Comme Chez Soi, decennialang dé hoofdvogel van de Belgische gastronomie, is zijn pluimen kwijt. Of toch: twee van zijn drie sterren. Een roemloze degradatie, die de familie Wynants nog lang niet verteerd heeft. Godfather Pierre (82) richt zijn gifpijlen op Michelin, en is in staat verhaal te gaan halen in Parijs. Schoonzoon Lionel Rigolet (53) zou liefst onder een steen kruipen, om zijn schoonvader en zijn collega-chefs niet onder ogen te moeten komen. En dochter Laurence (51), die probeert de relativiteit van De Ster onder ogen te zien. “Eigenlijk is die Michelin-heisa vooral publiciteit voor ons.” [naar artikel]
Nieuwe klap voor het voormalige Brusselse driesterrenrestaurant Comme Chez Soi. Nadat die eind 2006 al een eerste Michelinster moest inleveren, verliest het een tweede. Nu blijft nog één ster over: “Dit hadden we niet zien aankomen”, klinkt het verontwaardigd bij de familie Wynants-Rigolet. [naar artikel]
18:40 Dat Lionel Rigolet in mei 2022 zijn tweede Michelin-ster verloor, kwam hard aan. Tot vandaag is de chef van Comme chez Soi niet helemaal van die klap hersteld. Zonder de steun van zijn familie en vrie... [naar artikel]
Oef! Ook het komende jaar blijft de enige resterende ster van de vroegere Brusselse driesterrentrots ‘Comme Chez Soi’ alvast overeind. Hopelijk een opsteker en het begin van een nieuwe klim voor chef Lionel Rigolet (53). Nadat de schoonzoon én opvolger van de legendarische Pierre Wynants (83) vorig jaar werd teruggezet van twee sterren naar één, beleefde hij naar eigen zeggen “de donkerste periode” in zijn leven: “Er zijn nog altijd momenten van zwakte." [naar artikel]
Chefs uit hele land zetten maandagmorgen vaart naar de Antwerpse zoo voor de uitreiking van de nieuwe Michelin-sterren. Onze man legt mes en vork opzij en beantwoordt de belangrijkste vragen. [naar artikel]
Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]
“Wanneer je in China ‘citytrip Brussel’ googelt, prijkt Chez Léon onmiddellijk bij de eerste resultaten.” Maar in de Beenhouwersstraat is het gemis van Rudy Vanlancker (63) nu al voelbaar. Vandaag vindt de uitvaart van de uitbater van het wereldvermaarde Brusselse mosselrestaurant plaats. Portret van een bijzonder man, van wie de opvolging in Chez Léon wel is verzekerd. [naar artikel]
Tim Boury (39), kersvers driesterrenchef, solliciteerde ooit vergeefs bij Sergio Herman en ontdekte in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie. [naar artikel]
Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws. [naar artikel]
Het Brusselse restaurant Comme chez soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws. [naar artikel]
55 jaar lang stond het restaurant van de overleden Franse chef Paul Bocuse met drie sterren aan de top van het Michelin-firmament. Tot nu. In de nieuwe Michelin-gids is L’Auberge du Pont de Collonge ‘gedegradeerd’ tot twee sterren. [naar artikel]
“Wanneer je in China ‘citytrip Brussel’ googelt, prijkt Chez Léon onmiddellijk bij de eerste resultaten.” Maar in de Beenhouwersstraat is het gemis van Rudy Vanlancker (63) nu al voelbaar. Vandaag vindt de uitvaart van de uitbater van het wereldvermaarde Brusselse mosselrestaurant plaats. Portret van een bijzonder man, zonder wie de Rue des Bouchers er een tikkeltje minder zonnig zal uitzien. Al is de opvolging in Chez Léon wel verzekerd. [naar artikel]
Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]
“Nog zeker vijf jaar wil en moet ik blijven leven.” Want dan kan Pierre Wynants (82) de 100ste (!) verjaardag van zìjn Comme Chez Soi van nabij meemaken. Als het perfecte middelpunt van vijf generaties, tussen zijn grootvader Georges die de Brusselse tweesterrenzaak in 1926 oprichtte én zijn kleinzoon Loïc (22) die nu al popelt om de familiedynastie met minstens enkele decennia voort te zetten: “Als hij op de juiste partner valt, zal dat lukken”, zegt Pierre. “Want dàt is het geheim van bijna 100 jaar Comme Chez Soi: alle opvolgers hadden vrouwen die even hard wilden slagen als zijzelf.” [naar artikel]
Over het nieuwe Hof van Cleve werd al veel geschreven de afgelopen maanden, en de gastronomische wereld was bijgevolg zeer benieuwd naar wat er met de sterren van het bekende restaurant ging gebeuren. De nieuwe chef Floris Van der Veken kreeg in één keer twee sterren toebedeeld van Michelin, en het was niemand minder dan zijn voormalige chef Peter Goossens die hem het nieuws mocht bekendmaken. Het duo reageert. [naar artikel]
13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]
Consternatie in Japan. Van Jiro Ono (94), alom geprezen als de beste sushichef ter wereld, is plots geen spoor meer in de nieuwe Michelingids. Van drie sterren naar nul. In één klap. Een beslissing, zo benadrukken ze bij Michelin, die niets te maken heeft met de kwaliteit van de tonijn of de rijstazijn, maar wel met het reservatiebeleid van het wereldberoemde restaurant. [naar artikel]
Vandaag is een hoogdag voor de gastronomische wereld in België en Luxemburg, zelfs nu alle restaurants al weken gesloten zijn. Michelin stelde deze ochtend zijn gids voor 2021 voor, en deelde dus ook de sterren uit waar zoveel chefs van dromen. Groot nieuws bovendien, want voor het eerst in jaren kreeg een nieuwe chef drie sterren. [naar artikel]
Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu, al blijft Limburg wel op zijn honger zitten. Er zijn geen nieuwe Limburgse sterrenzaken bijgekomen, maar we verliezen ook geen sterren. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er ook niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.