Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:01 uur

“Pasta zorgt vaak voor een opgeblazen gevoel”: Sportdiëtist van Thomas De Gendt licht toe wat je het best eet tijdens je wielertocht

Het Laatste Nieuws

14/05/2022 - 14:23

Nu de Giro volop is losgebarsten in Italië, kriebelt het bij veel wielerliefhebbers om zelf terug op de fiets te stappen. Maar wat eet je als fervent wielertoerist op zondagmorgen het best om even hard te knallen als de profs? Sportdiëtist Gino Devriendt, coach van onder meer Thomas De Gendt en Philippe Gilbert, licht toe wat je voor, tijdens en na de rit moet eten én scheidt 4 feiten van fabels over wielervoeding.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sportdiëtist van KAA Gent beoordeelt 10 sportdranken: “Om deze suikers te verbranden, moet je al minstens één uur hardlopen” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de supermarkt bots je op een groot aanbod aan sportdranken en op loopwedstrijden zoals de 10 miles krijg je onderweg of aan de finish AA drink toegestopt. “Een goede sportdrank bevat suikers en zouten die snel energie kunnen leveren en het vochtgehalte in het lichaam kunnen aanvullen", vertelt sportdiëtist Gino Devriendt (o.a. van KAA Gent). Welke sportdranken zijn dan de juiste keuze? De sportdiëtist beoordeelt er 10 én deelt recepten om er zelf te maken.
  [naar artikel]
 2. Echtgenote Evelyn kon eindelijk nog eens juichen voor Thomas De Gendt na moeilijke periode: “Hij is nog niet klaar om te stoppen” (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met hun drietjes zagen Evelyn Tuytens (33) en Timo (8) en Amber (6) De Gendt op de smartphone hoe echtgenoot en papa Thomas De Gendt zaterdag de achtste rit in de Ronde van Italië won. “Dit zal hem zelfvertrouwen geven”, zegt Evelyn. “Het gevoel dat hij toch nog niet is afgeschreven.”
  [naar artikel]
 3. Bom in de atletiekwereld: goudenmedaillewinnaar Jacobs via sportdiëtist gelinkt aan grootschalig dopingonderzoek (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lamont Marcell Jacobs pakte afgelopen weekend nog verrassend het goud op de 100 meter. Maar de gouden roes zou weleens tot een abrupt einde kunnen komen voor de Italiaan. Hij wordt namelijk via een bevriende bodybuilder en sportdiëtist in verband gebracht met een grootschalig dopingonderzoek. Dat ondekte The Times. Jacobs’ entourage ontkent elke betrokkenheid bij het strafonderzoek én het gebruik van doping.
  [naar artikel]
 4. Val je af dankzij een veganistisch dieet? En kom je bij als je stopt? Diëtist: “Vegan is niet altijd gezond” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Een streng dieet is nooit goed.”
  [naar artikel]
 5. Tranen bij Lotto-Soudal na cruciale zege in degradatiestrijd: “Thomas De Gendt zei dat hij veruit de snelste was en ik vertrouwde hem ” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt liet donderdag na zijn ritzege in de Ronde van Italië zijn licht schijnen over de degradatiestrijd die zijn team Lotto Soudal momenteel voert om in de WorldTour te blijven. “Dit is waar we in de ploeg op mikken: winnen”, zei hij daarover.
  [naar artikel]
 6. Tranen bij Lotto-Soudal na cruciale zege in degradatiestrijd: “Thomas De Gendt zei dat hij veruit de snelste was en ik vertrouwde hem ” (15/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Thomas De Gendt liet donderdag na zijn ritzege in de Ronde van Italië zijn licht schijnen over de degradatiestrijd die zijn team Lotto Soudal momenteel voert om in de WorldTour te blijven. “Dit is waar we in de ploeg op mikken: winnen”, zei hij daarover.
  [naar artikel]
 7. Val je af dankzij een veganistisch dieet? En kom je bij als je stopt? Diëtist legt uit (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe.
  [naar artikel]
 8. Val je af dankzij een plantaardig dieet? Diëtist licht toe: “Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.”
  [naar artikel]
 9. “Op individueel niveau kan iemand met een hoog BMI toch gezond zijn”: Britse arts en Belgische diëtist ontkrachten 5 gezondheidsclaims (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens aanhangers van koolhydraatarme diëten zijn koolhydraten des duivels, voor anderen is een suikervrij eetpatroon dan weer een medicijn tegen kanker, maar is dat wel zo? De Londense arts dr. Joshua Wolrich kampte als student geneeskunde met (over)gewicht en zat met exact dezelfde vragen, waarrond hij uiteindelijk een boek schreef. We leggen 5 van zijn gezondheidsclaims daaruit voor aan diëtist Michaël Sels om te kijken wat (niet) klopt: “onze maatschappij gebruikt veel te vaak een gezondheidsaanpak gefocust op gewicht.”
  [naar artikel]
 10. Ian Thomas geeft veganisme op en komt 15 kilo bij: zijn dierlijke producten dikmakers? Hoofddiëtist UZA geeft uitleg (14/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na meer dan zeven jaar houdt zanger Ian Thomas het veganisme voor bekeken. De afgelopen maanden kwam hij 15 kilo bij. Is het feit dat hij weer vlees, vis, kaas en eieren eet de boosdoener? We vragen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.
  [naar artikel]
 11. GEZOND KILO’S KWIJT. Diëtist ontkracht misverstanden over voeding: “Ik probeer mensen net méér te laten eten” (02/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na de eindejaarsfeesten willen we allemaal graag de feestkilo’s terug wegwerken. Maar als we een gezond voedingspatroon willen kweken, moeten we volgens kok en diëtist Michaël Sels stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je jezelf niet motiveren.” De expert ontkracht hardnekkige misverstanden over voeding.
  [naar artikel]
 12. 8 op de 10 Belgen grijpen naar snacks om zich beter te voelen: “Maar dat heeft nadien het omgekeerde effect”, waarschuwt diëtist (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een stukje chocolade, een zakje chips of een hamburger: we grijpen allemaal wel eens naar een snelle snack om ons beter te voelen. “Maar bij snacks vol vet en suiker volgt onvermijdelijk een mentale dip”, zegt voedingsdeskundige Michaël Sels. De diëtist vertelt wat je best wél kunt eten en geeft een gezond recept.
  [naar artikel]
 13. Thomas De Gendt is niet klaar voor een hoofdrol in Giro: “Maar ben wel goed genoeg om voor Caleb Ewan op kop te rijden” (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn 22ste grote ronde. Zijn grote doel van het seizoen. En toch een klein hartje. Door ziekte kwam Thomas De Gendt (35) met twijfels aan de start van deze Giro. “Na wat met Colbrelli gebeurd is, had ik schrik.”
  [naar artikel]
 14. Zo woont wielrenner Thomas De Gendt (35): “Door de gerecupereerde materialen lijkt het alsof het huis er al lang staat” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2012 behaalde Thomas De Gendt (35) als laatste Belg nog het podium van een grote wielerronde, de Ronde van Italië. Vrijdag is hij begonnen aan wat misschien wel zijn laatste Giro wordt. De finishlijn van zijn wielercarrière komt stilaan in zicht, met tegelijk het vooruitzicht op meer tijd met zijn gezin in hun zelfgebouwde huis in Gavere. “In het begin gebruikten we onze badkamer als keuken, waar we kookten op een elektrisch kampeervuurtje.”
  [naar artikel]
 15. Thomas De Gendt over Tour de France: “Mijn hoogtestage in juli is al geboekt, ik ben vrij zeker dat ze mij niet zullen selecteren” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt nam op de tweede rustdag van de Ronde van Italië tijd voor een uitgebreide babbel met de pers. De 35-jarige renner van Lotto Soudal blikte nog eens terug op zijn ritzege van afgelopen zaterdag, had het over het verdere verloop van de Giro en zijn plannen voor de rest van het seizoen.
  [naar artikel]
 16. 8 op 10 Belgen grijpen wel eens naar snacks om zich beter te voelen: “Maar dat heeft nadien het omgekeerde effect”, waarschuwt diëtist (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een stukje chocolade, een zakje chips of een hamburger: we grijpen allemaal wel eens naar een snelle snack om ons beter te voelen. “Maar bij snacks vol vet en suiker volgt onvermijdelijk een mentale dip”, zegt voedingsdeskundige Michaël Sels. De diëtist vertelt wat je best wél kunt eten en geeft een gezond recept.
  [naar artikel]
 17. Thomas De Gendt wil nog tot 2025 doorgaan: “Afsluiten op de Stelvio” (15/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (35) vond zichzelf zaterdag in Napels een heel klein beetje opnieuw uit. Na twee teleurstellende jaren gekruid met pech, blessures en ziekte, zette hij in de Giro één van de meest smaakmakende etappes naar zijn hand. En De Gendt wil meer: “Ik ben van plan om te blijven koersen tot 2025. Dan eindigt de Giro op de Stelvio. Het zou mooi zijn om daarna mijn fiets definitief aan de haak te hangen.”
  [naar artikel]
 18. Thomas De Gendt: “Colbrelli hoestte het hele peloton bij elkaar: toen hij die hartstilstand kreeg, werd ik erg bang” (03/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt staat vrijdag in Boedapest aan de start van zijn zesde Ronde van Italië. De 35-jarige vrijbuiter van Lotto Soudal is nog niet in topvorm nadat zijn voorjaar verstoord werd door Covid, een bronchitis en darmproblemen. Dat vertelt hij dinsdag in Humo.
  [naar artikel]
 19. Herboren Thomas De Gendt wil nog tot 2025 doorgaan: “Afsluiten op de Stelvio” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (35) vond zichzelf zaterdag in Napels een heel klein beetje opnieuw uit. Na twee teleurstellende jaren gekruid met pech, blessures en ziekte, zette hij in de Giro één van de meest smaakmakende etappes naar zijn hand. En De Gendt wil meer: “Ik ben van plan om te blijven koersen tot 2025. Dan eindigt de Giro op de Stelvio. Het zou mooi zijn om daarna mijn fiets definitief aan de haak te hangen.”
  [naar artikel]
 20. Thomas De Gendt dankt ploegmakker Harm Vanhoucke na Giro-triomf: “Ik werkte voor hem, maar hij zei dat hij geen goede benen meer had” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het zat Lotto-Soudal niet mee in de eerste week van deze Giro. Caleb Ewan greep naast ritwinst, maar in de achtste etappe maakte oudgediende Thomas De Gendt dat helemaal goed. De Semmerzakenaar rondde perfect ploegenwerk af en won in Napels voor de tweede keer een Giro-etappe. “Als je me twee weken geleden had gevraagd of ik dat kon, had ik nee gezegd, want de benen waren echt slecht”, vertelde De Gendt.
  [naar artikel]
 21. Thomas De Gendt dankt ploegmakker Harm Vanhoucke na Giro-triomf: “Ik werkte voor hem, maar hij zei dat hij geen goede benen meer had” (14/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het zat Lotto-Soudal niet mee in de eerste week van deze Giro. Caleb Ewan greep naast ritwinst, maar in de achtste etappe maakte oudgediende Thomas De Gendt dat helemaal goed. De Semmerzakenaar rondde perfect ploegenwerk af en won in Napels voor de tweede keer een Giro-etappe. “Als je me twee weken geleden had gevraagd of ik dat kon, had ik nee gezegd, want de benen waren echt slecht”, vertelde De Gendt.
  [naar artikel]
 22. Deze groente lust diëtist Michaël Sels echt niet: “Heel stugge bladeren met weinig smaak” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Mensen meer groenten en fruit laten eten. Dat wil Michaël Sels aanwakkeren met zijn ‘500 gram challenge’, waar ook een app aan gekoppeld is. Al wil dat niet zeggen dat de hoofddiëtist van het UZA alle gezonde voeding met plezier eet. “IJsbergsla lust ik echt niet”, zegt hij in onze videorubriek ‘… kopt binnen’. “Ik vind het heel stugge bladeren met weinig smaak. De harde kern van een gewone krop sla zonder het lekkere groen dat erbij zit.”
  [naar artikel]
 23. Thomas De Gendt over zijn koersplezier en de nieuwe wind bij Lotto-Soudal: “Niets zo goed voor de sfeer als een keer samen zat worden” (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige zomer dacht hij aan stoppen, maar vandaag is zijn koersplezier helemaal terug. Met dank aan de goede sfeer in de ploeg. Thomas De Gendt (35) over de kentering in zijn hoofd én bij Lotto-Soudal. “We gingen karten en er was Tripel Karmeliet...”
  [naar artikel]
 24. "Vul je kom met yoghurt en fruit en werk af met granola, niet andersom": diëtist bespreekt 7 ontbijten en duidt wat écht gezond is (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ene ontbijt met een kom yoghurt en fruit of havermout, de ander zweert bij een gebakken eitje of een toast avocado. Nog een andere categorie slaat het ontbijt over onder de noemer ‘intermittent fasting’ of drinkt gewoon een tas koffie. Welk ontbijt zorgt ervoor dat je zonder honger de lunch haalt en is écht gezond? Diëtist Michaël Sels bespreekt de 7 meest gekozen ontbijtjes: “de norm is één eitje per dag, eet je er ‘s ochtends eentje en ‘s avonds spaghetti, dan heb je er al te veel op.”
  [naar artikel]
 25. De Gendt zoekt goed gevoel in Dauphiné (13/04/2019 - De Morgen)
  Thomas De Gendt debuteert zondag in het Critérium du Dauphiné. In de laatste rechte lijn richting Ronde van Frankrijk hoopt hij vooreerst 'het goede gevoel' terug te vinden. En de knie? Een beetje op de tanden bijten en vooral: de juiste fiets nemen.
  [naar artikel]
 26. De 8 straffe solo's van ontsnappingskoning Thomas De Gendt (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt smukte gisteren zijn palmares nog wat op met een fraaie ritzege in de Ronde van Romandië. Meespringen in de vroege ontsnapping en...
  [naar artikel]
 27. De ideale energiereep voor op de fiets? Sportdiëtiste Deborah De Jaegere wikt en weegt er 14 en deelt ei zo na een topscore uit (26/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ex-atlete en sportdiëtiste Deborah De Jaegere gaat op zoek naar de ultieme energie­reep die je mee kan nemen tijdens een stevige fietstocht. Zij wil vooral veel koolhydraten, en laat je vooral niet wijsmaken dat extra vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen goed zijn voor onderweg.
  [naar artikel]
 28. Van witte pasta tot speltpasta: welke is het gezondst? “Zeker in macaroni met kaas en hesp of spaghetti bolognese maakt de soort een verschil” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een spaghetti bolognese wil klaarmaken, heeft vandaag de keuze uit witte pasta, volkorenpasta, een speltvariant of zelfs eentje op basis van linzen. Welke variant is daaruit dan de meest gezonde keuze? En wat is nu eigenlijk de aanbevolen hoeveelheid pasta per persoon? Diëtiste Sanne Mouha neemt de verschillende soorten onder de loep. “Als je niet glutenvrij moet eten, is die glutenvrije pasta al zeker geen aanrader.”
  [naar artikel]
 29. Dries Mertens eert Thomas De Gendt: “Een Belg die wint in Napoli, dat vind ik geweldig” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dries Mertens heeft een hart voor wielrennen. De vedette van voetbalclub Napoli was dan ook vereerd dat Thomas De Gendt afgelopen zaterdag de Ciro-etappe in ‘zijn’ Napels won.
  [naar artikel]
 30. Thomas De Gendt wint dernyfestival in Wilrijk (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 29-jarige Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft het dernyfestival van Wilrijk gewonnen. Hij haalde het licht afgescheiden voor Iljo Keisse en
  [naar artikel]
 31. “Een pak koeken tussendoor? Daar gaan we het nu niet over hebben”: hoe Michaël Sels ons met één tip fitter en slanker wil krijgen (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Draait het bij diëten rond minder, dan verkondigt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, de blijde boodschap van méér. En hij lanceert meteen ook een “500 gram challenge”. Want met meer bedoelt hij een halve kilo fruit en groenten per dag. “Weinig Belgen die dat halen. Er valt daar dus nog veel winst te behalen.”
  [naar artikel]
 32. Vijf Giro-etappes waarin De Gendt van winst mag dromen (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vraag aan Thomas De Gendt voor aanvang van een grote ronde naar zijn doelen en je krijgt steevast hetzelfde antwoord: “Een rit winnen.” Het is in...
  [naar artikel]
 33. VIJF GIRO-ETAPPES WAARIN DE GENDT VAN WINST MAG DROMEN (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vraag aan Thomas De Gendt voor aanvang van een grote ronde naar zijn doelen en je krijgt steevast hetzelfde antwoord: “Een rit winnen.” Het is in...
  [naar artikel]
 34. Harm Vanhoucke verrichtte berenwerk voor ritwinnaar Thomas De Gendt in Giro: “Iedereen zat te sterven in zijn wiel” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt won tien jaar na zijn eerste opnieuw een rit in de Giro, maar dat was misschien niet gelukt zonder ploegmakker Harm Vanhoucke. Die zat tot op enkele honderden meters van de streep mee in de kopgroep en verzette bergen werk voor zijn oudere teamgenoot. “
  [naar artikel]
 35. Thomas Van der Plaetsen: “Zwaar trauma om voor de hele wereld letterlijk in het zand te moeten bijten” (08/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Thomas Van der Plaetsen ziet naar eigen zeggen “opnieuw licht aan het einde van de tunnel” nadat hij tijdens het verspringen van de tienkamp op de Olympische Spelen in Tokio onder meer zijn hamstring scheurde.
  [naar artikel]
 36. Thomas De Gendt: "Ik geloof nog steeds dat Parijs-Nice laatste koers van 2020 was” (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (33) blijft het gevoel hebben dat er in 2020 geen meter meer wordt gekoerst. Dat idee had hij in Parijs-Nice, en heeft hij nog...
  [naar artikel]
 37. VIDEO: Kruip in het spoor van Thomas De Gendt tijdens straf nummertje (05/06/2017 - Sporza)
  In de Dauphiné won Thomas De Gendt gisteren de openingsrit na een aanval van bijna 150 kilometer. Herbeleef zijn kunststukje met GoPro-beelden.
  [naar artikel]
 38. Giro-peloton herdenkt betreurde Wouter Weylandt, Thomas De Gendt: “Ik denk dat meeste Belgen vandaag willen winnen” (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De twaalfde rit van de Giro trekt donderdag op en over de Passo del Bocco, de beklimming waar Wouter Weylandt in 2011 het leven liet. Daarom hoopt Thomas De Gendt dat er een Belg wint in Genua.
  [naar artikel]
 39. Wat eet je het best om jezelf te beschermen tegen kanker? “30 gram vezels per dag is ideaal” en andere praktische tips van diëtist Sanne Mouha (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met een gezonde levensstijl heb je meer kans op een lang en gezond leven. Het kan zelfs een hele reeks kankergevallen voorkomen. Maar wat moet je dan wel (of niet) op je bord leggen? En wat als de diagnose al geveld is? Vaak verandert je eetlust dan, maar is het nog belangrijker om de nodige kracht en energie op te doen zodat je kan strijden tegen de ziekte. Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je te wapenen tegen, je lichaam sterk te houden tijdens en je energiepeil te boosten na kanker. “Een hoog vezelgehalte in voeding beschermt tegen maag- en darmkanker.”
  [naar artikel]
 40. En plots duikt toprenner Thomas De Gendt op in ‘De Mol’: “Ik zit met de bibber van het melkzuur” (11/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Elke zondag kijken vele Vlamingen in spanning naar ‘De Mol’ op Vier. Deze keer moesten de zeven overgebleven kandidaten een loodzware fietsproef tot een goed einde brengen, op Gran Canaria. Hun tegenstander was niemand minder dan Thomas De Gendt.
  [naar artikel]
 41. Thomas De Gendt wint dernyfestival in Wilrijk (06/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De 29-jarige Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft vrijdagavond het dernyfestival van Wilrijk gewonnen. Hij haalde het licht afgescheiden voor Iljo Keisse en Jens Debusschere. De Nederlander Laurens ten Dam werd vierde voor Gerry Druyts.
  [naar artikel]
 42. Dit is waarom je je zo opgeblazen voelt tijdens je menstruatie (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Net zoals letterlijk alles willen opvreten wat in je buurt komt, onaangename buikkrampen én een rothumeur, is een opgeblazen gevoel ook een van de...
  [naar artikel]
 43. Wat eet je het best om jezelf te wapenen tegen kanker? Diëtist Sanne Mouha legt uit. “Zelfs koffiekoeken en chips zijn soms prima energiebronnen” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met een gezonde levensstijl heb je meer kans op een lang en gezond leven. Het kan zelfs een hele reeks kankergevallen voorkomen. Maar wat moet je dan wel (of niet) op je bord leggen? En wat als de diagnose al geveld is? Vaak verandert je eetlust dan, maar is het nog belangrijker om de nodige kracht en energie op te doen zodat je kan strijden tegen de ziekte. Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je te wapenen tegen, je lichaam sterk te houden tijdens en je energiepeil te boosten na kanker. “Een hoog vezelgehalte in voeding beschermt tegen maag- en darmkanker.”
  [naar artikel]
 44. De Gendt ziet “revival van de oude mannen”, nog maximaal vier kansen voor Ewan in Giro (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  35 en niét versleten. Thomas De Gendt herontdekte zichzelf in deze Giro. Of ligt het aan het peloton dat weer ‘normaal’ doet?
  [naar artikel]
 45. Bommetje in atletiekwereld? Verrassende Lamont Jacobs gelinkt aan dopingonderzoek (07/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Lamont Marcell Jacobs was één van de sprintsensaties in het atletiektornooi van de Olympische Spelen. Maar nu komt de Italiaan in opspraak omdat hij gelinkt wordt aan een grootschalig onderzoek. De spilfiguur is een bevriende bodybuilder en sportdiëtist. Dat pluisde The Times uit.
  [naar artikel]
 46. Bommetje in atletiekwereld? Verrassende Lamont Jacobs gelinkt aan dopingonderzoek (07/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lamont Marcell Jacobs was één van de sprintsensaties in het atletiektornooi van de Olympische Spelen. Maar nu komt de Italiaan in opspraak omdat hij gelinkt wordt aan een grootschalig onderzoek. De spilfiguur is een bevriende bodybuilder en sportdiëtist. Dat pluisde The Times uit.
  [naar artikel]
 47. AAN DE START. Van der Poel en De Gendt willen in vroege Giro-vlucht: “Dit kan interessant worden” (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De zevende rit in de Giro biedt opnieuw een kans voor vluchters. Mathieu van der Poel en Thomas De Gendt gaan het alvast proberen.
  [naar artikel]
 48. Thomas uit ‘K2 Zoekt K3' overwon een eetstoornis: “Op een bepaald moment wilde ik niet meer leven” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Thomas van Gerwen afgelopen weekend aan het werk zag tijdens ‘K2 Zoekt K3', voelde ongetwijfeld ook de teleurstelling toen de Amsterdammer nét een maatje te klein bleek voor de golden seats. Al blikt de fitnessinstructeur toch met een tevreden gevoel terug op z’n deelname, want hij komt van ver. “Ik ben het levende bewijs dat je anorexia kan overwinnen”, vertelt hij openlijk over de zware strijd die hij vocht. “Mijn lichaam was compleet op. Ik had geluk dat ik niet lang hoefde te wachten op een behandeling.”
  [naar artikel]
 49. Thomas uit ‘K2 Zoekt K3' overwon een eetstoornis: “Op een bepaald moment wilde ik niet meer leven” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Thomas van Gerwen afgelopen weekend aan het werk zag tijdens ‘K2 Zoekt K3', voelde ongetwijfeld ook de teleurstelling toen de Amsterdammer nét een maatje te klein bleek voor de golden seats. Al blikt de fitnessinstructeur toch met een tevreden gevoel terug op z’n deelname, want hij komt van ver. “Ik ben het levende bewijs dat je anorexia kan overwinnen”, vertelt hij openlijk over de zware strijd die hij vocht. “Mijn lichaam was compleet op. Ik had geluk dat ik niet lang hoefde te wachten op een behandeling.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy