Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Tim Boury is derde driesterrenchef in België: ‘Als je de passie niet te pakken hebt, houd je dit niet vol’

23/05/2022 - 19:14
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wie is Tim Boury (39), onze nieuwste driesterrenchef? Ooit ‘geweigerd’ door Sergio Herman en de liefde gevonden bij Comme chez soi (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]


2. Tim Boury reageert op zijn derde Michelinster: “We wisten van niets. Ik kan het nog niet vatten” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]


3. Hemelbestormer Tim Boury lost met derde Michelin-ster culinaire belofte in (23/05/2022 - De Tijd)

20:13 Op zijn 38ste is de tomeloos ambitieuze Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare een driesterrenchef. Het is de bekroning van jarenlang keihard werken en vooral slimme keuzes maken. [naar artikel]


4. PORTRET. Wie is Tim Boury, de nieuwe driesterrenchef van het land? "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met Tim Boury (39) uit Roeselare heeft ons land er een nieuwe driesterrenchef bij. Zijn vrouw Inge Waeles (39) - zelf kok - zijn z’n ogen in de zaal, zijn broer Ben zorgt ervoor dat de vacatures ingevuld worden, ook al komen ze daarvoor uit India. Wie is het jonge talent dat voortaan met Peter Goossens en Viki Geunes op de foto mag? “Gelukkig vertrouwt Tim intussen blindelings op mijn smaak.” [naar artikel]


5. Nieuw driesterrenrestaurant in ons land: ook Boury uit Roeselare krijgt derde Michelinster (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. [naar artikel]


6. Tim Boury, de chef die de liefde vond bij Comme chez soi (23/05/2022 - De Standaard)

Tim Boury (39), kersvers driesterrenchef, solliciteerde ooit vergeefs bij Sergio Herman en ontdekte in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie. [naar artikel]


7. Restaurant Boury uit Roeselare derde driesterrenrestaurant in ons land, Hof van Cleve en Zilte behouden drie sterren (23/05/2022 - VRT NWS)

Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]


8. Chef Tim Boury kreeg dit jaar een derde ster: ‘Zodra je het gewend bent om met de absolute topingrediënten te werken, wil je niet meer terug’ (28/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. In kaart: dit zijn de beste restaurants van België (23/05/2022 - De Tijd)

14:12 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]


10. Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha (11/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” [naar artikel]


11. De 7 favoriete eetadressen van kersvers driesterrenchef Tim Boury: “Hier kom ik voor de legendarische vol-au-vent” (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]


12. Boury, ook drie sterren voor diversiteit: helft van keukenteam is geen Belg (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Restaurant Boury werd maandag opgewaardeerd met een derde Michelinster en sindsdien hebben zich al ruim 50 stagiairs uit alle hoeken van de wereld aangemeld om ervaring op te doen in de keuken van chef Tim. De crème de la crème van de ‘Boury Academy’ kan doorstromen naar het vaste keukenteam, waar 14 van de 26 medewerkers geen Belg zijn. [naar artikel]


13. De 7 favoriete eetadressen van kersvers driesterrenchef Tim Boury: “Ik ga ook gewoon naar een frituur of koffiebar hoor” (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]


14. PORTRET. Met Boury hebben we een derde sterrenrestaurant in ons land. "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Alweer heeft ons land er een driesterrenrestaurant bij. Na het Antwerpse Zilte vorig jaar, kreeg nu ook Boury van Tim Boury (39) en zijn vrouw Inge Waeles (39) uit Roeselare de gastronomische opperkroon van Michelin. Opvallend: gastvrouw Inge is zelf kok van opleiding: “Ik heb vroeger nog in de keuken van Peter Goossens gewerkt.” [naar artikel]


15. De chef, zijn vrouw en zijn broer: de familie achter de derde ster voor 'Boury' (28/05/2022 - De Tijd)

06:00 Ze leiden Boury. En misschien zijn chef Tim Boury, zijn vrouw Inge en zijn broer Ben zelf de drie sterren van Michelin. Gehoopt hadden ze het wel, toch was het nog een verrassing. En nu? ‘Een vierde s... [naar artikel]


16. Prins Laurent en co heten niet langer ‘van België’ (07/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Prins Laurent, prinses Astrid en andere leden van de koninklijke familie zijn naar het gemeentehuis moeten gaan om hun identiteitskaart aan te passen. Ze heten niet langer ‘van België’, maar ‘van Saksen- Coburg’. Alleen Filip, Mathilde, Albert, Paola en Elisabeth hebben nog de familienaam ‘van België’. [naar artikel]


17. Boury uit Roeselare wordt driesterrenrestaurant, Comme Chez Soi verliest een ster (23/05/2022 - De Tijd)

13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]


18. ‘Peter Goossens is lang alleenheerser geweest, maar ik zie ons absoluut niet als concurrenten’: chef Tim Boury kreeg dit jaar een derde ster (28/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Houd ik mee een taboe in stand omdat ik mijn emoties niet wil delen? (27/05/2023 - De Standaard)

Als je een miskraam hebt, wordt van je verwacht dat je er ‘open’ en ‘eerlijk’ over vertelt. Om het taboe te doorbreken. Maar wat als je er niet kunt en wilt over praten?  [naar artikel]


20. PORTRET. Wie is Catheline Périer-D’Ieteren (79), de rijkste vrouw van België? En hoe is ze zo rijk geworden? (04/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

De rijkste vrouw van België is... een kunsthistorica met een passie voor Vlaamse Primitieven, zo leert de nieuwe lijst van ‘Forbes’. Catheline Périer-D’Ieteren (79) is emeritus hoogleraar aan de ULB. Maar het is niet daar dat ze haar fortuin van 3 miljard euro vergaarde. Waar dan wel? [naar artikel]


21. EXCLUSIEF. Tim Boury en Inge Waeles, powerkoppel met 3 Michelinsterren: “Soms zit er een hele haardos in de boter” (06/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” [naar artikel]


22. EXCLUSIEF. Tim Boury en Inge Waeles, powerkoppel met 3 Michelinsterren: “Onze dochters missen ons, dat weten we” (06/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” [naar artikel]


23. INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Meestal liggen we op vrije dagen al om 9 uur in bed, helemaal uitgeput” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]


24. ‘Voor kwetsbaren zou ik niet langer meer wachten.’ Moet België net als Duitsland en Frankrijk ook een derde vaccin geven in september? (07/08/2021 - De Morgen)

Na Duitsland begint nu ook Frankrijk in september met het uitdelen van een derde vaccinatie. Moet België dat voorbeeld volgen? ‘Voor kwetsbaren zou ik niet langer meer wachten’, zegt vaccinoloog Johan Neyts (KULeuven). [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!