Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 June 2022
15:17 uur

Laad je auto op met eigen elektriciteit: D’Ieteren koppelt laadpalen aan zonnepanelen

Express

22/06/2022 - 20:09

EDI, de laadpalendochter van autoverdeler D’Ieteren, kondigt de overname van Go-Solar aan. Dat is een installatiebedrijf van zonnepanelen en thuisbatterijen. “We kunnen zo automobilisten aanbieden om zowel producent als verbruiker van groene energie te zijn”, zegt EDI. Go-Solar, opgericht in 2008, is een Belgisch familiebedrijf dat naar eigen zeggen een groei met dubbele cijfers kent […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. D’Ieteren kan na overname laadpalen met zonnepanelen combineren (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  EDI, de laadpalendochter van de groep D’Ieteren, neemt de Belgische installateur van zonnepanelen en thuisbatterijen Go-Solar over. Daarmee kan ze mensen die een elektrische auto kopen, de mogelijkheid geven om naast een laadpaal thuis meteen ook zonnepanelen en een thuisbatterij te installeren.
  [naar artikel]
 2. Europese autofederatie hekelt tekort aan laadpalen (09/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Europese autofederatie hekelt tekort aan laadpalen Er zijn nog veel te weinig laadpalen voor elektrische auto’s langs de wegen in de Europese Unie. Dat hekelt de Europese autofederatie ACEA donderdag. “Consumenten zullen de omschakeling naar emissievrije auto’s niet kunnen maken als er niet genoeg laad- en tankstations zijn langs de wegen waar ze rijden”, zegt directeur-generaal Eric-Mark Huitema. Volgens de gegevens […] Lees dit artikel: Europese autofederatie hekelt tekort aan laadpalen
  [naar artikel]
 3. Laadpalendochter D'Ieteren werpt zich op zonnepanelen (22/06/2022 - De Tijd)
  08:00 EDI, de laadpalendochter van D'Ieteren, neemt het energiebedrijf Go-Solar over. Voortaan zal het ook zonnepanelen en thuisbatterijen installeren. Er is geen overnamebedrag bekend.
  [naar artikel]
 4. D'Ieteren Auto wil tot 211 jobs schrappen in België (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  D’Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Volkswagen-merken, wil wegens de coronacrisis haar transformatieplan versnellen, waardoor tot 211...
  [naar artikel]
 5. D'Ieteren Auto wil tot 211 jobs schrappen in België (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  D’Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Volkswagen-merken, wil wegens de coronacrisis haar transformatieplan versnellen, waardoor tot 211...
  [naar artikel]
 6. 211 jobs bedreigd bij D'Ieteren Auto (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  D’Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Volkswagen-merken, wil zijn transformatieplan versnellen, waardoor mogelijk tot 211 banen in België...
  [naar artikel]
 7. D'Ieteren brengt autohandel onder in dochterbedrijf (27/06/2019 - De Tijd)
  18:31 D'Ieteren wil zijn auto-distributie en retailactiviteit D'Ieteren Auto onderbrengen in een aparte dochterfirma. Dat lijkt de weg te openen voor een gedeeltelijke verkoop.
  [naar artikel]
 8. D’Ieteren kampioen van Brusselse beurs in 2021, met dank aan Carglass en co (30/12/2021 - Express)
  D’Ieteren, dat de geschiedenis van de Belgische auto-industrie belichaamt, heeft dit jaar beter gepresteerd dan al zijn verwanten op de Brusselse beurs. Het resultaat is een koers van het aandeel die meer dan verdubbeld is (+153 procent) tot zowat 170 euro. De vraag op ieders lippen momenteel: wat kunnen we voor 2022 verwachten? Hoewel D’Ieteren […]
  [naar artikel]
 9. D’Ieteren wil twee “verlieslatende” sites in Drogenbos sluiten: 103 banen op de tocht (27/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De directie van de D’Ieteren Centers, de garages van de groep D’Ieteren die de merken van autoconcern Volkswagen invoert in België, wil op 31 december het D’Ieteren Center Mail in Elsene en carrosserie Wondercar in Drogenbos sluiten. Daardoor zouden 103 van de 386 banen in de D’Ieteren Centers verdwijnen. Dat heeft de directie maandagochtend tijdens een buitengewone ondernemingsraad aangekondigd.
  [naar artikel]
 10. Auto-importeur D’Ieteren gaat netwerk van fietsenwinkels uitbouwen (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Auto-invoerder D’Ieteren heeft vergevorderde plannen om over heel België een netwerk van fietsenwinkels uit te bouwen. De plannen maken deel uit van een proces waarbij het bedrijf de focus verlegt van een autobedrijf naar een “mobiliteitsaanbieder”, zegt woordvoerder Jean-Marc Ponteville. De officiële beslissing valt over enkele dagen. De plannen staan los van de vorige week aangekondigde ontslagen bij de D’Ieteren Centers, de garages van de groep.
  [naar artikel]
 11. Deprez' miljardenmachine komt op stoom bij D'Ieteren (28/04/2022 - De Tijd)
  21:26 Firing on all cylinders. Dat kan de samenvatting zijn van de komende drie jaren bij D’Ieteren Group, ware het niet dat auto’s bij de Elsense holding bijna een bijrol hebben gekregen.
  [naar artikel]
 12. Een optimaal rendement? Zo hou je je zonnepanelen in topvorm (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Afhankelijk van de kwaliteit van je zonnepanelen geniet je 10 tot 25 jaar van je eigen duurzame elektriciteit. Nieuwere modellen kunnen tot wel 40...
  [naar artikel]
 13. D’Ieteren bouwt Belgisch netwerk van fietsenwinkels uit onder nieuwe merknaam Lucien (10/02/2022 - Express)
  D’Ieteren, vooral bekend als de grootste auto-invoerder van het land, groepeert zijn fietsactiviteiten onder het nieuwe retailmerk Lucien. De ambitie is om binnen de vijf jaar een winkelnetwerk in de belangrijkste steden van het land uit te bouwen. D’Ieteren moet zich net als andere autodealers heruitvinden, omdat de mobiliteitsmarkt in sneltempo aan het veranderen is. […]
  [naar artikel]
 14. Zonnepanelen onderhouden: dit mag je wel en zeker niet doen (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Afhankelijk van de kwaliteit van je zonnepanelen geniet je 10 tot 25 jaar van je eigen duurzame elektriciteit. Nieuwere modellen kunnen tot wel 40...
  [naar artikel]
 15. Proximus maakt van telecomstraatkasten laadpalen voor elektrische auto’s (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Telecombedrijf Proximus start samen met Fluvius, de netbeheerder van het gas- en elektriciteitsnet, een proefproject waarbij straatkasten met technische installaties van Proximus worden gebruikt om laadpalen voor elektrische auto’s te voeden. Mogelijk is er een potentieel van 7.000 nieuwe laadpunten.
  [naar artikel]
 16. Dit is het groenste kamp van Vlaanderen: “Wij nemen onze eigen zonnepanelen mee” (03/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Chirogroep Terdonck uit Schoten kampeert sinds begin deze week in Beernem en bracht daarvoor hun eigen elektriciteit mee aan de hand van tien mobiele zonnepanelen. “Hiermee willen we de kinderen een belangrijk signaal geven”, klinkt het.
  [naar artikel]
 17. Nu tienduizenden laadpalen geplaatst moeten worden: wat als je elektrische auto draadloos oplaadt tíjdens het rijden? (06/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Als alle auto’s elektrisch zijn, zou het in kleine landen als België en Nederland vol moeten staan met laadpalen. Dat kan ook anders. Draadloos.
  [naar artikel]
 18. Audi-dealer eist 11 miljoen van D'Ieteren (24/11/2016 - De Tijd)
  06:46 Volkswagen-invoerder D’Ieteren Auto voert de druk op bij de inkrimping van zijn dealernetwerk. De dealers wachten met spanning op de uitspraak van een rechtszaak tegen D’Ieteren.
  [naar artikel]
 19. Uiteindelijk 123 naakte ontslagen bij D’Ieteren Auto (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij D’Ieteren Auto, de autodivisie van de groep D’Ieteren die de merken van Volkswagen invoert in België, vallen uiteindelijk 123 naakte ontslagen. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 20. Uiteindelijk 123 naakte ontslagen bij D'Ieteren Auto (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij D’Ieteren Auto, de autodivisie van de groep D’Ieteren die de merken van Volkswagen invoert in België, vallen uiteindelijk 123 naakte ontslagen. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 21. Marc Coucke investeert miljoenen in Belgisch zonnepanelenbedrijf dat massaal laadpalen wil installeren: “Elektrische auto zonder groene stroom heeft geen nut” (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Coucke investeert zo’n 20 miljoen euro in EnergyVision. Daarmee wil het Belgische zonnepanelenbedrijf een laadpalennetwerk met groene energie uitbouwen. De komende twee jaar wil het 5.000 laadpalen in ons land installeren. De energie voor de elektrische wagens moet van zonnepanelen komen die het bedrijf installeert bij bedrijven én particulieren.
  [naar artikel]
 22. D'Ieteren maakt 'sterk herstel' in eerste halfjaar (01/09/2021 - De Tijd)
  18:31 De winst van de holding gaat bijna maal 3 dankzij forse winststijgingen bij Belron en D'Ieteren Auto. Verder herbevestigt D'Ieteren de prognose van een winstgroei met minstens 45 procent in 2021.
  [naar artikel]
 23. Zoveel laadpalen telt uw gemeente - Bert uit Rijkevorsel is alvast verknocht aan zijn elektrische auto (06/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering wil de aankoop en het gebruik van elektrische auto’s aanmoedigen en investeert tegen 2020 in de plaatsing van 2.500 nieuw laadpalen. Dit jaar verschijnen de eerste 750 publieke laadpalen in het straatbeeld, ook in elke Kempense gemeente. Bert Vangenechten uit Rijkevorsel kocht twee jaar geleden een elektrische auto en zou geen gewone auto meer willen hebben.
  [naar artikel]
 24. D'Ieteren-CEO: ‘Cash op de rekening is geen probleem' (30/11/2019 - De Tijd)
  01:06 Decennialang lang stond D’Ieteren synoniem met de auto. Maar het bedrijf wil meer zijn. Aan CEO Francis Deprez om dat D’Ieteren van de toekomst vorm te geven, gewapend met een zak geld van meer dan 1 ...
  [naar artikel]
 25. Nederlandse spoorbedrijf ProRail wil in 2030 eigen elektriciteit opwekken (08/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 2030 wil ProRail zijn eigen elektriciteit opwekken. De Nederlandse spoorinfrastructuurbeheerder gaat overal zonnepanelen plaatsen. Volgens
  [naar artikel]
 26. Elektrische auto’s moeten ook tanken: wat u moet weten over laadpalen (29/02/2020 - Express)
  Een elektrische auto, dat betekent anders rijden en vooral anders tanken. Toch hoeft u niet bang te zijn om een elektrische wagen aan te schaffen, dit zijn namelijk de opties. Elektrisch rijden, dat betekent dat u toch een en ander moet weten over laadpalen en abonnementen. Publiek of thuis? Het belangrijkste verschil in laadpalen is […] The post Elektrische auto’s moeten ook tanken: wat u moet weten over laadpalen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Tegen 2030 moeten er 100.000 laadpalen voor elektrische wagens zijn, waar gaan die allemaal staan? En vooral: hoe vermijden we wildgroei? (14/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Tegen 2030 heeft ons wegennet 100.000 publieke laadpalen nodig om de tegen dan verwachte elektrische wagens aan de gang te kunnen houden. Nu staan er nog geen 12.000 . Om groener en dus elektrisch te rijden moet er dus snel én veel laadinfrastructuur geïnstalleerd worden. Alleen: waar zullen we die laadpunten plaatsen zonder een wildgroei te creëren, en wie zal dat doen? En produceren we wel voldoende elektriciteit om ook nog eens massaal onze auto ‘elektrisch te tanken’?
  [naar artikel]
 28. 10.000 laadpalen in België (15/03/2019 - De Tijd)
  16:50 Het aantal laadpalen voor e-auto's in ons land groeit, maar we doen het een pak slechter dan Nederland.
  [naar artikel]
 29. Belgen zeggen energieleverancier vaarwel en wekken zelf elektriciteit op. Het kan en het mag, maar rendeert het ook? (09/03/2022 - De Morgen)
  De stijgende prijzen voor elektriciteit en gas doen steeds meer consumenten besluiten om ‘off grid’ te gaan. Ze verbreken het contract bij hun traditionele energieleverancier en wekken zelf elektriciteit op via zonnepanelen of windmolens. Maar is die aanpak wel echt goedkoper?
  [naar artikel]
 30. Auto-ondernemer Roland D’Ieteren overleden aan corona (11/12/2020 - Express)
  Roland D’Ieteren, een telg van de zesde generatie van de Brusselse autofamilie, is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen... The post Auto-ondernemer Roland D’Ieteren overleden aan corona appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. D'Ieteren Auto zet 211 banen op de tocht (03/06/2020 - De Tijd)
  08:50 D'Ieteren Auto reorganiseert het bedrijf en daarbij kunnen in België 211 banen verdwijnen. Dat laat het bedrijf woensdag weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 32. 211 banen op de helling bij D’Ieteren Auto (03/06/2020 - Express)
  De autodivisie, die de merken van Volkswagen in België invoert, versnelt haar transformatieplan. Er staan 211 banen op de tocht,... The post 211 banen op de helling bij D’Ieteren Auto appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. D’Ieteren Auto schrapt 211 banen (03/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Directie van D’Ieteren Auto is van plan om een versnellingsproject uit te voeren voor de transformatie van het bedrijf, waardoor 211 banen in België zouden kunnen sneuvelen. Dit is volgens het bedrijf nodig om de impact van de huidige gezondheidscrisis en langetermijneffecten ervan op te vangen.
  [naar artikel]
 34. Meer nodig dan wat laadpalen: wat Vlaanderen kan leren van de elektrische revolutie in Noorwegen (02/11/2021 - De Morgen)
  Met gratis parkeerplaatsen, toegang tot busbanen en belastingvoordelen veroverden elektrische auto’s de Noorse markt. Als Vlaanderen dezelfde weg op wil, is er dus meer nodig dan een paar extra laadpalen.
  [naar artikel]
 35. 40.000 Antwerpenaren kopen samen gas en elektriciteit aan via iChoosr, nu ook groepsaankoop zonnepanelen gelanceerd (15/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  40.000 inwoners van de provincie Antwerpen schreven zich in voor de groepsaankoop gas en elektriciteit van iChoosr. Dat lanceert nog een nieuwe groepsaankoop voor zonnepanelen. “Dit resultaat bevestigt dat er nog steeds grote interesse is”, zegt Frédéric Dumalin van iChoosr.
  [naar artikel]
 36. Volkswagen gaat nog dit jaar woningen van elektriciteit voorzien: “Vaatwasser kan draaien op batterij van de auto” (18/02/2022 - Express)
  Tegen eind jaar zullen de batterijen van de elektrische auto’s van de Duitse autobouwer Volkswagen woningen van elektriciteit kunnen voorzien. Dat heeft Herbert Diess, de topman van de VW Group, in een vraagsessie op het sociale mediaplatform Reddit gezegd. “Binnenkort kunnen auto’s elektriciteit naar een woning kunnen overbrengen”, stipte Herbert Diess aan. “Die mogelijkheid kan […]
  [naar artikel]
 37. Wildgroei laadpalen door gebrek aan regels (10/04/2019 - De Morgen)
  Omdat er nog geen Europese standaard is, ontstaat in ons land een jungle van laadpalen, stopcontacten en stekkers voor elektrische auto’s.
  [naar artikel]
 38. Vlaamse zonnepanelen breken alle records (30/05/2017 - De Tijd)
  06:37 Vrijdag produceerden zonnepanelen in Vlaanderen meer elektriciteit dan de twee grootste kernreactoren samen.
  [naar artikel]
 39. Euronext Brussel: D’Ieteren Group ziet nog meer brood in onderdelen (14/02/2022 - De Tijd)
  12:04 Van welke aard het nieuws ook is, het is moeilijk ermee te scoren als de beurzen de oorlogstrom denken te horen. Dat ondervindt ook D’Ieteren, dat dicht bij de overname van de distributeur van vrachtw...
  [naar artikel]
 40. Vlaanderen schakelt versnelling hoger: “Snel én dichtbij je auto laden moet altijd kunnen” (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De spurt naar de geplande 35.000 Vlaamse laadpalen in 2025 is ingezet: binnen dit en twee jaar komen er langs snelwegen en autostrades in Vlaanderen 49 stations met ultrasnelladers voor elektrische auto’s, goed voor 2.195 laadpalen. “Zo’n versnelde uitbouw van laadinfrastructuur is noodzakelijk, om ons doel te bereiken van elke 25 kilometer een laadpunt”, zegt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld). Maar volstaat dat, met de huidige snelheid waarmee mensen elektrisch beginnen rijden?
  [naar artikel]
 41. Zo haal je 15 jaar gratis elektriciteit uit je zonnepanelen (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is het interessant om nu te investeren in zonnepanelen? Het geld op een spaarboekje brengt toch weinig of niets op. Of is het nóg interessanter om...
  [naar artikel]
 42. Omzet D'Ieteren stijgt in eerste kwartaal met 3 procent (30/05/2018 - De Tijd)
  09:05 De autodivisie D'Ieteren Auto groeide met 2,4 procent.
  [naar artikel]
 43. DISCUSSIE. Laadpalen, meer parkeerruimte… Maak plaats voor de elektrische auto! (14/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op 15 strategische plekken in Antwerpen komen er dertig laadpalen bij. De meeste daarvan in de binnenstad. Is het een goede zaak dat er meer plaats wordt gemaakt voor de elektrische auto? En mag dat nog een stap verder gaan? Lees: exclusieve parkeervakken voor elektrische auto’s?
  [naar artikel]
 44. Automakers luiden noodklok over tekort aan laadpalen (28/03/2022 - De Tijd)
  19:34 De autobouwers in Europa maken zich grote zorgen dat er niet genoeg laadpalen zullen zijn om de exploderende groei van elektrische auto's op te vangen.
  [naar artikel]
 45. Stad Antwerpen moet van 102 nu naar 6.000 publieke laadpalen in 2025 (22/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een elektrische auto kopen, maar geen plaats voor een eigen laadpaal? De stad Antwerpen verwacht een enorme stijging van de vraag naar publieke laadpalen. Op vijf jaar zouden er 6.000 exemplaren moeten komen, zo blijkt uit documenten die Gazet van Antwerpen inkeek.
  [naar artikel]
 46. Is ons elektriciteitsnet geschikt voor laadpalen van auto’s? In Brussel is dat een probleem, in Vlaanderen minder (17/01/2020 - VRT NWS)
  We worden aangespoord om klimaatvriendelijker te rijden. En dus wordt er al snel gekeken in de richting van de elektrische auto. Maar is ons elektriciteitsnet wel geschikt voor de laadpalen van zulke auto's? In Brussel is het antwoord: nee, en ook in de historische centra van de Vlaamse steden bestaat het probleem, zij het in mindere mate. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 47. Elektrische auto blijft weinig interessant door hoge kost van publieke laadpalen (15/01/2019 - De Morgen)
  Een elektrische auto is door de hoge kosten en langere laadtijden van publieke laadpalen, voor weinig mensen interessant. Als bedrijfswagen is een elektrische auto pas interessant als de auto zowel thuis als op de werkplaats opgeladen kan worden. 
  [naar artikel]
 48. Nederland lanceert megaplan voor elektrische auto: 1,7 miljoen laadpalen tegen 2030 (08/07/2020 - Express)
  De Nederlandse staat gaat in samenwerking met zes regio’s honderdduizenden laadpalen aanleggen voor elektrische wagens. Alleen al de provincies Zeeland... The post Nederland lanceert megaplan voor elektrische auto: 1,7 miljoen laadpalen tegen 2030 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. D'Ieteren wil geen compromis met Test-Aankoop (13/07/2016 - De Tijd)
  07:48 Ondanks het dieselschandaal verkocht de Belgische Volkswageninvoerder D’Ieteren al 6 procent meer auto’s dan vorig jaar. Maar van een schadevergoeding aan gedupeerden wil het bedrijf niet weten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy