Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:25 uur

Marten Van Riel twaalfde in openingsmanche World Triathlon Series, Valérie Barthelemy negentiende

Het Belang van Limburg

14/05/2022 - 15:05

Marten Van Riel is zaterdag in het Japanse Yokohama twaalfde geworden in de eerste van zeven manches in de World Triatlon Series (WTS). Bij de vrouwen finishte Valérie Barthelemy als negentiende.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Marten Van Riel 12de in Yokohama, knap staaltje fair-play tussen duo dat om zege sprintte (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marten Van Riel is in Yokohama twaalfde geworden in de eerste van zeven manches in de World Triatlon Series (WTS). Bij de vrouwen finishte Valérie Barthelemy als negentiende.
  [naar artikel]
 2. Schoeman wint 1e World Triathlon Series, Belgen breken geen potten (02/03/2018 - Sporza)
  De eerste World Triathlon Series van het jaar is geen succes geworden voor de Belgen. Claire Michel eindigde 15e, Marten Van Riel 31e.
  [naar artikel]
 3. Marten Van Riel haalt top 10 in Yokohama, Claire Michel 25e (18/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Marten Van Riel is zaterdag in het Japanse Yokohama als achtste geëindigd in de derde van acht manches in de World Triathlon Series. Hij legde de 1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen af in 1u44:09, op 48 seconden van de Franse winnaar Vincent Luis (1u43:21).
  [naar artikel]
 4. Spanjaard gaat met zege aan de haal in World Series triatlon, Van Riel is zesde (16/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Spaanse vicewereldkampioen Mario Mola heeft zondag de sprinttriatlon van het Duitse Hamburg, de zevende van negen manches in de ITU Triathlon World Series, op zijn naam geschreven. Marten Van Riel, die al een tijdje zeker is van deelname aan de Olympische Spelen in Rio, kwam als zesde over de streep.
  [naar artikel]
 5. Marten Van Riel wordt 7e in Leeds, Jelle Geens 14e (09/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Australiër Jacob Birtwhistle heeft zondag de triatlon in het Engelse Leeds gewonnen, dat is de vierde van acht manches in de World Triathlon Series (WTS). Marten Van Riel eindigde op de zevende plaats, Jelle Geens werd 14e.
  [naar artikel]
 6. Triatleet Marten Van Riel minstens drie maanden buiten strijd (03/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Marten Van Riel is lange tijd buiten strijd. Dat deelde de Belgische Triatleet van het Jaar, afgelopen zomer zesde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, vrijdag via Facebook mee. Van Riel heeft een kleine breuk in het heiligbeen en zal drie maanden niet kunnen lopen. Zaterdag mist hij alvast de eerste manche van de ITU World Triathlon Series in Abu Dhabi.
  [naar artikel]
 7. Marten Van Riel voor het eerst op WTS-podium in Edmonton, Geens komt ten val (21/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Marten Van Riel is zaterdag in het Canadese Edmonton derde geworden in de zevende en voorlaatste manche van de World Triathlon Series (WTS). Voor het eerst in zijn carrière stond hij op een WTS-podium. Na 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen eindigde Van Riel op 10 seconden van de Britse winnaar Johny Brownlee, en op vijf seconden van de Spanjaard Mario Mola. Jelle Geens gaf op na een valpartij.
  [naar artikel]
 8. Dat belooft voor de Spelen, Belgische triatleten maken indruk in Japan: Geens pakt zilver in Yokohama, Van Riel 7de (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jelle Geens is zaterdag op de tweede plaats geëindigd in de World Triathlon Series in het Japanse Yokohama. Marten Van Riel pakte de zevende plek.
  [naar artikel]
 9. Marten Van Riel 13e in finale World Series Triatlon (16/09/2017 - Sporza)
  De Spanjaard Mario Mola heeft in Rotterdam zijn wereldtitel op de olympische afstand verlengd. Marten Van Riel werd in de laatste manche 13e.
  [naar artikel]
 10. Jelle Geens eindigt 13e in 2e World Triathlon Series, Noors podium (28/04/2018 - Sporza)
  Op Bermuda hebben de Belgen het er beter vanaf gebracht dan in de 1e World Triathlon Series. Jelle Geens kwam als 13e over de streep, Van Riel als 21e.
  [naar artikel]
 11. Claire Michel met twintigste plaats beste Belg in openingsmanche World Triathlon Series (08/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Claire Michel is vrijdag in Abu Dhabi met een twintigste plaats bij de vrouwen beste Belg geworden op de openingsmanche van de World Triathlon Series. De overwinning ging naar de Amerikaanse Katie Zaferes, bij de mannen was de zege voor de Spanjaard Mario Mola.
  [naar artikel]
 12. Marten Van Riel wordt 7e in Leeds, Jelle Geens 14e (09/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Australiër Jacob Birtwhistle heeft de triatlon in het Engelse Leeds gewonnen, dat is de vierde van acht manches in de World Triathlon Series...
  [naar artikel]
 13. Marten Van Riel en Valerie Barthelemy zorgen voor Belgische zeges in Wuustwezel (13/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Marten Van Riel en Valerie Barthelemy hebben zondag voor een zeldzame Belgische dubbel gezorgd in de Europabeker sprinttriatlon van Wuustwezel.
  [naar artikel]
 14. Spanjaard Mario Mola pakt derde eindzege in World Triathlon Series , Fransman Vincent Luis wint slotmanche (16/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Spanjaard Mario Mola heeft zondag in het Australische Gold Coast voor de derde keer in zijn carrière de eindzege in de World Series triatlon op zijn naam geschreven. De zege in de achtste en laatste manche was voor de Fransman Vincent Luis, die won voor Mola. Marten Van Riel, die tijdens het fietsen op kop lag, finishte als negende.
  [naar artikel]
 15. Marten Van Riel bezorgt mixed relay triatlon opnieuw een bronzen medaille (11/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  België heeft in Glashow opnieuw een medaille veroverd. In de mixed relay triatlon werd het Belgische viertal - Claire Michel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Marten Van Riel - knap derde. Van Riel vulde zijn individuele bronzen medaille aan met een tweede eremetaal.
  [naar artikel]
 16. Marten Van Riel na prangende sprint tweede in Edmonton, wereldtitel voor olympisch kampioen Blummenfelt (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Knalprestatie van Marten Van Riel in Edmonton. Onze landgenoot miste in Canada op een haar na de overwinning in de Grand Final van de World Triatlon Series. De zege ging in een prangend sprintje naar olympisch kampioen Kristian Blummenfelt die zo ook zeker is van de wereldtitel triatlon op de korte afstand.
  [naar artikel]
 17. Spanjaard Mola gaat met zege aan de haal, Marten Van Riel is zesde (16/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse vicewereldkampioen Mario Mola heeft de sprinttriatlon van het Duitse Hamburg, de zevende van negen manches in de ITU Triathlon World
  [naar artikel]
 18. Marten Van Riel voor het eerst op WTS-podium in Edmonton, Geens komt ten val (21/07/2019 - Metro)
  Marten Van Riel is gisteren in het Canadese Edmonton derde geworden in de zevende en voorlaatste manche van de World Triathlon Series (WTS). Voor het eerst in zijn carrière stond hij op een WTS-podium. Na 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen eindigde Van Riel op 10 seconden van de Britse winnaar Johny Brownlee, en op vijf seconden van de Spanjaard Mario Mola. Jelle Geens gaf op na een valpartij. “Al sinds het begin van mijn carrière wacht ik op dit moment”, reageerde de nummer zes van de voorbije Olympische Spelen. “Vandaag vielen alle puzzelstukken in elkaar om dit resultaat te behalen. Met vijf sloegen we een kloof tijdens het fietsen, en momenteel presteer ik goed in het loopgedeelte.” Van Riel kwam als tweede uit het water en ging er tijdens het fietsen vandoor met de Fransman Vincent Luis, de Australiër Matthew Hauser, de Amerikaan Ben Kanute en Jonathan Brownlee. Bij het lopen bleef Van Riel in het zog van Brownlee. Uiteindelijk werd hij nog gepasseerd door drievoudig wereldkampioen Mario Mola. Brownlee finishte in 54:52, voor Mola (54:57) en Van Riel (55:02). Jelle Geens, die eerder in Montréal won en derde werd in Hamburg, moest opgeven na een valpartij tijdens het fietsen. De Limburger heeft brandwonden en kneuzingen aan de rug, waardoor hij zondag niet kan aantreden in de gemengde aflossing. Het Belgisch team moet dan ook forfait geven en kan geen punten sprokkelen voor de olympische ranking. Eerder op de dag werd Claire Michel vierde bij de vrouwen. Valérie Barthelemy eindigde op de 14e plaats. De volgende WTS-manche voor het gemengde aflossingsteam staat op 18 augustus op het programma in Tokio en doet dienst als testevent. Bron: Belga   Het bericht Marten Van Riel voor het eerst op WTS-podium in Edmonton, Geens komt ten val verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Van Riel: "Volgend jaar wil ik in de World Series meedoen voor een medaille" (07/11/2017 - Sporza)
  Afgelopen weekend behaalde Marten Van Riel in Japan zijn allereerste Wereldbeker-overwinning. Volgend jaar mikt de beloftevolle Belg nog een stapje hoger.
  [naar artikel]
 20. Marten Van Riel wordt 7e in Leeds, Jelle Geens 14e (09/06/2019 - Metro)
  De Australiër Jacob Birtwhistle heeft vandaag de triatlon in het Engelse Leeds gewonnen, dat is de vierde van acht manches in de World Triathlon Series (WTS). Marten Van Riel eindigde op de zevende plaats, Jelle Geens werd 14e. Birtwhistle legde de 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen af in 1u45:12. Hij haalde het voor de Amerikaan Matthew McElroy, tweede op zeven seconden, en de Spaanse ITU-wereldkampioen op de lange afstand Javier Gomez, derde op negen seconden. Marten Van Riel, achtste op de vorige manche in Yokohama, deed één plaats beter in Leeds. Hij kwam als vierde uit het water en roerde zich voorin bij het fietsen, terwijl Jelle Geens op één minuut in een tweede groep reed, op meer dan een minuut. Van Riel bleef bij de koplopers tot vijf km van de meet. Uiteindelijk finishte hij in 1u45:47, op 35 seconden van Birtwhistle. Geens, die brons pakte op het voorbije EK in Weert, toonde zich de op drie na snelste in het loopgedeelte. Hij kwam na 1u46:14 over de meet. Bij de vrouwen ging de zege naar de Britse Georgia Taylor-Brown (1u55:46), voor de Amerikaanse Katie Zaferes, tweede op 11 seconden (1u55:57). Een andere Britse, Jessica Learmonth, vervolledigde het podium in 1u57:22. De volgende WTS-manche vindt op 28 en 29 juni plaats in Montréal. bron: Belga Het bericht Marten Van Riel wordt 7e in Leeds, Jelle Geens 14e verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Jelle Geens wint als eerste Belg ooit een World Triathlon Series-manche (29/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jelle Geens heeft verrassend de World Triathlon Series-manche in Montréal op zijn naam geschreven. De 26-jarige Limburger wordt de eerste Belg ooit...
  [naar artikel]
 22. Samen door het lint! Marten Van Riel grijpt net naast zege in triatlonfinale in Malibu (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  0.2 seconden. Die fractie van een tel kwam onze landgenoot Marten Van Riel zaterdagnacht in het Amerikaanse Malibu te kort om de finale van de Super League Triathlon te winnen. De 28-jarige triatleet uit Loenhout leek naar de zege te sprinten, maar de Brit Alex Yee dook nog net voor hem door het lint. Bekijk de spectaculaire beelden hieronder.
  [naar artikel]
 23. Internationale Triatlonfederatie verkiest Marten Van Riel tot ‘Rijzende Ster’ (18/01/2018 - Metro)
  De Internationale Triatlonfederatie heeft Marten Van Riel verkozen tot ‘Rijzende Ster’ bij de mannen in 2017. Dat meldt de ITU vandaag op zijn website. Van Riel wordt door de ITU beschouwd als één van de opkomende atleten die de komende jaren nog veel successen zal oogsten. De Loenhoutenaar boekte begin november in het Japanse Miyazaki zijn eerste Wereldbekerzege. Een maand eerder wist hij ook podiumplekken te veroveren op de WB-manches van het Amerikaanse Sarasota (2e) en het Zuid-Koreaanse Tongyeong (3e). Nochtans was 2017 niet goed begonnen voor Van Riel. Begin februari liep hij een blessure op aan het heiligbeen, waardoor hij drie maanden niet kon lopen. “In het seizoen 2017 viel Van Riel ons niet voor het eerst op”, zo klinkt het op de ITU-website. “Hij toonde in de World Triathlon Series dat hij zeer goed kan fietsen en hij werd in 2016 zelfs zesde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij traint in een groep met elitesupersterren Mario Mola en Richard Murray, hij is dus zeker zeker een atleet die nog in het nieuws zal komen.” “Volgend jaar hoop ik in de World Series, een niveau hoger dan de WB-manches, in de buurt te komen van de medailles”, stelde de 25-jarige triatleet medio november op de Team Belgium-stage in Lanzarote. “Die zesde plaats in Rio kwam heel onverwacht. Nu is het mijn droom om een medaille te behalen op de Spelen in Tokio. Ik doe er in ieder geval alles voor.” bron: Belga
  [naar artikel]
 24. Marten Van Riel ook vierde in eerste grote triatlon na de Spelen, pechvogel Jelle Geens breekt pols (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Amper één week na de Spelen stonden Marten Van Riel en Jelle Geens alweer aan de start van de WTCS-triatlon van Montreal. Net zoals in Tokio strandde Van Riel er in een sterk deelnemersveld op de vierde plaats.
  [naar artikel]
 25. Marten Van Riel haalt top 10 in Yokohama, Claire Michel 25e (18/05/2019 - Metro)
  Marten Van Riel is vandaag in het Japanse Yokohama als achtste geëindigd in de derde van acht manches in de World Triathlon Series. Hij legde de 1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen af in 1u44:09, op 48 seconden van de Franse winnaar Vincent Luis (1u43:21). Van Riel kwam als tweede uit het water, achter Henri Schoeman. Samen met de Zuid-Afrikaan en tien andere triatleten vormde hij een kopgroep in het fietsen. Vincent Luis en vijfvoudig wereldkampioen op de korte afstand Javier Gomez namen het voortouw in de 10 km lopen, gevolgd door Schoeman, Van Riel en de Hongaar Bence Bicsak. Van Riel, zesde op de Spelen in Rio, kon in de tweede helft van het loopgedeelte het ritme niet meer volgen. Uiteindelijk moest hij nog enkele plaatsen prijsgeven en werd hij achtste. Luis had aan de meet drie seconden voorsprong op Schoeman. Bicsak werd derde op vijf seconden. Gomez, die zich onlangs tot ITU-wereldkampioen op de lange afstand kroonde, finishte op zestien seconden. Jelle Geens moest tevreden zijn met de 36e plaats. Hij kwam na 1u47:34 over de finishlijn. Bij de vrouwen was het podium volledig Amerikaans. Katie Zaferes triomfeerde in 1u52:12, voor Summer Rappaport (1u52:33) en Taylor Spivey (1u53:29). Claire Michel werd 25e, in 1u58:19. De volgende WTS-manche vindt op 9 juni plaats in het Engelse Leeds. bron: Belga Het bericht Marten Van Riel haalt top 10 in Yokohama, Claire Michel 25e verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Olympisch testevent triatlon – Belgian Hammers worden zesde in mixed relay in Tokio (18/08/2019 - Metro)
  Claire Michel, Jelle Geens, Hanne De Vet en Marten Van Riel zijn zondag zesde geworden in het olympisch testevent voor de mixed relay triatlon in Tokio. De zege was voor Frankrijk, al moest er wel een fotofinish aan te pas komen. De Fransman Dorian Coninx versloeg aan de eindmeet de Brit Alex Yee in een millimetersprint. Beide teams eindigden in 1u26:33. De Belgian Hammers finishten 1:43 later in 1u28:16. De teams moesten elk vier maal 300 meter zwemmen, acht kilometer fietsen en twee kilometer lopen. Voor België startte Claire Michel. Zij wisselde in vijfde positie met Jelle Geens, toen op 33 seconden van leider Groot-Brittannië. Geens legde een perfecte race af en bracht de Belgen in derde positie, net achter Frankrijk en slechts vijftien seconden achter de Britse leiders. Vervolgens was het de beurt aan Hanne De Vet, die Valérie Barthelemy – afwezig in Tokio door een polsblessure – verving. Zij moest licht terrein prijsgeven en wisselde in zevende positie met Marten Van Riel, op 1:24 van Groot-Brittannië. Het podium was nu te ver weg en Van Riel kon nog slechts één plaatsje winnen. Over vijftien dagen starten de toppers op de olympische afstand in Lausanne voor de grote finale van de World Triathlon Series (WTS). Bron: Belga   Het bericht Olympisch testevent triatlon – Belgian Hammers worden zesde in mixed relay in Tokio verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Olympisch testevent triatlon – Belgian Hammers worden zesde in mixed relay in Tokio (18/08/2019 - Metro)
  Claire Michel, Jelle Geens, Hanne De Vet en Marten Van Riel zijn zondag zesde geworden in het olympisch testevent voor de mixed relay triatlon in Tokio. De zege was voor Frankrijk, al moest er wel een fotofinish aan te pas komen. De Fransman Dorian Coninx versloeg aan de eindmeet de Brit Alex Yee in een millimetersprint. Beide teams eindigden in 1u26:33. De Belgian Hammers finishten 1:43 later in 1u28:16. De teams moesten elk vier maal 300 meter zwemmen, acht kilometer fietsen en twee kilometer lopen. Voor België startte Claire Michel. Zij wisselde in vijfde positie met Jelle Geens, toen op 33 seconden van leider Groot-Brittannië. Geens legde een perfecte race af en bracht de Belgen in derde positie, net achter Frankrijk en slechts vijftien seconden achter de Britse leiders. Vervolgens was het de beurt aan Hanne De Vet, die Valérie Barthelemy – afwezig in Tokio door een polsblessure – verving. Zij moest licht terrein prijsgeven en wisselde in zevende positie met Marten Van Riel, op 1:24 van Groot-Brittannië. Het podium was nu te ver weg en Van Riel kon nog slechts één plaatsje winnen. Over vijftien dagen starten de toppers op de olympische afstand in Lausanne voor de grote finale van de World Triathlon Series (WTS). bron: Belga Het bericht Olympisch testevent triatlon – Belgian Hammers worden zesde in mixed relay in Tokio verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Marten Van Riel snelt in Japan naar eerste wereldbekerzege (04/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Triatleet Marten Van Riel heeft zaterdag in het Japanse Miyazaki de allereerste wereldbekeroverwinning uit zijn carrière geboekt.
  [naar artikel]
 29. Jelle Geens zesde op World Triathlon Series in Montreal, zege voor Javier Gomez (07/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jelle Geens is zondag zesde geworden in de kwarttriatlon van Montreal, zevende van negen manches in de World Triathlon Series. De 24-jarige Belg legde de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in 1u49:11.
  [naar artikel]
 30. Jelle Geens en Claire Michel halen top twintig in World Triathlon Series in Canada (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jelle Geens is zaterdag in het Canadese Edmonton als achttiende geëindigd in de zesde van negen manches om de World Triathlon Series. Hij legde de 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen af in 56:12. Daarmee was hij 1:21 trager dan de Spaanse winnaar Mario Mola. Die pakte zijn vierde seizoenszege in 54:51 voor de Australiër Jacob Birtwhistle (55:01) en de Zuid-Afrikaan Richard Murray (55:06).
  [naar artikel]
 31. Triatlete Valerie Barthelemy zet jacht op ‘olympische punten’ voort na beste prestatie in haar carrière (13/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Valerie Barthelemy (28) heeft zondag haar beste prestatie geleverd in haar nog jonge triatloncarrière, waaraan ze vier jaar geleden begon. In de wereldbekermanche in het Chinese Chengdu werd ze derde. “Dat resultaat is veel beter dan verwacht”, verklaarde Barthelemy, die samen met Claire Michel, Jelle Geens en Marten Van Riel de Belgian Hammers vormt, het gemengd triatlonteam dat op het voorbije EK in Glasgow de bronzen medaille behaalde.
  [naar artikel]
 32. Van Riel neemt dan toch deel aan gemengde aflossing (11/08/2018 - Metro)
  Marten Van Riel, gisteren op het EK triatlon in het Schotse Glasgow goed voor het brons in de individuele wedstrijd, verschijnt vandaag (18u35) dan toch aan de start van de gemengde aflossing. Dat laat bondscoach Nick Baelus weten. Van Riel was onzeker met pijn aan de voet. Deze middag onderging hij een test, die goed verliep. De Belgische ploeg bestaat voorts uit Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthelemy. bron: Belga   Het bericht Van Riel neemt dan toch deel aan gemengde aflossing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Van Riel neemt dan toch deel aan gemengde aflossing (11/08/2018 - Metro)
  Marten Van Riel, gisteren op het EK triatlon in het Schotse Glasgow goed voor het brons in de individuele wedstrijd, verschijnt vandaag (18u35) dan toch aan de start van de gemengde aflossing. Dat laat bondscoach Nick Baelus weten. Van Riel was onzeker met pijn aan de voet. Deze middag onderging hij een test, die goed verliep. De Belgische ploeg bestaat voorts uit Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthelemy. Bron: Belga   Het bericht Van Riel neemt dan toch deel aan gemengde aflossing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Triatleet Marten Van Riel boekt eerste WB-zege in carrière (04/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Triatleet Marten Van Riel heeft in het Japanse Miyazaki de allereerste Wereldbekerzege uit zijn carrière geboekt.
  [naar artikel]
 35. Marten Van Riel wordt in Canada vice-wereldkampioen (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Marten Van Riel is zaterdag tweede geworden in de Grand Final van het triatlon in het Canadese Edmonton. Onze 28-jarige landgenoot werd in de sprint in de finale van het triatlonseizoen nipt geklopt door olympisch kampioen Kristian Blummenfelt. De Noor verzekerde zich zo ook van de eindzege in het wereldkampioenschap, Van Riel is een bijzonder fraaie tweede.
  [naar artikel]
 36. Geweldige beelden: Marten Van Riel wint triatlon in Funchal na millimetersprint (28/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marten Van Riel heeft gisteravond in het Portugese Funchal de zesde en laatste manche van de Europabeker sprinttriatlon gewonnen. De 25-jarige Van...
  [naar artikel]
 37. Spanjaard wint in Abu Dhabi eerste manche in World Triathlon Series (04/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 33-jarige Spanjaard Francisco Javier Gomez heeft zaterdag in Abu Dhabi de eerste manche in de World Triathlon Series gewonnen. Bij afwezigheid van de broers Brownlee domineerde Gomez de drie proeven (1.500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen). In 1u52:31 bleef hij de Brit Thomas Bishop 15 seconden voor. De Fransman Vincent Luis werd op 36 seconden derde.
  [naar artikel]
 38. Geen geslaagd olympisch testevent voor Jelle Geens en Marten Van Riel in Tokio (16/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Jelle Geens (1u52:24) is vrijdagmorgen als negentiende geëindigd tijdens het olympisch testevent triatlon in Tokio. Marten Van Riel finishte na een val tijdens het fietsen als 36e, in 1u55:07. De zege na 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen was voor de Canadees Tyler Mislawchuk (1u49:50), voor de Noor Casper Stornes (+0.04) en de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde (+0.12).
  [naar artikel]
 39. Dramatisch einde triathlon als Olympisch kampioen broer over streep draagt (19/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De finale van de World Triathlon Series in het Mexicaanse Cozumel kreeg dit weekend een dramatisch slotakkoord. De Brit Jonathan Brownlee - de
  [naar artikel]
 40. Dramatisch einde triathlon als Olympisch kamioen broer over streep draagt (19/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De finale van de World Triathlon Series in het Mexicaanse Cozumel kreeg dit weekend een dramatisch slotakkoord. De Brit Jonathan Brownlee - de
  [naar artikel]
 41. Kortste dag, langste inspanning: triatleet Marten Van Riel sloot olympisch jaar af met originele stunt (22/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De kortste dag van het jaar, de langste inspanning. Na een straf sportief 2021 - vierde op de Spelen, tweede in het WK, achtste in het referendum Sportman van het Jaar - was de knaldrang bij Marten Van Riel (29) nog groot. Nog één keer vlammen voor we het jaar afsluiten. Het doel: fietsen van zonsopgang tot zonsondergang, from Light to Night. 193 kilometer van inspanningen. Vol herinneringen, vriendschap en gemberthee van de mama.
  [naar artikel]
 42. WB triatlon Miyazaki – Marten Van Riel snelt in Japan naar eerste wereldbekerzege (04/11/2017 - Metro)
  Triatleet Marten Van Riel heeft zaterdag in het Japanse Miyazaki de allereerste wereldbekeroverwinning uit zijn carrière geboekt. De 24-jarige Van Riel, topsporter bij Defensie, legde de standaardafstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) af in 1u42:36. De nummer zes van de Olympische Spelen in Rio had aan de streep drie seconden voorsprong op de Spanjaard Vicente Hernandez. De Deen Andreas Schilling werd op 28 seconden van Marten Van Riel derde. Jelle Geens viel net naast het podium. Hij kwam als vierde over de streep, 49 seconden na Van Riel, die vorige week brons haalde in de wereldbekermanche in het Zuid-Koreaanse Tongyeong (sprintafstand). Met Jonathan Wayaffe, negende op 1:02, eindigde nog een derde Belg in de top tien. Peter Denteneer werd zeventiende (op 2:06). In de wedstrijd voor vrouwen ging de winst naar de Amerikaanse Summer Cook in 1u54:12. Zij bleef haar landgenote Taylor Spivey (1u54:50) en de Australische Emma Jackson (1u54:53) voor. Valerie Barthelemy strandde op 5 seconden van het podium. Zij werd eerste Belgische op de vierde plaats (1u54:58). Claire Michel overschreed de aankomst als dertiende (1u57:23). bron: Belga
  [naar artikel]
 43. Marten Van Riel: “Jammer dat vijf jaar hard werk niet beloond wordt” (26/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Rio kreeg hij het beste wedstrijdscenario, in Tokio het slechtste. Triatleet Marten Van Riel strandde op de vierde plaats, op 28 seconden van brons. “Natuurlijk doet dit pijn, maar ik ben ook trots op de progressie die ik heb gemaakt.”
  [naar artikel]
 44. Marten Van Riel triomfeert in Europabeker sprinttriatlon na fotofinish (28/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marten Van Riel heeft gisteravond in het Portugese Funchal de zesde en laatste manche van de Europabeker sprinttriatlon gewonnen. De 25-jarige Van...
  [naar artikel]
 45. Marten Van Riel knoopt bij rentree in Malmö opnieuw aan met zege (05/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Marten Van Riel heeft zaterdag in het Zweedse Malmö zijn rentree gevierd met een overwinning in de tweede manche van de Europabeker sprinttriatlon.
  [naar artikel]
 46. Triatleet Marten Van Riel zet zijn zegereeks voort in Wuustwezel (13/08/2017 - Sporza)
  Een week na zijn succesvolle comeback in Malmö heeft Marten Van Riel ook de sprinttriatlon in Wuustwezel gewonnen.
  [naar artikel]
 47. Alweer een Belgische EK-medaille: Marten Van Riel verovert knap brons in de triatlon (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op dag negen van het EK in Glasgow heeft onze landgenoot Marten Van Riel brons veroverd in de triatlon. Ondanks een kwaaltje aan de voet zorgde de...
  [naar artikel]
 48. Fenomenale Marten Van Riel wint halve Ironman van Dubai en strandt op zucht van wereldrecord Blummenfelt (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marten Van Riel (29) heeft de 70.3-Ironman van Dubai gewonnen. De Belgian Hammer was nog maar aan zijn tweede Ironman op de halve afstand toe en haalde het voor de Deen Daniel Baekkegard. Van Riel strandde met een eindtijd van 3u26:06 op een zucht van het wereldrecord.
  [naar artikel]
 49. Jelle Geens opnieuw op het podium bij World Triathlon Series (07/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Jelle Geens blijft uitstekend op dreef. Op de World Triatlon Series in Hamburg zwom, fietste en liep Geens naar de bronzen medaille.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy