Het voorbije jaar steeg de prijs van een pakje friet gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije twintig jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. ‘Al ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben’, klinkt het bij sectorfederatie Navefri. [naar artikel]
Frieten zijn Belgisch erfgoed. En aan erfgoed kom je maar beter niet. Maar nu kunnen de frituristen niet anders, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van de Belgische frituurverbond Navefri. Hij verwacht dat een pakje friet gemiddeld 10 à 20 procent duurder wordt tegen het einde van het jaar. [naar artikel]
Het inflatiemonster heeft nu ook onze Belgische trots te pakken: diepvriesfrieten zijn liefst 51 procent duurder dan een jaar geleden. Het gevolg van een opeenstapeling van verschillende factoren. En ook in de frituur zal je binnenkort mogelijk meer moeten betalen voor een pakje friet. [naar artikel]
Een kleintje met mayonaise wordt straks 25 tot 50 cent duurder. Frituuruitbaters worstelen met uit de frituurpan swingende olieprijzen, boven op de dure energie. Ook aardappelen zijn (een beetje) duurder geworden. Heeft de sector het echt moeilijk of surft ze mee op de golf dat alles duurder wordt? We zochten het uit. [naar artikel]
Aardappelen waren nog nooit zo duur. Sinds mei kwam er in de winkel voor de al dure groente nog bijna 35 procent bij. De reden? Onze bewaaraardappelen zijn op, en we zijn nog niet aan de nieuwe patatten. Letterlijk, maar dus ook figuurlijk. Wat loopt er mis? En vooral: wat betekent dit in het land van de aardappel, waar de friet koning is? “Vergelijk het met de nervositeit die soms op de beurs heerst, of op de internationale energiemarkt.” [naar artikel]
De belangrijkste isolatiematerialen, meer bepaald PUR- en PIR-platen, worden vanaf september 10 tot 12?procent duurder. “De basisgrondstof MDI is duurder geworden, en we kunnen niet anders dan die prijsstijging doorrekenen aan de klant”, klinkt het in de sector. [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
In 2024 wordt de kinderopvang duurder voor zo’n 100.000 gezinnen duurder, dat meldt Het Laatste Nieuws. De ouderbijdrage wordt namelijk met 4 procent geïndexeerd. [naar artikel]
Een woning huren wordt in de toekomst gevoelig duurder. De koepelorganisatie van verhuurders denkt eraan een prijsstijging van 10 procent door te [naar artikel]
De Belgische friet zit door de coronacrisis in de puree. Romain Cools, secretaris van sectorfederatie Belgapom, ziet de markt stilvallen nu ook de zomerfestivals in het gedrang komen. ‘En de diepvriezers geraken nu bijna vol.’ [naar artikel]
Alles wordt duurder. Ook ons pakje friet. Daarvan steeg de prijs het voorbije jaar gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije 20 jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. “Onvermijdelijk”, klinkt het bij sectorfederatie Navefri, “al is er één troost: het ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben.” [naar artikel]
Alles wordt duurder. Ook ons pakje friet. Daarvan steeg de prijs het voorbije jaar gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije 20 jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. “Onvermijdelijk”, klinkt het bij sectorfederatie Navefri, “al is er één troost: het ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben.” [naar artikel]
Vanaf begin 2024 wordt de kinderopvang weer duurder voor zowat 100.000 gezinnen met baby’s en peuters. De ouderbijdrage wordt met 4 procent geïndexeerd, bevestigt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). “Op iets meer dan een jaar maakte de Vlaamse regering de kinderopvang met 14 procent duurder. Wie kan dat nog betalen?”, zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. [naar artikel]
Een bezoek bij de huisarts of specialist wordt bijna 1,7 procent duurder. Dat zijn de artsenverenigingen en ziekenfondsen overeengekomen. Ze hebben een nieuw akkoord gesloten voor de komende twee jaar. [naar artikel]
14:57 De webwinkel Bol.com ziet zich door de stijgende kosten genoodzaakt zijn prijzen op te schroeven. Het Select-jaarlidmaatschap wordt 20 procent duurder. [naar artikel]
Barbecueën is voor een Belg duurder dan voor een Spanjaard, Pool of Brit. Het vlees in ons land is maar liefst 25 procent duurder dan het Europese gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. Toch is er niet echt een grote stijging in vleesprijs op zich. Sinds 2015 is ons vlees 3 procent duurder geworden. In Oost-Europese landen zoals Polen is het vlees 6 procent duurder geworden en in Turkije zelfs 36 procent. Toch blijft België één van de koplopers in Europa. [naar artikel]
KBC trekt op 1 april een aantal van zijn tarieven op. De KBC-Plusrekening, waarvoor 80 procent van de KBC-klanten kiest, wordt 30 procent duurder en zal dan 3,25 euro per maand kosten. Voor klanten tot 24 jaar blijft die formule gratis. [naar artikel]
De verplichte aanvullende ziekenfondsverzekering wordt dit jaar gemiddeld 3,1 procent duurder. Dat blijkt uit een navraag van De Standaard. Veel... [naar artikel]
Op 1 februari wordt reizen met de auto naar Frankrijk weer wat duurder. De tarieven op de tolsnelwegen stijgen dan met gemiddeld 2,7?procent, al komt er voor het duurste traject liefst 5,83?procent bij. [naar artikel]
Betaalt ook u straks weer wat extra voor een abonnement op uw favoriete voetbalploeg? De prijs voor het goedkoopste abo van een volwassene stijgt gemiddeld met bijna vijf procent, met uitschieters tot 30 procent. Wordt ook uw abo duurder? Wij zochten het uit bij elke eersteklasser. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.