Lades of keukenkasten? Composiet, laminaat of natuursteen? Wel of geen kookeiland? Bij het kiezen van een keuken komt meer kijken dan je zou vermoeden. Het moet een gezellige, maar vooral ook praktische ruimte zijn, op maat van je gezin. Met deze handige tips van bouwsite Livios zie je niets over het hoofd en richt je jouw keuken efficiënt in. [naar artikel]
Geluk begint in je keuken. Dat beweert althans Roberta Schira, kokkin en culinair journaliste, die als volbloed Italiaanse haar jeugd in de keuken van grootmoeder doorbracht. Ze schreef er het boek ‘Cucinotherapia’ over, dat filosofie combineert met praktische tips en onlangs vertaald werd in het Nederlands als ‘Leve de Keuken!’. [naar artikel]
Wil je je bestaande keuken opfrissen, de verlichting aanpassen of ben je aan het nadenken over hoe jouw nieuwe keuken er moet uitzien? Bouwsite Livios helpt je op weg met zeven tips vol keukeninspiratie, van accessoires tot verlichting. [naar artikel]
In je keuken breng je best wat tijd door. Een keuken met veel lichtinval is daarom geen slecht idee, zeker nu de donkere winterdagen eraan komen. 1. Ledverlichting Een moderne keuken kan niet meer zonder Ledverlichting. Met een laag energieverbruik genereer je toch veel licht. 2. Ga voor een open keuken Als je keuken geen […] [naar artikel]
Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Ervaren kinderen extra stress voor het begin van het nieuwe schooljaar, en wat kunnen we daar dan aan doen? De ouders kunnen een heel grote rol spelen, zeggen experts. Wij lijsten vijf tips op : "Creëer een rustige omgeving thuis, en stress vooral niet zelf als ouder." Als er een probleem is, ga dan in dialoog met je kind en luister goed. En als preventiemaatregel is een Green Hour misschien een goed idee. [naar artikel]
Een delegatie van zusterprovincie Guangdong is deze week afgezakt naar Limburg. Om de geheimen van de Kantonese keuken uit de doeken te doen in de Hasseltse hotelschool. Het is de bedoeling, op voorspraak van het provinciebestuur, om docenten (en later ook studenten) uit te wisselen en tips op te steken van elkaars keuken. [naar artikel]
In zes delen en 2.438 pagina’s verbindt multimiljonair en computergenie Myhrvold (zie kader) het ontstaan van vuur en moleculair koken met elkaar. ‘Dit verandert de manier waarop we naar de keuken kijken’, schreef driesterrenchef Ferran Adrià van het wereldberoemde El Bulli in het voorwoord. [naar artikel]
Ja, chef! De titel van de nieuwe docureeks op Vier lijkt de sfeer in de keuken van een toprestaurant goed samen te vatten. Veel druk, veel zweet, veel stress. En, wanneer het even fout gaat, gevloek en getier. Daar moet je tegen kunnen, zegt de jonge Kosovaarse kok Pajtim Bajrami. “Als ik mij volledig smijt, verwacht ik van mijn team hetzelfde.” Maar dat kan je ook op een rustige manier overbrengen, vinden experts. [naar artikel]
De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken. [naar artikel]
“Koken met kinderen, da’s loslaten”, zegt Sofie Dumont, die zelf heel vaak met dochtertje Grace in de keuken staat. Dit zijn haar tips om er een fijn moment van te maken. [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Via TikTok vinden steeds meer mensen hun weg naar de Aziatische supermarkt, een trend die heel wat trendwatchers zien opduiken in het foodielandschap. Eén van de populairste keukens die in de smaak valt is de Koreaanse, maar hoe kook je die gerechten zelf? En kan je de ingrediënten op een makkelijke manier verwerken in de typisch Vlaamse keuken? Chef Ae Jin Huys deelt in enkele simpele tips hoe je eraan begint. [naar artikel]
Sta je ook vaak stijf van de stress? Voedingsdeskundige Sarah Macklin vertelt je graag hoe jij op een gezonde manier de stress kan wegeten. Klinkt... [naar artikel]
Je aanrecht wordt snel de vuilste plek in je hele keuken als je kookt voor een groot gezelschap. Hoe je dat zo veel mogelijk kan vermijden? "Door al tijdens het feest op te ruimen. Dat draagt ook bij tot de gezelligheid", zegt Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau, part of Glowi. Zij geeft ook tips over hoe je je oven en kookvuur snel weer schoon krijgt na al dat feestelijk kokkerellen. [naar artikel]
De stress om een feestelijk diner te bereiden voor een grote groep valt deze eindejaarsperiode volledig weg, maar als jein petit comité ook gewoon ontspannen aan tafel wil schuiven, komen deze tips uit ‘Zoveel om te vieren’, het boek naar aanleiding van tien jaar kookkanaal njam!, zéker van pas. [naar artikel]
Zomerkleren aan de kant want de herfst is begonnen. Al is het verschuiven van stuks niet de beste manier om in je kleerkast te switchen tussen seizoenen. Zo zou je mooie items weleens kunnen vergeten. Twee experts met een talent voor opruimen en organiseren delen praktische tips om je garderobe praktisch af te stemmen op het najaar. [naar artikel]
Via TikTok vinden steeds meer mensen hun weg naar de Aziatische supermarkt, een trend die heel wat trendwatchers zien opduiken in het foodielandschap. Eén van de populairste keukens die in de smaak valt is de Koreaanse, maar hoe kook je die gerechten zelf? En kan je de ingrediënten op een makkelijke manier verwerken in de typisch Vlaamse keuken? Chef Ae Jin Huys deelt in enkele simpele tips hoe je eraan begint. [naar artikel]
In Gent moesten de 700 bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. Na vijf jaar lobbyen was Wouter Cajot van ’t Stad Leest erin geslaagd om de populaire kok naar zijn boekhandel te halen. Maar omdat koken in een boekhandel nogal lastig is, huurde hij een keuken om een pandje verderop in de straat tot keuken in te richten. [naar artikel]
Er bestaan heel wat trucjes om je te helpen tijdens het koken of om gerechten beter tot hun recht te laten komen. Zo zouden champignons hun smaak verliezen als je ze wast. En een sappige steak krijg je door het vlees van bij de start dicht te schroeien. Maar klopt dat ook? We nemen tien keukenmythes onder de loep, die zelfs de beste hobbykoks wel eens verkeerd doen in de keuken. Van Sergio Herman tot Roger Van Damme: 10 experts delen hun ultieme tips. [naar artikel]
Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]
“We hoeven de bestemming niet maanden vooraf vast te leggen. We stappen ons busje in en zien wel waar we zin in hebben.” Ellen (27) en Bryan (33) verloren hun hart aan roadtrippen. Met hun nu al derde verbouwde busje sjezen ze Europa rond, zonder stress, zonder grenzen. Die veilige vorm van reizen boomde tijdens de pandemie. Al komt er wel wat bij kijken als je een roadtrip zorgeloos en zo idyllisch mogelijk wil. In deze aflevering van NINA’s zomerreeks ‘De Vakantiekrak’ delen Ellen en Bryan al hun tips. “Een bijl, een muggennet en magneten moeten ook op het inpaklijstje.” [naar artikel]
Koken in de keuken, of het nu gaat om een simpele pasta pesto of een vijfgangenmenu, vraagt een goede voorbereiding. En om die zogenaamde mise en place vlot te laten verlopen, komen culinaire wetenschappers Bridget Lancaster en Julia Collin Davison van organisatie America’s Test Kitchen op vraag van de Britse website Business Insider met enkele handige tips op de proppen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.