Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
17:07 uur

Weerbericht | Zonnig met temperaturen tot 27 graden in Vlaanderen

De Standaard

22/06/2022 - 07:00

Terwijl het in Vlaanderen woensdag zonnig wordt, krijgt het zuidoosten van het land te maken met meer bewolking en een kleine kans op buien. Het kwik stijgt tot 21 graden aan zee en 27 graden in de Kempen. Dat zegt het KMI.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. WEERBERICHT. Temperaturen tot 27 graden (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl het in Vlaanderen vandaag zonnig wordt, krijgt het zuidoosten van het land te maken met meer bewolking en een kleine kans op buien. Het kwik stijgt tot 21 graden aan zee en 27 graden in de Kempen. Dat zegt het KMI.
  [naar artikel]
 2. WEERBERICHT. Temperaturen tot 27 graden (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl het in Vlaanderen vandaag zonnig wordt, krijgt het zuidoosten van het land te maken met meer bewolking en een kleine kans op buien. Het kwik stijgt tot 21 graden aan zee en 27 graden in de Kempen. Dat zegt het KMI.
  [naar artikel]
 3. Weerbericht – Zomerse zondag met temperaturen tot 30 graden (01/07/2018 - Metro)
  Het wordt zondag zonnig met kans op af en toe wat hoge sluierwolken. De maxima schommelen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 29 tot plaatselijk 30 graden in het centrum van het land, voorspelt het KMI. ’s Avonds en ’s nacht wordt het helder en blijft het opnieuw erg zacht met minima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen. Maandag is het opnieuw zonnig met af en toe enkele onschuldige wolkenvelden. De maxima liggen tussen 23 in de Hoge Venen en 28 graden in het centrum bij een matige oostenwind. Dinsdag begint de dag met zonnige perioden. In de namiddag komen er meer hoge en middelhoge wolkenvelden vanuit Frankrijk. De maxima schommelen tussen 24 en 28 graden. Vanaf woensdag geven de weerkaarten meer wolken en kans op een onweersbui aan. Maxima in het centrum rond 26 of 27 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Zomerse zondag met temperaturen tot 30 graden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. WEERBERICHT. Zonnig en tot 26 graden, vanavond kans op onweer (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag wordt warm en zonnig bij maxima tussen 20 à 21 graden aan zee en 25 à 26 graden in het centrum en Belgisch Lotharingen. ‘s Avonds vergroot de kans op een plaatselijke bui, die ook gepaard kan gaan met onweer. Het kwik zakt naar temperaturen tussen 10 en 14 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 5. Temperaturen tot 28 graden in Vlaanderen (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt zondag warm met temperaturen tot 23 graden in de Ardennen en 28 graden in Vlaanderen. Het is zonnig met hoge wolkenvelden. In het westen kunnen wat regendruppels vallen. Dat zegt het KMI. In de loop van de avond en nacht neemt de bewolking toe en kunnen er buien vallen. Op sommige plaatsen kan het ook onweren. Het is heel zacht, met maxima van 13 tot 18 graden.
  [naar artikel]
 6. Weerbericht – Het blijft nog zeker zonnig en zacht tot en met woensdag (24/02/2019 - Metro)
  Zondag is het rustig en zonnig. Maxima tussen 11 en 15 graden. Minima tussen -1 tot +4 graden. Tot en met woensdag blijft het zonnig en zacht. Vanaf donderdag: toenemende bewolking, frisser en kans op neerslag Zondag is het rustig en meestal zonnig met wat hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen. Volgende nacht minima tussen -1 en +4 graden. Maandag blijft het droog en volop zon. Het wordt aangenaam zacht met maxima van 14 graden aan zee en in de Hoge Ardennen en 16 of lokaal 17 graden in het binnenland. Dinsdag begint de dag mogelijk met mist. Daarna wordt het zonnig met maxima tot 16 à 17 graden in het centrum van het land. Aan zee is in de namiddag opnieuw een noordoostelijke zeebries mogelijk met terugvallende temperaturen. Woensdag is er eerst kans op nevel of mist. Daarna wordt het zonnig met maxima rond 16 à 17 graden. Donderdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op wat regen. In het centrum van het land halen we nog zo’n 13 à 15 graden. Vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of een buitje. Met een noordwestelijke wind wordt het frisser met maxima van 6 tot 9 graden. Of een Atlantische regenzone op zaterdag al doordringt tot ons land is nog onzeker. De maxima zouden uitkomen tussen 7 en 11 graden bron: Belga Het bericht Weerbericht – Het blijft nog zeker zonnig en zacht tot en met woensdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. WEERBERICHT. Ook vandaag zonnige zomerdag met maxima tot 27 graden, tropische temperaturen verwacht op zaterdag (16/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het opnieuw zonnig, met soms velden van hoge bewolking. Op de meeste plaatsen zullen er zomerse temperaturen tussen 24 en 27 graden worden gemeten. In de Hoge Venen en aan zee blijft het wat koeler, met maxima rond 23 graden. In het uiterste zuiden van het land klimt het kwik mogelijk tot 28 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 8. WEERBERICHT. Ook vandaag zonnige zomerdag met maxima tot 27 graden, tropische temperaturen verwacht op zaterdag (16/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het opnieuw zonnig, met soms velden van hoge bewolking. Op de meeste plaatsen zullen er zomerse temperaturen tussen 24 en 27 graden worden gemeten. In de Hoge Venen en aan zee blijft het wat koeler, met maxima rond 23 graden. In het uiterste zuiden van het land klimt het kwik mogelijk tot 28 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 9. Weerbericht – Tot 23 graden zaterdag (05/05/2018 - Metro)
  Het wordt zaterdag volop zon met maxima tot 23 graden in de Kempen. Ook de volgende dagen wordt het zomers warm, met temperaturen in de buurt van 25 graden, voorspelt het KMI. Het wordt zaterdag zonnig. De maxima gaan in stijgende lijn en liggen tussen 16 graden aan zee, 20 of 21 graden in het centrum en plaatselijk 22 of 23 graden in de Kempen. De noordoostenwind waait matig. Zaterdagavond en -nacht blijft het helder. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 10 of 11 graden in Vlaanderen. Zondag verwacht het KMI opnieuw volop zon met maxima tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. Die waarden liggen in het binnenland zo’n 6 graden boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar. Ook maandag overwegend zonnig, hoewel er in de namiddag wat stapelwolken zullen gevormd worden. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. Dinsdag en woensdag neemt de onstabiliteit toe. ’s Ochtends is het nog zonnig, maar de bewolking neemt snel toe en er kan lokaal een bui vallen. Vooral woensdag stijgt de kans op onweerachtige buien. Het wordt ook nog iets warmer, met dinsdag temperaturen van 20 tot 25 graden, woensdag mogelijk tot 27 graden. Aan de kust blijft het iets koeler dankzij de aanwezige zeebries. Donderdag of vrijdag krijgen we een overgang naar een andere luchtsoort en een eerder wisselvallig weertype. Met maxima rond 18 graden in het centrum van het land evolueren we naar de normale seizoenswaarden. Opgelet: het KMI waarschuwt nog voor CO-intoxicatie. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Tot 23 graden zaterdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Weerbericht – Zonnig met enkele wolkenvelden (08/07/2018 - Metro)
  Het is zondag vaak zonnig, met nu en dan enkele wolkenvelden. Het blijft warm met temperaturen rond 21 graden in Hoog-België, rond 23 graden aan zee en rond 27 graden in het binnenland. ’s Nachts wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden en liggen de minima tussen 10 en 17 graden. Dat voorspelt het KMI. Ook maandag begint nog zonnig, maar vanaf het noorden verschijnen er meer wolkenvelden. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en in de Hoge Venen en 26 of 27 graden in het centrum van het land. Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe een bui en maxima tussen 16 en 23 graden. Woensdagvoormiddag is er nog veel bewolking met links of rechts een spatje regen, maar dan wordt het droog en geleidelijk ook zonnig. De maxima liggen in de buurt van 25 graden. Vanaf donderdag wordt het opnieuw zonniger en warmer. Het kwik stijgt geleidelijk naar waarden rond 28 graden in het centrum van het land. Naar het einde van de week stijgt de kans op onweer. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Zonnig met enkele wolkenvelden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. WEER. Tot 28 graden in Vlaanderen (15/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het wordt zondag warm met temperaturen tot 23 graden in de Ardennen en 28 graden in Vlaanderen. Het is zonnig met hoge wolkenvelden. In het westen kunnen wat regendruppels vallen. Dat zegt het KMI.
  [naar artikel]
 12. Daar is de zomer al: vandaag tot 28 graden in Vlaanderen (15/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het wordt zondag warm met temperaturen tot 23 graden in de Ardennen en 28 graden in Vlaanderen. Het is zonnig met hoge wolkenvelden. In het westen kunnen wat regendruppels vallen. Dat zegt het KMI.
  [naar artikel]
 13. Weerbericht – Zonnig zomerweer (26/06/2018 - Metro)
  Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het dinsdag overal zonnig. Enkele hoge wolkensluiers of mogelijk enkele kleine stapelwolken doen niets af aan het zonnige karakter van de dag. De temperaturen stijgen naar 18 of 19 graden in de Ardennen en vlak aan zee tot plaatselijk 24 graden in het uiterste zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen, meldt het KMI. Dinsdagavond en -nacht blijft het droog en helder tot lichtbewolkt. Tegen de ochtend is er opnieuw kans op wat lage bewolking in het noordwesten van het land. De minima liggen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 13 graden in Vlaanderen. Er staat een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost. Ook woensdag krijgen we zonnig en warm weer, met mogelijk wat hoge wolkensluiers of enkele onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 28 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit noordoostelijke tot oostelijke richtingen. Donderdag en vrijdag krijgen we ook warm en overwegend zonnig weer, met mogelijk enkele wolken. Het kwik kan klimmen naar 28 of 29 graden bij een meestal matige noordoosten- tot oostenwind. Aan zee zorgt de noordoostelijke wind ervoor dat het kwik blijft steken op 20 tot 22 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Zonnig zomerweer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Weekend vol nazomer, temperaturen tot 27 graden (13/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt zaterdag zonnig en warm, met temperaturen tot 27 graden. Ook zondag blijft vrij zonnig en meestal droog tot het einde van de dag. Maandag volgt regen, zo voorspelt het KMI.
  [naar artikel]
 15. Weekend vol nazomer, temperaturen tot 27 graden (13/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het wordt zaterdag zonnig en warm, met temperaturen tot 27 graden. Ook zondag blijft vrij zonnig en meestal droog tot het einde van de dag. Maandag volgt regen, zo voorspelt het KMI.
  [naar artikel]
 16. Temperaturen stijgen tot 31 graden (17/06/2022 - De Standaard)
  Het wordt vrijdag opnieuw zonnig, en nog wat warmer met maxima tot 31 graden. Zaterdag moet de warmste dag worden, met overal tropische temperaturen. Het KMI verwacht dan temperaturen tot 35 graden.
  [naar artikel]
 17. WEERBERICHT. Zonnig en temperaturen tot 22 graden, morgen tot wel 26 graden (02/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanochtend is er hier en daar kans op wat mist. Overdag blijft het droog met vaak zon, maar soms ook hoge sluierwolken en in de loop van de dag enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 17 à 18 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 21 à 22 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen.
  [naar artikel]
 18. Weerbericht – Zonnige woensdag met schraal windje (21/02/2018 - Metro)
  Woensdag krijgen we vrij zonnig maar koud weer met een schrale wind uit het noordoosten. Op de Ardense Hoogten komen de temperaturen niet meer boven het vriespunt, elders kan het nog 4 of 5 graden worden. Het koudegevoel wordt nog versterkt door een matige noordoostenwind, meldt het KMI. Donderdag krijgen we zonnig en droog weer, bij maxima tussen 3 à 4 graden in Vlaanderen en 0 of -2 graden in de Hoge Venen. Door de matige wind uit oost tot noordoost voelt het echter kouder aan. Ook vrijdag en tijdens het weekend krijgen we mooi en zonnig winterweer bij temperaturen tot 2 à 3 graden in het centrum van het land. Ook de nachten blijven helder en het gaat bijgevolg in heel het land vriezen, met minima tussen -1 en -7 graden. Verder staat er nog steeds een schrale noordoostenwind, die het koudegevoel zal versterken. Maandag en dinsdag lijkt er iets meer bewolking te zullen zijn, maar blijft het droog en koud. De maxima liggen rond het vriespunt of net eronder, met ’s nachts temperaturen tot -6 à -7 in het centrum van het land. bron: Belga
  [naar artikel]
 19. Weerbericht – Zonnige woensdag met schraal windje (21/02/2018 - Metro)
  Woensdag krijgen we vrij zonnig maar koud weer met een schrale wind uit het noordoosten. Op de Ardense Hoogten komen de temperaturen niet meer boven het vriespunt, elders kan het nog 4 of 5 graden worden. Het koudegevoel wordt nog versterkt door een matige noordoostenwind, meldt het KMI. Donderdag krijgen we zonnig en droog weer, bij maxima tussen 3 à 4 graden in Vlaanderen en 0 of -2 graden in de Hoge Venen. Door de matige wind uit oost tot noordoost voelt het echter kouder aan. Ook vrijdag en tijdens het weekend krijgen we mooi en zonnig winterweer bij temperaturen tot 2 à 3 graden in het centrum van het land. Ook de nachten blijven helder en het gaat bijgevolg in heel het land vriezen, met minima tussen -1 en -7 graden. Verder staat er nog steeds een schrale noordoostenwind, die het koudegevoel zal versterken. Maandag en dinsdag lijkt er iets meer bewolking te zullen zijn, maar blijft het droog en koud. De maxima liggen rond het vriespunt of net eronder, met ’s nachts temperaturen tot -6 à -7 in het centrum van het land. bron: Belga
  [naar artikel]
 20. Weerbericht | Zonnig, droog en tot 15 graden (23/04/2021 - De Standaard)
  Vrijdag is het opnieuw zonnig. In de streken nabij de Nederlandse grens is er echter kans op enkele tijdelijke wolkenvelden. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden over het westen, voorspelt het KMI.
  [naar artikel]
 21. Weerbericht – Temperaturen rond het vriespunt (13/12/2018 - Metro)
  Het wordt donderdag droog en vrij zonnig, maar het blijft koud, met maxima tussen -2 graden op de Hoge Venen en 3 graden in het westen en een schrale oostenwind. Het blijft ook ’s avonds en ’s nachts droog en koud: op de Hoge Venen bedragen de minima -7, in Vlaanderen -2 tot -3. Dat meldt het KMI. Vrijdagochtend vriest het dan ook overal. Overdag blijft het droog met in vele streken brede opklaringen bij temperaturen rond het vriespunt: in de Hoge Ardennen wordt het tot -2 graden, in het centrum 1 of 2 graden. Ook zaterdag begint met negatieve temperaturen, en overdag schommelen de maxima tussen -2 en 3 graden. Het blijft de hele dag droog, al wordt tegen de avond vanuit het westen geleidelijk regen verwacht. Die regenzone breidt zich zaterdagnacht verder uit naar het binnenland. Vooral in Hoog-België is er dan gevaar voor aanvriezende regen. Op zondag bestaat nog altijd een kans op enkele buien, maar het blijft vaak ook droog met opklaringen. Het wordt gevoelig zachter, bij maxima van 6 tot 10 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Temperaturen rond het vriespunt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Weerbericht – Zonnig en warm (22/06/2019 - Metro)
  Het wordt vandaag/zaterdag zonnig en vrij warm, met maxima tot 24 graden. Zondag wordt dan de start van een reeks erg warme dagen, met temperaturen richting en boven de dertig graden, zo voorspelt het KMI. Zaterdag ontwikkelen er zich in de loop van de dag stapelwolken in het binnenland. De maxima liggen tussen 20 graden op de Ardense hoogten en aan de kust en 24 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige noordoostenwind. Zaterdagavond en -nacht wordt het helder tot licht bewolkt met enkele hoge wolkensluiers. Minima van 10 tot 12 graden in de Ardennen en van 13 tot 15 graden elders. De wind wordt overwegend zwak en draait van noordoost naar oost. Zondag kunnen de maxima plaatselijk oplopen tot 29 graden. Af en toe schuiven hoge wolkensluiers voor de zon. Er kunnen zich ook enkele stapelwolken ontwikkelen. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richting. Aan zee verwacht het KMI een zeebries uit noordnoordoost. Begin volgende week volgt veel zon en temperaturen die geleidelijk richting 35 graden stijgen. Het weer op het einde van de week is nog onzeker. Mogelijk daalt de temperatuur naar dertig graden, maar mogelijk blijft de hittegolf ook duren. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Zonnig en warm verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Zonnig weekend met temperaturen tot 29 graden (09/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met temperaturen die kunnen klimmen tot 29 graden, zijn de weergoden ons dit weekend goed gezind. Ook volgende week blijft het vermoedelijk zonnig en warm.
  [naar artikel]
 24. Zonnig weekend met temperaturen tot 29 graden (09/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met temperaturen die kunnen klimmen tot 29 graden, zijn de weergoden ons dit weekend goed gezind. Ook volgende week blijft het vermoedelijk zonnig en warm.
  [naar artikel]
 25. Zonnig weekend met temperaturen tot 29 graden (10/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Met temperaturen die kunnen klimmen tot 29 graden, zijn de weergoden ons dit weekend goed gezind. Ook volgende week blijft het vermoedelijk zonnig en warm.
  [naar artikel]
 26. Stralend weekend: zonnig en temperaturen tot 30 graden (01/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het belooft een zonnig en erg warm (verlengd) weekend te worden. De temperaturen schieten vooral op zondag de hoogte in: dan kan het kwik tot wel 30 graden stijgen.
  [naar artikel]
 27. Een échte zondag: stralend, zonnig weer met temperaturen tot 14 graden vandaag (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt een zondag met rustig en zonnig weer met hoogstens enkele hoge wolkensluiers, vooral dan in het westen van het land. Dat zegt het KMI. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 graden in Vlaanderen, bij een zwakke tot meestal matige wind uit het zuiden.
  [naar artikel]
 28. WEERBERICHT. Ook vandaag zonnige zomerdag met maxima tot 27 graden, zaterdag stijgt kwik tot 35 graden (16/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het opnieuw zonnig, met soms velden van hoge bewolking. Op de meeste plaatsen zullen er zomerse temperaturen tussen 24 en 27 graden worden gemeten. In de Hoge Venen en aan zee blijft het wat koeler, met maxima rond 23 graden. In het uiterste zuiden van het land klimt het kwik mogelijk tot 28 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 29. Zonnig met temperaturen tot 34 graden (15/09/2020 - De Standaard)
  Dinsdag wordt het opnieuw zonnig met in de loop van de dag mogelijk enkele zeldzame wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 28 of 29 graden in de Hoge Venen, 29 of 30 graden aan zee en plaatselijk 33 of 34 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidzuidwest, zegt het KMI.
  [naar artikel]
 30. Weerbericht – Ideaal terrasjesweer (18/04/2018 - Metro)
  Vandaag/woensdag is het opnieuw zonnig en warm. De maxima schommelen van 19 graden in de Hoge Venen, tot 22 graden aan zee en 24 of 25 graden in de Kempen, zo meldt het KMI. De wind waait zwak en later soms matig uit zuidoost tot oost. Ook woensdagavond en -nacht verandert het weerbeeld niet. Bij een vrijwel heldere hemel worden minima tussen 8 en 13 graden verwacht. Ook donderdag blijft het zonnig en zelfs nog ietsje warmer. Het kwik stijgt tot 22-23 graden in Hoog-België en tussen 25 en 27 graden in Vlaanderen. Door een opstekende zeebries stagneert de temperatuur aan de kust in de buurt van 23 graden. Vanaf vrijdag draait de wind naar het noordwesten tot het noorden, waardoor de aangevoerde lucht wat vochtiger wordt. Er komen dan meer wolken opzetten en het wordt iets koeler. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Ideaal terrasjesweer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Weerbericht: zonnig en temperaturen tot 23 graden (19/04/2019 - Metro)
  Ook op Goede Vrijdag is het opnieuw overal zonnig. ’s Namiddags kunnen er ten zuiden van Samber en Maas stapelwolken ontstaan en op het einde van de dag kan er een lokale bui vallen in de buurt van de Franse grens. De maxima liggen daarbij tussen 17 en 23 graden, meldt het KMI. ’s Avonds is er nog kans op een bui langs de Franse grens. Maar daarna wordt het overal droog en helder. De minima liggen tussen 6 en 9 graden. Het weer blijft het hele verlengde weekend op z’n paasbest. Morgen vuren de weergoden opnieuw stralend weer af met in de namiddag kans op enkele wolkjes. De maxima liggen rond 18 graden aan zee en in de Ardennen, maar in het binnenland kan het kwik tot rond 23 graden klimmen. Ook Pasen wordt een zonovergoten dag. De hoogdag wordt ietsje minder warm, met maxima tussen 16 en 21 graden. Paasmaandag wordt het dan opnieuw een tikkeltje warmer. De weerkaarten geven opnieuw mooi en warm weer aan, met maxima tussen 18 en 23 graden. Dinsdag en woensdag kan het kwik nog tot en met 22 graden stijgen. Dinsdagnamiddag verschijnen er ook meer stapelwolken, woensdag is er kans op buien en mogelijk onweer. Donderdag klokken de maxima af op 19 tot 20 graden, met in de namiddag kans op plaatselijke buien, waarbij opnieuw onweer mogelijk is. bron: Belga Het bericht Weerbericht: zonnig en temperaturen tot 23 graden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Weerbericht – Weekend brengt temperaturen rond 20 graden (14/09/2018 - Metro)
  Vrijdag wordt eerst droog en vrij zonnig, maar later krijgen we stapelbewolking met vooral in het noorden kans op een enkel buitje. De maxima gaan van 16 tot 20 graden, en ook in het weekend krijgen we maxima van 20 graden en hoger. Volgende dinsdag halen we mogelijks zelfs 25 graden. Zaterdag begint de dag met zon en wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelt er zich stapelbewolking en vooral in de noordelijke helft van het land is er dan ook kans op enkele buitjes. De maxima liggen rond 16 graden in de Hoge Venen, rond 18 of 19 graden aan zee en rond 20 graden in het binnenland. Zondag en maandag wordt het zonnig met hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot het zuidwesten. In de loop van dinsdag bereiken de restanten van de tropische cycloon Helene de Britse Eilanden. Het ziet ernaar uit dat dit systeem niet over de Benelux zal trekken, maar het maakt de verwachtingen wel heel onzeker. Volgens het meest waarschijnlijke scenario zou de ex-tropische depressie voor een opstuw van zeer warme lucht uit het zuiden zorgen. Daardoor kunnen de temperaturen bij ons op dinsdag op veel plaatsen boven 25 graden uitkomen. De dagen daarna zou het wat minder warm worden. Het zou meestal zonnig of licht bewolkt zijn, maar het is niet helemaal uitgesloten dat Franse onweders ons land bereiken. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Weekend brengt temperaturen rond 20 graden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Nog dagenlang genieten van mooi weer: zonnig en temperaturen tot 15 graden (16/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dit weekend kunnen we in ons land genieten van zonnig weer met zeer zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Het kwik kan op sommige plaatsen stijgen tot 15 graden.
