Volgens de website van Michelin worden sterren toegekend aan het restaurant, niet aan de chef. Maar in de praktijk verliest een restaurant meestal zijn ster(ren) als de chef vertrekt of verandert. Daardoor wordt de indruk gewekt dat de ster(ren) eigenlijk toch toebehoren aan de chef. [naar artikel]
De onthaalmedewerkers van het politiekantoor op de Oudaan in Antwerpen kregen maandag gezelschap van een verdwaalde jonge kat die rondzwierf op de parking. Na een oproep op Facebook, bleek het om een poes uit Loenhout (Wuustwezel) te gaan, een veertigtal kilometer verderop. “We kunnen het nog altijd niet goed vatten”, vertelt het baasje verwonderd. “Onze poes moet in of onder de auto zijn meegereisd naar mijn werk in Antwerpen.” [naar artikel]
De onthaalmedewerkers van het politiekantoor op de Oudaan in Antwerpen kregen maandag gezelschap van een verdwaalde jonge kat die rondzwierf op de parking. Na een oproep op Facebook, bleek het om een poes uit Loenhout (Wuustwezel) te gaan, een veertigtal kilometer verderop. “We kunnen het nog altijd niet goed vatten”, vertelt het baasje verwonderd. “Onze poes moet in of onder de auto zijn meegereisd naar mijn werk in Antwerpen.” [naar artikel]
Je krijgt een Toby Alderweireld wel uit Antwerpen, maar Antwerpen niet uit Toby Alderweireld. Na bijna twintig jaar leven en voetballen in wereldsteden als Amsterdam, Madrid, Londen en Doha, keert de uit Ekeren afkomstige Rode Duivel terug naar de enige wereldstad die er voor hem écht toe doet: Antwerpen. “We wonen nu op twintig minuten van elkaar”, zegt mama Marina. “Ik kan het nog altijd niet vatten.” [naar artikel]
Herbronnen, zo heette het bij Table d’Amis in 2018. Chef Matthieu Beudaert gaf zijn ster terug aan de Michelingids. Vijf jaar later heeft hij zijn ster nu terug. De chef-kok had de ster duidelijk niet verwacht want op het moment van de uitreiking zat hij in Parijs: “Dat wordt een blije thuiskomst.” [naar artikel]
Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]
Geen Vintage op de voorstelling van de nieuwe Michelingids deze namiddag: het restaurant uit Kontich is na één jaar zijn ster weer kwijt. Nog opvallender is het nieuws dat de zaak maanden geleden in alle stilte afscheid nam van Ruben Christiaens, die Michelin vorig jaar nog uitriep tot Beste Jonge Chef van het Jaar. Volgens hoofdinspecteur van Michelin Werner Loens ligt die chefwissel aan de oorzaak. [naar artikel]
Geen Vintage op de voorstelling van de nieuwe Michelingids deze namiddag: het restaurant uit Kontich is na één jaar zijn ster weer kwijt. Nog opvallender is het nieuws dat de zaak maanden geleden in alle stilte afscheid nam van Ruben Christiaens, die Michelin vorig jaar nog uitriep tot Beste Jonge Chef van het Jaar. Volgens hoofdinspecteur van Michelin Werner Loens ligt die chefwissel aan de oorzaak. [naar artikel]
Jo Grootaers van het Tongerse restaurant Altermezzo is door Michelin uitgeroepen tot Young Chef 2018. In 2015 maakte Grootaers al eens kans om tijdens een internationale wedstrijd uitgeroepen te worden tot Young Chef of the Year, maar toen ging die eer naar de Amerikaan Alex Joseph. [naar artikel]
In de historische kloosterkeukens van hotel Botanic Sanctuary Antwerp is de pop-up SMAAK geopend. Het is het nieuwste kindje van de voormalige Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Samen met chef Ruben Christiaens en sommelier Xanne Schijns tekende hij een Japans geïnspireerd concept uit dat op een bijzondere locatie geserveerd wordt. De interesse blijkt alvast groot. “Voor wat we hier geven, zijn we eigenlijk te goedkoop”, zegt Boerma. [naar artikel]
