Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 May 2022
08:27 uur

“Waarom kiezen ze nooit voor mij?” Wanneer je maar niet uit de friendzone geraakt. Relatie-experte Rika Ponnet geeft raad

Het Belang van Limburg

14/05/2022 - 15:36

Net als bij The bachelor wacht ze tot ze een roos krijgt, uitverkoren wordt. Alsof ze zelf niet mag kiezen, alsof het al dan niet krijgen van een relatie een competitie is. “Waarom kiezen ze nooit voor mij?” Relatie-experte Rika Ponnet geeft raad.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nooit toonde hij liefde, maar nu ze iemand anders wil plots wel: moet ze gaan of blijven? Relatie-experte Rika Ponnet geeft raad (06/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Achttien jaar samen, en nooit gaf hij een blijk van liefde. Maar nu ze iemand anders heeft, kan het plots wel, wil hij alles voor haar doen. Is het te laat, of kan het nog werken? Relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Dit is een vorm van doodsangst is, een hechtingssysteem in volle paniekstand.”
  [naar artikel]
 2. Altijd ruzie, altijd verwijten: heeft een relatie dan nog zin? Relatie-experte Rika Ponnet geeft raad (18/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ze zijn al jaren samen, maar het liep nog nooit zo moeilijk als vandaag. Geen dag ervaart hij als ‘gewoon’, hij heeft het gevoel een hoofdrol te spelen in een dramareeks zonder einde. Relatie-experte Rika Ponnet laat ons binnenkijken in haar praktijk.
  [naar artikel]
 3. Al 43 en nog steeds onvrijwillig vrijgezel: hoe pak je dat aan? Relatie-experte Rika Ponnet geeft raad (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Al een volwassen leven lang zoekt hij een vriendin, een relatie, een gezin. Aan zijn inspanningen ligt het niet, wel aan de vrouwen, die zijn volgens hem te veeleisend. Relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Op zijn werk praat hij mee met de rest, over veroveringen, neukpartijen, vrouwen vernederen, dingen die er alleen maar in zijn fantasie zijn, maar die hij, door ze zo vaak te vertellen, soms gaat geloven.”
  [naar artikel]
 4. Al 43 en nog steeds onvrijwillig vrijgezel: hoe pak je dat aan? Relatie-experte Rika Ponnet geeft raad (25/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Al een volwassen leven lang zoekt hij een vriendin, een relatie, een gezin. Aan zijn inspanningen ligt het niet, wel aan de vrouwen, die zijn volgens hem te veeleisend. Relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Op zijn werk praat hij mee met de rest, over veroveringen, neukpartijen, vrouwen vernederen, dingen die er alleen maar in zijn fantasie zijn, maar die hij, door ze zo vaak te vertellen, soms gaat geloven.”
  [naar artikel]
 5. Kan overspel als partner het ook deed? Relatie-expert Rika Ponnet geeft raad: “Jaar geleden had dit haar razend gemaakt” (26/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kan overspel als de andere ook al overspel pleegde? Relatie-experte Rika Ponnet bespreekt het met haar cliënte, én … haar puberdochters. “Ontrouw kan veel betekenen. Niet eerlijk zijn met anderen, maar ook met jezelf.”
  [naar artikel]
 6. Bewust kiezen voor een getrouwde man? “Het leek een deal als geen andere”: relatie-expert Rika Ponnet geeft advies (15/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze vond het een goed idee, een deeltijdse relatie. Omdat ze voltijds niet kon opbrengen. Ze wou enkel de baten, affectie, een warm lijf, seks. Voor de rest heb je vrienden én het genot dat vrijheid heet. Relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk.
  [naar artikel]
 7. Waarom worden tranen soms gezien als een teken van zwakte? Onze relatie-experte Rika Ponnet geeft advies (27/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Je moet er nu ook weer niet te veel eieren onder leggen!” Wie heeft het hier nog niet gezegd, of gedacht, als het gaat om onze kinderen? En bij uitbreiding ook wel om onze partners? Maar waarom eigenlijk, zou dat nu niet mogen, wat is dat met die slappeling-fixatie? Relatie-experte Rika Ponnet zoekt en vindt antwoorden in haar praktijk.
  [naar artikel]
 8. Een vaste relatie, of nog wat de andere mogelijkheden verkennen? Relatie-experte Rika Ponnet geeft advies (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ze noemt het haar donderdagrelatie, vier keer per maand. Al drie jaar ondertussen. Eerst werkte het perfect, nu voelt ze vooral leegte. Eigenlijk wil ze wel een volwaardige vaste relatie, maar toch houdt ze er ook van om andere opties te verkennen. Hoe pak je dat aan? Relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Je kan onmogelijk aarden met die ene als je zelf niet geaard bent.”
  [naar artikel]
 9. Waarom hebben sommigen een hekel aan romantiek? Relatie-experte Rika Ponnet geeft advies (24/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ene smelt weg bij elk romantisch gebaar en kan maar niet genoeg krijgen van liefdesnummers of romcoms. De andere vindt romantiek flauw, wuift het weg als verpakte commerce. Maar wist je dat de rol die romantiek in je leven speelt, je veel over jezelf vertelt? Relatie-experte Rika Ponnet deelt antwoorden uit haar praktijk.
  [naar artikel]
 10. Wat als de ander je doodzwijgt? “Bij ruzie word je nog gezien”: experte Rika Ponnet over psychisch geweld in een relatie (30/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meestal zijn het dagen. Maar in de loop der jaren al eens een week. En het ergste, de drie maanden, vijf jaar geleden. Beeld zonder klank. The silent treatment. Relatie-experte Rika Ponnet deelt voorbeelden uit haar praktijk. “Het moment waarop hij weer bestaat, komt altijd als hij het niet verwacht.”
  [naar artikel]
 11. Bang voor wat je omgeving van je partner vindt? Relatie-experte Rika Ponnet geeft advies (12/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zij is professor, hij maakte zijn middelbaar niet af. Hij is ook een pak jonger dan zij. Maar de liefde, die is er, onmiskenbaar. De volgende stap: als koppel naar buiten treden. Maar hoe? En wat gaan haar zonen zeggen? Relatie-experte Rika Ponnet deelt antwoorden uit haar praktijk.
  [naar artikel]
 12. Als hij té veel met haar borsten bezig is: “Voorbij elke grens van wat gezond is” – relatie-expert Rika Ponnet geeft raad (19/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Haar man heeft overdreven veel aandacht voor haar boezem. Is zelfs jaloers als hun zoontje borstvoeding krijgt. En die borstvoeding moet ze ook vaker geven dan haar lief is. Hoe kan ze haar borsten weer voor zichzelf claimen? Relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Ze kan het niet meer verdragen, dat gevoel van alleen maar lichaam te zijn.”
  [naar artikel]
 13. Waarom maken we altijd ruzie over banale dingen, zoals wortelen en prei? Onze relatie-experte Rika Ponnet geeft advies (20/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het zijn details. Vaak te belachelijk voor woorden. En toch gaan we er telkens weer voor met elkaar in de clinch. Vanwaar komen die schijnbaar banale ruzies? Onze relatie-experte Rika Ponnet deelt antwoorden uit haar praktijk.
  [naar artikel]
 14. Hoe geraak je van het label van boze stiefmoeder af? Onze relatie-experte Rika Ponnet geeft advies (10/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Makkelijk is het niet, de rol van plusmoeder in een nieuw samengesteld gezin. Maar wat als je plusdochter je een boze stiefmoeder noemt? En haar papa het laat gebeuren? Relatie-experte Rika Ponnet zoekt en vindt antwoorden in haar praktijk.
  [naar artikel]
 15. Relatie-experte Rika Ponnet over onlinedating: ‘Als het te mooi, te snel, te toevallig is, dan ben je beter op je hoede’ (15/03/2021 - De Morgen)
  ‘Instamatch is een veilige, positieve omgeving waar je zorgeloos de liefde van je leven ontmoet’, lees je op InstaMatch.be. Test Aankoop waarschuwt nu voor nepprofielen en fraude op de nieuwe datingsite. Relatie-experte Rika Ponnet geeft tips.
  [naar artikel]
 16. “Meer mensen moeten minnaar hebben”: houdt een dubbelleven je relatie gezond? Relatie-expert Rika Ponnet geeft raad (12/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hij heeft al heel zijn leven een minnares, is fier dat hij nooit betrapt is. Vindt dat meer mensen baat zouden hebben bij zo’n tweede leven. “Twee levens gescheiden houden, dat weegt op een mens”, zegt relatie-expert Rika Ponnet.
  [naar artikel]
 17. Elkaar beu, en dan plots toch samen in quarantaine? “Ik word gek met haar in huis”: relatie-experte Rika Ponnet geeft raad (22/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dat ze uit elkaar zouden gaan, lag al vast. Maar plots belanden ze onverwacht toch nog samen in quarantaine. Hij vreest gek te worden als hij toch nog zo lang bij haar moet blijven. Rika Ponnet deelt verhalen uit haar relatiepraktijk. “Vrouwen, wat een mysterie.”
  [naar artikel]
 18. Wat als je schoonouders alomtegenwoordig blijven in je relatie? Relatie-experte Rika Ponnet geeft advies (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij wou dat hij het ongedaan kon maken. Dat slippertje op het werk. Hoe hij had gewild dat het geen vechtscheiding werd. Maar dat zij altijd stilzwijgend de mening van haar ouders volgde, heeft een grotere rol gespeeld dan hij besefte. Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Haar uitschuivers zijn voor mij nog altijd geen excuus voor mijn uitschuiver.”
  [naar artikel]
 19. Moet hij kiezen tussen zijn moeder of zijn partner? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies (08/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zij ervaart zijn moeder als een te duchten concurrente. En heeft er een hekel aan dat hij haar bemoeienissen accepteert. Hij ziet het probleem niet, en vraagt zich af of hij de relatie moet beëindigen. Of valt er een evenwicht te vinden? Relatie-experte Rika Ponnet deelt antwoorden uit haar praktijk.
  [naar artikel]
 20. “Uitdagen, verleiden: altijd opnieuw riep het een vorm van angst op”: Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies (16/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Toen ze dertien was, maakte haar grootvader een opmerking waar ze jarenlang mee zou worstelen. Pas wanneer ze veertig werd, kwam de bevrijding. “De schaamte is er nog altijd, maar vandaag ziet ze het als een kracht.” Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk.
  [naar artikel]
 21. “Iets maakt hem zo onaantrekkelijk dat ze hem niet willen”: relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit praktijk (11/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij doet zijn best, maar iets maakt dat ze hem niet willen. Dates worden afgehaspeld, hij wordt genegeerd. En dan barst hij in tranen uit. Relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Twee mensen alleen achter een scherm op een andere plaats in Vlaanderen die naar elkaar zitten te huilen.”
  [naar artikel]
 22. Wat als hij alleen maar over zichzelf praat? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies (29/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij praatte de hele tijd over zichzelf, zij kwam er niet aan te pas. Zij vond hem vermoeiend, hij vond zichzelf enthousiast. Dat er geen date volgde, is duidelijk, maar waar komt dat toch vandaan, zo’n plotse monoloog? En hoe ga je er het best mee om? Relatie-experte Rika Ponnet deelt antwoorden uit haar praktijk.
  [naar artikel]
 23. Last met grenzen aangeven, hoe pak je dat aan? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies: “Angst voor consequenties verlamt” (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij geeft heel hard – te hard – zijn grenzen aan, zij durft de hare niet te stellen. Het resultaat: een relatie die op is. Vier kinderen en veel thuiswerk verergeren de situatie alleen maar. Hoe raken ze hieruit? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Ze wordt heel onrustig als ze denkt aan de nee die ze zo vaak voelt, maar binnenhoudt.”
  [naar artikel]
 24. “De seks is zoveel beter als een vrouw haar lichaam al wat jaren kent”: relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk (23/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een jongere vrouw zegt hem niets. Liever iemand van zijn eigen leeftijd, maar wél jong van geest. Waarom heeft hij het moeilijk om zo iemand te vinden? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Zoveel vrouwen hebben zoveel meer gezorgd en getobd, zijn uitgegeven en uitgedragen.”
  [naar artikel]
 25. Wél flirten, maar geen seks, wat is daar nu aan? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies (17/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het hoeft voor haar niet meer, al dat verleiden en flirten. Zoveel moeite, voor wat? Alleen maar om een lustobject te zijn, om hém te plezieren? Onze relatie-experte Rika Ponnet deelt het antwoord vanuit haar praktijk: “Het is de belofte, die vaak nog meer bevredigend is.”
  [naar artikel]
 26. Wat als de smartphone een stoorzender wordt in je relatie? Relatie-experte Rika Ponnet geeft advies (22/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Die smartphone: wonder der techniek, maar ook zo vaak spelbreker. Voor haar is het een stoorzender, want hij laat er zich zo vaak door afleiden, en is dan niet écht bij haar. Voor hem is het een ontsnappingsroute, omdat hij haar te dwingend, te aanwezig vindt. Hoe vinden ze een middenweg? Rika Ponnet deelt verhalen en geeft antwoorden vanuit haar praktijk.
  [naar artikel]
 27. Een hevige crush op een bekend figuur, hoe ga je daarmee om? Relatie-expert Rika Ponnet: “Begon als onschuldige dagdroom” (29/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het voelt als een obsessie. Ze weet dat het zinloos is, hij onbereikbaar is, maar ze kan die bad boy niet loslaten. Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Deze passionele verliefdheid heeft een bijzonder groot voordeel.”
  [naar artikel]
 28. Fantaseren dat je partner doodgaat, waarom doe je dat? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies: “Komt vaak voor” (02/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ze durft het bijna niet uit te spreken. De gedachten, de fantasieën die ze almaar vaker heeft. Eerst waren ze er maar even, nu zijn het vaak scenario’s waarin ze zich dagdromend verliest. Wat als hij dood zou gaan? Weg, opgelost, voorbij. Rika Ponnet deelt verhalen uit haar relatiepraktijk.
  [naar artikel]
 29. DOE DE TEST. Welke rol speelt geld in jouw relatie? Doe de test met relatie-experte Rika Ponnet (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geld is macht. Geld geeft vrijheid, de vrijheid om te kiezen, te bepalen, vooral in een relatie. Dat kan in je relatie tot veel frustratie leiden, tot conflicten en verzuring zelfs. Praten over geld, onderhandelen en afspraken maken: het lijkt onromantisch, maar is de sleutel om weg te blijven uit een mijnenveld. Het feit dat je dit niet doet of weigert te doen, heeft altijd betekenis. Vraag je af waarom. Vaak spelen allerlei angsten een onderliggende rol.
  [naar artikel]
 30. Hij opnieuw geweldige vader, zij niet langer zeurende huisvrouw: is dit de ideale relatie? Relatietherapeut Rika Ponnet geeft raad (05/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze zijn drie jaar gescheiden maar delen nog steeds, week om week, de gezinswoning. Gaan samen op vakantie, vieren samen de feestdagen. Voor hun loopt het goed, voor de buitenwereld is het verwarrend. En, welk effect heeft het op de kinderen, zo’n vage scheiding? Relatietherapeut Rika Ponnet geeft raad.
  [naar artikel]
 31. Hij opnieuw geweldige vader, zij niet langer zeurende huisvrouw: is dit de ideale relatie? Relatietherapeut Rika Ponnet geeft raad (06/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ze zijn drie jaar gescheiden maar delen nog steeds, week om week, de gezinswoning. Gaan samen op vakantie, vieren samen de feestdagen. Voor hen loopt het goed, voor de buitenwereld is het verwarrend. En, welk effect heeft het op de kinderen, zo’n vage scheiding? Relatietherapeut Rika Ponnet geeft raad.
