Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Deze oude bekende neemt De Vork van Luc Bellings over: “Een jongensdroom die uitkomt”

23/05/2022 - 14:59
"Pajtim Bajrami neemt restaurant De Vork van Luc Bellings over. “Dit is een jongensdroom die uitkomt. Ik had nooit gedacht dat ik die kon realiseren”, zegt de 31-jarige chef, die begin vorig jaar De Stadt van Luijck verliet om aan de slag te gaan in Château de Mirwart in Saint-Hubert. Bajrami nam ook deel aan de kookprogramma’s Snackmasters en Ja, Chef!, waar vooral zijn luide stem opviel. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over: “Toen ik de papieren tekende, vloeiden er tranen” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]


2. Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]


3. Topchef Luc Bellings levert Michelin-ster zelf in: “Ik stop ermee” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Maandag worden de Michelin-sterren uitgedeeld, maar Luc Bellings zal er alvast geen krijgen. De topchef van het Hasseltse De Vork van Luc Bellings stopt naar eigen zeggen deze zomer en bedankt voor de eer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


4. Het ‘afscheidsinterview’ van Luc Bellings: “Ik zal perfect gelukkig zijn zònder restaurant” (05/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie Luc Bellings zélf recensiegewijs het vuur aan de schenen wil leggen, heeft nog tot 20 augustus de tijd. Want dan gaat zijn Hasseltse sterrenrestaurant ‘De Vork’ onherroepelijk dicht en ruilt de bekende/beruchte chef-kok én gedreven wielrenner zijn amuse-gueules en gourmandises in voor sportgelletjes en energierepen: “Ik tel de dagen letterlijk af.” [naar artikel]


5. Topchef Luc Bellings uit Hasselt stopt en levert Michelinster in (23/05/2022 - VRT NWS)

Sterrenchef Luc Bellings van “De vork van Luc Bellings” in Hasselt verkoopt eind augustus z’n zaak en stopt definitief met gastronomie. Hij geeft naar eigen zeggen de fakkel door aan een andere topchef die Limburg gastronomisch op de kaart zal zetten en wil zelf meer gaan fietsen. [naar artikel]


6. Sterrenrestaurant Bellings wordt boekhoudkantoor (15/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Het vroegere tweesterrenrestaurant Aan Tafel bij Luc Bellings heropent in december de deuren als boekhoudkantoor. De keuken is al ontmanteld, na de bouwvakantie wordt het restaurant vertimmerd tot bureaus en vergaderzalen. Zelf is Bellings drie huizen verder op de Luikersteenweg aan de slag: op 11 augustus start hij in de vroegere Marjac met ‘De Vork van Luc Bellings’. “Neen, geen frituur of brasserie maar topgastronomie.” [naar artikel]


7. “Een jongensdroom die uitkomt”: premier De Croo is in zijn nopjes tijdens handelstrip naar Texas (11/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Aan de knoppen zitten bij NASA is een jongensdroom die in vervulling gaat voor premier Alexander De Croo (Open Vld). Maar onderhandelen over onze industrie in Texas is een absolute must voor ons land, vindt de premier. In de Verenigde Staten ontwaren we de kiescampagne van de liberale premier die zich opstelt als een handelsreiziger voor België. “Uw welvaart? Die creëer je niet enkel onder de kerktoren.” [naar artikel]


8. Topchef Luc Bellings (57) levert Michelin-ster in: “Ik stop ermee” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoogdag in gastronomisch België en Luxemburg, want vandaag worden de Michelin-sterren uitgedeeld. Wie er alvast geen zal ontvangen, is Luc Bellings (57). “Ik stop deze zomer en bedank voor de eer.” [naar artikel]


