Hoogdag in gastronomisch België en Luxemburg, want vandaag worden de Michelin-sterren uitgedeeld. Wie er alvast geen zal ontvangen, is Luc Bellings (57). “Ik stop deze zomer en bedank voor de eer.” [naar artikel]
Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]
07:19 Het is de negende Belgische chef in amper drie jaar tijd die zijn Michelin-sterren opgeeft om een nieuwe activiteit op te starten. [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. “In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt.” [naar artikel]
Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]
Een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt is snel, makkelijk en vooral goedkoop. Het is de ideale vrijdagmaaltijd na een zware werkweek. Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 voorverpakte lasagnes: “Voor iets meer dan een euro kan je zelf geen lasagne maken, maar het is dan wel een vettige, smakeloze brij dat je eet.” Gelukkig waren er ook enkele die hem wél konden bekoren. [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. “In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt.” [naar artikel]
“Dit is gewoon het perfecte frietkot”: een uitspraak die elke Vlaming kan doen. Maar als het de woorden van sterrenchef Luc Bellings komen, sta je als uitbater toch even trots te blinken. En dat blinken was afgelopen zomer voor Lennart Loyen (40) van Frituur Erly in De Haan, die voor zijn friet-met-curryworst-speciaal zo maar even een tien op tien kreeg. “Vorige keer was het nog een puntje minder. Maar die ene tip die Bellings toen gaf, hebben we ter harte genomen.” [naar artikel]
Topchef Ralf Berendsen van La Source in Lanaken gaat resoluut voor een derde Michelin-ster. "Het is een droom en het zou mooi zijn". Dat zei Berendsen in Tirol, waar hij kookte op een Belgisch-Tiroolse avond bij zijn goede vriend Simon Taxacher, de beste kok van Oostenrijk. [naar artikel]
Michelin heeft Limburg beloond met een nieuwe ster: Restaurant ‘La Source’ in Neerharen (Lanaken) mag zich vanaf nu de trotse bezitter van twee Michelinsterren noemen. Hiermee blijft het totaal van Limburgse tweesterrenrestaurants echter gelijk met vorig jaar omdat ‘Aan Tafel bij Luc Bellings’ eerder dit jaar de deuren sloot. Zijn nieuwe restaurant ‘De Vork van Luc Bellings’ is wel meteen goed voor één ster. Een andere nieuwkomer aan het gastronomisch firmament is het Tongerse ‘Altermezzo’. [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
Hof van Cleve heeft een nieuwe chef. Voortaan roert Floris Van Der Veken er als opvolger van de legendarische driesterrenchef Peter Goossens voor eigen rekening in de potten. Wij gingen er met onze vaste voorproever Luc Bellings op de allereerste service langs: “De nieuwe chef speelt duidelijk nog iets te veel op veilig.” Is het Hof van Cleve klaar voor een nieuwe ster? En welke score geeft Bellings? [naar artikel]
Aanstaande maandag 13 maart wordt bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen of verliezen en wie de nieuwkomers zijn. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens over wat we kunnen verwachten. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op hun best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze er eten om die keuze te maken? En wat als je die ster niet wil? [naar artikel]
Hof van Cleve heeft een nieuwe chef. Voortaan roert Floris Van Der Veken er als opvolger van de legendarische driesterrenchef Peter Goossens voor eigen rekening in de potten. Wij gingen er met onze vaste voorproever Luc Bellings op de allereerste service langs: “De nieuwe chef speelt duidelijk nog iets te veel op veilig.” Is het Hof van Cleve klaar voor een nieuwe ster? En welke score geeft Bellings? [naar artikel]
Nu de paasvakantie start, kunnen we weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Ook topchef Luc Bellings is grote fan én kenner. Hij tipt de tien beste brasserieën aan zee die hij de afgelopen jaren bezocht, waar je de lekkerste klassiekers eet: van perfecte pannenkoeken tot stoofvlees, sliptongetjes of vispannetjes die van de chef allemaal een 10/10 kregen. “Dit adres is misschien wel mijn grootste ontdekking.” [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
“Dit hele intensieve leven, ik wil het nog doen tot ik vijftig ben, maar dan stop ik ermee. Dan maak ik tijd voor mijn vrouw.” Vanuit het eenvoudige pizzarestaurant van z’n vader schopte Peppe Giacomazza het tot topchef en tv-kok, maar dat eiste z’n tol. Er zijn brokken te lijmen. “Mijn werk is, meer dan mijn vrouw, mijn grote liefde geweest. Het zou respectloos zijn om niet háár nu eens op de eerste plaats te zetten.” Welke rol Gert Verhulst in die levensles speelde? Een allesbepalende. [naar artikel]
Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]
23:13 Met amper één restaurant dat zijn ster verliest en 11 zaken die voor het eerst een ster krijgen, is Michelin ook dit jaar erg gul voor de Belgische gastronomie. [naar artikel]
Sterrenregen bij Michelin. De Belgische topgastronomie wordt in de selectie 2018 van de culinaire gids gul beloond. Drie restaurants krijgen er een... [naar artikel]
Aanstaande maandag 13 maart wordt bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen of verliezen en wie de nieuwkomers zijn. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens over wat we kunnen verwachten. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op hun best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze er eten om die keuze te maken? En wat als je die ster niet wil? [naar artikel]
De Vlaming zet graag kroketten op de feesttafel. In onze feestenquête noemde liefst 44 procent het zijn favoriete bijgerecht. Maar welke diepvrieskroketten zijn het lekkerst? En welke merken mijd je best om teleurgestelde gasten te voorkomen? Chef-kok Luc Bellings proeft tien soorten kroketten uit de supermarkt en vindt naast heel wat misbaksels één absolute favoriet: “Alsof ze huisbereid zijn!” [naar artikel]
Geen derde ster voor chef-kok Ralf Berendsen van het gelijknamige restaurant van tophotel La Butte Aux Bois in Lanaken en geen eerste ster voor Pajtim Bajrami van Otoro in Hasselt. Dat is het verdict van Michelin in de nieuwe restaurantgids. Van de 17 nieuwe sterren die Michelin uitreikt in België en Luxemburg gaat geen enkele naar Limburg. En ook al gaan er dan geen sterren verloren, toch is dat een grote teleurstelling. [naar artikel]
“Dit hele intensieve leven, ik wil het nog doen tot ik vijftig ben, maar dan stop ik ermee. Dan maak ik tijd voor mijn vrouw.” Vanuit het eenvoudige pizzarestaurant van z’n vader schopte Peppe Giacomazza het tot topchef en tv-kok, maar dat eiste z’n tol. Er zijn brokken te lijmen. “Mijn werk is, meer dan mijn vrouw, mijn grote liefde geweest. Het zou respectloos zijn om niet háár nu eens op de eerste plaats te zetten.” Welke rol Gert Verhulst in die levensles speelde? Een allesbepalende. [naar artikel]
De uitreiking van de sterren door restaurantgids Michelin werd een parade van nieuwe sterrenzaken in de stad en daarbuiten. In de provincie kwamen er zes nieuwe zaken bij met één ster, waarvan vier in de stad. Provincie en stad kregen er elk een tweesterrenzaak bij en Michelin nam uitgebreid de tijd om ook Viki Geunes, die in coronatijden zijn derde Michelinster verdiende, in de bloemetjes te zetten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.