorspelbaarheid en perspectief moeten brengen, maar hoe waarschijnlijk is dat? Politicoloog Carl Devos beantwoordt de belangrijkste vragen over deze derde poging: “Als hij er weer niet komt, dan keldert het vertrouwen een zoveelste keer.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy