Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Chef-kok Tim Boury voelt meteen impact van derde ster: 1.500 mails en tal van telefoontjes om reservatie vast te leggen

24/05/2022 - 17:15
"Een dag nadat Tim Boury bekroond werd met een derde Michelinster regent aantal het reservaties bij het restaurant langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare. Zo is kerstavond nú al volgeboekt. “Het belangrijkste is dat we onszelf blijven en we plezier blijven behouden in hetgeen we zo graag doen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Restaurant Boury uit Roeselare derde driesterrenrestaurant in ons land, Hof van Cleve en Zilte behouden drie sterren (23/05/2022 - VRT NWS)

Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]


2. De chef, zijn vrouw en zijn broer: de familie achter de derde ster voor 'Boury' (28/05/2022 - De Tijd)

06:00 Ze leiden Boury. En misschien zijn chef Tim Boury, zijn vrouw Inge en zijn broer Ben zelf de drie sterren van Michelin. Gehoopt hadden ze het wel, toch was het nog een verrassing. En nu? ‘Een vierde s... [naar artikel]


3. KIJK LIVE. Nieuwe Hof van Cleve meteen 2 sterren, Boury en Zilte blijven samen aan de top zonder nieuwkomers (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


4. Restaurant Boury derde restaurant met drie sterren in ons land: "Uniek om bij dit clubje te horen" (23/05/2022 - VRT NWS)

Een grote verrassing voor restaurant Boury vandaag tijdens de uitreiking van de Michelinsterren, want op de valreep werd het restaurant uit Roeselare beloond met een derde ster. Voor chef Tim Boury is het de ultieme bekroning. "Op dit niveau draait alles rond details", vertelt hij aan onze redactie. "Uiteraard is het dagelijks hard werken om een ster te krijgen en te behouden, maar je moet ook tijd maken voor rust en je gezin om te kunnen presteren." [naar artikel]


5. KIJK LIVE. Nieuwe Hof van Cleve krijgt meteen twee sterren (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


6. Tim Boury is uitgeroepen tot Chef van het Jaar (07/11/2016 - Knack)

Tim Boury, de jonge topchef van restaurant Boury in Roeselare, is verkozen tot Chef van het Jaar door de culinair gids Gault&Millau 2017. [naar artikel]


7. Chef Tim Boury kreeg dit jaar een derde ster: ‘Roepen en schreeuwen in de keuken, die tijd is voorbij’ (28/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Volg hier straks live de uitreiking van de Michelinsterren: welke chef wordt de verrassing van het jaar? (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Blijven Tim Boury van Boury en Viki Geunes van Zilte de enige driesterrenchefs, of krijgen ze gezelschap? Zal Hof van Cleve met de nieuwe chef Floris Van der Veken al meteen in de prijzen vallen of niet? En welke toprestaurants krijgen voor het eerst een ster? Je volgt het hier straks live vanaf 10.45 uur op HLN. [naar artikel]


9. Volg hier live de uitreiking van de Michelinsterren: welke chef wordt de verrassing van het jaar? (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


10. KIJK LIVE. Welke chef wordt verrassing van het jaar? Volg hier de uitreiking van de Michelinsterren (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


11. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury behouden drie Michelinsterren, Bozar Restaurant krijgt tweede ster (13/03/2023 - De Standaard)

Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) en Tim Boury (Boury) behouden hun drie sterren. Karen Torosyan (Bozar Restaurant) is de enige nieuwe tweesterrenchef en maar liefst zestien restaurants kregen hun eerste ster, waaronder bekende chef Wout Bru. [naar artikel]


12. Tim Boury reageert op zijn derde Michelinster: “We wisten van niets. Ik kan het nog niet vatten” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]


13. ‘Peter Goossens is lang alleenheerser geweest, maar ik zie ons absoluut niet als concurrenten’: chef Tim Boury kreeg dit jaar een derde ster (28/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


14. De inloopfrigo van chef Tim Boury: “Niet alleen drank, zelfs de glazen staan hier koel” (19/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Toen Tim Boury op zoek ging naar een nieuwe woning, viel de koelkast meteen in de smaak. De grote inloopfrigo was een meevaller voor de chef van restaurant Boury uit Roeselare. Er is plaats voor véél frisdrank, kaas, vlees, groenten en zelfbereid lekkers. Er is zelfs nog een plek vrij om de wijnglazen koel te zetten. [naar artikel]


15. KIJK LIVE. België heeft 8 nieuwe eensterrenrestaurants (26/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]


16. Chef Tim Boury kreeg dit jaar een derde ster: ‘Zodra je het gewend bent om met de absolute topingrediënten te werken, wil je niet meer terug’ (28/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


17. Welke chef verliest een ster? En wie wordt de verrassing van dit jaar? Volg hier straks live de uitreiking van de Michelinsterren (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury, Hof van Cleve van Peter Goossens en Zilte van Viki Geunes hun drie sterren? En welke toprestaurants nemen voor het eerst een plaats in de prestigieuze lijst in? Je volgt het straks live vanaf 11.30 uur op HLN. [naar artikel]


18. Hemelbestormer Tim Boury lost met derde Michelin-ster culinaire belofte in (23/05/2022 - De Tijd)

20:13 Op zijn 38ste is de tomeloos ambitieuze Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare een driesterrenchef. Het is de bekroning van jarenlang keihard werken en vooral slimme keuzes maken. [naar artikel]


19. INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Als straks een vaste klant belt, krijgt die meteen een tafel. Die mensen hebben ons grootgebracht” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]


20. Een sterrenregen over culinair België (13/03/2023 - De Standaard)

Na een derde ster voor Zilte in 2021 en voor Boury vorig jaar, was de vraag of Michelin dit jaar opnieuw een driesterrenrestaurant zou uitroepen. Dat gebeurde niet, wel kreeg een chef die 25 jaar geleden uit Armenië naar ons land immigreerde, verrassend een tweede ster. Vijftien zaken kregen voor het eerst een bekroning. [naar artikel]


21. Boury, ook drie sterren voor diversiteit: helft van keukenteam is geen Belg (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Restaurant Boury werd maandag opgewaardeerd met een derde Michelinster en sindsdien hebben zich al ruim 50 stagiairs uit alle hoeken van de wereld aangemeld om ervaring op te doen in de keuken van chef Tim. De crème de la crème van de ‘Boury Academy’ kan doorstromen naar het vaste keukenteam, waar 14 van de 26 medewerkers geen Belg zijn. [naar artikel]


22. Tim Boury is Chef van het Jaar volgens Gault&Millau (07/11/2016 - De Redactie)

"Zijn gerechten zijn een schot in de roos, zonder het wiel opnieuw te willen uitvinden", schrijft de culinaire gids over de chef van restaurant Boury in Roeselare. [naar artikel]


23. OVERZICHT. Nieuwe Michelingids: twee nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen, Vintage is ster kwijt (13/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. In onze provincie hebben nieuwkomers Glass en Misera in Antwerpen meteen een ster beet, maar is Vintage in Kontich - net als Eyckerhof in Bornem - zijn ster kwijt [naar artikel]


24. Overzicht: Zij kregen één, twee en zelfs drie Michelinsterren (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!