Eén van de grote verrassingen op de voorstelling van de nieuwe Michelingids: Vintage, het restaurant uit Kontich, is na één jaar zijn ster alweer kwijt. Nochtans werd Ruben Christiaens vorig jaar nog uitgeroepen tot Beste Jonge Chef van het Jaar. Wanneer we hem bellen voor een reactie, krijgen we een onverwacht antwoord. [naar artikel]
De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane (**) in Antwerpen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Samen met de titel krijgt hij een score van 18,5/20. Eerder dit jaar dook hij ook al hoger dan Hof van Cleve (***) op in de lijst van The World’s 50 Best Restaurants. Heeft de breuk met Sergio Herman in 2021 iets te maken met het nog grotere succes? We spraken de chef over de overwinning. “Hiervoor kom ik met plezier vroeger terug van vakantie.” [naar artikel]
Als de prijs van een product in de rekken verschilt met de prijs aan de kassa, dan geldt altijd de laagste prijs. "Het is verboden verschillende prijzen aan te duiden voor eenzelfde artikel. De winkel moet je het verschil terugbetalen." Lien Meurisse van de FOD Economie reageert bij "De Inspecteur" (Radio2) na de getuigenis van Niels. Hij merkt drie keer na elkaar zulke prijsverschillen op in zijn supermarkt. [naar artikel]
Een 16 meter hoog aquarium barstte vrijdagochtend in een hotel in Berlijn. Daardoor spoelde zo’n miljoen liter water weg en overleden 1.500 vissen. “Het is altijd jammer dat zoiets moet gebeuren”, reageert marinebioloog Philippe Jouk van Zoo Antwerpen. [naar artikel]
De familie van de 16-jarige Lars Janssens kan het nog altijd niet vatten. Een week na het dramatisch ongeval overleed Lars in het ziekenhuis aan zijn te zware verwondingen. Even leek zijn toestand te verbeteren, maar toen iemand de opmerking maakte dat Lars er vredig leek bij te liggen, drong bij vader Guy het besef door. “Toen wist ik: dit gaat niet meer goed komen”, reageert hij. De familie is ook ontgoocheld dat de chauffeur die Lars heeft aangereden, nog altijd niet degelijk verhoord werd. [naar artikel]
Ooit gokten Mäbel, Stijn* en Ruben* voor de eerste keer, met bescheiden bedragen. Maar al snel werd het minder onschuldig. Ze raakten verslaafd en verspeelden geld, véél geld. Ze zochten hulp, maar dat bleek niet altijd even simpel. “Een gokker zal altijd een excuus vinden.” [naar artikel]
Pure C, het restaurant van de bekende Nederlandse chef Sergio Herman, is zijn twee Michelinsterren kwijt. “Waar het eb is, komt altijd weer vloed”, reageert de topchef. [naar artikel]
Volgende week worden in Antwerpen de Michelinsterren uitgedeeld. Trends Style tipt elke dag een chef die een grote kans maakt om die eerste ster binnen te halen. Vandaag: Fran Mertens van restaurant Dunas in Duinbergen. The post Fran Mertens van restaurant Dunas: “We werken met verse producten, maar willen een goed evenwicht tussen prijs en kwaliteit” appeared first on Trends. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Nicolas Misera (35) van restaurant Misera in Antwerpen kreeg in Bergen zijn eerste ster. Al moeten we eigenlijk derde zeggen. Eerder kookte hij die ook al bijeen in AIRrepublic in Cadzand én in Carcasse in Koksijde. “Maar dit is de eerste die van mezelf is.” [naar artikel]
In groep G in de Champions League is Manchester City vlot op weg naar groepswinst en de volgende ronde. Schittert Jérémy Doku nu ook tegen Young Boys? In de andere wedstrijd nog een Rode Duivel. Loïs Openda en Leipzig nemen het op tegen Rode Ster. Volg de duels hieronder LIVE! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.