  [naar artikel]
 34. Vandaag opnieuw zonnig en warm met temperaturen tot 24 graden (16/04/2020 - VRT NWS)
  Het wordt vandaag zonnig en warm met temperaturen tot 24 graden. Ook morgen is het zonning, zaterdag is er dan weer kans op regen of zelfs onweersbuien. Ontdek hier het weeroverzicht voor de komende week.
  [naar artikel]
 35. Nog twee dagen zonnig en warm met temperaturen tot 25 graden, vanaf zondag kouder en kans op regen (08/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag droog en vrij zonnig met hoge en middelhoge bewolking. We krijgen maxima tussen 19 graden in de Ardennen en 24 graden in de Kempen....
  [naar artikel]
 36. Stralend verlengd weekend voor de boeg: zonnig en temperaturen tot 29 graden (31/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het belooft een zonnig en warm verlengd weekend te worden met temperaturen die de hoogte inschieten: op zondag tot wel 29 graden in de Kempen. Wie van plan is om naar zee te trekken, zal daar niet alleen zijn.
  [naar artikel]
 37. Zonnig en zomers met temperaturen tot 32 graden (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag wordt het zonnig en zomers met maxima tussen 26 graden op de Ardense hoogten en 32 graden in de Kempen. Enkele wolkensluiers zijn mogelijk....
  [naar artikel]
 38. Ook op brugdag zonnig en warm (26/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag wordt het opnieuw overal zonnig en warm weer, bij temperaturen die klimmen naar 25 graden aan zee, 21 tot 25 graden in de Ardennen en elders tot 26 of 27 graden.
  [naar artikel]
 39. Ook op brugdag zonnig en warm (26/05/2017 - De Standaard)
  Vrijdag wordt het opnieuw overal zonnig en warm weer, bij temperaturen die klimmen naar 25 graden aan zee, 21 tot 25 graden in de Ardennen en elders tot 26 of 27 graden.
  [naar artikel]
 40. Geniet van zonnig weekend: volgende week weer regen en 20 graden (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag wordt het opnieuw overal zonnig en warm weer, bij temperaturen die klimmen naar 25 graden aan zee, 21 tot 25 graden in de Ardennen en
  [naar artikel]
 41. Weerbericht – Zonnig weekend met frisse nachten (23/02/2019 - Metro)
  Zaterdagochtend lossen nevel en plaatselijke mistbanken snel op. Overdag is het zonnig met af en toe enkele hoge sluierwolken. Het wordt erg zacht met maxima van 8 tot 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost, meldt het KMI. Zaterdagavond en -nacht blijft het lichtbewolkt tot helder. De minima liggen tussen -2 en +3 graden. De zuidoostenwind wordt op de meeste plaatsen zwak, maar blijft in de Ardennen matig. Na een vrij koude nacht wordt het zondag rustig en overwegend zonnig met maxima tussen 10 en 14 graden. De wind waait meestal zwak uit oost tot zuidoost. Maandag wordt het opnieuw zonnig. Het is erg zacht met maxima rond 14 of 15 graden in het centrum. De wind is zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen. Ook dinsdag is het zonnig met maxima tot 16 graden en een zwakke wind uit oost tot zuidoost. Woensdag halen we zelfs plaatselijk 18 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Zonnig weekend met frisse nachten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Weerbericht – Mooie en meestal zonnige vrijdag (21/06/2019 - Metro)
  Het blijft vrijdag droog met opklaringen en bewolkte perioden. Aan zee is het meestal zonnig. De maxima liggen tussen 17 graden op de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen. De zuidwestenwind waait matig uit west tot noordwest, zegt het KMI. Vrijdagavond en -nacht klaart het uit en koelt het af tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden aan zee. De wind wordt overwegend zwak en ruimt naar noordoostelijke richtingen. Zaterdag begint zonnig met in de loop van de dag vorming van stapelwolken. Het blijft droog met maxima rond 23 graden in het centrum en een matige, later zwakke noordoostenwind. Zondag verloopt droog en zonnig met soms hoge wolkensluiers. Het wordt warm met maxima tot 28 graden. Maandag blijft het droog en zonnig met hoge wolkensluiers. Het wordt zeer warm met maxima tot 30 graden in het centrum en tot 31 graden in de Kempen. Ook aan zee is het met 28 graden warm. Ook dinsdag blijft het droog en zonnig met soms hoge wolkensluiers. Het wordt nog warmer met maxima op veel plaatsen tot 32 graden, tot 33 graden in de Kempen. Ook aan zee is het met 31 graden zeer warm. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Mooie en meestal zonnige vrijdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Weerbericht – Zonnige zondagochtend (23/06/2019 - Metro)
  Zondagochtend is het zonnig met hoge sluierwolken. In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland wat stapelwolken. De maxima liggen tussen 25 graden in de Hoge Venen en 29 graden in de Kempen. De wind waait eerst overwegend zwak uit oostelijke richtingen, ruimt later naar oost tot zuidoost en wordt dan matig. Aan zee verwachten we na de middag een zeebries uit noordnoordoost. Dat meldt het KMI. Zondagavond en -nacht verwachten we hoge en middelhoge wolken maar blijft het droog. Het is erg zacht met minima tussen 15 graden in de Hoge Venen en 20 graden in het centrum. De wind zwak tot matig uit uit zuidoost. Maandag is het zonnig met soms wat meer hoge wolkensluiers. Het wordt erg warm met op meerdere plaatsen maxima van 30 tot 32 graden, bij een matige zuidoostenwind. Ook aan zee komen we in de buurt van 29 graden voor de zeebries opsteekt. Ook dinsdag is het heet met zon en hoge wolkensluiers. De maxima gaan in stijgende lijn en bereiken plaatselijk 34 graden in het noordoosten van het land. Aan zee brengt een zeebries wat koelte. Ook woensdag zijn er vrijwel geen wolken kunnen we opnieuw 35 graden bereiken. Vanaf donderdag blijft het zonnig maar is er een lichte daling van de temperaturen mogelijk naar waarden rond 30 graden. Aangezien er ook modellen zijn die de periode met zeer hoge temperaturen verlengen, vraagt bovenstaand scenario nog bevestiging. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Zonnige zondagochtend verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Weerbericht – Opnieuw warm en zonnig (15/07/2018 - Metro)
  Het blijft zondag zomers warm met temperaturen tot 30 graden en af en toe een stapelwolk. Pas vanaf dinsdag koelt het wat af en krijgen we onstabiel weer met kans op buien en onweer, meldt het KMI. We krijgen zondag opnieuw zomers weer, met veel zon en af en toe wat stapelwolken. Het wordt opnieuw warm, met maxima tot 30 graden in het centrum en tot 25 op de Ardense hoogten en aan zee. In de Ardennen is er kans op onweer. Zondagavond- en nacht is er in de Ardennen nog kans op een onweersbui, elders helder tot licht bewolkt bij minima van 12 tot 16 graden. Maandag hetzelfde weerbeeld: het wordt zonnig en warm, bij maxima tussen 25 en 30 graden. Naar de avond en nacht toe is er wel kans op onweer. Dinsdag krijgen we iets koelere maxima, rond 25 graden. Er trekt dan ook een storing van west naar oost over het land, met op sommige plaatsen regen of buien, mogelijk met een onweer. Woensdag en donderdag maxima tussen 22 en 27 graden met zon en wolken. De kans op een bui is dan veeleer beperkt. Vrijdag opnieuw onstabiel met kans op onweersbuien bij maxima tussen 23 en 28 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Opnieuw warm en zonnig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Weerbericht: zonnig en warm einde van de week (23/08/2019 - Metro)
  Vandaag is het zonnig en warm met vooral in de voormiddag nog af en toe sluierwolken. Maxima van 23 graden aan zee tot 28 graden in de Kempen. In de voormiddag is de wind meestal zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen. In de loop van de namiddag wordt de wind af en toe matig en draait hij naar noordoost in het binnenland en naar noord tot noordoost aan de kust. Vanavond en komende nacht is het vrijwel helder. Minima van 10 tot 15 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordoost, ruimend naar oost tot zuidoost. Morgen krijgen we veel zon, al kan er in sommige streken af en toe vrij veel hoge bewolking aanwezig zijn. De temperaturen gaan in stijgende lijn en bereiken waarden tussen 25 graden op de Ardense hoogten, 28 graden in het centrum en 29 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit oost tot zuidoost. Zondag blijft het rustig en warm met veel zon en wat hoge sluierwolken. In het oosten kunnen er ook stapelwolken ontstaan. Maxima op de meeste plaatsen rond 29 of 30 graden. Maandag blijft het wellicht nog droog en warm. De maxima komen uit tussen 25 en 30 graden. Dinsdag ontwikkelen er zich in de namiddag meer stapelwolken die vooral in het oosten van het land kunnen uitgroeien tot een regen- of onweersbui. De temperaturen stijgen tussen 26 en 31 graden. Woensdag is het nog overwegend zonnig met hoge wolkensluiers en in de loop van de dag de vorming van stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een warmteonweer. De maxima zouden tussen 27 en 32 graden kunnen liggen. bron: Belga Het bericht Weerbericht: zonnig en warm einde van de week verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Weerbericht: warme en zonnige zaterdag (24/08/2019 - Metro)
  Deze namiddag verwacht het KMI warm en zonnig zomerweer met af en toe enkele hoge wolkensluiers. De temperaturen halen waarden tussen 26 graden op de Ardense hoogvlakten en 30 graden in de Kempen. De wind waait zwak of matig uit oost tot zuidoost. Aan zee steekt een matige noordoostelijke zeebries op maar bereiken we temperaturen rond 27 graden. Morgen blijft het warm en zonnig met hoge wolkenvelden. In het oosten van het land komen er stapelwolken tot ontwikkeling met kans op een onweersbui langs de grens met Duitsland. De temperaturen stijgen tot 27 graden aan zee en op de Ardense hoogten, en 31 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen en later uit noord tot noordoost. Aan zee wordt de wind soms matig. Maandag blijft het zomers warm met maxima van 26 of 27 graden in de Hoge Ardennen en rond 30 of 31 graden in Laag­ België. Het is overwegend zonnig maar in de namiddag en ’s avonds is er kans op enkele plaatselijke onweersbuien in het oosten van het land. Aan zee steekt er in de namiddag een zeebries op. Dinsdag is het eerst zonnig en wordt het zeer warm met maxima tussen 26 en 32 graden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die plaatselijk kunnen uitgroeien tot een onweersbui. Aan de kust waait er opnieuw een zeebries. Woensdag wordt dankzij een zuidelijke stroming de warmste dag van de periode met maxima rond 27 of 28 graden op de Ardense toppen en tussen 29 en 33 graden elders. Het is aanvankelijk nog vrij zonnig maar in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken met toenemende kans op regen­ en onweersbuien. Donderdag verwachten we bewolkte perioden met soms buien en plaatselijk nog kans op onweer. Het wordt minder warm dan de vorige dagen met maxima tussen 20 en 26 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht: warme en zonnige zaterdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Zwoele nazomerweek in het vooruitzicht: temperaturen tot 30 graden (13/09/2020 - De Standaard)
  Het weekend sluit zondag rustig en zonnig af met maxima tussen 21 en 26 graden. De nieuwe week start zonnig en zomers warm met maxima rond of boven 30 graden.
  [naar artikel]
 48. Weerbericht – Midden februari, en hier en daar tot 17 graden (15/02/2019 - Metro)
  Na een frisse ochtend klimmen de temperaturen vrijdag tot tussen de 12 en 15 graden, of hier en daar zelfs tot 16 of 17 graden. Vrijdagavond en -nacht blijft het rustig en helder, maar het wordt wel weer fris met minima tussen -1 en 4 graden. Dat meldt het KMI. Ook zaterdag krijgen we rustig en zonnig weer, met vanaf het westen wel wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 11 graden in de Ardennen en 14 of 15 graden in de Kempen. Hetzelfde zachte en zonnige weer op zondag en maandag, al krijgen we dan soms een sluier van hoge wolken te zien. De maxima liggen rond 12 of 13 graden in het centrum van het land. Dinsdag verwacht het KMI al een beetje regen en maximumtemperaturen rond de 10 graden. bron: Belga Het bericht Weerbericht – Midden februari, en hier en daar tot 17 graden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Zonnig Pasen met temperaturen tot 19 graden (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt een zonnig Pasen, met vooral in het westen hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen, 18 à 19 graden aan zee en rond 19 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit oostzuidoost, zo meldt het KMI.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy