Er waren nog wel wat Antwerpse restaurants die ook in aanmerking kwamen om een eerste ster van Michelin te krijgen. Maar in tegenstelling tot favoriet Misera stond wijnbistro Glass op het Zuid niét bovenaan ieders lijstje. Toch slaagden ervaren horecadieren Wouter Van Tichelen en Jurgen Lijcops erin om opnieuw een ster te halen. Opnieuw, want hun palmares wordt imposant. [naar artikel]
Maandag werden opnieuw de Michelinsterren uitgereikt. Tien restaurants mochten hun eerste ster in ontvangst nemen, twee restaurants kregen hun tweede ster. [naar artikel]
Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]
De aankondiging van de provincie om de gezinsabonnementen in recreatiepark De Ster af te schaffen hebben hevige politieke reacties uitgelokt. [naar artikel]
Het is weer sterrenpracht bij de culinaire Michelingids. Maar liefst 139 restaurants in België en Luxemburg worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants krijgen voor het eerst twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster. Nu Gert De Mangeleer in ‘Hertog Jan’ de pollepel aan de haak hangt, telt ons land wel maar één driesterrenrestaurant meer. [naar artikel]
Van de 119 restaurants met één ster vindt u er acht in Antwerpen-Stad. Nieuwkomers zijn The Butcher’s Son van Bert-Jan Michielsen en Luc Dickens en Dôme van Frédéric en Evangeline Chabbert. [naar artikel]
Michelin promoveerde drie restaurants tot tweesterrenzaken, veertien chefs krijgen hun eerste ster. [naar artikel]
In Antwerpen worden de sterren van de Michelingids 2024 uitgedeeld. Acht Belgische restaurants kregen een eerste ster. Straks worden ook de twee- en driesterrenrestaurants bekendgemaakt. [naar artikel]
Elke celebrity droomt ervan om ooit een eigen ster te krijgen op de prestigieuze Hollywood Walk of Fame. Er worden binnenkort weer een hoop sterren toegevoegd aan de collectie. Welke celebrities krijgen er allemaal een ster? En wie heeft er opmerkelijk nog altijd geen gekregen? [naar artikel]
Aanstaande maandag 13 maart wordt bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen of verliezen en wie de nieuwkomers zijn. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens over wat we kunnen verwachten. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op hun best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze er eten om die keuze te maken? En wat als je die ster niet wil? [naar artikel]
Nadat de Nederlandse voetbalanalist Johan Derksen (73) op tv bekende dat hij ooit een bewusteloze vrouw verkrachtte met een kaars - wat hij zelf een “jeugdzonde” noemde -, regende het boze reacties. “Ontluisterend”, “denigrerend”, of “kwetsend”, klonk het. Goedele Liekens hoopt op haar beurt dat het een soort experiment was. “Want ik kan het echt niet geloven”, vertelt ze. [naar artikel]
12:19 Michelin heeft zijn culinaire gids voor België en Luxemburg in 2021 voorgesteld. Tien restaurants krijgen voor het eerst een ster, twee kregen een tweede ster. 't Zilte uit Antwerpen krijgt drie sterr... [naar artikel]
Een vroegtijdige exit voor Jasper Philipsen en Victor Campenaerts op het WK wielrennen in Glasgow. Beide renners zwaaiden na de eerste plaatselijke ronden af. Campenaerts: “Ik hoop dat we vanavond een glas kunnen drinken.” [naar artikel]
Goed personeel vinden én betalen is de grootste uitdaging voor restaurants. En daarom doen steeds meer restaurants het zonder, zelfs op sterrenniveau. “Mijn vrouw en ik hebben samen negen kilo garnalen gepeld om kroketten te maken.” [naar artikel]
Aanstaande maandag 13 maart wordt bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen of verliezen en wie de nieuwkomers zijn. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens over wat we kunnen verwachten. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op hun best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze er eten om die keuze te maken? En wat als je die ster niet wil? [naar artikel]
Maandag werd de nieuwe Michelingids voorgesteld. In Antwerpen krijgen de prille restaurants Nathan en Franq allebei een ster. Zo komt het aantal sterrenrestaurants in Antwerpen op 12. Bekijk op onderstaande kaart alle restaurants in de hele regio. [naar artikel]
Waar hoop je dat je partner aan denkt tijdens (solo)seks? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 33.300 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Ik hoop dat hij aan mij of aan een celeb denkt. Liefst niet ‘de buurvrouw’ of ‘een collega’ want dat komt iets te dicht.” [naar artikel]
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft woensdagochtend voor controverse gezorgd met een filmpje op TikTok. Naar aanleiding van 1 september wenst hij al zijn volgers een fijne eerste schooldag toe, er aan toevoegend dat hij zelf een hekel had aan naar school gaan omwille van de “linkse leerkrachten en proffen”. Het regent verbolgen reacties op sociale media. “Dit beangstigt mij toch wel. Ik hoop niet dat dit de aanzet is voor een campagne van wantrouwen creëren tegenover leerkrachten, universiteiten en de wetenschap”, zegt de Antwerpse professor politieke wetenschappen Peter Van Aelst. [naar artikel]
Een thuisbatterij is bij talloze huishoudens intussen een feit. Maar in de Antwerpse haven heeft Luik Natie Cold Store sinds kort de eerste Tesla Megapack. Samen met hun windmolen en een hoop zonnepanelen wordt het bedrijf van Stefaan Verhelst zo een stuk onafhankelijker van het net. “We worden zo het eerste CO2-neutrale logistiek bedrijf in de Antwerpse haven, dit op en economisch duurzame manier.” [naar artikel]
Nicolas Misera (35) van restaurant Misera in Antwerpen kreeg in Bergen zijn eerste ster. Al moeten we eigenlijk derde zeggen. Eerder kookte hij die ook al bijeen in AIRrepublic in Cadzand én in Carcasse in Koksijde. “Maar dit is de eerste die van mezelf is.” [naar artikel]
Dierenrechtenorganisatie Active for Justice is blij dat activisten deze week de gevel van Grand Café De Rooden Hoed met krijt en stickers hebben beklad. “Onze ludieke actie ‘Alle konijnen vrij’ wordt goed opgepikt. Al twee Antwerpse restaurants hebben laten weten konijn van hun menu te schrappen.” [naar artikel]
Eerste bergrit, eerste aardverschuiving in het algemeen klassement. We verzamelen de reacties van winnaars en verslagenen in Laruns. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.