  [naar artikel]
 32. Hoe herken je een toxische relatie? Rika Ponnet lijst rode vlaggen op. “Heb je de gewoonte om te liegen in bed?” (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Al mijn aandacht moest naar hem gaan, naar zijn werk, naar zijn carrière ... Mensen vroegen mij regelmatig waarom ik het allemaal maar liet gebeuren.” Geena Lisa (49) vertelde op tv openhartig dat ze in het verleden in een toxische relatie heeft gezeten. Maar hoe herken je zo’n toxische relatie en hoe bevrijd je jezelf eruit? Relatietherapeute Rika Ponnet lijst rode vlaggen op en geeft advies. “‘Hij of zij heeft mijn grenzen overschreden’, hoor ik weleens. Alleen, waren er wel grenzen?”
  [naar artikel]
 33. Ben jij een koele steen of een brandende lavastroom? Doe onze zelftest met relatie-experte Rika Ponnet (27/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoe ga jij om met verdriet, met pijn, met lijden? Het heeft niet alleen een groot effect op jezelf, maar ook op je relatie. Ben jij de koele steen of de brandende lavastroom: doe de online zelftest die relatie-expert Rika Ponnet samenstelde, en leer jezelf beter kennen.
  [naar artikel]
 34. Wat is er mis met de rijke man die alles geeft? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt vandaag bijna een vies woord te zijn: de man als voorziener, als (groot)verdiener, als enige kostwinner. En de vrouw die alles van hem krijgt. Waarom lukt het dan toch niet met haar? Het is hem een raadsel. Relatiedeskundige Rika Ponnet deelt verhalen en geeft antwoorden vanuit haar praktijk.
  [naar artikel]
 35. Altijd nood aan bevestiging, wat doet dat met je relatie? Rika Ponnet geeft advies (15/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij vertrouwt haar complimenten niet, maar heeft ze wel voortdurend nodig. En beseft dat dit hun relatie geen deugd doet. Maar hoe krijg je je zelfbeeld opgekrikt? Relatiedeskundige Rika Ponnet deelt verhalen en geeft antwoorden vanuit haar praktijk.
  [naar artikel]
 36. Rika Ponnet: “Kunnen we scheiden eindelijk niet langer als een persoonlijk falen zien?” (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘HLN Talks’ ontvangt op 31 januari relatie-experte Rika Ponnet. Met haar bestseller ‘Blijf bij mij’ leerde ze ons op een andere manier naar...
  [naar artikel]
 37. Een lieve man, maar ze voelt de klik niet: moet ze een relatie een kans geven? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies (19/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen zegt haar dat ze de lat lager moet leggen. Dat ze die lieve man een kans moet geven. Maar eigenlijk vindt ze hem niet aantrekkelijk. Hoeveel kansen moet ze deze relatie geven? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Kussen had ze altijd zo opwindend gevonden, maar deze keer liet het alle vuur van verlangen letterlijk opdrogen.”
  [naar artikel]
 38. Seksuologe Rika Ponnet over overspel in tijden van corona: "Stress, want de vluchtroute is weg” (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Mensen met een tweede relatie hebben het nu moeilijk”, zegt seksuologe Rika Ponnet. “De permanente aanwezigheid van de ander in de basisrelatie...
  [naar artikel]
 39. Van ‘friendzone’ naar relatie: Karen en Pieter-Jan getuigen. “Er was een klik, maar geen fysieke lust” (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens een studie zou maar liefst twee derde van de koppels als vrienden beginnen. Ook Karen en Pieter-Jan* verlieten de friendzone voor een romance met een beste vriend(in). “Ik beleefde nog nooit zo’n intense relatie, en mijn hart is nog nooit zo hard gebroken.” Relatietherapeut Mieke Mievis legt uit waarom zo’n verhouding gebaseerd op vriendschap wel én niet goed kan werken.
  [naar artikel]
 40. Karen en Pieter-Jan gingen van ‘friendzone’ naar relatie. Seksuoloog: “Heeft voordelen die ook nadelen zijn” (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens een studie zou maar liefst twee derde van de koppels als vrienden beginnen. Ook Karen en Pieter-Jan* verlieten de friendzone voor een romance met een beste vriend(in). “Ik beleefde nog nooit zo’n intense relatie, en mijn hart is nog nooit zo hard gebroken.” Relatietherapeut Mieke Mievis legt uit waarom zo’n verhouding gebaseerd op vriendschap wel én niet goed kan werken.
  [naar artikel]
 41. Als zelfs huilen niet meer lukt: hoe laat je emoties weer toe? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies (26/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze voelt niets meer. Huilen lukt niet meer. Boos zijn wil ze niet. Ze wijt dat afgesneden gevoel aan de mannen in haar leven: haar grootvader, vader, echtgenoot. Hoe kan ze opnieuw emoties voelen? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Wat ons ergert, leert ons zo veel over onszelf.”
  [naar artikel]
 42. Het belangrijke aspect van seks dat we te veel relativeren: relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk (12/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Gaan we in al ons gepraat over seks niet te veel voorbij aan iets dat heel basic, maar toch zo belangrijk is? Seks met penetratie: wordt het belang daarvan, de intensiteit, de verbondenheid, niet te zeer gerelativeerd? Relatie-experte Rika Ponnet deelt een verhaal uit haar praktijk, over hoe je ook na veel seks nog steeds voor de eerste keer de echte magie kan ontdekken.
  [naar artikel]
 43. Als een verboden relatie plots mag: relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk (06/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ze hadden allebei een zieke partner, en vonden bij elkaar affectie en de ruimte om hun zorgen te vergeten. Nu zijn ze plots weduwe en weduwnaar. Hoe moet het nu verder? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Hij begrijpt zichzelf, haar niet.”
  [naar artikel]
 44. Als een verboden relatie plots mag: relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk (05/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze hadden allebei een zieke partner, en vonden bij elkaar affectie en de ruimte om hun zorgen te vergeten. Nu zijn ze plots weduwe en weduwnaar. Hoe moet het nu verder? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Hij begrijpt zichzelf, haar niet.”
  [naar artikel]
 45. “Datingapps geven het valse gevoel dat de vijver oneindig groot is: dat is hij niet”: relatie-experte Rika Ponnet over het leven als single (22/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat we er met z’n allen geen evident jaar op hebben zitten, is een stevig understatement. Maar wat als je de pandemie als single doormaakte? Wat doen zo’n lockdowns en contactrestricties dan met een mens? We staken ons licht op bij onze expert, seksuologe en relatiebemiddelaar Rika Ponnet. “Ik heb echt al meer dan één iemand in mijn praktijk gehad die zei: Nog zo’n jaar en voor mij moet het niet meer.”
  [naar artikel]
 46. Scheiden omdat de ander de vuile vaat niet opruimt? Nee, dat is niet banaal: “Ondermijnend voor relatie” (04/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een Amerikaanse blogger oogstte veel succes met een blogpost over hoe zijn huwelijk strandde omdat hij “nooit de vuile vaat opruimde”. Maar gaan mensen effectief uit elkaar omwille van zo’n pietluttigheden? Relatie-expert Rika Ponnet: “Dan ben je niet bezig met het geluk van je partner.”
  [naar artikel]
 47. Scheiden omdat de ander de vuile vaat niet opruimt? Nee, dat is niet banaal: “Ondermijnend voor relatie” (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse blogger oogstte veel succes met een blogpost over hoe zijn huwelijk strandde omdat hij “nooit de vuile vaat opruimde”. Maar gaan mensen effectief uit elkaar omwille van zo’n pietluttigheden? Relatie-expert Rika Ponnet: “Dan ben je niet bezig met het geluk van je partner.”
  [naar artikel]
 48. ‘Als ik het niet doe, gebeurt het niet. Hoe krijg ik meer evenwicht in het huishouden?’ Experte Rika Ponnet beantwoordt uw vragen (19/10/2020 - De Morgen)
  Vrouwen doen nog steeds vaak veel meer in het huishouden dan mannen, ook als ze voltijds werken. Hoe erg is het gesteld met de huishoudkloof? En wat kan u zelf doen om de kloof te dichten? Relatie-expert Rika Ponnet beantwoordt vanaf 12.00 uur uw vragen op deze pagina.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy