Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]
06:00 Ze leiden Boury. En misschien zijn chef Tim Boury, zijn vrouw Inge en zijn broer Ben zelf de drie sterren van Michelin. Gehoopt hadden ze het wel, toch was het nog een verrassing. En nu? ‘Een vierde s... [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Een grote verrassing voor restaurant Boury vandaag tijdens de uitreiking van de Michelinsterren, want op de valreep werd het restaurant uit Roeselare beloond met een derde ster. Voor chef Tim Boury is het de ultieme bekroning. "Op dit niveau draait alles rond details", vertelt hij aan onze redactie. "Uiteraard is het dagelijks hard werken om een ster te krijgen en te behouden, maar je moet ook tijd maken voor rust en je gezin om te kunnen presteren." [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Tim Boury, de jonge topchef van restaurant Boury in Roeselare, is verkozen tot Chef van het Jaar door de culinair gids Gault&Millau 2017. [naar artikel]
Vandaag beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Blijven Tim Boury van Boury en Viki Geunes van Zilte de enige driesterrenchefs, of krijgen ze gezelschap? Zal Hof van Cleve met de nieuwe chef Floris Van der Veken al meteen in de prijzen vallen of niet? En welke toprestaurants krijgen voor het eerst een ster? Je volgt het hier straks live vanaf 10.45 uur op HLN. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) en Tim Boury (Boury) behouden hun drie sterren. Karen Torosyan (Bozar Restaurant) is de enige nieuwe tweesterrenchef en maar liefst zestien restaurants kregen hun eerste ster, waaronder bekende chef Wout Bru. [naar artikel]
Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]
Toen Tim Boury op zoek ging naar een nieuwe woning, viel de koelkast meteen in de smaak. De grote inloopfrigo was een meevaller voor de chef van restaurant Boury uit Roeselare. Er is plaats voor véél frisdrank, kaas, vlees, groenten en zelfbereid lekkers. Er is zelfs nog een plek vrij om de wijnglazen koel te zetten. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Vandaag beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury, Hof van Cleve van Peter Goossens en Zilte van Viki Geunes hun drie sterren? En welke toprestaurants nemen voor het eerst een plaats in de prestigieuze lijst in? Je volgt het straks live vanaf 11.30 uur op HLN. [naar artikel]
20:13 Op zijn 38ste is de tomeloos ambitieuze Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare een driesterrenchef. Het is de bekroning van jarenlang keihard werken en vooral slimme keuzes maken. [naar artikel]
Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]
Na een derde ster voor Zilte in 2021 en voor Boury vorig jaar, was de vraag of Michelin dit jaar opnieuw een driesterrenrestaurant zou uitroepen. Dat gebeurde niet, wel kreeg een chef die 25 jaar geleden uit Armenië naar ons land immigreerde, verrassend een tweede ster. Vijftien zaken kregen voor het eerst een bekroning. [naar artikel]
Restaurant Boury werd maandag opgewaardeerd met een derde Michelinster en sindsdien hebben zich al ruim 50 stagiairs uit alle hoeken van de wereld aangemeld om ervaring op te doen in de keuken van chef Tim. De crème de la crème van de ‘Boury Academy’ kan doorstromen naar het vaste keukenteam, waar 14 van de 26 medewerkers geen Belg zijn. [naar artikel]
"Zijn gerechten zijn een schot in de roos, zonder het wiel opnieuw te willen uitvinden", schrijft de culinaire gids over de chef van restaurant Boury in Roeselare. [naar artikel]
Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. In onze provincie hebben nieuwkomers Glass en Misera in Antwerpen meteen een ster beet, maar is Vintage in Kontich - net als Eyckerhof in Bornem - zijn ster kwijt [naar artikel]
Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.