Uit onderzoek is gebleken dat spinnen elk jaar 400 tot 800 miljoen ton aan prooien verorberen, vooral insecten. Zelf dienen ze dan weer als voedsel voor talloze insecten en vogels. [naar artikel]
Haal jij je neus op voor een krekelreep? Dan ben je in de minderheid, want zo’n 75 procent van de Vlamingen geeft aan bereid te zijn om insecten te eten. Een positieve evolutie volgens Freek Van Baelen, docent marketing aan de HOGENT, want “insecten kunnen dienen als vleesvervangers”. Al hebben we één belangrijke voorwaarde. [naar artikel]
Bij Inagro in Beitem is een nieuw onderzoekscentrum voor het kweken van insecten geopend. Samen met hogeschool Vives voeren ze er al jaren onderzoek naar hoe je insecten op grote schaal kunt kweken. “Insecten maken deel uit van het eten van de toekomst.” [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Eten met je handen, onbeleefd en onhygiënisch? Niet als je het aan het grootste deel van de wereld vraagt. Het zorgt bovendien voor meer smaakbeleving én is op latere leeftijd misschien wel cruciaal. Waarom hebben wij er dan zo’n aversie tegen? [naar artikel]
Insecten eten: het is nog lang niet populair. Maar morgen lanceert start-up Kriket een nieuwe poging: een notenreep met onzichtbaar krekelmeel. “Ik weiger te geloven dat insecten niet kunnen aanslaan”, zegt oprichter Michiel Van Meervenne. [naar artikel]
BenSBugS, een bedrijfje uit Beringen dat wokblokjes en burgers maakt op basis van insecten, stopt zijn activiteiten. Wat begon als een beloftevol crowdfundingproject is gebotst op de harde wetten van de economie. Consumenten zijn nog niet klaar om op grote schaal insecten te eten en bijgevolg haken ook de supermarkten af. [naar artikel]
Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn. [naar artikel]
Over honderd jaar zouden er weleens geen insecten meer kunnen zijn. Als we niet snel genoeg ingrijpen, loert de totale uitsterving om de hoek. [naar artikel]
Dit koppel kreeg wel een heel onaangename verrassing tijden hun vakantie in Nepal. In de loop van de nacht verschenen er plots duizenden insecten in hun hotelkamer. Het koppel filmt hoe de beestjes krioelen op het plafond en de raam. Bij aanvang zouden er geen insecten zijn geweest in de kamer, maar de onverwachte bezoeker zouden een weg hebben gevonden door een gat in de raam. [naar artikel]
Sun, een 35-jarige vlogger uit China, is zaterdag overleden na het eten van giftige insecten en gekko’s, dat melden verschillende Chinese media. De... [naar artikel]
Een 30-jarige Boliviaan heeft in het Amazonewoud dertig dagen lang overleefd door insecten en wormen te eten en zijn eigen urine te drinken. [naar artikel]
Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn. [naar artikel]
Onderzoekers van het Imperial College in Londen hebben mogelijk een verklaring gevonden waarom insecten in het donker rond een lamp of ander licht blijven fladderen. [naar artikel]
Het gaat niet goed met de insecten. Door intensieve landbouw en het zware gebruik van pesticiden zijn er wereldwijd steeds minder insecten. Meer... [naar artikel]
Een 30-jarige Boliviaan heeft in het Amazonewoud een maand lang overleefd door insecten en wormen te eten en zijn eigen urine te drinken. [naar artikel]
Het eten van insecten is in opmars. Daarom worden er nu ook donuts met insecten verkocht. Het Australische bedrijf Doughnut Time verkoopt sinds kort donuts met krekels op. De snack wordt een Bushtucker genoemd, wat verwijst naar de voeding van de inheemse Australische volkeren. De donut is overgoten met melkchocolade, oreokruimels, tarwevlokken en frambozenjam. Om […] [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Bijen, vlinders, hommels en andere insecten hebben het moeilijk. Door onze tuinen en balkons zo in te richten dat insecten er graag vertoeven, kan dat een flink verschil maken. Een eerste stap: gewoon een beetje minder doen. [naar artikel]
Bijen, vlinders, hommels en andere insecten hebben het moeilijk. Door onze tuinen en balkons zo in te richten dat insecten er graag vertoeven, kan dat een flink verschil maken. Een eerste stap: gewoon een beetje minder doen. [naar artikel]
In de strijd tegen voedingsinflatie zouden de Turken beter lamsvlees eten in plaats van rund. Dat adviseert de Turkse minister van Financiën Nureddin Nebati. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.