Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]
Deze week neemt "Het Journaal" u elke dag mee naar een plek die ook 's nachts in beweging blijft. Een bakker uit Schoten heeft serieuze aanpassingen moeten doen om het verse brood op tijd in de winkel te krijgen. [naar artikel]
Bakkerij Van Hecke uit Gent verkoopt brood van gisteren aan een goedkoper tarief, in plaats van het weg te gooien. Dat zegt de bakkerij in "Radio 2 Spits", nadat er gisteren kritiek was gekomen op Panos in Antwerpen, waar heel wat overschot koffiekoeken en brood in de vuilnisbak belandde. [naar artikel]
De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Er gaat niets boven een snede heerlijk vers brood, maar je hebt misschien geen tijd om regelmatig naar de bakker of winkel te gaan? Dan is brood... [naar artikel]
De prijzen voor granen, maïs en vooral hooi toppen momenteel. Niet alleen de aanhoudende droogte is de oorzaak. Paniekreacties uit angst voor tekorten en beurspeculanten doen de prijs eveneens stijgen. Toch moet de eindconsument zich voorlopig nog geen grote zorgen maken. Vooral veekwekers en -houders zullen de rekening gepresenteerd krijgen. “Al kan de prijs voor een brood met 5 tot 10 cent stijgen.” [naar artikel]
Door de oorlog in Oekraïne schieten de prijs van tarwe en tarwemeel de lucht in. Het Oost-Europese land is immers één van de belangrijkste producenten en exporteurs van tarwe. Nu sommigen voorspellen dat de broodprijs wel eens zou kunnen stijgen tot vijf euro, nemen veel gezinnen het zekere voor het onzekere. Met de aanschaf van een broodmachine, hopen ze de prijs van een brood de komende maanden te kunnen drukken. Maar is zelf brood bakken eigenlijk wel goedkoper dan gewoon naar de bakker gaan? We zochten het uit. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Droog brood. Daar heeft Nic De Houwer uit Deurne zowaar een nummer en bijhorende videoclip over gemaakt. "Da brood van de Koolruit" heet het, en begon als een grap van Nic, die het brood van de supermarkt aan de droge kant vindt. Maar ondertussen is z'n clip al duizenden keren bekeken, en ook Colruyt reageerde al. [naar artikel]
Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. “In van die typische Bpost-pakketten”, zegt bakker Kim Menten (29). “Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Op het Griekse eiland Kos, in de Egeïsche Zee, is Dionysis Arvanitakis op 77-jarige leeftijd overleden. Arvanitakis was vooral bekend als "de bakker van Kos" die tijden de vluchtelingencrisis op grote schaal brood uitdeelde aan de migranten op het eiland. Vooraanstaande politici uit Griekenland en de EU hebben al met droefenis gereageerd op het overlijden. [naar artikel]
Niet alleen bij de bakker, maar ook in de supermarkt zal brood de komende tijd ongetwijfeld duurder worden. Dat komt omdat de prijzen van grondstoffen dreigen te “exploderen”, na de Russische inval in Oekraïne. Dat zeggen de grote en industriële bakkerijen vrijdag. [naar artikel]
Als u dit weekend naar de bakker gaat, zal u misschien merken dat uw brood iets meer kost dan gewoonlijk. Dat komt omdat een brood ruim 10 procent duurder wordt door de stijging van de prijs van de bloem, dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. En ook de energieprijzen zitten er voor iets tussen. [naar artikel]
"Kleingeld wisselen? Daarvoor gaat u best naar de bakker, even verderop." Dat opmerkelijke antwoord kreeg Therese Jamar toen ze met een zak losse [naar artikel]
Het is de laatste dagen erg druk bij de bakkers in ons land. "Meer mensen werken thuis en eten dus meer brood", zegt bakker Bart Boeckx uit Oostmalle op Radio 2 Antwerpen. Hij merkt dat zijn klanten de maatregel om afstand te houden goed opvolgen. [naar artikel]
Voor heel wat ouderen is boodschappen doen niet meer aan de orde. Zelfs een snel bezoekje aan de plaatselijke bakker is een risico om besmet te geraken met het coronavirus. Daarom levert een bakker uit Bierbeek en Heverlee nu brood aan huis, en de levering is gratis. [naar artikel]
Steeds meer mensen kopen een brood of taart in de supermarkt, daardoor verdwijnt de warme bakker stil maar zeker uit het straatbeeld. [naar artikel]
De broodprijs bij de bakker stijgt al maanden door de hoge energie- en grondstofprijzen. Terwijl het begin dit jaar nog 2,40 euro was, gaat het nu naar 3 euro. Enkel supermarkten lijken immuun. Aldi verlaagde onlangs zelfs nog de prijs en Albert Heijn gaf twee broden bij een pot choco. “Hoe ze dat doen? Door er geen cent winst op te maken”, aldus Bakkers Vlaanderen. “Ze hebben daar een goeie reden voor.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.