De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Pasta zorgt vaak voor een opgeblazen gevoel”: Sportdiëtist van Thomas De Gendt licht toe wat je het best eet tijdens je wielertocht

Het Laatste Nieuws

14/05/2022 - 14:23

Nu de Giro volop is losgebarsten in Italië, kriebelt het bij veel wielerliefhebbers om zelf terug op de fiets te stappen. Maar wat eet je als fervent wielertoerist op zondagmorgen het best om even hard te knallen als de profs? Sportdiëtist Gino Devriendt, coach van onder meer Thomas De Gendt en Philippe Gilbert, licht toe wat je voor, tijdens en na de rit moet eten én scheidt 4 feiten van fabels over wielervoeding.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sportdiëtist van KAA Gent beoordeelt 10 sportdranken: “Om deze suikers te verbranden, moet je al minstens één uur hardlopen” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de supermarkt bots je op een groot aanbod aan sportdranken en op loopwedstrijden zoals de 10 miles krijg je onderweg of aan de finish AA drink toegestopt. “Een goede sportdrank bevat suikers en zouten die snel energie kunnen leveren en het vochtgehalte in het lichaam kunnen aanvullen", vertelt sportdiëtist Gino Devriendt (o.a. van KAA Gent). Welke sportdranken zijn dan de juiste keuze? De sportdiëtist beoordeelt er 10 én deelt recepten om er zelf te maken.
  [naar artikel]
 2. Echtgenote Evelyn kon eindelijk nog eens juichen voor Thomas De Gendt na moeilijke periode: “Hij is nog niet klaar om te stoppen” (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met hun drietjes zagen Evelyn Tuytens (33) en Timo (8) en Amber (6) De Gendt op de smartphone hoe echtgenoot en papa Thomas De Gendt zaterdag de achtste rit in de Ronde van Italië won. “Dit zal hem zelfvertrouwen geven”, zegt Evelyn. “Het gevoel dat hij toch nog niet is afgeschreven.”
  [naar artikel]
 3. Fastfood rondom scholen zorgt voor hoger BMI bij kinderen. Diëtist: “En geeft meer kans op emo-eten” (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Waar een school is, is vaak ook een fastfoodrestaurant, zo blijkt uit recent onderzoek. Volgens de jongsten alleen maar leuk, maar het gevolg ervan is veel minder positief. Als er fastfoodketens bij een school liggen, leidt dat namelijk tot een hogere BMI bij jonge Vlaamse kinderen. Diëtist Michaël Sels (UZA) licht toe wat we fout doen. “Niet alleen de aanwezigheid van die ketens speelt een rol.”
  [naar artikel]
 4. Wat eet je best (niet) om een opgeblazen buik tegen te gaan? 2 voedingsexperts leggen uit: “Drink al zeker géén bruiswater tijdens het eten” (27/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Veel mensen staan ‘s ochtends op met een platte buik, maar zijn tegen de avond volledig opgeblaze: iets wat vaak voor onzekerheid zorgt. “Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je kauwt en slikt, maakt hierin een verschil”, licht diëtiste Sanne Mouha toe. Samen met maag-darmspecialist Danny De Looze (UZ Gent) licht ze toe hoe die opgeblazen buik onstaat en vooral: welke oplossingen er zijn om het te voorkomen. En wat als die niet werken?
  [naar artikel]
 5. Bom in de atletiekwereld: goudenmedaillewinnaar Jacobs via sportdiëtist gelinkt aan grootschalig dopingonderzoek (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lamont Marcell Jacobs pakte afgelopen weekend nog verrassend het goud op de 100 meter. Maar de gouden roes zou weleens tot een abrupt einde kunnen komen voor de Italiaan. Hij wordt namelijk via een bevriende bodybuilder en sportdiëtist in verband gebracht met een grootschalig dopingonderzoek. Dat ondekte The Times. Jacobs’ entourage ontkent elke betrokkenheid bij het strafonderzoek én het gebruik van doping.
  [naar artikel]
 6. Nu een platte buik bij het opstaan, maar vanavond helemaal opgeblazen? 2 voedingsexperts leggen uit welke voeding je best (niet) eet als oplossing (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Veel mensen staan ‘s ochtends op met een platte buik, maar zijn tegen de avond volledig opgeblazen: iets wat vaak voor onzekerheid zorgt. “Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je kauwt en slikt, maakt hierin een verschil”, licht diëtiste Sanne Mouha toe. Samen met maag-darmspecialist Danny De Looze (UZ Gent) licht ze toe hoe die opgeblazen buik onstaat en vooral: welke oplossingen er zijn om het te voorkomen. En wat als die niet werken?
  [naar artikel]
 7. Val je af dankzij een veganistisch dieet? En kom je bij als je stopt? Diëtist: “Vegan is niet altijd gezond” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Een streng dieet is nooit goed.”
  [naar artikel]
 8. Tranen bij Lotto-Soudal na cruciale zege in degradatiestrijd: “Thomas De Gendt zei dat hij veruit de snelste was en ik vertrouwde hem ” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt liet donderdag na zijn ritzege in de Ronde van Italië zijn licht schijnen over de degradatiestrijd die zijn team Lotto Soudal momenteel voert om in de WorldTour te blijven. “Dit is waar we in de ploeg op mikken: winnen”, zei hij daarover.
  [naar artikel]
 9. Tranen bij Lotto-Soudal na cruciale zege in degradatiestrijd: “Thomas De Gendt zei dat hij veruit de snelste was en ik vertrouwde hem ” (15/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Thomas De Gendt liet donderdag na zijn ritzege in de Ronde van Italië zijn licht schijnen over de degradatiestrijd die zijn team Lotto Soudal momenteel voert om in de WorldTour te blijven. “Dit is waar we in de ploeg op mikken: winnen”, zei hij daarover.
  [naar artikel]
 10. Thomas De Gendt moet met Ronde van Catalonië passen voor zijn lievelingskoers: “Erg verdrietig” (18/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt zal maandag niet van start gaan in de Ronde van Catalonië. Dat heeft de renner van Lotto Dstny zaterdag op sociale media gemeld. De Gendt heeft nog te veel last van de gevolgen van een val in Parijs-Nice.
  [naar artikel]
 11. Val je af dankzij een veganistisch dieet? En kom je bij als je stopt? Diëtist legt uit (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zanger Ian Thomas kwam het voorbije jaar zo’n 15 tot 20 kilo toe, geeft hij toe in een gesprek met Dag Allemaal. De popster eet na zeven jaar ook niet langer vegan. Hij wijdt zijn gewichtstoename vooral aan andere factoren, maar zegt ook: “als veganist voelde ik me fitter”. Heeft een vegan levensstijl veel invloed op je gewicht? Val je sowieso af als je vlees, vis en zuivel schrapt, en kom je bij als je daarmee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe.
  [naar artikel]
 12. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.”
  [naar artikel]
 13. Van TikTok tot in de keuken: zijn dit de oplossingen om élke dag pasta op het menu te kunnen zetten? (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.”
  [naar artikel]
 14. Last van een opgeblazen buik? Diëtiste en maag-darmspecialist delen praktische voedingstips als oplossing: “Drink geen bruiswater tijdens het eten” (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘s Ochtends staan we op met een platte buik, en tegen de avond is die soms opgeblazen. Veel mensen voelen zich onzeker door die opgezwollen buik, terwijl de juiste voeding al een oplossing kan zijn. “En zelfs hoe je kauwt en slikt maakt een verschil”, licht diëtiste Sanne Mouha toe. Samen met maag-darmspecialist Danny De Looze (UZ Gent) licht ze toe hoe die opgeblazen buik ontstaat en vooral: welke oplossingen er zijn om het tegen te gaan. En wat doe je als die niet werken?
  [naar artikel]
 15. “Erg verdrietig”: Thomas De Gendt moet geblesseerd passen voor “favoriete koers” Ronde van Catalonië (18/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag start de Ronde van Catalonië (20-26 maart). Voor Remco Evenepoel de volgende stap in de voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Italië. Een “erg verdrietige” Thomas De Gendt is er op Spaanse bodem niet bij. Hij blesseerde zich in Parijs-Nice aan kuit en hand. Volg het nieuws richting de rittenkoers en de eerste etappe van maandag in onderstaande liveblog.
  [naar artikel]
 16. Sportarts waarschuwt voor gevaren van fitnesshype ‘bulken’: “Op het einde van de rit zie je er voller uit” (23/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Bulken, een strikt sportdieet waarbij je meer calorieën en eiwitten eet en die dan omzet in spiermassa, is een trend bij jonge sporters. “Zelfs tieners van nauwelijks 14 jaar komen om advies vragen”, zegt sportdiëtist Glenn Vandeweeghde. Maar bulken is niet zonder gevaren.
  [naar artikel]
 17. Sportarts waarschuwt voor gevaren van fitnesshype ‘bulken’: “Kan tot nierproblemen leiden” (22/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  Bulken, een strikt sportdieet waarbij je meer calorieën en eiwitten eet en die dan omzet in spiermassa, is een trend bij jonge sporters. “Zelfs tieners van nauwelijks 14 jaar komen om advies vragen”, zegt sportdiëtist Glenn Vandeweeghde. Maar bulken is niet zonder gevaren.
  [naar artikel]
 18. Val je af dankzij een plantaardig dieet? Diëtist licht toe: “Er zijn ook vegan chips, snoepjes en koekjes” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.”
  [naar artikel]
 19. Wat is de invloed van voeding op kanker? Oncoloog en diëtist leggen uit: “Ga niet zomaar vasten of keto eten, DIY-diëten zijn gevaarlijk in dit geval” (16/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kankerpatiënten krijgen vaak te horen dat ze op hun voeding moeten letten om hun lichaam zo goed mogelijk te verzorgen tijdens het ziekteproces. Vandaag is de ziekte de grootste doodsoorzaak van ons land, maar welke invloed heeft voeding in de preventie ervan? En kan het ook helpen bij genezing? Oncoloog Hans Wildiers en hoofddiëtist van UZ Leuven Christophe Mathys geven tips en helpen enkele misverstanden de wereld uit. “Tomaten hebben een beschermend effect tegen prostaatkanker.”
  [naar artikel]
 20. WEEK VAN DE DIËTIST 4 diëtisten over hun beroep en hun ideale laatste avondmaal (20/03/2023 - Gezond.be)
  Diëten zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Of je nu wil afvallen of aankomen, vaak is het handig om je hierin te laten begeleiden. Deze week is het dan ook Week van de Diëtist. Wij vroegen aan vier diëtisten wat gezond eten voor hen inhoudt, waarom ze diëtist zijn geworden, en hoe […] Het bericht WEEK VAN DE DIËTIST 4 diëtisten over hun beroep en hun ideale laatste avondmaal verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 21. De meestvoorkomende eetstoornis is niét anorexia of boulimie. Diëtist vertelt over deze onderbelichte aandoening (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ze functioneren vaak zo goed dat ze zelf niet eens doorhebben dat ze een eetstoornis hebben.” Steeds meer Vlamingen kampen met ‘binge eating disorder’, een aandoening die zorgt voor extreme, ongecontroleerde eetbuien. Daar gaat veel schaamte mee gepaard, en toch tast hun omgeving vaak in het duister. Een diëtiste legt uit waarom het nu meer voorkomt en hoe je het herkent bij jezelf. “Ze spelen er maandelijks heel veel geld aan kwijt.”
  [naar artikel]
 22. Sportdiëtiste van Evenepoel leert onze Ironman eten: “Af en toe frietje mag, Remco doet dat ook” (11/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Mag een sporter frieten eten? En kan een glaasje rode wijn kwaad? Karolien Rector kent de antwoorden. De Zonhovense sportdiëtiste stelde vorig jaar tijdens de Vuelta het menu van Remco Evenepoel nog samen en beslist ook wat er tijdens wedstrijddagen op het bord van de KRC Genk-spelers belandt. Vandaag leert ze onze Ironman eten.
  [naar artikel]
 23. Thomas De Gendt: “Bergtrui is geen hoofddoel, maar als je mee vooraan zit kan je even goed de punten pakken” (23/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Vuelta op Spaanse bodem is gearriveerd wordt ook uitkijken naar welke etappes Thomas De Gendt uitkiest om mee in de ontsnapping te zitten. “Ik stip nooit ritten op voorhand aan”, vertelt de ervaren man van Lotto Soudal.
  [naar artikel]
 24. Sportdiëtiste van Remco Evenepoel leert onze Ironman eten: “Af en toe frietje mag, Remco doet dat ook” (10/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Mag een sporter frieten eten? En kan een glaasje rode wijn kwaad? Karolien Rector kent de antwoorden. De Zonhovense sportdiëtiste stelde vorig jaar tijdens de Vuelta het menu van Remco Evenepoel nog samen en beslist ook wat er tijdens wedstrijddagen op het bord van de KRC Genk-spelers belandt. Vandaag leert ze onze Ironman eten.
  [naar artikel]
 25. Thomas De Gendt zijn heerlijke zelve na solo in UAE Tour: “Ik verveel me hier dood. Mijn hartslag is hoger wanneer ik op de PlayStation speel” (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een man van de lange ontsnappingen, dat is Thomas De Gendt. Maar ook een man van het hart op de tong en niet karig met gedurfde uitspraken. Vrijdag combineerde hij beide in de vijfde etappe van de UAE Tour. De Gendt: “Mijn conditie is goed, maar dit zijn echt verloren dagen.”
  [naar artikel]
 26. Thomas De Gendt is zijn heerlijke zelve na solo in UAE Tour: “Ik verveel me hier dood. Mijn hartslag is hoger wanneer ik op de PlayStation speel” (24/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een man van de lange ontsnappingen, dat is Thomas De Gendt. Maar ook een man van het hart op de tong en niet karig met gedurfde uitspraken. Vrijdag combineerde hij beide in de vijfde etappe van de UAE Tour. De Gendt: “Mijn conditie is goed, maar dit zijn echt verloren dagen.”
  [naar artikel]
 27. Ian Thomas geeft veganisme op en komt 15 kilo bij: zijn dierlijke producten dikmakers? Hoofddiëtist UZA geeft uitleg (14/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na meer dan zeven jaar houdt zanger Ian Thomas het veganisme voor bekeken. De afgelopen maanden kwam hij 15 kilo bij. Is het feit dat hij weer vlees, vis, kaas en eieren eet de boosdoener? We vragen het aan Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.
  [naar artikel]
 28. “Op individueel niveau kan iemand met een hoog BMI toch gezond zijn”: Britse arts en Belgische diëtist ontkrachten 5 gezondheidsclaims (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens aanhangers van koolhydraatarme diëten zijn koolhydraten des duivels, voor anderen is een suikervrij eetpatroon dan weer een medicijn tegen kanker, maar is dat wel zo? De Londense arts dr. Joshua Wolrich kampte als student geneeskunde met (over)gewicht en zat met exact dezelfde vragen, waarrond hij uiteindelijk een boek schreef. We leggen 5 van zijn gezondheidsclaims daaruit voor aan diëtist Michaël Sels om te kijken wat (niet) klopt: “onze maatschappij gebruikt veel te vaak een gezondheidsaanpak gefocust op gewicht.”
  [naar artikel]
 29. Thomas De Gendt: “Topdagen worden zeldzamer” (19/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (35) begint vrijdag aan zijn 23e grote ronde, zijn achtste Vuelta. In de Ronde van Spanje won hij in 2017 een etappe, in 2018 pakte hij de bergtrui. Nu wil hij zich opnieuw in het offensief tonen. “En hopelijk een ritje meegraaien”, klinkt het.
  [naar artikel]
 30. Evenepoel viert overwinning met frieten maar kan dat wel voor een topsporter? “Dit geeft mentale boost” (25/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  Remco Evenepoel is het gezicht van Pizza Hut maar vierde zijn overwinning van Luik-Bastenaken-Luik zondag met een frietje. Mag een topsporter midden in zijn seizoen wel zondigen? “We hadden op voorhand een deal gemaakt”, zegt Maaike Polspoel, sportdiëtist bij Remco’s ploeg Soudal Quick-Step.
  [naar artikel]
 31. Ook Thomas De Gendt past meer dan waarschijnlijk voor BK op de weg: “Negentig procent kans dat ik niet rijd” (23/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na Wout van Aert zegt meer dan waarschijnlijk ook Thomas De Gendt af voor het BK van zondag. Hij sukkelt met een blessure aan de enkel en is na een slopende Giro en Ronde van Zwitserland toe aan rust. “Met vorig jaar in gedachten moet ik luisteren naar mijn lichaam.”
  [naar artikel]
 32. De Gendt zoekt goed gevoel in Dauphiné (13/04/2019 - De Morgen)
  Thomas De Gendt debuteert zondag in het Critérium du Dauphiné. In de laatste rechte lijn richting Ronde van Frankrijk hoopt hij vooreerst 'het goede gevoel' terug te vinden. En de knie? Een beetje op de tanden bijten en vooral: de juiste fiets nemen.
  [naar artikel]
 33. Evenepoel viert overwinning met frieten, maar is zoiets wel gezond voor topsporter? “Het geeft een mentale boost” (25/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Remco Evenepoel is het gezicht van Pizza Hut maar vierde zijn overwinning van Luik-Bastenaken-Luik zondag met een frietje. Mag een topsporter midden in zijn seizoen wel zondigen? “We hadden op voorhand een deal gemaakt”, zegt Maaike Polspoel, sportdiëtist bij Remco’s ploeg Soudal Quick-Step.
  [naar artikel]
 34. Thomas De Gendt over Tour de France: “Mijn hoogtestage in juli is al geboekt, ik ben vrij zeker dat ze mij niet zullen selecteren” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt nam op de tweede rustdag van de Ronde van Italië tijd voor een uitgebreide babbel met de pers. De 35-jarige renner van Lotto Soudal blikte nog eens terug op zijn ritzege van afgelopen zaterdag, had het over het verdere verloop van de Giro en zijn plannen voor de rest van het seizoen.
  [naar artikel]
 35. Kanker is de grootste doodoorzaak in België: hoe kan de juiste voeding helpen om de ziekte te vermijden of beter te herstellen? Oncoloog en diëtist geven tips (16/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kankerpatiënten krijgen vaak te horen dat ze op hun voeding moeten letten om hun lichaam zo goed mogelijk te verzorgen tijdens het ziekteproces. Vandaag is de ziekte de grootste doodsoorzaak van ons land, maar welke invloed heeft voeding in de preventie ervan? En kan het ook helpen bij genezing? Oncoloog Hans Wildiers en hoofddiëtist van UZ Leuven Christophe Mathys geven tips en helpen enkele misverstanden de wereld uit. “Tomaten hebben een beschermend effect tegen prostaatkanker.”
  [naar artikel]
 36. Thomas De Gendt wint dernyfestival in Wilrijk (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 29-jarige Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft het dernyfestival van Wilrijk gewonnen. Hij haalde het licht afgescheiden voor Iljo Keisse en
  [naar artikel]
 37. RECEPT. Lekker én gezond: zo maak je zelf pizza met een bloemkoolbodem (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist.
  [naar artikel]
 38. Thomas De Gendt: “Colbrelli hoestte het hele peloton bij elkaar: toen hij die hartstilstand kreeg, werd ik erg bang” (03/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt staat vrijdag in Boedapest aan de start van zijn zesde Ronde van Italië. De 35-jarige vrijbuiter van Lotto Soudal is nog niet in topvorm nadat zijn voorjaar verstoord werd door Covid, een bronchitis en darmproblemen. Dat vertelt hij dinsdag in Humo.
  [naar artikel]
 39. De 8 straffe solo's van ontsnappingskoning Thomas De Gendt (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt smukte gisteren zijn palmares nog wat op met een fraaie ritzege in de Ronde van Romandië. Meespringen in de vroege ontsnapping en...
  [naar artikel]
 40. Thomas De Gendt is niet klaar voor een hoofdrol in Giro: “Maar ben wel goed genoeg om voor Caleb Ewan op kop te rijden” (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn 22ste grote ronde. Zijn grote doel van het seizoen. En toch een klein hartje. Door ziekte kwam Thomas De Gendt (35) met twijfels aan de start van deze Giro. “Na wat met Colbrelli gebeurd is, had ik schrik.”
  [naar artikel]
 41. Thomas De Gendt wil nog tot 2025 doorgaan: “Afsluiten op de Stelvio” (15/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (35) vond zichzelf zaterdag in Napels een heel klein beetje opnieuw uit. Na twee teleurstellende jaren gekruid met pech, blessures en ziekte, zette hij in de Giro één van de meest smaakmakende etappes naar zijn hand. En De Gendt wil meer: “Ik ben van plan om te blijven koersen tot 2025. Dan eindigt de Giro op de Stelvio. Het zou mooi zijn om daarna mijn fiets definitief aan de haak te hangen.”
  [naar artikel]
 42. Herboren Thomas De Gendt wil nog tot 2025 doorgaan: “Afsluiten op de Stelvio” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt (35) vond zichzelf zaterdag in Napels een heel klein beetje opnieuw uit. Na twee teleurstellende jaren gekruid met pech, blessures en ziekte, zette hij in de Giro één van de meest smaakmakende etappes naar zijn hand. En De Gendt wil meer: “Ik ben van plan om te blijven koersen tot 2025. Dan eindigt de Giro op de Stelvio. Het zou mooi zijn om daarna mijn fiets definitief aan de haak te hangen.”
  [naar artikel]
 43. Thomas De Gendt heeft deal voor twee jaar extra bij Lotto: “De goesting is terug” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert neemt afscheid, Tim Wellens vertrekt, maar Thomas De Gendt (35) is nog niet klaar met de koers bij Lotto. Hij en alleen hij wil bepalen waar en wanneer het stopt. Dat kan, nog (minstens) twee jaar, bij Lotto-Dstny. “Het is een schone wereld waarin ik leef.”
  [naar artikel]
 44. Thomas De Gendt druk van degradatiestrijd weg uit de Vuelta: “Aan renners in eendagskoersen om te scoren” (20/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lotto Soudal strijdt momenteel nog steeds voor het behoud als WorldTourploeg. Toch heerst er volgens Thomas De Gendt geen negatieve sfeer in de ploeg.  ‘We moeten gewoon blijven koersen, wedstrijden proberen winnen. Meer kunnen we niet doen.”
  [naar artikel]
 45. Thomas De Gendt: "Ik geloof nog steeds dat Parijs-Nice laatste koers van 2020 was” (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (33) blijft het gevoel hebben dat er in 2020 geen meter meer wordt gekoerst. Dat idee had hij in Parijs-Nice, en heeft hij nog...
  [naar artikel]
 46. Zo woont wielrenner Thomas De Gendt (35): “Door de gerecupereerde materialen lijkt het alsof het huis er al lang staat” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2012 behaalde Thomas De Gendt (35) als laatste Belg nog het podium van een grote wielerronde, de Ronde van Italië. Vrijdag is hij begonnen aan wat misschien wel zijn laatste Giro wordt. De finishlijn van zijn wielercarrière komt stilaan in zicht, met tegelijk het vooruitzicht op meer tijd met zijn gezin in hun zelfgebouwde huis in Gavere. “In het begin gebruikten we onze badkamer als keuken, waar we kookten op een elektrisch kampeervuurtje.”
  [naar artikel]
 47. Thomas De Gendt heeft mondelinge deal voor twee jaar extra bij Lotto: “De goesting is terug” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert neemt afscheid, Tim Wellens vertrekt, maar Thomas De Gendt (35) is nog niet klaar met de koers bij Lotto. Hij en alleen hij wil bepalen waar en wanneer het stopt. Dat kan, nog (minstens) twee jaar, bij Lotto-Dstny. “Het is een schone wereld waarin ik leef.”
  [naar artikel]
 48. Thomas De Gendt dankt ploegmakker Harm Vanhoucke na Giro-triomf: “Ik werkte voor hem, maar hij zei dat hij geen goede benen meer had” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het zat Lotto-Soudal niet mee in de eerste week van deze Giro. Caleb Ewan greep naast ritwinst, maar in de achtste etappe maakte oudgediende Thomas De Gendt dat helemaal goed. De Semmerzakenaar rondde perfect ploegenwerk af en won in Napels voor de tweede keer een Giro-etappe. “Als je me twee weken geleden had gevraagd of ik dat kon, had ik nee gezegd, want de benen waren echt slecht”, vertelde De Gendt.
  [naar artikel]
 49. Thomas De Gendt dankt ploegmakker Harm Vanhoucke na Giro-triomf: “Ik werkte voor hem, maar hij zei dat hij geen goede benen meer had” (14/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het zat Lotto-Soudal niet mee in de eerste week van deze Giro. Caleb Ewan greep naast ritwinst, maar in de achtste etappe maakte oudgediende Thomas De Gendt dat helemaal goed. De Semmerzakenaar rondde perfect ploegenwerk af en won in Napels voor de tweede keer een Giro-etappe. “Als je me twee weken geleden had gevraagd of ik dat kon, had ik nee gezegd, want de benen waren echt slecht”, vertelde De Gendt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy