Wanneer ze mij in een restaurant wijn laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]
Om de stijgende gasprijzen te lijf te gaan, zullen EU-lidstaten vrijwillig kunnen intekenen op een groepsaankoop door de Europese Commissie, zo is vrijdag beslist. Een beetje zoals met het Covid-vaccin dus. “Alleen valt dit volstrekt niet te vergelijken”, zegt Johan Albrecht, professor economie aan de Universiteit Gent en senior fellow van het Itinera Institute. Bovendien was Europa beter niet met de fanfare op kop op gasjacht vertrokken. [naar artikel]
“Ik heb duidelijk gevoeld dat ik Luana met het mes geraakt heb. Alleen weet ik niet meer waar”, verklaarde beschuldigde Anastasia Ntemianenko vrijdag op het assisenproces over de moord op Luana Romagnoli. “Weet dat ik nooit de bedoeling had om haar pijn te doen.” [naar artikel]
Dat uitgerekend Laurit Krasniqi, de Kosovaarse Belg van Antwerp, op bezoek bij Drita scoorde. “Dit is een droom”, zei hij na afloop van zijn derde (!) profmatch. “Ik kan het nog altijd niet geloven. Ik weet niet hoe ik me voel. Ik weet alleen dat ik niet veel ga slapen. Die goal? Ik weet dat Benson goeie crosses in de tweede zone kan droppen en van de coach mag ik mee naar voren gaan, dus ik heb niet getwijfeld.” [naar artikel]
“Zelf weet ik niet hoe het moet. Alleen hoe het voelt.” En zo weet je meteen dat Naima Joris zich niet geroepen voelt om haar persoonlijke levensinzichten als algemene waarheden te poneren. Maar gelukkig wel om ze met ons te delen. [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Hoe slaag je er als Belgische wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen van een toprestaurant in Spanje? Patrick Nijs uit het Antwerpse Wilrijk weet hoe, want zijn rode wijn wordt straks geserveerd in El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. “Ik had mijn twijfels, maar de sommelier vond mijn wijn fantástico.” [naar artikel]
Een kapotte pen, een uit de hand gelopen stempelsessie met de kinderen of een accidentje met de printer, en voor je het weet hangt je kledij vol inkt. Op de goede manier ingrijpen is op dat moment de boodschap, want anders riskeer je het alleen maar erger te maken, weet Tante Kaat. Zij doet in Primo uit de doeken hoe je de schade beperkt. [naar artikel]
Rijkt jouw wijnkennis niet verder dan wit, rood of rosé? En weet je met een beetje goede wil ook wat een droge wijn nu juist is? Dan zijn deze vijf... [naar artikel]
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau lanceert een oproep aan de coalitiepartners in de federale regering om “water bij de wijn” te doen om de pensioenen en de belastingen te hervormen. “Als deze regering er niet in slaagt akkoorden te vinden, zullen de extremen in 2024 enkel nog groter worden”, waarschuwde hij woensdag op Radio 1. [naar artikel]
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau lanceert een oproep aan de coalitiepartners in de federale regering om “water bij de wijn” te doen om de pensioenen en de belastingen te hervormen. “Als deze regering er niet in slaagt akkoorden te vinden, zullen de extremen in 2024 enkel nog groter worden”, waarschuwde hij woensdag op Radio 1. [naar artikel]
Een dag na de instorting van de stuwdam in Kachovka blijft het waterpeil in het zuiden van Oekraïne stijgen, terwijl tienduizenden bewoners de overstroomde gebieden verlaten. “Mijn inboedel drijft in het water”, zucht Oksana, een 53-jarige vrouw uit Cherson. “Ik weet niet wat ik nu moet doen.” [naar artikel]
Je moet al je best doen om er niet op te botsen: promoties voor (schuim)wijnen in de supermarkt. Zitten daar lekkere flessen tussen om met de feestdagen uit te schenken of cadeau te doen? Sommelier Tom Dillemans zoekt met onze journaliste naar interessante aanbiedingen en geeft tips voor het kiezen én serveren van wijn. “Promoties kunnen volgende week al weer anders zijn, maar dan weet je op welke namen je moet letten.” [naar artikel]
Patrick Lefevere en papa Evenepoel klinken met een glas witte wijn, de nieuwe wereldkampioen wielrennen houdt het op een glaasje water. In Sir Kwinten, het restaurant in Lennik waar het trio donderdag de benen onder tafel schoof voor een ‘zakelijk diner’, keken ze er niet van op. “Remco komt hier al van jongs af aan en ik heb hem nog nooit alcohol geschonken”, zegt sommelier Yanick Dehandschutter. “Hij drinkt zelfs geen sapjes, áltijd water.” [naar artikel]
Niemand in ons land is sneller op ijs dan Kim Meylemans (25). In het skeleton, wat de Alkense omschrijft als “F1 op ijs”, is ze wereldtop. Alleen draait haar jacht op olympisch eremetaal na een (vals) positieve coronatest bij aankomst in Peking uit op een nachtmerrie. Al dagen is ze speelbal van de Chinese bureaucratie. “Ik weet niet of ik dit nog aankan”, zei een gegijzelde”Lil Belgian” in tranen. Om 23.25 uur Chinese tijd werd er alsnog op haar kamer gebonkt en kreeg ze ietwat verlossend nieuws. [naar artikel]
We kennen ondertussen allemaal het concept van biologische wijnen, maar biodynamische wijn kan moeilijker te begrijpen zijn. Dus wat is biodynamische wijn? Wat is het verschil met “gewone” biowijn? En smaakt biodynamische wijn beter? De zoektocht naar het antwoord brengt een aantal bizarre dingen aan het licht … Het concept achter biodynamica is dat alles […] [naar artikel]
Die malse zwembad rond het middel is de Russische schurk van de medische wereld: we kennen 'm al langer, maar begrijpen pas recent hoe gevaarlijk buikvet kan zijn. Gelukkig groeit ook het arsenaal aan wapens. Er bestaat méér dan push-ups, weet dokter Servaas Bingé. “Met cortisoltesten en DEXA-scans brengen we buikvet in kaart. Daarna werken we op suiker, alcohol, stress en slaap.” [naar artikel]
Ze zit al 70 jaar op de troon en morgen, op 21 april, mag de Britse koningin Elizabeth II maar liefst 96 kaarsjes uitblazen. Alleen al van haar doorzettingskracht kunnen we heel wat opsteken, maar koningshuisdeskundige Jo De Poorter en leadershipexpert Thecla Goossens vertellen wat de Queen ons nog leert over leiderschap. “Ze weet perfect wanneer ze moet ‘vasthouden’ en wanneer ze moet ‘loslaten’.” [naar artikel]
Denemarken is gisteren opengegaan, zonder beperkingen. Mondmasker, coronapas, afstand houden – het moet allemaal niet meer. “We zijn klaar om uit de schaduw van het coronavirus te treden”, zegt de Deense premier Mette Frederiksen. Heistenaar Dennis Vansant, die in Kopenhagen woont, houdt een slag om de arm: “De besmettingen gaan door het dak, dus ik weet niet goed wat ik van deze beslissing moet denken.” [naar artikel]
De Nederlandse minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers weet niet hoe lang mensen in isolatie moeten nadat zij positief zijn getest op corona. Het antwoord op die vraag moest hij donderdagavond schuldig blijven aan tafel bij de talkshow Beau. “Sorry dat ik dat niet exact weet”, sprak een haperende coronaminister. [naar artikel]
De 23-jarige man uit Goes die ervan verdacht wordt Hakim in het water te hebben gegooid weet op 5 oktober of hij moet worden overgeleverd aan België. De zaak kwam vanmorgen voor in de rechtbank in Amsterdam. De man maakte eerst bezwaar tegen zijn overlevering, maar verzet zich nu niet meer, laat zijn advocaat weten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.