Er zijn beelden opgedoken van vuilnisbakken op de Meir in Antwerpen die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van bakkerij Panos. Heel wat mensen en organisaties zijn verontwaardigd over zoveel voedselverspilling. Moederbedrijf La Lorraine zegt op Radio 2 dat het in gesprek gaat met de uitbater van het filiaal. [naar artikel]
Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt La Lorraine, moederbedrijf van Panos, dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder. [naar artikel]
Na de ophef over de uitpuilende vuilnisbakken met voedsel van de Panos op de Meir, blijkt ook Carrefour Express in de Seefhoek onverkocht brood weg te gooien. Een buurtbewoner trok woensdag na sluitingstijd een foto van negen volle vuilniszakken. [naar artikel]
Voor de Panos op de Antwerpse Meir stond deze week opnieuw een afvalcontainer vol brood en croissants. In mei kreeg de keten felle kritiek toen er op dezelfde plek 5 vuilnisbakken vol koffiekoeken en brood stonden. "Sindsdien is er veel veranderd. Dit is één vuilnisbak met alle brood van één week en het wordt gerecycleerd tot dierenvoeders", nuanceert uitbater Vincent Schietekat bij Radio 2. Volgens het recyclagebedrijf zelf worden deze voedseloverschotten omgezet in biogas, en dus niet verwerkt tot dierenvoeding. [naar artikel]
Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]
Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. “In van die typische Bpost-pakketten”, zegt bakker Kim Menten (29). “Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.” [naar artikel]
De Panos-vestiging op de Meir is in het oog van de storm terechtgekomen nadat vrij beschamende beelden de ronde gaan op Facebook. Op de foto’s die afgelopen zondag genomen werden rond sluitingstijd, zijn minstens vijf grote vuilnisbakken te zien die tot over de rand gevuld zijn met broodjes die overdag niet verkocht zijn geraakt. “Verspilling tot en met en dat terwijl sommige mensen honger hebben”, schrijft de surfer die de beelden deelde. In een reactie erkent de broodjesketen dat het “geen fraai beeld” is en dat het meer inspanningen zal doen om voedselverspilling tegen te gaan. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
De Panos-vestiging op de Meir is in het oog van de storm terechtgekomen nadat vrij beschamende beelden de ronde gaan op Facebook. Op de foto’s die afgelopen zondag genomen werden rond sluitingstijd, zijn minstens vijf grote vuilnisbakken te zien die tot over de rand gevuld zijn met broodjes die overdag niet verkocht zijn geraakt. “Verspilling tot en met en dat terwijl sommige mensen honger hebben”, schrijft de surfer die de beelden deelde. In een reactie erkent de broodjesketen dat het “geen fraai beeld” is en dat het meer inspanningen zal doen om voedselverspilling tegen te gaan. [naar artikel]
In Het Brood Boek neemt bakker Toon De Klerck het op voor de waarde van ons dagelijks brood. Hij voert daarmee geen windmolengevecht, want hij betrekt er het kruim van de chef-koks bij, van Peter Goossens over Sergio Herman tot Ingrid Neven. [naar artikel]
Er is ophef ontstaan over een foto van de broodjeszaak Panos op de Meir in Antwerpen. Daarop is te zien hoe vuilbakken uitpuilen van de broden en koeken. Dat terwijl voedselbanken graag de overschotten zouden overnemen. VTM NIEUWS ging langs bij een opslagplaats waar voedsel, dat supermarkten wegdoen omdat de houdbaarheidsdatum nadert, wordt verzameld. [naar artikel]
Als u dit weekend naar de bakker gaat, zal u misschien merken dat uw brood iets meer kost dan gewoonlijk. Dat komt omdat een brood ruim 10 procent duurder wordt door de stijging van de prijs van de bloem, dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. En ook de energieprijzen zitten er voor iets tussen. [naar artikel]
De Panos-vestiging op de Meir is in het oog van de storm terechtgekomen nadat vrij beschamende beelden de ronde gaan op Facebook. Op de foto’s die afgelopen zondag genomen werden rond sluitingstijd, zijn minstens vijf grote vuilnisbakken te zien die tot over de rand gevuld zijn met broodjes die overdag niet verkocht zijn geraakt. “Verspilling tot en met en dat terwijl sommige mensen honger hebben”, schrijft de surfer die de beelden deelde. In een reactie erkent de broodjesketen dat het “geen fraai beeld” is en dat het meer inspanningen zal doen om voedselverspilling tegen te gaan. [naar artikel]
Nu wolvin Naya zich op het militair domein in Leopoldsburg gevestigd lijkt te hebben, duiken in het dorp de eerste Naya-producten op. Zo bakt bakkerij Pan d’Oro in de Stationsstraat vanaf nu Naya-brood. [naar artikel]
Omdat een belegd broodje meer mag zijn dan een smos of een martino pakt Panos vanaf 17 mei uit met een rist nieuwigheden: rustieke broodjes, nieuwe recepten zoals de aubergine & tomatenspread en verpakkingen waar ook ons milieu blij van wordt. De ham- en kaasvraag: is het ook allemaal lekker? “Uiteraard”, zegt CEO Guido Vanherpe die alles zelf graag proeft en minstens drie keer per week een Panos-filiaal binnenstapt. [naar artikel]
In een groot deel van de Kerkelei werd medio vorig jaar eenrichtingsverkeer ingevoerd. “Broodroof”, sakkert bakker Peter Peeters. Hij zag zijn omzet sterk teruglopen en wacht nog altijd op de evaluatie, die de gemeente bij invoering van de maatregel heeft beloofd. [naar artikel]
Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]
Wat zegt het brood dat u eet over wie u bent? Zowat álles, schrijft Peter Scholliers in zijn geschiedenis van brood en bakker. 'Witbrood illustreert perfect het kapitalisme.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.