Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Nieuw driesterrenrestaurant in ons land: ook Boury uit Roeselare krijgt derde Michelinster

23/05/2022 - 13:57
"Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tim Boury reageert op zijn derde Michelinster: “We wisten van niets. Ik kan het nog niet vatten” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]


2. Restaurant Boury uit Roeselare derde driesterrenrestaurant in ons land, Hof van Cleve en Zilte behouden drie sterren (23/05/2022 - VRT NWS)

Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]


3. Boury uit Roeselare wordt driesterrenrestaurant, Comme Chez Soi verliest een ster (23/05/2022 - De Tijd)

13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]


4. PORTRET. Met Boury hebben we een derde sterrenrestaurant in ons land. "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Alweer heeft ons land er een driesterrenrestaurant bij. Na het Antwerpse Zilte vorig jaar, kreeg nu ook Boury van Tim Boury (39) en zijn vrouw Inge Waeles (39) uit Roeselare de gastronomische opperkroon van Michelin. Opvallend: gastvrouw Inge is zelf kok van opleiding: “Ik heb vroeger nog in de keuken van Peter Goossens gewerkt.” [naar artikel]


5. Chef-kok Tim Boury voelt meteen impact van derde ster: 1.500 mails en tal van telefoontjes om reservatie vast te leggen (24/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Een dag nadat Boury bekroond werd met een derde Michelinster regent het reservaties bij het restaurant langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare. Zo is kerstavond nú al volgeboekt. “Het belangrijkste is dat we onszelf blijven en we plezier blijven behouden in hetgeen we zo graag doen.” [naar artikel]


6. Antwerps restaurant Zilte krijgt derde Michelinster, Le Pristine eerste (11/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Ons land is een nieuw driesterrenrestaurant rijker. Naast Peter Goossens van Hof Van Cleve sleept nu ook Viki Geunes van het Antwerpse toprestaurant Zilte een felbegeerde derde ster in de wacht. Le Pristine van Sergio Herman, ook in Antwerpen, krijgt een eerste ster. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de virtuele uitreikingsceremonie vanuit Bergen. [naar artikel]


7. Kaart | Welke sterrenrestaurants zijn er in uw buurt? (24/05/2022 - De Standaard)

Met restaurant Boury in Roeselare is ons land een nieuw driesterrenrestaurant rijker. Op de kaart hieronder ziet u ook welke andere restaurants dit jaar door de Michelingids bekroond werden voor hun culinaire prestaties. [naar artikel]


8. In kaart: dit zijn de beste restaurants van België (23/05/2022 - De Tijd)

14:12 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]


9. Boury, ook drie sterren voor diversiteit: helft van keukenteam is geen Belg (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Restaurant Boury werd maandag opgewaardeerd met een derde Michelinster en sindsdien hebben zich al ruim 50 stagiairs uit alle hoeken van de wereld aangemeld om ervaring op te doen in de keuken van chef Tim. De crème de la crème van de ‘Boury Academy’ kan doorstromen naar het vaste keukenteam, waar 14 van de 26 medewerkers geen Belg zijn. [naar artikel]


10. Krijgt ons land er morgen een nieuw driesterrenrestaurant bij? En wie zijn dan de grootste kanshebbers? (25/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Krijgt ons land er morgen - op de jaarlijkse Michelin-ceremonie - een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.” [naar artikel]


11. Michelin-koorts: krijgt ons land er straks een nieuw driesterrenrestaurant bij? “Nieuw Hof van Cleve maakt opmars” (25/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Krijgt ons land er morgen - op de jaarlijkse Michelin-ceremonie - een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.” [naar artikel]


12. Restaurant Boury derde restaurant met drie sterren in ons land: "Uniek om bij dit clubje te horen" (23/05/2022 - VRT NWS)

Een grote verrassing voor restaurant Boury vandaag tijdens de uitreiking van de Michelinsterren, want op de valreep werd het restaurant uit Roeselare beloond met een derde ster. Voor chef Tim Boury is het de ultieme bekroning. "Op dit niveau draait alles rond details", vertelt hij aan onze redactie. "Uiteraard is het dagelijks hard werken om een ster te krijgen en te behouden, maar je moet ook tijd maken voor rust en je gezin om te kunnen presteren." [naar artikel]


13. Michelin-koorts: krijgt ons land er morgen een nieuw driesterrenrestaurant bij? “Nieuw Hof van Cleve maakt opmars” (25/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Krijgt ons land er morgen - op de jaarlijkse Michelin-ceremonie - een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.” [naar artikel]


14. Hemelbestormer Tim Boury lost met derde Michelin-ster culinaire belofte in (23/05/2022 - De Tijd)

20:13 Op zijn 38ste is de tomeloos ambitieuze Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare een driesterrenchef. Het is de bekroning van jarenlang keihard werken en vooral slimme keuzes maken. [naar artikel]


15. Overzicht: Zij kregen één, twee en zelfs drie Michelinsterren (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]


16. OVERZICHT. Limburg is een sterrenzaak rijker: zij kregen één, twee of zelfs drie sterren (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]


17. Tim Boury is uitgeroepen tot Chef van het Jaar (07/11/2016 - Knack)

Tim Boury, de jonge topchef van restaurant Boury in Roeselare, is verkozen tot Chef van het Jaar door de culinair gids Gault&Millau 2017. [naar artikel]


18. België wacht al acht jaar op nieuwe derde Michelinster: dit zijn de kanshebbers (18/11/2019 - De Morgen)

Acht jaar is het geleden dat ons land er een nieuw driesterrenrestaurant bij kreeg. Als vandaag de nieuwe Michelingids wordt voorgesteld, hoopt culinair België dat er eindelijk nog eens een landgenoot mag toetreden tot het selecte clubje van absolute topkoks. ‘Er zijn kanshebbers’, zeggen kenners. [naar artikel]


19. Mathieu Vanneste (39) van Boury is Sommelier van het Jaar: “Ik wil mensen verrassen en gelukkig maken” (26/02/2024 - Het Nieuwsblad)

Mathieu Vanneste van het Roeselaarse driesterrenrestaurant Boury werd door Michelin verkozen tot Sommelier van het Jaar. “Dit doet wel iets. Het is een mooie bekroning voor ons werk”, reageert hij. Boury behoudt zijn drie Michelinsterren en La Durée uit Izegem de twee sterren. [naar artikel]


20. Wat gebeurt er nádat je een Michelinster krijgt? En zouden Belgische chefs hun ster opgeven? “Ik kan me voorstellen dat je aan de druk bezwijkt” (15/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De culinaire wereld hield deze week de adem in toen René Redzepi aankondigde de bekende Deense sterrenzaak Noma te sluiten. “Deze manier van werken is onhoudbaar”, vertelde hij aan The New York Times. Hoe ervaren sterrenchefs in ons land die druk van fine dining? En zouden zij ooit hun ster teruggeven? Driesterrenchef Tim Boury van Boury en eensterrenchef Alex Verhoeven van Hert geven hun mening. “Ik kan pas over 15 jaar iets verdienen.” [naar artikel]


21. LIVE. Volg hier de uitreiking van de Michelin-sterren, krijgt ons land eindelijk nieuw driesterrenrestaurant? (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

De culinaire Michelingids deelt vanmiddag opnieuw sterren uit. Het is vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw... [naar artikel]


22. IN KAART - Dit zijn de beste restaurants volgens Gault&Millau: Boury uit Roeselare op één, geen punten voor Hof van Cleve (27/11/2023 - VRT NWS)

Restaurant Boury in Roeselare krijgt samen met L'Air du Temps in Eghezée de hoogste score in de nieuwste editie van de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau. Hof van Cleve, van topchef Peter Goossens, staat na 20 jaar niet langer op nummer één. Het restaurant krijgt dit jaar geen score, omdat het eind dit jaar van eigenaar verandert. Maxime Collard van restaurant La Table de Maxime in de Waalse gemeente Paliseul is verkozen tot Chef van het Jaar. [naar artikel]


23. Een sterrenregen over culinair België (13/03/2023 - De Standaard)

Na een derde ster voor Zilte in 2021 en voor Boury vorig jaar, was de vraag of Michelin dit jaar opnieuw een driesterrenrestaurant zou uitroepen. Dat gebeurde niet, wel kreeg een chef die 25 jaar geleden uit Armenië naar ons land immigreerde, verrassend een tweede ster. Vijftien zaken kregen voor het eerst een bekroning. [naar artikel]


24. Heeft België vandaag een nieuw driesterrenrestaurant? Dit zijn de kanshebbers (18/11/2019 - De Morgen)

Acht jaar is het geleden dat ons land er een nieuw driesterrenrestaurant bij kreeg. Als vandaag de nieuwe Michelingids wordt voorgesteld, hoopt culinair België dat er eindelijk nog eens een landgenoot mag toetreden tot het selecte clubje van absolute topkoks. ‘Er zijn kanshebbers’, zeggen kenners. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!