9. Remi van ‘K2 Zoekt K2’ speelt mee in nieuwe Piet Piraat-show: “Een jongensdroom die uitkomt” (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Remi De Smet (21) bekend van ‘K2 zoekt K3' heeft een nieuw rol te pakken. Hij kruipt voor de nieuwe ‘Piet Piraat’-show in de huid van Bertus Bandiet. Op Instagram laat hij weten dat het een jongensdroom is die uitkomt. Remi is echter niet aan zijn proefstuk toe. Eerder kroop hij al in de huid van ‘Wickie De Viking’ en was hij ook te zien in de Studo 100-musicals ‘Robin Hood’ en ‘14-18’. Leuk weetje: in die laatste musicals had ook acteur Peter Van de Velde alias Piet Piraat een rol. [naar artikel]


10. Remi van ‘K2 Zoekt K3’ speelt mee in nieuwe Piet Piraat-show: “Een jongensdroom die uitkomt” (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Remi De Smet (21) bekend van ‘K2 zoekt K3' heeft een nieuw rol te pakken. Hij kruipt voor de nieuwe ‘Piet Piraat’-show in de huid van Bertus Bandiet. Op Instagram laat hij weten dat het een jongensdroom is die uitkomt. Remi is echter niet aan zijn proefstuk toe. Eerder kroop hij al in de huid van ‘Wickie De Viking’ en was hij ook te zien in de Studo 100-musicals ‘Robin Hood’ en ‘14-18’. Leuk weetje: in die laatste musicals had ook acteur Peter Van de Velde alias Piet Piraat een rol. [naar artikel]


11. Luc Bellings begint aan belangrijk nieuw hoofdstuk (11/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Luc Bellings opent vanavond aan de Luikersteenweg in Hasselt zijn nieuwe zaak ‘De Vork van Luc Bellings’. In tegenstelling tot zijn eerdere plan, gaat Bellings, samen met zijn vrouw Brigitte en twee personeelsleden die mee verhuisden, ook in zijn nieuwe zaak op sterrenjacht en blijven zowel de topkeuken als bijbehorende prijskaartjes behouden. Het openingsmenu telt vier gangen voor 90 euro zonder, en 130 euro met wijnen. Voor vijf gangen betaalt u 110 euro zonder en 160 euro met en voor zes gangen is dat 130 euro zonder wijn, 190 met. [naar artikel]


12. Van sensationeel stoofvlees tot de perfecte garnaalkroket: in deze 8 zaken at Luc Bellings de lekkerste klassiekers (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang ging sterrenchef Luc Bellings op zoek naar de lekkerste klassiekers aan de Belgische kust. Hij beoordeelde acht verschillende gerechten van veertig restaurants in twaalf gemeentes aan zee. Bellings deelde dit jaar twee nullen uit en maar liefst drie borden kregen een topscore van 10/10. Van spaghetti bolognese tot pannenkoek mikado: de lekkerste versies eet je op deze adressen. “Ik had zelfs bijna een 11/10 uitgedeeld.” [naar artikel]


13. EXCLUSIEF. Luc Bellings proeft 9 gerechten bij ‘La Rigue’ van Peter Goossens: “Binnen een half jaar komen we nog eens terug” (18/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Als Luc Bellings langskomt, zal hij op alle gerechten alleen maar 10 op 10 kunnen geven”, pochte Peter Goossens twee maanden geleden. Rarara wie er gisteren op de openingsdag van ‘La Rigue’ opdook. Samen met ons beoordeelde Bellings drie voor-, hoofd- en nagerechten. “Dit is de perfectie, ik kan niet het minste foutje ontdekken.” [naar artikel]


14. Hollywoodfilm "Bad boys for life" in première: Hoe de jongensdroom van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah uitkomt (16/01/2020 - VRT NWS)

Vanavond gaat "Bad boys for life" in première in Brussel, de derde film in de "Bad boys"-reeks die geregisseerd werd door Adil El Arbi en Bilall Fallah. Voor het Belgische regisseursduo is het een jongensdroom die uitkomt. Tomeloos enthousiast en grenzeloos ambitieus laten ze in 2015 in Hollywood al verstaan dat de actiefilm hoog op hun verlanglijstje staat. Volgende week komt hij uit in de Belgische zalen. [naar artikel]


15. Luc Bellings proeft pannenkoeken aan de kust en geeft een 0/10: “Dit zijn precies zeemvellen waar je de ruiten mee kan kuisen” (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. “Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen.” [naar artikel]


16. Luc Bellings proeft pannenkoe­ken aan de kust en geeft een 10/10: “Zo heerlijk dat ik mezelf moet bedwingen om geen tweede portie te bestellen” (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. “Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen.” [naar artikel]


17. Na de 10 op 10 van sterrenchef Luc Bellings, het geheim van Erly, het beste frietkot van de kust: rundsvet, dikke curryworsten en ‘mayonaise-met-iets-bij’ (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Deze frituur is een omweg waard”, zei Luc Bellings en hij had gelijk. Met een topscore van tien op tien bombardeerde hij Erly in De Haan tot “het perfecte frietkot”. Voor uitbater Lennart Loyen (40): de bekroning van vier generaties frieten bakken. Zijn geheim? “Elke dag proeven.” En dikke curryworsten, dat ook. [naar artikel]


18. Luc Bellings proeft steak au poivre aan de Belgische kust en geeft één 10/10: “Ik zou het niet anders doen én niet beter kunnen” (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goede chef herken je aan de cuisson van zijn biefstuk. Zeg dat Luc Bellings het gezegd heeft. Na steak bearnaise vorig jaar, waagt hij zich deze zomer aan steak au poivre. Hoe hoort een kwalitatieve biefstuk te zijn? Wat maakt of kraakt de pepersaus? En zijn er ook vereisten voor de frietjes? Bellings bestelt het gerecht in vijf restaurants aan onze Belgische kust in Oostende, De Panne, Knokke, Bredene en Blankenberge. “Deze saus komt recht uit zo’n ‘blubberpakske’.” [naar artikel]


19. EXCLUSIEF. Luc Bellings maakt aan zee ommetje naar ‘La Rigue’ van Peter Goossens en proeft er 9 gerechten (18/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Als Luc Bellings langskomt, zal hij op alle gerechten alleen maar 10 op 10 kunnen geven”, pochte Peter Goossens twee maanden geleden. Rarara wie er gisteren op de openingsdag van ‘La Rigue’ opdook. Samen met ons beoordeelde Bellings drie voor-, hoofd- en nagerechten. “Dit is de perfectie, ik kan niet het minste foutje ontdekken.” [naar artikel]


20. Sterrenchef Luc Bellings houdt restaurant dicht en haalt uit naar maatregelen horeca: “Wie wil nu bediend worden door ober met mondmasker?” (04/06/2020 - VRT NWS)

Hoewel heel wat horecazaken blij zijn dat ze weer kunnen heropenen op 8 juni, blijven ook heel wat zaken nog even dicht. Dat geldt ook voor De Vork in Hasselt, het sterrenrestaurant van chef Luc Bellings. Voor hem zijn de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad oplegt onhaalbaar. [naar artikel]


21. De 8 beste zaken aan de kust volgens sterrenchef Luc Bellings: “Deze frieten en pannenkoeken zijn echt een 10/10 waard” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. “Deze frituur is echt een omweg waard.” [naar artikel]


22. WEDSTRIJD. Win een diner voor 2 bij een Limburgs sterrenrestaurant (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Laat je verwennen in één van deze Limburgse Michelin sterrenrestaurants: Kristalijn, La Butte aux Bois, Ogst, Vivendum, De Vork van Luc Bellings, Altermezzo, JER, Innesto, Magis, De Mijlpaal, Cuchara, Slagmolen. [naar artikel]


23. “Bij een kotelet laat je de kop van het varken er toch ook niet aan!”: Luc Bellings gaat op zoek naar de lekkerste zeetong van Vlaanderen en geeft scores van 2 tot 10/10 (04/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij zeetong in Gent, Brugge, Antwerpen, Hasselt en Brussel. “Uitzonderlijke kwaliteit op deze locatie!” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!