Nieuwe klap voor het voormalige Brusselse driesterrenrestaurant Comme Chez Soi. Nadat die eind 2006 al een eerste Michelinster moest inleveren, verliest het een tweede. Nu blijft nog één ster over: “Dit hadden we niet zien aankomen”, klinkt het verontwaardigd bij de familie Wynants-Rigolet. [naar artikel]
Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]
13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]
Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]
Geen groter icoon in de Belgische culinaire wereld dan Comme chez soi. Maar het icoon verliest pluimen. Twee van de drie Michelinsterren zijn intussen verdwenen. [naar artikel]
Eindelijk goed nieuws voor de familiedynastie achter het Brusselse ‘Comme Chez Soi’, dat de voorbije jaren de ene na de andere Michelinster moest prijsgeven. Laurence Wynants (52) - dochter van de legendarische Pierre en vrouw van huidig chef Lionel Rigolet (54) - werd door Gault&Millau bekroond tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl ze haar man steunde”, stelt het juryrapport. Door dat sterrenverlies liep Lionel een tijdje met donkere gedachten rond: “Maar ik heb mijn man erdoor getrokken”, aldus de (gast)vrouw van het jaar. [naar artikel]
Tim Boury (39), kersvers driesterrenchef, solliciteerde ooit vergeefs bij Sergio Herman en ontdekte in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie. [naar artikel]
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De uitreiking van de Michelinsterren doet even stilstaan bij ‘verliezer’ Comme Chez Soi. “Hun keuken is niet blijven evolueren”, klonk het bij de inspecteurs. Maar terecht stipte het Brusselse restaurant aan dat niet elke vernieuwing op het bord ook een stap vooruit is. Gerechten op stro of leisteen, broodjes in papieren zakken, ‘ice tea’ in confituurpotten: de modale klant heeft al heel wat trends gezien, niet altijd successen... [naar artikel]
“Nog zeker vijf jaar wil en moet ik blijven leven.” Want dan kan Pierre Wynants (82) de 100ste (!) verjaardag van zìjn Comme Chez Soi van nabij meemaken. Als het perfecte middelpunt van vijf generaties, tussen zijn grootvader Georges die de Brusselse tweesterrenzaak in 1926 oprichtte én zijn kleinzoon Loïc (22) die nu al popelt om de familiedynastie met minstens enkele decennia voort te zetten: “Als hij op de juiste partner valt, zal dat lukken”, zegt Pierre. “Want dàt is het geheim van bijna 100 jaar Comme Chez Soi: alle opvolgers hadden vrouwen die even hard wilden slagen als zijzelf.” [naar artikel]
Na enkele jaren van ellende - vooral veroorzaakt door het verlies van Michelinsterren - kon er bij de Brusselse restaurantdynastie achter ‘Comme Chez Soi’ eindelijk nog eens een glimlach af. Laurence Wynants - dochter van de legendarische Pierre - werd uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Anders was ik misschien in staat geweest tot rare dingen.” [naar artikel]
18:40 Dat Lionel Rigolet in mei 2022 zijn tweede Michelin-ster verloor, kwam hard aan. Tot vandaag is de chef van Comme chez Soi niet helemaal van die klap hersteld. Zonder de steun van zijn familie en vrie... [naar artikel]
Na enkele jaren van ellende - vooral veroorzaakt door het verlies van Michelinsterren - kon er bij de Brusselse restaurantdynastie achter ‘Comme Chez Soi’ eindelijk nog eens een glimlach af. Laurence Wynants - dochter van de legendarische Pierre - werd uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl ze haar man steunde.” [naar artikel]
Oef! Ook het komende jaar blijft de enige resterende ster van de vroegere Brusselse driesterrentrots ‘Comme Chez Soi’ alvast overeind. Hopelijk een opsteker en het begin van een nieuwe klim voor chef Lionel Rigolet (53). Nadat de schoonzoon én opvolger van de legendarische Pierre Wynants (83) vorig jaar werd teruggezet van twee sterren naar één, beleefde hij naar eigen zeggen “de donkerste periode” in zijn leven: “Er zijn nog altijd momenten van zwakte." [naar artikel]
Comme Chez Soi, decennialang dé hoofdvogel van de Belgische gastronomie, is zijn pluimen kwijt. Of toch: twee van zijn drie sterren. Een roemloze degradatie, die de familie Wynants nog lang niet verteerd heeft. Godfather Pierre (82) richt zijn gifpijlen op Michelin, en is in staat verhaal te gaan halen in Parijs. Schoonzoon Lionel Rigolet (53) zou liefst onder een steen kruipen, om zijn schoonvader en zijn collega-chefs niet onder ogen te moeten komen. En dochter Laurence (51), die probeert de relativiteit van De Ster onder ogen te zien. “Eigenlijk is die Michelin-heisa vooral publiciteit voor ons.” [naar artikel]
Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]
Supermarktketen Delhaize vraagt klanten die allergisch zijn aan mosterd hun pot ‘Delhaize Comme Chez Soi Pickles 340 ml’ terug te brengen naar de winkel. Bij een kwaliteitscontrole werd vastgesteld dat het ingrediënt mosterd niet vermeld stond op de verpakking, en sommige mensen zijn daar allergisch voor. Wie niet allergisch of intolerant is, kan het product zonder risico consumeren. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantendienst op het gratis nummer 0800/95 713. [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens ‘La Liste’, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
14:12 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]
Bij restaurant Neon waren ze door het dolle heen met hun groene ster, een onderscheiding voor hun manier van werken waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel wordt gedragen. De dag kon toen al niet meer stuk voor fiere Lierenaars Nils Proost (39) en Annelies Tersago (37). Tot hun stomme verbazing volgde enkele minuten later ook een échte Michelinster. [naar artikel]
Voegen de Limburgse sterrenchefs Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans een extra Michelinster toe aan hun palmares? Dat weten we op 23 mei, maar eerst proberen we indruk te maken op dit bonte gezelschap door onze kookkunsten te etaleren. Hun oordeel: “Als de sfeer maar goed zit.” [naar artikel]
Een straatventer in Singapore heeft tot zijn eigen verbazing een Michelinster gekregen. Elke middag staan klanten rijen dik aan te schuiven voor [naar artikel]
Toneelvereniging Erato staat in november weer op de planken en brengt het spannende verhaal van restauranthouder Swa, Geraldine, Claudia en een huurmoordenaar. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.