Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Comme chez soi verliest Michelinster: “Tot onze grote verbazing”

23/05/2022 - 12:55
"Het Brusselse restaurant Comme chez soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ooit drie sterren, nu nog één: Comme Chez Soi in Brussel moet nog maar eens ster afgeven. “Geschandaliseerd” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nieuwe klap voor het voormalige Brusselse driesterrenrestaurant Comme Chez Soi. Nadat die eind 2006 al een eerste Michelinster moest inleveren, verliest het een tweede. Nu blijft nog één ster over: “Dit hadden we niet zien aankomen”, klinkt het verontwaardigd bij de familie Wynants-Rigolet. [naar artikel]


2. Zo immens is de druk voor topchefs: “Hij zei dat hij liever niet meer zou leven na verlies van Michelinster” (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]


3. Boury uit Roeselare wordt driesterrenrestaurant, Comme Chez Soi verliest een ster (23/05/2022 - De Tijd)

13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]


4. Tim Boury reageert op zijn derde Michelinster: “We wisten van niets. Ik kan het nog niet vatten” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]


5. Michelin kent geen genade voor Belgisch icoon Comme chez soi: decennialang drie sterren, nu nog maar één (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Geen groter icoon in de Belgische culinaire wereld dan Comme chez soi. Maar het icoon verliest pluimen. Twee van de drie Michelinsterren zijn intussen verdwenen. [naar artikel]


6. ‘Comme Chez Soi’ verloor Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants is 'Gastvrouw van het Jaar’: “We kijken weer naar boven” (27/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eindelijk goed nieuws voor de familiedynastie achter het Brusselse ‘Comme Chez Soi’, dat de voorbije jaren de ene na de andere Michelinster moest prijsgeven. Laurence Wynants (52) - dochter van de legendarische Pierre en vrouw van huidig chef Lionel Rigolet (54) - werd door Gault&Millau bekroond tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl ze haar man steunde”, stelt het juryrapport. Door dat sterrenverlies liep Lionel een tijdje met donkere gedachten rond: “Maar ik heb mijn man erdoor getrokken”, aldus de (gast)vrouw van het jaar. [naar artikel]


7. Tim Boury, de chef die de liefde vond bij Comme chez soi (23/05/2022 - De Standaard)

Tim Boury (39), kersvers driesterrenchef, solliciteerde ooit vergeefs bij Sergio Herman en ontdekte in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie. [naar artikel]


8. COLUMN. “Bij Comme Chez Soi hebben ze een punt: niet elke vernieuwing in de horeca is een verbetering” (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De uitreiking van de Michelinsterren doet even stilstaan bij ‘verliezer’ Comme Chez Soi. “Hun keuken is niet blijven evolueren”, klonk het bij de inspecteurs. Maar terecht stipte het Brusselse restaurant aan dat niet elke vernieuwing op het bord ook een stap vooruit is. Gerechten op stro of leisteen, broodjes in papieren zakken, ‘ice tea’ in confituurpotten: de modale klant heeft al heel wat trends gezien, niet altijd successen... [naar artikel]


9. Van Comme chez Soi naar foorkraam Ooit stond Filip Van Belleghem achter het fornuis in Comme chez Soi, maar toen zag hij op de Zuiderfoor de vrouw van zijn leven in een oliebollenkraam staan. Van Belleghem ruilde prompt de sterren in voor een leven op ker (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Klassiekers van de Belgische horeca: “Het geheim van bijna 100 jaar Comme Chez Soi? Sterke vrouwen” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Nog zeker vijf jaar wil en moet ik blijven leven.” Want dan kan Pierre Wynants (82) de 100ste (!) verjaardag van zìjn Comme Chez Soi van nabij meemaken. Als het perfecte middelpunt van vijf generaties, tussen zijn grootvader Georges die de Brusselse tweesterrenzaak in 1926 oprichtte én zijn kleinzoon Loïc (22) die nu al popelt om de familiedynastie met minstens enkele decennia voort te zetten: “Als hij op de juiste partner valt, zal dat lukken”, zegt Pierre. “Want dàt is het geheim van bijna 100 jaar Comme Chez Soi: alle opvolgers hadden vrouwen die even hard wilden slagen als zijzelf.” [naar artikel]


11. Na donkere dagen in ‘Comme Chez Soi’ krijgt Laurence Wynants titel ‘Gastvrouw van het Jaar’: “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl ze haar man steunde” (27/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na enkele jaren van ellende - vooral veroorzaakt door het verlies van Michelinsterren - kon er bij de Brusselse restaurantdynastie achter ‘Comme Chez Soi’ eindelijk nog eens een glimlach af. Laurence Wynants - dochter van de legendarische Pierre - werd uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Anders was ik misschien in staat geweest tot rare dingen.” [naar artikel]


12. Lionel Rigolet (Comme chez Soi) over het verlies van een ster: 'Misschien heeft Michelin me wakker geschud' (20/01/2023 - De Tijd)

18:40 Dat Lionel Rigolet in mei 2022 zijn tweede Michelin-ster verloor, kwam hard aan. Tot vandaag is de chef van Comme chez Soi niet helemaal van die klap hersteld. Zonder de steun van zijn familie en vrie... [naar artikel]


13. ‘Comme Chez Soi’ verloor twee Michelinsterren, maar nu is er opnieuw hoop: Laurence Wynants bekroond tot 'Gastvrouw van het Jaar’ (27/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na enkele jaren van ellende - vooral veroorzaakt door het verlies van Michelinsterren - kon er bij de Brusselse restaurantdynastie achter ‘Comme Chez Soi’ eindelijk nog eens een glimlach af. Laurence Wynants - dochter van de legendarische Pierre - werd uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl ze haar man steunde.” [naar artikel]


14. Opluchting bij ‘Comme Chez Soi’: laatste ster blijft behouden na donker jaar. “Zonder mijn familie was ik misschien in staat geweest tot rare dingen” (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oef! Ook het komende jaar blijft de enige resterende ster van de vroegere Brusselse driesterrentrots ‘Comme Chez Soi’ alvast overeind. Hopelijk een opsteker en het begin van een nieuwe klim voor chef Lionel Rigolet (53). Nadat de schoonzoon én opvolger van de legendarische Pierre Wynants (83) vorig jaar werd teruggezet van twee sterren naar één, beleefde hij naar eigen zeggen “de donkerste periode” in zijn leven: “Er zijn nog altijd momenten van zwakte." [naar artikel]


15. Comme Chez Soi heeft de degradatie nog niet verteerd: “Verdienen wij niet een beetje respect?” (11/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Comme Chez Soi, decennialang dé hoofdvogel van de Belgische gastronomie, is zijn pluimen kwijt. Of toch: twee van zijn drie sterren. Een roemloze degradatie, die de familie Wynants nog lang niet verteerd heeft. Godfather Pierre (82) richt zijn gifpijlen op Michelin, en is in staat verhaal te gaan halen in Parijs. Schoonzoon Lionel Rigolet (53) zou liefst onder een steen kruipen, om zijn schoonvader en zijn collega-chefs niet onder ogen te moeten komen. En dochter Laurence (51), die probeert de relativiteit van De Ster onder ogen te zien. “Eigenlijk is die Michelin-heisa vooral publiciteit voor ons.” [naar artikel]


16. Wie is Tim Boury (39), onze nieuwste driesterrenchef? Ooit ‘geweigerd’ door Sergio Herman en de liefde gevonden bij Comme chez soi (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]


17. Mosterd vergeten op etiket: Delhaize roept pot pickles van Comme chez Soi terug (15/11/2019 - Het Nieuwsblad)

Supermarktketen Delhaize vraagt klanten die allergisch zijn aan mosterd hun pot ‘Delhaize Comme Chez Soi Pickles 340 ml’ terug te brengen naar de winkel. Bij een kwaliteitscontrole werd vastgesteld dat het ingrediënt mosterd niet vermeld stond op de verpakking, en sommige mensen zijn daar allergisch voor. Wie niet allergisch of intolerant is, kan het product zonder risico consumeren. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantendienst op het gratis nummer 0800/95 713. [naar artikel]


18. “Beste chef-kok ter wereld” Guy Savoy verliest zijn derde Michelinster (27/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens ‘La Liste’, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]


19. In kaart: dit zijn de beste restaurants van België (23/05/2022 - De Tijd)

14:12 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]


20. Neon slaat unieke dubbelslag met Michelinster én groene ster: “Onze verwachtingen waren nul” (26/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Bij restaurant Neon waren ze door het dolle heen met hun groene ster, een onderscheiding voor hun manier van werken waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel wordt gedragen. De dag kon toen al niet meer stuk voor fiere Lierenaars Nils Proost (39) en Annelies Tersago (37). Tot hun stomme verbazing volgde enkele minuten later ook een échte Michelinster. [naar artikel]


21. Na slapeloze nachten kookt onze man voor drie Limburgse topchefs: “Michelinster is ook een vloek” (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Voegen de Limburgse sterrenchefs Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans een extra Michelinster toe aan hun palmares? Dat weten we op 23 mei, maar eerst proberen we indruk te maken op dit bonte gezelschap door onze kookkunsten te etaleren. Hun oordeel: “Als de sfeer maar goed zit.” [naar artikel]


22. Michelinster voor eetkraam waar je voor 1,30 euro luncht (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een straatventer in Singapore heeft tot zijn eigen verbazing een Michelinster gekregen. Elke middag staan klanten rijen dik aan te schuiven voor [naar artikel]


23. Comme chez Swa (11/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Toneelvereniging Erato staat in november weer op de planken en brengt het spannende verhaal van restauranthouder Swa, Geraldine, Claudia en een huurmoordenaar. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!