Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
07:49 uur

‘Bizonder’ ruig stukje vlees met zachte smaak: familie kweekt bizons en verkoopt het vlees in de hoeveslagerij

Gazet van Antwerpen

14/05/2022 - 15:19

Tijdens de Week van de Korte Keten worden lokale producten van onze boeren uitgebreid in de kijker gezet. Wie eens iets anders wil eten dan lokaal geteelde asperges, aardappelen of hoevekippen, kan ook eens een lokaal stukje bizon uit Nijlen proberen. Bij hoeveslagerij ’t Gewat verkopen ze zelfgekweekt bizonvlees. De imposante dieren lijken zo weggelopen uit het Wilde Westen, maar grazen gewoon in de weides rond de slagerij.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlees kopen kan ook op de boerderij (10/03/2018 - VRT NWS)
  Na het zoveelste voedselschandaal zoeken consumenten andere manieren om vlees te kopen omdat ze de tussenschakels in de vleesproductie niet meer vertrouwen. Op veel plaatsen hebben boeren de hele productie zelf in handen genomen. In de zogenoemde korteketen kweekt de boer het dier op en verkoopt ook zelf het vlees. Het Journaal beocht de Sil-somhoeve in Kortenberg.
  [naar artikel]
 2. Zin in wild, maar niet in de calorieën? Kies voor dit vederlichte stukje vlees (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het zachte vlees van de parelhoen is vederlicht en heeft toch dat tikkeltje wildaroma dat een gerecht veel royaler doet smaken. Een win-winsituatie...
  [naar artikel]
 3. Ikea lanceert nieuwe balletjes: zonder vlees, maar met dezelfde smaak (16/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De iconische gehaktballetjes van Ikea waren tot op vandaag verboden terrein voor wie geen vlees eet, maar daar komt verandering in. De meubelketen voert het plantballetje in, een duurzaam alternatief zonder vlees maar met dezelfde smaak.
  [naar artikel]
 4. Vijf maal barbecue: een heerlijk stukje vlees voor papa op de rooster (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vuur in de kolen en een lekker stukje vlees op de grill: het barbecueseizoen is volop bezig en daar genieten we van. Barbecuespecialist Joris Verkoyen van Barbelicious in Eksel maakte er zijn beroep van.
  [naar artikel]
 5. ‘Allemaal veganist worden hoeft niet, veel minder vlees eten wel’: Tara Garnett (Oxford) (01/03/2022 - De Morgen)
  Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet.
  [naar artikel]
 6. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)
  Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij. 
  [naar artikel]
 8. Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: “Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.”
  [naar artikel]
 9. ‘We gaan vlees maken zoals we bier brouwen' (08/10/2016 - De Tijd)
  07:36 De Nederlandse vleesprofessor Mark Post kweekt met zijn startup Mosa Meat hamburgers in een labo. ‘Binnen drie jaar maken we vlees in tanks zo groot als een zwembad.’
  [naar artikel]
 10. Waarom een biefstukje uit de VS anders smaakt dan uit Ierland (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt...
  [naar artikel]
 11. Brusselse school schrapt vis en vlees van menu (14/04/2019 - De Morgen)
  De Nederlandstalige basisschool Heilige Familie in Schaarbeek schrapt vis en vlees een week van het menu. Als het een succes wordt, krijgen de leerlingen vanaf volgend schooljaar bijna geen vis of vlees meer.
  [naar artikel]
 12. Skip de kip: Iedereen wil stukje vlees uit het lab (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlees waarvoor geen enkel dier gestorven is, maar dat is opgekweekt uit cellen: nu ook machtige, traditionele vleesfabrikanten er hun geld op inzetten, wordt het een heel plausibel scenario.
  [naar artikel]
 13. ‘De ideologie waardoor we massaal vlees eten, heet carnisme’: dit boek doet u anders naar het varken op uw bord kijken (12/09/2021 - De Morgen)
  Mensen die vlees eten, hangen – vaak onbewust – een onderdrukkende ideologie aan. Dat beweert de Amerikaanse, maar in Berlijn wonende, Melanie Joy. ‘En het is tijd om hen daarvan te bevrijden.’
  [naar artikel]
 14. OPINIE: En daarom eet ik geen vlees meer (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei
  [naar artikel]
 15. Polen exporteert 2,7 ton vlees van zieke koeien: vlees werd niet uitgevoerd naar België (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees hebben van onder...
  [naar artikel]
 16. Lidl zet in op vegan en vegetarisch aanbod: Belg eet steeds minder vlees (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Lidl ligt tegenwoordig ‘Next Level Meat’ in de rekken, een eigen gloednieuw assortiment met burgers en gehakt zonder vlees. Dankzij tarwe-,...
  [naar artikel]
 17. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees?
  [naar artikel]
 18. De Morgen-lezers delen hun favoriete veggiegerechten: ‘Je mag me ‘s nachts wakker maken voor gegrilde bloemkoolsteak’ (01/10/2021 - De Morgen)
  Vandaag is het Wereldveggiedag, dé dag om dat stukje vlees van je boodschappenlijst te schrappen. We vroegen de lezers van De Morgen naar hun favoriete vegetarische recepten. ‘Sinds we dit gerecht geprobeerd hebben, eten we het wekelijks.’
  [naar artikel]
 19. Nederlander stikt op vakantie in Frankrijk in een stuk vlees (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 75-jarige Nederlander is vrijdagavond op een terras in de Franse stad Amboise gestikt in een stukje vlees. Hulpdiensten hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar hun pogingen mochten niet baten. De man overleed ter plekke.
  [naar artikel]
 20. Veviba verkocht gewoon vlees als bio (15/03/2018 - De Standaard)
  Veviba fraudeerde met etiketten op zijn vlees, verwerkte bedorven vlees in zijn gehakt én verkocht ‘gewoon’ vlees als biovlees. Dat blijkt uit het verslag van het parket van Luxemburg aan minister van Justitie Geens (CD&V).
  [naar artikel]
 21. Veviba verkocht gewoon vlees als bio (15/03/2018 - De Standaard)
  Veviba fraudeerde met etiketten op zijn vlees, verwerkte bedorven vlees in zijn gehakt én verkocht ‘gewoon’ vlees als biovlees. Dat blijkt uit het verslag van het parket van Luxemburg aan minister van Justitie Geens (CD&V).
  [naar artikel]
 22. Eerlijk vlees tegen een lage prijs voor iedereen? (23/03/2018 - Apache)
  België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen.
  [naar artikel]
 23. Ook Vlaams vleesbedrijf verkocht bedorven vlees (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische...
  [naar artikel]
 24. Ook Vlaams bedrijf verkocht bedorven vlees (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische...
  [naar artikel]
 25. Ook Vlaams slachthuis verkocht bedorven vlees (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische...
  [naar artikel]
 26. Tegen 2040 is het meeste vlees niet van dieren afkomstig (13/06/2019 - De Morgen)
  Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees.
  [naar artikel]
 27. Binnenkort een wereld zonder dierlijk vlees? (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog...
  [naar artikel]
 28. Belgisch bedrijf leverde bedorven vlees in Kosovo (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische...
  [naar artikel]
 29. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Deze zoete marinade maakt van je brochettes een succes (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees
  [naar artikel]
 31. Bedorven Braziliaans vlees: één lading vlees van verdacht bedrijf naar België (21/03/2017 - Knack)
  Wereldwijd wordt de invoer van rund en kip uit Brazilië, dat verwikkeld is in een schandaal met bedorven vlees, nauwlettend in de gaten gehouden.
  [naar artikel]
 32. Pas Geopend: ’t Marktslagertje Filip (16/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Liefhebbers van een lekker stukje vlees kunnen sinds kort langsgaan bij ’t Marktslagertje Filip in deelgemeente Mechelen-Bovelingen. Filip en zijn team staan garant voor versbereid vlees van de bovenste plank.
  [naar artikel]
 33. Vleesverkoop daalt amper door Dagen Zonder Vlees (02/03/2017 - De Standaard)
  Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht?
  [naar artikel]
 34. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)
  De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien.
  [naar artikel]
 35. Deze slager weet wel raad met een "lekker stuk vlees" (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor een lekker stukje vlees moet u bij de beenhouwer zijn. Dat nam slager Darren Gerrand uit het Australische dorp Lancelin wel heel erg
  [naar artikel]
 36. Hamburger, biefstuk of stukje kip: "We betalen veel te weinig voor ons vlees" (14/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals...
  [naar artikel]
 37. 4 op de 10 Belgen zijn bereid meer te betalen voor slachtvrij vlees uit laboratorium. Waar blijft die kweekburger dan? (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker vier op de tien Belgen zijn voorstander van kweekvlees - vlees dat in een laboratorium gekweekt is uit een stukje spierweefsel van een...
  [naar artikel]
 38. Dierenactivisten schotelen zichzelf als stuk vlees voor uit protest (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een opmerkelijk beeld uit Barcelona: daar legden activisten zich naakt op een bord voor ‘World Vegan Day’. Als een stuk vlees vlijden ze zich...
  [naar artikel]
 39. “Categoriek nee zeggen tegen vlees kan miljoenen levens redden” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en...
  [naar artikel]
 40. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond.
  [naar artikel]
 41. Maud Kippenbout en Madelief Rosbief liggen onder vuur: “Hopelijk gebruiken leraars dit niet” (23/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Vlees, van in de wei tot op je bord.” Zo heet een brochure die naar de basisscholen is gestuurd. Met daarin veel weetjes en leukigheden over vlees, en één onderliggende boodschap: vlees is goed voor jou. Afzender is de vleessector, met steun van de Vlaamse overheid. Diezelfde overheid die net aanraadt minder vlees te eten. “Dit is perverse marketing”, klinkt het in het onderwijs.
  [naar artikel]
 42. Dit zijn de favoriete veggie recepten van De Morgen-lezers: ‘We maken dit nu wekelijks’ (01/10/2021 - De Morgen)
  Vandaag is het Wereldveggiedag, dé dag om dat stukje vlees van je boodschappenlijst te schrappen. We vroegen de lezers van De Morgen naar hun favoriete vegetarische recepten. ‘Sinds we dit gerecht geprobeerd hebben, eten we het wekelijks.’
  [naar artikel]
 43. Is er ook bedorven vlees naar België geëxporteerd? (19/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er gelden erg strikte procedures voor de import van Braziliaans vlees in Europa, legt woordvoerder Philippe Houdart van het Federaal Agentschap van de Voedselveiligheid (FAVV) uit. Zondag raakte bekend dat Braziliaanse vleesbedrijven jarenlang rot vlees op de markt hebben gebracht, mogelijk ook bestemd voor de export. Er heerst nog veel onduidelijkheid en het is dus ook nog veel te vroeg om te weten of dat vlees op de Belgische markt is terechtgekomen, maar het FAVV wijst erop dat het aandeel van Braziliaans vlees sowieso beperkt is in ons land.
  [naar artikel]
 44. Is er ook bedorven vlees naar België geëxporteerd? (19/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er gelden erg strikte procedures voor de import van Braziliaans vlees in Europa, legt woordvoerder Philippe Houdart van het Federaal Agentschap van de Voedselveiligheid (FAVV) uit. Zondag raakte bekend dat Braziliaanse vleesbedrijven jarenlang rot vlees op de markt hebben gebracht, mogelijk ook bestemd voor de export. Er heerst nog veel onduidelijkheid en het is dus ook nog veel te vroeg om te weten of dat vlees op de Belgische markt is terechtgekomen, maar het FAVV wijst erop dat het aandeel van Braziliaans vlees sowieso beperkt is in ons land.
  [naar artikel]
 45. Acteur Nico Sturm neemt fakkel over van sociaal theater Tutti Fratelli na overlijden Reinhilde Decleir (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur en scenarioschrijver Nico Sturm - bekend van onder andere ‘De smaak van De Keyser’, ‘Van Vlees en Bloed’, ‘Clan’, ‘Cordon’ en ‘Wat Als?’ - is de nieuwe artistiek leider van Reinhilde Decleirs sociaal theater Tutti Fratelli. “Reinhilde en Nico hebben een aantal jaar geleden samen een voorstelling gemaakt, sindsdien is hij zijn hart verloren aan Tutti Fratelli, én wederzijds.”
  [naar artikel]
 46. ‘Helemaal geen niche meer’: meer Belgen dan ooit laten vlees links liggen (22/02/2022 - De Morgen)
  Bijna één op de drie Belgen eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Dat is ruim een verdubbeling sinds 2016, zo toont een enquête voor veggie-organisatie EVA. ‘Het is helemaal geen niche meer’, zegt voedingsexpert Kristof Rubens.
  [naar artikel]
 47. Geen Dagen Zonder Vlees in 2018 (05/12/2017 - VRT NWS)
  De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten.
  [naar artikel]
 48. Dit is de eerste vegan steak gemaakt met een 3D-printer (02/07/2020 - Metro)
  Vleesvervangers zijn niet meer weg te denken in 2020. Heel wat mensen houden zich tegenwoordig aan een vegetarisch of veganistisch dieet en daar horen vaak ook alternatieven bij voor een stukje vlees. Groenteburgers, vegan kippenblokjes, plantaardig spek… De mogelijkheden zijn haast eindeloos.  Alsof dat nog niet genoeg was, komt er nu ook een 3D-geprinte vegan steak op de markt. Ja, dat hoor je goed, je nep stukje vlees komt zo uit de printer gerold om uiteindelijk op jouw bord te belanden. Textuur, smaak, uiterlijk Het is het Israëlische bedrijf Redefine Meat die met de uitvinding op de proppen komt. Door de steak te printen, kunnen ze de textuur, de smaak én het uiterlijk van het plantaardige stuk vlees helemaal zelf bepalen. Het resultaat? Een vegan steak die angstaanjagend veel weg heeft van the real deal. Daarvoor werkte Redefine Meat samen met vooraanstaande koks en slagers om aan de hand van een 70-tal criteria te kunnen bepalen wat nu echt belangrijk is voor een goede steak. Het alleszins vernieuwende product zal vanaf juli 2020 al verkrijgbaar zijn in Israëlische restaurants, vanaf 2021 zou ook de Europese markt aan de beurt zijn. Om de steak zelf thuis te kunnen maken, moet je wel nog geduld hebben tot 2022 want dan pas zal hij ook in de supermarkt liggen. Lees ook: Vegan jogster vraagt buren om ramen te sluiten tijdens het bakken van vlees Het bericht Dit is de eerste vegan steak gemaakt met een 3D-printer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Veganistische verhaallijn in ‘Familie’ stoot Boerenbond tegen de borst: “De boodschap is erg anti vlees” (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe verhaallijn in de VTM-soap ‘Familie’, waarin te zien is hoe het personage Zjef veganistische broodjes aanbiedt in z'n Foodbar, zorgt...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy