Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Tijd

Boury uit Roeselare wordt driesterrenrestaurant, Comme Chez Soi verliest een ster

23/05/2022 - 13:30
"13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Restaurant Boury uit Roeselare derde driesterrenrestaurant in ons land, Hof van Cleve en Zilte behouden drie sterren (23/05/2022 - VRT NWS)

Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]


2. Tim Boury reageert op zijn derde Michelinster: “We wisten van niets. Ik kan het nog niet vatten” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]


3. In kaart: dit zijn de beste restaurants van België (23/05/2022 - De Tijd)

14:12 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]


4. Tim Boury, de chef die de liefde vond bij Comme chez soi (23/05/2022 - De Standaard)

Tim Boury (39), kersvers driesterrenchef, solliciteerde ooit vergeefs bij Sergio Herman en ontdekte in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie. [naar artikel]


5. Ooit drie sterren, nu nog één: Comme Chez Soi in Brussel moet nog maar eens ster afgeven. “Geschandaliseerd” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nieuwe klap voor het voormalige Brusselse driesterrenrestaurant Comme Chez Soi. Nadat die eind 2006 al een eerste Michelinster moest inleveren, verliest het een tweede. Nu blijft nog één ster over: “Dit hadden we niet zien aankomen”, klinkt het verontwaardigd bij de familie Wynants-Rigolet. [naar artikel]


6. Comme chez soi verliest Michelinster: “Tot onze grote verbazing” (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Brusselse restaurant Comme chez soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws. [naar artikel]


7. Comme Chez Soi verliest Michelinster: “Tot onze grote verbazing” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws. [naar artikel]


8. Wie is Tim Boury (39), onze nieuwste driesterrenchef? Ooit ‘geweigerd’ door Sergio Herman en de liefde gevonden bij Comme chez soi (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]


9. Lionel Rigolet (Comme chez Soi) over het verlies van een ster: 'Misschien heeft Michelin me wakker geschud' (20/01/2023 - De Tijd)

18:40 Dat Lionel Rigolet in mei 2022 zijn tweede Michelin-ster verloor, kwam hard aan. Tot vandaag is de chef van Comme chez Soi niet helemaal van die klap hersteld. Zonder de steun van zijn familie en vrie... [naar artikel]


10. Nieuw driesterrenrestaurant in ons land: ook Boury uit Roeselare krijgt derde Michelinster (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. [naar artikel]


11. Michelin kent geen genade voor Belgisch icoon Comme chez soi: decennialang drie sterren, nu nog maar één (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Geen groter icoon in de Belgische culinaire wereld dan Comme chez soi. Maar het icoon verliest pluimen. Twee van de drie Michelinsterren zijn intussen verdwenen. [naar artikel]


12. Van Comme chez Soi naar foorkraam Ooit stond Filip Van Belleghem achter het fornuis in Comme chez Soi, maar toen zag hij op de Zuiderfoor de vrouw van zijn leven in een oliebollenkraam staan. Van Belleghem ruilde prompt de sterren in voor een leven op ker (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


13. PORTRET. Met Boury hebben we een derde sterrenrestaurant in ons land. "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Alweer heeft ons land er een driesterrenrestaurant bij. Na het Antwerpse Zilte vorig jaar, kreeg nu ook Boury van Tim Boury (39) en zijn vrouw Inge Waeles (39) uit Roeselare de gastronomische opperkroon van Michelin. Opvallend: gastvrouw Inge is zelf kok van opleiding: “Ik heb vroeger nog in de keuken van Peter Goossens gewerkt.” [naar artikel]


14. Klassiekers van de Belgische horeca: “Het geheim van bijna 100 jaar Comme Chez Soi? Sterke vrouwen” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Nog zeker vijf jaar wil en moet ik blijven leven.” Want dan kan Pierre Wynants (82) de 100ste (!) verjaardag van zìjn Comme Chez Soi van nabij meemaken. Als het perfecte middelpunt van vijf generaties, tussen zijn grootvader Georges die de Brusselse tweesterrenzaak in 1926 oprichtte én zijn kleinzoon Loïc (22) die nu al popelt om de familiedynastie met minstens enkele decennia voort te zetten: “Als hij op de juiste partner valt, zal dat lukken”, zegt Pierre. “Want dàt is het geheim van bijna 100 jaar Comme Chez Soi: alle opvolgers hadden vrouwen die even hard wilden slagen als zijzelf.” [naar artikel]


15. Hemelbestormer Tim Boury lost met derde Michelin-ster culinaire belofte in (23/05/2022 - De Tijd)

20:13 Op zijn 38ste is de tomeloos ambitieuze Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare een driesterrenchef. Het is de bekroning van jarenlang keihard werken en vooral slimme keuzes maken. [naar artikel]


16. Opluchting bij ‘Comme Chez Soi’: laatste ster blijft behouden na donker jaar. “Zonder mijn familie was ik misschien in staat geweest tot rare dingen” (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oef! Ook het komende jaar blijft de enige resterende ster van de vroegere Brusselse driesterrentrots ‘Comme Chez Soi’ alvast overeind. Hopelijk een opsteker en het begin van een nieuwe klim voor chef Lionel Rigolet (53). Nadat de schoonzoon én opvolger van de legendarische Pierre Wynants (83) vorig jaar werd teruggezet van twee sterren naar één, beleefde hij naar eigen zeggen “de donkerste periode” in zijn leven: “Er zijn nog altijd momenten van zwakte." [naar artikel]


17. België heeft nu drie restaurants met drie Michelinsterren, Comme Chez Soi speelt een ster kwijt (23/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Restaurant Boury derde restaurant met drie sterren in ons land: "Uniek om bij dit clubje te horen" (23/05/2022 - VRT NWS)

Een grote verrassing voor restaurant Boury vandaag tijdens de uitreiking van de Michelinsterren, want op de valreep werd het restaurant uit Roeselare beloond met een derde ster. Voor chef Tim Boury is het de ultieme bekroning. "Op dit niveau draait alles rond details", vertelt hij aan onze redactie. "Uiteraard is het dagelijks hard werken om een ster te krijgen en te behouden, maar je moet ook tijd maken voor rust en je gezin om te kunnen presteren." [naar artikel]


19. Tim Boury is uitgeroepen tot Chef van het Jaar (07/11/2016 - Knack)

Tim Boury, de jonge topchef van restaurant Boury in Roeselare, is verkozen tot Chef van het Jaar door de culinair gids Gault&Millau 2017. [naar artikel]


20. Comme Chez Soi heeft de degradatie nog niet verteerd: “Verdienen wij niet een beetje respect?” (11/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Comme Chez Soi, decennialang dé hoofdvogel van de Belgische gastronomie, is zijn pluimen kwijt. Of toch: twee van zijn drie sterren. Een roemloze degradatie, die de familie Wynants nog lang niet verteerd heeft. Godfather Pierre (82) richt zijn gifpijlen op Michelin, en is in staat verhaal te gaan halen in Parijs. Schoonzoon Lionel Rigolet (53) zou liefst onder een steen kruipen, om zijn schoonvader en zijn collega-chefs niet onder ogen te moeten komen. En dochter Laurence (51), die probeert de relativiteit van De Ster onder ogen te zien. “Eigenlijk is die Michelin-heisa vooral publiciteit voor ons.” [naar artikel]


21. Chef-kok Tim Boury voelt meteen impact van derde ster: 1.500 mails en tal van telefoontjes om reservatie vast te leggen (24/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Een dag nadat Boury bekroond werd met een derde Michelinster regent het reservaties bij het restaurant langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare. Zo is kerstavond nú al volgeboekt. “Het belangrijkste is dat we onszelf blijven en we plezier blijven behouden in hetgeen we zo graag doen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!