Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
08:59 uur

Ben Hermans krijgt ook dit jaar geen opvolger: Ronde van Oostenrijk voor derde keer op rij geannuleerd

Het Belang van Limburg

14/05/2022 - 15:05

Voor het derde jaar op rij verdwijnt de Ronde van Oostenrijk van de wielerkalender. “De afgelasting in Karinthië en de grote economische onzekerheid maken de ronde in 2022 onmogelijk”, meldt de Oostenrijkse wielerbond. Ben Hermans blijft zo de laatste winnaar op de erelijst.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ben Hermans opnieuw eindwinnaar van Ronde van Oostenrijk (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ben Hermans heeft voor het tweede jaar op rij de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De 33-jarige Belg van Israel Cycling Academy begon met een kleine...
  [naar artikel]
 2. KOERS KORT. Hermans blijft leider in Oostenrijk - Vos goed voor derde ritzege in Giro Rosa (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jannik Steimle (Vorarlberg - Santic) heeft in de sprint de vijfde rit van de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. Ben Hermans (Israël Cycling...
  [naar artikel]
 3. Diepenbekenaar Ben Hermans wint Ronde van Oostenrijk (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Diepenbekenaar Ben Hermans heeft voor het tweede jaar op een rij de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De ritzege in de laatste etappe ging naar de jonge Rus Aleksandr Vlasov.
  [naar artikel]
 4. Ben Hermans krijgt geen opvolger in Ronde van Utah (04/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er vindt dit jaar geen zestiende editie van de wielerronde van Utah (2.Pro) plaats. De organisatie bevestigt het nieuws op de website van de rittenkoers. Ben Hermans blijft dus voorlopig de laatste naam op de erelijst. De Ronde van Utah stond van 3 tot 9 augustus op het programma. Net zoals heel wat andere koersen wordt de race afgelast vanwege de coronacrisis.
  [naar artikel]
 5. Ben Hermans verovert opnieuw eindzege (12/07/2019 - Metro)
  Ben Hermans (Israël Cycling Academy) heeft de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De 33-jarige Belg behield vandaag na afloop van de zesde en laatste rit zijn rode leiderstrui. De Russische kampioen Alexander Vlasov ging na 116,7 kilometer op de zware slotklim van de Kitzbüheler Horn met de ritzege aan de haal. Ook vorig jaar pakte Hermans al de eindzege in de Ronde van Oostenrijk. bron: Belga Het bericht Ben Hermans verovert opnieuw eindzege verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. KOERS KORT. Hermans opnieuw eindwinnaar van Ronde van Oostenrijk - Trek beloont Ciccone met contractverlenging (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ben Hermans (Israël Cycling Academy) heeft de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De 33-jarige Belg behield na afloop van de laatste rit...
  [naar artikel]
 7. Ben Hermans houdt stand in slotrit en wint Ronde van Oostenrijk (14/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ben Hermans heeft de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. Hij hield stand in de achtste en laatste etappe en is eindwinnaar.
  [naar artikel]
 8. Ben Hermans wint vierde rit ronde van Oostenrijk (10/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ben Hermans heeft de vierde etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De 33-jarige Diepenbekenaar van Israel Cycling Academy spoelt in de bergrit een periode met knieproblemen door.
  [naar artikel]
 9. Ben Hermans verovert opnieuw eindzege in Ronde van Oostenrijk (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ben Hermans (Israël Cycling Academy) heeft de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De 33-jarige Belg behield vrijdag na afloop van de zesde en laatste rit zijn rode leiderstrui.
  [naar artikel]
 10. Ben Hermans houdt stand als leider in Ronde van Oostenrijk, Steimle boekt tweede ritzege (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Duitser Jannik Steimle (Vorarlberg - Santic) heeft donderdag in de sprint de vijfde rit van de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. Ben Hermans (Israël Cycling Academy) begint vrijdag in de rode leiderstrui aan de slotrit.
  [naar artikel]
 11. Weening wint op Grossglockner, Hermans houdt stand (12/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ook na de koninginnenrit met aankomst op de top van de Grossglockner staat Ben Hermans in de rode leiderstrui van de Ronde van Oostenrijk. De Nederlander Pieter Weening was net als vorig jaar de beste op de flanken van de hoogste berg van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 12. Diepenbekenaar Ben Hermans in leiderstrui naar slotrit Ronde van Oostenrijk (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Duitser Jannik Steimle (Vorarlberg - Santic) heeft donderdag in de sprint de vijfde rit van de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. Ben Hermans (Israël Cycling Academy) begint vrijdag in de rode leiderstrui aan de slotrit.
  [naar artikel]
 13. Ben Hermans verovert eindzege in Ronde van Oostenrijk (14/07/2018 - Metro)
  Ben Hermans (Israel Cycling Academy) verzekerde zich vandaag van eindwinst in de Ronde van Oostenrijk (2.1). Op de slotdag pakte de Italiaan Giovanni Visconti (Bahrein-Merida) zijn derde ritzege van de week. De achtste en laatste etappe in Oostenrijk, 163 kilometer lang op een heuvelend parcours, werd gedomineerd door een vlucht van vijf, die erin slaagde uit de greep te blijven van het peloton: Lachlan Morton, Alexey Lutsenko, Nikolay Mihaylov, Nick van der Lijke en Giovanni Visconti. Die laatste trok op de streep aan het langste eind na een prangend sprintje tegen Lutsenko. Visconti’s team Bahrein-Merida won maar liefst vijf van de acht etappes in Oostenrijk, waarvan drie dankzij Visconti. In de achtergrond werd Hermans halfweg de rit nog aangevallen door uitdager Dario Cataldo en diens Astanateam, maar de Limburger kraakte niet en kroont zich zo tot eindwinnaar. Hij is de derde Belg die daarin slaagt, na Stijn Devolder (2007) en Frank Vandenbroucke (1996). De Oostenrijker Hermann Pernsteiner, een ploegmaat van Visconti, werd tweede in de eindstand, Cataldo derde. Bron: Belga   Het bericht Ben Hermans verovert eindzege in Ronde van Oostenrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. KOERS KORT. Hermans slaat dubbelslag in Oostenrijk - Van Vleuten opnieuw oppermachtig in Giro Rosa (10/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ben Hermans (Israël Cycling Academy) heeft de vierde rit van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. In een bergetappe met aankomst op de Fuscher Törl...
  [naar artikel]
 15. KOERS KORT: Weening wint op Grossglockner, Hermans mag dromen van eindzege in Oostenrijk (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ben Hermans (Israel Cycling Academy) heeft standgehouden op de flanken van de Grossglockner als leider in de Ronde van Oostenrijk (2.1). De ritzege...
  [naar artikel]
 16. Lutsenko rondt in Oostenrijk monstervlucht af met ritzege, Ben Hermans blijft leider (12/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Kazach Alexey Lutsenko (Astana) heeft donderdag de zesde rit van de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. Hij was na een vlucht van meer dan 100 kilometer sneller dan de Sloveen Matej Mohoric. Ben Hermans (Israel Cycling Academy) behoudt zijn rode leiderstrui.
  [naar artikel]
 17. Hermans dag dichter bij eindwinst (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nog één pittige rit overleven en de eindwinst in de Ronde van Oostenrijk kan Ben Hermans niet meer ontsnappen. De dagzege ging gisteren naar Alexei Lutsenko.
  [naar artikel]
 18. Ronde van Oostenrijk – Ben Hermans “superblij” met eindwinst (14/07/2018 - Metro)
  Ben Hermans gaf zaterdag de eindwinst in de Ronde van Oostenrijk (2.1) niet meer uit handen, goed voor zijn tiende profzege. “Ik ben er superblij mee”, reageerde de 32-jarige kopman van Israël Cycling Academy. “Ik droomde ervan deze mooie koers te winnen. Ik kom altijd graag naar deze ronde. Er zijn hier bijna geen vlakke ritten. Ik kwam naar hier voor een plaats in de top tien, maar nu win ik. Alles viel in elkaar.” In de slotetappe moest de Limburger nog een aanval afslaan van Dario Cataldo. “De slotrit was op papier redelijk gemakkelijk, maar het was de hele dag op en neer. En er was een heel erg sterke vlucht: alle sprintersploegen werkten en het leek erop dat we hen terug zouden pakken, maar dat lukte nooit. Dus werd het een superzware wedstrijd, de hele dag. Niemand had dat verwacht.” De grootste emoties beleefde Hermans tijdens zijn ritzege bovenop de steile Kitzbüheler Horn, waarbij hij ook de rode leiderstrui veroverde. “Die rit was ongelooflijk voor me. Bedankt aan mijn ploeg, die me daarna heel goed heeft ondersteund. Voor mij is deze eindwinst extreem belangrijk.” . bron: Belga Het bericht Ronde van Oostenrijk – Ben Hermans “superblij” met eindwinst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Ronde van Utah – Ben Hermans is opnieuw de beste in Utah (16/08/2019 - Metro)
  Ben Hermans (Israël Cycling Academy) heeft donderdag zijn tweede zege op rij geboekt in de Ronde van Utah (VSt/2.BC). In de derde etappe haalde hij het na 137,5 kilometer tussen Antelope Island State Park en North Salt Lake met een voorsprong van zeven seconden op de Amerikaan Kyle Murphy en Niklas Eg. In de stand heeft Hermans nu een voorsprong van 43 seconden op James Piccoli en 1:05 op de Deen Eg. In de vierde etappe wordt er vrijdag gereden over 86 km met start en aankomst in Salt Lake City. De Ronde van Utah eindigt zondag. Vorig jaar werd Hermans tweede in de eindstand, na de Amerikaan Sepp Kuss. Bron: Belga   Het bericht Ronde van Utah – Ben Hermans is opnieuw de beste in Utah verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Na de tweede wint Ben Hermans ook de derde etappe in de Ronde van Utah en wordt steviger leider (16/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na de tweede won Ben Hermans (Israël Cycling Academy) nu ook de derde etappe in de Ronde van Utah. De Limburger van Israël Cycling Academy verstevigt daarmee zijn leidersplaats. Hij haalde het in North Salt Lake voor Kyle Murphy en Niklas Eg. De 33-jarige Hermans verstevigt uiteraard ook zijn leidersplaats.
  [naar artikel]
 21. Hermansen & Hermans in Baskenland (31/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Hermans&Hermans in Baskenland’, het zou zomaar een titel kunnen zijn van een Kuifje-strip. Op de lastige wegen in Noord-Spanje zorgen ancien Ben (35) en ontdekker Quinten Hermans (26) voor de Limburgse afvaardiging. Ben start voor de derde keer in Baskenland, Quinten voor het eerst.
  [naar artikel]
 22. Weening wint op Grossglockner, Hermans houdt stand (11/07/2018 - Metro)
  Ben Hermans (Israel Cycling Academy) heeft standgehouden op de flanken van de Grossglockner als leider in de Ronde van Oostenrijk (2.1). De ritzege ging naar de Nederlander Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij). Amper 93 kilometer, maar wel twee flinke cols, koude temperaturen en erg veel regen: de vijfde etappe van de Ronde van Oostenrijk had alles in huis om voor vuurwerk te zorgen. Aan de voet van de Grossglockner, een Alpenreus waar de finish was getrokken op 2403 meter hoogte, reed Weening weg uit het peloton richting de restanten van een vroege vlucht, waar Antonio Nibali (de jongere broer van) bergop de beste leek. Weening raapte op een reuzenverzet één voor één alle vluchters op en pakte op zijn 37e zo zijn eerste zege van het seizoen. In de strijd voor plaats twee in de daguitslag gingen Alexander Foliforov en Simone Sterbini nog over Nibali. Ben Hermans kwam als zevende over de streep. Daarmee deed hij één plaats beter dan zijn belangrijkste klassementsuitdager Hermann Pernsteiner en kon hij de rode leiderstrui een dag langer veiligstellen. De Ronde van Oostenrijk eindigt zondag, maar de zwaarste bergritten heeft Hermans nu gehad. bron: Belga Het bericht Weening wint op Grossglockner, Hermans houdt stand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Ben Hermans klimt naar ritwinst en leiderstrui (10/07/2019 - Metro)
  Ben Hermans (Israël Cycling Academy) heeft vandaag de vierde rit van de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. In een bergetappe met aankomst op de Fuscher Törl bleef de 33-jarige titelverdediger de Australiër Ben O’Connor (Dimension Data) en de Colombiaan Winner Anacona (Movistar) voor. Hij greep zo ook de leiderstrui. Die was in handen van de Duitser Jonas Koch (CCC). Rit vier in Oostenrijk was amper 103 kilometer lang, maar met de aankomst op een hoogte van ruim 2.400 meter boven zeeniveau op de flanken van de befaamde Grossglockner was duidelijk dat het klassement helemaal door elkaar zou worden gegooid. Uit een vlucht van zeven renners bleef de Italiaan Edoardo Zardini vooraan over, maar op de ellenlange slotklim werd hij terug bijgehaald door een elitegroepje. Daar toonden vooral Anacona en O’Connor zich actief. De Australiër begon met een klein kloofje aan de slotkilometer, maar Hermans slaagde er toch nog in op en over de koploper te gaan richting zijn eerste zege van het seizoen. In de stand heeft Hermans nu acht seconden voorsprong op O’Connor en dertien op Anacona. Een flinke opsteker voor de 33-jarige Limburger, die na een val in de Waalse Pijl en de Ronde van Limburg lang sukkelde met de knie en daarom nog forfait gaf voor het BK in Gent. De Ronde van Oostenrijk eindigt vrijdag met een aankomst bergop op de Kitzbüheler Horn, waar Hermans een jaar terug de basis legde voor eindwinst. Bron: Belga   Het bericht Ben Hermans klimt naar ritwinst en leiderstrui verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Ook dit weekend geen Valentijnrun, evenement wordt geannuleerd (21/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Derde keer goede keer zou je denken. Maar dat geldt blijkbaar niet voor de Valentijnrun in het Rivierenhof. Want na twee eerdere annuleringen door stormen Ciara en Dennis, zal die ook nu zondag niet doorgaan. Meer zelfs, de Valentijnrun 2020 wordt definitief geannuleerd.
  [naar artikel]
 25. Alaphilippe rondt knap voorbereidend werk Evenepoel af in Ronde van Baskenland, Hermans derde (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deugddoende overwinning voor Quick.Step-Alpha Vinyl. Julian Alaphilippe schreef de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam na sterk voorbereidend werk van Remco Evenepoel. Quinten Hermans was een knappe derde, Primoz Roglic behield zijn leiderstrui.
  [naar artikel]
 26. Ben Hermans: "Ik zat redelijk diep, maar ik besefte het zelf gewoon niet" (13/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ben Hermans (Israel Cycling Academy) heeft voor het tweede jaar op rij de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De 33-jarige Diepenbekenaar behield vrijdag na afloop van de zesde en laatste rit zijn rode leiderstrui. De Russische kampioen Alexander Vlasov ging na 116 kilometer op de zware slotklim van de Kitzbüheler Horn met de ritzege aan de haal.
  [naar artikel]
 27. Ben Hermans tekent voor meer eigen kansen bij Israel Cycling Academy (25/08/2017 - Metro)
  Ben Hermans zet zijn wielelcarrière voort bij Israel Cycling Academy. Dat maakte de ambitieuze procontinentale ploeg donderdagavond bekend. De 31-jarige Hermans komt over van BMC en ondertekende een overeenkomst voor twee seizoenen. Ook de Spanjaard Ruben Plaza, die afgelopen seizoen voor ORICA-Scott fietste, trekt naar de Israëlische wielerploeg. Na vier seizoenen bij Radioshack en nog eens vier bij BMC kiest Hermans voor een nieuwe uitdaging. “Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van dit ambitieuze project. Na enkele jaren in grote ploegen wil ik nu vaker mijn eigen kans kunnen gaan. Dit project is een nieuwe motivatiebron”, laat de winnaar van de voorbije Ronde van Oman optekenen. “We zijn blij dat grote WorldTour-renners ons team willen versterken. Dat toont dat ze vertrouwen hebben in ons project en geeft ook een boost om onze doelstellingen te bereiken”, reageerde ploegeigenaar Ron Baron. Israel Cycling Academy koestert de ambitie om volgend seizoen deel te nemen aan een grote ronde. Aangezien de Giro volgend jaar van start gaat in Jeruzalem, mikt de procontinentale ploeg op een wildcard voor de Ronde van Italië. Hermans, die nog hersteld van een zware val in de voorbije Ronde van Polen, zette sinds zijn overwinning van 2015 in de Brabantse Pijl enkele knappe prestaties neer. Zo werd hij datzelfde jaar in het shirt van BMC tweede in de Ronde van Oostenrijk, derde in de Ronde van Polen en won hij een etappe in de Ronde van Noorwegen. Het jaar daarop bevestigde hij met een tweede plaats in de Ronde van Burgos en een veertiende stek in de Ronde van Spanje. Met twee etappezeges en de eindoverwinning in de Ronde van Oman opende de Limburger ook dit seizoen heel sterk. . bron: Belga
  [naar artikel]
 28. KOERS KORT. Lutsenko is baas in Oostenrijk - Team Sky wil Van Aert én Pidcock - CCC genoemd als opvolger BMC (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alexey Lutsenko (Astana) heeft de zesde rit van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Hij was na een vlucht van meer dan 100 kilometer sneller dan de...
  [naar artikel]
 29. Ben Hermans: “Mik niet op goed klassement” (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Diepenbekenaar Ben Hermans rijdt vandaag in de openingsetappe van de Ronde van Valencia zijn eerste wedstrijdkilometers in het nieuwe plunje van Israel Cycling Academy. Valencia is geen onbekende opdracht voor de kersverse vader van Julie, want Hermans eindigde vorig jaar tweede in het eindklassement. Enkel de Colombiaanse klimmer Nairo Quintana deed beter.
  [naar artikel]
 30. Ben Hermans behoudt leiderstrui in Oman na "lastige finish" in derde rit (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ben Hermans (BMC) heeft met een derde plaats zijn leiderstrui veiliggesteld in de Ronde van Oman. Hij telt twee seconden voorsprong op Rui Costa
  [naar artikel]
 31. Ben Hermans geeft op in Ronde van Kroatië na val: “Ik heb overal pijn” (02/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ben Hermans heeft geen serieuze blessure overgehouden aan de massale valpartij in de tweede etappe van de Ronde van Kroatië (2.1) op woensdag, maar start wel niet aan de rit van donderdag.
  [naar artikel]
 32. Intussen in Oostenrijk: broer van Nibali breekt de ban en boekt allereerste profzege (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Antonio Nibali (Bahrain-Merida), de 25-jarige broer van Vincenzo, mocht vrijdag voor het eerst in zijn profcarrière juichen. De Italiaan won de voorlaatste etappe van de Ronde van Oostenrijk. Ben Hermans (Israel Cycling Academy) staat op een dag van eindwinst.
  [naar artikel]
 33. Ritzege voor Giovanni Visconti in Ronde van Oostenrijk, Jonas Koch nieuwe leider (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na drie etappezeges in de editie van 2018 heeft de Italiaan Giovanni Visconti (Neri Sottoli) dinsdag de overwinning geboekt in de derde rit van de Ronde van Oostenrijk (2.1). De Duitser Jonas Koch (CCC) werd derde en is de nieuwe leider.
  [naar artikel]
 34. Sep Vanmarcke is leiderstrui in Ronde van Oostenrijk kwijt (06/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 23-jarige Colombiaan Miguel Angel Lopez (Astana) heeft donderdag de vierde etappe in de 69e editie van de Ronde van Oostenrijk (cat. 2.1) gewonnen. Hij finishte op de Kitzbüheler Horn met een voorsprong van 17 seconden op de Oostenrijker Stefan Denifl. De Italiaan Giulio Ciccobe werd op 0:50 derde.
  [naar artikel]
 35. Femke Hermans verliest wereldtitelgevecht tegen ongeslagen Marshall na rake linkse (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Femke Hermans (32) is er niet in geslaagd de WBO-kampioensriem van Savannah Marshall (30) af te snoepen. Een rake linkse van Marshall deed in de derde ronde het licht uit bij Hermans. Zo blijft de Britse kampioene bij de WBO-middengewichten (tussen 69,853 en 73,028 kilogram).
  [naar artikel]
 36. Vanmarcke behoudt het geel in Oostenrijk, Viviani pakt tweede ritzege (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac) mag nog een dagje langer de gele leiderstrui aantrekken in de Ronde van Oostenrijk (2.1). In de derde etappe, gewonnen door de Italiaan Elia Viviani, finishte hij als derde.
  [naar artikel]
 37. LVL verliest voor derde jaar op rij in de eerste ronde van de Belgische beker (30/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen derby Ladies Volley Limburg-Wellen in de kwartfinales van de Belgische beker. LVL liet zich immers voor het derde jaar op rij ringeloren in de eerste ronde. Deze keer was Oostende de boeman van dienst. In de tiebreak trok de kustploeg aan het langste eind.
  [naar artikel]
 38. Ronde van Utah – Canadees James Piccoli wint proloog, Ben Hermans elfde (13/08/2019 - Metro)
  De Canadees James Piccoli (Elevate-KHS) heeft maandag de 5,3 kilometer lange proloog in de Ronde van Utah (cat. 2.BC) gewonnen. Op een geaccidenteerd parcours in het skioord Snowbird Resort was hij vijf seconden sneller dan de Amerikaan Lawson Craddock. De Roemeen Serghei Tvetchov werd op zes seconden derde. Ben Hermans, de enige Belg in koers, zette de elfde tijd neer. Hij was achttien seconden trager dan de 27-jarige winnaar. Die boekte zijn tweede profzege, na een rit in de Ronde van Taiwan (2.1) in maart van dit jaar. De 15e editie van de Ronde van Utah gaat dinsdag voort met een 145,2 kilometer lange etappe met start en aankomt in Nort Logan City. . bron: Belga Het bericht Ronde van Utah – Canadees James Piccoli wint proloog, Ben Hermans elfde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Ronde van Utah – Canadees James Piccoli wint proloog, Ben Hermans elfde (13/08/2019 - Metro)
  De Canadees James Piccoli (Elevate-KHS) heeft maandag de 5,3 kilometer lange proloog in de Ronde van Utah (cat. 2.BC) gewonnen. Op een geaccidenteerd parcours in het skioord Snowbird Resort was hij vijf seconden sneller dan de Amerikaan Lawson Craddock. De Roemeen Serghei Tvetchov werd op zes seconden derde. Ben Hermans, de enige Belg in koers, zette de elfde tijd neer. Hij was achttien seconden trager dan de 27-jarige winnaar. Die boekte zijn tweede profzege, na een rit in de Ronde van Taiwan (2.1) in maart van dit jaar. De 15e editie van de Ronde van Utah gaat dinsdag voort met een 145,2 kilometer lange etappe met start en aankomt in Nort Logan City. . Bron: Belga   Het bericht Ronde van Utah – Canadees James Piccoli wint proloog, Ben Hermans elfde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Vanmarcke blijft leider in Ronde van Oostenrijk, ploegmaat pakt dagzege (04/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sep Vanmarcke blijft aan de leiding van de Ronde van Oostenrijk. Op de derde dag van de rittenwedstrijd van eerste categorie (2.1) finishte de Belg van Cannondale - Drapac als vijfde. Zijn Nederlandse ploegmaat Tom-Jelte Slagter won.
  [naar artikel]
 41. Ook buiten Frankrijk wordt gekoerst: Belgen blikvangers in Ronde van Polen (11/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen in Frankrijk wordt gekoerst dezer dagen. Na de Ronde van Oostenrijk vorige week start dinsdag met de Ronde van Polen een andere rittenkoers. Normaal vindt deze WorldTour-koers in augustus plaats, maar omwille van de Olympische Spelen is op de kalender één en ander gewijzigd. Vorig jaar won Ion Izagirre met een bijzonder klein verschil, twee seconden, voor Bart De Clercq en Ben Hermans.
  [naar artikel]
 42. Reisgigant TUI krijgt voor de derde keer dit jaar miljardensteun (03/12/2020 - Express)
  De Duitse reis- en vliegmaatschappij TUI heeft private investeerders en de Duitse overheid kunnen overtuigen om het voor een derde... The post Reisgigant TUI krijgt voor de derde keer dit jaar miljardensteun appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Ronde van Utah – Leider Sepp Kuss houdt Ben Hermans van ritwinst (12/08/2018 - Metro)
  Sepp Kuss (LottoNL-Jumbo) heeft zaterdag met winst in de vijfde etappe zijn leidersplaats in de Ronde van Utah (cat. 2.BC) verstevigd. Na 157,7 kilometer van Canyons Village naar Snowbird had de 23-jarige Amerikaan op de aankomst bergop 39 seconden voor op Ben Hermans. De Amerikaan Peter Stetina werd op 1:18 derde. Hermans is nu ook tweede in de stand. Hij volgt op 1:21 van Kuss. De Amerikaan Joe Dombrowski heeft als derde 2:05 goed te maken, net als de Brit Hugh Carty. Kuss boekte zijn tweede profzege. Woensdag won hij ook al de tweede etappe. De 14e editie van de Ronde van Utah eindigt zondag met een 123,4 kilometer lange rit met start en aankomst in Park City. In de finale wordt de Empire Pass, tien kilometer aan gemiddeld tien procent met pieken tot twintig procent, beklommen. Na de top is het nog tien kilometer dalen tot de aankomst. . Bron: Belga   Het bericht Ronde van Utah – Leider Sepp Kuss houdt Ben Hermans van ritwinst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. VIDEO. Ben Hermans sprint naar de zege in tweede etappe Ronde van Oman (15/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ben Hermans (BMC) heeft de tweede rit in de Ronde van Oman gewonnen. Op de finish bergop in Al Bustan toonde Hermans zich de sterkste van een uitgedund peloton. In een lastige etappe van Nakhal naar Al Bustan werd de laatste vluchter twee kilometer voor de streep ingerekend, daarna streden nog 40 renners voor de dagzege. Hermans won, voor Rui Costa en Jakob Fuglsang.
  [naar artikel]
 45. Ben Hermans sprint naar de zege in tweede etappe Ronde van Oman (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ben Hermans (BMC) heeft de tweede rit in de Ronde van Oman gewonnen. Op de finish bergop in Al Bustan toonde Hermans zich de sterkste van een uitgedund peloton. Twee kilometer voor de finish werd de laatste vluchter gegrepen, daarna streden 40 renners om de dagzege.
  [naar artikel]
 46. Ben Hermans rijdt ook volgende twee jaar voor Israel Cycling Academy (16/09/2019 - Metro)
  Ben Hermans rijdt ook de volgende twee jaar voor Israel Cycling Academy. Dat maakte de procontinentale formatie bekend. De 33-jarige Hermans is aan zijn tweede seizoen bij het team bezig. Voordien reed hij in de truitjes van Topsport Vlaanderen (2009), RadioShack Leopard (2010-2013) en BMC (2014-2017). Dit jaar won hij voor de tweede keer op rij de Ronde van Oostenrijk (2.1) en bracht hij ook de Ronde van Utah (2.BC) op zijn palmares. Hoewel Hermans zijn werkgever trouw blijft, is de kans groot dat hij en zijn ploegmaat Tom Van Asbroeck volgend jaar weer voor een WorldTeam rijden. Israel Cycling Academy zou namelijk op het punt staan om de WorldTour-licentie van Katusha Alpecin over te nemen. Elf renners zouden daarbij ook de overstap van Katusha naar Israel Cycling maken. Hermans zou in dat geval een ploegmaat worden van onder meer Jens Debusschere en Jenthe Biermans. Voor volgend seizoen versterkte het team zich ook al met de Ier Daniel Martin (UAE Emirates) en de Fransman Hugo Hofstetter (Cofidis). “Het niveau van de ploeg groeit jaar na jaar. Ik ben ervan overtuigd dat we kunnen blijven groeien en daarom heb ik besloten te blijven”, verklaarde Hermans zijn keuze. “Ik wil zelf ook blijven groeien en heb er vertrouwen in dat ik mijn bijdrage kan blijven leveren in dit team. Ik koos destijds voor Israel Cycling omdat ik bij hen mijn eigen kans zou kunnen gaan. Ik kreeg kansen in enkele mooie wedstrijden en heb ze ook kunnen benutten. Het waren al twee mooie jaren.” Ploegmanager Kjell Carlström is blij dat hij op Hermans kan blijven rekenen. “Hij is een echte prof, met aandacht voor details. Hij is altijd klaar om te koersen en mooie resultaten neer te zetten.” . bron: Belga Het bericht Ben Hermans rijdt ook volgende twee jaar voor Israel Cycling Academy verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Ben Hermans trekt vol vertrouwen naar Vuelta (06/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het was Ben Hermans (BMC) die Alberto Contador zaterdag tijdens de slotetappe van de Ronde van Burgos op sleeptouw nam in de jacht op de ontsnapte Sergio Pardilla. Hermans kraakte echter in de laatste honderden meters en moest Contador laten rijden. Meteen zag hij zo de eindzege in de Ronde van Burgos door zijn neus geboord. Hermans moest genoegen nemen met de dichtste ereplaats in de eindstand, op slechts 1 seconde van eindlaureaat Contador.
  [naar artikel]
 48. Wout van Aert sprint naar tweede plaats in Oostenrijk (10/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wout van Aert sprintte naar een knappe tweede plaats in vierde etappe in de Ronde van Oostenrijk. Na een heuvelachtige rit van 143 km tussen Kitzbuhel en Pragraten was enkel de Italiaan Giovanni Visconti sneller. Ben Hermans blijft leider.
  [naar artikel]
 49. OPROEP. Is uw reis al meermaals geannuleerd? (10/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Snakt u ook naar vakantie, maar zag u uw reis het afgelopen jaar keer om keer geannuleerd worden?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy